מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצאוורנעמה09/02/2009
כל בוקר אני מתעוררת על צאוור תפוס שמעתי שיש חברות כמו הולנדיה שפתיחו כריות אורתופדיות מיוחדות האם כריות אורתופדיות יכולות לעזור לבעיה שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר תפוס
ד''ר חגי אמיר14/02/2009שלום נעמה,
יתכן. כדאי לנסות כרית אורטופדית.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים בשריר רגל ימין מתחת לישבשני09/02/2009
לפני 3 שנים בערך כאשר עשיתי מתיחות לאחר ריצה מתחתי את רגל ימין ואיבדתי שליטה על הישיבה המותחת והרגל נדחפה קדימה, הכאב היה חד ובאותו הרגע גם קיבלתי סחרחורת מעוצמת הכאב, בכוח התרומתי והלכתי על הרגל, את אותו הלילה בקושי ישנתי. הופנתי לאורתופד ועברתי מס טיפולי פיזיוטרפיה (בערך 6 טיפולים), הכאבים נרגעו אך בתנוחות מסויימות עדיין הורגשו. לפני 4 חודשים בערך יצאתי לריצה ובניסיון לרוץ 100 מטר במהירות הכי גבוהה שאני יכולה מתחתי שוב את אותו השריר, הכאב היה חזק (אמנם בלי סחרחורות..) מאז, אני סובלת מכאב שבעיקר מורגש בשינוי ממצב סטטי אחד לאחר (בדרכ אחרי ישיבה ממושכת כאשר אני מנסה לעמוד כואב ל מאוד) רציתי להבין ממה זה נובע? אני לא זוכרת מה נמצא לפני 3 שנים אבל אם אני לא טועה היה זה סדק בשריר.. מה הכוונה? מה צריך לעשות על מנת להיפטר מהכאבים המטרידים הללו?? תודה רבה שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר
ד''ר יונה יניב12/02/2009לפני 3 שנים כנראה היה קרע בשריר. החלמת השריר היא ע"י צלקת שאיננה מתנהגת כמו שריר ולכן השריר יותר פגיע. כאשר עשית הליכה מעבר לרגיל השריר עצמו התנהג כרגיל אבל רקמת הצלקת לא גמישה. כעיקרון רקמת צלקת מכווצת יותר מאשר הרקמות ליד ולכן, לדעתי יש לבצע מתיחות מבוקרות, אפילו עם פיזיותרפיסט ובעזרת US מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם על שאלתי-צילום רנטגןעדי09/02/2009
שלום.שאלתי שאלה ומשום מה דלגתם עליה ולא עניתם.אשמח לקבל עזרה. אודה לכם על פירוש לפענוח הצילום כי התור שלי לאורתופד רחוק ואני סובלת מכאבים. ע'ש מותני 2 צילומים: עקמת קמורה שמאלה עם עיוות גופי החוליות L4,L5 ייתכן מולד. שאר המבנה החוליות והמרווחים הבין חולייתים שמורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלום רנטגן
ד''ר יונה יניב09/02/2009התשובה מופיעה בגוף השאלה. תשובת הצילום מתוארת בפרוטרוט. כדי לדעת למה אתה כאוב ומה כואב לך יש צורך בבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתףמיכל09/02/2009
לאחרונה אני סובלת מכאבים עזים בכתף שמאל וכן מחוסר תחושה וכאב בכף היד. בדיקת EMG העלתה שיש לחץ על העצב בשורש כף היד והופנתי לניתוח בעוד כחודש. מומחה לכף יד הסביר לי שהניתוח יפתור רק את הבעיה בכף היד, כיצד ניתן לאבחן את הסיבה לכאב בכתף (הכאבים במיוחד בלילות) איזה בדיקה נוספת עלי לעשות? תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף
ד''ר יונה יניב09/02/2009מומחה לכף היד או האורתופד צריכים לבדוק את הכתף. עיקר האבחנה של בעיות הכתף היא בבדיקה. ייתכן והנימול והכאבים בכף היד קורנים בלילות לכתף אבל ייתכן שיש בעיה נוספת. צריך לבדוק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן08/02/2009
שלום רב אני יודעת שיש לי בעיות בגב אבל ביום שישי בערב קרה משהוא מוזר שכבתי בספה לנוח שעה ושקמתי הרגשתי שכל הגב העליון שורף לי וכאבים חזקים ואחרי שניה עבר מה זה יכול להיות? תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה
ד''ר יונה יניב09/02/2009תחושת שריפה שטחית וכאב לאחר מנח קבוע למשך כשעה יכולים להיות מלחץ מקומי על עצב שטחי - תחושתי של העור. אנשים רזים מכירים תופעות כאלה גם מחלץ פחות ממושך, בגב או אפילו ברגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך של עצב אחד של הזרתיהודה עוז08/02/2009
חבר שלי נחתך בסכין יפנית בכף היד וחתך עצב אחד של הזרת, במיון תפרו לו את החתך ב - 2 תפרים פנימיים ועוד 2 חיצוניים. יש לו תחושה חלקית בזרת. כל זה קרה היום אחה"צ! מה הפעולות הנדרשות, אם בכלל, כדי להחזיר את התחושה המלאה? היכן ניתן לעשות זאת ואצל מי? האם יש משמעות לאלמנט הזמן או שניתן לעשות זאת בכל עת שירצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב
ד''ר יונה יניב09/02/2009לא ציינת במכתבך האם העצב עצמו נתפר או לא. כעיקרון יש לתפור עצב בחדר ניתוח - צריך לבדוק אם הוא אכן חתוך ולתפור אותו. (יש עצבים שלא תופרים, לא אפרט כאן)
העצב עצמו "מת" מאיזור החתך ועד לקצה האצבע. התפירה נעשית כדי לאפשר לעצב החי לגדול לתוך השרוול הקודם שלו. אבל - לא כל סעיפי העצב גדלים ולכן התחושה לא חוזרת אף פעם למה שהיתה - חוזרת בדרגות שונות שאינן ניתנות לחיזוי מראש כי זה אינדיבידואלי.
עצתי - לברר האם העצב נתפר ואם לא לגשת לכיר' של היד בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהחנן08/02/2009
שלום. הרופא שלח אותי לפיזיוטרפיה בגלל כאבים בעמוד שדרה וכתב אבחנה CERVICALGIA אבקש לשאול מה פירוש האבחנה הזו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרויקלגיה
ד''ר חגי אמיר14/02/2009cervix - צואר
algia- כאב.
פשוט - כאבים בצואר.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר רךדנה דחבש08/02/2009
המטפל שלי המליץ לי על שימוש בלייזר רך לכאבים ראומטיים בגב. לרופא יש מכשיר בשם B-CURE והוא עשה לי סדרת טיפולים משולבים במשך חודש פעמיים בשבוע. בעוד למכר שלי הוא עשה 3 פעמים בשבוע לאותו כאב. אשמח לקבל תשובה (לא בסינית) לגבי הלייזר הרך. האם יש לו קשר לטיפולי לייזר בקוסמטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי על לייזר רך
גל נאור09/02/2009בחו"ל משתמשים כבר שנים בלייזר רך כטיפול בכאבים וקוסמטיקה.
הלייזר ממריץ את זרימת הדם וזה בגדול ההסבר.
אני משתמש בזה לכאבי גב תחתונים שלי,לכשצריך פעמיים ביום,בבוקר ובערב.
בהתאם אני חושב שהמינון הוא אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת כרית שינהאלונה08/02/2009
שלום, בשנים האחרונות אני סובלת משינה רעועה ומכאבי צוואר. כל חיי ישנתי עם כרית נוצות, ואני מעוניינת להחליף כרית. עשיתי מחקר לגבי סוגי הכריות שקיימות בשוק, ואני עדיין מבולבלת.. ולשאלותיי- האם כרית מסיליקון נחשבת לכרית אורטופדית ובריאה? האם שינה עם כריות גדולות מאוד (כריות טלויזיה) יכולה להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יכול להמליץ לך
דויד08/02/2009היי אלונה אני לפני כמה חודשים החלפתי את כל הכריות בבית שלי נמאס לי שכל בוקר הבן שלי מתעורר עם נוצות על הגב ולבת שלי כל בוקר נתפס הצוואר החלטתי שאני לא מתפשר יותר ועשיתי כמה מחקרים משלי . ישנם כמה סוגים של חומרים לטקס וטמפור כאשר לטקס הוא חומר שמופק מעץ הגומי ותכונתיו אנטי בקטריאלי, ודוחה גם עובש וגם קרדיות אבק והכי חשוב אלסטי כלומר מותאמת למבנה הצוואר בכל תנוחות השינה ובכך משחררת מלחצים ומקלה על צוואר נוקשה. בעוד שטמפור ( TEMPUR ) הוא פותח במקור בתחילת שנות השבעים במרכז המחקר של נאס"א. ה- TEMPUR המוכר לנו היום. זהו חומר ויסקו-אלסטי (בעל תכונות גמישות וצמיגות) בעל תאים פתוחים, רגיש לטמפרטורה ומסוגל לפזר לחצים ואת משקל הגוף באופן שווה. ישנם מספר אתרי מכירה מכוונים בנושא אני קניתי מאתר kariot מקווה שעזרתי לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דיויד
אלונה08/02/2009קראתי על כל סוגי הכריות אלו ואפילו נכנסתי לאתר שהמלצת עליו, אבל לצערי, המחירים הם מעבר למה שאני יכולה להרשות לעצמי (המיתון...) זו הסיבה ששאלתי לגבי כריות סיליקון, שמבחינת החומר שלהם נשמעים לי נוחים ורכים יחסית. ברור לי שבדרך כלל היקר יותר הוא האיכותי יותר ושאסור להתפשר על הבריאות וכו' וכו'.... אבל לצערי זה המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות!!בן סמון רבקה07/02/2009
מזה זמן נרדמות לי הכתפיים וכן אני מרגישה כובד כאלו מונח לי משא כבד וכן גם נמול הנמול גם על הכתפיים ובכף יד ימין "אל מי עלי לפנות ובאיזה טפולים אצטרך אבקשכם ליעץלי מה לעשות בנדון בתודדה בך סמון רבקה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות
ד''ר יונה יניב08/02/2009האם בנוסף להירדמות הכתפיים יש לך גם כאבי צווארי? האם הנימול בכף היד הוא בכף עצמה או באצבעות? מתי נרדמות הידיים והאצבעות?
כמו כן יש צורך בבדיקה ראשונית של אורתופד והוא יישלח לבדיקות המתאימות ויחליט על המשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדורבןשלי06/02/2009
כבר מספר שבועות אני מטופלת בפיזיותרפיה (אולטרסאונד ועיסוי של אזור הדלקת בכף הרגל), אך הטיפול לא עוזר לי עד כה. אני שוקלת לעשות מדרסים ולנסות סוגי טיפול נוספים. קראתי באינטרנט על מרפאה בתל אביב שנקראת CRT ומטפלת באופן יעיל בדורבן. האם מישהו מכם מכיר את המרפאה הזו ויכול להסביר לי במה מדובר? והאם יש צורך בבדיקה דינאמית בנוסף לבדיקה סטאטית של כף הרגל כאשר מתאימים מדרסים לצורך טיפול בדורבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן
ד''ר יחזקאל טיטיון08/02/2009ראשית הטיפול הפיזיוטרפי החשוב ביותר הוא תרגילי מתיחה לאכילס ולפאציה הפלאנטארית אותם עלייך ללמוד לבצע מהפיזיוטרפיסת שלך ולהתמיד בביצועם כל בוקר וכל ערב בעצמך בבית למשך כשלושה חודשים.
קראתי באינטרנט על מרפאה בתל אביב שנקראת CRT ומטפלת באופן יעיל בדורבן. האם מישהו מכם מכיר את המרפאה הזו ויכול להסביר לי במה מדובר? - מדובר בטיפול שאין עליו ספרות רפואית אמיתית ולכן לא אוכל להתייחס אליו מדעית אך יש אנשים שאומרים שזה עזר להם מאוד.
והאם יש צורך בבדיקה דינאמית בנוסף לבדיקה סטאטית של כף הרגל כאשר מתאימים מדרסים לצורך טיפול בדורבן?- צריך מדרס שיתן בלימת זעזועים לעקב והורדה של העומס מהפאציה הפלאנטארית באזור המוצא שלה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדורבן
חנה09/02/2009שמי חנה סבלתי מדורבן במשך כ שנה וחצי . ניסיתי את כל הטיפולים האפשריים כולל פיזאותרפיה גלי קול, גלי הלם, ואפילו זריקת קורטיזון ולא חל שיפור משמעותי בכאב. אך לבסוף קיבלתי המלצה לטיפול בליזר ולאחר מספר טיפולים הכאביםו נעלמו. 0526639973
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפל סיני בדורבן
חיים12/07/2009אני מכיר מטפל סייני מדהים שמטפל בדורבן ב100% הצלחה\עדיין לא פגשתי משהו שהגיע אליו והוא לא עזר לו!
קוראים לו ירון - 052-3401934
ממש מומלץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה06/02/2009
איך מטפלים ברגל שניתפסה עקב עיסוק בספורט בלי לעשות חימום לפני והרפיה אחרי. כרגע הכאב גורם לצליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשריר לאחר ספורט
ד''ר חגי אמיר06/02/2009רבקה שלום,
בשלב זה כניראה גרמת לנזק בשריר, לכן יש לתת לשרירים להחלים. להחלמת שריר יש לתת מנוחה של יומיים שלשה ולחזור בהדרגה לפעילות לפי מה שהשריר מאפשר. המתח והפעילות השרירית חשובה בעת ריפוי השריר. מאמץ יתר עלול להחמיר את המצב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנם דברים שיכולים לעזור כמו
רבקה06/02/2009אמבטיות חמות או משהו אחר? בתודה מראש רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזריםרעיה ואם05/02/2009
שלום, אני בת 34, אם לחמישה ילדים, חמישה חודשים לאחר לידה. בריאה בד"כ. כבר שלושה ימים שהינני סובלת מכאבי שרירים בכל הגוף. הכאבים התחילו בשכמה הימנית ועברו לגב העליון, לזרועות ולרגליים. תחילה רק בצד ימין והיום גם בצד שמאל. אני מרגישה ש"נתפס" לי הצוואר, ואין הקלה גם לאחר חימום המקום. המוזר הוא שמידי פעם יש הפוגה בכאבים, כאילו כלום!! קבעתי תור לרופא משפחה וגם לאורטופד. העניין טורד אותי,לא רק בגלל הכאבים, כי אם בגלל חוסר הידיעה: ממה נובעים כאבים אלה?! האם הם יכולים להעיד על בעיה רצינית ומסכנת חיים ח"ו?! אשמח לתשובה מהירה. רעיה ואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מפושטים
ד''ר חגי אמיר06/02/2009שלום לך,
כאבים מפושטים המופיעים בכץפיים בידיים וברגליים למשך זמן קצוב יכולים להצביע עך תחילת מחלה וירלית.
אם הכאבים נימשכים מעבר למספר ימים יש להועץ ברופא המשפחה כדי לבצע בדיקות יותר מקיפות .
רפואה שלימה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנבחנן05/02/2009
שלום ד"ר יש לי כאבים בגב תחתון בעצם הזנב והבעיה היא שכואב ושורף לי שם כאשר אני יושבת . עברתי CT לגב תחתון שהיה תקין עברתי מיפוי עצמות ונמצא קליטה קלה בעצם הזנב . האם לדעתך ה"קליטה הקלה" הוא מקור הכאבים או שעלי לבצע בדיקות נוספות ? האם יש דרך לפתור את הבעיה בצורת זריקות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב
ד''ר חגי אמיר06/02/2009בכאבים בעצם הזנב ניתן לטפל על ידי הזרקות ופיזיוטרפיה.
פני לאורטופד שיפנה אותך.
בברכה,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת מדרסים בשל דורבןשלי05/02/2009
עקב בעיה של דורבן בכף רגל שמאל, קיבלתי הפנייה מקופ"ח מאוחדת למכון אורתופדי לצורך התאמת מדרסים. שתי שאלות: 1. האם חשוב כי לצורך התאמת המדרסים תבוצע בדיקה דינאמית ולא רק בדיקה סטאטית? 2. המליצו לי על מכון אורתופדי ברמת גן ששמו "עולם הספורט" או "מרכז הספורט" או משהו דומה. אני לא מצליחה למצוא אותו באינטרנט. אשמח לקבל פרטים אם מישהו מכיר או המלצה על מכון אורתופדי אחר באזור המרכז (אני גרה על גבול פתח תקווה - הוד השרון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים
ד''ר חגי אמיר05/02/2009שלום שלי,
לדעתי כדאי לשאול את קופת החולים עם מי עובדת, וללכת לפי הרשימה.
בכל מיקרה חשוב יותר בטיפול בדרבן, פיזיוטרפיה מתיחות, של השרירים והרצועות, וכן התאמה של מדרס נכון תוך הורדת לחץ מאזור המודלק, והורדת מתח מהרצועה בכף הרגל.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)