פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק, כאבים בהליכה וספורט
    הדר
    01/06/2008

היי
    אני בת 25. לפני ספר חודשי סבלתי במשך שבועיים מכאבים בלתי נסבלים בגב. אובחנו שתי פריצות דיסק (L3-4, L4-5) וגם ספונדילוליזיס בגובה L5-S1.
    ההתאוששות למעשה הייתה די מהירה. לקחתי אתופן לתקופה של שבועיים שלושה ועברתי מספר טיפולי פיזיותרפיה. סיימתי את הטיפולים וחזרתי לתיפקוד כמעט תקין. שמתי לב שבזמן הליכה תוקפים אותי כאבים בגב התחתון, הדבר מפריע לי בתפקוד היומיומי ודי מתסכל אותי. מה אפשר לעשות?

חוץ מזה אני רוצה/צריכה לרדת במשקל (כיום אני סוחבת בערך 30 קילו עודפים) ולא כל כך יודעת איזו פעילות גופנית אני יכולה לעשות. קשה לי מאוד להוריד כמויות אוכל (אפשר להגיד שאני מכורה לאוכל וכמובן שהעניין דורש טיפול נפרד אבל לבינתיים...) ורציתי להתחיל בפעילות גופנית שתעזור לי לרדת במשקל.
    מה עוד אפשרי חוץ מפילאטיס ויוגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב , וירידה במשקל

ד''ר חגי אמיר
    03/06/2008

הדר שלום,
    לשאלתך הראשונה, אכן עודף משקל יכול לעכב מעט את ההחלמה מכאבי הגב אולם סביר להניח שהחזרה לתרגילים ולפעילות גופנית ותיפקוד יומיומי, יסייעו להעלמות הכאב במהלך השבועות הקרובים.
    לנושא הירידה במשקל לא זה המקום לדון על כך. נסי בפורם אחר המתאים יותר.
    כל מסגרת של פעילות גופנית תסייע ותלווה ירידה במשקל, הדבר הכי חשוב הוא שאת תהני לעסוק בפעילות זו, אחרת לא תתמידי.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שלא הבהרתי את עצמי

הדר
    04/06/2008

אני שואלת דווקא כאן לגבי פעילות גופנית כי אני רוצה לדעת מה יתאים ולא יתאים לי מבחינת הבעיות בגב.
    אני פשוט תוהה איזו פעילות היא אפשרית מבלי שתגרום לנזקים.
    יכול להיות שזה באמת לא הפורום המתאים אבל אני בטוחה שיש לך עצות כשלהם של עשה ואל תעשה לאנשים עם פריצות דיסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

ד''ר שמואל לובושיץ
    06/06/2008

להדר שלום
    רצוי לקבל הדרכה ע"י פיזיותרפיסט/ית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי הגב
    שרון
    31/05/2008

שלום. אני בת 32 ואחרי 3 לידות. בשנים האחרונות יש לי קיפוף בכתפיים. לפני הלידות הייתי הולכת מאוד זקוף ועכשיו ממש מקופפת. האם ניתן לעשות משהו? במיוחד שאני בישיבה אני מוצאת את עצמי ממש למטה. האם יש מכשיר שאפשר להשים לתקופה מסויימת אשר תיישר את הגב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגביי הגב

הוספת תגובה

• גב כפוף

ד''ר חגי אמיר
    31/05/2008

שרון שלום
    קודם כל שלשה ילדים זה מספיק כדי לכופף את האדם הזקוף ביותר. זהו נטל לא קטן וראוי להערכה וכבוד.
    אולם לענינינו, יש מקום לבדוק את הסיבה לגב הכפוף, לבדוק הן בבדיקה פיזיקלית אצל אורטופד והן בצילומים, האם הכיפוף קבוע או שפשוט התנוחה הנוחה לך ללא מאמץ מביא את הגב לכפיפות הקיימת. בהתאם למה שימצא ניתן לקבוע על המשך הטיפול בבעיתך.

במצבים כפי שאת מתארת, מכשירים חיצוניים בדרך כלל אינם עוזרים ועושים יותר נזק מאשר תועלת.

בהצלחה בגידול הילדים.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל
    יונה
    31/05/2008

יש לי כאב כפות הרגלים בעיקר אחרי ישיבה ממושכת או אחרי קימה משנת לילה\

מה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכף הרגל

הוספת תגובה

• דורבן!!!

מיכאל אלכסנדר
    31/05/2008

המתואר לרוב יצביע על קיומו של דורבן. שווה ביקור אצל רופא מומחה כף רגל וקרסול ומשם לרוב מדרסים ואולי אף סד לילה, יקלו. ישיבה ושינה תוך הרמת / קרוב כף הרגל לעבר הרגל תקל על הכאב בעת הקימה מהמיטה או הישיבה. www.ort.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    03/06/2008

יונה שלום.

מהתאור שלך לא ממש ניתן להגיע לאבחנה. יש סיבות רבות לכאבים בכפות הרגליים.
    אני ממליץ לך לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ישן ביד
    שניר
    30/05/2008

שלום
    בגיל 16.5 שברתי את היד באמה (בסוף ליד שורש כף היד )לאחר מכן בגיל 17.5 שברתי אותה שוב באותו המקום כרגע אני בן 19 ועד לא מזמן כמעט ולא היו לי כאבים (היא הייתי מציקה לי אבל לא יותר ) לאחר שהיתגייסתי עברתי שבוע מאד לא קל שכלל הרבה מאד ירי מאותו שבוע היד כואבת לי כל הזמן .
    בנוסף הידיים לא שוות כלומר ביד השבורה יש מין בליטה באמה שכואבת ורגישה למכות
    הייתי אצל אורטופד בכיר ששלח אותי לצילום וכתב כך :
    בצלומים נמצאה הסתיידות נפרדת מה- ulnar styloid כנראה בעקבות שבר ישן
    הוא הפנה אותי לכירורג שטרם ראיתיו
    שאלתי היא ובבקשה תפרט בתשובתך :
    מה הטיפול יכול ליהות ?איך זה ישפיע על השירות שלי בצה"ל בחי"ר (פרופיל 97 )

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ישן ביד

הוספת תגובה

• שבר ישן

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/05/2008

שניר שלום
    נבצר ממני לענות לך ללא שבדקתי אותך ואת צילומי הרנטגן....ממליץ בחום שתיבדק על ידי המומחה שהופנית אליו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים קריטיים מה עושים?
    דודו 778
    29/05/2008

לפני שנתיים התגלו אצלי 2 בלטים בL5 S1 וL4 בגב היו לי כאבים ב 2 הרגליים, הקרנות לא יכולתי לעשות כלום. עקב כך השתחררתי מהצבא ועברתי טיפולי מתיחה אצל ד"ר גרובר דרך הקופה.את אפקט הטיפול הרגשתי רק לאחר 3 חודשי פיזיותרפיה בקופה. הטיפול סייע ו חזרתי לתפקד 70 % לא היה לי כל כך בעיה להרים קצת, אני לא מדבר על משקולות אלא סתם דברים ביום יום. לאחר שעברו הכאבים לא היה לי כאבים שקשורים להקרנות או לחולשה בגפיים במשך שנה, אלא רק גב תפוס מידי פעם, מה שלא כל כך הפריע יותר לציין שגם לא לקחת כדורים באותה תקופה. לאחר שנה עשיתי כפיפות בטן ורב הכאבים חזרו, אמנם אין הקרנות לרגליים אבל הרגליים נתפסות לי, הגב נתפס לי ועקב כך הפסקתי לעבוד. הלכתי לרופא וספרתי לו את הסיפור הוא שלח אותי לעשות מיפוי עצם ואלא התוצאות מהביוטופ: בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקת SPECT מכוון לפרקי ירכיים, לאגן ולע"ש: קיימות קליטות מעט מוגברות ב LT SIR , ב LT ILIAC CREST , שנראות בבדיקת SPECT בלבד.

שאר השלד תקין.

סיכום:
    הקליטה ב LT SIR -שינויים ארטריטיים?
    הקליטה באיליום משמאל- AVULSION INJURY ?
    מציעים להשוות לצילומים מכוונים לכל האתרים שהוזכרו.

הממצא המחייב הוא זה המאושר בחתימת רופא.

לאחר מכן נשלחתי לעשות צילום מכוון לאגן והתוצאה שכתב המומחה : "אין עדות לנגע גרמי"

יותר לציין שהרופא סירב לשלוח אותי ל .C.T בטענה שזה קרינה וכבר ממומחה גב יגיד לי מה לעשות.
    בנתיים אני סובל יש לי קליקים בפרקי האגן, בירכיים ורגליים וגב תפוסים. קושי בתיפקוד מה עושים?
    האם מיפוי העצמות מספק ומה הוא אומר בכלל? תודה רבה דודו

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים קריטיים מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/05/2008

לדודו 778 שלום
    בדיקת מיפוי שלד היא בדיקה מאד רגישה ומאד בלתי ספציפית כך שלא ניתן להעמיד כל אבחנה רק על סמך בדיקה זו....ממליץ לפנות למומחה בתחום האורתופדיה שעיקר עיסוקו הוא עמוד השדרה ולקבל חוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מומלץ יותר? אפוס או mbt??
    עידן
    29/05/2008

שלום,
    לאחרונה יש לי בעיות ברכיים כתוצאה מפעילות בחדר כושר (התחלתי לעשות ספינינג זה "דפק" לי את הברכיים ואז הפסקתי אבל המשכתי עם מכשיר "סקי" )
    אני בטיפולים פזיוטרפים שלא מועילים כל כך.. ושמעתי לראשונה על חברת אפוס ועל נעלי mbt הייתי רוצה לדעת מה מומלץ יותר??

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה מומלץ יותר? אפוס או mbt??

הוספת תגובה

• מה מומלץ

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/05/2008

לעידן שלום
    לא ידוע לי על כל מחקר רפואי מדעי תקף (בלתי תלוי) שנערך בנושא זה בכלל ובהשוואה בין סוגי הנעליים בפרט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיפות?

עידן
    30/05/2008

אין עדיפות לאחת מהם? ומה ההבדלים העיקריים בנהם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו או זו

ד''ר שמואל לובושיץ
    31/05/2008

לצערי, אני חייב לחזור ולציין כי למיטב ידיעתי אין כל מחקר בנושא ולכן בהעדר מידע אמין ובדוק איני יכול לענ ות על שאלתך...צר לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MBT vs APOS

ד''ר חגי אמיר
    31/05/2008

עידן שלום,
    הרשה לי להוסיף מעט אינפורמציה אודות שתיהטכנולוגיות הנ"ל, ולעשות קצת סדר.

MBT פותח כנעל הליכה אשר אמורה לדמות להליכה על הרגל הנעולה בנעל זו, כאילו הולך יחף על חול. כפי שבני שבט ה"מסאי" באפריקה הולכים מרחקים ארוכים יחפים בחולות ואינם מכירים בעיות של כאבי גב. עיקרון הנעל הוא למעשה הפעלת כף הרגל ללא קבלת מתיחה של העקומה האוכית של כף הרגל שכן הסוליה ניראית כנדנדה ולכן "סופגת" את כל התנועה של כף הרגל אליה. לדיברי מייצרי הנעלייים מהסוג הזה, אלה הנעליים הטובות ביותר שמונעות כאבי גב ומשפרות את היציבה.

APOS פותח כאמצעי טיפולי, לא כנעליים ללבישה ביומיום (אם כי ניתן ללובשם במהלך היום גם כן),. העיקרון עליה מושטטות הנעליים הוא עיקרון פיזיוטרפי ידוע הגורם לגירויים מרובים של הכרת הגוף במרחב (גירויים פרופריוצפטיביים). הנעליים עושות זאת על ידי שני חצאי כדור המוצמדים לתחתית סוליית הנעל, הגורמות לכך שההליכה תתבצע על קצה הכדורים. ניתן בהתאם לצורך להסית את הכדורים מהמרכז על ידי פיזיוטרפיסטים של APOS, כדי לקבל אפקטים נוספים של הפעלת שרירים שבדרך כלל אינם פעילים.

לפני שהולכים להשקיע בנעליים וטיפולים מיוחדים רצוי לנסות פעילות מסודרת לחיזוק שרירי הבטן הגב חגורת האגן וחגורת הכתפיים בחדר כושר. בדרך כלל פעילות מסודרת תסייע ותמנע כאבי גב.

לגבי כאבים בברכיים יש לבדוק מה מקור הכאבים ובהתאם לכך להתאים את הפעילות המתאימה לך כדי למנוע כאבים ונזק עקב הפעילות בה אתה עוסק.

מאחל לך הצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לרכוש את הנעליים האלה בארץ

מיכל
    29/07/2008

האם משהו יודע האם ניתן לרכוש את הנעליים הללו בארץ? כל מידע בעניין יעזור לי תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון לברכיים למניעת כאבים
    טליה
    29/05/2008

שלום,

אני בת 52, וסובלת מזה 7 שנים מכאבי ברכיים.

הצילומים מדגימים הרס קשה ושינויים ניווניים משמעותיים בלשכה הפנימית בברכיים,ושינויים ניווניים בפרק הפטלו-פמורלי, יש הגבלה בכיפוף וביישור מלווים בכאבים וחריקות.

לפני שנה וחצי הוזרקו לי בסדרה של 3 זריקות לברך שמאל סינוויסק.

בגלל גילי הצעיר מסרבים להכניס אותי לניתוח של החלפת הברכיים, והוצעה לי חלופה זמנית לשיכוך כאבים של הזרקת קורטיזון בשם diprospan 2 cc.

1. האם לאור הרקע שציינתי אני לוקחת על עצמי סיכון בזריקה הן מבחינת עוצמת הכאבים והן מבחינת מצב הברך (זריקות הסינווסיק שקיבלתי בזמנו היו ללא תועלת)?

2. האם אתה, לאור ניסיונך, יכול לומר לי האם היית ממליץ לנתח אותי?

3. האם אפשר לקבל את זריקת הקורטיזון בשתי הברכיים במקביל?

4. אם לא, מה טווח הזמנים שאפשר להשתמש בזריקה בין ברך לברך?

5. ובאופן כללי - אשמח לשעת האם יש לך המלצה על קורטיזון מסוג אחר מאשר זה שציינתי בשאלתי הקודמת (diprospan 2 cc)?

תודה רבה מראש על התשובה האדיבה.

הוספת תגובה

• שחיקת סחוסים בברכיים

ד''ר שמואל לובושיץ
    29/05/2008

טליה שלום
    שחיקת (בלאי) הסחוסים המפרקיים גורמת לכאבים, תגובות דלקתיות במפרקים וכתוצאה מכך מגבלות תפקודיות שונות בהתאם למפרק המעורב. עם התפתחות הרפואה ישנם פתרונות למצבים אלה שבעבר לא היו קיימים. במידה ומצב הסחוס המפרקי הוא כזה שלא ניתן לחדשו (מה שקורה בד"כ) ניתן להשתיל מפרק מלאכותי כאשר בטכנולוגיות המודרניות משתלים אלה מחזיקים מעמד זמן ארוך יחסית. נכון, שניתוח כזה כרוך גם בסיכונים.לכן, כאשר מומלץ להניח על כפות המאזניים את הרווח הצפוי מהניתוח לעומת הסיכון ולקבל החלטה. אם היום, למרות הכאבים את מסוגלת לתפקד במסגרת היום יומית (הליכה ישיבה עבודה וכד') מומלץ לדחות את הניתוח ובינתיים ניתן לבצע הסננות של קורטיזון העשויות להקל על הכאבים לתקופה כזו או אחרת. גם לזריקות לתוך המפרק קיימים סיכונים (זיהומים משניים) אולם בסבירות אפסית כמו גם האצת תהליך בלאי הסחוסים.
    במידה והסבל הוא רב והכאבים אינם מרפים אני ממליץ בחום לבצע את ניתוח החלפת המפרק במפרק מלאכותי למרות גילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשוקיים
    נעם
    29/05/2008

שלום רב

בן 34, סובל מזה תקופה ארוכה מכאבי שוקיים בזמן הליכה מאומצת.
    מיפוי עצמות תקין
    לפני 10 חודשים, בדיקת עורקי גפיים תקין :
    ,בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר
    בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה
    .באספקת הדם במנוחה
    Ankle/Arm Index:1.20
    החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה
    בשני הצדדים ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות
    .לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת.

אורטופד מומחה לכף רגל העלה את האפשרות שכנראה מדובר בתסמונת מדורים כרונית (שבמידה ומתבררת ככזו, הטיפול לזה ניתוחי).

לפני כחודש הייתי אצל כירורג כלי דם, בדיקה פיזית תקינה, ושוב שלח לבדיקת עורקי, וורידי, רגליים (ששוב יצא תקין).

בבדיקת עורקי הגפיים התחתונות ע"י דופלר
    בשני הצדדים אין מפלי לחצים בעלי משמעות, התרשימים תקינים ואין כל עדות לפגיעה
    .באספקת הדם במנוחה
    Ankle/Arm Index:1.18
    -------------------- למקור אי ספיקה COLOR CODED DUPLEX SCANNER-בבדיקת הגפיים התחתונות ב
    ורידית
    :בשני הצדדים אין עדות לאי ספיקה ורידית בעלת משמעות המודינמית ב
    וריד הפמורליס השטחי
    וריד הפופליטאל
    וריד הספנה הארוכה במוצאו
    וריד הספנה הקצרה
    -------------------- אצל אורטופד נוסף, והוא שלח לבדיקת EMG, והיא יצאה תקינה, וכן שוב לבדיקת כלי דם להחזרי זרימה עורקית (מה שנעשה בבדיקה לפני כעשרה חודשים, אבל לא בבדיקה של לפני כחודש).
    התוצאות כלדלהלן :

-------------------- החזר זרימה עורקית לאחר איסכמיה
    בצד ימין ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליע
    .לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת
    בצד שמאל ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא מיידי ואין כל עדות
    .לעיכוב באספקת הדם גם בעת זרימה מוחשת
    -------------------- לשאול מספר שאלות בבקשה :

א. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה האחרונה ?
    ב. איך ניתן להסביר את זה אם למעשה הכאבים הם בשתי הרגליים ?
    ג. הכאבים לא חדשים, ולפני 10 חודשים ביצעתי את אותה בדיקה והיא היתה תקינה על אף הכאבים, האם יכול להיות שאחת מהבדיקות לא נעשתה בצורה נכונה ?
    ד. האם בעיות עיצביות (אולי עמו"ש) יכולות לגרום להפרעות באספקת הדם בגפיים, או שבמידה ובדיקת EMG תקינה זה שולל בעיות עיצביות ?
    ה. והאם אולי הלחץ התוך מדורי עצמו הוא זה שגורם להפרעה באספקת הדם ? (ול

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשוקיים

הוספת תגובה

• שוקיים

ד''ר שמואל לובושיץ
    29/05/2008

לנועם שלום,
    על פי ממצאי הבדיקות שהבאת לפנינו עולה שאין פתולוגיה הקשורה לתחום האורתופדי. לגבי שאר הבדיקות עליך להיוועץ עם מומחה לכלי דם. מקור עצבי מחוט השדרה בד"כ אינו משפיע על אספקת הדם לגפיים. אשמח לקבל תיאור יותר מפורט של הכאבים עליהם אתה מתלונן: מתי מופיעים? מתי חולפים? האם קשורים לפעילות ואם כן איזו? האם עליה ו/או ירידה במדרגות גרומות לכאבים? האם מעבר מישיבה ממושכת עם ברכיים כפופות לעמידה מפיק כאב?
    במידה ומדובר בתסמונת יתר לחץ תוך מדורי כרונית הטיפול הוא אכן ניתוחי שאינו מסובך. ניתן להוכיח קיומה של תסמונת זו ע"י בדיקה ייחודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, ותשובה לשאלתך...

נעם
    29/05/2008

שלום ד"ר

קצת קשה להיות מאוד ספציפי לגבי הכאב, כי הוא מופיע בכמה סיטואציות בדרגות כאב שונות.
    הפעילות הגופנית שאני עושה היא הליכה, וזה מופיע בהליכה, ובעליות זה מגיע די מיידי.
    זה לא כל כך קורה במדרגות, אלא בהליכה רגילה, ובעליות זה הרבה יותר חד.
    כמובן שכשיש את הכאב אז גם כל תנועה גורמת לכאב (כולל מדרגות).
    במעבר מישיבה ממושכת לעמידה, יש כאב עמום וכבדות ברגל, לא משהו ספציפי לשוקיים כמו הכאבים דלעיל.
    יש לציין שגם במנוחה ניתן לחוש את הכאב בשוקיים על ידי לחיצה על השריר, או בכל כיפוף של הקרסול לכיוון הברך.
    רק בכדי להיות בטוח, אשאל שוב, האם אתה משוכנע שאין כל קשר לבעיות עמו"ש מותני ?
    והאם במידה ואכן אגיע לשלב הניתוחי, באיזה ניתוח מדובר ?
    מה משך ההחלמה ? יש אפשרות לחזור לפעילות גופנית (הליכה) בהקדם ?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שמואל לובושיץ
    30/05/2008

מציע שתפנה למומחה נוסף בתחום האותופדיה על מנת להיבדק שנית ולקבל חוות דעת נוספת...יש קושי רב לענות על שאלותיך במסגרת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שני
    28/05/2008

בגלל כאבים מאחורי הברך שנמשכים 3 חודשים עשיתי ב-17.2 בדיקות דם :ספירת דם ושקיעת דם והן יצאו תקינות וב10.4 עשיתי צילום רנטגן והוא יצא תקין ולא נראה בו ממצא חריג בכלל. (גילי 17) רציתי לדעת האם בדיקות אלה שוללות משהו חמור כמו סרקומה ? פשוט אני ממש חוששת מכך עקב כל מיני מאמרים באינטרנט שקראתי עוד ביום הראשון שהחלו הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שמואל לובושיץ
    28/05/2008

לשני המודאגת,
    נראה שאם הצילום שעשית לא הדגים ממצא פתולוגי את יכולה להיות שקטה...בכל מקרה לאור דאגתך אני מציע שתפני למומחה בתחום האורתופדיה על מנת להסיר חששות מיותרים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    קרן
    28/05/2008

אני מטר 83 סובלת מכאבי גב מאז שאני מכירה את עצמי אבל בזמן האחרון אני אפילו לא מצליחה להחזיר בקבוק של 2 ליטר יותר מ5 דקות,אני לא יכולה לשכב על הגב או להחזיר ילד על הידים (אני עובדת בגן ילדים)
    הייתי רוצה המלצה של רופא טוב שעובד בכללית במרכז שמומחה בבעיות גב
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמואל לובושיץ
    28/05/2008

לקרן שלום
    לצערי הרב איננו ממליצים בפורום זה על רופאים...אני מאחל לך שתרגישי טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בגיל 75
    מיכל
    28/05/2008

שלום, בהמשך לתשובתך, אמי שברה יד (אמה) ולפני שגובסה הוזרקו לה מס' זריקות באיזור השבר.
    לשאלתה מדוע מזריקים לה ענה הרופא (או מי שזה היה) שזה נגד כאבים.
    האם קיים דבר כזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בגיל 75

הוספת תגובה

• שבר ביד

ד''ר שמואל לובושיץ
    28/05/2008

ראי תגובתי מיום 26/05/08

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשינוי מזג אויר
    אלונה
    27/05/2008

שלום רב
    אני בת 54,בשלוש השנים האחרונות יש לי כאבים מאוד מציקיםבעורף ובכתפיים כל שנה בעונת המעבר,(מרץ-אפריל).
    א. למה זה קורה?
    ב.אם אעבור לארץ קרה כמו בריטניה,האם זה ישפיע לרעה?

בתודה מראש.............אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשינוי מזג אויר

הוספת תגובה

• כאבים בכתפיים עם שינויי מזג אויר

ד''ר חגי אמיר
    29/05/2008

שלום אלונה,
    כמו ברקמות ומערכות אחרות, כל הגוף עובר שינויים ,"ומשתבח" עם הזמן.
    לא בדיוק ברור מה הגורם לכך שעונות מעבר גורמות לכאבים ולחץ במערכת השלד והשרירים אולם הרבה אנשים חווים זאת.
    יתכן והדברים קשורים למתח בעונות המעבר, או לתגובה של השרירים ומערכת השלד לשינויי הלחץ ומזג האויר.
    האם בריטניה תשפיע לרעה או לטובה ? לגמרי לא ברור.
    בין היתרונות והחסרונות של מעבר ניתן גם להכניס גורם זה אולם הדבר לגמרי לא בטוח.
    לא תדעי כיצד מזג האויר ישפיע עליך עד שתחווי זאת.
    אני מאחל לך חוויה נעימה, בארץ או בחו"ל
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בלברום
    ירון
    27/05/2008

מה עושים לאחר שתוצאת MRI קובעת: מודגם קרע בבסיס הלברום הקדמי העליון המערב כמעט את כל עובי הלברום ללא ניתוקו.
    יש עוד כל מיני על בצקת לשדית בסמוך למיטת הנגע, חשד לסדק שטחי בסחוס המכסה את האצטבולום, שנץ תת קורטיקלי, bump קורטיקלי זעיר בסמוך.
    קפסולה ורצועות פמורליות תקינות

איך בכלל כל זה קורה לי? הספורט היחיד שעשיתי בשנה האחרונה היה ללכת על הליכון בעקבות המלצת דיאטנית בעקבות טריגליצרידים בדם (ואני ממש לא שמן...). כשהתחיל לכאוב לי הפסקתי ללכת. ומה עכשיו? יש ניתוח לזה? משחזרים סחוס? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בלברום

הוספת תגובה

• קרע

ד''ר שמואל לובושיץ
    27/05/2008

לירון שלום
    לא תארת מה הסימפטומים שלך ועל ולמה פנית לרופא? בכל מקרה על פי ממצאי בדיקת התהודה המגנטית שצטטת נראה שאתה כרגע צריך מנוחה ולהימנע ממאמצים למשך תקופה של חודשיים-שלושה ונטילת תרופות נוגדות דלקת במידה ויש לך כאבים. בכל מקרה מומלץ לחזור לרופא המטפל עם תוצאות הבדיקה הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחה סחוס במפרק הירך
    מנחם
    27/05/2008

שלום דוקטור אני בין שישים עושה כל בוקר הליכות ומשחק פעמיים בשבוע בואלניג עשיתי צילום וראו בצילום בריחת סחוס קלה וזה גורם לי קצת כאבים הרופא האורטופד שלח אותי לפיזוטרופיה האם זה יכול לעזור לי.או עדיף ללכת לדיקור סיני .האם תוכל ליעץ לי מה עדיף והאם יש טיפול אחר .תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בריחה סחוס במפרק הירך

הוספת תגובה

• כאבים במפרק הירך

ד''ר חגי אמיר
    29/05/2008

שלום משה,
    אני שמח לשמוע שאתה פעיל מבחינה גופנית, הדבר רק מועיל.
    הליכות ופעילות גופנית הוכחה כמועילה להורדת כאבים עקב מצב של שחיקת סחוס.
    ולכן יש להמשיך ולבצע את הפעילות הגופנית כדי לשלוט בכאבים. פיזיוטרפיה יכולה לעזור, וגם דיקור סיני הוכח במיקרים רבים כמועיל בשליטה בכאבים הניגרמים בגין שינויים ניווניים במרקים הירכיים והברכיים.
    אני מציע לך לנסות ולעשות מה שעוזר לך אישית, ומה שאתה מרגיש נוח ביותר לעשות.
    אם דבר מסויים אינו נוח לך או אינו גורם לך להרגיש טוב יותר אין טעם להמשיך בו.
    מאחל לך המשך פעילות מהנה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI של הירך השמאלי
    נעה
    26/05/2008

שלום דוקטור,

מצאו לי ב-MRI חשד לאווסקולר נקרוזיס ,אפשרות שניה אוסטיאופורוזיס או קונטוזיה ?מה זה אומר לאן ממשיכים מכאן?האם יש מגבלות?תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    MRI של הירך השמאלי

הוספת תגובה

• תהודה מגנטית של מפרק הירך

ד''ר שמואל לובושיץ
    26/05/2008

שלום יעל
    אני מניח שאת הבדיקה הנ"ל בצעת בעקבות המלצתו של אורתופד אותו בקרת בגין תסמינים הקשורים למפרק הירך. המלצתי היא לפנות שוב לאורתופד שבדק אותך לראשונה ולהפנות אליו את השאלות. במידה ולא תשבעי רצון ותישארנה לך שאלות שלא הובהרו אשמח לנסות לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה