מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סריקה טומוגרפיתפלונית30/10/2008
שלום. אני בת 56 התחלתי להרגיש כאבים עזים עד שלא היה בילכולתי ללכת ניגשתי לחדר מיון ומשם התגלגלו העיניינים .אני רוצא להדגיש כי לא נפלתי או קיבלתי מכה כלשהי פשוט התחלתי להרגיש כאבים וכך זה החל לפני כ-10 ימים. עברתי בדיקה "סריקתה טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד השדרה גב תחתון מותני מגובה D11 עד לסרקום". הסיבה לביצוע הבדיקה חשד לשבר בחוליה D11. ציטוט ממצאי הבדיקה. איבוד גובה קל של חלק קדמי גוף החוליה D12 שבר דחיסה חלקי.משני לאוסטאופניה כללית. הודגמו שינויים ניווניים קלים בגופי החוליות ובמפרקים הפאצטליים. תעלה הספינלית הגרמית בקוטר תקין. בגובה L4-L5 בלט דיסק. גורם ללחץ קל על השק הטיקלי. בגובה L5-S1בקע דיסק אחורי.לא גורם ללחץ על השק הטיקלי. ממצא לוואי : שינויים טרשטיים באאורטה ובעורקים אילאקליים." סוף ציטוט. אני מבקשת לדעת מה יש לי ממה זה יכול היה להיגרם ואיזה טיפול אני אמורה לקבל עקב התוצאות הללו?.(למרות שיש לי עוד בדיקות נוספות לעבור). אני רוצה בבקשה שתתנו לי כיוון מה תוצאות הבדיקה מראות? אני מודה לכם מראש. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר חגי אמיר04/11/2008פלונית יקרה,
ממצאי הCT מראים כי קיים שבר דחיסה קטן בעמוד השידרה.
הדבר יכול לקראת ספונטנית מדחיסה באנלית בירידת מדרגה .
שבר מהסוג הזה ניקרא שבר פתולוגי ויש לראות מה הסיבה בעצמותייך נחלשו ולדאוג לחזק אותך בשיטה המתאימה לך. לצורך זה יש לפנות לרופא עם כל הבדיקות והוא יכוון אוך להמשך
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מאתרים את הבעיהטל30/10/2008
שלום אני סובלת מכאבים בעצם הזנב , בצילום רגיל לא נמצא כלום . אני עושה פיזיוטרפיה באזור ולא נראה שהכאב עובר . אני לוקחת כדורים נגד דלקת וזה גם לא עוזר . איזה סוג בדיקות יכולות לעזור לאתר את הבעיה : אולטראסאונד , MRI , CT או מיפוי עצמות . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר יונה יניב04/11/2008ראשית, את צריכה בדיקת רופא. לפעמים יש בעיה כירורגית באיזור ולאו דוקא אורתופדית. כך שאת צריכה להבדק גם אצל כירורג וגם אצל אורתופד כדי לברר מה הבעיה. לפעמים גם בדלקת אין הטבה בפיזיותרפיה ויש להתקדם עם הטיפול לאמצעים אחרים. בינתיים אוכל להמליץ לך לשבת על "גלגל" - כמו זה המשמש נשים לאחר לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים+נפיחות בבוהן ברגל..מתן29/10/2008
שלום לכם. אז ככה ביום חמישי שעבר היתי בחדר בוא הדלת נתקע ולכן בעטתי בה..דיי חזק...וכמו דיביל גם בעטתי עם השפיצ של הרגל. כתוצאה מזה הרגשתי כאב חד בבוהן שהלך וירד בהמשך היום-יומיים.. היום כבר שבוע מאז יש לי עדיין נפיחות וכאב כל בזמן יריזה במדרגות ללא נעליים(לחץ בין חיבור של האצבע למפרק של הבוהן, מלמטה..). כמובן גם שאני לוחץ עם היד על החלק הנל. הנפיחות ירדה קצת במשך השבוע אבל עדיין לא רגיל. עכשיו השאלה שלי האם יש סיכוי שיש משהו קריטי?שבר נקע וכו. ואם יש משהו לעשות בנתיים? הכאב לא נוראי בכלל ואני פשוט יורד במדרגות שהחלק עם העצבאות אחרי המדרגה, באוויר. אם זה חשוב היתי עם נעלי סקייט, ואנס רחבות. תודה מראש! מתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר יחזקאל טיטיון30/10/2008מתן הכל יכול להיות.
פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים חמים בכף הרגלרוית29/10/2008
שלום, אני בת 26 ובימים האחרונים אני חשה בזרמים חמים פתאומיים לכף רגלי הימנית, אשמח לקבל חוות דעת ממה הדבר יכול לנבוע??? זה קורה מספר פעמים ביום בצורה אקראית ונמשך מספר שניות, תודה על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים חמים.
ד''ר רון ארבל29/10/2008זרמים אלו יכולים לנבוע מבעיה עצבית או בכלי דם.
ממךליץ על בדיקה אצל נוירולוג ו/או כירורג כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות אצבע 5אהוד29/10/2008
מזה שבועיים וחצי אצבע 5 בכף יד שמאל איבדה קלות את התחושה בבדיקת EMG התוצאה הראתה a ncs showed bilateral mild cts and mild left ulnar neuropathy at the elbow level אשמח לדעת האם זה תואם לפציעות של טניסאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע 5 ישנה
ד''ר רון ארבל29/10/2008שלום רב
בהחלט ניתן לשייך פגיעה זו לידו הדומיננטית של טניסאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי מיפוי עצמות לאחר נפילהאורית29/10/2008
שלום רב, אבי כבן 50 נפל מגוהב של 2 מ' על הרגליים ורגלו השמאלית התנפחה עם כאבים איומים ללא יכולת דרעכה עליה, כמו כן, כאבי גב ואי יכולת לשבת על עזור עצם הזנב. סובל מכאבים כל לילה ושותה משככי כאבים זה כבר שבועיים וחצי. בצילומים שנעשו ברגל לא נצפה שבר ולכן הוא רק עם תחבושת אלסטית מרגע הנפילה. היום לאחר 3 שבועות הוא נשלח לבדיקת מיפוי עצמות (בשל הכאבים הבלתי הפוסקים) להלן תוצאות המיפוי: מה זה אומר???? תמט של D12 שינויים גם ב L3 ריכוז פתולוגי בולט בקלקנאוס שמאל- שבר טראומטי שינויים גם בפרק טלוז קלקנאוס ימין בנוסף שינויים אוסטוארטרוטייפים מתונים בפרקי היריכיים. מה ניתן להבין מתוצאה זו? אודה לתשובה מהירה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר יונה יניב30/10/2008לפי המיפוי יש לאביך מספר שברים ועליו ללכת לאורתופד המטפל. ייתכן שייזדקק לעוד אמצעי הדמיה כמו רנטגן נוסף או CT ובהתאם לכך ימשיך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפקשרון29/10/2008
שלום רב, אצל בתי בת השנה ושבעה חודשים אובחן שבר בקונדיל הלטראלי של המרפק, היד הושמה בסד גבס (למשך שבועיים) שהוסר היום, היד עדיין לא מצליחה להתיישר אולם לא הפנו אותנו לפיזיוטרפיה. מה עלינו לעשות בשלב זה? האם להתעקש על פיזיוטרפיה? האם לעשות משהו בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק
ד''ר יונה יניב30/10/2008בגילה של בתך, בדכ"ל אין צורך בפיזיותרפיה לאחר שברים. ילדים משיגים טווחים בעצמם מהר מאד. אבל, היא צריכה להיות במעקב אורתופד ילדים כדי לודא שהחיבור אכן תקין ושהיא אכן מגיעה לטווחי תנועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני ניתוח לד'ר ארבל\שטיוןעוזי שחף29/10/2008
שלום לך ד'ר !!! אני בתקופה הקרובה מאד יעבור 2 בדיקות, MRI ומיפוי עצמות,ע'מ לדעת אם לקבע רק את חוליה L-5 או גם את חוליה L-4 הניתוח לפי מה שכתוב לי בהפניה ל MRI נקרא: ניתוח L5-S1 FUSION הניתוח ע'פ מה ששמעתי מהרופא הוא ניתוח "גדול",ורציתי לשאול איזה מידע יש על הניתוח מהסוג הזה. מצבי הנוכחי: כאבים בלתי פוסקים בעיקר בבוקר,שעולים למעלה הגב בזמן החמרה במהלך היום,עם כאבים וחולשה ברגל שמאל מתחת לברך באזור הקידמי. ברגל ימין חולשה בלבד,והרבה פחות כואב. אני חולה כרוני משנת 1981....וההתקפים הנ'ל באים לתקופה של מספר חודשים כל שנה,ובשאר החודשים,עדין אין לי איכות חיים,אלא כואב וכואב,...אני חי עם כאבים שזה דבר מאד מתסכל,ושגורם לי גם להיות במצב רוח בהתאם. שאלתי: 1.האם הכאבים בעקבות הניתוח עלולים להחמיר? מה הסבירות שזה יקרה? 2.האם יש מידע על הניתוח SPINAL FUSUN,ואם כן האם אפשר להפנות אותי למאמר בעברית? 3.כיצד מנתחים היום בדרכ,בגישה אחורית? 4.קראתי מחקר שקבע שלא חייבים להוסיף משתל בניתוח,האם מוסיפים משתל בניתוח ה'ל? אני מודה לכם על תשומת הלב יישר כח,עוזי שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-שאלה לד'ר חגי אמיר\י.טטיון
עוזי שחף29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ULNAR NEUROPATHYזהבה28/10/2008
בס"ד, אני בת 66.במחצית השנה האחרונה אצבעות הקמיצה והזרת ביד שמאל רדומות.אני יכולה להשתמש בהן, אבל לא חשה בהן. נוסף לכך, אני מתעוררת בחודש-חודשיים האחרונים עם כפות ידיים קעורות וקשוחות ובכאבים. ביחוד בכריות/בבסיסי האצבעות.רק כשאני מרטיבה מעט את הידיים אני יכולה לנסות לפתוח אותן תוך כדי כאב. בנוסף- אצבעות האמה בשתי הידיים אינן חוזרות ומתיישרות כאשר אני מכופפת את כל האצבעות כדי לאחוז דבר-מה, ורק פעולה אקטיבית עליהן"מקפיצה" אותן חזרה למקומן.קשה לי לפתוח בקבוקים,וקשה לי בכלל להחזיק דברים בידיים. עשיתי EMG. מתוך כל המספרים-התוצאה היא: אולנר מרפק שמאל 30-60 LT.ULNAR NEUROPATHY AT THE ELBOW LEVEL. מומחה לכף יד טוען שרק ניתוח בא בחשבון במצב כזה,וטוען שללא ניתוח המצב עלול להחמיר... והציע שחרור והעברת העצב. מה הסיכונים בניתוח כזה? האם יש סיכוי לריפוי מלא? מתי אני יכולה לחזור לתפקוד מלא?(הרופא טוען שמיד עם היציאה מבי"ח..).האם יש צורך בפיזיוטרפיה/רפוי בעיסוק לאחר הניתוח?(הרופא אמר שלא..)מה דעתך, ד"ר??? אני במייל: [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנר
ד''ר יונה יניב29/10/2008השאלה מורכבת ממספר בעיות - המרכזית - כנראה תסמונת לכידה של העצב האולנרי במרפק - דיורש טיפול ניתוחי בהרדמה כללית. בתלות בסוג הניתוח, כך ההחלמה לאחריו. כמובן שיש תפרים שצריכים להחלים ולפעמים כן נזקקים לפיזיותרפיה ולוקח זמן להחלמה. החלמת העצב לעומת זאת איננה מהירה. הנימול אמור להעלם ראשון וחזרת תחושה מאוחר יותר. לפעמים העצב איננו מתאושש גם לאחר זמן רב אבל הניתוח דרוש לעצור את ההדרדרות שלו. אם חלה הדרדרות זה יכול לפגוע במוטוריקה העדינה של כפות הידיים והאבעות.
הבעיה הכללית שאת מתארת קשורה לדלקות גידים האפיניות לגיל המבוגר - "התקעות" האצבעות - ניתן לפתרון בדרכים שונות ועדיין אין פתרונות שיחזירו את המצב לגמרי לקדמותו ועלייך להתיעץ עם רופאך לגבי כל בעיה בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת רנטגן ברך ופיקה - דחוףהקיסרית28/10/2008
הרופא שלי מקבל רק ביום חמישי וקיבלתי תוצאות כדלקמן: צל דנסי עגול 2.5 על 2 ס"מ. עשוי להתאים לפיברוס דיספלסיה לאחר קליציפיקציה או ממצא פתולוגי אחר מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בצילום
ד''ר חגי אמיר28/10/2008שלום לקיסרית,
ניראה כי הממצא שמתואר הוא ממצא ללא משמעות אולם על הרופא לראות את הצילום ולומר לך זאת .
פיברוס דיספלאזיה הוא באזור בעצם שבמקום ריקמת עצם גדלה באזור קטן זה רקמה רכה. בשלב זה בצילום הוא ניראה שחור - ללא סידן. מכיון שהאזור נימצא בסביבה גרמית, עם הזמן הוא עובר קלציפיקציה - זאת אומרת שיונים של סידן שוקעים בו ואז רואים אותו בצילום לבן יותר.
גשי לבדיקה אצל האורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באגןז'נט28/10/2008
שלום בעלי נפל מעץ ביום שבת והובהל למיון - שם ולאחר צלומים וCT הודיעו לנו שיש לו שבר גדול באגן ועוד שני שברים קטנים , למזלו אין סטייה ולא צריך ניתוח .מה ההנחיות בקשר לשבר ??האם צריך קיבוע?האם מותר לו לזוז ?, האם מותר לקום למקלחת בקפיצה בלי לדרוך ? האם צריך להביא לו מזרן מיוחד כדי שלא יהיה לו פצעי לחץ? אני פשוט שאלתי כל השאלות שעלו לי בראש וכל אחד נתן לי תשובה אחרת . נא תשובתכם בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים באגן
ד''ר חגי אמיר28/10/2008שלום ז'נט,
את שואלת שאלות טובות מאד אולם לא ניתן לענות על השאלות ללא בדיקת הצילומים וראיית השברים, מיקומם וגודלם וכיוונם.
שאלות אלה כדאי לשאול את הרופאים בבית החולים בו הוא מאושפז.
החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תוצאותUS בקרסולעופר27/10/2008
אני חודש מאז נקעתי תקרסול,הקרסול עדין נפוחה עם כאבים וקשים בתנועה. היום בצעתי את הבדיקה והממצאים נוזל ברצסוס קידמי וסביב הפטישון,ובתעלת טרזליס-היפואקוגני ריקמתי בגודל 8 מ"מ חשוד לממצא נאורגני. כמובן שאלך לרופא בהקדם,אך אשמח לדעת מה אומרים הממצאים ,במיוחד אחרי מה שקראתי מה זה תהליך היפואקוגני. שאלותי: 1. מה משמעות הממצאים. 2.רק היום חודש אחרי ביצעתי פיזטורפיה לראשונה,הבנתי שבכך הארכתי את זמן החלמתי,האם כך? 3.האם סביר שעדין מאוד מוגבל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US קרסול
ד''ר חגי אמיר28/10/2008שלום עופר.
נקע בקרסול יכול לעיתים לכאוב ולהטריד במשך תקופה ארוכה לעיתים עד כחצי שנה. כדי למנוע זאת יש להתחיל פיזיוטרפיה כמה שיותר מוקדם.
במיקרה שלך טוב מאוחר מאשר בכלל לא.
לגבי הממצא באולטר=סאונד יש לבדוק זאת עם הרופא ששלח לבדיקה כייון שהוא רצה לבדוק מה הבעיה.
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה התיחסות לבדיקה
עופר28/10/2008ד"ר נכבד. אשמח אם תתיחס לממצאי הבדיקה. ממה שקראתי באינטרנט אני די מפוחד,וזה שלא התיסת לבריקה הוסיף לפחדיי. האם מה שאובחן קשור לנקע?ומה אובחן בכלל?האם אצטרך עוד בדיקות? תודה מראש למי שיענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע
ד''ר יחזקאל טיטיון30/10/2008עופר שלום.
אין מה להוסיף לתשובתו של דר' אמיר. אין אפשרות לדעת מה יש לך ומה הבירור והטיפול הנדרש לפי מספר מילים בפורום. יש צורך בבדיקה מסודרת.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםניר27/10/2008
אני בן 12 ועוסק בטריאתלון. לאחרונה התחילו להיות לי כאבים ב2 העקבים. כתוצאה מריצה. האם אתם מכירים אורטופד ספורט באיזור צפון? ואם כן אז אפשר לדעת באיזה עיר/כפר? תודה מראש! ניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה צעיר מידי
ד''ר יחזקאל טיטיון27/10/2008לדעתי אתה צעיר מידי וגורם לעצמך נזק באימונים אינטנסיבים מידי.
אינני מכיר אורתופד המתמחה ברפואת ספורט בצפון אך אולי בבי"ח רמב"ם בחיפה יש מרפאת ספורט. נסה לברר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהגל25/10/2008
אני בת 34 ולפני 8 ימים נפלתי מגובה של 80 סמ' + משקלה של ביתי בת השנתיים {שתהיה בריאה} בצורה לולינית משו,הצלחתי לנחות על מפרק הגב העליון והצוואר,שמעתי איזהשהו קול פנימי של ריסוק {כך הרגשתי},אבל קמתי מיד והרגשתי כאב עצום בכל החלק השמאלי של הצואר והעצם השמאלית שבולטת,חשבתי שאולי מתחתי את השריר שם ולא חשבתי שנגרם נזק,לא הייתה לי אפשרות להגיע לקבל טיפול,מפני שלא היה אף אחד שישאר עם הילדה שלי,לאחר יומים של כאבים בילתי ניסבלים יכולתי להגיע רק לחירום של קופ"ח שלי,שם צילמו אותי והאורטופד אמר שאין שבר,קיבלתי 2 זריקות ומרשם של אירקוקסיה 120 מ"ג וכדורים נגד כאבים,מיותר לציין ששום כדור עד רגעים אלה לא הפיג לרגע את רמת הכאב שלי,כשחזרתי לאורטופד בקופה הוא הפנה אותי לעשות סי.טי בדחיפות,מחשש שאולי זה אכן שבר,או פריצת דיסק או דיסלוקציה. הכל אצלם לוקח המון זמן ואני סובלת וחוששת שאולי ההמתנה מזיקה יותר,מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצואר ובגב
ד''ר חגי אמיר28/10/2008אני מקוה שהאורטופד שבדק וידא שאין בעיה חמורה, ואין פגיעה עיצבית. בצילומים כבר ראו שאין שבר גדול כך שאני מקוה שאין נזק גדול מההמתנה עד ביצוע בדיקת ה=-CT.
בכל מיקרה אם קיימת החמרה ניכרת בכאב או פגיעה עיצבית כלשהיא ניתן להפנות אותך למיון ולבצע את הבדיקות באופן דחוף.
אני מאחל לך החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי זקוף, לאחר לפרוטומיה - כפוףיעקב25/10/2008
גילי 62 ובריאותי תקינה. עמידתי הייתה לגמרי זקופה, אך כפוף מאוד מאז ניתוח לפרוטומיה מוצלח ב- 12.10 להוצאת ציסטה שפירה. בסיכום נכתב: "בניתוח נמצא גוש ציסטי בקוטר 4 סמ בשולי התריסריון השלישי וקידמי לווריד החלול התחתון.. בוצעה כריתה שלמה של ציסטה". הכאבים לאחר הניתוח היו איומים אך כעת במגמת התמתנות, נראה לי שאינם עמוק בתוך הבטן אלא בשכבות היותר חיצוניות. לוקח אופטלגין וטרמדקס כמשככי כאבים, השפעתם אינה מספקת אך כעת לא הכאבים הם שמונעים ממני להיות זקוף, פשוט אינני יכול להזדקף. מבקש עצה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפוף לאחר ניתוח בטן
ד''ר חגי אמיר28/10/2008יעקב שלום,
הכאב לאחר ניתוח בטן יכול להטריד במשך בין שבועיים לשה שבועות.
בכל מיקרה אם אתה חושב שמשהו מפריע לך לאחר הניתוח יש מקום להבדק על ידי המנתח.
יחתכן מאד ששרירי הבטן שלך עדייןם מכווצים לאחר הניתוח ואינןם מאפשרים לך להתיישר.
חשוב לבצע מתיחות עדינות בשכיבה על הגב, ידיים מתוחות מעל הראש ורגליים ישרות.
הזמן מרפא את הכל.
החלמה מהירה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)