מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גב תחתון בשכיבהיפת27/09/2008
שלום אני סובל מכאבי גב תחתון תקופה מסוימת , הכאבים הם בזמן שכיבה ובמהלך הירידה מהמיטה . יצא לי לשכב על מזרון אחר במשך שבוע ועליו לא היו לי כאבים . האם הסיבה לכאבים הוא המזרון ? שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון טוב
ד''ר רון ארבל03/10/2008נראה לי שהתשובה לשאלתך נמצאת בשאלה.
מזרון טוב יעזור לך
שינה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גב תחתון וירךנעה26/09/2008
שלום, מזה כמה שנים סובלת מכאבים חזקים בירך צד ימין ובגב התחתון באותו הצד. בשנה האחרונה גם מכאבים בצד הימני של האגן (בטן תחתונה צד ימין). ביצעתי במהל השנים צילומי רנטגן, מיפוי עצמות, פיזיותרפיה ו-CT ועדיין לא יודעת ממה נובעת הבעיה. נכתב שיש הנמכה בחוליות L4-L5 ועדות לדלקת. הכאבים הם חזקים ומפריעים לתיפקוד יומיומי. כאבים תוך כדי הליכה, עמידה וישיבה. רופאת המשפחה שלחה אותי למרפאת כאב. לא בטוחה שהבנתי אם הבעיה נובעת מהירך או מהגב. אני אובדת עצות. סובלת מכאבים חזקים אך לא יודעת איך לשפר את המצב. האם יש המלצה כלשהי? האם יש בדיקה מסוימת שכדאי לעשות כדי לדעת בוודאות ממה אני סובלת? אני בת 37 וחושבת שבגילי אין צורך שאסבול כך. אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תחתון וירך
ד''ר רון ארבל03/10/2008נראה לי שסבלך הממושך צריך להפתר.
אני ממליץ שלפני פניתך למרפאת כאב, תבדקי ע"י אורטופד מומחה לבעיות גב שיחווה דעתו ואולי יוכל להושיעך עוד לפני הטיפול במרפאת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס ונעלי ספורט מתאימותליאור26/09/2008
שלום,
אני חייל (לא קרבי) כבן 19 שסובל מפלטפוס המשולב עם קריסת הקשת פנימה.
לאור זאת, בע"ה עליי לקבל מדרסים ביו-מכניים מהצבא, אותם אני אשים בנעלי הספורט שלי.
כרגע אני מחזיק בנעלי ספורט מדגם ניו-באלנס 922, אך הן מראות סימני שחיקה ולכן אני מחפש דגם אחר שיתאים לבעל פלטפוס לא ממש קל, ושיעניק תמיכה לקשת (שלא תהיה הבריחה פנימה).
כמו כן, אני לא מחפש נעלי ריצה או הליכה. פשוט נעל ספורט כוללת.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ספורט
ד''ר רון ארבל03/10/2008במידה ואתה מתקין מדרסים ביומכנים הרי לנעל כמעט טאין חשיבות בתיקון הדפורמציה שלך. קנה נעליים נוחות , אם הקודמות סיפקו אותך אין סיבה שלא לקנות כמוהן שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה באצבעיעל25/09/2008
לפני כשבועיים נטרקה דלת המכונית על אצבע יד ימין שלי. האצבע התנפחה מאוד (וכמובן כאבה מאוד...) והצטבר דם מתחת לציפורן. הלכתי מייד להבדק בחדר מיון ולאחר צילום רנטגן הרופא אמר לי שהאצבע לא שבורה ושזה יסתדר עם הזמן. מאז כאמור עברו שבועיים. הנפיחות אמנם ירדה מרוב האצבע אבל הפרק הראשון של האצבע עדיין נפוח מאוד (נראה לגמרי לא טבעי) ומרגיש "מוזר"- כאילו לא ממש מחובר לאצבע- למרות שאני מצליחה להזיז אותו. בנוסף, הדם מתחת לציפורן התפשט ומכסה כעת את רובה. האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות בנושא? כיצד ניתן לטפל באצבע ובציפורן ומה אורך ההחלמה המשוער? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע
ד''ר יונה יניב25/09/2008לפעמים, מיד לאחר החבלה ניתן לנקז את שטף הדם שמתחת לצפורן אבל אם עברו שבועיים כבר אין כ"כ טעם לכך. לפי סיפורך, כנראה שהצפורן תפול (לא לדאוג, בדכ"ל צומחת חדשה תוך כ3 חדשים). יש לשים לב שקצה האצבע איננו מתנפח עוד עם אודם וכאבים כי אז צריך להסיר את הצפור עקב זיהום שיכול להתפתח.
בנוסף חבלת רקמה רכה באצבע יכולה להמשך זמן רב ואם המעיכה פגעה מעט בעצבים לוקח להם זמן רב להתאושש.
מקווה שעזרתי, בברכת החלמה מהירה וחג שמח
דר' יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה משריר השוק, וכאבים בעצם השוקגיל24/09/2008
שלום ד"ר, אני בן 20. רקע: לפני חודשיים בערך, עסקתי בפעילות ספורט, לא קיבלתי מכה, ובמהלך פעילות הספורט פתאום מאיזור השוק (מקדימה) יצאה בלוטה כזאת ממש בגודל של תות, לאחר כמה שעות ירדה הנפיחות הזאת. שבוע לאחר מכן שוב עסקתי בפעילות ספורט (כדורגל), יצאה שוב הבלוטה מאותו מקום כ- 10-15 דקות אחרי תחילת הפעילות. מאז, המשכתי לסירוגין לעשות פעילות ספורט, הבלוטה לא יצאה יותר ברמה כזאת כמו בפעמים הקודמות (וכרגע לא יוצאת בכלל), אבל מאותה תקופה החלה רגישות של כאב באיזור של השוקיים. (הייתי אצל אורטופד והוא רשם שיש לי רגישות מעל שריר פרונאלח 3\1 קריבני חיצוני של השוק). שלחו אותי לעבור בדיקת US בשוק, אמרו שלא רואים כלום, ואין גוש או משהו כזה. שרשמתי שהחלו כאבים באיזור השוקיים, התווכנתי בין היתר לעצם השוק עצמה, לא סבלתי אף פעם מכאבים שם, ובבדיקה אצל אורטופד לגבי העצם הוא רשם רגישות מעל 3\1 ריחקני של ה-TIBIA לא נמושה מסה חריגה. כרגע אני מחכה לעבור צילום בשוקיים. באופן כללי, בשבועיים האחרונים אני נח עם הרגליים, משתדל לא לשחק כדורגל או לרוץ, כיוון שזה הגיע למצב שכל פעם שאני מתחיל לרוץ ישר אני מתחיל להרגיש בעיקר את הכאב בעצם השוק עצמה (לעיתים בשתי הרגליים), אבל גם כרגע אחרי המנוחה הקטנה הזאת אני עדיין מרגיש מידי פעם את הכאב במישוש העצם. 1. כיוון שכרגע אין ממש תשובה מה-US, מה יכול להיות הגורמים ליציאה של בלוטה משריר השוק? (שמעתי שאולי זה יכול להיות בקע או משהו כזה, אבל הייתי מאמין שהיו רואים את זה ב-US). 2. באופן כללי, אחרי שקראת על הרקע שלי, מה נראה לך כרגע מקור לבעיות הרגליים ולכאבים? האם מדובר בשברי מאמץ? 3. איזה בדיקות או הצעות אתה מציע לי לעשות בנוגע למצבי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בשוק
ד''ר רון ארבל24/09/2008שלום רב
הסיבה השכיחה ביותר לתאורך הינו פגם במעטפת השריר ובזמן מאמץ השריר מתנפח (רבוי דם) ובולט דרת הפגם.
חשובה בדיקה ע"י אורטופד המומחה לפגיעות ספורט.
במידה וזו הבעיה, הטיפול יחסית פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - שאלה נוספת
גיל28/09/2008במידה ויש איזהכ פגם במטעפת השריר, זה משהו שניתן לראות ב-US? כי אצלי לא ראו כלום. (גוש או משהו) באיזה בדיקה ניתן לראות אם יש פגיעה במעטפת השריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטה בשוק
ד''ר רון ארבל03/10/2008ראשית ניתן לבדוק ידנית.
אין צורך בבדיקה נוספת כאשר נעשה אבחון בבדיקה הידנית.
במקרה של ספק יש מקרים ש- MRI עוזר
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי ספורטשי פז24/09/2008
אשמח אים תתנו לי חוות דעת לגבי קניית נעלי ספורט לריצה כגון על מה לשים לב מה מומלץ. בעבר סבלתי מכאבים בברכים בעיקבות הריצה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ספורט.
ד''ר רון ארבל24/09/2008כפי שידוע לך השוק מלא הנעללי ספורט מסוגים שונים.
הדבר הנכון לעשות הינו להיכנס לחנות מקצועית לנעלי ריצה שיתאימו לך נעל ע"פ כף רגלך.
לא לכולם מתאימה אותה הנעל. סוג הנעל מותאם לרגל האצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הגבקיי24/09/2008
שלום רב, אתמול בערב החלקתי על ריצפה רטובה ונפלתי על הגב התחתון. את רוב המכה ספגתי שם עם כמה מכות ביד. התעשתתי מהר, בעיקר משום שבתי הפעוטה היתה עדה לנפילה ומאד נבהלה. לקח לי כמה דקות והתרוממתי,והמשכתי את הערב כרגיל. היולי כאבים בלילה, אך נסבלים, וגם כעת, כאב באזור הנפילה, מעט בצוואר מאחור וביד. הכל כאמור - נסבל. האם חובה בכל זאת ללכת להיבדק? (אני בת 42 אגב ללא רקע של בעיות אורטופדיות מיוחדות). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת גב.
ד''ר רון ארבל24/09/2008שלום רב
במידה וכואב לך אני ממליץ בחום ללכת להבדק. נפילה יכולה לגרום לנזקים הדורשים טיפול והשגחה. הכאב הינו אות ההזהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהרז24/09/2008
כשאומרים לי על דלקת מפרקים כרונית האם זה הכרחי שאני הולך לסבול את זה לשארית חיי (אע"פ שיש מגוון NSAID למיניהם, שיכולים להקל על הסימפטום), לא יתכן שזה נובע כתוצאה מפעולות שאני עושה (כמו ישיבה לא נכונה וכדו'..) שגורמים להכבדה על שרירים מסויימים כמו כן איך יתכן שאצלי הכאבים(לא ככ חזקים) מתעוררים פתאום אחרי חצי שנה? אני לא שואל ספציפית למקרה שלי אלא באופן כללי בכל מקרה קבעתי תור לראומטולוג (זה לוקח חודשיים בקופ"ח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים
ד''ר רון ארבל24/09/2008חשוב לדעת באיזו דלקת מפרקים כרונית מדובר. יש דלקות שחולפות עם הזמן ועם טיפול הולם ויש כאלו שהטיפול רק מדכא אותן ואינן חולפות לתמיד.
הרוימטולוג ודאי יוכל לתת לך את התשובה הנכונה לאחר שיאבחן את מחלתך במדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים בגידיםדליה23/09/2008
שלום רב, עברתי תאונת אופנוע לפני חודשיים. היו לי ככל הנראה נקעים בשתי הרגליים (לא היה ניתן לבדוק את זה מכיוון שהיו לי גם פצעים מוגתיים חיצונים ברגליים) כעת, הפצע קצת נרפא ועדיין יש לי כאבים בקרסוליים. בתוצאות של בדיקת אולטרסאונד שעשיתינמצא כי יש לי "נוזל סביב גידים פרונילאיים"" בשתי הרגליים. האורטופד שלי אמר שכל שניתן לעשות הוא להרים את הרגליים, אמבטיות לרגליים עם מלח וכדורים (ארקוקסיה), אך בחודש האחרון, למרות שעשיתי את כל מה שאמר המצב לא השתפר. רציתי לשאול אם כדאי לי לחזור לפעילות (הליכה, אופניים) - הפיזיותרפיסט אמר לי שזה יכול לשפר את המצב. ומצד שני האורטופד אמר לי לנוח כמה שיותר אשמח לתשובה מהירה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים בגידים
ד''ר רון ארבל24/09/2008שלום לך
נוזלים בגידים מעידים על תהליך דלקתי סביב הגיד.
אני ממליץ על הפעלה מבוקרת (ע"י פזיוטרפיסט(ית) ) שיובל להוסיף טיפולי פזיוטרפיה לגיד מלבד ההפעלה. הפעלה משפרת זרימת דם המביא בד"כ לרפוי הדלקת.
החלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד בברךחגי22/09/2008
שלום, אני בן 30 ובד"כ בריא, לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאבים בברך, עשיתי צילום ולא היו ממצאים ואתמול הייתי אצל האורטופד שאמר שיש לי דלקת בברך. הוא נתן לי טיפול ב-arcoxia ותחבושת, חשוב לציין שלפני זה לקחתי במשך כמה ימים איבופן שרופאת המשפחה נתנה לי (וזה לא ממש עזר), והוא אמר לי לנוח עם הרגל. בתור טיפול משלים (לא כדורים) קיבלתי קצת מידע סותר - מצד אחד אמרו לי לשים קרח (חבילת סנפרוסט) על האיזור, מצד שני אמרו לי לשים גל פעיל (פרסקינדול או וולטרן אמול ג'ל) שלפי מה שאני מבין מחמם את האיזור. השאלה היא מה כדאי לעשות בתור טיפול משלים - לקרר את האיזור או לחמם אותו עם אחת מהמשחות שציינתי, או גם וגם? חשוב לי לציין שחשוב לי לפתור את הבעיה בצורה היעילה והמהירה ביותר, אני אמור לנסוע עוד שבוע עם אשתי לטיול ארוך בחול שאנחנו מחכים לו שנים, ואני רוצה לעשות את המקסימום כדי שהדלקת תעבור או לפחות תפריע כמה שפחות... ואשמח מאוד אם תאמרו לי אם יש עוד משהו שאוכל לעשות כדי לטפל בבעיה... (לשכב עם הרגל מובההת?) תודה רבה, חגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עניתם לי?
חגי22/09/2008למה לא עניתם לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בגיד בברך.
ד''ר רון ארבל22/09/2008שלום רב
ישנן שיטות טיפול שונות בדלקת בגיד בברך יש המטפלים בקור, יש המטפלים בחום ויש במשחות אנטוי דלקתיות. אני ממליץ לדבוק באחת השיטות ולא לקפוץ משיטה לשיטה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פזיוטרפי וזאת בנוסף לטיפול התרופתי, דבר זה לזרז החלת התהליך הדלקתי של הגיד ויאפשר לך להנות מטיול עם אשתך.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחום/קור
חגי23/09/2008תודה על העזרה, האם תוכל לומר מה אתה ממליץ בד"כ? מה ההבדלים בין השיטות? אולי אחת מהן יותר מתאימה לי מסיבה כלשהי? כמה פעמים אני יכול לטפל בקור ביום (אני פשוט שם שקית של סנפרוסט קפוא) וטיפול בחום התכוונתי לאחת המשחות - Perskindol או וולטרן - האם אחת מהן עדיפה? שוב תודה, חגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה אנטי דלקטית
חגי23/09/2008האם אחת מהמשחות Perskindol או וולטרן עדיפה? האם הן משחות שמטפלות בדלקת? או רק אמורות להקל על הכאב? הכאב רק מתחזק עם הימים שחולפים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בגיד
רון ארבל24/09/2008שלום רב אין הבדלים מהותיים בין המשחות השונות, העזרה שלהן תלויה גם במטופל, יש הנהנה מאחת והאחר נהנה מחברתה. הצעתי לך, פנה לטיפול לפזיוטרפיסט(ית) טיפולו יהיה הרבה יותר טוב מזה שאתה יכול לתת לעצמך. הוא גם ידע אם במצבך טוב קירור או משחה או טיפולים מנואלים או טיפולים חשמליים. שמור על בריאות ברכך על ידי טיפול הולם אצל פזיוטרפיסט(ית) טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים בגלל הליכה מרובהדינה22/09/2008
שלום רב, חזרתי מטיול בחוץ לארץ. טיילתי במשך כ-8 ימים בעיר גדולה. הרבה מאוד ברגל. כל יום כאבו לי הרגליים אך בבוקר הייתה הקלה. אני מודעת לכך שעשיתי מאמץ לא קטן, כי כל הזמן הלכתי. מאז שחזרתי אני חשה כאבים בעמידה ובהליכה. הכאבים אינם כאבי שרירים, אלא כנראה בעצמות. אך אין לי ביטחון בכך. אני בת +60 . מה יכולה להיות הסיבה לכאבים, ומה אפשר לעשות? בתודה , דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון22/09/2008דינה שלום.
מתאורך נשמע שיתכן שאת סובלת משברי מאמץ או תגובת מאמץ אחרת.
פני לבדיקת אורתוםפד באזור מגורייך ובעיקר, לא להתאמץ בינתיים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליים בגלל הליכה מרובה - המשך
דינה22/09/2008תודה על תשובתך. אנא הסבר מהם שברי מאמץ? תודה, דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון23/09/2008דינה שלום.
כתבי "שבר מאמץ" ב-GOOGLE.
תקבלי הרבה מידע טוב בנושא ובעברית.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקייםסבטלנה21/09/2008
שלום רב! אני בת 32 ומאד מטרידים אותי כאבים בשוקיים המופיעים בזמן ולאחר הליכה מאומצת או ארוכה. זה גם בעבר מנע ממני לעשות פעילות ארובית. כיום אני שוב מנסה להיכנס לכושר ולרדת במשקל. אתמול עשיתי הליכה מהירה של 45 דקות והתחלתי לחוש בכאבים במהלכה. והבעיה היא שזה לא נגמר רק בזמן ההליכה. יום אחרי אני בקושי הולכת. הכאבים הם שורפים רק בשוקיים (מהברכיים מטה). מה המקור האפשרי לכאבים אלה ומה אפשר לעשות בנדון? בתודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוקיים לאחר מאמץ
ד''ר חגי אמיר22/09/2008בשרירים שאינם מאומנים דיים בעת שאת עושה מאמץ מעבר ליכולת ולחוזק אליו היגיעו השרירים באימונים, סיבי השריר ניזוקים נזק מיקרוסקופי. הנזק הזה גורר תגובה דלקתית ונפיחות של השריר ושל הרקמה שסביבו.
הבצקת והתפיחות גורמים לכאבים לאחר תחילת האימון וכן יכולים להמשך למשך 24 עד 48 שעות לאחר האימון.
אני ממליץ לבצע אימונים קצת פחות מאומצים ולעלות במאמץ בהדרגה.
זה יפחית את הנזק לשרירים ואת הכאב שזה גורם לאחר האימונים.
בהצלחה,
שנה טובה,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות בלתי רצוניות באגודלמוטי21/09/2008
לפני כשבועיים החלו להופיע מידי פעם תנועות בלתי רצוניות באגודל, לעיתים ביד שמאל ולעיתים בימין שלעיתים מלווה עם הרגשת נימול. האם יש קשר לעבודה מרובה עם עכבר המחשב? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות בלתי רצוניות באגודל
ד''ר חגי אמיר22/09/2008שלוום מוטי,
לשמע תלונותיך הייתי ממליץ לפנות לנוירולוג שיבדוק ויתרשם.
שנה טובה ,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידאיציק בראיר20/09/2008
נפלתי על יד ימין והאגודל התנפח, אין שבר רק נפיחות מה אפשר לשים על היד לקומפרסים להורדת הנפיחות. תודה איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מנפילה
ד''ר חגי אמיר22/09/2008בשלב החריף מיד לאחר הנפילה ובמהלך היום הראשון לאחר החבלה הדבר הטוב ביותר הוא שקית של אפונים קפואות. כן כן, אפונה ירוקה זו שקונים בסופר במקפיא לצד התירס והשועית הירוקה והברוקולי. השקית עם האפונים הקפואות שומרת עלך הקור למשך הזמן הרב ביותר ומקררת את הרקמות עמוק יותר ולאורך זמן רב יותר מכל תכשיר אחר. מומלץ.
לאחר כ- 20 דקות זורקים שוב למקפיא . כל מספר שעות אפשר להשתמש שוב למשך 15-20 דקות.
מקוה שיעזור.
שנה טובה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות העצםד'20/09/2008
שלום רב, אני לוקחת מוקסיבון. האם עדיף להמשיך לקחת מוקסיבון או שאתה ממליץ (מבחינת תופעות הלוואי ) לקחת פוסילן או זריקות חד השנתיות למניעת בריחת סידן מהעצם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאוסטאופורוזיס
ד''ר חגי אמיר22/09/2008שלום ד' ,
לא אוכל להמליץ מעל גלי האינטרנט על תרופה זו או אחרת. הרופא שלך צריך לשמוע את הבעיות עם נטילת התרופה ולהחליט יחד איתך מהיא הדרך הטובה ביותר להתגבר על בריחת העצם.
מאחל לך הצלחה
שנה טובה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)