פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליעה קשה ברגל שמאל - בן 10
    דפנה
    01/02/2009

שלום רב, רציתי לדעת מה משמעות הטרמינולוגיה פאגמנטציה של טיביאל טוברקל . בני צולע זה זמן ועל למועד התור לאורותופד אני רוצה להפיג חרדות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליעה קשה ברגל שמאל - בן 10

הוספת תגובה

• צליעה על הברך

ד''ר חגי אמיר
    03/02/2009

דפנה שלם.
    כדאי להבדק על ידי אורטופד לשלול המצאות בעיה אחרת הגורמת לצליעה, כי יתכן שהפרגמנטציה היא תופעה נורמלית.
    במידה ואין סיבה אחרת לכאב, יתכן ובנך סובל מדלקת בפלטה הסכוסית בקידמת הברך. מצב הניקרא מחלת אוסגוד שלטר (Osgud schlatter). המצב בדרך כלל חולף לבד עם הזמן, בעת המחלה עצמה יכולים להיות כאבים בתקופת הצמיחה, עם גמר הצמיחה גם יסתיימו בדרך כלל הכאבים.
    במיקרה זה יוכל לבצע פעילות גופנית לפי הכאב. והמשך הוראות לפי האורטופד המטפל.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    אוסנת
    01/02/2009

שלום רב, האם לקיחת 40 מ"ג אומפרדקס בצהריים כאשר פעמיים ביום בבוקר ובערב נוטלים ארט 50 פוגע באפקטיביות של ארט 50 ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר רון ארבל
    01/02/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=93 id=link]תרופות ייעוץ תרופתי[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר tens
    עמי
    31/01/2009

שלום רב,

לפני כמה ימים קיבלתי מכשיר tens לטיפול בנפיחות שיש ברגל עקב מכה שקיבלתי.

השאלה היא:
    1. לאיזו דרגה עלי לכווון את המכשיר וכמה דקות טיפול יש לעשות כל פעם, ובאיזו תדירות - כל יום, כל יומיים?

2. לכמה זמן עלי להישתמש במכשיר: חודש חודשיים או יותר.

אגב, קיבלתי את המכשיר מקופת חולים כללית ולא קיבלתי כל הדרכה...

תודה מראש
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במכשיר tens

הוספת תגובה

• מכשיר לרגל

ד''ר רון ארבל
    01/02/2009

שלום רביש מגוון רחב של מכשירים מסוג TENS
    הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לרופא שהמליץ לך על המכשיר ולקבל ממנו הוראות שימוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri-מפרק ירך ימין
    סימה
    31/01/2009

אני שנתיים וחצי לאחר תאונת דרכים סובלת מכאב והגבלה במפרק ימין ביצעתי בדיקת EMI עם הזרקת חומר הניגוד הבדיקה הראת את התוצאה: "עוות וחסר סדירות בלאברום העליון-ליטרי תמתאים לקרע לא גדול." הבדיקה בוצעה בהזרקה למפרק ירך ימין מה התוצאות האלה אומרות? איך יהיה אפשר לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    mri-מפרק ירך ימין

הוספת תגובה

• מפרק ירך ימין

ד''ר רון ארבל
    01/02/2009

בדיקת ה- MRI מצביעה על קרע בלברום שהינו מעטפת סחוסית של פרק הירך וקרע בו יכול אמנם לגרום לכאבים.
    במידה ואמנם זה הגורם לכאביך הטיפול הנכון הינה ארטרוסקופיה של פרק הירך ותיקון הקרע בלברום על ידי תפירתו או כריתת החלק הקרוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• backache
    gil
    31/01/2009

שלום אני כותב מדרום אמריקה בעיצומו של טיול מהנה שקצת נהרס לי לאחרונה מטבע הדברים זמינות של רופא עבורי קטנה לכן אני זקוק לקצת תשובות אני מתכוון ללכת לרופא אבל חייב קצת ידע כי אין כאן רופאים המדברים אנגלית אז מה קרה? אני מטייל כבר חודשיים במהלכם אני סוחב הרבה על הגב הולך הרבה ויושב שעות שעות לכתוב או לנסוע ברכבת או באוטובוס נסיעות ממושכות לפני שבועיים בערך ישבתי ופתאום התחילו לי כאבים נוראים שהתחילו בצואר וזלגו לשכמה ימין ממש צעקתי מכאבים השריר הצמוד לשכמה נתפס לי לגמרי יש צמוד עליו נפיחות ואדמומיות ואני מרגיש שתפוס לי משהו פנימי חזק מאד לקחתי אתופן שבוע וזה נרגע קצת אבל שוב חזר לקחתי מוסקול וזה לא עוזר הייתי בעבר מדריך ספורט והחשד שלי הוא דלקת בשריר או קרעים שאלותיי (אני חייב להגיע מוכן לרופא ולדעת בדיוק מה לבקש): אילו בדיקות יכולות לאתר דלקת או קרעים בשריר ומהם הטיפולים הקיימים? תודה רבה רבה על כל תשובה! שבי

לקביעת תור
    סגירה
    backache

הוספת תגובה

• כאב גב

ד''ר רון ארבל
    01/02/2009

שלום רב
    נראה לי שהדבר הנכון לעשות הוא לפנות לרופא לבדיקה והוא, הרופא יחליט על סמך ממצאי הבדיקה והתלונות על איזה בדיקות להמליץ לך.
    אין זה נכון לפנות לרופא עם "רשימת קניות"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות וכאבים במפרק האצבע
    יאיר
    31/01/2009

שלום, אני סובל בחודש האחרון מכאבי תופת ונפיחות באצבע האמצעית במפרק התחתון הקרוב לכף היד , ביד ימין. הכאבים החלו ללא שום חבלה , אלא פשוט קמתי בבוקר במצב הזה . כרגע אני בעיצומו של טיול באוסטרליה , לפני הטיסה התחילה הנפיחות ובדקתי עם רופא המשפחה ששלח אותי לצילום לוודא שאין שבר ולאחר מכן רשם לי כדורים נוגדי דלקת, ואמר שלדעתו זה יעבר בימים הקרובים. כעבור שבועיים פניתי לבית חולים באוסטרליה בעקבות אותה בעיה ועברתי בדיוק אותו תהליך וקיבלתי בדיוק אותה תשובה כמו בארץ ותרופה , איבופרופן , כולל צילום רנטגן. כרגע , חודש אחרי אני עדיין סובל מזה ולא יכול להזיז את האצבע דבר שמפריע מאוד ומגביל את הטיול. ניסיתי לעשות תנועות שחרור בתוך קערה עם מים חמים במשך שבועיים וזה עזר רק לכמה דקות. כמו כן התרופות לא הקלו כלל. יש לציין שהכאבים הם רק באצבע אחת ורק במפרק התחתון שבה. מה דעתכם על המצב? מה מומלץ לי לעשות? שיטות שידועות כמרגיעות נפיחות במפרק? כמו כן אם יש איזו שהיא תרופה או זריקה שידועה לכם אשמח לקבל את שמה? אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית ומקווה שתעזרו לי להציל את הטיול שלי!!

הוספת תגובה

• אוסטרליה

ד''ר יונה יניב
    31/01/2009

חסרים לי פרטים כמו גילך, לכמה זמן נסעת ודיוק במיקום הכאב, באספקט הכפי או הגבי של האצבע? האם האצבע "נתקעת " לפעמים, מתי כואב יותר וכמובן בדיקה של כל המבנים, לא רק הגרמיים.
    בתוך משכך אפשר לקחת כל דבר, עד לאבחנה. האם איבופרופן לא הועיל בכלל? או שהיתה הטבה והכאב חזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיית המפרק באצבע..

יאיר
    02/02/2009

שלום ותודה על התשובה המהירה , אני בן 23 במצב בריאותי תקין לגמרי , הבעיה המדוייקת היא כזו : יש לי כאבים במפרק הקרוב ליד ביד ימין באצבע האמצעית , הכאבים הם בצד החיצוני של המפרק כלומר בגב כף היד. האצבע לא נתקעת לי בכלל , הכאבים הם כאשר אני מבצע תנועה שמפעילה את המפרק כגון יישור וכיפוף האצבע (דבר שכרגע אני לא יכול לעשות בכלל עקב הכאבים העזים) האיבופרופן לא עזר כלל , לא לכאבים ולא לנפיחות. כמו כן ניסיתי לבצע פיזיוטרפיה עצמית על יידי חימום האזור ושחרור המפרק בתנועות עדינות במשך כל יום בשבועיים האחרונים אך ללא הועיל. אני יודע שקשה לתת תשובה מדוייקת ללא בדיקות מעמיקות , אך כמו שאמרתי בזמן הקרוב אני לא אהיה בארץ והטיול הגדול שלי משתבש בגלל הבעיה הזו. אשמח לכל תשובה , עצה ופתרון למצב כגון תרופה או זריקה מסויימת , פעילות מסויימת ואם תראי לנכון גם פנייה לרופא מקומי עם בקשה מסויימת. תודה לך על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטרליה

ד''ר יונה יניב
    02/02/2009

צריך לבדוק, אבל לא רק את המפרק גם את הגיד המיישר ואת שאר האצבעות, ולכן לא יכולה להמליץ על טיפול.
    אני לא יודעת איפה אתה נמצא באוסטרליה אבל במלבורן יש קהילה יהודית נפלאה, ישנו כיר' ידיים (גם פלסטיקאי) שלדעתי ישמח לראות אותך, שמו פרופ' סורמן ויש לו אתר באינטרנט. תוכל למסור לו גם שאני הפניתי, כולל ד"ש ואם לא יוכל לעזור או אם אתה לא במלבורן או בסביבה, צור איתו קשר, הוא יעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפק טניס - שחיין עבר
    ניר
    30/01/2009

שלום רב, הנני שחיין עבר כיום בן 28 ועדיין שוחה ורוכב כ-5 פעמים בשבוע. בגיל 16 קיבלתי 2 זריקות קורטיזון למפרק אחרי טיפולים שלא עזרו. כיום אני סובל ממרפק טניס לאחר 10 כדורי ארקוקסיה ושוב בדרך לפיזיוטרפיה. כאשר הכאבים נרגעים אני חוזר להתאמן וכך גם הכאבים וחוזר חלילה עד השבתה. כוון שאינני מסוגל להפסיק להתאמן באופן עצמאי והדלקת החוזרת , האם לגיטימי ויעיל לבקש מהאורטופד ל גבס את המרפק ובכך לתת למרפק להחלים ? או לבצע שוב זריקה נוספת של קורטיזון - הצעד הבא ע"פ האורטופד המטפל . האם הזריקה רק מורידה כאב או גם מטפלת בדלקת ? תודה , ניר.

לקביעת תור
    סגירה
    מרפק טניס - שחיין עבר

הוספת תגובה

• מרפק טניס

ד''ר יונה יניב
    31/01/2009

הזריקה אמורה לטפל גם בדלקת. מאחר והדלקת חוזרת ההזרקות לא מספיקות. גם מנוחה בגבס, תחזור להתאמן באותה צורה תהיה אפקטיבית לזמן מוגבל. יש צורך בפיזיותרפיה וגם! בריפוי בעיסוק כדי -גם לטפל בדלקת וגם ללמדך שיטות לעבודה נכונה. בנוסף, ייתכן וחבק יכול להיות מתאים באופן ראשוני.
    בברכה
    דר' יונה יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקעי דיסק בעמוד שידרה גבי
    גלינה
    30/01/2009

שלום רב, ברצוני לשאול. . . . 1) האם בקעי דיסק בעמוד שדרה גבי וקיפוזיס מוכרים כנכות ע"י המוסד לביטוח לאומי , שכן הם מקשים מאוד על תפקוד יומיומי בסיסי? 2)האם ניתן לאבחן בקעי דיסק בעמוד שידרה גבי בצילום רנטגן רגיל ? אודה על תשובתכם בהקדם האפשרי תודה מראש, גלינה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    03/02/2009

כל כאב עם נזק כלשהו והגבלה בתפקוד יכולים להחשב כנכות בביטוח הלאומי. השאלה אם זה ישנה משהו אם זה יוכר.
    כשמדובר בנכות כללית, ביטוח לאומי איננו נותן שום קיצבה או זכויות מתחת ל- 40%. בשביל לקבל אחוז כה גבוה צריך להיות מ מ ש מוגבל. על כאבי גב עם בלטי דיסק ללא הגבלה בתנועה וללא נזק נוירולוגי לא מקבלים אחוזים משמעותיים.
    ניתו כן לבצע תרגילים וחיזוק שרירי הגב והבטן במצב של כאבי גב, כדי להוריד את מידת הכאב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות או צפיפות עצם
    שרון
    30/01/2009

שלום, לאחרונה התחלתי להתעמל בסטודיו הכולל שיעורי עיצוב וגם שיעורי אירובי. לאחר כחודש התחלתי להרגיש כאבים בירך הקדמית , ברמה כזו שאני ממש לא מסוגלת לעמוד על הרגל וסובלת מכאבים עזים. מדריכת הכושר אמרה לי שיתכן ויש לי שברי מאמץ וכדאי שאני אעשה בדיקות. ביררתי והבנתי שיש שתי סוגי בדיקות, האחת מיפוי עצמות והשניה צפיפות עצם. רציתי לדעת מה ההבדל בין הבדיקות? בעיקר מהסיבה שיש הבדל משמעותי בתשלום. (צפיפות עצם עולה 104 ש"ח ואילו מיפוי עצמות 25 ש"ח. כמובן שאעדיף לעשות את הבדיקה הטובה ביותר, אך אם מיפוי עצמות היא הבדיקה טובה שיכולה לאתר את הבעיה שלי, אסתפק בה. תודה מראש, כרמית.

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות מול צפיפות עצם

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

כרמית שלוום.
    בדיקת צפיפות עצם מתבצעת כדי לבדוק את צפיפות העצמות בגופך באופן כללי. זה אומר האם מסת העצם דומה בצפיפותה למסה ה"נורמלית" של נשים צעירות. ואם המסה נמוכה באיזה אחוז היא נמוכה, וזה תורם לקביעה של מידת האוסטאופורוזיס בעצמות ואם יש מקום להתחיל טיפול או לא.
    בדיקת מיפוי עצם היא בדיקה בה מוזרק לגוף חומר הנושא עליו איזוטופ רדיואקטיבי. החומר נמשך לאזורים בהם יש פעילות עצם מוגברת. ובעזרת מצלמה שמןנה את הפליטה הרדיואקטיבית של האיזוטופ ניתן לראות את חלוקת החומר בגוף. במקומות בהם קיימת בעיה בעצם עם חילוף חומרים מוגבר ניראה ריכוז של החומר הרדיואקטיבי. במיקרים של שבר בו קיימים הרס או בניה של עצם ניראה ריכוז של החומר.
    במיקרה שלך הבדיקה הדרושה היא מיפוי עצמות בו נראה אם קיימת תגובה מוגברת של העצם לפעילות המאומצת החדשה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרגמנטציה של אזור אפיפיזיס בעקב
    דלית
    29/01/2009

שלום רב! בני בן שמונה וחצי וסובל מכאבים בעקב שמאל. נשלח לצילום ובפיענוח נכתב כי ישנה פרגמנטציה של אזור אפיפיזיס בעקב שמאל. (צולמו שני העקבים). לפני שנה וקצת סבל בני מאוסטיאומליטיס בעקב שמאל, והתגבר ללא ניתוח או התערבות כירוגית. בצילום מלפני 7 חודשים- נמצא ללא ממצא פתולוגי. ברצוני לדעת מה זה אומר? ומה עלי לעשות? לתשובה מהירה אודה!! דלית (אמא מודאגת).

הוספת תגובה

• פרגמנטציה באפיפיזיס

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

שלום דלית,
    את אמא ותפקידך להיות מודאגת.
    ללא סיפור העבר, הפרגמנטציה מצביעה על דלקת באזור סכוס הצמיחה בחלק האחורי של העקב, שיכול לגרום לכאב, ניקרא Sever's Disease, הפיתרון הוא מתן תרופות נוגדות דלקת, נעל עם ריפוד טוב משני צידי העקב, ולחקות שיעבור. בנתיים פעילות גופנית לפי יכולתו ולפי מידת הכאב.
    כמובן שיש צורך להיות במעקב אורטופד ילדים שימשיך ויעקוב ויסייע במידה והמצב משתנה, במיוחד לאור ההסטוריה של בעיות קודמות בעקב זה.
    בהצלחה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות היד
    מיכל
    29/01/2009

שלום לך, אני סובלת מכאבים בכף ידי כולל הרדמות וכאבים באצבעות,וכן כאבים בכתף שמאל המקרין לזרוע. הופנתי לבדיקת EMG לאחר שטיפול באטופן לא עזר כלל. להלן מסקנות הבדיקה: A NCS SHOWED BILATERAL CTS:RIGHT MODERATE AND LEFT-MILD CTS.MILD LEFT ULNAR NEUROPHTY AT THE ELBOW LEVEL. כיצד אוכל להימנע מניתוח בכף יד ימין והאם יש טיפול כלשהו לזרוע שמאל? מודה לך מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכפות היד

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הידיים

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

שלום מיכל,
    תשובת הEMG צריכה לספק לנו מיקום של הבעיה ותשובה האם קיימת בעיה ממקור צוארי גם או רק בעצבים הפריפריים בשרש כף היד או במרפק.
    מהתשובה שקיבלת הבנתי רק חלק מהבעיה ולא קיבלתי תשובה מספיק רחבה.
    חשוב לדעת מה גרם לתחילת התלונות שלך, ולראות במה את עוסקת וסביבת עבודה כדי להחליט איזה דברים ניתן לעשות לפני שפונים לניתוחים.
    כמו כן יש לבדוק את התנועתיות מבנה אנטומי ולשקול טיפולים שונים.
    זה בדרך כלל מצריך בדיקה אצל אורטופד.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד
    שירה
    29/01/2009

שלום, מזה כמה ימים החלו לי כאבים בזרוע יד ימין (אני ימנית) עובדת עם מחשב. הכאבים נעים בין חזקים מאוד לבין נסבלים אך היד מוגבלת בתנועה. מה ניתן לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ביד

הוספת תגובה

• כאבים ביד ימין

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

שלום שירה,
    אינני בטוח למיקום אליו את מתכוונת, האם הכאב בין שרש כף היד למרפק - אמה, או בין המרפק לכתף - זרוע?
    לפי מה שאת מתארת את כנראה מתכוונת לכאבים באמה ושרש כף היד?
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף שמאל הקרנה לצוואר וליד
    נטלי
    29/01/2009

שלום, לפני 11 שנים עשיתי ניתוח להסרת גידול שפיר על עצם הבריח השמאלית.. האזור היה תמיד רגיש באזור עצם הבריך ובכלל בכתף אבל ברמה סבירה. מאז ועד היום הייתי גם מעורבת בשתי תאונות דרכים בהם נפגעתי רק במכות יבשות באיזור הכתף ... כמו שציינתי האזור תמיד היה כואב מעט אבל בשנה וחצי האחרונות הכאבים בלתי נסבלים.. הכאב מקרין לי על הצוואר ועל כל יד שמאל עד לאצבעות.. ואני צריכה ללחוץ על כל האזור כמעט בכל רגע נתון כדי להרגיש מעין תחושת הקלה זמנית. הייתי אצל המון רופאים כולם טוענים שהכל תקין... הצילומים תקינים וכן גם בדיקת EMG תקינה כך שאין נזק לעצבים . רופא מסויים אמר שייתכן שמדובר בדאבת שרירים וממה שהבנתי אין לכך כל כך תרופה... אשמח אם תייעצו לי... מה עוד סימפטומים כאלה יכולים להיות כדי שאדע לדרוש את הרופאים והבדיקות המתאימות. הכאבים קשים לפעמים ברמה שאני לא יכולה לישון ונכנסת לתחושת ייאוש מוחלטת. יש לכם רעיון? אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• כאבים בכתף עם הקרנה לאורך היד

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

שלום נטלי.
    משאלתך ניראה שאת באמת סובלת כאבים, ופתרון לא נמצא.
    הכאב יכול לנבוע משני דברים, 1. ממתח ולחץ על המפרקים באזור, עםהשלחה לצואר וכאבים קורנים לאורך היד. 2. מעורבות של בעצבים בתוך רקמה צלקתית או לידה דבר שכשלעצמו יכול לגרות את העצבים ולגרום לכאב מפושט בכתף ולאורך היד.
    כדי להבחין בין השניים יש צורך בבדיקה פיזיקלית טובה על ידי אורטופד מומחה, ולהזמין את הבדיקות המתאימות כדי להדגים את הבעיות, ברגע שמגיעים לכיוון של אבחנה ניתן לנסות לפתור את הבעיה בדרכים שונות.
    המפתח הוא בדיקה פיזיקלית טובה ומכוונת לנסות למצא את מקור הכאב.
    בהצלחה,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות
    אילנית
    28/01/2009

שלום! אני סובלת מהתכווצויות בשוקיים ברגליי כבר כחצי שנה, זה התחיל מהתכווצויות כואבות מאוד ועכשיו הן לא כואבות ולא מתרחשות כל יום. אך לאחרונה יש לי התכווצות בכף הרגל ברגל אחת. שתיתי פעמיים תרופות אנטי דלקתיות ואנטיביוטיקה וגם עשיתי בדיקת דם ויש לי מספיק סידן ומגנזיום בגוף. אני אשמח לשמוע חוות דעת על הנושא... תודה רבה, אילנית.

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות

הוספת תגובה

• התכוצויות ברגליים

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

שלום אילנית,
    התכוצויות הן בדרך כלל תוצאה ממספר סיבות: 1. חוסר במלחים המייצבים ומסייעים בכיווץ השרירים ובהרפייתם. 2. ירידה בכח ואנרגיה בתוך השריר, הדבר מאפשר כיווץ השריר אך אין מספיק אנרגיה לצורך הרפייתו.כתוצאה מיכך השרירי מתכווץ ולא משתחרר בקלות בכוחות עצמו. 3. בעיות נוירולוגיות עם מחלה בעצב שאינו מאפשר הרפיית השריר.
    מכיון שניבדקו רמות האלקטרוליטים ונמצאו תקינות, יתכן ומדובר בירידה בכמות האנרגיה בשרירי כפות הרגליים.
    במקרה זה יש מקום לאינון הדרגתי לחיזוק השרירים הקטנים בכפות הרגליים. זאת ניתן לעשות על ידי הליכות יחפות על חול רך(כגון חוף הים), או לחליפין הליכות ללא נעליים על בהונות עקבים צידי כפות הרגליים.
    כל זאת יש לבצע בהדרגה כדי לא לאמץ את השרירים יותר על המידה מחד, ולספק גירוי לשרירים להתחזק.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתוק גב תחתון ורגליים
    leizer
    28/01/2009

אחי נפל מגובה שגרם לו לשבר בחולית הצוואר וברגליים כמו כן לחבלה בראש.אורטופד קבע לו בסד את הצוואר אולם כעבור כמה ימים בהוראת אורטופד הוסר הסד.בהיותו בטפול נמרץ נרשם בדוח שהניע ארבעת גפיו.כשהועבר לסיעוד התברר לפתע שאינו מניע גב תחתון ורגליים.הייתכן שהשיתוק נובע מהורדת הסד המוקדמת או שפתאום כטראומה מאוחרת נגרם נזק לעצבים המוטוריים?האם נזק כזה אינו הפיך והשיתוק הוא עובדה מוגמרת? מצפה לתשובה בהקדם . ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתוק גב תחתון ורגליים

הוספת תגובה

• שיתוק לאחר נפילה

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

שלום לייזר,
    קשה להתייחס לבעיה ללא לדעת את פירטי המקרה פרטי הפגיעות העצביות ואורטופדיות.
    אני מציע לפנות לרופאים במחלקה בה הוא נמצא ולשאול לאותם מה קורה.
    אני בטוח שיש גם אורטפדים שממשיכים מעקב אחריו, ניתן לשאול גם אותם.
    בהצלחה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה