מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע חלקי בכתףנטע05/01/2009
אימי בת 61, אשה משותקת בכסא גלגלים. ככל הנראה, כתוצאה מנסיונות להיעזר בשרירי הידיים לצורך מעבר מכסא הגלגלים לכסא אחר- נפגעה הכתף, וכתוצאה מכך חשה אימי כאבים בכתף זו. * להלן תוצאות בדיקת U.S (כתף ימין): BICEPS TENDON - מעובה והיפואקוגני, עם נוזל בכמות קטנה סביבו. INFRASPINATUS TENDON- ב.מ.פ - לא הודגם נוזל בתוך המפרק. SUBSCAPULARIS TENDON- ב.מ.פ - עובי וצורה תקינים, אין עדות לקרע. SUPRASPINATUS TENDON- מעובה והיפואקוגני, בחלקו הבורסלי הודגם קרע חלקי בגודל 0.7 ס"מ. SUBACROMIAL BURSA- נוזל בכמות קטנה ACROMIOCLAVICULAR JOINT-ב.מ.פ * נשאלת השאלה: מה ניתן לעשות בנדון? אימי סיימה סדרה של טיפולי פיזיותרפיה (אולטרסאונד), אך הכאב לא חלף. א. האם יש דרך אחרת לטיפול? (מלבד ניתוח כמובן...) ב. אם חייבים ניתוח - האם ניתן לנתח בשיטה הארתרוסקופית (אני מקווה, שלא טעיתי בשם)? ג. מה הסיכוי, שקרע כזה יגדל (אם לא מנתחים, כמובן)? תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בכתף
ד''ר רון ארבל10/01/2009הטיפול הנכון לאימך המקרה זה הינה פזיוטרפיה ולא מדובר על טיפול האולטרה סאונד שאיננו עושה דבר במקרה זה אלא בטיפול ע"י תרגילים שיכול להעשות המכון אך גם בביתה ע"פ הנחיות של פזיוטרפיסט ועם אמצעי עזר פשוטים.
במידה וטיפול כזה לא יעזור לאחר 3 חדשי טיפול ניתן לטפל בארטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה בעד זריקת קורטיזון?
נטע10/01/2009שלום ד"ר, ראשית, תודה על תשובתך. שנית, היות ואימי נכה בכסא גלגלים...איני יודעת, עד כמה היא תוכל לבצע תרגילים. לכן, נשאלת השאלה- א. האם אתה בעד זריקת קורטיזון, שמפחיתה כאבים? ב. עד כמה תרגילים לחיזוק שרירים (שלהבנתי- לכך התכוונת) - יכולים לאחות קרע שכזה? שוב, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין התיחסות לשאלתי הנוספת?????
נטע13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזון
ד''ר רון ארבל15/01/2009התרגילים לחיזוק שרירי הכתף אינם מאחים את הקרע אך מונעים כאב ומאפשרים תפקוד טוב.
בהחלט ניתן לנסות לטפל בזריקת קורטיזון שגם היא לא תאחה את הקרע אלא תוריד את הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהעדי05/01/2009
שלום רב.אני סובלת מכאבי גב עקב תאונת דרכים.כמו כן מפיברומיאלגיה.הרופא המליץ לי על זריקת אפידורל אך הבנתי שיש שם סטרואידים ובגלל שיש לי גם מחלות נוספות(סכרת ולח"ד)נאמר לי שזה לא כול כך מומלץ.האם זה נכון?האם יש זריקות אחרות שיכולות להקל על הכאב? יש לציין שניסיתי הרבה כדורים וטיפולים פיזוטרפים וטבעים(גם כירופרקטיקה) וכרגע עוזר לי מעט רק הכדור פרקוסט . אודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK10/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=200 id=link]כאב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת ידייםאלמוג05/01/2009
שלום כל פעם שאני מסתכל על הידיים שלי, אני תמיד חושב לעצמי שהן נראות קטנות מידי בהשוואה לאנשים אחרים בגובה שלי(1.70 מטר). בהתחלה פניתי לפורום ניתוחים פלסטיים כי הייתי בטוח שמדובר בניתוח קוסמטי, אמרו לי שמה לפנות לפורום אורטופדיה. האם יש ניתוח כלשהו להגדלת ידיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים
ד''ר יונה יניב09/01/2009בדכ"ל מבצעים הארכת אמות אם הן אחת מהן קצרה באופן קיצוני , כדי להשוות אורך. הניתוח כרוך בצלקות מרובות על האמות ואנחנו עוקבים כל הזמן לודא שאין נזק לכלי הדם או העצבים מהמתיחה. את כפות הידיים לא מגדילים, גם לא את האצבעות. אם יש קטיעה וקיצור של האגודל בלבד לאורך שמקשה על התפקוד היומיומי, שוב אנחנו מאריכים את העצם ושוב - חשש מנזקים לכלי הדם והעצבים.
כמו כן, לאחר הארכה של עצמות, הסכנה לשברים גבוהה יותר מבעצם רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון לגבי השאלה
אלמוג10/01/2009שלום תודה על התשובה, אבל כנראה שלא הייתי מדויק מספיק בשאלתי. אורך הידיים שלי סימטרי ואין שום צורך להארכה. מה שאני בעצם התכוונתי לשאול זה האם יש ניתוח כלשהו להרחבת הידיים?(מכתף ועד כף יד), ז"א הגדלת המימדים שלהם מבחינת רוחב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbody building
ד''ר יונה יניב11/01/2009כן - חדר כושר עם אימונים אינטנסיבים תחת פיקוח + תזונה מתאימה. בכל חדר כושר יכולים לייעץ לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוזיסקיילי05/01/2009
שלום רב, אני גבר בן 60, סובל מזה כשנה וחצי מכאבים ברגל שמקשים מאוד על ההליכה עד כדי כך שאיני יכול ללכת כלל. הכאבים הם למעלה איפה שהרגל מתחברת עם הגב. היתי כבר אצל שני אורטופדים. עשו לי צילום רנטגן של גב והרגל והרופא אמר שיש לי ספונדילוזיס. קיבלתי כדורים, אך הפסקתי לקחת אותם בגלל תופעות לוואי. מה גם, שהם לא עזרו. היתי בפיזיוטרפיה 6 פעמים והיה שיפור, אבל עכשיו הכאבים שוב חזרו אני ממש מיואש כי אני מתקשה ללכת. מה עליי לעשות? על מה אתה ממליץ? בדיקות נוספות? תרופות? תודה ויום טוב יפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתשובה
קיילי13/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים ברגל שמאלחן04/01/2009
שלום, מזה זמן מה יש לי עקצוצים מטרידים מאוד בשוק הרגל השמאלית בחלקה הפנימי. העקצוצים באים ונעלמים לסרוגין, ללא שיטתיות ברורה. האם מדובר בבעיה עצבית? האם יתכן שמקורה בגב התחתון? תודה רבה, חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים
ד''ר יחזקאל טיטיון04/01/2009יכול להיות שמדובר בבעיה עצבית מקומית או בבעיה שדרתית.
פני לבדיקה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות עקב מכהאמיר04/01/2009
שלום רב התפתחה נפיחות בשוק הרגל לפני שלושה שבועות עכב נפילה. אני משתמש בוולטרן. שאלתי היא: כמה זמן יכולה להמשך הנפיחות? אין סדק או שבר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר יחזקאל טיטיון04/01/2009נפיחות יכולה להמשך זמן רב אפילו חודשים. לעיתים מדובר בשט"ד שמתארגן מתחת לעור ומפריע או מזדהם ואז צריך ניתוח להוצאתו.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרסולaircastתום03/01/2009
לפני כחודש שברתי את הקרסול,שבר ללא תזוזה..בחמישי האחרון הלכתי לאורטופד שהחליט להוריד לי את הגבס,למרות שיש לי עדיין שבר בקרסול אבל בגלל שזה בשלבי החלמה אז הוא טען שאפשר להוריד את הגבס ולעבור ל"איירכאסט" לקרסול..יש לי מספר שאלות למומחים פה בעניין 1-זה בסדר להוריד את הגבס למרות שיש עדיין מדיי פעם כאבים באזור השבר? 2-מה לגביי שינה עם האיירכאסט+תחבושת? אפשרי? 3-כמה זמן בערך תמשך התקופה שלי עם האיירכסט? בתודה מראש..תום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול
ד''ר רון ארבל03/01/2009כן, בשברים מסוימים ניתן לטפל באיירקאסט, לא ניתן לענות על השאלות שלך באופן מלא הואיל ואין בפנינו את הצילום אולם, סביר להניח שחודש לאחר קיבוע בגבס כשניתן לעבור לטיפול באיירקאסט אתה יכול לישון בלילה ללא ההאיירקאסט רק עם חבישה אלסטית.
אין לי ספק שהרופא המטפל בך ומכיר את קרסולך מבחינה קלינית ואת הצילום שלו יוכל לתת לך את התשובות הכי מדויקות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים חזקים,הכנראה מבלט דיסק?נועם03/01/2009
שלום וברכה אני סובל מבלט דיסק מרכזי ב- L4-L5 עם לחץ משמעותי על השק כאשר הייתי לפני חצי שנה אצל אורטופד מומחה ואצל עוד כמה אני יודע שאחת השאלות השגרתיות האם הכאב מקרין לרגלים. בעבר הכאב לא הקרין לרגליים ורק היו לי כאבים כרונים בגב תחתון ולכן לא הומלץ ניתוח. בזמן האחרון התחילו לי כאבי ברכיים בכל זמן נתון - כאשר אני הולך, כאשר אני יושב, כאשר אני ישן במיטה ולאחר שינה של כמה שעות מתעורר עם כאבי ברכיים חזקיים בשני הברכים. יש לציין שלפני חצי שנה אצל ד"ר ניסים אוחנה הומלץ לי פיזיותרפיה אך לא הלכתי לזה אבל קיבלתי מספר טיפולים אצל כירופרקטר (עדיין יש כאבי גב וכאבי ברכיים) השאלה היא מה אני צריך לעשות? ללכת שוב למומחה גב? ללכת למומחה ברכיים? או באופן כללי האם פיזיותרפיה יעזור לי או שצריך מעבר לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר רון ארבל03/01/2009שלום נועם
קיימת אפשרות שכאבי הברכיים נובעים מבעיית גב.
המלצתי לך לפנות למומחה גב ולמומחה ברכיים שכל אחד יבדוק את הצד שלו .
פזיוטרפיה באופן כללי הינה טיפול טוב ומציע לשמוע להמלמות רופאך בעניין הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפריצת דיסקעידו03/01/2009
שלום רב, לפני כחודשיים הרגשתי כאב מאוד חד בגב התחתון בצד ימין. במשך כמה ימים זה כאב במיוחד כאשר דרכתי על רגל ימין. בהמלצת רופא משפחה לקחתי אטופן למשך יומיים והכאב חלף. לפני כשבועיים בעת הרמת משא, שמעתי "קנאק" בגב והרגשתי שם משהו זז. זה קרה באותו מקום בגב (צד ימין למטה) והפעם אף הקרין על רגל ימין עד לאזור הברך. הלכתי לאורטופד, ובלי לבדוק ולמשש - ישר נתן לי הפנייה ללכת ל-CT כי אמר שזה נשמע כמו פריצת דיסק. הוא אמר - "לך לעשות CT, תחזור עם הצילום ואז נוכל לדבר..." היה נראה לי קצת חשוד ולכן הלכתי להיוועץ עם רופאת המשפחה שלי שעליה אני סומך מאוד. בהתייעצות איתה היא בדקה אם יש נזק עצבי כלשהו (תנועות גפיים, תחושת נימול ברגליים וכו'..). התוצאה היא שלילית ולכן אמרה כי לא כדאי לעשות בדיקת CT ולהיחשף לקרינה זו. צריך פשוט לעשות טיפול שמרני כמו פיזותרפיה, דיקור וכו'... היום אני מרגיש כאב מאוד חלש בצד ימין. לעיתים רחוקות יש הקרנה חלשה לרגל. שאלתי היא: א. בהנחה שבדיקתה של רופאת המשפחה שלי טובה ואין נזק עצבי כלשהו ויש חשש לבלט דיסק/ פריצת דיסק קלה - איזה סוג טיפול הייתם ממליצים לי לעשות ? ב. אני עוסק בספורט. אני שוחה פעמיים בשבוע, רץ פעמיים בשבוע ורוכב פעם בשבוע. האם ספורט מעין זה עלול להזיק לגב שלי ? איך הייתם ממליצים לי לשלב ספורט עם בעיה מסוג זו ? תודה רבה, עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק
ד''ר רון ארבל10/01/2009שלום רב
הטיפול ההתחלתי הטוב הינו טיפול פזיוטרפי.
באשר לסוגי הספורט, כל סוגי הספוקט שכתבת עליהם טובים לך ויתרה מכך הם גם עוזרים באופנים שונים לבעית הדיסק. הינך יכול לעשות ספורט רק תגביל עצמך במידה ויש כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות בחוליותרויטל02/01/2009
שלום, בתי בת 4 אושפזה בבית חולים בגין טורטוקוליס, הצוואר לא השתחרר במשך שבועיים. בצילום צוואר ועמוד שדרה התגלה הסתיידות בין החוליות לאורך הצוואר והגב. מה עלי לעשות? עכשיו היא מרגישה טוב ואני רוצה לדעת ממה זה קרה והאם התופעה מוכרת? בברכה, רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות
ד''ר רון ארבל03/01/2009שלום רב
לא ניתן ע"פ תאורך לדעת האילו הסתידויות מדובר, בדיסקים הבין חוליתיים או ברצועות המחברות בין החוליות.
הדבר הנכון הוא לפנות עם הצילום לרופא ילדים שיוכל ע"פ הצילום להעריך את מקור ההסתידויות ולשלוח לבדיקות המתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליזיסאביב01/01/2009
שלום רב לך ד"ר עקב כאבי גב שהיו לי עשיתי מלפני 3 שנים מיפוי עצמות בו התגלה ספונדילוליזיס בחולייה L5 עקב שירותי בחייל השריון הוחמר מצבי ולכן הוחלט לעשות עוד מיפוי עצמות לגבי. במיפוי החדש לא ראו את הספונדילוליזיס אשר ראו בצילום הראשון ושוקלים ככל הנראה להחזיר אותי ליחידה למרות כאבי הגב שיש לי האם עדיף לעשות בדיקת MRI אשר תתיתן תמונת מצב מדוייקת יותר? נ.ב יש לי 2 בלטי דיסק בין חולייה זו כלומר בלט דיסקL5-L4 ובלט דיסק L5-S1 בתודה מראש אביב =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליזיס
ד''ר רון ארבל01/01/2009שלום לך
1. מפוי עצמות לא יודע לאבחן ספודילוליזיס, יכול לכל היותר לעלות חשד לכך אך האבחנה הינה בצילום או CT.
2. אם אמנם יש לך ספונדילוליזיס, הרי בדיקת המפוי האחרונה מראה קאיננו פעיל דהיינו סביר להניח שכאבי הגב מהם אתה סובל לא נובעים מהספונדילוליזיס.
3. יתכן בהחלט שכאבי הגב נובעים מבלטי הדיסק.
ממליץ על בדיקה אצל מומחה לבעיות ע"ש שיאבחן מקור הכאב ויטפל בך בהתאם.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סימטריה בגוף....ג'קו31/12/2008
שלום אני נער בן 17 ולאחרונה הבחנתי כי ישנה אי סימטריה כלשהי בגוף שמתבטאת ב: גובה לא שווה של הכתפיים (הפטמות גם הן לא באותו הגובה) ובגב ,שכם אחת נראית חלשה יותר וקטנה יותר מהשכם השניה. בצו הראשון נבדקתי כי אין לי עקמת....האם יכולה להיות לכך סיבה אחרת? ומהן דרכי הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
ד''ר חגי אמיר01/01/2009שלום ג'קו,
הסיבה הכי שכיחה לאסימטריה בגוף היא שככה אנחנו בנויים.
בכולם קיימת אסימטריה במידה כלשהיא, בחלקנו היא יותר ניראית לעין ובחלקינו פחות.
אולם ת מ י ד קיימת.
סיבות נוספות יכולות להיות עקב הפרעות כלשהן במיבנה השלד והשרירים, וזאת יש לבדוק על ידי אורטופד.
האורטופד יגיד אם נראה כי האסימטריה היא בגדר הנורמה או אבנורמלית. ובמידה והיא חורגת המנורמלי, יש מקום לברור מעמיק יותר.
בהצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מנתח אורטופד -לניתוחארז;31/12/2008
חמותי (בת 70 ) נפלה ברחוב ושברה יד ב3 מקומות ( כולל מרפק) לצערי בבי"ח הניתוח מאו דמתעכב , מחפש המלצה לרופא מנתח מומחה לביצוע הניתוח בבית חולים אסותא - דרך ביטוח משלים , לטענת בי"ח הציבורי ייתכן שהניתוח יבוצע בעוד 3 ימים ונדרש משטח קיבוע , באישה סובלת מאוסטואופרויז תודה ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יונה יניב01/01/2009ראשית - נשמע שיש לה שברים? ייתכנו גם מס' שברים אבל באותו איזור. בנוסף - שברים מסובכים - עדיף לעשות בבי"ח ציבורי (טיפול רב מערכתי אולי אפילו עם מומחים בתחומים שונים) וכן - גם באסותא קשה מאד! לקבל חדר ניתוח דחוף לניתוח שנשמע שעשוי להיות ארוך.
בנוסף לא הבנתי ממכתבך אם השבר הדורש ניתוח הוא במרפק, שרש כף היד או זרוע-כתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בירךגיתית31/12/2008
שלום, בתי בת 4+ נפלה מקומה ראשונה ושברה את עצם הירך. ברנטגן שעשו אחרי הגיבוס נראה כי בכיוון אחד (נדמה לי שה שמהצד) נראה שהעצמות מונחות בקו די ישר ובכיון השני (נדמה לי זה שמלמעלה) נראה קשר אבל לא חיבור. הרופא אמר שכדי לאחות שבר צריך רק 70 אחוז של חיבור. (האם זה נכון?) ורציתי לשאול מה הכוונה. האם מעכשיו כל החיים העצם תהיה מחוברת רק 70 אחוז? האם העצם פשוט תתאחה כך והתתעוות? האם תהיינה הגבלות מסויימות? האם לדרוש מהרופא לפתוח את הגבס ולהשלים את החיבור? אנחנו לא נמצאים בארץ. אנחנו שליחים של הסוכנות. והרפואה פה היא פרטית. האם לבקש חוות דעת נוספת? האם אורטופד מספיק? תודה על כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בירך
ד''ר חגי אמיר01/01/2009גיתית שלום.
כל הכבוד על המסירות נפש, מקוה שאתם עושים נפשות.
היתרון הגדול בשברים בילדים, שהם מאד סלחניים, ומתקנים הרבה דברים לבד.
החשיבות המירבים בתיקון שבר כפי שתארת היא הזויות.
אם השבר עומד היטב מבחינת ההמשכיות שלו גם אם אין מגע מלא של 100% השבר ימלא לבד את החסר ויתחבר היטב.
כמובן שצריך להמשיך ולהיות במעקב אורטופדי לראות שהזויות נשמרות ואין שינוי בעמדת השבר בשבוע שבועיים הראשונים של הגבס, אולם הסבירות גדולה שאם עשו עבודה טובה החזירו הכל למקום ושמו סםייקה טובה הגבס יתרפא היטב, ללא בעיה.
גם לאחר הריפוי כדאי להשאר במעקב לטווח ארוך אצל אורטופד כי אחד הסיבוכים האפשריים הוא צמיחת יתר של הרגל שהתאחתה, - היא עשויה לגדול בשנים הבאות באורכה, מעט יותר מאשר הרגל הבריאה. כדאי להיות ערים לכך כדי למנוע בעיות בגב אם זה יקרה.
לשאלתך על יעוץ נוסף.
לא מזיק לשאול רופא נוסף או להראות את הצילומים לאורטופד נוסף כדי לשמוע חוות דעת נוספת. אולם לכתחילה נישמע לי כי קיבלתם טיפול לא רע בכלל.
אם תירצו ניתן ליצור עימי קשר.
בהצלחה
דר אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצםעמרי31/12/2008
שלום רב, בשל כאבים מתמשכים בברך שמאל עברתי מיפוי עצם. התוצאות : קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בברך שמאל וקליטה מוגברת בטביאל טוברוסיטי משמאל. שאר השלד תקין. לסיכום : אין לראת קליטות פתלוגיות בברך ימין. הממצאים בברך שמאל - שינויים דלקתיים ? אודה לכם על הסבר הממצאים. בברכה ובתודה, עמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות ובקשה להסבר
עמרי31/12/2008שלום רב, בשאלה כתבתי בטעות כאבים בברך שמאל. הכאבים הם ברגל ימין . ועתה, איני מבין את משמעות הממצאים לגבי רגל שמאל שרק לעיתים נדירות אני חש בה כאב כלשהו. לעומת זאת, ברגל ימין יש כאבים עזים כבר במשך שש שנים. אודה לכם מאד על הסברכם תוך התייחסות, אם אפשר, ל"בעיה" שאין לי ברגל שמאל. תודה רבה רבה, עמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
ד''ר יונה יניב01/01/2009אם רגל שמאל אינה מפריעה לך אין משמעות לממצא. אבל ייתכן שיש טעות בכיתוב והכוונה בעצם לרגל ימין... טעויות יכולות לקרות ועליך להביא את התוצאות, כולל התמונות לרופא שלך והוא יבדוק זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)