מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "שקע" בעצם השוקעדי28/01/2009
שלום רב, לאחרונה סיימתי טיפול פיזיותרפיה וכן נטילת כדורים מסוג סרוקסט עקב אבחון של דלקת במעטפת עצם השוק שנגרמה עקב ריצה. במקביל הפסקתי פעילות גופנית ואכן חל שיפור והכאבים פסקו. לאחר כשלושה שבועות מסיום הטיפול הפיזיותרפי חזרתי לריצות, בהדרגה כמובן ולאחר שני אימונים הכאב חזר, גם בעת מנוחה. שמתי לב לשקע בעצם השוק ברגל שמאל (זוהי גם הרגל בה הופיע כאב חזק יותר) האם יכול להיות שהדבר נגרם עקב ריצה? או שיתכן ומדובר במבנה של העצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע מעל העצם?
ד''ר חגי אמיר30/01/2009עדי שלום,
כדאי לפנות לאורטופד המטפל שימשיך את הטיפול וחזרה לפעילות בצורה הדרגתית בזמן הנכון לפי מה שיקבע האורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד פרקי ירכייםאנה28/01/2009
ביתי הבכורה בת ארבעה שבועות. נולדה בלידה רגילה לאחר הריון תקין. האם ביתי צריכה לעבור בדיקת אולטראסאונד ירכיים. אם כן כיצד ומתי. אודה לקבלת תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
ד''ר רון ארבל28/01/2009שלום
בדיקת אולטרהסאונד ראשונה בגיל 3-4 שבועות קבלי הפניה מרופא הילדים של הילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד חובה?
אנה28/01/2009ד"ר ארבל שלום, תודה על תשובתך המהירה. כשביקרתי עם ביתי אצל רופא הילדים נאמר לי שהכל תקין ולכן אין הצדקה למתן הפנייה לבדיקת האולטראסאונד. האם עלי להתעקש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגיד בשוקלין לוי28/01/2009
קיבתי מכה חזקה בחלק האמצעי האחורי של השוק השמאלית. היתי במיון באיכילוב ולאחר שעברתי צילמי רנטגן ובדיקה פיזית של הרופאים הם טענו כי לפי הצילמים אין לי כלום וכנראה זה קרע בגיד. כיצד אפשר להיות בטוחים שזה באמת קרע ולא איזו מתיחה לא נכונה? ומה אפשר לעשות כדי שזה יתרפא מהר מבחינת תזונה ,מנוחה והכול?האם יש תרופות שמסיעות לאיחוי הגיד? מצבי כרגע הוא שאני הולת רגיל אך עם כאבים בשוק, מין לחיצות כאלה חזקות באזור המכה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד
ד''ר רון ארבל28/01/2009שלום
נראה שהאבחנה איננה קרע בגיד אלא קרע בשריר.
הטיפול צ"ל פזיוטרפיה מידית.
אין תרופות מזרזות אחוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיס מולדתקרן28/01/2009
בני בן ה-10 בתהליך אבחון של unsegmented bar congenital scoliosis. אנחנו לפני CT/MRI אך נאמר לי שמחלה זו היא נדירה ושהיא מצריכה התערבות ניתוחית כמו כן למיטב הבנתי אין הרבה ניסיון בארץ. מי המומחה בארץ בתחום? למי יש ניסיון ניתוחי עם סקוליוזיס ייחודי זה? לאן כדאי לפנות לאבחון וטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר רון ארבל28/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=Forum.aspx?ForumID=172 id=link]ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותקרן28/01/2009
נשלחתי לעשות מיפוי עצמות סקירת שלד כולל SPECT לע"ש מותני נזק גרמי או ברקמות הרכות של ע"ש גבי ומותני זה מה שצויין על טופס ההפניה, אשמח לדעת מה היא הבדיקה, מה התהליך שלה מה מבצעים בה...... תודה רבה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוי עצמות
ד''ר רון ארבל28/01/2009במפוי מוזרק לך לוריד חומר רדיואקטיבי המשתתף במטבוליזם של העצם.
בודקים את כמות החומר שנקלט בעצם.
כמות מוגברת מצביעה על בעיה במקום שיכולה להיות מסיבות רבות כגון זיהום, שינויים ניווניים, שברים מחלה מטבולית ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע רצועה צולבת אחוריתאיתן עטר27/01/2009
רציתי לשאול כיצד והאם ניתן לטפל בקרע מלא של רצועה צולבת אחורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועה צולבת אחורית
ד''ר רון ארבל28/01/2009בקרע טרי של הרצועה הצולבת האחורית ניתן לטפל באופן שמרני דהיינו בקיבוע בסד לששה שבועות עם טיפול פזיוטרפי לאחר מכן .
במידה והקרע ישן, האינדיקציה לניתוח הינה חוסר יציבות עם בריחות של הברך ו/או כאב בפרק הפיקה.אז יש מקום לשיחזור הרצועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולדוד27/01/2009
שלום, לפני כחודש עיקמתי את הקרסול בגיבוש צנחנים... נתתי לזה חודש מנוחה אבל עדיין כואב לי בתנועות מסוימות . לא כואב לי כשאני הולך רק כשאני מותח או מניע את הרגל לצדדים. הלכתי לרופא בביקורופא (בגלל שאני חייל) והוא אמר שזה כלום ושזה כנראה מתיחה של הגיד . אני ממש חייב להתאמן בחודש הקרוב לקראת גיבוש נוסף . איך אני יכול לשמור על הרגל בזמן אימון ? האם אני זקוק לצילום? וכמה זמן לוקח לפציעה כזו להחלים לגמרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול
ד''ר רון ארבל28/01/2009כדאי לבצע צילום
אתה יכול לקבע את הקרסול המכשיר מסוג AIR CAST שימנע נקיעות חוזרות.
בכל מקרה טיפולי פזיוטרפיה יעזרו לך מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באינפרא אדום עם פלטה שהושתלהשרון27/01/2009
ד"ר שלום, לפני כ-6 שנים היה לי שבר באמה (אולנה) שמאל עם פריקה של המרפק. ( שבר מסוג מונטגיה עם פריקה של ראש הרדיוס ושבר של האולנה, בוצעה החזרה פתוחה של ראש הרדיוס וקיבוע בעזרת פלטה. היד חזרה לתפקד ונראה חיבור. האם מותר לי להתחיל טיפולי אינפרא אדום/ לייזר להסרת שיער ביד או שהטיפול באינפרא יכול להזיק לתיפקוד היד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטות
ד''ר יונה יניב28/01/2009אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בשורש כף הידסיגל27/01/2009
שלום רב ! בעלי עבר תאונה עם אופניים לפני כשבועיים וחצי . התאונה ארעה במהירות גבוה (אופני כביש) והבלימה היתה על היד. בצילום רנטגן לא נצפה ממצא כלשהו. היד אינה כואבת במצב מנוחה, אלא רק בהפעלת לחץ עם היד, כאשר הכאב הוא בשורש כף היד באיזור שמתחת לזרת והקמיצה - לפי מה שראיתי בשרטוט של עצמות כף היד זה יכול להיות עצם הטריז, עצם העדשה או עצם האנקול. לאחר כשבוע שהכאבים לא השתפרו פנינו לאורתופד שהפנה לביצוע מיפוי עצמות. אתמול היינו במיפוי, וקילנו את הדיסק אבל עדיין ללא פיענוח. בצילום נראה בוודאות עדות לטראומה משמעותית באיזור המתואר, היום בעלי חזר לאורתופדית שאמרה כי זה ככל הנראה שבר אבל לא ניתן לדעת בלי הפענוח באיזו עצם השבר. ונתנה לו בכל מקרה הפניה לגבסן כדי שיעשה לו סד גבס אולינרי. השאלה שלי היא האם לטעמכם יש צורך ללכת לרופא מומחה כף יד במקרה זה או לגשת מיד לגבס. מה המשמעות של לגבס את היד לאחר שבועיים וחצי ללא גבס? האם לא ניתן להסתפק בקיבוע שאינו גבס כך שלא ינוון את כל חלקי היד האחרים מכיון שרק תנועות ספציפיות גורמות לשימוש באיזור זה של היד?? סליחה על השאלות הרבות ותדה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד''ר יונה יניב28/01/2009על כל השאלות תשובה חד משמעית אחת - לכו למומחה לכף יד, עם כל הצילומים והמיפוי. יתכן שיזדקק גם לCT או MRI - הרוא יחליט. גבס מטרתו גם להגן ולתת מנוחה אז כן, גם אחרי שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בגביגיל הרמתי26/01/2009
לפני יומיים, במהלך משחק כדורסל, קפצתי מעל שחקן שביצע הטעייה והתכופף ונחתתי ישירות על הגב. הכאבים שאני סובל מאז הם חזקים והם מתמקדים בגב התחתון, ממש מעל הישבן, בצד השמאלי בלבד, שהוא גם ספג את עיקר המכה. הכאב הוא כאב מוזר שמתבטא בדקירות חזקות באזור בעת שאני עושה פעולה מסויימת כמו להתכופף או לקמר את הגב בעת ישיבה או להתהפך במיטה. כאשר אני במצב סטאטי, אני לא מרגיש כאב. האם על פי התאור מדובר לדעתך במכה שטחית שתחלוף מעצמה או יש חשש לתזוזה ומשהו יותר חמור? אנצל את ההזדמנות לשבח את המחלקה שלך באיכילוב. אני "בוגר" שלה פעמיים והיא מופת למקצועיות ושירות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בגב
ד''ר רון ארבל28/01/2009שלום רב
ראשית תודה.
ע"פ תאורך לא הייתי מחכה לראות מה יקרה אלא פונה לבדיקה וצילום של האזור הכאוב.
המידה ולא נגרם כל נזק גרמי והבדיקה הפיסיקאלית שלך תהיה תקינה למעט רגישות יהיה מקום להרגע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאלינור26/01/2009
שלום שמי אלינור ואני בת 26 לפני 6 שנים עברתי ניתוח דיסקטומי והשורשים L4-L5 כיום אחרי בדיקת C.T התוצאות סריקת L4-L5: בלט כללי אחורי קל של אנולוס הדיסק. הבלט נושק לשק התקאלי ולשורשי L5,ללא לחץ ברור על השורשים. סריקת L5-S1: פריצת דיסק זעירה שטוחה אחורית מימין. לחץ מינימלי על השק התקאלי. לחץ על שורש S1 מימין. לסיכום: שינויים בגובה L4-S1 FN,UTR. ד"ר אני סובלת מכאבים חזקים אני בחורה צעירה ואני פוחדת. מה התוצאות האלו אומרות? האם אני צריכה ניתוח? מה זה S1? התרופות שקיבלתי במיון ל10 ימים פרקוסט-5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר רון ארבל28/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=Forum.aspx?ForumID=172 id=link]ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בברךיהודית24/01/2009
כתוצאה מנפילה נפגעתי בברך . במיפוי עצמות הודגמה קליטה מוגברת לאורך מדור הלטרלי של טביאל פלטו משמאל ואפיקונדיל מדיאלי של פמור השמאלי. ברור שיש בעייה,אך מה המשמעות במילים פשוטות ומובנות ומה הטיפול המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ברך
רון ארבל24/01/2009ע"פ המפוי אמנם קיימת בעיה אך לא ניתן על פי תאורך לקבוע בודאות מה הבעיה. יש להבדק ע"י אורטופד המומחה לפגיעות הברך שע"פ אופי הקליטה במפויט והבדיקה יוכל קרוב לודאי לקבוע האבחנה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי קרסולאסף24/01/2009
למנהלי הפורום שלום, בחור בן 20. רץ כמעט כל יום, מזה חודש וחצי כאבים בקרסוליים אחרי 10 דקות לערך של ריצה. עד לפני שבוע וחצי זה היה רק בקרסול שמאל, ומלפני שבוע וחצי (לא החלפתי נעליים..) בדיוק ההפך - קרסול שמאל לא כואבת אבל ימין כן. יש לי מדרסים ביוכימיים עקב pes cavus אם זה משנה. אילו בדיקות כדאי לעשות? יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול של אסף
ד''ר רון ארבל25/01/2009שלום רב.
הבדיקה היחידה שאני יכול להמליץ בפניך הינה בדיקה של אורטופד המתמחה בפגיעות ספורט שע"פ בדיקתו יוכל לקבוע לאיזה בדיקת הדמיה ידש להפנותך לשם קביעת האבחנה והחלטה על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבלוקציה חוזרת בכתף ימיןבן23/01/2009
שלום אני חייל ביחידה קרבית _טירון, התגייסתי לפני חודשיים) יש לי בעיה שאני יכול להוציא את הכתף לבד מהמקום מרצוני והכתף שלי מאוד חלשה.. נבדקתי אצל אורתופד והוא המליץ להוריד לי פרופיל ל45, אתמול הייתה לי ועדה רפואית והפנו אותי לאורתופד כתף לערוך מבחן יציבות לכתף.. עכשיו יש לי כמה שאלות מה עושים במקרה כזה שהכתף חלשה ואני יכול להוציא אותה מהמקום מרצוני באמת מורידים על זה פרופיל? ומה זה מבחן יציבות לכתף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף לא יציבה
ד''ר רון ארבל25/01/2009בהחלט יש מקום להוריד פרופיל בגין כתף לא יציבה, בדיקת היציבות מבצע האורטופד כשהוא בודק אותך. לא מדובר כאן בשום מבחן שאתה צריך לעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כתפיים וצווארסיגל23/01/2009
אני סובלת מכאבי כתפיים וצוואר לפעמיים ההרגשה כאילו אני סוחבת משא כבד , האמת שאני בלחץ נפשי והכאבים יותר מחמירים בימים של מחזור , לא הייתי אצל אורטופד כי לפי דעתי זה מהלחץ אבל הענין מתחיל מאוד להדאיג כי הכאבים עזים , יש לציין שבלילה הילדים באים למיטתי ואני מוצאת את עצמי חצי גוף בריצפה ובלילות כאלה אני קמה מופרקת ,האם יכול להיות מלחץ נפשי מתיחות באזור שגומת לכאבים הללו?לפעמים אני גם מרגישה גם קלילקים בצוואר מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתפיים וצוואר
ד''ר רון ארבל25/01/2009שלום רב, ראשית אינני מוצא סיבה שאת צריכה להיות מודאגת בגינה.
אין ספק שיש קשר ישיר בין לחץ נפשי וכאבי שלד במיוחד גב צוואר.
בכדי להסיר ספקות מציע שתפנ י לאורטופד לבדיקת הצוואר וכתפיים, במידה ואילויהיו תקינים לחלוטין ותמשיכי לסבול, כדאי יהיה לטפל בלחץ הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)