פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבישה לקירור
    מאיה
    19/01/2009

האם ידוע לכם על מוצר השומר על קור ומשמש להורדת נפיחות באמצעות קירור? אודה מאוד על קבלת שם המוצר ואיפה נמכר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבישה לקירור

הוספת תגובה

• קירור מקומי

ד''ר חגי אמיר
    22/01/2009

המוצר הטוב ביותר שגם ניבדק מדעית בצורה השואתית מול מוצרי מדף אחרים לקירור מקומי ויצא בעדיפות בכל הפרמטרים שניבדקו הוא "שקית של אפונה קפואה".
    ניתן לרכוש בכל סופר מרקט לשמור במקפיא, להשתמש עם עטיפה של מגבת דקה, לא ישירות על העור למניעת בוויות, ובגמר שימוש להחזיר למקפיא.
    שימוש חוזר כמה פעמים שנידרש. זול, וניתן לשימוש בבישול בגמר הטיפול.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמוד שידרה צווארי
    שי
    19/01/2009

שלום מזה כחודש וחצי אני סובל מהרגשת לחץ בצוואר ובראש האחורי שמקרין לפעמים לרקות בעיקר בישיבה ובעמידה במקוםובשכיבה על הגב רק הליכה מקלה עלי ctמח תקין בדיקת ניקור מותני תקינה כל הניורולוגים אומרים שזה ממתח שרירי חוץ ממשככי כאבים שלא עוזרים אני רוצה לדעת : האם זה יכול לנבוע מעמוד שדרה צווארי אני מרגיש קליקים בתזוזת הראש ימינה ושמאלהכמו כן היציבה שלי גרועה וגם אופי עבודתי לא תורמים למצב(אני בן 38) ?

לקביעת תור
    סגירה
    עמוד שידרה צווארי

הוספת תגובה

• כאבי ראש וצואר

ד''ר חגי אמיר
    22/01/2009

שלום שי,
    יתכן ויש קשר לתנוחת הצואר ולתנוחה וסביבת העבודה.
    אני מציע לבקש מהרופא המטפל הפניה לפיזיוטרפיה שחלמדו אותך תרגילים לצואר שתוכל לעשות כל כמה שעות בעת העבודה כדי למנוע התקשות של הצואר.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב חזקים - בלטי דיסק
    קארין
    18/01/2009

שלום אני חיילת בת 19 וחצי אני כבר יותר מחודשיים סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון , שלחו אותי למלא בדיקות כמו CT MRI ובשתי הבדיקות התשובות היו זהות , אך הרופאים אומרים שהתשובות לא מסבירות את הכאב החזק שיש לי שולחים אותי מבדיקה לבדיקה ואני בנתיים עם הכאבים האלה ולא מוצאים הסבר או טיפול לבעיה. הבדיקות הראו כך : שינויים דיסקוגניים ניוונים ב-L5-L4 ו S1-L5 עם הנמכת המרווח הדיסקלי ואות נמוך בדיסקית כביטוי לאובדן הידרציה. בשני הגבהים הנ"ל נראים בלטי דיסק קלים כאשר בשוליהם האחורים אות גבוה בשקלול T2 היכול להתאים לקרעים אנולריים. מודגמת תזוזה אחורית קלה של L5 יחסית ל -S1 . בלטי הדיסק ב-L5-L4 ו- S1-L5 גורמים לאינדנטציה מתונה באספקט ונטרלי של השק התקלי ללא לחץ משמעותי על השורשים היורדים. בגובה S1-L5 ניראת היצרות פורמינלית קלה משמאל עקב התמשכות הדיסקית אל עבר הריצסס התחתון של הנקב מצד זה אשר משיק ואינו גורם ללחץ משמעותי על השורש L5 היוצא בהדמייה. לסיכום: שינויים דיסקוגניים ניווניים ב-L5-L4 ו-S1-L5 עם בלטי דיסק קלים וקרעים אנולריים בשוליהם האחוריים . מצטערת על הסיפור הארוך הזה , אני גם פשוט בצבא ואף אחד לא מאמין , אף אחד לא מנסה לעזור ואני בנתיים עם הכאבי הגב האלה שלא עוברים , אפילו משככי כאבים כבר לא עוזרים . אם תוכלו בבקשה לעזור לי , לייעץ ולהסביר לי יותר מה כדאי לעשות , אם יש איזה טיפול מתאים . תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב חזקים - בלטי דיסק

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    22/01/2009

קרין שלום,
    אני חייב לציין כי לא הייתי מאמין שלחיילת בת 19 יהיו תוצאות MRI כפי שציתתת.
    האם הראית זאת לרופא?
    כדאי במיקרה שלך לבצע תרגילים ופיזיוטרפיה כדי להקל על כאבי הגב.
    הייתי חוזר ופונה עם הכאבים לאורטופד, ואם לא מתייחסים אלייך הייתי מבקש הפניה למפקר המרפאה האורטופדית דר' פרקש במרפ"א מרכז,
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי עצמות,ששכחתי לצרף במסר
    נעה
    17/01/2009

המיפוי מראה מוקדי קליטת יתר בע'ש מותני תחתון,ברכיים. בסיכום; המימצאים יכולים להתאים לישנויים אוסטוארטריטים. בבדיקה נוספת המיפוי הדגין קלליטת יתר מאוד קלה במדור הליטרלי של הברך הימנית,אין לישלול קרע במיניסקוס קליטת יתר בפיקות הממצאים קרוב לודאי תוצאה של שינויים ארטרוטים. המיפוי הראשון נעשה בשנת 2004,השניה בוצע בשנת 2006 שניהם בוצעו בזמן שהיו כאבים, היום אין כאבים מאותו סוג שהיו אז כמו שריפה בברך(דלקת)עוסקת בפעילות ושוב הבעייה היחידה היא חוסר גמישות האם יש מצב לשנות את הגמישות בברך,לאור התוצאות הללו? תודה

הוספת תגובה

• גמישות ברכיים

ד''ר חגי אמיר
    22/01/2009

ממצאים אלה לא משנים את תשובתי.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות,,אי הבנה
    נעה
    17/01/2009

בשניי בקורים אצל רופאי קופה המתמחים בברכיים נאמר לי כך. ביקור א: ניתוח וקרע שבמינסקוס ביקור ב; קרע קל במינסקוס ,המלצה לפיזיוטרפיה(שאכן עזרה באולטרסאונד) לאחר צילום בעמידה ומיפו עצמות לא כתוב כי יש קרע במיניסקוס אלא יש נוזל בשתי הבירכיים. אני עוסקת בספורט לפחות 4-5פעמים בשבוע,עיצוב,ספיניס(לא כואבת הברך במהלך הספינינ ולאחר הפעילות)ומתיחות,הבעייה היחידה שאינני מצליחה להיתגבר עליה היא הגמישות בברכים, קשה לי לרד לישיבה,קשה לי לקפל את הברך,מה הבעייה?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות,,אי הבנה

הוספת תגובה

• הגבלה בכיפוף הברכיים

ד''ר חגי אמיר
    22/01/2009

נעה שלום,
    קשה להתיחס ללא בדיקה מדוקדקת של הברך.
    אולם ניראה שאכן את מפעילה על הברכיים עומס רב, ויתכן שזאת הבעיה. כנראה עקב העומס הרב יש לך ריבוי נוזל תוך פירקי.
    הנוזל שיש בברך מגביל מעט את הכיפוף.
    שימוש בברכיה אלסטית עם פתח לפיקה עשויה לעזור.
    כמו כן רצוי להוריד מעט בעומס הפעילותלמספר ימים ולבדוק אם זה משנה את המצב.
    בכל מיקרה עם סוף הכיפוף זו הבעיה היחידה שלך , לא הייתי ממליץ טיפול ניתוחי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה?
    אבי
    16/01/2009

שלום דר. אני סובל מבלט דיסק L4-L5 עם לחץ על הרגל. אני עובד במשרד ולא מתאמץ . בדרך כלל לא מרגיש בכאבים והפרעות בעבודה ובכלל. אבל יש ימים אפילו חודשיים שמרגיש כאבים חזקים בגב תחתון ולחץ על כול אורך הרגל מצד חיצוני עד כף הרגל והאצבעות. שאלתי לכבודך 1.ממה זה בא הכאבים והלחץ על הרגל מאיפה זה בא אם אני לא מתאמץ. 2.איזה תנועות או דברים שאני עושה שהם יכאיבו את הגב ויגבירו את הלחץ על הרגל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה?

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר רון ארבל
    20/01/2009

סביר להניח שכאב הגב והרגל נובעים מלחץ שלך דיסק בולט על שרש העצב המעצבב את האזור הכאוב ברגל.
    ממליץ לך להבדק ע"י מומחה אורטופד המטפל בבעיות גב שודאי יתן לך תשובה יותר מוסמכת לאחר שיבדוק אותך ויראה את ה- CT ויוכל להמליץ על טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בקרסול במשך 4 שנים
    פיני
    15/01/2009

שלום רב אני סובל מכאבי גב המון שנים, מאובחן בבלט דיסק. ב - 4 השנים האחרונות החלו כאבים בקרסול שמאל, טופלתי במדרסים, גלי הלם, זריקות. נשלל דורבן. עברתי צילום US , EMG ,אין תשובה ברורה האם בעיית הגב קשורה לבעיית הרגל ואין אבחנה/או דרך טיפול קבועה ומדוייקת שעוזרת. הייתי אף אצל ד"ר טיטיון. ואצל הרבה רופאים נוספים. כנראה סובל מפגיעה בסעיף פלאנטרי לטראלי של העצב הטיביאלי האחורי. מבקש לדעת בדחיפות איך אפשר לטפל בקרסול הכואב. האם בעיה זו ניתן לפתור ע"י ניתוח? אם לא, האם יש עוד משהו שניתן לעשות??, כל דריכה על הרגל מבוקר ועד ערב מלווה בכאבים איומים. ומדרסים עשיתי אצל הטובים ביותר, שום דבר לא עוזר. אודה לכם על תשובה דחופה.

הוספת תגובה

• פגיעה עצבית

ד''ר יחזקאל טיטיון
    16/01/2009

מבקש לדעת בדחיפות איך אפשר לטפל בקרסול הכואב. האם בעיה זו ניתן לפתור ע"י ניתוח? במידה ואכן קיים לחץ כמו שאתה מתאר (אינני זוכר את המקרה שלך ספציפית), ניתן לקשול טיפול ניתוחי.
    האם יש עוד משהו שניתן לעשות??,אפשר לנסות טיפול ברפאת כאב.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא ברצועה צולבת בברך ימין
    ליז אזולאי
    15/01/2009

שלום רב, לפני כ-3 שנים עברתי תאונה בקטנוע, ועקב כך נוצר לי קרע מלא ברצועה הצולבת בברך ימין. כיום אני בת 36. מאז עברתי שיקום ופיזיוטרפיה ואפילו עברתי 2 לידות. כיום אני לא בטיפול, ומודעת לגופי ואיך ללכת נכון. האם ניתן לחיות עם הקרע ברצועה שנים ארוכות, ללא ניתוח? האם בגיל 40 או בגיל 50 יופיעו פתאום כאבים? מהי דרך הטיפול הטובה ביותר לשמר את הרגל נכון? תודה ליז

הוספת תגובה

• קרע ברצועה צולבת בברך

ד''ר רון ארבל
    15/01/2009

שלום רב ליז.
    ראשית צריך לדעת איזה רצועה נקרעה. בתאונות אופנוע יש שכיחות יחסית גבוהה לקרעים של רצועה צולבת אחורית. רוב הפגיעות במקרים האחרים הם של הרצועה הצולבת הקדמית.
    בכל מקרה, ניתן לחיות עם רצועה קרועה . במידה ואינך סובלת מחוסר יציבות של הברך דבר המתבטא ב"בריחות " של הברך את יכולה לחיות עם זה.
    במידה ואת סובלת מחוסר יציבות או הפרעה תפקודית הנגרמת מקרע של הרצועה יש מקום לבצע שיחזור של הרצועה.
    באשר לעתיד, ע"פ הידוע כיום בעתיד יתפתחו בברכך שינויים ניווניים מקדמים בסחוס המפרקי דבר שיגרום לכאבים ומגבלה תפקודית פרוגרסיבית. מהירות התפתחותם של שינויים אלו, קשורה במספר גורמים בינהם, משקל הגוף, סוג הפעילות שאת עושה, ציר הברך ועוד.
    לשמר את מצבך עליך להתמיד בחיזוק השרירים סביב הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לרופאים בפורום
    יוני
    14/01/2009

אני נכה ברגל שמאל בשיעור 40% מזה 12 שנים על קרע ACL ושחזור שלא צלח+מניסקוס+צלקת מעל 12 סמ"ר מזה 11 שנים אני סובל מבעיות גב...בלט חוליות L5-S1 + L3-L4 הלכתי זמן רב עם קביים עקב 5 ניתוחים+צליעה-משיכת רגל שמאל האם יש כתב עת רפואי\ספרות רפואית המצביעה על קשר סיבתי בין בעיות ברך ACL לבין בלט\בעיות גב תחתון ? אני צריך את זה על-מנת להגיש בקשה להכרת נכות מוסבת בגב כתוצאה מהפציעה בברך. אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פנייה לרופאים בפורום

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר ניתוח ACL

ד''ר רון ארבל
    15/01/2009

שלום יוני
    מהכרותי היטב את מערך התביעות נגד משרד הביטחון, ניתן בהחלט לקבל נכות מוסבת בגין הפגיעה בגבך ככזו שנגרמה מהנכות המוכרת בברכך.
    לשם כך עליך לקבל חוות דעת בעניין זה נגד משרד הביטחון, ובחוות הדעת הרופא שיכתוב אותה יביא ציטוטים מתאימים מהספרות ע"פ הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר תלישה בקרסול?
    עינבל
    14/01/2009

שלום רב, לפני כארבעה שבועות נפלתי לתעלה וסובבתי את הקרסול השמאלי. מכיוון שאני בהריון-שליש ראשון- הוחלט שלא לעשות לי צילום. הרופא הניח שזה שבר והמקום מקובע מאז בAIRCAST הכאבים לא פסקו ולכן נשלחתי ל-US שקבע- AFTL רצועה מעובה היפואקואית בחלקה העליון צמוד לפטישון הודגם פרגמנט גרמי 5 מ"מ יכול להתאים לשבר. מיפרק טיביה טלארי-יש כמות קטנה של נוזל. עם התוצאות חזרתי לרופא והוא אמר שיש לי רגישות אנטרולטרלית בקרסול. ללא ממצא מקומי. טילן שלילי לעצב טיביאלי US קרסול שמאל עיבוי ATFL עם שבר תלישה. קלינית זה לא נראה כך. ולכן הוא קבע שעליי להתחיל לדרוך על הרגל כדי שלא יהיה לי RSD והחמרה במצב ולעשות פיזיותרפיה אינטנסיבית. אבל כואב לי!! וקשה לי לדרוך על הרגל אני מרגישה זרמים וקוצים ואני פוחדת שזה יחמיר לי את המצב. מה לעשות? מתחננת לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    שבר תלישה בקרסול?

הוספת תגובה

• כאבים.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    15/01/2009

טיפול נגד כאבים ופיזיוטרפיה. אין ברירה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליאזיס
    אפרתס
    13/01/2009

סקוליאזיס מה זה?וממה נובע?האם יש קשר לכרית-הכאבים בדרך כלל בשעות הבקר? האם כרית של כוסמת יכולה לעזור? כיצד ניתן לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    סקוליאזיס

הוספת תגובה

• סקוליוזיס

ד''ר רון ארבל
    15/01/2009

שלום רב
    סקוליוזיס, בעברית- עקמת. דהיינו מבנה עקום של עמוד השדרה.
    הסיבות לעקמת רבות ותלויות בגיל ההופעה מיקום צורה ועוד ועוד .
    לפי מה שאני מבין את סובלת מכאבים. אם כך סיבת הכאבים איננה העקמת. עקמת גורמת לכאבים רק כשהיא בדרגה קשה מאד עם עוות ניכר של עמוד השדרה.
    פני לרופא אורטופד המתמחה בבעית עמוד שדרה שיאבחן סיבת כאביך ויתן לך טיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול-האם יש צורך באבחון מפורט
    סיגל
    13/01/2009

שלום רב אני שחקנית כדורעף במוצאי שבת נקעתי את הקרסול בצורה קשה אחרי נחיתה על רגל של שחקנית אחרת וסיבוב כלפי פנים של כף הרגל השמאלית. במיון עשו לי צילום רנטגן ששלל שבר. השאלה היא האם יש חשיבות לבצע צילום לרקמות הרכות לאבחון קרע ברצועה (שכנראה קיים השאלה רק באיזו רמת חומרה) או שלא מכיון שהטיפול הוא זהה? למיטב הבנתי בקרסול בכל מקרה לא מנתחים רצועה אם אין בעיית יציבות ואת זה אפשר לדעת רק אחרי שיקום, שהוא זהה במקרה של קרע חלקי או מלא ברצועה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם

הוספת תגובה

• נקע

ד''ר יחזקאל טיטיון
    15/01/2009

כרגע מה שצריך זה לנוח עם הרגל מורמת, לשמור על טווח תנועות הקרסול לדרוך בגבול הכאב , ניתן להעזר בקביים. לפי ממצאי בדיקה פיזיקלית של אורתופד, יש לשקול שימוש במייצב קרסול מסוג AIR CAST או דומה ולהיות במעקב. לא לחזור לפעילות לפני שהמצב מחלים. לעיתים יש צורך בשיקום פיזיוטרפי ולעיתים יש צורך בבירור וטיפול נוסף.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן?
    יניב
    12/01/2009

שלום רב דר אני סובל מבעיה בגב ואובחנתי על דיסק בגב תחתון משנת 2000 . המצב החמיר וביצעתי עוד mri ב2005 אותה תוצאה כמו הקודמת . ולפני כחודשיים עשיתי עוד mri ויצא שהכול תקין ואין כלום . האם זה יתכן כאילו שהדיסק נעלם או מה מבקש עזרה. ומודה לך.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יתכן?

הוספת תגובה

• דיסק

ד''ר רון ארבל
    15/01/2009

שלום רב
    1. יתכן שהדיסק נעלם
    2. יתכן שהרופא הבודק לא ראה או לא איבחן בדיסק הפרוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים ניוונית
    אביחי
    12/01/2009

שלום רב, אשמח לדעת האם יש איזשהן פעולות פשוטות היכולות להקל על בעית דלקת מפרקים ניוונית בידיים? אפילו משהו בסיסי כמו כיווץ ושחרור של היד וכד'.. תודה מראש, אביחי

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים ניוונית

הוספת תגובה

• דלקתמפרקים ניונית

ד''ר יונה יניב
    13/01/2009

צריך כמובן לדעת מה דרגת החומרה של הדלקת/שחיקת המפרקים כדי להתאים טיפול, אבל כן - פיזיותרפיה, לנסות טיפול עם גלוקוזאמין+כונדרואיטין סולפט, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הזרקות, ניתוחים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר?
    גלית
    12/01/2009

שלום! כבר כשמונה חודשים אני סובלת מכאבים עזים במפרקי הירך. לפני שנים כבר בגיל 16 סבלתי מדלקות במפרקי שורש כף היד, ובברכיים, תמיד נאמר לי שזה עקב מאמץ או תנועה לא נכונה, קיבלתי אתופן למיניהם, משחות, ואחרי חודש-חודשיים והרבה מנוחה זה עזר. היו פעמים שאפילו לא כתבתי בשיעורים מרוב כאב. בשנה הראשונה בצבא הדרכתי טיולים, ולא ממש סבלתי מכאבים מלבד קצת בברכיים. לפני כשמונה חודשים, במהלך הצבא, כשכבר לא הדרכתי, ולא עסקתי בהרבה הליכות, במקביל התחלתי לעשות יוגה הופיעו כאבים עזים מאוד במפרקי הירך (ימין ושמאל). נשלל שבר, מיפוי עצמות תקין, בדיקות דם תקינות. עשיתי פיזיותרפיה בגלים קצרים במשך 8 מפגשים, והמצב השתפר אם כי לא במאה אחוז. לאחר מספר שבועות המצב חזר לקדמותו. חזרתי לאורטופד, הפעם באזרחות (אותו רופא), קיבלתי זריקת קורטיזון באחד ממפרקי הירך שלא עזרה בכלל (ושמעתי עליה רק דברים רעים, אני לא מעוניינת להמשיך בטיפול כזה). התחלתי לשחות באופן יומיומי כמעט, במשך 45 דקות. הדלקת שהייתה לי בכתף השתפרה מאד בעקבות השחייה. התחלתי לעשות טיפול פיזותרפיה עם אולטראסאונד, גם בכתף וגם במפרקי הירך, ואני ממשיכה לסבול מכאבים חזקים. אני כבר ממש מתוסכלת. בסה"כ בת 22, אני לא יכולה להרים משקל כבד, אפילו לא תיק גב ששוקל 3 קילו. על טיול אין על מה לדבר..... מה עוד אפשר לעשות? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר?

הוספת תגובה

• גמישות?

ד''ר יונה יניב
    12/01/2009

ממכתבך לא ברור מקור הכאבים. האם היית אצל ראומטולוג לשלול בעיה כללית ראומטית? האם באמת יש לך גמישות יתר? בדכ"ל יוגה טובה למי ששריריו חזקים מספיק. יוגה לבדה יכולה לפעמים לעשות מזקים בעיקר אם אין הדרכה נכונה ומתאימה. יש סוגים אחרים של פעילות גופנית שכן יכולים לעזור לך.
    פיזיותרפיה בקופ"ח יכולה להיות מתסכלת לפעמים מאחר והיא קצרה בזמן, מועטה מדי ומאוחרת מדי.
    בקיצור - הטיפול בך צריך להיות רב-תחומי ועליו לכלול - אורתופד, ראומטולוג ופיזיותרפיסט שגם מתמצא בסוגי ספורט שונים ויכול להקדיש לך את הזמן המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגמישות מובהקת

גלית
    12/01/2009

עשיתי בדיקות דם לשלול בעיות ראומטיות. על פי האורטופד וגם על פי בדיקות באתר שמצאתי יש לי גמישות יתר. השרירים שלי כנראה לי מספיק חזקים. האורטוד טוען שהכתף שלי כל כך משוחררת שהוא ממש יכול להוציא ותה מהמקום בקלות (יש לציין שלא עברתי חבלות בשום מקום בגוף) כרגע, כמו שאמרתי אני שוחה 45 דקות ביום וכן חל שיפור אך עם זאת, הכאבים, בעיקר במפרקי הירך נמשכים ואף חזקים מאוד. הדלקת במפרקי הירך נקראת hip bursitis. האורטופד טוען שזה נגרם עקב שחיקה וחיכוך במפרק זה. אמרת שהטיפול בי צריך להיות רב תחומי וזה בידיוק מה שאני עושה, עוד מהצבא, אבל ללא שיפור משמעותי. האם יכולות להיות עוד סיבות? עוד סמכויות אליהן אפשר לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות

ד''ר יונה יניב
    13/01/2009

ראשית, בורסיטיס אין מקורה בשחיקת המפרק!. הדליקות ביידים ניתנות לטיפול ע"י מרפאות בעיסוק ואולי אפילו לבדוק אם את משתמש בהן נכון (כן, יש דבר כזה) - ע"י מרפאות בעיסוק שעברו הכשרה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה