מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת מיפוי עצמות וספקט ברכייםתמרה14/10/2008
שלום 1 ברצוני לדעת מה ההבחנה על סמך מיפוי העצמות 2 ואם ממצה זה יכלהיות שיש לי כאבים חזקים בברך שמאל ובברך ימין קנקים 3 ומה דרך הטיפול הממצאים קיימות קליטות מוגברות ב mp1 בשתי כפות הרגליים , במדור המדיאלי בברך השמאלי פטלו -פמורלית משמאל במדיאלי קונדיל קדמי בפמור מימין תודה מבקשת הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוי עצמות
ד''ר רון ארבל14/10/2008אבחנה לא נקבעת ע"פ מפוי עצמות בלבד. יש לשמוע תלונותיך, לבצע בדיקה פיסיקאלית ולהתאים את ממצאי המפוי לתלונות ולבדיקה הפיסיקאלית.
אין לי ספק שהרופא ששלח אותך לבצע את בדיקת המפוי יוכל לענות לך היטב על שאלתך וזאת לאחר ששמע תלונותיך ובדק אותך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות אחרי שיעול ממושךאפרת12/10/2008
היי, אני בת 32 ובחודש האחרון סבלתי משיעולים יבשים שהתפתחו לשיעולים לחתיים שהתגלו בסופו של דבר כדלקת ריאות. טופלתי באנטיביוטיקה ובהינהלציות והשיעולים פחתו (למרות שלא נפסקו לחלוטין). בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבים קשים באזור הצלעות בחלק הקדמי והאחורי ובעיקר בצלע השמאלית. לפני כשבוע וחצי נבדקתי אצל אורטופד ועברתי צילום בצד השמאלי שלא הראה על שבר. עם זאת הוא זיהה בבדיקה רגישות ניכרת בשרירים בין צלעיים בעיקר בצלע שמאלית. קיבלתי זריקות פלקסין ואביטרן במשך יומיים וכדורי מציצה טראמדקס (שאני מודה שאני משתדלת לקחת כמה שפחות). כיום אחרי 10 ימים אני לא מרגישה הקלה משמעותית ועדיין מתקשה לישון על הבטן, על הגב ועל הצד כתוצאה מהרגישות. האם זה טבעי אחרי שיעולים ממושכים? האם יש משהו נוסף שצריך לבדוק? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל על הכאב? המון תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצלעות
ד''ר רון ארבל15/10/2008בהחלט רצוי שתבדקי ע"י רופא ראות לברור אפשרות של פגיעה כלשהיא במעטפת הראה או גם בצלעות. אין כל מקום להזניח עליך לפנות לבדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורשי כפות הידיים.אור12/10/2008
בר מעל לשנה שאני סובל מכאבים בשורש כף יד שמאל, לפני שנה ביצעתי מיפוי עצמות שיצא תקין, נרשמו לי סדים ואורטופדיה, כמובן שזה לא עזר, הפסקתי אף להתאמן בחדר כושר, כעבר שנה ועדיין הכאבים קיימים, לפני כפחות מחודש ביצעתי בדיקת רנטגן, בדיקות דם ובדיקת US וכולן יצאו ללא שום ממצאים, ועדיין יש לי כאבים בכף יד שמאל כשאני עושה מאמץ הכי קטן או מכופף את היד, אין שום ממצאים למשהו דלקתי וכו'. יצאה לי ביד שמאל ציסטה בגב כף היד(לטענת האורתופד) בדיקות מעבדה - ANA חיובי, FF שלילי. את הבדיקות הנ"ל עשה מומחה לכף יד, בנוסף הוא ביקש מקופ"ח אישור לMRI אך הוא לא קיבל. מה אני יכול לעשות? אני סובל מכאבים בשתי כפות הידיים, ורוצה לחזור ולהתאמן? שחיה יכולה לעזור? מה תוכלו להמליץ לי? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרש כף יד
ד''ר יונה יניב15/10/2008אם נבדקת ע"י כיר' של היד הרי שהתהליך נכון. לגבי הMRI יש כנראה צורך בהבהרה חד משמעית מדוע יש צורך בMRI. האם כיר' היד המליץ על ארתרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגידליעד12/10/2008
מזה כשלושה חודשים אני סובלת מדלקת בגיד בכף הרגל. תחילה ניתן לי אתופן וכאשר זה לא עזר קיבלתי 2 זריקות קורטיזון. שבוע לאחר מכן קיבלתי 2 זריקות נוספות. לאחר 6 ימים הכאבים חזרו והתחלתי לקחת ארקוקסיה. לאחר סיום הטיפול בארקוקסיה היו לי שלושה שבועות שקטים אך בסופם הכאבים חזרו ושוב קיבלתי מרשם לארקוקסיה. בפעם השניה שלקחתי את התרופה היא השפיעה רק בזמן השימוש ובסיום השימוש חזרו הכאבים. רציתי לדעת מהן האופציות הנוספות לטיפול בבעיה. (יש לי תור נוסף לאורטופד אך נדמה לי שהוא לא באמת מנסה לטפל בבעיה כי בפעם הקודמת שקיבלתי את המרשם לארקוקסיה הוא אמר שאם זה לא יעזור ננסה שוב את הזריקות) תודה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד
רון ארבל15/10/2008נראה שמדובר בדלקת כרונית גיד(ע"פ תאורך) דלקות אלו בד"כ עוברות בטיפול שמרני, כדורים זריקות ופזיוטרפיה ותיקון הסיבה להתלקחות הדלקת. הואיל והכאב אצלך לא חולף יש לבצע ברור מעמיק יותר ויתכן ובמקרה שלך יהיה מקום לטיפול כירורגי אך לפני הכל צריך להגיע לאבחנה ברורה. אני ממליץ לא לקבל עוד זריקות קורטיזון הואיל ויכולות גם להזיק במקרים מסויימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בגולגולת בזמן שינהיעל12/10/2008
שלום דוקטור, אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון לבקשת עזרה, אבל אם לא, אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאן שצריך. במהלך השינה (לא תמיד), קיימת איזושהי תזוזה בגולגולת (ממש בעצמות) המלווה ברעש. אני לא מודעת לכך, אבל כאשר בן זוגי, שהתעורר מהרעש, הניח את היד על ראשי הוא ממש הרגיש את העצם זזה. האם זה הגיוני? לאן עלי לפנות? היכן אפשר לטפל בדבר כזה, ומה זה יכול להיות?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים
נונה15/10/2008זה לא נראה לי קשור לעצמות או לגולגולות זה נשמע כמו חריקת שיניים. זה די נפוץ יש הרבה אנשים שחורקים מתוך שינה, אבל זה הורס את הלסת. לכי תתייעצי עם הרופא משפחה שלך תראי לאן הוא יפנה אותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה!בן סמון רבקה11/10/2008
הייתי מבקשת שם רופא המטפל בבעית עצב חוט שדרה צווארי אני חברת קופת חולים מכבי וגרה באיזור תל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
ד''ר רון ארבל14/10/2008דר' אורי קינן טלפון 036482333
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתפיים והצוואר?בן סמון רבקה11/10/2008
בראשית עלי לציין שאני אשה בת 71 בדרך כלל בריאה לחלוטין לאחרונה צוואר ימין וכתף ימין נרדמים מפעם לפעם למיח עלי לפנות ומה היא התופעה הנ"ל בתודה ריקי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף וצוואר
ד''ר רון ארבל11/10/2008ע"פ תאורך נראה שבעיתך נובעת מלחץ על עצב או שרש של עצב מעמוד שדרה צווארי.
המלצתי, לפנות לאורטופד המטפל בבעיות עמוד שדרה שיפנה אותך לבדיקות המתאימות ויטפל בך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביעל11/10/2008
שלום רב, אני בת 33. לפני כ- 12 שנה עקב כאבים בגב התחתון אובחן לי בלט דיסק (L4-L5). לאחר מספר שנים בצילום גב אובחן לי סקוליוזיס. בשנים האחרונות כחלק ממחקר שערכתי בוצעה לי בדיקת צפיפות עצם (ע"י DEXA) בה התגלתה לי אוסטיאופניה בגב התחתון שהחמירה כעבור מספר שנים בבדיקה חוזרת. לא סבלתי מכאבי גב ממשיים בעשר השנים האחרונות עד לאחרונה. בתקופה האחרונה ובעיקר בעקבות הריון שני החמירו לי כאבי הגב התחתון ופעמיים הגעתי למצב בו לא יכולתי לזוז מבלי לבכות מכאב ובטח שלא לקום בלי עזרה. בינתיים אני חיה עם כאב נסבל אך קיים כל הזמן! אוסיף מספר עובדות רלוונטיות: 1. כל חיי עסקתי בפעילות גופנית. 2. אמי סובלת מכאבי גב משנות השלושים לחייה. 3. אין לי ולא הייתה לי הקרנה של כאב לאיברים אחרים עד היום. שאלתי היא: 1. מה מכל מה שציינתי יכול להיות הגורם לכאבים אלה? 2. מאחר ועברו שנים מאז הבדיקה האחרונה, האם מומלץ לבצע שוב בדיקות? 3. אם כן, איזה בדיקות עלי לבצע? האם יש חשיבות לסדר הבדיקות? 4. האם יש איסור לעסוק בפעילות גופנית מסוג מסוים או שעדיף דווקא להמשיך? 5. האם ישנו טיפול שיכול להקל כגון פיזיותרפיה, כירורפרקטיקה וכד'? מודה מראש על הסבלנות... יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר רון ארבל11/10/2008הסיבות לכאבי הגב שלך הן רבות. אין ספק שלא ניתן לקוע האבחנה ע"פ בדיקות שנעשו לפני 12 שנה.
ממליץ לך בחום לפנות לאורטופד מומחה בבעיות גב שיפנה אותך לבדיקות רלבנטיות עדכניות ויובל להמליץ לך על טיפול הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כתףמירי10/10/2008
שלום רב שמי מירי ואני בת 60, לפני שנתיים נפלתי על כתף ימין לאחר בדיקות והדמיות הוסבר לי ( לאחר ביצוע MRI) כי הודגם קרע בשרירי וגיד הכתף המייצבים-סופרהספינטוס בחלק הדיסטלי כיום אני אחרי תקופה ממושכת של פיזיותרפיה עדיין מוגבלת בחלק מהתנועות וכמו כן סובלת מכאבים אך פחותים מאלו שלאחר הנפילה. הומלץ לי על ניתוח לאיחוי הקרע, הייתי מעוניינת לדעת מה ההשלכות לעתיד וכמה זמן אמור להיות השיקום לאחר הניתוח ומה משמעות וכמו כן מהן אחוזי ההצלחה של ניתוחים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כתף.
ד''ר רון ארבל11/10/2008הואיל ויש דרכים שונות לבצע ניתוח זה , הדרך טובה ביותר לקבל תשובה לשאלותייך הנכונות הינה להפנותן לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור השבר לאחר נפילהיחיאל10/10/2008
אני בן 41 והצלחתי לשבור את רגלי השמאלית (שבר של שליש הדיסטלי של דיאפיזה הפיבולה ללא תזוזה משמעותית). המקום גובס למשך שישה שבועות. השבירה היתה לפני 10 ימים. ביום שלישי האחרון החלקתי במקלחת, ואז חשתי כשעה כאבים וזעזוע במקום השבר, שפסקו במנוחה. כיום אני עדין לא הולך על הרגל השבורה (אני אמור להתחיל לעשות כן ביום ראשון), אולם לאחר ישיבה ממושכת והורדת הרגל למטה אני מרגיש כאב במקום השבר. כמו כן קשה לי מאוד למתוח את הרגל. כיום אני מסוגל לעמוד רק כאשר הרגל הפצועה נמצאת על שרפרף מוגבה. אני גם סובל מאוד מכאבי שרירים ובעיקר מהשריר האחורי של הרגל השמאלית. שאלותי הם: א. האם אני צריך לעבור צילום נוסף בעקבות ההחלקה במקלחת (הכאבים הם רק לאחר פעילות עם הרגל) ב. האם ניתן לצלם מעל גבי גבס קל פלסטי. ג. כיצד אני יכול לטפל בשרירים הכואבים. ד. מה עושים שהרגל מסרבת להמתח? תודה מראש על הנכונות לענות יחיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל.
ד''ר רון ארבל11/10/2008בהחלט יש מקום לבצוע צילום של הרגל (יכול להעשות בגבס).
באשר לכאבי השריר יתכן ומדובר בקריש דם בורידי השוק דבר זה דורש אבחון וטיפול מידיים. עליך ךפנות לרופא המטפל או לחדר מיון באופן דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יחיאל11/10/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאורך הרגל וחולשהקובי08/10/2008
שלום...עברתי ניתוח בברך שמאל לפני שלושה וחצי חודשים יש שיפור בברך שמאל התחלתי לעשות פיזיוטרפיות הכולל תרגילים לברכים וחיזוק ועושה הליכה על הליכון בחדר כושר מה שקורה שכול רגל ימין מלמעלה ועד למטה כולל ירך כואבת לי ומרגיש חולשה אבל הברך לא כואבת ממה זה נובע שקשה לי לעמוד וחולשה בעיקר בברך הבריאה ימין...? בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאורך הרגל
ד''ר רון ארבל11/10/2008ע"פ תאורך יכן ומדובר בכאב הקורן מהגב.
עליך להבדק אצל אורטופד לקביעת האבחנה ומתן טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים שורפותדנה07/10/2008
שלום רב, אני סובלת מזה שנתיים וחצי מבעיה ספציפית בגב תחתון - כאבים איומים כל הזמן ... בעיקרון אמרו לי שיש ספונדילוליזיס וליסתזיס ( נניח). אני מנסה לטפל במיליון דרכים ( זריקות לחלל אפידורל, פיזותרפיה, רפואה משלימה). מזה חודש - שורפות לי כפות הרגליים בצורה איומה הן ממש לוהטות/כואבות. רופא המשפחה שלי פשוט פתר אותי במשפט שזה נובע מהגב - ולקחת עוד משככי כאבים..... שאלתי - מה אפשר לברר בנדון, אני רוצה לדעת מה המקור? מה לבדוק? אני לא מוכנה בלי שום דבר עוד פעם להיגרר לפיתרון של לקחת משככי כאבים. עובדה חשובה - אני בת 27. אשמח לקבל תשובה במהרה - המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יש כאן מישהו שיכול לענות לי?
דנה10/10/2008בבקשה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי...
ד''ר רון ארבל11/10/2008סביר להניח שרופא המשפחה צודק אך ממליץ לך בחום להפגש עם אורטופד מומחה לבעיות גב וכן עם נוירולוג שיגיעו לאבחנה וימליצו לך על טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעהעידו07/10/2008
אני לא ממש בטוח שזה המפשעה, בכל מקרה הכאב הוא ממש בחלק שבין הבטן לרגל. אני משחק כדורגל חובבני מידי שבוע, והכאב הוא ברגל שמאל. בהליכה רגילה ובכלל במשך כל היום אני לא מרגיש כואב אבל כשאני עומד ישר, מכופף טיפה את רגל שמאל ומזיז אותה לצד ימין אני מרגיש כאב עצום בחלק הנ"ל. איך זה נרגם ואיך אפשר לטפל בזה? מקווה שהבנתם את ההסבר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה
ד''ר רון ארבל11/10/2008הבנו את ההסבר על הכאב ומיקומו אך הסבר זה אין בו בכדי לקבוע את האבחנה של בעיתצך ואת הטיפול בה.
ממליץ לפנות לאורטופד המתמחה בפגיעות ספורט שיבדוק יפנה לבדיקות עזר ויקבע אבחנה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימלול בכפות הידיים לאחר לידהכינרת07/10/2008
שלום , לפני כשבוע ילדתי את ביתי הבכורה במהלך השליש האחרון של ההריון ובמיוחד בחודש התשיעי ,סבלתי מנמלול בכפות הידיים שהחמיר בעיקר לאחר שינה, עד כדי שכאשר הייתי קמה בבוקר לקח זמן עד שיכולתי לכופף את האצבעות. מאז הלידה אני חשה נמלול תמידי באצבעות שתי הידיים (אצבע אמה וקמיצה) האם הדבר דורש טיפול או שמה התופעה תעלם עם הזמן ? האם מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית ? האם יש תרגילים שאוכל לעשות שיעזרו לי בכך תודה רבה כינרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמלול בידיים
ד''ר רון ארבל11/10/2008ע"פ תאורך נראה שמדובר בתסמונת התעלה הקרפלית השכיחה בהריון.
אולם, בכדי לקבוע את הטיפול יש צורך להגיע לאבחנה מדויקת שתעשה ע"י בדיקה פיסיקאלית של רופא אורטופד וקרוב לודאי גם בדיקות עזר כגון EMG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים- כאבים....שרון06/10/2008
שלום, אני בהריון- בשבוע 29. מזה כשבועיים יש לי כאבים חזקים באזור השמאלי של האגן בחיבור בין הירך לאגן וישבן שמאלי (לא גב תחתון), והכאב באגן מופיע רק במצב של עמידה כשיש משקל על הרגל, הכאב מקרין על כל רגל שמאל. הדבר מגביל אותי מאוד אני מתקשה מאוד בהליכה, בכיפוף, במעבר מישיבה לעמידה ולחילופין. בישיבה כשהטיית הגוף לצד ימין, אין לי כאבים, כך גם בעמידה אם אני לא נשענת על הרגל השמאלית. בימים האחרונים אני גם לא מסוגלת לשכב הכאב מתפשט לאורך חוליות הגב, עד לתחילת חוליות הצואר. ניסיתי לשים כריות בכל מיני תנוחות כדי לישון, אך הכאב חד ואינו מאפשר לי להירדם. על כן, מזה כמה ימים אני ישנה בישיבה, מה שפוגע ברצף ובאיכות השינה שלי. אמרו לי שאולי זה מתנוחת העובר, אבל לי זה לא נראה כי ללא קשר לתנועות שלה, הכאב הוא תמיד כשיש משקל/לחץ על רגל שמאל. או שאמרן... לחץ על העצב משינוי מיקום בעצמות האגן?!?! 1. אשמח לדעת מה גורם לכאבים אילו (כולם אומרים לי שזה מההריון)? האם יש לתופעה זו שם ספציפי? ובעיקר מה האופציות לטיפול אלטרנטיבי או קונבנציונאלי? תודה מראש, על כל התשובות ושנה טובה:) שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב רגל
ד''ר רון ארבל11/10/2008נראה שבעיתך קשורה בכ"ז להריון ומדובר בלחץ על עצב בעובר באגן.
חשובה בדיקתו של אורטופד מומחה לבעיות עמוד שדרה ובכל מקרה נראה לי שיש מקום להיות סבלנית עד סיום ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)