מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחיקת סחוסטובה09/06/2008
שלום, יש לי שחיקת סחוס ומשקל יתר
ואני נוטלת מגה גלופלקס.
ייעצו לי להוריד מהמשקל כדי להוריד מהעומס על הברך
רכשתי טרמפולינה כדי להתעמל
הבנתי שהחיכוך בקפיצה על הטרמפולינה יותר נמוך מהליכה או ריצה.
האם אני יכולה להתחיל להתעמל אחרי שנטלתי את הכדורים חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקה
ד''ר שמואל לובושיץ09/06/2008שלום לטובה
למרות הכדורים ממליץ לך למצוא פעילות גופנית שאינה כרוכה בעומס על הברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא ספורט אורטופדמיקי08/06/2008
אני מחפש רופא ספורט שהוא אורטופד שעובד עם קופת חולים מכבי.דרך מכבי לא הצלחתי לקבל עזרה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ספורט אורטופד
ד''ר יחזקאל טיטיון10/06/2008מיקי שלום.
בקש שיפנו אותך למרפאת ספורט בבית חולים באזור מגוריך, למשל למרפאת ספורט באיכילוב.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתוןצביה08/06/2008
שלום.
יש לי כאבים בגב תחתון לאחר שכיבה ממושכת של לילה , הכאבים הם בגב תחתון ובזמן השכמה וירידה מהמיטה .
בצילום נמצא " "קשרי שמורלי מרובים "
האם זו הסיבה לכאבים ומה אומר הממצא .
חג שמח ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תחתון
ד''ר שמואל לובושיץ08/06/2008לצבי שלום
קשרי שמורל (תוארו לראשונה בשנת 1927 ע"י פתולוג ששמו ( Schmorl) הם ממצאים רנטגניים המודגמים בגופי החוליות כאשר מתרחשת חדירה ורטיקלית של חומר הדיסק הבין חולייתי לתוך גוף החוליה בנקודת חולשה של השכבה הסופית של גוף החוליה. שכיח יותר בקרב צעירים. הגורמים לתופעה הם מרובים ביניהם עיסוק בספורט אתגרי וטראומתי. הקשרים עלולים לגרום לכאבים. הטפול הוא סימפטומתי כאשר עם חלוף הזמן חולפים הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון
צביה08/06/2008תודה וחג שמח .
רציתי לשאול שאלה נוספת והיא:
מדוע הכאב רק בשכיבה או לאחר ישיבה מרובה בזמן קימה .
מה הכטיפול שניתן למקרה זה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לעקמת- שאלה..ספיר08/06/2008
שלום לך.
זאת שוב אני ספיר..
לא הבנתי מה שכתבת לי בהודעה הקודמת ממש.
אתה טוען שאני לא יוכל לשנות את המצב ותהה לי צל בולטת כל הזמן, וחזה שמאל שקוע יותר, וכאבי גב ואפילו קצת קושי בנשימה, כל זה לא ייפסק? אי אפשר לשנות את זה?
אתה כתבת שאי אפשר לשנות את זה כנראה והמצב שלי חמור?
לא ממש הבנתי אותך.
אשמח אם תסביר שוב בדרך קלה יותר.
הדבר ניתן לפתרון?
תודה,
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר שמואל לובושיץ08/06/2008לספיר שלום
המצב אותו תיארת בשאלתך נראה כי מקורו התפתחותי ולכן כרגע בגילך לא ניתן כל כך לשנות אותו וגם אין סיבה רפואית לשנותו אלא במקרים קיצוניים שבהם נוצר צורך רפואי ישנה הורייה לניתוח ...בכל מקרה אם אכן מדובר בעקמת והיא מלווה בכאבים, וקושי בנשימה אני ממליץ בחום לפנות למומחה בתחום האורתופדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לעקמת- בבקשה עזרהחווה07/06/2008
שלום,
אני בת 16, ואני חוששת שיש לי עקמת. מצבי הוא: יש לי צלע שמאל בולטת יותר מימין, וחזה שמאל יותר שקוע מחזה ימין, ושכמה שמאל יותר גדולה קצת מימין, וגב קצת כואב שאני מתכופפת או עומדת עמידה ממושכת.
האם זה נראה לך עקמת?
האם יכול להיות דבר אחר חוץ מעקמת שגורם למצב כזה?
האם יכול להיות שזה פשוט המבנה שלי ואי אפשר לעשות עם זה כלום? למשפחתי אין מבנה כזה לפי ידיעתי, האם יש מצב שזה מבנה ואין מה לעשות ואני ישאר כך תמיד.?
במידה ולא מתגלה אצלי עקמת כשאני ילך לאורטופד בעוד שבוע, אז מה זה יכול להיות? האם זה משהו בלתי פתיר? יכולה להיות עוד סיבה שיש לי את הדברים האלה? או שנראה לך שזה עקמת ולא דבר אחר ופשוט אפשר לפתור את זה?
אני שונאת שיש לי ככה צלע בולטת ואי-פרופורציה, זה מציק לי לראות את זה. מה אני יוכל לעשות במקרה שזה לא עקמת? ואם זה עקמת שאי אפשר לפתור?
ויש לי שאלה אחרונה- במקרה שיש לאנשים עקמת קלה ששולחים אותם לפיזיותרפיסט, איך המצב יכול להשתפר? איך זה יכול להיות שעושים תנועות מסוימות עם הגוף ואז עמוד השדרה זז?
בבקשה ממך תענה לי על הכל זה ממש חשוב לי.
תודה
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת?
ד''ר שמואל לובושיץ07/06/2008לספיר שלום רב
הסירי כל דאגה מלבך עד שתפני לבדיקה ע"י אורתופד, הרי מה שאת מתארת זה מצב נתון שקרוב לוודאי לא ניתן לשינוי וכנראה גם "חמור" כל כך היות ואת מסתכלת על עצמך במראה ולא עין אובייקטיבית. אין כל דרך שאוכל לענות על שאלותייך הרבות ללא בדיקה גופנית. לכן, התאזרי בסבלנות עד שתיבדקי על ידי המומחה אליו את הולכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידאמיר05/06/2008
ב 10 ימים האחרונים אני סובל מכאבים בשורש כף היד כתוצאה (ככל הנראה) מעומס פיזי על כף היד (מחשב, משקולות, ספורט) הבעיה בתהליך בירור רפואי שעלול להמשך מספר שבועות. כבר היום יש הטבה מסוימת בעקבות צמצום הפעילות אך עדין קיים כאב . האם בשלב זה יש צורך להשתמש באתופן שקיבלתי או להסתפק באקמול לסוגיו (בעבר היתה בעיה קלה של תפקודי כבר שלא נבדקה שוב)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש כף היד
ד''ר שמואל לובושיץ06/06/2008לאמיר שלום
לא רצוי ליטול תרופות ללא הנחיית רופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואריהודית04/06/2008
לאחרונה אני חשה תחושת נימול באזור העורף ומטה. התחושה מוקרנת לאזור הראש. בנוסף, כשאני מתעוררת בבוקר אני מרגישה כאבים באזור הגב העליון (שכמות וכתפיים).
יש לציין כי תחושות אלו חולפות להן בשעות אחר הצהריים. אני לא יודעת האם לשייך את התופעה לבעיית גב/צוואר או לתחושות פסיכו-סומטיות של מתח או לחץ.
אודה לך אם תייעץ לי מה עליי לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר
ד''ר שמואל לובושיץ06/06/2008ליהודית שלום
כל ההשערות שלך לגבי מקור הבעיה יכולות להיות נכונות...לכן רצוי לפנות למומחה בתחום ע"מ שיבדוק אותך וייתן לך תשובה מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים-נואשת לעצהבת מודאגת04/06/2008
שלום רב,
אמי סובלת מאוד מכאבי ברכיים שהחלו לפני שנה וחצי בערך. היא סכרתית ואינה שומרת תמיד על תזונה מאוזנת (האם יש קשר לפריצת הכאבים?). עד להופעת הכאבים היא הייתה הולכת למרחקים ארוכים כחלק משמירה על הכושר הגופני וכהמלצה של רופא המשפחה בשל מחלת הסכרת.
מאז שהופיעו הכאבים היא כמעט ואינה יכולה ללכת, נוטלת משככי כאבים שאינם עוזרים במיוחד ומרגישה נטולת אנרגיות ויכולת לתפקד.
היא, ויתר בני המשפחה, מתוסכלים וחסרי אונים, במיוחד לאור העובדה שמספר מומחים אורטופדים שראו אותה לא נתנו/הציעו פתרון מועיל, מלבד טיפול תרופתי-שאינו מועיל להקלה על הכאב ואינו מטפל בבעיה עצמה.
אודה מאוד באם אקבל הכוונה או עצה שתוכל לפתור את הבעיה ולהקל על אמי בפרט ועל כולנו בכלל.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר שמואל לובושיץ06/06/2008לבת המודאגת שלום
אין ספק כי הגבלה מסוג זה מפחיתה במידה ניכרת את איכות החיים. ע"מ לענות לשאלתך יש צורך בהעמדת אבחנה ולברר את המקור לכאבים. לצורך זה מומלץ לפנות למומחה בתחום האורתופדיה אשר יבדוק את אמך וקרוב לוודאי אף ישלח אותה לבצע בדיקות עזר. בסופו של התהליך אני מאד מקווה שיימצא הפיתרון לבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידןטליה04/06/2008
בוקר טוב,
לאימי בת ה- 77 יש אוסטרופורוזיס מתקדם למדי. היא לוקחת שנים את התוסף אויסטה, ואתמול באופן די פתאומי אמרה לה רופאת המשפחה שלא טוב שתמשיך לקחת תרופה זו ועליה להחליף לפוסילן. אימי די חסרת אונים ואינה מבינה את הבעיה לאחר כ"כ הרבה שנים. היא די מבולבלת.
רציתי בבקשה לדעת מהי חוות דעתכם ומה יכולה להיות הבעיה עם אויסטה ,וכיצד תדע אימי מה באמת יותר מתאים לה?
הרבה תודה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן
ד''ר שמואל לובושיץ06/06/2008לטליה שלום
לקבלת תשובה לשאלתך מומלץ לפנות למומחה בתחום "מחלות מטבוליות" או אנדוקרינולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ אבי בירכייםמיכל03/06/2008
בתי סובלת מכאבי ברכיים מזה שנתיים. לאחרונה בוצע MRI ולפי הממצאים נראה הכל תקין להלן הסיכום:
הודגמו אותות תקנים ממח העצם ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס הסחוס הפרקי הרצועות הצולבות והקולטרליות מודגמים תקינים. מודגם מניסקוס לטרלי דיסקואידי לל עדות לקרע. בקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי מודגם אות חריג הוריזונטלי אשר אינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומתאים במאפייניו לשינוי עקב וסקולריזציה האופייני לגילה (15).המגנון המיישר מודגם תקין סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. לסיכום - מניסקוס לטרלי דיסקואידי דו"צ בברכך שמאל .
אם כן ממה נובעים הכאבים עד כדי אי יכולת דריכה והליכה?
אשמח לקבל תשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר שמואל לובושיץ03/06/2008למיכל המודאגת שלום
לצערי, אין כל דרך להגיע לידי אבחנה אך ורק על סמך בדיקות עזר...יש צורך לבדוק בדיקה גופנית ולצרף את כל העובדות הידועות ע"מ להגיע לידי אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספקט ברכייםשמיר דניאל03/06/2008
ממצאים קליטות מוגברת כנראה על רקע סטרס בברך ימין ציסטה במלאולוס ורדיוס נשאלת השאלה מה זה אומר ? התלונה היא כאבים בברכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי שלד
ד''ר שמואל לובושיץ03/06/2008לדניאל שלום
רצויה בדיקה גופנית + צילומי רנטגן ע"מ לענות על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hallux rigidusגור01/06/2008
שלום
אני בן 29, רץ הרבה ופעיל.
לפני כשישה חודשים החלו להופיע כאבים במפרק הבוהן ברגל שמאל, והיום אורטופד קבע שמדובר ב- hallux rigidus.
הקביעה נעשתה על סמך מישוש קל בלבד. האם אין צורך לבצע צילום?
נאמר לי להקפיד על נעליים קשיחות למשך חצי שנה, ולאחר מכן להגיע לביקורת. לדבריו, אם לא יהיה שיפור, יתכן שאצטרך לעבור ניתוח. האם זהו הטיפול המקובל? אין דבר שניתן לעשות מעבר לנעלים ולפני הניתוח?
מכיוון שמדובר, ככל שמצאתי מידע בנושא, על שחיקת הסחוס, האם מגה גלופלקס יכול לעזור או להזיק?
בהודעות קודמות בפורום זה הומלץ שלא לעבור ניתוח באם הבעיה היא הכאב בלבד, אלא לנסות דרכים אחרות. אילו בעיות ישנן במחלה זו שבהן ממולץ לנתח, ואלו דרכים אחרות לפתרון הבעיה קיימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hallux Limitus
ד''ר יחזקאל טיטיון03/06/2008גור שלום.
האם אין צורך לבצע צילום? - כדי לבדוק את מצב המפרק בהחלט מקובל לבצע צילום.
נאמר לי להקפיד על נעליים קשיחות למשך חצי שנה, ולאחר מכן להגיע לביקורת. לדבריו, אם לא יהיה שיפור, יתכן שאצטרך לעבור ניתוח. האם זהו הטיפול המקובל? - ניתן לטפל בהלוקס ריגידוס ולימיטוס באופן שמרני או באופן ניתוחי. שמרני = פיזיוטרפיה, מדרסים ונעליים מתאימות. במידה ולא עוזר, כאבים קשים ואין ברירה, אכן מטפלים ניתוחית.
מכיוון שמדובר, ככל שמצאתי מידע בנושא, על שחיקת הסחוס, האם מגה גלופלקס יכול לעזור או להזיק? לא מזיק.
בהודעות קודמות בפורום זה הומלץ שלא לעבור ניתוח באם הבעיה היא הכאב בלבד, אלא לנסות דרכים אחרות. אילו בעיות ישנן במחלה זו שבהן ממולץ לנתח, ואלו דרכים אחרות לפתרון הבעיה קיימות? אני לא המלצתי לא לנתח. המלצתי לנסות קודם כל טיפול שמרני כמו שצריך. אם זה לא עוזר, אז לשקול ניתוח.
אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפיסיוליזיס אחרי לידהHadas01/06/2008
אני 11 יום אחרי לידה שניה רגילה ותקינה וסובלת בימים האחרונים מכאבים עזים באזור הקדמי של האגן המקשים עלי ללכת או לעמוד זמן רב ולשבת בפיסוק. שמעתי מחברה שסבלה מכאבים דומים שהם אובחנו כסימפיוליזיס ואין מה לעשות בעניין. האם יש טעם ללכת לאורטופד? האם יש תרגילים שניתן לבצע כדי להקל על הכאבים? האם יש קשר לתינוק שנולד גדול יותר הפעם (3.7 קג עם הקף ראש גדול) כיוון שלאחר הלידה הקודמת (2.7 ק"ג) לא הופיעו הכאבים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקידמת הפוביס לאחר לידה
ד''ר חגי אמיר03/06/2008שלום הדס ומזל טוב.
במהלך ההריון ולקראת סופו, מופרשים הורמונים בגוף אשר גורמים לרצועות בגוף בכלל, ולרצועות האגן בפרט, להיות יותר אלסטיות ורפויות. זאת להכנת הגוף לקראת הלידה, לאפשר לולד לעבור דרך תעלת הלידה תוך כדי התרחבות האגן בצורה אלסטית.
בעת המעבר הרצועות והרקמות הרכות מתרחבות בהדרגה ומאפשרות את המעבר. במידה ויש צורך בהתרחבות והרקמות לא התרחבו מספיק לעיתים הלחץ גורם לקרעים קטנים ברקמות אשר הגוף מרפא, מיד עם חזרת המצב לקדמותו לאחר הלידה.
הריפוי נעשה באמצעות מנגנון הדלקת של הגוף, אשר מלווה בתחושת כאב ואי נוחות.
בדרך כלל שיא הדלקת מופיע תוך 12 עד 24 שעות לאחר הנזק, ונמשך למשך שלשה ארבעה ימים. הדלקת ממשיכה עבודתה למשך שבועיים שלשה ביצירת ריקמה צלקתית שהיא מעין "דבק " ביולוגי שהגוף מייצר לתיקון הנזק, לאחר מכן הגוף ממשיך לייצב ולסדר את הרקמה הצלקתית במשל שבועות עד חדשים. זהו תהליך שקט לא כואב שהגוף מחזיר את הרקמה קרוב כפי שאפשר למצבה הראשוני.
לפי לוח הזמנים שנתת את עדיין בשלבים הראשוניים של התהליך הדלקתי ולכן אין מקום לדאגה עדיין, וסביר להניח שתוך מספר ימים, או אפילו תוך כדי כתיבת תשובה זו את תרגישי הקלה ושיפור במצב.
במידה והכאב לא יחלוף תוך שבועיים שלשה יש מקום לבדוק האם באמת המצב חזר לקדמותו או שקיימת תזוזה קלה בחזרת העצמות למקומן דבר שניתן לסדר על ידי תרגיל של לחץ האגן בצורה מסוימת.
אני מאחל לך החלמה מהירה, תהני מהתינוק החדש
בברכת מזל טוב
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוק רגל שמאלחוה01/06/2008
שלום רב. אני כבת 53. לפני שנתיים כשהתכופפתי עם הברכיים ומייד התיישרתי- היו לי כאבי תופת וברך נעולה. בבדיקת מיפוי עצמות ראו שחיקת סחוס דו ברכית. הברך התנפחה וכאבה תופת, עשו לי ארתוסקופיה וראו שקרעתי את המיניסקוס, טופלתי והכל עבר. לאחרונה, ברך ושוק שמאל כואבים לי כבר חודשים. בעיקר אחרי ישיבה על הכיסא ואחרי שכיבה במיטה, כשאני קמה על הרגליים רגל שמאל מאד כואבת לי מהשוק עד הקרסול, וכואב שני אפילו דורכת על הרגל. אחרי מספר שניות של הליכה זה עובר. היפנו אותי לכירורג כלי דם- אמר שמבחינתו תקין וזה שייך לרופא אורטופד וציין בבדיקה: "ברך שמאל בואלגוס". מה זאת אומרת? מה הטיפול , מדוע אי אפשר לדרוך על הרגל ומייד ללכת אחרי מנוחה?. הרופא ציין שראה כלפי חוץ שהברך עקומה. אתה מוכן לעשות קצת סדר אצלי ולומר לי מה יש לי? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע פסחו על שאלתי ואין מענה.????
חוה03/06/2008מדוע לא קיבלתי מענה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוק שמאל
ד''ר שמואל לובושיץ06/06/2008לחוה שלום
אשמח לעשות סדר בדברים אולם מפאת חסר נתונים נבצר ממני מלהחכים אותך....לפיכך, רצויה בדיקה גופנית + צילומי רנטגן ייחודיים,+ בדיקות עזר נוספות במידת הצורך. ממליץ לך לפנות פעם נוספת למומחה בתחום האורתופדיה ע"מ שיבצע בירור מקיף ומעמיק של בעייתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה Distention Hydroplastyאריאל01/06/2008
שלום ד"ר נכבד, הנני בן 54. לפני כ-9 חודשים החלו כאבים בכתף שמאל שלוו בהגבלת תנועה ביד. כל הבדיקות והצילומים שבוצעו תקינים. לאחר כאבי תופת שארכו מספר חודשים בלוויית הגבלות תנועה וכאב עם מאמץ בהפעלת הכתף והיד, קבלתי לפני כחודשיים וחצי הזרקת חומר בפעולת Distention Hydroplasty בבית חולים, היישר לתוך הכתף. הכאב אשר הפסיק מאליו זמן מה לפני הפעולה, קיים כעת רק בהפעלת היד או בתנועות מסויימות, אך ההגבלה בתנועות עדיין קיימת, למרות פיזיוטרפיה שאני עובר. אורטופד הכתף אשר המליץ על ההזרקה , המליץ כעת לחזור על הפעולה ונקבע כי היא תתבצע 3 חודשים לאחר שבוצעה לראשונה. האם הזרקה חוזרת היא בבחינת מעשה נכון? האם ההגבלה בתנועה ממנה אני סובל תיעלם בעקבות ההזרקה החוזרת, או שמא תיעלם בכל מקרה במשך הזמן? אודה לך על חוות דעתך. בתודה, אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף קפואה
ד''ר חגי אמיר03/06/2008שלום אריאל
נראה כי אתה סובל מתסמונת הכתף הקפואה,
תיסמנת זו לרוב הינה מוגבלת זמן. לוקח מספר חודשים לכתף לקפוא תוך כאבים והגבלה בתנועה, לאחר מכן הקיפאון מתמשך מספר חדשים אפילו עד שנה - שנה וחצי, ולאחר מכן בצורה ספונטנית תוך מספר חדשים הכתף מפשירה. התהליך לא נעים אפילו כואב ובעיקר מגביל מאד עקב תנועתיות ירודה מאד בכתף. קיימים נסיונות רבים ומגוונים בספרות הרפואית על דרכי טיפול הן לכאב והן להגבלת התנועה. בינהם טיפולים תרופתיים הזרקות למיניהם, בלוקים עיצביים (הזרקות לאזור עצבים לשיכוך הכאב), מניפולציות של הכתף עם וללא הרדמה, הפעלה אינטנסיבית בפיזיוטרפיה, אי הפעלה בפיזיוטרפיה, וכן הזרקות להרחבת החלל המפרקי שעשויות לפי התאוריה לשחרר מעט את הקופסית של המפרק ועל ידי כך לשחרר את טווחי התנועה, שיחרור מבוקר של הקופסית על ידי ארטרוסקופיה.
למיטב ידיעתי אין פיתרון טוב אחד לבעיה , יש צורך בסבלנות מעקב אחת למספר חדשים, נסיון שליטה בכאב, וכשיגיע הזמן הכתף תפשיר.
לאחר ההפשרה לרוב נשארת מיגבלה כלשהיא אשר בד"כ איננה מפריעה תיפקודית, ואשר בדרך כלל מתקבלת בברכה לאחר התקופה הארוכה של המיגבלה הקשה בתנועה והכאב.
אני מאחל לך הפרה מהירה וחזרה לתיפקוד בהקדם.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחדד את השאלה ברשותך
אריאל03/06/2008ההזרקה Distention Hydroplasty בוצעה לפני חודשיים וחצי, ולא הועילה בהרבה להגדלת טווחי התנועה של היד. האם הזרקה חוזרת של אותו חומר שנקבעה לעוד שבועיים מהיום, ותיערך שלושה חודשים מאז ההזרקה לראשונה, תועיל לשיחרור הכתף הקפואה ולהגדלת טווחי התנועות? האם פעולה חוזרת זו מומלצת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור, אנא התייחסותך לשאלת ההמשך..
אריאל10/06/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)