מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חדש (ומוזר)יערה06/09/2008
לרופאים שלום רב, אני בת 23, צמחונית- סובלת לעיתים מכאבי בטן (בעיקר בצד ימין תחתון).לעיתים רחוקות: פעם ב-3-4 חודשים מלווים בחום נמוך 37-38, לפני מס' שנים עלה חשד לקרוהן עקב בדיקת סיטי בטן, אך הוא הופרך לאחר בדיקת קולונוסקופיה+קפסולה, ולכן אובחנתי כסובלת ממעי רגיש. בחודשים האחרונים ישנה החמרה כלשהי עם כאבי הבטן, וישנם יותר יציאות, לעיתים אף במקום יציאה ישנו ריר (שממה שקראתי באינטרנט נובע ממעי רגיש). בנוסף להחמרה בכאבי בטן התחלתי לסבול מכאבי פרקים שבאים והולכים בעיקר באצבעות הידיים בקרסוליים ובברכיים (ללא חום, אודם או נפיחות). בשבוע האחרון החל כאב במרכז העכוז מצד ימין (בלחי), התחושה היא כאילו שריר תפוס, הכאב מקרין כלפי הירך הימנית. הכאב חמור יותר בהתעוררותי בבוקר, ולאחר ישיבה ממושכת- והוא ממש מקשה עליי ללכת למספר דקות. בתחילה חשבתי שנתפס לי שריר, וזה יעבור לאחר מס' ימים, אך עבר כבר שבוע ואינני רואה כל שיפור, אני גם לא מבינה ממה הכאב יכול להיגרם מפני שלא עסקתי בפעילות שונה בתקופה האחרונה, ואיני פעילה ספורטיבית כרגע- לצערי. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בבדיקות דם מלפני חודשיים הכל תקין למעט חוסר קל בברזל (פריטין 8), ובשנה האחרונה ישנו מידי פעם חוסר בB12 (בין 130-260), כרגע יש לי 260 לאחר נטילת כדורים מתחת ללשון למשך חודש, אך עדיין לעיתים קיימת תחושת של הרדמות קלה ברגליים. האם הגיוני שיכאב לי בעכוז, או שהכאב מוקרן ממקור אחר? (מעולם לא סבלתי מי-זה ואת האמת לא חשבתי שבכלל יכול לכאוב באזור). האם יש קשר למעי רגיש? במידה וזה לא עובר לאחר כמה זמן צריך לפנות לרופא, ואיזה? והאם לפי דעכם זה יכלול בדיקות כלשהן- או הסתמכות על דבריי? ושאלה אחרונה האם זה כאב נפוץ? הנושא די מביך אותי ובוודאי לשוחח על הנושא עם רופא. תודה רבה, ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מלווים בבעיות מפרקים וכאבי
ד''ר חגי אמיר09/09/2008שלום דניאל.
ראשית כל הכבוד על הצימחונות, גם אני צימחוני זה 30 שנה.
יש להקפיד ואזן היטב את הדיאטה כדי לא להנזק.
האם את אוכלת מוצרי חלב וביצים?
לענינינו.
כאבי הבטן מלווים בחום וכאבי מפרקים משתנים יש מקום להיוועץ עם רופא ראומטולוג. האבחנה תהיה לקיחת האנמנזה שזו ההסטוריה הרפואית שלך, בדיקה פיזיקלית ובדיקות דם.
סביר להניח שניתן בצורה כלשהי לחבר את כל התלונות שלך ולהגיע לאבחנה.
אינך מוזרה והכאבים מהם את סובלת הם אמיתיים ואין לך מה להתבייש מלספר את מכאובייך לרופא.
בהצלחה.
דר' אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח מיפוי עצמות..שירן05/09/2008
שלום אני עשיתי מיפוי עצמות וזה מה שיצא בגלל שזה בשפה כ"כ גבוהה לא הצתלחתי להבין מה נאמר פה.. אז אולי תוכל לעזור לי בפיענוח.. עמ"ש לאורכו,גפיים תחתונות-עקמת גבית ומותנית קלה. ריכוז מוגבר בפמור אמצע מידיאלי משמאל,ייתכן שבר מאמץ בדרגה 3,לקורלציה קלינית ולפי הצורך רנטגנית.ריכוז מוגבר בטיביה אמצעית מימין,ייתכן שבר מאמץ בדרגה 3,לקורלציה קלינית ולפי הצורך רנטגנית.הדגשה בפמור אמצעי מדיאלי מימין ובטיביה אמצעית מדיאלית משמאל שיכולה לנבוע משברי מאמץ בדרגה 1.הדגשה בקרסול ימין שיכולה לנבוע מחבלה או תגובת מאמץ. תודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח מיפוי עצמות
ד''ר חגי אמיר09/09/2008שירן שלום,
השורה התחתונה של מיפוי העצמות הזה הוא שישנן תגובות של עצמות הרגליים לכוחות מוגברים שמופעלים עליהם.
ומומלצת קורלציה, השוואה ובדיקה מול צילומי רנטגן ובדיקה קלינית כדי לדעת מה המשמעות של הממצאים הללו.
לא כתבת כלום על הרקע שלך.
את בצבא? את ספורטאית? בת כמה את? וכו'.
בכל מיקרה דרוש מעקב והנחיות לטיפול עקב מצואת ממצאים אלה אצל אורטופד.
מקוה שתרגישי טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים במפרקיםנתי05/09/2008
שלום, ביתי בת 11 חודשים. היא זוחלת ועומדת ואף הולכת שנאחזת בחפצים. היא יושבת ישיבת W ולעיתים היא מיישרת רגל אחת. לאחרונה אני שומעת קליקים במפרקים שלה (ברכיים, ירך, כתפיים ונראה לי שגם בגב). האם זה חמור? ממה זה נובע והאם יש לטפל? (אגב עשתה אולטרה סאונד ירכיים והכל היה תקין). תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים במפרקים
ד''ר חגי אמיר09/09/2008שלום נעמי.
ראי תשובה של דר' טיטיון מ-5.8.2008 , במידה ואינך שקטה תמיד ניתן לפנות לאורטופד הקופה שישים יד על הילדה ויתרשם.
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTדני03/09/2008
שלום רב אני בן 36 בתקופה האחרונה סובל מכאבי גב בבדיקת CT נמצא בגוף חוליה L1 הודגם נגע ליטי עם טבקולציות גסות - המנגיומה. בגובה L3-S1 נצפו בלטי דיסקים דיפוזיים עם לחץ קל על השק הדורלי. יש לציין שינויים סקלרוטיים פוקלים בחלק סקרלי של מפרק מימין. האם הממצאים חמורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
ד''ר רון ארבל04/09/2008הממצאים אינם חמורים. חשובה הבדיקה הפיסיקלית ותלונותיך. אין מטפלים הממצאים אלא אם הם בקורלציה לתלונות ולממצאי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתוןדניאל03/09/2008
שלום רב, לפני יומיים עברתי תאונת דרכים ממנה יצאתי בנס. הרכב הושבת לחלוטין מעוצמת הפגיעה. מאחר ויש לי טראומה ממיון ואישפוז סרבתי להתפנות באמבולנס ופרט לרעד בגוף מעצם התאונה,לא היו לי כאבים. אתמול החלו כאבים בזרועות ובגב התחתון וכן הרגשה של בחילות. הכאבים הם כאילו השרירים תפוסים והגב תפוס. פניתי לרופאת המשפחה שהפנתה אותי לכירורג מכיוון שהייתה לי גם מכה יבשה כחולה בירך שקיבלתי מההגה. הכירורג נתן לי הפנייה למיון אורטופדי-כירורגי לבדיקה כללית. אני ממש פוחדת ללכת .יש לי פחד נוראי מבדיקות דם. האם יצטרכו לעשות לי במיון בדיקת דם או יתייחסו לכאבי הגב ואעבור צילומים? אנא עדכנו אותי... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר רון ארבל04/09/2008אין ספק שעליך לפנות לבדיקה בחדר מיון ולעשות את כל הבדיקות שהרופאים המטפלים ימליצו.
אל תשהי פניתך לחדר מיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וקרסולפרידה02/09/2008
בשנה האחרונה גברו מאד כאבי הברכיים וקרסול ימין בהפניה לבדיקה נרשם שינויים פטלארים ןיתכן ציסטה טלארית שאלת פגיעה אוסטיאוכונדראלית מהם המונחים הללו וכיצד מתפלים בהם ? יש לציין שבעבודתי אני עומדת הרבה שעות רצוף על הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים וקרסול
ד''ר רון ארבל04/09/2008שלום רב
ע"פ התשובה נראה שבברך מדובר במחלת פרק הפיקה ובקרסול פגיעה סחוסית גרמית .
בפגיעת הברך הטיפול בד"כ פזיוטרפיה ובקרסול בד"כ תפתר הבעיה על ידי ניתוח ארטרוסקופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קליקים" בכף רגל שמאלמשה02/09/2008
שלום, מאז שאני זוכר, "קליקים" בחיבור כף הרגל שלי הם חלק בלתי נפרד מההליכה שלי. כמעט בכל צעד נשמע "קליק" אני לא מרגיש כאב מיוחד וזה לא מפריע פיסית. השאלה שלי היא מה יכול לגרום לכך? האם יש דרך לטפל בבעיה הזאת? אציין שאני רוכב אופניים שלוש פעמים בשבוע אך ה"קליקים" קיימים עוד הרבה לפני הרכיבה.. תודה! משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים
ד''ר יחזקאל טיטיון04/09/2008משה שלום.
קליקים במפרקים נובעים בד"כ מרעש שמשמיע גיד או רצועה בעת תנועה במעבר מעל המפרק, או ברעש דומה שמקורו בקופסית המפרק העוטפת אותו - ומשמיעה רעש בעת התנועה.
בד"כ לא כואב ולא מסוכן ואין צורך לעשות דבר בעניין.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך ימיןתמרית02/09/2008
ד"ר שלום רב, מזה מס' חודשים יש לי כאבים בברך ימין ביחוד בזמן כיפוף או תוך ניסיון לשבת ישיבה מזרחית. תוצאות CT : שני פירורי סיד חופשיים קידמית בגובה משטח הטיבייה באזור תת עורי. טיב הממצא ומשמעותו אינה ברורה. לציין שהבדיקה אינה שוללת שינויים מניסקוסים. אין ממצא אחר. סיכום: מעט פרורי סיד מימין באזור התת עורי הקידמי בגובה משטח הפטלה. אודה על קבלת הסבר התוצאות כאמור. תמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך ימין
תמרית09/09/2008מדוע לא ניתנת התייחסות לפניייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך
ד''ר רון ארבל13/09/2008שלום רב.לצערי לא ניתן לקבוע ע"פ תאורך האם יש קשר בין פרורי הסיד לבין כאביך.
חשוב ביותר לבדוק את הברך עם הצילום ולאבחן האם יש קשר בין השניים. במידה ולא, יש אמצעי הדמיה נוספים בכדי לברר את הסיבה לכאביך.
מכל מקום פרורי סיד יכולים לנבוע ממחלה מטבולית(יש לבצע בדיקות לברור מחלה כזו, או ותהליך דלקתי כרוני עם משקעי סידן במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מעל הקרסולדוד01/09/2008
מזה כמה ימים אני סובל מנפיחות (בצקת?) וכאבים מעל הקרסול . הכאב מושך לי גם לכף הרגל.אני עוסק הרבה בהליכה וריצה. אני בן 55 . האם יש לכך טיפול כלשהו? תודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר יחזקאל טיטיון02/09/2008דוד שלום.
ראשית הורד מעצימות המאמצים שבהם אתה עוסק, שים גרב אלסטית למניעת נפיחות ובצקת ופנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך לבירור העניין.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק "קלה"ע.31/08/2008
הרופא אמר לי שיש לי פריצת דיסק קלה. הוא אמר שנצא מתוך נקודת הנחה שיש, נתחיל טיפול, ואם ימשיך לכאוב אז נשלח לבדיקות. אני מורח על עצמי tiger balm לפני שינה כבר כמה שבועות, והכאבים לאט לאט חולפים, אבל עדיין יש רגישות והתנועה שלי לא חופשית. השאלה היא, האם נראה לכם שזה יכול להיות פריצת דיסק? איזה מבין ענפי הספורט שמציעים , למשל :פלדנקרייז, יוגה, פילאטיס או כל דבר אחר יעיל לטיפול בבעיות אלה ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק קלה
ד''ר רון ארבל31/08/2008ע"פ מכתבך נראה לי שלא נעשתה אבחנה הדמיתית של פריצת דיסק וקיימת הנחה של הרופא שלך שסביר להניח שמדובר בפריצת דיסק קלה.לא ניתן להסכים או לשלול את דעת הרופא שלך ללא בדיקה.
במקרה זה הייתי מתחיל בטיפול בפלדנקרייז שהינו טיפול לא אגרסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הבריח / דחוףעופרה31/08/2008
שלום, לפני כ חצי שנה נפלתי במדרגות ושברתי את עצם הבריח בצד שמאל אין איחוי של העצם, יש בלט בעור שאינו מפריע, התנועות של הכתף מגבלות ל 90 מעלות רופא מטפל הפסיק את הפיזוטרפיה וקבע ניתוח לשיחזור העצם ע"י לקיחת עצם מאגן הירכיים יש לי עדיין כאבים והגבלות בתנועה וכאבים בכתף בהליכה ובישיבה ממושכת ללא משענת גבוהה שאלתי היא לגבי הניתוח האם יש סיבוכים בניתוח ? ואם לא אעבור את הניתוח האם יש סיכוי שאחזור לתפקד כרגיל ובעתיד הרחוק האם יהיו מגבלות כל שהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם בריח
ד''ר רון ארבל31/08/2008שבר לא מאוחה של עצם בריח דורש התערבות כירורגית דהיינו ניתוח.
בכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים אותם יסביר לך בפרוטרוט הרופא המנתח.
הסכוי שתתפקדי באופן תקין ומלא ללא טיפול בשבר הוא קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כונדרומלציה פטלה-דלקתקרן31/08/2008
שלום, שמי קרן, בת 26. הייתי פעילה ספורטיבית, העמסתי יותר מדי על הברכיים. הובחנה אצלי כונדרומלציה פטלה כתוצאה מעומס יתר, לפני כחודש. קיבלתי זריקת קןרטיזון + שבועיים בטרן + משחת וולטרן. הפסקתי כל פעילות גופנית. לפני כ10 ימים, תסמיני הדלקת כמעט נעלמו, אז ישבתי עם ברכיים מכופפות כשלוש שעות, והכל חזר, הנפיחות, הכאב, הדלקת. עברו מאז כ10 ימים וזה טרם עובר. אם אני יוצאת מהבית אפילו לזמן קצר ונוהגת, והולכת לצורך תפקוד יום יומי, לאחר כמה שעות או למחרת התסמינים חוזרים. אני מרגישה נפיחות ודקירות בברכיים. מה אתה ממליץ לי? האם אולי כדור מסוג אחר כגון ארקוקסיה עדיף? אולי עוד זריקה? פעילות גופנית מאוד חסרה לי ואני מקווה שאוכל לחזור בהקדם- בהדרגה כמובן. האם יש קשר ישיר בין התסמינים להתרככות הסחוס? האם כשהתסמינים מחריפים, זה אומר שגם הביה בסחוס מחריפה? האם כשהתסמינים מתחלשים, זה אומר שגם הבעיה מתרפאת? או שלאו דווקא תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים ממקור פיקתי
ד''ר חגי אמיר31/08/2008שלום קרן.
הכאבים שאת מתארת יכולים בהחלט להתאים לכונדרומלציה פטלה.
משמעות השם המפוצץ היא דלקת בסכוס הפיקה.
הדלקת ניגרמת ביגלל כוחות לחצים ושיפשוף אגרסיבי של הסכוסים בברך, הנגרמים מחלוקת כוחות לא נכונה סביב הברך והפיקה.
לרוב ניתן לראות זאת בבדיקה פיזיקלית ולעיים ניתן לבדוק זאת בצילומים או ב-CT מכוון.
במידה והבעיה הבסיסית לא טופלה הרי שתרופות הזרקות ומנוחה לא יעזרו לאורך זמן, וברגע שתחזרי לתפקוד הספורטיבי הבעיות יחזרו.
יש לבדוק היטב את הברך, לכוון את התרגילים והפעילות לחיזוק השרירים הנכונים ואת הפעילות לפעילות בונה של הפיקה ולא הרסנית. במידה ואין בעיה מיבנית חמורה סיכוי טוב שניתן להעביר את המצב.
מקוה שסיעתי במשהו
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםקרן30/08/2008
שלום רב אמי סובלת מזה זמן רב מכאבים חזקים ברגליים, במיוחד באיזור השוקיים. התחושה לדבריה היא של כאב "שורף" או "חונק". היא אינה מסוגלת לעמוד זמן רב על הרגליים או לבצע הליכות ארוכות. בנוסף, היא סובלת מנפיחויות באיזור הקרסול. מביקור אצל רופא כלי דם מומחה ולאחר ביצוע בדיקות, נאמר לה כי הבעיה אינה קשורה לכלי הדם, וכי כלי הדם תקינים ללא כל חסימה. לדברי הרופא, ייתכן ומדובר בבעיה בגב התחתון המשפיעה על הרגליים. יש לציין כי היא אינה חשה כל כאב בגב התחתון. בשל הנפיחות הומלץ לה לחבוש גרביים אלסטיות, והן אכן מקלות על הנפיחות אך לא על הכאבים. השאלה שלי היא האם אכן הבעיה עשויה להיות בעיה אורטופדית ולאיזה כיוונים עוד ניתן לפנות על מנת למצוא את מקור הכאב. האם יש צורך לבצע בדיקת EMG? האם בעיה מסוג זה עשויה להיות קשורה לעצבי הרגליים? אשמח לתשובה תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד''ר רון ארבל30/08/2008שלום רב
ע"פ הסיפור נראה שאמנם לאמך בעיה בגב תחתון. מדובר קרוב לודאי בהצרות של תעלת השדרה בגב התחתון ועקב כך נגרמים כאבי רגליים במצבים של עמידה הליכה וכיו"ב.
ממליץ בעניין זה לפנות לאורטופד מומחה לבעיות גב.
את עניין הרגליים הנפוחות אני ממליץ לבדוק בנוסף אצל רופא פנימי לברר לחץ דם תפקודי לב כליות וכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ארבל שלום
קרן30/08/2008תודה רבה על תשובתך, אכן נפנה לאורטופד לבדיקת העניין. לגבי הנפיחות, אמי מטופלת בתרופות לאיזון לחץ דם בשל יתר לחץ דם, ובוצעו בדיקות לתפקודי לב וכליות שנתגלו כתקינות. האם יכולה להיות סיבה נוספת לנפיחות בהנחה שלא קיימות בעיות כלי דם ברגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסחוס בברךאהוד28/08/2008
מה קורה בברך כאשר יש נזק לסחוס ברמות הבאות: 1.נזק דרגה 4 בMFC . 2.נזק דרגה 3 סולקוספמורלי. 3.נזק דרגה 1 בפטלה. מה המשמעות של נזקים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לסחוס
ד''ר רון ארבל29/08/2008המשמעות שברך זו יש בה שינויים ניווניים אך חשוב לדעת האם ישנה התאמה בין תלונותיך בענין הברך לבין הממצאים. במידה וקיימת קורלציה ניתן לטפל בדרכים שונות . פנה לאורטופד המטפל בפגיעות סחוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעהחן28/08/2008
לפני 5 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך. בניתוח התגלה שיש קרע חלקי ב-acl ו-pcl קשה לבדוק לפי בדיקה קלינית בהרדמה יש קרע,בניתוח עשו שטיפה של הברך. אין לי עדיין יישור מלא של הברך האם זה צריך להיות ככה?כאשר אני שם את שני הרגליים יישרות על הרצפה ברך שמאל לא מתיישרת עד הסוף. כאשר אני לוחץ בכדי להוריד את הברך למטה אני מרגיש שמשהו תקוע ולא נותן לי להוריד עד הסוף. האם זה בגלל שהשרירים עדיין מדולדלים? האם מתיחות יכולות לעזור?אם כן אילו מתיחות? אילו תרגילים אני יכול לעשות בכדי לחזק את שריר הארבע ראשי? אני רוכב על אופניים כל יום,האם אני יכול לחזור לעשות פעילות ספוריטבית חוץ מאופניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך לא מתישרת
ד''ר רון ארבל29/08/2008יש לפתור את בעית חוסר היישור של הברך!
יש לבצע פזיוטרפיה במכון היודע לטפל במקרים כגון אלו באופן אינטנסיבי ולהגיע לטווח תנועה מלא
במידה ולא מצליח, יש לבצע בדיקת MRI ויתכן גם ארטרוסקופיה חוזרת.
לא נכון להשאיר ברך ללא יישור מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)