פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בקרסול
    לימור
    14/02/2009

יש לי ילד בן 12 הפעיל בליגה לכדוסל,במהלך אימון הוא סובב את קרסון ימין. הממצאים בצילום נראה פרגמנט זעיר ליד הפטישון החיצוני. הרופא המליץ על שבועיים גבס ללא דריכה לאחר מכן חודש עם אביזר הליכה ממולץ. שאלתי היא האם ישנה פגיעה כרונית?האם הוא יוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה? האם הוא יצטרך פיזוטרפיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בקרסול

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יחזקאל טיטיון
    15/02/2009

האם ישנה פגיעה כרונית?- עדיין לא ניתן לדעת. מאחר והמצבב בשלב החד שלו. אם יקבל טיפול טוב, ישמור על עצמו ויזהר אז לא חייבת להיות פגיעה כרונית.
    האם הוא יוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה? - בד"כ כן.
    האם הוא יצטרך פיזוטרפיה?- לפעמים יש צורך אבל אי אפשר לדעת מראש.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לפריצת דיסק
    נילי
    13/02/2009

שלום ביצעתי בדיקת MRI בתאריך 12/08 ולהלן תוצאות: שינויים ניוונים. סקוליוזיס לצד שמאל. הקונוס המודולרי הודגם כתקין ב - L1 בלט דיסקלי דיפוזי ללא לחץ על חוט השדרה ב - D12-L1 בלט דיסקלי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ב - L1-L2 אקסטרוזיה דיסקלית אחרוית ימנית ב - L2-L3 וליגמנטה פלאבה מעובים לוחצים על השק הדולרי קיים גם בלט דיסקלי דיפוזי במרווח זה בלט דיסקלי דיפוזי ב - L3-L4 ושינויים ניווניים במפרקים הפסטרים וליגמנטה פלאבה מעובים מיצרים את השק הדורלי במידה קשה. הבלט הדיסקלי גם מערב מימין את השורש הנויראלי של L3. בלט דיסקלי דיפוזי ושינויים ניוונים במפרקים הפסטרים וליגמנטה פלאבה מעובים ב - L4 - L5 מיצרים את השק הדורלי במידה בינונית. עברתי 2 זריקות אפדירול, ללא תוצאות. מומלצת זריקה נוספת תחת רנטגן. מה דעתכם בעניין ? סובלת מכאבים קשים מאוד, עד חוסר יכולת לעמוד.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לפריצת דיסק

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום נילי,
    התמונה המצטיירת מבדיקת הMRI, מראה כי הבעיה העיקרית שלך כנראה בגובה L3-4, הוה אומר שעיקר בעיתך היא באזור הירך והברך הימנית.
    במידה ואכן זו הבעיה כדאי לעבור עוד זריקה מכוונת תחת שיקוף.
    חשוב לבצע פיזיוטרפיה במהלך הזמן. וטיפול נגד כאבים. במידה ויש פגיעה עיצבית פתאומית יש מקום לניתוח מיידי. אם אין פגיעה עיצבית יש לנסות לטפל בדרכים לא ניתוחיות אם ניתן. אם לא - יש מקום לשקול ניתוח.
    כדאי להתייעץ עם רופא שיקום גב לפני החלטה.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק
    עפר
    13/02/2009

בבדיקת סיטי L3-L4 בלט דיסק כללי L4-L5 בלט דיסק כללי ואחורי שנושק לשק התקאלי L5-S1 בלט דיסק אחורי שלא נוגע בשק התקאלי כאבים ברגליים בעיקר בשוקיים ,כאבים מאוד חזקים בצד ימין ומקרין לאזור עצם המותן והבטן בצד ימין בכלל אם זה קשור לזה איך מטפלים בבעיה זו תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

בתשובת הCT קל מאד לטפל, פשוט קועים את התשובה והיא לא קיימת,
    בך קצת יותר קשה לטפל, לצורך כך יש מקום לבדיקת אורטופד מדוקדקת, ומציאת הגורם לכאבים, וקביעת הטיפול המתאיחם לך ביותר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון
    חנן
    13/02/2009

שלום ד"ר . אני בן 55 וסובל מכאבי גב תחתון . הכאבים קיימים באם אנ עומד הרבה זמן , או בזמן שאני מתיישר מישיבה לעמידה .אין לי בעיה בהליכה ממושכת אבל בעמידה ממושכת כן . עברתי צילום עמוד שדרה תחתון , CT ומיפוי והכול תקין . האם התופעה מוכרת ואם כן מדוע אין ממצאים בכל הבדיקות , האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור . בקיצור האם תוכל ליעץ לי . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום יעקוב,
    נישמע לי כי אתה סובל מכאבים שריריים, עקב חולשה של תומכים לגב התחתון. ממליץ לפתח שירירי בטן גב תחתון וחגורת אגן. גש לחדר כושר ותבקש ממדריכי הכושר לסייע באלה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקע גרמי - לזיה ע"ש היל זקס
    עידן
    12/02/2009

לאחר פריקת כתף שמאל לפני כשנה. נבדקתי במכונת אולטרה סאונד לפני חודש, וממצאי הראו "באספקט האחורי משמאל, שקע גרמי - לזיה ע"ש "היל זקס" 1. מה משמעות הדבר ? 2. האם מומלץ לבצע טיפול כלשהו ? 3. האם ביצוע תרגילים עם משקולות לחיזוק שרירי הכתף, יועיל למצב זה ?

הוספת תגובה

• כתף

ד''ר יונה יניב
    13/02/2009

משמעות היל-זקס הוא סימן על העצם - על ראש עצם הזרוע, מהפריקה שהייתה. בפריקה העצם נחבלת מעצם אחרת ונשאר בה שקע. משמעותו היא סה"כ הוכחה שאכן היתה פריקה ותו לא. אין צורך בטיפול כשלהו וחיזוק שרירים לא מועיל ולא מזיק למצב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    מיטל
    11/02/2009

שלום רב קיבלתי את תוצאות מיפוי העצמות שעשיתי עקב כאבים בעצם הזנב. בתוצאות רשום " קליטה מוגברת בעצם הזנב ככל הנראה עקב טראומה" (אני אחרי לידה) מה משמעות הדבר? האם זה מסוכן והאם יש טיפול שיעביר לי את הכאבים? תודה מראש, מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• עצם הזנב

ד''ר יונה יניב
    12/02/2009

לעיתים, במהלך הלידה עצם הזנב נלחצת לאחור. יש לעיתים מפרקים קטנים ב"עצם הזנב" שאינם רגילים לתזוזה כזו ולכן הכאבים הנובעים מכך. הטיפול כולל משככי כאב ופיזיותרפיה כולל US מקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירך
    עירית
    11/02/2009

שלום רב, כשבצעתי בדיקת עורקים נאמר לי שהבדיקה לאיבחון בעית ירך(לעיתים אני חשה כאב בירך שכפי הנראה גורם לכאב ולהגבלת תנועה במיפשעה)היא לאו דווקא רנטגן אלא ישנן בדיקות אחרות שמיועדות לאיבחון בעיה בירך אודה לך אם תפרט לי מהן הבדיקות הרצויות לירך והאם בדיקת רנטגן לא ניכללת בבדיקות אלו שאחת ממטרותיו היא לאבחן שחיקת מפרק תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירך

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום עירית,
    כאבים במפשעה ולאורך הירך יכולים להיות ממקורות שונים.
    יש לבדוק את כל הגורמים היכולים לגרום לכאב כזה. הגורמים יכולים להיות ממקור אורטופדי, ואז יש להתחיל בבדיקת אורטופד ובצילום. יכולים להיות ממקור בטני ואז יש מקום לביצוע בדיקת CT של הבטן וכן US של הבטן, לשלילת תהליכים בבטן המגרים את השרירים והעצבים הולעכים לכיוון הרגליים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטופדיה גב תחתון
    דפנה אביב
    11/02/2009

סקוליוזיס טורקו לומבלי שינויים ניוונים בלטי דיסקיות והצרות ספינלית כאבי גב עם הקרנה ברגליים. קושי בהליכה עד 100 מ'

לקביעת תור
    סגירה
    אורטופדיה גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

דפנה אביב, מצבך אינו מזהיר.
    לכי לאורטופד גב טוב.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח "ביטול קרסול"
    איילת34
    11/02/2009

שלום, לפני כשנתיים עקב תאונה, ריסקתי הקרסול. ( 2 שברים מרוסקים ופריקה ) לפני הניתוח, הממצאים ברנטגן -" שבר במליולרי עם סובליקציה טטלו קרורלית" לאחר הניתוח קיבוע בפלטה ובברגים, אך " עדיין נראה ניתוק פרגמנט עצם מהמליאולוס המדיאלי ", עמדה טובה. הוצאתי את המתכות כולן לפני כשנה. כיום אני סובלת מהגבלה ניכרת בתנועה, מכאבים, ומדלדול שרירים בשוק של הרגל הפגועה ( ההיקף של השוק קטן ב-4 ס"מ מאשר השוק השנייה הבריאה) כשהייתי אצל האורתופד בביקורת, הוא אמר לי שישנה אופציה אך מוקדם לדבר עליה של ניתוח "ביטול קרסול" כששאלתי אותו במה מדובר ענה שצריך "לשייף" את הקרסול. האם מוכר לך ניתוח כזה? בנוסף, נאמר לי כי אין צורך בצילום , אלא רק אחת לשנתיים, כי "אבהל" מהתוצאות היות וישנה רק הדרדרות במצב ( האם בגלל האריתריתיס ? אוסטרופורוזיס? ) האם ישנה אפשרות למנוע את ההדרדרות? אודה מאוד להתייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח "ביטול קרסול"

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול לאחר שבר

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום זהבית,
    את מתארת מצב של סבל מהקרסול שנתיים לאחר התאונה.
    יש לבדוק היטב את הצילומים ולראות אם ניתן בדרך כלשהי לתקן את המעוות.
    כדאי לפנות לרופא כף רגל כדי שיבדוק ויתן חוות דעתו על מצבך ועל אפשרויות הטיפול.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברים באגן
    איילה
    10/02/2009

סבתא שלי נפלה לפני כשלושה שבועות, בביה"ח היא עברה בדיקות מקיפות וצילומים, ומסרו לה שאין לה שברים, והכאבים הם כתוצאה מהמכה. לאחר שבוע וחצי שהיא נחה בבית-(בלי שום יכולת ללכת, או לעמוד בכוחות עצמה),היא התפתלה מכאבים ונלקחה שוב לביה"ח- שם הודיעו לבת שלה, שהיא סובלת מארבעה שברים באגן. השאלות שלי הן: -האם ייתכן שבבדיקות שבוצעו לראשונה הרופאים יכלו לפספס ארבעה שברים?? -מהן ההשלכות לגבי סבתי-איך זה ישפיע על מהלך חייה? ואיזה טיפול הכי מומלץ על מנת לשפר את מצבה??

לקביעת תור
    סגירה
    שברים באגן

הוספת תגובה

• שברים באגן

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום איילה,
    בהחלט ניתן בקלות "לפספס" שברים באגן בצילום ראשוני לאחר נפילה. (סליחה, אבל למרות מה שכולם חושבים, כולל הרופאים, גם הם רק בני אדם) :-)
    לעיתים לאחר הליכה על הרגל עם שברים ללא תזוזה, שלא ניראו, השברים זזים מעט ואז בצילום חוזר ניתן לראותם ברור יותר. כמו כן מספיק שיבצעו את הצילום בזוית מעט אחרת כדי שניתן יהיה לראות את השברים שלא ניראו בצילום הראשון.
    בכל מיקרה הטיפול הוא ברוב המיקרים מהסוג הזה תרופות נגד כאבים והליכה ופיזיוטרפיה. תוך מספר שבועות המצב משתפר להפליא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה באזור מפשעה
    אולי
    10/02/2009

שלום דר', לפני כשבועיים אימי נפלה והיא קבלה חבלה ברגל ימין מאזור המפשעה לכיוון הירך(אין שבר) . מאז אינה מסוגלת לצעוד ללא הליכון או/ו לעמוד הרבה על הרגליים . היא נוטלת ולטרן ולאגולוזין פורטה. בלי זה היא מרגישה את הכאבים. היא ביקרה אצל כמה רופאים (אורטופד כירורג ורופא משפחה) וכולם אומרים שזה עניין של זמן ואף אחד אינו יכול לומר לה עד מתי תהיה במצב הזה. . היא סובלת מאסטיפורוסיס ויכול להיות שהחלמתה תהיה ארוכה. בכל אופן אימי מאוד סובלת מזה יש לה כאבים בקיבה ובגלל נטילת הכדורים. היא בן אדם מאוד אקטיבי ואינה מסוגלת לשבת ולנוח ללא מעש. אנו אובדי עצות ורוצים לזרז את תהליך החלמתה אך איננו יודעים איך. נשמח לשמוע עוד חוות דעת נוספת על סמך מה שהוצג כאן. המשך שבוע טוב אולי.

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה באזור מפשעה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום אולי,
    דאגתך מובנת, אולם לא ניתן ליעץ ללא בדיקה מדוקדקת ועיון נוסף בכל הצילומים, יתכן וגם ביצוע מיפוי עצמות יועיל. יש לודא קודם כל שבאמת לא היה שבר, ואז להמשיך באמת לטפל בגורם הכאב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אולי
    15/02/2009

שלךום דק' הרופאים בצעו 3 צילומי רנטגנן ולא מצאו שבר אבל עדיין קימים הכאבים אבל פחותים יותר. אך יהיה אפשר לטפל בכאב ? והאם כדאי לבצע אולטרסאונד לבדיקה שרירים ורקמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן
    מירי
    10/02/2009

שלום, איזו בדיקה מאבחנת דורבן בכף הרגל:רנטגן ולראסאונד ,או סי טי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן

הוספת תגובה

• מירי שלום

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

הבדיקה הגופנית של הרופא היא החשובה מכל.
    כדאי להבדק אצל האורטופד.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    רינת
    10/02/2009

שלום, עקב כאבי ברך, שוק,כף רגל(כולל נפיחות בקרסול)כאבי ירך(לעיתים בזמן שכיבה על צד הירך)שמקרינים למיפשעה, הופניתי ע"י אורטופד לבדיקת דופלר ורידים עמוקים ושיטחיים בשתי הרגליים.באבחנה צוין כאבי ירך וברך ולא הוזכר בהפניה כאב בשוק ובכף הרגל. בבדיקה, מכשיר הדופלר ערך בדיקה באזור הירך עד הברך ללא נגיעה בשוק או בכף הרגל. שאלותי:1.האם הבדיקה הקיפה גם את אזור השוק(מתחת לברך)כולל כף הרגל למרות שמכשיר הדופלר לא נגע בחלק זה של הרגל? 2.האם בדיקת ורידים עמוקים ושיטחיים כוללת גם נימים 3.מה פרוש בדיקת ורידים שטחיים ואיזו בעיה הם יכולים לאתר בהשוואה לורידים עמוקים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקת דופלר ורידי

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום רינת,
    בדיקת דופלר ורידי, בודקת את זרימת הדם וכיוון זרימת הדם בורידים הגדולים בלבד.
    הדבר מתבצע כדי לבדוק א. אם יש סתימה בוריד ואין בו זרימה, ב. אם קיימת זרימה לבדוק שהזרימה היא בכיוון הנכון ולא זרימה הפוכה עקב פגיעה בשסתומים החד כיווניים הורידים השונים.
    עם תשובת הבדיקה כדאי להגיע לרופא ובמידה וקיימת בעיה יתכן ויש מקום לבדיקה על ידי רופא כלי דם.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר עזים ומגרנות קשות
    מירב
    09/02/2009

שלום רב , אני סובלת מכאבי צוואר עזים כבר חודש ימים וכתוצאה מכך יש לי כאבי ראש ומגרנות קשות. אני ישנה בלילה על הבטן , כשאני קמה בבוקר הצוואר בצד שמאל תפוס לי חזק ויש לי כאבי תופת. כתוצאה מכאבי הצוואר , יש לי כאבי ראש עזים וזה משפיע לי על מהלך היום והחיים . אני נוטלת משכבי כאבים על מנת להעביר את כאב הראש , אך זה לא עוזר . לאחר בדיקות מקיפות אצל נויורולוגית ובדיקת CT ראש , הכל נמצא תקין . הרופאה , אמרה שהיא חוששת שהכאבים מגיעים מהצוואר אל הגולגולת . מה עליי לעשות ולמי לפנות ??? אני לא חיה כבר חודש

הוספת תגובה

• כאבי ראש וצואר

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום מירב,
    אם הכאב בא ממקור צוארי, כדאי לפנות לאורטופד שיבדוק. במידה ותהיה בעיה צוארית יתכן ויוכל לעזור בפתרון הבעיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנמכה בין חוליות בעמוד השידרה
    אנדריאה
    09/02/2009

ערב טוב! שאלתי היא מה גורם להנמכה בין שתי חוליות בעמוד השידרה הגבי?(יש לציין שאני סובלת מאוסטיאופורוזיס מתקדמת ) אודה על תשובתך בהקדם, אנדריאה

הוספת תגובה

• הנמכת חוליות

ד''ר חגי אמיר
    14/02/2009

שלום אנדריאה,
    הנמכת חוליות - תופעה של שבר דחיסה שיכול לקראת במצבים של אוסטאופורוזיס מתקדמת.
    הנמכה בין חוליות היא מצב של הצתמקות הדיסק הבין חולייתי. עם השנים הדיסק מאבד מגמישותו ונעשה פחות נתון לשינויים , ולעיתים אף מסתייד ונעשה מוצר.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה