פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך וביד
    חסוי
    09/09/2008

אהלן ברצוני לשאול 2 שאלות:. 1. לפני שנה הייתי סובלת מכאבים בברך, אחרי צילומים ובדיקות אמרו לי שהפיקה בברך קצת בצד , אני מתאמנת כמה ימים בשבוע פעילות גופנית ומשתדלת לא לגרום ללחץ על הברך ובנוסף גם עם גרב אלסטית , האם בכל אופן אסור לי לבצע עליה פעולות כמו ריצה קלה ,בעיטות וכד'? 2. במשך שלושה שבועות אני מרגישה כאבים של מתיחה חזקה באיזור כף היד ומעלה לכיוון המרפק כאשר אני מסובבת את היד לכיוון חוץ, אין סימן כחול ,לא נפוח וכשאני לוחצת אני לא מרגישה כאבים, מה זה יכול להיות? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך וביד

הוספת תגובה

• יד

ד''ר יונה יניב
    10/09/2008

אענה לגבי היד - יכולים להיות המון דברים, צריך לבדוק, לראות מהו מיקום הכאב, מתי בדיוק כואב וכו'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעקב
    לופו
    09/09/2008

שלום אני בן 37 הובלתי לוולפסון לאחר נפילה מגובה הובחן אצלי FRACTURE OF CALCANEUS CLOSED לאחר יומיים נשלחתי לביתי בגלל נפיחות ואמרו לי לחזור שבוע הבא לניתוח אני מאוד מבולבל אני לא כל כך רוצה לעשות ניתוח ואם יש אופציה אחרת ומה ההשלחות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בעקב

הוספת תגובה

• שבר בעקב

ד''ר יחזקאל טיטיון
    12/09/2008

קיבלת תשובה לשאלה זאת בפורום אחר.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות העצם
    ד'
    09/09/2008

שלום רב, אני בת 63. לאחרונה ערכתי בדיקה של צפיפות העצם ותוצאות הבדיקה הראו את הנתונים הבאים: 1. אוסטאופורוזיס בינונית RT. 2. אוסט' בינונית LT. 3. ירך ימין מינוס שתיים נקודה תשע .4. ירך שמאל מינוס שתיים נקודה שבע. המליצו לי לקחת מקסיבון 70 מ"ג אחת לשבוע המכיל ALELDRONATE וקלציום +D פעמיים ביום כל טבליה 600 מ"ג. אני חוששת מתופעות הלווי הכרוכות בלקיחת המקסיבון . 1. האם ניתן לקחת רק את הקלציום בלבד? 2. האם יש סכנות לתרופת המקסיבון? 3. האם קיימות תרופות אלטרנטיביות אשר יכולות להחליף את המקסיבון? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צפיפות העצם

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ד'
    09/09/2008

האם ניתן לקחת את ה- ALELDRONATE בזריקה במקום בתרופה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפיפות העצם
    ד'
    09/09/2008

שלום רב, אני בת 63. לאחרונה ערכתי בדיקה של צפיפות העצם ותוצאות הבדיקה הראו את הנתונים הבאים: 1. אוסטאופורוזיס בינונית RT. 2. אוסט' בינונית LT. 3. ירך ימין מינוס שתיים נקודה תשע .4. ירך שמאל מינוס שתיים נקודה שבע. המליצו לי לקחת מקסיבון 70 מ"ג אחת לשבוע המכיל ALELDRONATE וקלציום +D פעמיים ביום כל טבליה 600 מ"ג. אני חוששת מתופעות הלווי הכרוכות בלקיחת המקסיבון . 1. האם ניתן לקחת רק את הקלציום בלבד? 2. האם יש סכנות לתרופת המקסיבון? 3. האם קיימות תרופות אלטרנטיביות אשר יכולות להחליף את המקסיבון? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צפיפות העצם

הוספת תגובה

• ירידה בצפיפות עצם

ד''ר חגי אמיר
    12/09/2008

שלום ד'
    התרופות היחידות שהוכחו כיום כמחזקות את העצם ומונעות שברים של אוסטאופורוזיס הן תרופות ממשפחת הביספוספונטים כדוגמת הפוסלן, פוסמקס, והמקסיבון. היתרון הגדול של המקסיבון הוא שניתן לקחתו רק פעם אחת בשבוע ולא כל יום.
    תופעות הלואי העיקריות הן צרבת וצריבה של הוושט (אזופגיטיס) שיכולים להוצר בעת לקיחת התרופה אם לא שותים מספיק מים עם התרופה ואם שוכבים לאחר לקיחת התרופה.
    לכן ההנחיות של שתית כוס מים לאחר התרופה ולא לשכב משך כחצי שעה.
    תרופות אחרות כשלעצמן אינן מחזקות את העצם אלא רק עוצרות בצורה חלקית את המשך ההדרדרות שלך האוסטאופורוזיס.
    אשר על כן, עצתי לך לנסות לקחת את התרופות שיעצו לך. ולשמור את האופציה להפסיקן אם יהיו לך תופעות לואי לא נעימות שלא תיסתדרי איתן.
    הדבר האחרון שאת צריכה הוא חס ושלום ליפול ולשבור צואר ירך או שורש כף יד, להיות מרותקת למיטה או לעבור ניתוחי קיבוע לשברים כאשר את יודעת שהיה בידך למנוע זאת על ידי תרופה ולא עשית זאת.
    אני מאחל לך הצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ביד
    שרי
    08/09/2008

שלום לך בן זוגי בן 60 סובל מכאב ביד . בתחילה הכאב היה ביד ימין ולאחרונה הכאב עבר ליד שמאל. הכאב הוא לא סטטי ישנה הקלה ולצערי ברגע שהוא מרים דברים כבדים שזה חלק מעבודתו הכאב גובר. שאלתי האם זה שהכאב עבר מיד ליד זה מצביע על דלקתאו משהוא אחר אודה על תשובתך בתודה מראש שרי

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ביד

הוספת תגובה

• כאבים מגרטוריים בשרשי כפות הידיים

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

שלום שרי.
    סביר שמדובר בכאבים ממקור של שינויים ניווניים במפרקים הקטנים של כפות הידיים.
    כדאי לנסות להשתמש במקבע שרש כף יד בעת העבודה זה עשוי להפחית במעט את העומסים המופעלים על המפרקים.
    במידה וזה לא עוזר צריך לשקול לתת למישהו יותר צעיר לעשות את העבודה השחורה :) .
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד הפנימי והאחורי של הברך
    שלום
    08/09/2008

מזה ארבעה חודשים יש לי כאבים באזור האחורי והפנימי של הברך קצת מעל לשריר התאומים. זאת הרגשה של אי נחות. אין לי הגבלה בתנועות. מה זה יכול להיות? האם מתיחות יכולות לעזור?

הוספת תגובה

• כאבים בחלק אחורי של הברך

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

כדאי לךהבדק על ידי אורטופד שיבדוק את מקור הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבוע חוליות בסיליקון עמ"ש /פיקרסי
    אבי
    07/09/2008

שלום, אשמח לקבל חוות דעתכם וניסיון עם קיבוע באמצעות שתלים מסיליקון בנוסף לקיבוע קבוע של ממתכת טיטניום (ברגים). כמו כן, האם למישהו יש ניסיון או עבר ניתוח אצל דר' פיקרסקי המבצע קיבוע באמצעות סיליקון?

הוספת תגובה

• קיבוע גב

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

אבי היקר,
    לדעתי יש פורם בנושא ניתוחי גב, זו הכתובת שלך
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק לאחר ריצה
    רמי
    07/09/2008

שלום! אני רץ ומתאמן כבר 4 שנים ובמהלכן היה לי מספר לא קטן של כאבי ריצה (ברכיים, קרסוליים) ולכן אני יודע שכשמשהו מתחיל לכאוב אז צריך לנוח שבועיים- שלושה ולחזור שוב בהדרגתיות. אך הפעם קרה לי משהו מאוד מוזר.... לאחר ריצה התחלתי להרגיש כאבים במנוחה ובהליכה בחלק הפנימי של עצם השוק במקום נקודתי וכאשר לחצתי- כאב (כלומר התחושה בלחיצה היא בעלת אותם סימפטומים של חבורה או סימן כחול) כאשר חזרתי לרוץ לא הרגשתי כלום תוך כדי ריצה אך בערב שוב חזרו אותם כאבים במנוחה והליכה. ברצוני לציין שאני רץ על משטחי עפר מישוריים ולא העלתי את אינטנסיביות האימונים בזמן האחרון. זה שבר מאמץ? דלקת? ביינתיים אני נח, אבל מתי אוכל לחזור להתאמן ואיך למנוע את זה בפעם הבאה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק לאחר ריצה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/09/2008

רמי שלום.

לא ניתן להגיע לאבחנה לפי התאור.
    עליך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעות כדורסל - קריעת רצועות בקרסול
    דודי
    07/09/2008

שלום רב, אני בן 33, גובה 187, בעל מבנה גוף רחב וסובל מעודף משקל קל(98 ק"ג). הנני שחקן כדורסל חובב, ונהגתי לשחק בתדירות של 1-2 פעמים בשבוע, במסגרת חברתית פרטית. במהלך השנים האחרונות סבלתי ממספר פציעות בקרסול, ללא שברים, כאשר בשנת 2004 סבלתי מנקע חמור בקרסול ימין בגינו גובסתי למשך 6 שבועות, ומספר חודשים לאחר מכן שבתי לפעילות ספורטיבית (כדורסל בלבד) בהדרגה,תוך שימוש קבוע בעת פעילות גופנית במקבע "איירקסט" לקרסול ימין. מאז ללא אירועים חוזרים. בינואר 2008 סבלתי מפציעה לא קלה והפעם בקרסול שמאל, שאף היא גרמה לי לתקופת החלמה לא קצרה, בת כחודשיים, בהמלכה עשיתי שימוש במגף איירקסט וקביים, ובהדרגה שבתי להליכה רגילה ולאחרונה גם לריצה (2-3 בשבוע) תוך שימוש ב"אירספורט" לקרסול ימין. אציין כי בחודש 05/08 עברתי בדיקת MRI לקרסול ימין, בה נמצא "נזק חלקי לרצועה הטלו פיבולרית האחורית" וכל הגידים ללא נזק או פגיעה, וכן יתר הרצועות נמצאו שלמות ותקינות לחלוטין. אמנם איני עוסק בכדורסל לפרנסתי, אך מאוד מאוד מעוניין לשוב לפעילות מסוג זה, וברצוני לשאול האם ניתן לחזור לשחק כדורסל תוך שימוש באירספורט לקיבוע הקרסול המועד לפורענות ? האם ישנם אמצעים נוספים להבטחת יציבות הקרסול ? אציין עוד כי תמיד פציעותיי מסוג זה מתרחשות במהלך נחיתה מ"ריבאונד" או מקפיצה אחרת, ומאחר ואני משחק בתפקיד שחקן גבוה, זהו מטבע הדברים חלק עיקרי של משחק הכדורסל שלי. האם יש סיכוי לחזור לפעילות כאמור, בלי לסכן עצמי יתר על המידה ? האם חובה עלי לוותר על המשך ה"חלום" לשחק כדורסל לכל חיי ?!? תודה מראש, דודי

הוספת תגובה

• כדור סל

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/09/2008

דודי שלום.

האם ניתן לחזור לשחק כדורסל תוך שימוש באירספורט לקיבוע הקרסול המועד לפורענות ? כן. נסה ותראה. אם אתה מרגיש עם זה בסדר ולא נוקע אז שחק..
    האם ישנם אמצעים נוספים להבטחת יציבות הקרסול ? יש מקבעים שונים לא יותר ולא פחות טובים מ-AIR SPORT. לדוגמה A-60 ועוד.
    האם יש סיכוי לחזור לפעילות כאמור, בלי לסכן עצמי יתר על המידה ? - נראה לי שעם מייצב קרסול מהסוגים הנ"ל רוב הסיכויים שיהיה בסדר.
    האם חובה עלי לוותר על המשך ה"חלום" לשחק כדורסל לכל חיי ?!? - ראה התשובות הנ"ל.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה כואב לי
    אביגיל
    07/09/2008

שלום, לפני כחמישה ימים עשיתי אימון של אקרויוגה (שילוב יוגה ואקרובטיקה) כשעה אח"כ כשהגעתי הביתה הרגשתי כאב עמוק ולא מוכר בשכמה. בתחילה חשבתי שזהו שריר תפוס, אך עם הזמן הרגשתי שהתחושה שונה משריר תפוס. בנתיים עברתי טיפול בכוסות רוח שלא הועיל ומקלחות חמות גם אינם מועילים. מה אני יכולה לעשות? כואב לי כל הזמן. אפילו בלילה זה מפריע לי לישון האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור? תודה מראש, אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה כואב לי

הוספת תגובה

• כאבים באזור השיכמה

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

שלום אביגייל
    הכאב שאת מתארת יכול להיות ממספר גורמים כדאי לפנות לאורטופד שיעשה צילום. לשלול שבר מאמץ או נגע כלשהו בעצמות.
    אם הכל בסדר ניתן לפנות לפיזיוטרפיה או לכירופרקטור שיבצע מניפולציה לעמוד השידרה הגבי.
    בכל מיקרה הסיכוי טוב שזה יעבור תוך מספר ימים.
    בברכה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרתכם
    לוי משה
    07/09/2008

שלום, שמי משה ואני בן 25, אני כדורגלן וסובל למעלה מחמש שנים מנקעים חוזרים וכתוצאה מכך שני הקרסוליים שלי אינם יציבים, רציתי לבקש את המלצתכם לגבי מגני קרסול שישפרו את יציבות הקרסוליים אך בו זמנית שלא יגבילו מדי את תנועתי כך שאצליח להמשיך לשחק, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרתכם

הוספת תגובה

• מגיני קרסול.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/09/2008

משה שלום.

נסה מגיני קרסול מסוג AIR SPORT או מסוג A-60.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות קרסוליים

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

משה שלום,
    בנוסף להמלצתו של דר' טיטיון, סביר להניח שהנקעים שאתה חווה הם בגלל חוסר יציבות של השרירים שאמורים לייצב את הקרסוליים בעת פעילות. אתה זקוק לטיפול שיקומי של הקרסוליים.
    לצורך זה רבים מהשחקנים המקצוענים מתאמנים ומחזקים את השרירים עם מערכת APOS.
    כדאי לך לבקש הפניה לטיפול בקרסוליים עם נעלי APOS.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאוטומיה של הירך - פענוח
    הניד
    06/09/2008

אני בת 56. בילדות עברתי T.B. של הברך. ביולי 2007 עברתי ניתוח ובמאי 2008 הוצאו הפלטה והברגים. צילומי הרטנגן מראים: רסיס רדיואופקי כ-3 מ"מ בקונדיל מדיאלי. שבר אלכסוני עם קאלוס ובואינג אחורי במטהפיזה דיסטלית של הפמור מימין. גונארטרוזיס. דיסקופטיה 1S-5L. אטרופיה שרירים של שוק ימין עד 2 ס"מ (מהי הדרגה)? אבקש הסבר במילים פשוטות.

הוספת תגובה

• פיענוח צילומים

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

הניד שלום,
    מה שאנו עושים כאן זה משחקים בטלפון שבור.
    את מצולמת,-> הרנטגנולוג רואה צילומים ומתרשם.-> כותב התרשמותו -> את מעתיקה את מה שכתב הרנטגנולוג לפורם -> אני קורא מה שכתבת וצריך לפענח מזה את הצילומים!?
    קצת רקע נוסף יעזור.
    מה היה המצב התפקודי של הברך כל השנים?
    איזה ניתוח עברת לפני שנה ולמה?
    מה כואב לך עכשו?
    לפי הצילומים אמני מבין שעשו לך חיתוך של עצם הירך מעל הברך כדי לישר זוית לא טובה של הברך. בברך יש שינויים ניווניים, השרירים בשוק ימין פחות מפותחים בגלל הבעיה שהיתה לך ברגל זו, ויש לך כנראה גם כאבי גב ולכן צילמו לך את הגב ורואים שינויים ניווניים בגב התחתון שיכולים להסביר את כאבי הגב שלך.
    ביקצור חיזרי לאורטופד שלך להמשך מעקב וטיפול.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ירכיים עזים וכף רגל..
    בעל
    06/09/2008

אני בן 57 מטופל בגלל סוכרת 2 ושומנים בדם. לאחרונה אני סובל לעיתים קרובות מכאבים עזים בירך שמאל בצד החיצוני מעל הברך, זה מתבטא בכאב, שריפה עזה עד נוקשות של הירך. מה הסיבה ומה עושים? שאלה שנייה ברשותכם: אשתי לאחר ישיבה או שכיבה, כשמתחילה ללכת כואב לה מאד הקרסול- כף רגל ימין, כאבי תופת בזמן שמקפלת את הרגל. רופא כלי דם לפני זמן מה לא מצא שיש לה בעייה בתחום שלו. ולאחר כמה דקות זה עובר לה. האם יתכן שהיא קנתה סנדלים שטוחות או שזה לא קשור??? תודה על העזרה שאקבל.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ירכיים עזים וכף רגל..

הוספת תגובה

• כאבים בירך לו, ובכף הרגל לה

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

שואל יקר,
    קשה לקבוע לפי התאור שלך של כאביך אולם הרקע שלך מרמז על פגיעה נויורפתית (עצבית) עקב הסכרת. די נדיר שיבוא לידי ביטוי כפי שאתה מתאר אולם אפשרי בהחלט.
    לגבי אישתך. אם הכאב הופיע לאחר שהחלה לנעול סנדלים שטוחות יתכן וזה הגורם.
    כדאי לנסות ולראות, אם בנעליים אחרות הכאב פוחת, סביר שזה מה שגרם להחמרה.
    שיהיו לכם חיים יפים יחד, ללא כאבים
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים וריצה
    רץ
    06/09/2008

התחלתי לרוץ לפני כשלושה שבועות והחלו לי כאבי ברכיים, מה עלי לעשות, האם להפסיק לרוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים וריצה

הוספת תגובה

• כאבי בירכיים לאחר ריצה

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

רץ יקר,
    בן כמה אתה,?
    כמה זמן לא רצת?
    למה התחלת פתאום לרוץ???
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיים עם עקמת
    צוף
    06/09/2008

שלום, בגיל 12 התגלתה אצלי התחלה של עקמת ומאז אני והעקמת מלוות אחת את השנייה. לאחר כמה טיפולים שונים (שחייה, פיזיותרפיה, "מחוך") הוחלט על ניתוח - אותו ביצעתי לפני כ-8 שנים. היום אני בת 22, מאז הניתוח אין לי בעיות מיוחדות. למדתי לחיות עם הגוף הלא סימטרי - שמתבטא בעיקר בשכם הימני שבולט במיוחד. למרות זאת מדי פעם יש לי רגעי תסכול מהגב ה"מיוחד" שלי ותוקף אותי הדחף והרצון לגב ישר. אני יודעת שלעולם לא יהיה לי גב ישר, אך מדי פעם אני תוהה אם יש משהו שיכול לגרום לגב שלי להיות פחות עקום, או לשכם שלי להיות פחות בולט, אם באמצעות פיזיותרפיה, שחיה, ניתוח, או כל טיפול אחר. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי ולענות לי על שתי השאלות: 1. האם שיפור כלשהו בסימטריות הגב אפשרי? או שעדיף לי להשלים לחלוטין עם הגב שלי ולהבין שאין אפשרות לשינוי ממשי. 2. אם קיימת אפשרות כלשהי לשיפור בסימטריות הגב - איך ניתן להשיג אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    החיים עם עקמת

הוספת תגובה

• עקמת או לא עקמת

ד''ר חגי אמיר
    09/09/2008

צוף יקירה,
    ניראה שלמדת לחיות היטב עם גופך והצורה החיצונית שלך, בצורה בריאה ובוגרת, עם עיניים פקוחות ומבינות.
    הבליטה של השיכמה הימנית נובעת מצמיחה של החוליות בעמוד השידרה הגבי בסיבוב (או רוטציה )אחת מעל השניה. מכיון שמכל חוליה יוצאת צלע לכל צד אם החוליה גדלה בסיבוב הרי שלצד אחד תצא צלע שקועה ולצד השני תצא הצלע בולטת. מכיון שעצמות השיכמה יושבות על גב צלעות בית החזה הרי שאחת תהיה שקועה והשניה מוגבההת. הצלעות ממשיכות דרכן לחלק הקידמי ולכן בדרך כלל בצד שבו השיכמה היתה שקוע בית החזה הקידמי והשד יהיה בולט יותר קדימה ואילו בית החזה והשד בצד השני יהיה שקוע.
    הבעיה היא בהתפתחות המיבנה הגרמי של צלעות בית החזה שמקבל את העיוות בעת הגדילה.
    אין הרבה מה לעשות בנידון ואם זה לא מפריע לך מבחינה תיפקודית אין כל צורך לעשות עם זה כלום.
    הדבר שיש לעשות כל הזמן הוא לנסות להתעמל בצורה קבועה ולהכניס זאת כדבר של שיגרת יומיום בחייך, כדי לשמור על איזון טוב של השרירים סביב בית החזה הגב וחגורת האגן.
    לימדי לחיות עם מה שיש לך. לחיצוניות תפקיד קטן בחיינו, וגם זה רק בשלבים ראשוניים ביותר של הכרויות. לאחר מספר דקות החיצוניות מאבדת את תפקידה ומוחלפת בתוכן הפנימי. תוכן זה הוא החשוב ואותו צריך לטפח.
    כמובן שקיימים כל מיני ניתוחים גדולים ומסובכים לשינוי הצורה של בית החזה אולם אין מקום אפילו לחשוב עלח ניתוחים כאלה שהינם קשים ומסובכים כאשר הבעיה היא אסטטית בלבד.
    בצלחה בחייך
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה :)

צוף
    12/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה