פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב
    גלי
    19/10/2008

שלום! ידיד שלי, בן 28 סובל כבר יותר מחודש מכאבי גב שמקרינים לשוק ולצריבה בעור הירך ברגל השניה. הוא הלך לרופא מומחה, אך הרופא לא הצליח לאבחן את הבעיה או למצוא טיפול מתאים חוץ ממשככי כאבים. הוא מעולם לא סבל מכאבי גב קודם לכן. הוא טוען שהוא צריך בדיקת MRI שלא רוצים לתת לו אם אין לו פגיעה נוירולוגית. אשמח לשמוע עצה או חוות דעת בנוגע למה כדאי לעשות עכשיו. גלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    28/10/2008

גלי שלום.
    מספיק קשה לענות על בעיות של אנשים שמנסים להעביר את צרותיהם בכתב בקיצור בפורם. את מנסה להעביר את בעיותיו של ידידך. זה כבר כמעט בלתי ניתן. בדיקה פיזיקלית מדוקדקת תישאול שלו על ידי רופא מומחה כנראה יוכלו להביא לאבחנה.
    אם לא יש לפנות לרופא אחר.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב-עצה

אילנה
    29/10/2008

אני בת 29 כ10 חודשים לאחר ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק גדולה מאד בחוליות L4-L5. חודשיים לאחר הניתוח הייתה לי שוב פריצת דיסק במקום הניתוח. הייתי מבצעת פיזיוטרפיה אחת לשבועיים ופעמיים בשבוע שוחה ועוד פעמיים פילטיס אך עדיין הייתי חיה ברמה יומית בכאבים ונ-מ-א-ס לי!!! עד שידיד טוב שלי המליץ לי על מזרן אורטופדי בריאותי והסכים להלוות לי אותו לתקופה של חודשיים ואני חייבת לציין שהשיפור היה מדהים לא האמנתי כמה המזרון חשוב ומועיל לבעיות הגב לפי מה שהבנתי המזרן הזה בנוי כך שהוא עונה על כל צורך של כל חלק הכי קטן בגוף הוא עשוי מחומר שנקרא ויתלטי ופשוט לא להאמין איך שזה עזר לי אם תירצה אני אשמח להלוות לך את המזרן כדי שתבין כמה זה מדהים בהתחלה הייתי פסימית ולא נראה לי הגיוני שמזרן יעזור אחרי כל כך הרבה נסיונות לפיתרון אבל אחרי שניסיתי הבנתי שמצאתי את הפיתרון - צריך לנסות כדי להבין בברכה אילנה [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעת ימין
    יריב
    18/10/2008

במשך כמה שנים אני מתעמל כשלוש פעמים בשבוע, במשך כמה שעות בבלט,ולאחרונה התחילו לי כאבים במפשעה, עם הקרנה של הכאבים, למטה לרגל וכאבים קלים יותר בבטן התחתונה בצד ימין. בנוסף אני מרגיש קליקים במפרק הירך, כאשר אני עושה תנועות מסוימות עם הרגל. מה יכול להיות הגורם לדעתכם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעת ימין

הוספת תגובה

• מפשעה כאובה.

רון ארבל
    21/10/2008

הסיבות לכאביך יכולות להיות רבות, החל מבעיה במפרק הירך ועד כאב הנובע מבעית שריר או גיד באזור המפשעה. ממליץ על בדיקת מומחה לפגיעות ספורט שיאבחן בעיתך ויקבע לך טיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשוק
    טל רותם
    18/10/2008

לאחר אימונים של כחצי שנה בהם רצתי כ 40 ק"מ בשבוע אני סובל מכאב מפוזר בחלק התחתון של שוק רגל ימין. האם יש אפשרות טיפולית חוץ ממנוחה כך שלא אסבול מכאב במהלך גיבוש המתקיים בעוד כשבוע. אודה לכם על תשובתכם המהירה. טל

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשוק

הוספת תגובה

• כאב בשוק

ד''ר רון ארבל
    18/10/2008

נראה לא נכון להציע לך טיפול כאשר אין אבחנה.
    פנה לאורטופד לבדיקה, סביר שיפנה אותך לבדיקות עזר כגון מפוי עצמות וצילום ולאחר קביעת האבחנה יקבע הטיפול.
    אל תעשה קיצורי דרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי הליכה / מאמץ
    צבי
    18/10/2008

שלום בתקופת התיכון קיבלתי שברי הליכה ב-2 הרגליים , כ-20 ס"מ מעל כף הרגל, מקדימה. כיום בגיל 45, כשאני עושה הליכות הכל בסדר, כשאני רץ בחוף הים (קו החוף) אז מתחילים כאבים לאחר מס' ק"מ שעוברים לאחר מנוחה של מס' ימים. האם יש דרך לרפא את זה ? לחזק את העצם ? האם יגרם נזק אם ארוץ כל מס' ימים למרות הכאבים ? איך ניתן להקל , תוספים ? מדרסים ? אופן דריכה ? וכו ? תודה צבי

לקביעת תור
    סגירה
    שברי הליכה / מאמץ

הוספת תגובה

• שברי הליכה

ד''ר רון ארבל
    18/10/2008

יש צורך לברר את סיבת הכאבים היום. לא בהכרח הכאבים היום הינם מאותו הגורם של הכאב שהיה לך לפני 30 שנה.
    לאחר הברור(בדיקת רופא, צילום ומפוי עצמות, ניתן יהיה לקבוע את אופן הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח לקיבוע תוך שלדי בשריר
    איתי
    17/10/2008

ההומרוס לאחר חודש וחצי ביצעתי צילום שבו נראה שיש התקרבות של העצם אחת לשנייה אבל זה נראה כביכול שהקיבוע לא התבצע כך שהעצם החצויה לא נמצאת במקביל אחת לשנייה ...יש סטייה קטנה ניגשתי לביקורת אצל אורטופד מטעם הכללית שלדעתי בדק אותי ברשלנות מכפירה ובקושי הסתכל בצילום וכל הזמן אמר לי בזילזול "אל תדאג הכל בסדר"...השאלה שלי אם זה יכול לגרום לחוסר איחוי של העצם??? או שיש גמישות מסויימת לעצם לזוז ולהתאחות??? אשמח אפילו לשלוח את הצילום אם זה אפשרי...

הוספת תגובה

• שבר בהומרוס

ד''ר רון ארבל
    18/10/2008

ע"פ תאורך נראה שקיימת תזוזה צידית של הפרגמנטים של העצם. אם התזוזה איננה גדולה וסביר שאיננה גדולה הואיל וקיים מסמר תוך לשדי שמונע תזוזה גדולה, הרי סביר ביותר להניח שהשבר יתחבר טוב ולא תשאר הפרעה.
    אינני חושב שניתן לשלוח צילום אך במידה ואינך בוטח ברופא שלך פנה ליעוץ נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ואין הפרעה אפשר להשאיר את

איתי
    23/10/2008

המסמר התוך שלדי ולא להוציא אותו??...האם זה לא יזיק לפעילות גופנית ספציפית בידיים(משכולות)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בברכים
    רותם
    17/10/2008

שלום אני חייל בן 21 הסובל מכאבי ברכיים. ביצעתי ct סיבבי לבדיקת זווית הרוטציה אשר בה נאמר לי שקיימת זוית רוטציה פנימית בקונדיל הפורמלי באחת הרגלים. בצבא נאמר לי שזה אומר שהעצמות של הברך לא יושבות אחת על השניה כמו שצריך. ברצוני לדעת מה ניתן לעשות חוץ מפיזוטרפיה ע"מ לטפל בברך? והאם זה שאני מבצע פעילות גופנית כגון ריצות פוגעת לי בברך?ואם כן אם ניתן לעשות משהו אחר עקב כך שהכושר מהווה נתח מהותי בחיי. תודה מראש,רותם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בברכים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים.

ד''ר רון ארבל
    18/10/2008

אם אמנם בעיתך נובעת מרוטציה פנימית מוגברת של הירך הרי מלבד נסיון טיפולי בפזיוטרפיה ניתן לטפל בניתוח שיחזיר את הרוטציה הפתלוגית לתקינותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ארבל

רותם
    19/10/2008

תודה על התשובה. ברצוני לדעת איזה סוג של פעילות גופנית כן מותרת לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית מותרת

רון ארבל
    21/10/2008

שלום רותם בעיקרון מותרת לך כל פעילות גופנית שאיננה גורמת לך לכאב. פעולות הקשורות בעומס ניכר על מפרקי הפיקה הן עלית וירידת מדרגות, ירידה לכריעה ועליה ממנה וכיו"ב. עדיף שהפעיליות שלך יהיו כאלו שאינן מעמיסות על מפרקי הפיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר דחוס בחוליה
    לבנת
    17/10/2008

שלום, אני פונה בנוגע לתאונת דרכים שבה אבא שלי( גיל:54 מצב בריאות: תקין) היה מעורב. עקב התאונה גילו שיש לו שבר דחוס בחוליה d12 והציעו לו להשתמש עם סד שנקרא: medi 3C שאלותיי הן אלה: 1. האם מדובר בנזק בלתי הפיך או שזה ניתן לשיקום מעצמו? 2. לכמה זמן צריך להשתמש בסד התמיכה? 3.האם יש דרכי טיפול נוספות כגון: התעמלות מיוחדת, פיזיותרפיה...? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר דחוס בחוליה

הוספת תגובה

• שבר בחוליה

ד''ר רון ארבל
    18/10/2008

קשה לענות על שאלותיך ללא עיון בצילומי הגב .
    מכל מקום, בד"כ , שברים בחוליה מחלימים מעצמם אך נותרת דפורמציה כלשהיא שלא תמיגד גורמת הפרעה כלשהיא.
    אין ספק שטיפולי פזיוטרפיה יעילים במקרה זה אולם, האורטופד שבדק את אביך וראה את צילומי עמוד השדרה הוא זה שיכול לקבוע לכמה זמן המחוך ומתי אפשר להתחיל פזיוטרפיה וזאת בהתאם לצורת ודרגת השבר.
    החלמה מלאה לאביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ירך חזקים
    שרית
    16/10/2008

בעלי סובל מכאבי ירך בצידו החיצוני לכל אורכו עד הברך לאחר שעומד 5 דקות ומעלה. המקום נהיה נוקשה וכואב עד מאד. בזמן הליכה אין לו כאבי ירך. רופא לכלי דם לא ראה חסימה. הוא מטופל בכדור לסכרת 2 וכלורסטרול. מימה נובע הכאבים ומה עושים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ירך חזקים

הוספת תגובה

• כאב בירך

ד''ר רון ארבל
    18/10/2008

בכאב יכול לנבוע ממספר רב של בעיות.
    בלתי אפשרי ע"פ תאורך לקבוע את סיבת הכאב.
    ממליץ בחום לפנות לאורטופד מומחה לבדיקה - איבחון וקבלת טיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ארטיטרים
    נונה
    15/10/2008

יש לי כאבי ברכיים והאורתופד שלח אותי למיפוי עצמות. רשום שיש קליטה מוגברת בפטלה הימנית ושינויים ארטיטריים. השאלה שלי, מה זה בכלל שינויים ארטיטריים ??

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים ארטיטרים

הוספת תגובה

• שינויים

ד''ר יונה יניב
    16/10/2008

שינויים ארתריטים הם שינויים במפרק הנובעים מתהליך שחיקה של הסחוס. בתלות בשלב השינויים - בהתחלה שחיקת סחוס, אח"כ היצרות המרווח המפרקי בהמשך הווצרות שלוחות גרמיות הנקראות אוסטאופיטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחוי עצם סטרנום
    יוליה
    15/10/2008

שלום אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני כ-3 חודשים, בן 55, סובל מירידה קלה בצפיפות העצם : ע"ש מותני - T SCORE הוא 1.7 - צוואר הפמור משמאל - T SCORE הוא 1.4- ירידה בצפיפות העצם נובעת כנראה מבעיה אנדוקרינולוגית ממנה סובל כ-30 שנים. אבא הוא אח מוממך במקצועו ועושה עבודה פיסית במהלך עבודתו, הוא מעוניין לחזור לעבודה אחרי החלמה מניתוח מעקפים. קיבלנו הנחיה ממנתח לב להמנע מפעילות פיסית קשה עד ריפוי עצם הסטרנום באופן משביע רצון. איך אפשר לדעת שהריפוי משביע רצון? לכמה זמן מומלץ לאבא להמנע מפעילות פיסית (ביצוע הפיכת חולים במהלך עבודתו) ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איחוי עצם סטרנום

הוספת תגובה

• סטרנום

ד''ר יונה יניב
    16/10/2008

איחיו עצמות זהו תהליך שבממוצע חל תוך 6שבועות אבל מתחזק בהמשך. בתלות במקרה - איחוי רואים בצילומי רנטגן וניתן להערכה בבדיקה קלינית. אם הכל כשורה ולא מתרחש תהליך של איחור בחיבור או חסר חיבור, חיבור מלא או כמעט מלא צפוי לאחר 3 חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בצלעות-לא עניתם לי , סליחה
    רון
    15/10/2008

שלום רב, אני בן 25 , אתמול שיחקתי עם חבר סוג של האבקות והוא מעך את בית החזה שלי הרגשתי כאב ואז הוא שחרר. יש לי כאב בצד שמאל במרכז החזה יותר קרוב לגב ויש כאב קל בעת לקיחת נשימה עמוקה. אני ממש חושש שמדובר בשבר בצלעות. האם יש אפשרות לדעת את זה ללא רנטגן? מהו הטיפול האם אסור ללכת? תודה וחג שמח

הוספת תגובה

• צלעות

ד''ר יונה יניב
    15/10/2008

בדכ"ל אפשר בבדיקה להעלות חשד אבל צילום יותר בטוח לאישור חשד כזה.
    כעיקרון מותר לעשות הכל כולל ללכת, הבעיה היחידה היא כאבים במהלך נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש אבחנה מדויקת לאחר 30 שנות סבל
    עוזי שחף
    15/10/2008

שלום,שמי עוזי בן 45,וסובל מכאבי גב מגיל 16.ההתחלה היתה בפריצות דיסק לאחר משחק כדורגל,למשך יומיים שלושה.עד היום היו לי כ 15-20 פריצות דיסק לא תמיד אחרי מאמץ.היו פריצות דיסק שהתחילו בפתאומיות סתם ממצב של עמידה,כאב חד ביותר,העתקת נשימה,ממש קושי בלנשום,וכו..חוץ מפריצות דיסק אני חי עם כאב באופן כרוני. אופי הכאב לא דומה לכאב שנובע מלחיצה של פזיוטרפיסט על נקודה כואבת בגב התחתון-מדובר בכאב כללי מאד,עקשן וטורדני,שתמיד תמיד עולה למעלה הגב בזמן ישיבה לא על משענת שלאחר 5 דקות בלבד,או הליכה של 20 דקות,ועל ריצה אין מה לדבר כלל.ריצה על הליכון גורמת לכאב כללי חזק בגב ליומיים רצוף. האבחנה בסי טי לאורך השנים(כל 4 שנים בערך) ללא שינוי: ספונדילוליזה בשתי קשתות L_5 תעלה לא מוצרת,אין שינויים ניווניים חריגים,ולמעט בסי טי של 1998 שנמצא בו ספונדילוליסטזיס,הממצאים לא מעידים על סיבה לכאבים כמו שיש לי. אופי הכאב: הכאב הוא כאב כללי,עם נוקשות בוקר חזקה,הגבלה רצינית בכיפוף(למשל אם אני יושב על מזרן ,רגליים מושטות קדימה-ומנסה להגיע עם הראש לכיוון הרגליים,אני אפילו לא מצליח לשבת ישר בזוית של 90 מעלות)-שרירי רגליים קצרים(האמסטרינג) עד לפני כשבועיים היה לי התקף חזק ביותר,לא כאב חד של פריצה,אלא כאב כללי חזק עם חולשת שרירים ברגל שמאל,עד מתחת לברך,(זה קורה כל שנה וחצי בערך)מצב שמעיב על מצב הרוח,וגורם לי לשכב הרבה על מיטה. על המיטה הנחתי פלטה מעץ, ומעליה הנחתי מזרן אימונים,ועל זה אני ישן בלילה,עם הטבה מסויימת בבוקר,כמו כן אני מתאמן כבר כחודש וחצי בחיזוק זוקפי הגב,ושרירי הבטן על מזרן,וכן בקבוצת פזיוטרפיה של קופח.(עם הטבה קלה) טיפולים ותרופות: לאחר שטופלתי בצהל כמתנדב עקב בעיות גב אלו,טיפל בי ד'ר רווח שהיה ק'רפר בזמנו,ד'ר אנגל,וכן ד'ר אוטרימסקי,וד'ר גיבשטיין בבית חולים מאיר,שהציע לי ניתוח, בשנת 2002 וסרבתי,אך עשיתי ניתוח בגלי רדיו ללא הטבה. כ'כ טופלתי 3 פעמים במרפאות כאב,בהזרקות אפידורל,ללא הטבה.מאחר ותרופות רגילות לא עזרו לי,אני מטופל לפי הצורך באוקסיקונטין 10 מ'ג בכאב בינוני,ו 20 מ'ג בכאב חזק,אך אני נמנע מאד מליטול את התרופות מכיוון שהן מנטרלות אותי לגמרי עם סדציה חזקה! מאחר והממצאים שלי לא נחשבים ל"קשים"-ומאחר והרבה סיבות עלולות לגרום לכאבי גב(מפרקים,דיסק בין חולייתי,סיבי עצב מגורים,וכו...) אני מעוניין לקבל אבחנה מדוייקת לגבי מקור הכאבים הבלתי נסבלים לאחרונה שלצערי אני חי איתם ללא איכות חיים. שאלתי: האם ניתן לדעתך לקבל אבחנה מדוייקת ונקודתית יותר המתייחסת למקור הכאבים שלי? ואם כן,באיזה אופן? היכן? חגורת גב? האם בהנחה שאני מתאמן על שרירי הבטן וזוקפי הגב מדי יום-חגורת גב תהיה יעילה עבורי? (אני יודע שהיא מנטרלת פעילות שרירים,לכן ציינתי את העובדה שאני מתאמן מדי יום) תודה רבה וחג שמח עוזי שחף

הוספת תגובה

• כאבי גב- אבחנה מדויקת

ד''ר רון ארבל
    15/10/2008

ספורך ארוך ומענין אך בלתי אפשרי ע"פ הסיפור לקבוע במדויק את אבחנתך. כאבי גב יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים שלא זה המקום לפרט את כולם. אני ממליץ לך בחום לפנות לאורטופד מומחה לבעיות גב עם כל הבדיקות שנעשו לך (רצוי אורטופד שעדיין לא בדק אותך) ואין לי ספק שיוכל לעזור לך בודאי הרבה יותר מאשר אנחנו נוכל ללא בדיקתך וללא עיוםן בבדיקות .
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עומד לעבור ניתוח

עוזי שחף
    27/10/2008

שלום לך ד'ר !!! אני בתקופה הקרובה מאד יעבור 2 בדיקות, MRI ומיפוי עצמות,ע'מ לדעת אם לקבע רק את חוליה L-5 או גם את חוליה L-4 הניתוח לפי מה שכתוב לי בהפניה ל MRI נקרא: ניתוח L5-S1 FUSION הניתוח ע'פ מה ששמעתי מהרופא הוא ניתוח "גדול",ורציתי לשאול איזה מידע יש על הניתוח מהסוג הזה. מצבי הנוכחי: כאבים בלתי פוסקים בעיקר בבוקר,שעולים למעלה הגב בזמן החמרה במהלך היום,עם כאבים וחולשה ברגל שמאל מתחת לברך באזור הקידמי. ברגל ימין חולשה בלבד,והרבה פחות כואב. אני חולה כרוני משנת 1981....וההתקפים הנ'ל באים לתקופה של מספר חודשים כל שנה,ובשאר החודשים,עדין אין לי איכות חיים,אלא כואב וכואב,...אני חי עם כאבים שזה דבר מאד מתסכל,ושגורם לי גם להיות במצב רוח בהתאם. שאלתי: 1.האם הכאבים בעקבות הניתוח עלולים להחמיר? מה הסבירות שזה יקרה? 2.האם יש מידע על הניתוח הנ'ל,ואם כן האם אפשר להפנות אותי למאמר בעברית? אני מודה לך על תשומת הלב יישר כח,עוזי שחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלה עליי...
    אלי
    14/10/2008

שלום ד"ר יקר נפלה לי קופסת שימורים על ציפורן ברגל ימין. על הציפורן הגדולה הבוהן והציפורן נעשתה שחורה כמעט חצי ממנה . זה כבר למעלה מ3 שבועות. האם זה משהו שעובר או שלא ? מה עושיןם כדי שיעבור צבע ציפורן השחורה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נפלה עליי...

הוספת תגובה

• צפורן

ד''ר יונה יניב
    15/10/2008

ה"שחור" בצפורן מקורו בשטף דם מתחת לצפורן. הצפורן כנראה תיפוך ותגדל במקומה חדשה. התהליך אורך כ3 חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בצלעות
    רון
    14/10/2008

שלום רב, אני בן 25 , אתמול שיחקתי עם חבר סוג של האבקות והוא מעך את בית החזה שלי הרגשתי כאב ואז הוא שחרר. יש לי כאב בצד שמאל במרכז החזה יותר קרוב לגב ויש כאב קל בעת לקיחת נשימה עמוקה. אני ממש חושש שמדובר בשבר בצלעות. האם יש אפשרות לדעת את זה ללא רנטגן? מהו הטיפול האם אסור ללכת? תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בצלעות

הוספת תגובה

• צלעות שבורות.

ד''ר רון ארבל
    15/10/2008

כן, ניתן לאבחן זאת ע"פ בדיקת רופא מנוסה או ע"י מפוי עצמות.
    ניתן ללכת אך חשובה בדיקת רופא לבדוק באם לא נפגע איבר פנימי כלשהוא ומדובר "רק" בצלעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחיבור של השריר ועצם השוק
    אורי
    14/10/2008

אהלן, אני בקרוב מתגייס והצטרפתי לקבוצת כושר קרבי לפני חודשיים בערך. לפני כשבועיים החלו לי כאבים בברכיים והמאמן אמר לי להפסיק לעשות פעילות למשך שבוע, לאחר שבוע הכאבים הפסיקו ובלי עין הרע אין כאבים אך באימון האחרון (יום א') התחיל לי מן כאב חד בחיבור של שריר התאומים ועצם השוק,בערך באמצע הדרך בין הברך לקרסול..בעת מישוש המקום אפשר להרגיש מן כאב חד. אני ממש חושש שמדובר בשבר מאמץ,הבנתי שבאיזור הזה מצויים הרבה מאוד שרירים קטנים כך שייתכן ופשוט נתפס לי שריר במקום. מה עליי לעשות כרגע? לגשת לאורטופד או פשוט לחכות ולראות מה קורה? להמשיך פעילות או להפסיק? תודה מראש,

הוספת תגובה

• כאב בשוק

ד''ר רון ארבל
    15/10/2008

בהחלט ממליץ לפנות לאורטופד, יתכן ומדובר בשבר מאמץ או בתסמונת "עומס יתר" אחרת.
    כדאי לאבחן ולהמנע מהחרפת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה