פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגליים נפוחות
    דורין
    20/09/2008

כפות הרגליים שלי כבר כמה חודשים מתנפחות אחרי עמידה או כל כמה צעדים בהליכה רגילה בבית ללא שום מאמץ, אפילו בישיבה, רק ברגע שאני במצב שכיבה ישר בלבד לאורך זמן יורדת הנפיחות, אם אני במצב שכיבה והרגליים מקופלות או בתנוחות(בשינה על הצד) הנפיחות לא יורדת רק כאשר הם במצב ישר. *פרטים עליי-אני בת 20, עברתי בדיקת אולטרסאונד בכפות הרגליים והם יצאו תקינות, מצב הבריאותי שלי תקין+עברתי לאחרונה בדיקות דם שתוצאתן תקינות, אני נמצאת בתת משקל (כרגע בתהליך עלייה במשקל), שעות השינה והאכילה שלי היו הפוכות בגלל בילויים, הכוונה שאני ערה מהערב עד הבוקר ואז חשה עייפות וישנה כל היום, לפיכך האכילה שלי מתחילה מהלילה וללא אכילה במשך היום והתעוררות לשתיה מרובה במהלך כל היום, קיים לכך קשר לאי ספיקת לב או ישנם סימנים שלפיהם אוכל לדעת לאיזה כיוון זה קשור? בעת שהנפיחות יורדת רק במצב ישר בנוסף, אני רוצה לציין שלאחר שעברתי בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה אמר הרופא כי אפשרי שזה בגלל שאני בתת משקל ולרגליים קשה לסחוב את הגוף וגם לפעמים אחרי מאמץ יש לי איקצוצים כמו זרמים בכפות שלטענתו זה שינויים הורמונליים ואם אני מתאמצת בהליכה ממש מרובה ולא רק עמידה הרגליים כלפי מעלה גם מקבלות נפיחות, אך לא ציינתי לו שהנפיחות יורדת רק במצב ישר כי הבחנתי בזה לאחרונה, האם זאת אכן הסיבה? במצב שהנפיחות לא יורדת בישיבה ואין סחיבת גוף בישיבה אשמח מאוד לקבלת ניסיון עזרה כי כעת אין באפשרותי ללכת לבדיקות נוספות(אני אחרי תאונה בראש ובמנוחה בבית) תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגליים נפוחות

הוספת תגובה

• רגליים תפוחות

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

דורין היקרה,
    באמת ניראה כי את זקוקה לסיוע מעט יותר מאשר בפורם מעין זה. כמו כן תפיחות ברגליים איננה בדרך כלל בעיה אורטופדית יכולה לנבוע מכלי דם ורידיים, התזונה, תרופות... לא מתאים לפורם שלנו.
    אני מאחל לך החלמה מהירה ובריאות טובה.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות בנושא אוסטיאופיט בכתף שמאל
    מירה גולדנברג
    19/09/2008

שלום רב. יש לי כאבים בכתף שמאל והגבלה בתנועה בעת הרמת יד. זו ידי הדומיננטית ובמקצועי אני מורה לאומנות והידיים הם כלי עבודה.בדיקת MRI נותנת את התוצאה הבאה. "פסאודוציסטות קטנות בראש ההומרוס,סמוך לגבשושית הגדולה.גיד הסופרה ספינטוס רציף עם הדקקות ומוקדים של סיגנל מעט מוגבר ב T2 בגבול המפרקי של הגיד.יש נוזל בנפח קטן בבורסה התת-דלתואידי. יש לציין אוסטיאופיט קטן בקצה האקרומיון הלוחץ על גיד הסופרה ספינטוס במידה קלה.עדות ל-IMPINGEMENT עם קרע חלקי של הסופרה ספינטוס." מה ניתן לעשות לאחר שטיפולי פיזיוטרפיה רבים וכדורים נוגדי דלקת כבר נלקחו ולא עזרו. 2. אני נוטלת 15 שנה קלציום וחמש שנים פוסלן - מטפלים אלטרנטיביים קושרים בין מצב הכתף ללקיחת הקלציום שנים רבות. האם יש הגיון בדבר?3. האם מצב זה יכול להחשב תאונת עבודה כמורה לאומנות. האם יש לכם הצעה לשיפור המצב? תודה על התייחסותכם .מ. גולדנברג

