מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בבורסה של הירךמלי17/04/2008
שלום רב
אובחנה אצלי דלקת בבורסה של הירך. הדלקת נמשכה מספר חודשים והתבטאה בכאבים חזקים
במיוחד מתוך שינה, במהלך קימה לאחר ישיבה ממושכת, ומעט בזמן הליכה.
בשלב הבלתי נסבל ביקרתי אצל אורתופד שהזריק לי " זריקת פלאים" לתוך הבורסה ובין רגע נעלמו כל הכאבים.
אך לצערי הרב לאחר כשלושה שבועות התחדשו הכאבים בזמן הליכה. קיבלתי זריקה שניה אך הפעם ללא הטבה.
שאלותיי הן:
האם הליכה יומית של שעה עלולה להזיק וללבות את הדלקת?
האם יש מצב שהדלקת החריפה המלוווה בכאבי תופת ומעירה בלילה תחזור?
האם יש ריפוי מלא למצב כזה?
תודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורסה
ד''ר שמואל לובושיץ17/04/2008שלום לך,
בעיקרון רצויה מנוחה מפעילות עד חולף הבעיה. תיאורטית קיים סיכוי שהבעיה תחזור. במחקר שבוצע בנושא למרות הטיפול 36% מהמטופלים היו עדיין עם תסמינים לאחר שנה; 29% לאחר מעקב של 5 שנים...לחולים שהוזרק קורטיזון היה סיכוי מופחת פי 2.7 ללקות בבעיה באופן כרוני.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות על תשובתך וחג שמח
מלי17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר ממצא ב- mriמילי16/04/2008
שלום!
רציתי לברר לגבי פענוח ממצאי הבדיקה
"שינויים ניווניים במניסקוס הלטרלי בקרן האחורית שנראה EXTRUDED עם מיגנל גבוה בתוכו".
שאר הבדיקה תקינה.
מה זה אומר? מה זה דורש? האם יתכן שזה כתוצאה מטראומה ולא משינויים ניווניים כפי שכתוב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהבדיקה היא בברך
מילי16/04/2008תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירךדודי16/04/2008
אני סובל מכאבים עזים בירך. פיזיוטרפיסטית הציעה שתי אפשרויות: דלקת בבורסה או מתיחה של רצועה.
שאלותי:
- כיצד ניתן לדעת מה ההאבחנה הנכונה (מבחינת מאפייני הכאב וההשפעה על התפקוד)? והאם יכולות להיות אבחנות נוספות?
- מה הטיפול לכל אפשרות? ומהו זמן ההחלמה?
- כיצד ניתן להקל על הכאב? קיבלתי עד כה כדורים, גם אגרסיביים מאד כמו אלגוליזין, אך ללא הואיל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך
ד''ר שמואל לובושיץ16/04/2008שלום לך
רצויה בדיקת רופא מומחה בתחום האורתופדיה...על פי תיאור תלונותיך לא ניתן לענות על שאלותיך הספציפיות קודם להעמדת אבחנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר maisonneuve - פעילות אירובית?רועי15/04/2008
עקב שבר פטישון אחורי בקרסול ופיבולה בשליש עליון (maisonneuve) נותחתי (2 ברגים). כרגע שבועים בגבס. עוד 4 שבועות עם גבס פלסטי הוצאת ברגים והסרת גבס.
מאד מעונין בהמשך פעילות אירובית. האם אופני כושר מומלצים?
האם קיימת פעילות אירובית אחרת מומלצת?
האם עדיף להשאר ללא פעילות כדי לא לפגוע בהחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול שבור
ד''ר שמואל לובושיץ15/04/2008שלום רב
ניתן לבצע כל פעילות שאינה מעמיסה משקל (עומס) על מפרק הקרסול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אופני כושר נחשב "העמסת משקל"
רועי15/04/2008תודה רבה.
האם עבודה על אופני כושר נחשבת "העמסת משקל" אסורה או שניתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור!
ד''ר יחזקאל טיטיון17/04/2008לשאלה זאת כבר קיבלת תשובה מפורטת בפורום אחר...
אסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בזמן הריון...מיטל15/04/2008
שלום,
יש לי עקמת טיפה לא משהו רציני אז בהריונות זה ישפיע העקמת ויהיו בעיות וכאבי גב.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
בד"כ עקמת בעמוד השדרה אינה מהווה גורם לכאבים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאוטומיה של הירךהניד14/04/2008
עברתי ניתוח לפני כ-8 חודשים. מאז אני מתהלכת עם קביים קנדיות, וסובלת מכאבי גב, עמוד שדרה צווארי ובמיוחד מהרדמויות וכאבים בידיים ומתעוררת מספר פעמים בלילה מכאבים.
אני מטופלת בהידרותרפיה ובפיזותרפיה.
האם יש קשר בין הניתוח להרדמויות בידיים?
מה ניתן לעשות כדי להקל/למנוע כאבים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירך
לא נראה שיש קשר ישיר בין התלונות שלך לבין הניתוח. לעומת זאת, עלול להיות קשר לעובדה שאת נעזרת בקביים...לצורך אבחון הבעיה רצוי לפנות למומחה בתחום כירורגיה של היד עם תוצאות של בדיקת E.M.G & N.C.V של שרירי ועצבי הידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה נגד כאבים בברכייםערן12/04/2008
שלום רב.
סבתא שלי בת 83.
היא סובלת מזה שנים ארוכות משחיקת סחוס בברכיים וכתוצאה מכך היא סובלת כאבים איומים בשני הברכיים לפעמים עד כדי בכי.
מכרים הציעו לה לקבל זריקה נגד כאבים בשני הברכיים.
שאלותיי:
1. האם הזריקה מומלצת?
2. לכמה זמן הזריקה עוזרת?
3. מהן תופעות הלוואי?
4. האם יש סיכון במתן הזריקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה לברכיים
ד''ר שמואל לובושיץ12/04/2008שלום גם לך
יש אפשרות להקל על הכאבים ע"י הסננת סטרואידים (קורטיזון) לחלל מפרק הברך או חומרים המכילים חומצה היאלורונית...כדאי להיוועץ בעניין עם האורתופד המטפל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףרינת11/04/2008
אימי בת 86 פרקה כתף לפני כ 7 שנים עקב נפילה ולאחר מכן פרקה שוב את אותה כתף. כעת היא שוב פרקה אותה ורופא אורטופד אצלו היינו אומר שאפשר להחזיר את הכתף רק בהרדמה היות ועבר זמן מה ניתן לעשות? מה אתה מציע לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף
ד''ר שמואל לובושיץ11/04/2008אם אכן עבר זמן רב מאז הפריקה יהיה קושי להחזיר את המפרק למקומו אפילו בהרדמה...צריך לשקול מה לעשות אולם יש קושי לעשות זאת במקום ובזמן הזה...מומלץ להיוועץ עם האורתופד המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך...יניב...11/04/2008
עברתי אורטוסקופיה לפני שבעה חודשים בברך שמאל בעקבות דלקת בגיד הארבע ראשי לפי ממצא של הmri רצועות תקינות ומינסקוס תקין...אצין שהדלקת התפתחה בעקבות מכה שקיבלתי בפיקה לפני שנתיים ורק אחרי שנה התחילו להופיע לי כאב עמום יום יום...אני כבר שנה וחצי עם כאבים עושה פיזיוטרפיה באופן עצמאי הברך לא החלימה במלואה השיפור הקטן שלא כול היום מופיעים הכאבים אבל כול יום יש לי כאב לסירוגין....מה תוכל לומר לי על מצבי הברך כרגע דפקה לי את שיגרת החיים שלי מבחינת עבודה...מה יש לי לברך אם תוכל לעזור לי...אודה לך קובי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך
ד''ר שמואל לובושיץ11/04/2008רצוי היה לצרף את ממצאי הארתרוסקופיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברך
גדי זילברמן20/04/2008שלום רב ד"ר לפני שלושה חודשים עברתי נתוח עקב קרע מלא ב4 ראשי עדיין יש לי כאבים חזקים למרות שמזה חודש ימים אני עושה פיזטורפיה.
האם זה נורמלי שרמת הכאב כל כך גבוהה למרות שהתחלתי ללכת ואני מכופף יפה את הרגל עדיין לא כיפוף מלא חלקי בלבד
מה ניתן לעשות אפילו רכשתי לבית מכשיר טנסוגם לאחר לקחת כדור נגד כאבים זה לא עוזר והלילות קשים לשינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךמיכאל11/04/2008
שלום
אני בן 33 ובשבוע האחרון הברך מאוד כאבה,בהליכה, בכיפוף הברך ובמיוחד בירידה במדרגות. במנוחה אין כאב. שמתי לב שישנה בליטה מתחת לברך וכשאני לוחץ עליה היא כואבת. בילדותי לא היו לי בעיות ברכיים, רק בשנה האחרונה היה כאבים קלים למספר שניות והן נעלמו.
בצילום רנטגן נרשם שיש אוסטאופיט בלבד.
ב-CT גילו שהכל תקין מלבד "זיזים גסים באחיזת גיד בחלקה העליון (של עצם הפיקה)". והתרשמות: " שינויים ניוונים קלים בעצמות הפיקה".
מזה יכול להיות? האם יתכן שזה דלקת? או אולי אוסגוד-שלטר? ואיזה טיפול מתאים לזה?
האם מיפוי עצמות יכול לעזור לאיבחון נוסף?
תודה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד''ר שמואל לובושיץ11/04/2008שלום רב
הסיבות לכאבים כפי שתיארת אותם יכולות מרובות...לפיכך מומלצת בדיקת מומחה בתחום...על כל פנים קרוב לוודאי שכאביך נובעים מעומס על המשטח המפרקי של הפיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרק כף הידחנה10/04/2008
לפני יומיים מעדתי במהלך ריצה, ובלמתי את נפילתי קדימה בעזרת כף ידי הימנית (גם הסנטר והברך חטפו שריטות...). קיררתי את היד אחרי הנפילה.
היום, לבד מכאבים ומוגבלות מסויימת בתנועה, יש נפיחות בגב כף היד וכן תחושה של חום מקומי.
האם יש מה לעשות? מומלץ לחבוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש כף היד
ד''ר שמואל לובושיץ10/04/2008מומלץ בחום להיבדק ואף לבצע צילומי רנטגן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףאורן09/04/2008
אני בן 38. בגיל 18 פרקתי לראו/נה את הכתף, ומאז פרקתי עוד כ- 10 פעמים, רובן במהלך השינה!!
הפעם האחרונה בה פרקתי היתה לפני 3 שנים.
לאחרונה התעניינתי בניתוח. שאלותיי הן :
1. סיכונים :
אם התנועה תוגבל ? אם כן, באיזה אופן ?
מה לגבי פגיעה בעצבים וכלי דם ?
הבנתי שמדובר בעוגנים נספגים, דהיינו, שלא אמורים להישאר בגוף. האם נכון ? האם זה מונע כאבים לאחר הניתוח ? תוך כמה זמן נספגים ?
2. תקופת החלמה :
כמה זמן מתלה ? פיזיותרפיה ?
תודה, אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקות חוזרות
ד''ר שמואל לובושיץ10/04/2008שלום לך
בד"כ שיעור הסיבוכים הוא זעום בניתוחים מסוג זה. לגבי שאר הפרטים החשובים ששאלת עליך להפנותם לרופא המנתח היות וכל מנתח ושיטתו הוא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטופדיה אונקולוגיתאליאור09/04/2008
שלום רב.
אני בחור צעיר בן 21 אשר עברתי ביופסיה תחת סיטי ונותחתי פעמיים כבר במפרק ברך ימין לשם קריטת מעין "גידול שפירי"
העונה לשם p.v.n.s .
בניתוח הראשון הייה פתיחה של הברך לשם הוצאה של "הגידול השפירי" אך לחר מספר חודשים הוא חזר..
והניתוח השני הייה באורטוסקופיה לשם הוצאת "הגידול השפירי".
אשר הייה לפני כחודשיים פלוס.
ולפני כשלושה שבועות הוזרק לי לברך y-90 {היטריום}בכדי שה"גידול" לא יחזור.
אךחומר זה גרם לי למספר תופעות בברך.: נוקשות של ממש בחלקו הפני של הירך מלווה בחום גבוהה באזור הירך.
בבדיקת האולטרסאונד ניראה כי ישנם בצקות אך אין זיהום. ומגבלה נוספת היא כיפוף שא יותר מ 90 מעלות.
והנה לשאלותי: האם מקובל שתופעות אלה מופיעות.?.
מהו זמן ההחלמה ?
והאם ישנם סיכוים שיווצרו פגיעות בברך לאחר מכן בעקבות החומר.?
מקווה שתיתן תשובות לשאלותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקולוגיה
ד''ר שמואל לובושיץ09/04/2008שלום רב
pimneted villonodular synovitis היא תופעה פתולוגית של רקמת הסינוביה שמקורה אינו ברור (ייתכן על רקע הפרעה למערכת החיסונית) - רקמת הסינוביה מתעבה ועוברת שינויים מבניים. הטיפול הוא :כריתת הרקמה המרפדת את קופסית המפרק. הכריתה יכולה להתבצע הן בעמצעות פתיחה של המפרק והן בטכניקה אנדוסקופית. שיעור האירעות החוזרת עומד על 50%. כבר בשנת 1982 פורסם מחקר שבדק הזרקת yttrium רדיואקטיבי לחלל המפרק והשפעתו על הסינוביה. מאז אין פרסומים רבים נוספים ומספר החולים שטופלו בשיטה זו אינו רב (לפחות על פי הדיווחים בספרות). בכל מקרה, תוספת החומר הזה לפעולה כירורגית היא מקובלת. ההפרעות שאתה חש בברך חלקן קשור למחלה עצמה וחלקן קרוב לוודאי בעקבות הניתוחים.החומר הרדיואקטיבי עצמו לא דווח שגורם לנזקים משמעותיים למעט מספר מועט של מקרים בהם נוצר נמק של העור באזורי ההזרקה בעיקר כשעשו בו שימוש במפרקים קטנים יותר (קרסול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דובריןיבגני08/04/2008
אני הייתי רוצה לדעת מה זה דוברין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוברין
ד''ר שמואל לובושיץ09/04/2008אין לי מושג...נשמע כמלה בשפה סלאבית כלשהיא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני08/04/2008
לפני חודשיים ושבוע התחילו לי כאבים מאחורי ברך שמאל הם כאבים קלים שהולכים ובאים לפעמים אחרי עמידה או ריצה הרגשתי קצת יותר כאב(קרה 3 פשעמים ועבר תוך 3 ימים) .לפני חודש ושבועיים הלכתי לרופא ילדים והוא נתן לי בגלל שהייתי לחוצה לעשות שקיעת דם וספירת דם הן יצאו תקינות הכאבים נמשכו אז הלכתי לאורתופד לפני שבוע ויום והוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור יחסית ומפרקים גמישים והוא אמר שמה שיש שם זו דלקת ונתן לי פלדן ג'ל ואני שמה כבר שבוע ובאמת יש שיפור לפני שבוע התחילו לי כאבים מאחורי ברך ימין כאבים בינוניים שעברו אחרי שבוע .האם עלי להיות מודאגת ?האם זה יכול להיות משהו חמור?רציתי להגיד שיש לי משקל יתר וגילי 17.יש לנו פעמיים בשבוע ספורט אבל שבוע וחצי לא היה (בשיעורי ספורט אנחנו עושים קפיצות על חבל וריצות קצרות או לפעמים ארוכות).רציתי להגיד גם שבמשך שנה הלכתי עם אותם נעלים יום יום והנעלים נהיו שחוקות כאלה ועדין המשכתי ללכת איתם ולפני שבוע החלפתי נעלים האם זו יכול להיות הסיבה לכאבים מאחורי ברך ימין כאילו בגלל שיש עכשיו תמיכה לרגל(קשת)?ב5 ימים (מיום רביעי שבוע שעבר בלילה) האחרונים הרגשתי כאב בינוני מאחורי ברך שמאל בלילה וביום כמעט שלא(במשך כל החודשיים שהיו כאבים קלים אף פעם לא הרגשתי בלילה רק ב5 ימים האחרונים בדיוק לאחר שיעור ספורט) האם זה יכול להיות מכך שביום רביעי וחמישי היה לנו עומס פעילות כלומר ביום רביעי עשינו קפיצות על חבל 30 בערך,קפיצות מצד ספסל לצידו השני וריצה קצרה וביום חמישי ריצה ארוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר שמואל לובושיץ09/04/2008לפי התיאור נראה שאת סובלת מכאבים שמקורם ברגישות יתר של הפיקה בעקבות עומס (קפיצה בחבל, ריצה). הימנעות מעומס על מפרק הפיקה -ירך עשויה למנוע את הכאבים....בכל מקרה רצוי להיות במעקב ע"י האורתופד שטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)