מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר וריסוק בעצמות הקטנות בשורש כף הלימור07/05/2008
שלום לך ד"ר,
אחי בן 37 נפל על שורש כף היד ובצילום ראו שבר פתוח עם ריסוק בעצמות הקטנות של שורש כף היד ובנוסף אמרו שהשבר באלכסון. הפיתרון שמציאים לו בבית חולים הוא ניתוח בלבד. ואנחנו וכמובן אחי מאוד מאוד בלחץ מהניתוח מההרדמה ובמיוחד מזה שיהיה לו פלטינות לכל החיים . וכאן אני פונה אליך כתקווה אחרונה האם יש סיכוי לאור ניסיונך שאפשר בשבר כזה לעשות ע"י גבס או כל קיבוע אחר אפילו ברזלים חיצוניים או כל פיתרון אחר .הפחד שלנו רק הברזלים הפנימיים.אשמח לקבל תשובה מהירה מכיוון שהוא חייב מהר להחליט. הפלאפון שלי: 0546887848 [email protected] בתודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מברזלים
ד''ר שמואל לובושיץ07/05/2008שלום רב,
לצערי, ללא צילום רנטגן לא ניתן לענות על שאלתך. באופן עקרוני לא כל כך ברורה הסיבה לפחד של אחיך מה"ברזלים". הברזל אליו אתם מתכוונים אינו ברזל אלא סגסוגת של מתכות "אצילות" ושאינן מפריעות כלל לתפקוד הגוף. אין תגובות של דחייה, אין צפצופים של גלאי מתכות בנקודות ביקורת בטחוניות וניתן לחיות עמן את כל משך החיים ללא שנזכור כלל היכן הן מונחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנבדניאליה05/05/2008
שלום,
אני סובלת מכאבים בעצם הזנב קרוב לשנה ורק כשאני יושבת. אשמח אם תוכל לומר לי מה זה ומה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנב
ד''ר שמואל לובושיץ07/05/2008שלום לך
אם נשללה בעיה מקומית (מורסה או פגיעה גרמית - צילום רנטגן תקין) מדובר בכאבים שכיחים בעיקר בקרב נשים שהסיבה הישירה אינה ידועה די צורכה. הכאבים חולפים בד"כ עם הזמן ללא טיפול מיוחד. בינתיים מומלץ לשבת על משטחים קשים (שלא שוקעים בהם) כאשר הגב צמוד למשענת כך שמשקל הגוף אינו ממוקד בעצם הזב אלא נחלק לאורך הירכיים (כדי שהגב ייצמד למשענת עליך לשבת עם העכוזים כמה שיותר קרוב למשענת). לעתים רחוקות הכאבים עקשניים ולעתים נדרש ניתוח ע"מ לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בגידיםג'ויה05/05/2008
שלום,
אני מתרגלת יוגה באופן אינטנסיבי. יש לי כאב עז בכתף ומאחורי הברך (לא בברך עצמה אלא בחיבור של השרירים), קרוב לשנה. אני חושבת (אני יודעת!) שנכנסתי לתנוחות שהגוף דיאז, לא היה מוכן לקראתן
בבדיקת אולטרסאונד האורטופד לא "עלה" על כל בעיה קריעת/דלקת גיד, ונתן טונות של כדורים שהיו שווים לת**. בנוסף, ניסיתי קרח, בקבוק מים חמים.
אני פוחדת שאם אפסיק לתרגל ואנוח מס' חודשים, השרירים והגידים "יתכבצו", ומאידך, מאוד כואב לי.
נחתי במשך חודש ויותר, מהתרגולים אך ממש אבל ממש המנוחה לא הועילה או הורידה מהכאב (הכאב מלווה אותי גם בחיי היום יום).
יש איזה שהוא פתרון להבריא את המקומות הללו (ולא במשככי כאבים...)?
תודה רבה על היעוץ ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות
ד''ר שמואל לובושיץ07/05/2008חג שליו
לא בדיוק ברור אופי הכאב: מתי מופיע? האם קשור לפעולה מסוימת? תנוחה מסוימת? האם מעיר מהשינה בלילה? מה ממצאי הבדיקה הגופנית? איזו תנוחה גורמת לכאב להירגע או להיעלם?
לאור כל השאלות הנ"ל מומלץ לפנות למומחה בתחום בכדי שיבדוק אותך ישאל את כל הנ"ל ימצא את התשובות וימליץ על טיפול נאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת הקרפליתאביבית05/05/2008
שלום סובלת מזה שלושה חודשים מהרדמות כפות ידיים בשינה,עברתי EMG ובו אובחן עדות לתסמונת הקרפלית קלה בשמאל ומתונה בימין ,הוצע לי ניתוח ואיני מעונינת שאלתי האם המצב מסוכן ויכול להחמיר והאם זה יכול לעבור ? ומה האפשרויות חוץ מניתוח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת התעלה הכפית
ד''ר שמואל לובושיץ05/05/2008שלום רב
תסמונת התעלה הכפית היא תוצאה של הפרעה לתפקוד העצב המדיאני שעובר בתעלה הנ"ל. הפרעה זו באה לידי ביטוי בתחושת "נימול" באצבעות בעיקר באגודל והאצבעות הסמוכות לו. במידה וההפרעה לתפקוד העצב הולכת ומחמירה ומתמשכת עלול להיווצר נזק בלתי הפיך שפוגע גם בתפקוד המוטורי (שרירי האגודל). לעתים התסמונת חולפת מאליה באופן עצמוני אולם, קיים קושי לנבא מתי אם בכלל. הניתוח (הוא בד"כ הטיפול המומלץ) אורך כ- 5 דקות תחת הרדמה מקומית, אינו מצריך אשפוז עם שיעורי הצלחה גבוהים ביותר (קרוב ל- 100%) ומיעוט סיבוכים נילווים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר לובושיץ- אבחון avnערן משה05/05/2008
שלום לך
מאובחן כמיאסטניה גראביס, מטופל בסטרואידים כשנה + ,כאבים בכתפיים, מרפקים, שושרי כף היד, פרק ירך, קרסוליים (יותר באיזור הפטישון החיצוני) שאובחנו כפיברומיאלגיה. לציין כי הכאבים בשורשי כף היד וקרסוליים "מושכים" לכיוון האצבעות. הכאבים גם הרבה יותר במאמץ אך גם במנוחה, בפרקי הירכיים כאבים עזים בזמן שינה על הצד למשך מעל כשעה. יש החושדים ב- avn(הראומטולגית). האם מיפוי עצמות יכול לאבחן זאת? (זאת הבדיקה שנשלחתי לבצע).
תודה מראש
ערן, לשעבר ח.נ הלל יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVN
ד''ר שמואל לובושיץ05/05/2008ע"מ לאבחן רצוי לבצע MRI - כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ברגלדני04/05/2008
אני בן 16 ואתמול כששיחקתי כדור סל אז נחתתי לא טוב על הרגל וסובבתי את הקרסול והוא ממש התנפח אחרי דקה בערך לא יכולתי לדרוך על הרגל נסעתי למוקד שירות ושם שמו לי גבס ואמרו לי שיש סיכוי לשבר ועכשיו הרגל שלי ממש כואבת בתוך הגבס אז רציתי לדעת אם זה אמור לכאוב וגם רציתי לדעת תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות ספוטיבית מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגבס.
ד''ר יחזקאל טיטיון04/05/2008דני שלום.
במידה ויש כאבים קשים בתוך הגבס, עליך לפנות מייד לבדיקה. לגבי התאוששות, מאחר ולא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים, לא אוכל לענות.
בברה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בגבס
דני04/05/2008הכאבים לא קשים כשאני לא מזיז את הרגל אבל כשאני מזיז אותה אז זה כבר קצת כואב וכשאני קופץ על רגל אחת אז זה ממש כואב ואמרו לי בכל מיקרה לבוא לבדיקה עוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר
ד''ר שמואל לובושיץ05/05/2008במידה ויש אכן שבר השבר נרפא לאחר 4-6 שבועות. הכאבים חולפים לאחר מספר ימים עד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בכף הרגלמיכל04/05/2008
שלום רב,
אני סובלת מדלקות חוזרות בקרסוליים מאז שאני בת 16..היום בת 21.
לאחרונה הומלץ לי על ידי אורתופד לרכוש מדרס אשר נקרא גרפיט.(אם אני זוכרת נכון)
המדרס הזה הוא הכי יקר בשוק, האם זה באמת הכרחי לרכוש מדרס בשווי כזה? או שגם המדרסים האחרים עושים את העבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורק שכחתי לציין
מיכל04/05/2008הדלקות נוצרות עקב "קשת גבוהה" (ההפך מפלאטפוס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרפית
ד''ר יחזקאל טיטיון04/05/2008מיכל שלום.
גרפיט היא חומר ממנו מכינים מדרסים. ניתן להכין מדרסים מחומרים שונים. מה שחשוב זה שיקחו את המידה נכון וייצרו את המדרס המתאים לך. לגרפיט יש ייתרון שזה מחזיק הרבה זמן מעמד. במקום להחליף מדרס כל שנה כי יש בלאי גבוה ניתן להסתדר איתו 3-4 שנים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EMGי01/05/2008
שלום,
אבקש עזרה בפענוח תוצאות בדיקת EMG:
בדיקת שרירים-צורת פוטנציאלים:
C5-6 DELTOID בצד ימין - יח' רחבות פוליפאזיות
C6-8 TRICEPS בצד ימין - יח' מעט רחבות פוליפאזיות צד שמאל-פוליפאזי
E,D,C בצד ימין-מעט מאוד פוליפאזי צד שמאל-מעט מאוד פוליפאזי
בדיקת עצבים:
MOTOR LATENCY ימין-2.2 שמאל-3.0
F-WAVE ימין-24.8 שמאל-29.6
SAP ימין-2.4 שמאל-2.3
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות EMG
י01/05/2008שכחתי לציין את הסיכום של הרופא בבדיקה:
chronic radiculopathy c5 ra. c6 lt* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemg
ד''ר שמואל לובושיץ02/05/2008לתוצאות בדיקה זו יש לצרף את תוצאות הבדיקה הקלינית ובדיקת CT ע"ש צווארי על מנת להגיע למסקנות...קרוב לוודאי שמדובר בגירוי כרוני של שורש עצבי צווארי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
י03/05/2008ואם אכן מדובר בכך, מה הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר שמואל לובושיץ04/05/2008ההחלטה לגבי הטיפול תלויה באבחנה. האבחנה נעשית ע"י צירוף כל העובדות הידועות: מהות התלונות (התסמינים), ממצאים קליניים וממצאי בדיקות עזר. היות ולא עומדות בפני כל העובדות אין ביכולתי להמליץ על טיפול. לכן, מומלץ לפנות למומחה בתחום הנוירוכירורגיה ו/או אורתופדיה על מנת לקבל תשובות לשאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US של שורש כף הידCH69401/05/2008
הנה תוצאת בדיקת US של שורש כף יד ימין לבחורה בת 19 , עם כאבים עזים ונפיחות בכף היד . אודה לך אם תוכל להספיר במלים פשוטות יותר את התשובה וגם כן הדרכה אם אפשר ,
*-* מתחת לגיד המיישר בחלקו הרדיאלי הודגם תהליך היפואקוגני , הטרוגני , יתכן נוזלי עם תוכן , מודגם היטב , בגודל 1.2*0.6 ס"מ , ללא הפרמיה בדופלר צבע,
גנגליון ציסטה כרונית ?
במיקום הניפיחות הקלינית מעל אצבעות 1,2 הודגמה בצקת קלה והיפודרמיס . גידם המיישרים והמכופפים המשיכיים ללא נוזל סביבם . לא הודגם נוזל במפרקים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס
ד''ר שמואל לובושיץ02/05/2008שלום
ממצאי הבדיקה מרמזים על קיומה של ציסטה המלאה בנוזל שמקורו במפרק. אם אין כאבים אין מקום לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידזהבית30/04/2008
שלום שמי זהבית
לאחרונה, לפני כשנה הופיעו אצלי כאבי עזים בשורש כף היד, לפי אבחנה ראשונית של רופאת משפחה נאמר לי שזה שחיקה של הגיד ודלקת בגיד ורק טופלתי על ידי כדורים אך הכאבים חזורים כל חודש לערך, הכאבים מתרכזים בדיוק בכיפוף כף היד, תחושה לא נעימה גם במצב מנוחה, בכיפוף ומאמץ הכי קטן של היד, כדוגמת צחצוח שיניים אני מרגישה כאבים עזים ביד, תחושה של מאמץ יתר
כרגע אני מטופלת בפיזיוטרפיה כי גם אורטופד לא נתן לי שום פרון חוץ ממנוחה שלא עוזרת
וגם בפיזיוטרפיה עדיין לא אובחה הבעיה.
מה יכולה להיות התופעה ואם יש טיפול שיכול להפסיק את הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש כף היד
ד''ר שמואל לובושיץ02/05/2008שלום זהבית,
ללא בדיקה גופנית של היד לא ניתן להגיע לאבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור ממוקד בירך שמאלמירי30/04/2008
שלום למעשה קשה לי לתאר את הבעיה אבל אני ינסה לפני 3 חודשים ילדתי בקיסרי עם אפידורל מאז באיזור ממוקד קטן בצד ירך שמאל ישנו מעין נימול וכמו שריר מככוץ שכואב רק כשמעסים או נוגעים בו. היתי אצל אורתופד פעמיים עשיתי צילום ירך שהיה תקין זה לא עובר ואני לא מבינה מזה יכול להיות...
אשמח אם תוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירך שמאל
קרוב לוודאי שמדובר בגירוי סעיף עצבי שטחי שאין לו פיתרון...לא נראה לי שהבעיה קשורה להרדמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סריקה טומוגרפיה ע"ש גבי מותנעמוס בוקובזה29/04/2008
שמי עמוס ואני בן 48 .אני סובל מכאבי גב קשים מזה שבועיים. בבדיקב שנשלחתי לעשות עלו הממצאים הבאים:
בחוליות L2-5 מודגם בלט היקפי קל של האנולוס. L5-S1 בלט אחורי מינימלי של הדיסקית. האם אפשר להסביר לי מה משמעות הממצאים?
באם יש לי פריצת דיסק האם מותרות לי הפעילויות הבאות: יוגה , שחיה פילטיס ודהירה על סוסים?
רב תודות על יוזמתכם הברוכה.
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומוגרפיה
לממצאי הבדיקה יש לצרף את ממצאי הבדיקה הקלינית ע"מ להגיע למסקנה לגבי שורש הבעיה, הטיפול המומלץ ולגבי האסור והמותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי ברווזניר28/04/2008
לאחרונה ניתקלתי אצל חברי בתופעה של ''רגלי עור'' , בחור בן 25 . מתברר כשהוא
היה בגיל הילדות היה עליו לשים גבס בגלל עקימות ברגלים. כתוצאה מכך הוא אינו
עומד ישר אלא מכופף קדימה את ברך רגל שמאל.
מה ההשלכות לכך בעתיד הרחוק בתיפקוד היומיומי והאם הדבר יקשה על חייו ??
בעת זקנתו ?? לעת עתה הוא מבצע את תיפקודיו היומיומיים כרגיל ומה ניתן לעשות על
מנת לבלום את הידרדרות הענין , יתכן ולתופעה קוראים ''רגלי ברווז '' ( עור) ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי ברווז???
אין ספק שיש מקום לתקן את העיוות אם קיים ואם אפשר....ממליץ להיבדק אצל מומחה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- shin spilntsסיון .t.28/04/2008
שלום,
לאחר כאבים בשוקיים(בעיקר באיזור הטיביה)אובחן אצלי shin spilnts.
ברצוני לדעת מה ההבדל בין שברי מאמץ ל-shin spilnts?
כמה זמן משוער למנוחה נדרש והאם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה?
תודה רבה.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר shin spilnts
ד''ר יחזקאל טיטיון30/04/2008סיון שלום.
הפתולוגיה שונה. מדובר בבעיה של רקמה רכה ולא עצם אבל הטיפול דומה. מנוחה והימנעות ממאמצים לפחות חודש וחצי אח"כ חזרה הדרגתית לפעילות לפי סרגל מאמצים מובנה ומושכל.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלים וגב תחתוןתמי28/04/2008
שלום, אני בת 24 וחצי, אני סובלת מכאבי גב תחתון ומכאבי רגלים חזקים במפרק הירך, בצדי הירך ובקרסול בשתי הרגלים, בייחוד כאשר אני במצב שכיבה, ולעיתים יש לי התקפי כאבים ממש בלתי נסבלים ואני מרגישה צורך למתוח את הרגלים,כי כך הם מתמעטים.
בערך לפני 6 שנים התחילו הכאבים, לאחר בדיקה אצל רופאת משפחה, הופניתי לבדיקת מיפוי עצמות (כל גופי) ותוצאות הבדיקות מורות על קליטה מעט מוגברת באספקט התחתון של הקלקנאוס מימין , ייתכן פלנטר פסצאיטיס. (אני לא ממש מבינה את משמעות הממצאים ומהו הטיפול הדרוש)
כמו כן, הלכתי לבדיקה אצל רופא אורטופד והוא המליץ על מדרסים. קניתי את המדרסים אבל אני לא בטוחה שזה הפתרון לכאבים, מלבד זאת, האם יש משהו מהיר יותר שאני יכולה לעשות ע"מ להקל על הכאבים?
אשמח אם תוכל לסייע לי..
יום טוב,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר שמואל לובושיץ02/05/2008שלום רב
להיבדק שוב ע"י מומחה נוסף בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)