הוספת תגובה

• אוסטאופיט בכתף שמאל

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

מירה יקרה.
    1. לפי התאורים שציתתת, נראה שאת סובלת משינויים ניווניים במפרק הכתף . שינויים ניווניים באים לידי ביטוי במפרקים בהם יש תנועה רבה בגוף ושחיקה של הסכוסים. מאיזו שהיא סיבה הגוף חש צורך ליצב את המפרק. הוא בונה בליטות קטנות של עצם סביב המפרק. בכתף לעיתים הזיז שגדל יורד מטה לכיוון מפרק הכתף ומפריע ולוחץ ומשפשף את הגיד שעובר מתחתיו ואמור לסייע בהרמת הזרוע הצידה. הגיד נפצע וגורם לכאבים בתנועות מסויימות. גם אם נרפה את הדלקת בגיד, כל עוד האוסטאופיט יושב במקומו הוא יגרום לפציעה חוזרת של הגיד. הטיפול במצב זה הוא ניתוח ארטרוסקופי (דרך צינור טלסקופ שמחדירים לתוך הממפרק) ומשייפים את הזיז הבולט כדי שלא ימשיך לפצוע את הגיד שמתחתיו. זאת כדאי לבצע ביחידת כתף של אחד מבתי החולים הגדולים או לגשת לאורטופד מנתח כתף לביצוע הניתוח.
    2. אני נוטלת 15 שנה קלציום וחמש שנים פוסלן - מטפלים אלטרנטיביים קושרים בין מצב הכתף ללקיחת הקלציום שנים רבות. האם יש הגיון בדבר? - לשאלתך השניה לא אין היגיון בדבר. יצירת הזיזים הנ"ל הם עקב שחיקבה במפרק ולא עקב נטילת הסידן והפוסלן. אלה חיוניים לבנית העצם בגוף בכללותה. ולא גורמים לצמיחת אוסטאופיטים
    3. האם מצב זה יכול להחשב תאונת עבודה כמורה לאומנות. האם יש לכם הצעה לשיפור המצב?
    לשאלתך השלישית תאונת עבודה בדרך כלל צריכה להיות קשורה לארוע ספציפי של חבלה נמפילה או תאונה. קיימות מספר עבודות שמוכרות כגורמות לפגיעות עקב תעסוקה מסוימת. לעניין הכתף צריכה להיות עבודה עם תנועות חוזרות ונישנות בכח, או ויברציה בכוח עז. אני מסופק אם את ניכללת בקריטריונים אלו, אולם כדאי לך להוועץ גם עם רופא תעסוקה בנושא זה.
    מאחל לך בהצלחה ,
    שנה טובה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול שרירי הירך
    אלון
    19/09/2008

מה המדד לדלדול שרירי הירך,לגבי היקפם וחוזקם ? האם מאופיין במספר סנטימטרים ,מהי הקלסיפיקציה לגבי הדלדול? תודה אלון.

לקביעת תור
    סגירה
    דלדול שרירי הירך

הוספת תגובה

• דלדולך שרירי הירך

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

שלךוום אלון,

כאשר אנו מתייחסים לדלדול בשרירי הירך בדרך כלל אנו משווים את שני הצדדים זה לזה. באופן נורמלי היקף הרגל הדומיננטית מעט יותר גדול מהיקף הרגל השניה.
    עד כ-שני סנטימטר אנו מחשיבים כהבדלי היקפים "נורמלי". מעבר לכך יתכן ומדובר בדילדול שרירי.
    מקוה שעניתי לשאלתך.
    שנה טובה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד
    מירה
    18/09/2008

לפני חודשיים היתי מעורבת בתאונת דרכים והיה לי כאב בצוואר וביד ימין עד יום זה ואני יש לי כאב בכתף ימין וביד ביומיים האחרונים כאב היד לא נסבל הלכתי אתמול לרופא לבדיקה אמר לי שיש לי דלקת במרפק היד ובכף היד, הוא נתן לי תרופת איטופן ומשחת וולטרין ורצועה למרפק עם סיליקון ולחץ מבוקר ומייצב שורש כף היד. הוא אמר לי שאין צורך בבדיקת EMG . הכאב היום התחזק יותר ואינו נסבל בכללללל. מה עלי לעשות לחכות כמה ימים או לחזור לרופא? האם יכול להיות שמדובר בדלקת חזקה ועל כן הכאב מאוד חזק?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד

הוספת תגובה

• למה לא נתתם לי תשובה

מירה
    20/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא להתייחס לשרלה

מירה
    20/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר תאונה

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

מירה שלום
    קשה להתרשם ולדעת מה מקור הבעיה ללא בדיקה מדוקדקת.
    ניראה שהרופא המטפל שלך נתן לך טיפול וברור לגמרי לא רע. אם המצב לא משתפר או מחמיר, בהחלט תגיעי אליו בחזרה שינסה משהוא חזק יותר.
    החלמה מהירה,
    שנה טובה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת קלה - מספר שאלות
    יוסי
    17/09/2008

שלום

אתמול ההייתי בבדיקה אצל אורטופד על כאבים בקרסול (נקע), בהמשך הפגישה התלוננתי על כאבים בגב (שכנראה נובעים משריר תפוס), בכלאופן האוטופד שלח אותי בסוף לעשות צילום רנטגן בגב.

האבחון שלו לגבי צילום הגב היה עקמת קלה, במהלך22 שנותיי יצא לי לשבור ידיים רגליים קרסולים אך מעולם לא היה בי חשש כמו מהמילה הזאת עקמת
    כמה שאלות בעניין:

1)האם באמת אין טעם לחשוש כפי שסבר האורטופד?
    2) האם זה משהו מולד? או יכול להיות נגרם מנפילה? מאימון כושר לא נכון?
    3)האם ניתן לטפל בזה? לשפר\לתקן את המצב? (יש לציין שלא רואים שום דבר, ומעולם לא אני או מישהו שקרוב לי שם לי לעובדה זו)
    4) האם יש קשר בין זה לבין העובדה שיש לי חוזר פרופורציה (קל אמנם אך עדיין מעיק) בין שריר החזה השמאלי (הגדול יותר) לשריר חזה ימין (מתאמן שנה וחצי בחדר כושר)
    5)האם יכול להיות שזה משהו שנוצר רק עכשיו? בגיל 22. ואיכשהו כאבי הגב שלי קשורים לזה?

תודה רבה לעונים

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת קלה - מספר שאלות

הוספת תגובה

• עקמת קלה בגב

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

שלום יוסי.
    אנסה לענות לשאלותיך אחת אחת.
    1)האם באמת אין טעם לחשוש כפי שסבר האורטופד?
    אין כמעט אדם סימטרי לחלוטין, עקמת קלה היא דבר שכיח שאין לו כל משמעות תפקודית או רפואית.
    2) האם זה משהו מולד? או יכול להיות נגרם מנפילה? מאימון כושר לא נכון?
    בדר כלל מדובר על מבנה גנטי של עמוד השידרה שמתפתח במהלך השנים, בעיקר במהלך גיל ההתבגרות. לעיתים חבלה קשה בגב יכולה לגרום לנזק חוליתי ממוקד. אז הנזק הוא נקודתי בחוליה הניזוקה ולא מתפשט בדרך כלל בצורה הדרגתית לאורך כל החוליות.
    3)האם ניתן לטפל בזה? לשפר\לתקן את המצב? (יש לציין שלא רואים שום דבר, ומעולם לא אני או מישהו שקרוב לי שם לי לעובדה זו)
    בדרך כלל כפי שאמרתי אין לעקמת קלה כל משמעות תפקודית או רפואית ולכן גם אין מקום לטיפול.

4) האם יש קשר בין זה לבין העובדה שיש לי חוזר פרופורציה (קל אמנם אך עדיין מעיק) בין שריר החזה השמאלי (הגדול יותר) לשריר חזה ימין (מתאמן שנה וחצי בחדר כושר)
    יכול בהחלט להיות שעקב העקמת קיימת רוטציה של החוליות, הדבר גורם לבליטת הצלעות בצד אחד ושקיעתם בצד השיני. בגב זה גם יופיע שעצם שיכמה אחת תהיה שקועה יותר והשניה בולטת יותר.
    5)האם יכול להיות שזה משהו שנוצר רק עכשיו? בגיל 22. ואיכשהו כאבי הגב שלי קשורים לזה?
    כפי שציינתי זה בדרך כלל מתפתח במהלך גיל ההתבגרות. לגבי כאבי גב, יתכן וחוסר איזון שרירי יכול לגרום למיחושים בגב אולם שמירה על כושר טוב וחיזוק השרירים ומתיחות ושיחרורים נכונים סביב הפעילות יסיעו למניעת כאבי הגב.

מקווה שעניתי על כל תהיותיך.
    שנה טובה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן ענית - תודה רבה.

יוסי
    23/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה באשר לעקמת בגב

אלכס
    25/09/2008

חשוב לדעת שעקמת נובעת ממספר מצבים שעלולים להשפיע ולגרום לבעייה כמו ישיבה לא נכונה,הרמת משקלים כבדים באופן דחוף ,פעילות גופנית בצורה לא נכונה והחשוב מכל המזרן שאנו ישנים עליו וטיבו ,המזרן הוא דבר שאנו ישנים עליו במשך שליש מהיממה ולכן ההשפעה שלו רבה על הגב לכן חשיבות המזרן חשובה מאוד יש לשים לב שאנו לא ישנים במזרנים מיושנים שלא בנויים לצרכים של הגוף ובעיקר לצרכים של הגב מזרן הויתלטי היא דוגמה מצויינת למזרן אורטופדי בריאותי שחברה כמו אירופלקס משווקת , מזרן זה עונה על הצרכים הגופניים שלנו בשינה יש לו 5 אזורי נוחות נפרדים , המזרן תופס את צורת הגוף בכל תנוחה שנישן ונותן תמיכה לגוף ולעמוד השידרה בכל תנוחה לכן שימו לב למזרן שלכם לו יש השפעה משמעותית על עמוד השידרה בכלל ועל תוצאת העקמת בפרט אלכס [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצת אלכס

ד''ר חגי אמיר
    25/09/2008

עם כל הכבוד לאלכס, כל הדברים שציין אינם משפיעים כלל על עקמת קלה.
    העקמת איננה מחמירה יותר או פחות בגין הפעולות שציין.
    מזרון המומלץ הוא מזרן ספוג בקשיחות גבוהה, או בשילוב של מספר קשיחויות בהתאם לנוחיות, באיכות טובה ובעובי של כ-10 ס"מ.
    זה בדרך כלל המזרן המומלץ על ידי מי שבאמת מיקצוען באורטופפדיה או בשיקום.
    המזרונים עם השמות הגדולים טובים מאד לייצרנים, ולאנשים עם בעיות מיוחדות שיש להתאים מזרון רפואי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלות אם המשך.

יוסי
    25/09/2008

אני מתאמן במכון כושר מזה שנתיים (לא מהפסיכים של 6 פעמים בשבוע, סולידי, פעמיים, משקלים סבירים,לא מהמנופחים) האם יש תרגילים שלא כדאי לי לעשות? ולהפך האם יש מומלצים? ואמרת רב הפעמים עקמת קלה נוצרת בגיל הבגרות, שאלתי האם ניתן להגיד ב100% שזה לא נגרם מאימון לא נכון, או כפי שאלכב מציין מזרן לא נכון (לא הייתה נפילה רצינית שאני יכול להעלות, לא על הגב בכל אופן) שוב תודה רבה מראש חג שמח שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת קלה בגב

ד''ר חגי אמיר
    26/09/2008

אימון גופני אינטנסיבי, ומיזרון, אינם !!! גורמים לעקמת.!!!
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לסרוגין במפרק הירך
    רז
    16/09/2008

שלום, אני בן 25 לפני כשלש שנים התחילה אצלי תופעה שמידי פעם (כל כמה חודשים) מתחילים אצלי כאבים (בד"כ לא כ"כ חזקים) במפרק הירך שמתחזקים לאט לאט ולפתע חולפים לסרוגין. זה יכול לקחת יום יומיים ולעיתים אפי יותר. וכשאני קם משינה, או נמצא בחוסר תנועה זמן ממושך, הכאבים מתגברים. יש לציין שלא נראה אצלי נפיחות או חום. ולעיתים אני מרגיש את הכאבים בחלק האחורי (בעכוז) וכן יכול להיות לי רגיעה של חצי שנה לפעמים. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לסרוגין במפרק הירך

הוספת תגובה

• כאבים בירך לסרוגין

ד''ר חגי אמיר
    17/09/2008

שלום רז,
    כאבים בירך יכולים לנבוע ממספר מקורות.
    יכול להיות ממפרק הירך עצמו, ממקור גבי, או ממקור ביטני. לעיתים הכאב יכול לנבוע גם מכאב קורן מהברך כלפי מעלה. חשוב לאבחן את הכאב וזאת על ידי בדיקת אורטופד בזמן הכאב. אורטופד מיומן יוכל לעשות אבחנה ולמצא את המקור ויתכן שצריך יהיה לטפל.
    מקוה שתרגיש טוב.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם מיותרת בכף הרגל
    בתאל
    15/09/2008

לפני כ10 שנים נקעתי רת כף הרגל. לאחר שהחליטו כי זה היה נקע ולא שבר, טופלתי בחבישה אלסטית. לאחר כמה חודשים שמתי לב שישנה עצם הבולטתהחוצה באמצע כף רגלי. בהתחלה זה לא הפריע לי אך ככל שעבר הזמן שמתי לב שזה כואב כאשר אני הולכת הרבה או רוקדת. לפני כ5 שנים עשיתי סדרה של צילומים ורופא אורטופד הציע לי לערוך ניתוח להסרת העצם - הבנתי מדבריו שנמתח לי גיד וכך נוצרה עצם מיותרת.. לא מבינה איך דבר כזה קורה?? בכל אופן פחדתי מהניתוח ודחיתי את ההתעסקות בזה. כיום אני חוזרת לפעילות גופנית ומרגישה כאבים עזים בכל כף הרגל ובכלל גם בשוק. האם יש דרך לטפל בכך גם בלי ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    עצם מיותרת בכף הרגל

הוספת תגובה

• אקססורי נאויקולאר

ד''ר יחזקאל טיטיון
    20/09/2008

בתאל שלום.

נשמע שיש לך עצם אקססורית נאויקולארית, לפי התאור.
    לעיתים זה גורם לכאבים.
    לפני שרצים לניתוח יש לנסות טיפול שמרני עם פיזיוטרפיה, מדרסים ונעליים נוחות. כשכלום לא עוזר, הטיפול הוא ניתוחי.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

גל
    01/09/2012

גם לי יש עצם מיותרת, אך בצד שמאל של כף רגל ימין ממש סמוך לעצם המקורית הבולטת.
    התחלתי לחוש כאבים עזים לאחר שנקעתי את הרגל, אך אמרו לי שהעצם לא נוצרה בגלל הנקע אלא הייתה קיימת מלפני.
    הועלה על ידי הרופא הנושא של כריתת העצם. שאלתי היא האם הסיכון גבוה מהתועלת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו מכיר אורטופד מומחה לניתוח
    חלי יצחק
    15/09/2008

האם משיהו מכיר אורטופד מומחה לניתוח מרפק לאחר שבר? אני מחפשת באזור הצפון או לחילופין בבית חולים שניידר לילדים.האם מישהו ניתח שם? אשמח לכל מידע הרבה תודה חלי

הוספת תגובה

• לגבי מנתח בכיר בחיפה

עדנה
    15/09/2008

יש מנתח בחיפה שהוא הכי טוב בעולם ושמו פרופ חיים צינמן הוא מקבל בבית חולים אלישע בחיפה תתייעצי איתו לגבי זה . ביי ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.האפ מישהו מכיר את דר'

חלי
    15/09/2008

אנג'ל דוד או בור נועם? תודה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• brachymetatarsia
    מעיין
    14/09/2008

שלום רב האם ידוע לכם על טיפול במצב הקרוי brachymetatarsia ? קראתי על שני סוגי ניתוחים שקיימים, ניתוח בשלב אחד ופרוצדורה של הארכת האצבע בהדרגתיות, אך כל המידע שמצאתי בנושא הניתוחים הוא מחול. אני אשמח נורא לדעת אם קיים סוג של טיפול בארץ, או מישהו שמתמחה בטיפול במצב זה. האם יש למצב מינוח רפואי בעיברית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    brachymetatarsia

הוספת תגובה

• כדאי לשמוע את יעוצו של דר' טיטיון

ד''ר חגי אמיר
    17/09/2008

שלום מעיין
    ברכי - קצר
    מטטרסיה - עצם מסרק בכף הרגל.
    אחוז המומים המולדים באוחלוסיה הוא עצום. חלקם אנו רואים וחלקם לא.
    נפל בחלקך להולד עם עצם קצרה בכף הרגל. די שכיח, בדרך כלל לא נורא פריע מבחינה תפקודית, לעיתים כן מפריע מבחינה אסטטית ודימוי גוף.
    קיימים ניתוחים להארכה של העצם וזאת כדאי לשמוע מדר' טוטיון. או להועץ עם ארטופד מומחה בכפות רגליים.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• brachymetatarsia

ד''ר יחזקאל טיטיון
    23/09/2008

מעיין שלום.

כמו שהסביר דר' אמיר, מדובר במצב בו יש עצם מסרק קצרה. לעיתים זה מפריע קוסמטית ובדימוי הגוף וכ"ו ולעיתים רחוקות זה מפריע פונקציונאלית.
    ניתן להציע לכך טיפול ניתוחי להארכת המסרק באופן הדרגתי עם מע"כ של קיבוע חיצוני או באופן אקוטי עם שתל עצם.
    בשני הניתוחים יש צלקות והתוצאה האסטטית שנויה במחלוקת. התוצאה הפונקציונאלית בחלק גדול מהמקרים לא מוצלחת, יש פגיעה פוקציונאלית בשל הניתוח - כאבים לאחר הניתוח וכ"ו.
    אם קיימת בעיה פונקציונלית בשל ה-brachymetatarsia אז צריך לשקול לגופה של הבעיה ולהציע לכך פתרון.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים בברכיים
    אלעד
    14/09/2008

שלום, כאשר אני מקפל את הברכיים נוצרים קליקים ("קנקים") די חזקים (ללא כאב או משהו, סתם קליק). זה קורה כאשר אני מקפל את הברך כמעט עד הסוף (לא בזמן הליכה או ריצה). התופעה התחילה לפני כמה חודשים. ממה זה נובע ואיך אפשר להפסיק את זה? (אני בן 24) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קליקים בברכיים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה, תודה

אלעד
    20/09/2008

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאקים בברכיים

ד''ר חגי אמיר
    22/09/2008

שלום אלעד,
    ראשית חשוב להבחין בין קנאקים מכאיבים לכאלה שאינם מכאיבים. כיון שלא ציינת כלל המצאות כאבים, אתייחס לאלה שאינם גורמים לכאב.
    קנקים בברכיים קוראים בדרך כלל כתוצאה ממבנה כלשהו בתוך הברך ניקרא "בנד" שקופץ בעת ביצוע תנועה מסויימת. בדרך כלל אם פרט לקול אין כאב רגישות או הפרעה תיפקודית כלשהיא אין לכך משמעות ואין צורך לעשות מאומה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - המשך

אלעד
    22/09/2008

האם התופעה נובעת מריצות שאני עושה פעם בשבוע ? אם כן, האם כדאי להפסיק עם הריצות ולעבור לספורט אחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבובי כתפיים לפנים
    נועם אלימלך
    14/09/2008

שאלתי היא האים סיבובי כפיים לפנים בגיל המבוגר משפיעה לרעה? מדריכה לגיל הזהב סוברת שזה מזיק וגורם לעקמת.

לקביעת תור
    סגירה
    סיבובי כתפיים לפנים

הוספת תגובה

• סיבובי כתפיים - והשרוול המסובב

ד''ר חגי אמיר
    17/09/2008

שלום לנועם אלימלך,
    סיבובי כתפיים לעקמת לא יגרמו!!
    יתכן שאם קיים נזק בשרוול המסובב של הכתף, על ידי סיבוב גדול הנזק יכול להחמיר. אולם אתה תרגיש זאת על ידי כאב המופק בעת ביצוע התנועה.
    ככלל, בעת ביצוע התעמלות, אם מופיע כאב פיתאומי בעת ביצוע תנועה - זה לא טוב!
    לא לבצע תנועות שיכולות לגרום כאב חד.
    ללא קשר לשאלתך אבקש להרחיב מעט על השרוול המסובב.
    השרוול המסובב - הוא יריעה של גידים של השרירים המניעים את הכתף בסיבוב לאורך ציר הזרוע, שעוטפת את ראש עצם הזרוע הנימצאת בתוך הכתף מכל הכיוונים מלפנים מלמעלה ומאחור. יריעה זו לעיתים יכולה להינזק על ידי שחיקה מזיזי עצמות סמוכים בתנועות חוזרות ונישנות.
    ניתן להדגים יריעה זו על ידי בדיקת " על קול" Ultra-sound , או על ידי בדיקת MRI.
    ברוב המיקרים ניתן לטפל במצבים אלה על ידי פיזיוטרפיה , אם הפגיעה גדולה והירידה בפעילות משמעותית יש צורך להתערבות ניתוחית כדי לתקן את הקרע.
    מקוה שסייעתי במשהו.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות יד
    שחר
    13/09/2008

סובלת בשתי כפות הידים בתסימנים של ניפחות סימן כחול עם מאמץ או ללא מאמץ תלוי.. אשר מלווים בכאבים חזקים

לקביעת תור
    סגירה
    כפות יד

הוספת תגובה

• כאבי כפות ידיים

ד''ר יונה יניב
    23/09/2008

לא כ"כ ברור מהשאלה היכן הכאבים, היכן הנפיחות ומתי מופיע סימן כחול ומתי מופיעים הכאבים וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים אחרי זריקת אקלסטה
    אושרי
    12/09/2008

שלום רב, אמא שלי צריכה לעשות טיפול שיניים(שתלים) אבל לא מזמן היא קיבלה זריקת אקלסטה מהם הסיכונים שהיא לוקחת אם היא תמשיך בטיפול שיניים? ואם הסיכונים הם רציניים כמה זמן היא צריכה לחכות עד שהיא תוכל לעבור את טיפול השיניים? תודה מראש

הוספת תגובה

• זריקת אקלסטה ושתלי שיניים - העברה

ד''ר חגי אמיר
    17/09/2008

כדאי להפנות שאלה זו לפורם של פה ולסת ומשתילי שיניים. לא בפורום אורטופדי.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    17/09/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב
    one
    12/09/2008

ד"ר שלום אני בת 23, מזה זמן שאני סובלת מכאבי גב ולעיתים קושי מסוים בתנועה, בעיקר באיזור הגב התחותון, היכן שהבחנתי גם במעין שקע, מה שמן הסתם מבליט את הבטם כלפי חוץ קמעה, לעיתים אף כאשר אני עומדת מספר שניות בתנוחה מסוימת, אני חשה כאילו הגב "נתפס. לדוגמה, כאשר ברצוני לקום ממצב שכיבה למשל, או מעמידה שפופה-משהו, עלי לשחרר את האיזור ע"י התכופפות לעבר הרגליים ומשיכה חזקה לעברם. אני יכולה לומר שבעבר גבי היה ישר ואף החוליות בלטו מעט על פניו, מקום שכעת האיזור שקוע. אשר על כן, מהם הצעדים המומלצים [בנוסף להמלצה להתייעץ עם רופא בתחום] , בהם שומה עלי לנקוט, ראשית למנוע החמרה, והאם ניתן לטפל בכך, האם המצב בר תיקון/ ניתן ליישר את הגב? כמו כן, זהו המקום לציין, הבחנתי במעין 'בליטה', שנעה מעט במקומה עם מגע, בגב התחתון מצד ימין[ הייתכן שהדבר רלוונטי לעניין, אולי יוצר לחץ באיזור?] אודה לעצתך הטובה, כך ב'שלט רחוק'. בוקר טוב

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב

הוספת תגובה

• כאבי גב: תוספת

one
    12/09/2008

טרם ביקרתי אצל רופא או נועצתי בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    12/09/2008

The one and only שלום,
    לא סיפרת מספיק על עצמך, באיזה תעסוקה את עוסקת רוב שעות היום, מידת הפעילות, והאם את עוסקת בפעילות גופנית באופן קבוע.
    התאור שלך מתאים לשרירים לא מספיק מפותחים אולם אינני יכול לדעת אם המצב אכן כך.
    אם אכן בזה מדובר יש לבצע מספר תרגילים לחיזוק שריר הגב חגורת האגן והבטן, ואי"ה תחזרי למצב גופני כשיר וללא כאב.
    בהצלחה,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

one
    12/09/2008

ד"ר אמיר שלום תודה רבה על המענה אני סטודנטית, דבר המצביע על הפעילות היומיומית. איני עוסקת ממש בפעילות גופנית, מפאת עומס ודוחק הזמן. בטח שלא כבעבר, לעיתים כאשר אני עושה פעילות גופנית, אני נתקלת בכאבים, ואף הגבלה מסויימת בתנועות. אי לכך שאלה נוספת, בהתחשב במצב, היא איך ניתן לעשות את הפעילות נכון? על איזו פעילות/תרגילים היית ממליץ? ובמה תהא כרוכה החזרה למצב תקין: תנועה חופשית יותר[וחופשית מכאבים?], האם יישור הגב, גם כן? אשמח למענה, שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב

ד''ר חגי אמיר
    17/09/2008

the oen and only
    שלום.
    הישיבה הממושכת הן מול המחשב והן מול מרצים אינה מוסיפה הרבה למצב הגב בלשון המעטה.
    כפי שאמרת בהיותך סטודנטית את חייבת למקסם את ניצול הזמן. עשי זאת על ידי השקעה של חצי שעה עד שעה ביום לפעילות גופנית שאת אוהבת ותיגרום לך תחושה טובה ורעננות להמשך בפעילות הלימודית ושאר הפעילויות. אין להתחיל ישר בפעילות אינטנסיבית אלא להתחיל בהדרגה כדי לא לגרום להחרפה בכאבים. זוהי השקעה לטווח ארוך שכן זה ישפר את לימודייך הרגשתך הכללית והישגייך בחיים.
    כל פעילות טובה בתנאי שאת אוהבת ומתמידה.
    חשוב להיכנס למסגרת שתחייב אותך להתמיד וזה גם טוב חברתית. אולם אם את עם כח רצון עז במיוחד ואינך ששה להכנס לאימון קבוצתי ניתן גם לעשות מספר תרגילים.

אולם !!! במקביל לתחילת פעילות בגלל שהכאב נמשך זה זמן רב , לדעתי יש מקום שאורטופד יבדוק אותך וישלח לצילום.

אל תזניחי את הגוף המארח, הוא צריך לשרת אותך עוד שנים רבות.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב
    רועי
    11/09/2008

שלום רב, אני יושב די הרבה שעות על המחשב ביום ולפי דעתי יש קשר. אז ככה .. קודם כל קשה לי לשבת על כסא בלי משענת ... אני חייב משהו לתמוך בגב. בזמן האחרון הגב מפריע לי בישיבה, הליכה, שכיבה - הכל. כל הזמן שאני הולך או יושב אני מרגיש כל פעם צורך "ליישר" את הגב. בין אם אני הולך ובין אם אני יושב אני כל פעם צריך להתעקם כדי ליישר את הגב כביכול .. בישיבה זה מפריע ובהליכה עוד יותר.. כל מספר דקות אני צריך לעקם/ליישר את הגב .. בעיקרון הכאבים הם בגב התחתון. לפי מה שהבנתי צריך לעשות תרגילים לחיזוק הגב התחתון? בקיצור ... אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות בנידון ואודה לכם עד מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב

הוספת תגובה

• כאבי גב עקב ישיבה ממושכת מול המחשב

ד''ר חגי אמיר
    12/09/2008

דני יקירי,
    שאלת וענית על השאלה,
    תרגילים מתיחות חיזוק שרירי הגב והבטן וחגורת האגן.
    גש לחדר כושר תעשה מינוי, קבל הדרכה לתרגילים לשרירים אלה.
    קבע לך שלש עד חמש פעמים בשבוע שעה עבודה בחדר כושר.
    זה יועיל גם להרגשתך הכללית וגם יועיל לעבודתך על המחשב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה