פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים רגעיים חוזרים בברך
    רז
    20/05/2008

שלום,
    אני בן 23 והסטורית הברכיים שלי ללא רבב.
    בשבועות האחרונים התחלתי לחוש כאבים חדים ורגעיים פעם בכמה ימים תוך כדי הליכה.
    השינוי הפעילותי היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שכבר מספר חודשים אני רוכב על אופניים בתדירות של פעם ב3 ימים.
    מדובר רק בברך שמאל.
    האם ניתן לדעת מה גורם לכאב?
    האם ניתן לקבוע שהרכיבה היא הגורם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים רגעיים חוזרים בברך

הוספת תגובה

• כאבים דוקרים בברך

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

רז היקר שלום.
    הכאב שאתה מתאר יכול להגיע ממספר מבנים שונים בברך.
    יש צורך בבדיקה יסודית של הברך כדי למצא את מקור הבעיה.
    יתכן שמדובר בתגובה של אחת מרצועות הברך לפעילות שאתה מבצע, ולכן יתכן ויש מקום למנוחה שבוע ימים מהפעילות הקבועה אותה אתה עושה ולאחר שבוע לחזור שוב לפעילותהרגילה.
    אם הכאבים יחזרו יש מקום לבצע בדיקה מדוקדקת יותר.
    מקווה שקיבלת תשובה ולו חלקית לבעייתך .
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    שרון
    20/05/2008

שלום רב
    אתמול במיון.. הסתבר לי שיש לי דלקת באזור מותן ימין, במפרק (אני לא יודעת בדיוק את השם הרפואי).
    הכאבים נמשכים כבר חודשיים. קיבלתי נקסין ל- 14 יום ואני צריכה להתחיל פיזיוטרפיה.
    ראשית, רציתי לדעת האם יש משהו שניתן לעשות בכדי להקל על הכאבים או דברים שלא מומלץ?-
    ספורט, נהיגה, טיפולים אלטרנטיביים, ניקיון או כל דבר אחר.
    שנית, האם יתכן שהדלקת גורמת לתחושת כאב גם ברגל ימין?
    תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• כאבים במותן?!

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

שרון היקרה שלום,
    כאבים במותן איננו נותן כיוון מספיק עבורי כדי להתייחס לשאלותייך.
    אנא נסי למקד את הבעיה ומה שרשמו לך מהמיון כדי שאוכל לנסות ולהרחיב לך מעט על בעייתך והטיפולים האפשריים.
    תודה ובהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצעות סי טי עמוד שידרה מו
    דודי
    19/05/2008

שלום ברצוני לברר הבן שלי לפני גיוס לאחרונה כשנה סובל מכאבי גב תחתון ובירכיים ( יש לציין שיש לו פלטפוס חזק ) עשה צילום סי טי בצילום L3-4 בלט דיסק דיפוזי ץגורם ללחץעל שק התקאלי נקבים בינחוליתיים חופשייםץ מבנה גרמי תקין וגם בL4-5 בלט דיסק דיפוזי וכו" מה זה אומר בשפתנו? בתודה מראש

הוספת תגובה

• פיענוח שפת ה-CT

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

דודי היקר,
    לדאבוני הרב כל מה שכתבת לא אומר הרבה.
    בילטי הדיסק הדיפוזיים הם דברים שכיחים שרואים באחוזים ניכרים באוכלוסיה ללא כל משמעות קלינית.
    אולם בדיקת הCT כשלעצמה אינה משמעותית ללא בדיקה קלינית וממצאים קליניים שמלווים אותה.
    יש לחזור לרופא ששלח את בנך לבדיקהת ה-CT שיוכל לומר אם יש או אין משמעות לממצאים אלה.
    כה לחי והצלחה בשירות הצבאי של בנך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכתף שמאל
    אורית
    19/05/2008

שלום רב,

לפני כשלושה חודשים התעוררתי בבוקר עם כאב בכתף והמון "קנאקים" בעיקר כאשר אני מרים את היד . מאז הכתף כואבת בצורה לא חזקה מאוד אך באופן מטריד ומעט מפריע לי בשיגרה. בנוסף כמובן שיש את ה"קנאקים" בצורה מסויימת.

הייתי היום באולטראסאונד והרופא כתב לגבי פרק אקרומיו קלויקולרי שהוא "עם הרחבה של חלל המפרק והתעבות סינוביאלית (מצב לאחר חבלה בעבר) לסיכום: שינויים ב- ACJ כמתואר.

הוא שאל אותי אם עברתי חבלה ואמרתי לו שלפני כעשר שנים באימון ג'ודו (אני כלל לא ספורטאי מקצועי אך לאורך השנים עסקתי בפעילות גופנית רבה ובין השאר בקרב מגע) כתוצאה מהתנגשות עם חבר לאימון, חטפתי מכה עזה מאוד בכתף שהשביתה אותי חלקית מאימון לתקופה של כמה שבועות.
    מאז המכה הכאב עבר וחזרתי לתפקד כרגיל.
    הפעם הבאה ש"נזכרתי" בכאב בכתף היה לפני כשנתיים כששחיתי שחיית חזה והתחיל לכאוב לי.

וכאמור, לפני כשלושה חודשים הכאב חזר ביתר שאת.

שאלותיי הם,
    1)האם הגיוני שהממצאים הללו והכאב הנוכחי, קשורים במכה שקיבלתי לפני 10 שנים, שכן מאז המכה לא הייתה לי שום בעיה למעט אולי קצת מאוד "קנאקים" בכתף שלא הפריעו לי בכלל והמשכתי להתאמן בחדר כושר, קרב מגע וריצות בצורה קבועה (לא אינטנסיבית אך לדעתי בהחלט מעל לממוצע) ? (חשוב לציין שלפני שהתחיל לי הכאב שוב, לא התאמנתי בכלל במשך כמעט כשנה למעט ריצות ואני בטוח שהכאב המתחדש לא נבע בשום אופן ממאמץ על הכתף)

2)מהו הטיפול שעליי לעבור כעת בכדי שהכתף תחזור לפעילות מלאה?

תודה,

אורן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכתף שמאל

הוספת תגובה

• בכאבים במפרק אקרומיו-קלביקולרי

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

שלום אורן,
    אתה מתאר מצב של נזק קל או נקע שספגת במפרק שבין עצם הבריח לעצם השיכמה לפני כעשר שנים.
    המצב היה יציב כל עוד היית בפעילות גופנית אינטנסיבית.
    כעת לאחר שהפסקת לתקופה ארוכה החלו הכאבים.
    זוהי התשובה לשאלתך.
    כדי למנוע כאבים עליך להמשיך ולהיות בפעילות עם הידיים לחזק את השרירים של הכתף ולשמור על תנועות בכתפיים.\
    אולם לפני שאתה חוזר לפעילות יש להוריד את הכאב והתהליך הדלקתי מהכתף וזאת באמצעות תרופות נוגדות דלקת או זריקה למפרק שבנדון.
    לאחר שהכאבים יוקלו ניתן יהיה להתחיל בהדרגה בתירגול הכתפיים וחיזוק השרירים.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה האופטימית

אורן
    21/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים במיפוי עצמות

רמי
    23/12/2008

בשל כאבים בברך שמאל ביצעתי מיפוי עצמות. להלן ממצאי הבדיקה: 1. הדגשה בפרק האקרומיו-קלביקולרי משמאל - שינויים ארטוטיים. 2. הדגשה קלה בעצם הפטלה מימין, יכול להתאים לאנטזופתיה. 3. הדגשה קלה במפרט הטיביי-פיבולרי המקורב מימין שינויים ארטריטיים. מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב ונשימות עמוקות.
    אורטל הררי
    19/05/2008

שלום,

בכל חודש בווסת החודשית, מופיע לי כאב גב ואיתו נשימות עמוקות, בהרגשה כאילו יש לי שיעול.
    לפני כשבוע התחלתי להתאמן במכון כושר, אתמול הלכתי על ההליכון במהירות קצת יותר גבוהה מהרגיל, אני כרגע בווסת, וכשירדתי מההליכון, הנשימות שלי היו עמוקות וקשות לביצוע, והיה גם כן את הכאב עם הגב, כאשר אני מישרת את גבי הכאב פוחת בהרבה.

אודה לך על תשובתך ותשומת ליבך, אני מקווה שזה לא משהו נורא.

תודה,

אורטל.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב ונשימות עמוקות.

הוספת תגובה

• כאבי גב וקוצר נשימה

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

אורטל שלום.
    את מתארת שתי תופעות שאת חווה בעת הווסת במחזור החדשי.
    א. כאבי גב המוקלים על ידי שינוי תנוחת הגב.
    ב. קוצר נשימה מלווה בשיעול לתקופת הווסת.

לגבי כאבי הגב, סביר להניח שבעת המחזור עקב השינויים ההורמונליים את חווה שינויים בנוזלים המצויים ברקמות הרכות, הן בשרירים והן בדיסקים הבין חוליתיים.
    כאבי שרירים כאבי גב כאבי בטן הן תחושות שיכולות ללות את המחזור, וניתן להקל עליהם מעט במידה והם מאד מטרידים על ידי תרופות נוגדות דלקת כמו ארתופן, נורופן, או נקסין.

אם הכאב לא נורא מטריד ומוקל בצורה מספקת על ידי שינוי התנוחה - זה מספיק ואין צורך לקחת כדורים, שלהם גם יש תופעות לואי אפשריות.

לגבי קוצר הנשימה והשיעול יתכן ואת חווה בצקת קלה גם בדרכי הנשימה ולכן את חשה את כבדות הנשימה והשיעול.

כדאי להוועץ ברופא ריאות שיבדוק אותך בעת שאת במחזור וסובלת מהתופעה כדי שיוכל להליט אם יש מקום לטיפול כלשהו להורדת התפיחות בריקמה או לא.

הני מאחל לך בריאות שלמה, והמשיכי להתעמל.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידות בתוך עצם ללא סיבה.
    רוב
    19/05/2008

במיפוי עצמות שנעשה כדי למצוא הסתיידויות אפשריות בכתפיים נמצאה קליטה מוגברת של נוזל פתולוגי בתוך עצם הירך.

בבדיקת רנטגן שנעשתה על המקום נמצאה אכן הסתיידות בצורת "ביצה" בתוך העצם. העצם עצמה תקינה ולא עברה שבר כלשהו.

שאלתי היא ממה יכולה להיגרם הסתיידות זו? הרופא טוען כי יכול להיות שזו הסתיידות מולדת אך למיטב הבנתי החומר הפתולוגי נקלט רק בשברים בעלי מס' שנים בהם ישנה עדיין התחדשות עצם.

כמו"כ רצה האורטופד לשלוח אותי לבדיקת CT אך סירבתי מכיון שאין ברצוני לספוג כמות קרינה זו, בפרט לא אחרי שעשיתי כבר את המיפוי עצמות הנ"ל. מה דעתכם? אציין שאין לי כאבים והממצא התגלה במקרה ע"י בדיקה לכתפיים.

עוד אשאל האם זה שאין קליטת חומר פתולוגי בכתפיים משמעותו של דבר היא שאין לי דלקת בכתפיים?

בתודה מראש, רוב.

הוספת תגובה

• נגע בעצם הירך, וקליטה במיפוי עצמות

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

שלום רוב.
    בד"כ לנגעים מסויידים בעצם כפי שאתה מתאר יש סימנים ברורים האם הם מסוכנים או שאין צורך לעשות אתם כלום.
    האורטופד שלך יודע להסתכל על הצילומים ולהחליט האם יש משמעות לנגע ואין צורך להמשיך בברורו, או שאיננו בטוח והוא רוצה בדיקה נוספת כדי להחליט על המשך הברור והטיפול.
    במקרה שהאורטופד אינו בטוח ושולח אותך לביצוע בדיקת CT, סביר להניח שיש מקום לבצע אותה כדי לשלול המצאות מחלה מסוכנת הגורמת לנגע.
    היום צילומי ה-CT עם הרבה פחות קרינה מבעבר, ובמקרה שקיימת אי ודאות לגבי נגע בעצם, כדאי "לספוג" את מעט הקרינה מה-CT , כדי להיות בטוח ששלת המצאות מחלה סרטנית.

לגבי שאלתך על קליטה במיפוי עצמות,
    במיפוי מזריקים לדם חומר שנקלט בעצמות ואליו מוצמד איזוטופ רדיואקטיבי, שפולט קרינה.
    החומר שהוזרק לדם ניקלט בכלל העצמות אולם במקומות בהם יש פעילות גבוהה של העצם לבניה או פירוק או שיש זרימת דם מוגברת לאזור מסויים בעצם החומר מצטבר מהר יותר.
    המצלמה סופרת את קריאות הקרינה מהגוף ומציגה את הקריאה על המסך.
    קליטה מוגברת באזור מסוים מעיד על חילוף חומרים גבוה, זרימת דם מוגברת, באזור זה.
    כעת על הרופא לאסוף עדויות מהבדיקה הקלינית, מצילומים, אמצעי הדמיה ובדיקות הדם כדי לקבל תמונה של מה הבעיה ממנה אתה סובל.

בדיקת מיפוי עצמות הינה מאד רגישה, ומדגימה כל שינוי במצב העצמות. אולם לקליטה כשלעצמה אין הרבה משמעות. יש צורך באיסוף כל המידע עיבודו, ואז להגיע למסקנה של מה הבעיה. לאחר מכן ניתן להמשיך ולהחליט על הטיפול.
    אני מקוה כי באת על סיפוקך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי ביצוע ארתוסקופיה
    אלעד
    19/05/2008

אני משרת מיחידה קרבית כבר למעלה משנה, לאחרונה התחילו לי כאבים די חזקים בברכיים בעיקר ברך שמאל, ביצעתי מיפוי ספקט וMRI שתוצאות ההדמיה לא היו משמחות במיוחד, נמצא לי קרע במניסקוס הלטראלי וקרע חלקי בACL אני בעיצומו של משא ומתן עם מספר רופאים לגביי ניתוח ארתוסקופיה אך איני ממוספק מחוות הדעת שאני מקבל, חלקם אומרים שאני צריך לנתח וחלקם אומרים שלא, הרגל מגיעה למצב של יישור וכיפוף מלא ללא הגבלת תנועה אך לאחר פעילות גופנית ואפילו לא רצינית מדי מתחילים כאבים כמו כאבי שיניים רק בברך כאילו דקירות בעצב (זו הדרך הכי נכונה לתאר את אופי הכאבים) אשמח לקבל עוד חוות דעות והמלצות נוספות לגביי המשך טיפול ומה עליי לעשות,
    בתודה רבה , אלעד.

הוספת תגובה

• ארטרוסקופיה

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

שלוום אלעד,
    כדי להחליט על סוג הטיפול שיתאים לך ביותר יש מקום, לבחון היטב את מצב הרגליים בבדיקה קלינית, את הפעילות שאתה מבצע, את התכניות שלך להמשך פעילות וסוגה, ועוד כמה פרטים.
    כמו כן רצוי שתבין מה הולכים לעשות בניתוח ולמה לצפות לאחר מכן.
    לאחר כל זאת ניתן יהיה להחליט יחד אם כדאי או לא לבצע את הארטרוסקופיה.
    במידה ולא תקבל תשובה מספקת בכל הנ"ל מרופאי הקופה, אתה מוזמן ליצור קשר עם מרפאתי ולקבוע תור. תבוא עם כל הבדיקות שעברת, אבדוק את מצבך ונוכל לדון בכל המשמעויות.
    בכל מיקרה תנסה לפני כן לדון על כך עם רופא אורטופד בקופ"ח.
    בהצלחה,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך
    doritna
    18/05/2008

בצילום של הברך הממצא הוא:שינויים ניווניים קלים באמיננזות.בצילום הצדדי מודגם לוז בודי דמוי צינור קצר באורך 8 מ"מ תוך מפרקי.
    מרופא כירורג קיבלתי לפני הצילום כדורים ARCOXIA.
    1. מה פרוש הממצאים?
    2. האם לקחת את הכדורים?

מכיוון שיש לי תור אצל אורטופד רק עוד 10 ימים, דחוף לי לקבל תשובה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך

הוספת תגובה

• ממצאי צילום ברך

ד''ר חגי אמיר
    18/05/2008

דורית (אני משער)
    הממצאים מראים כי קיימים שינויים הניגרמים אצל הרבה אנשים עקב שחיקה של סכוכי הברך. גם הגוף החופשי ("לוס בודי" באנגלית) כנראה שייך לאותו תהליך. אולם קשה לאמר זאת מבלי לראות את הצילומים.
    הטיפול במידה ויש כאבים הוא תרופות נוגדות דלקת.
    אחת מתרופות אלו הוא ארקוקסיה.
    ניתן לקחת תרופה זו למשך מספר ימים עד שתיבדקי שוב על ידי אורטופד.
    בהצלחה והחלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך
    דן
    16/05/2008

ד"ר שלום רב,
    אני כבן 23 וסובל מזה כשנתיים מכאביים בברכי השמאלית.
    עברתי צילום והייתי אצל 3 אורתופדים שאבחנו כי יש לי שחיקה בסחוס. ב4 חודשים האחרונים עשיתי טיפולי פיזותרפיה.
    אני עובד באבטחה והדבר דורש ממני הליכה ועמידה ממושכת. אורתופד המליץ לי להימנע מפעילות זו. במקום עבודתי טענו שעלי לפנות לרופא תעסוקתי על מנת לקבוע את מידת כשירותי.
    אני מבוטח בקופ"ח כללית ברחובות.
    האם תוכל להפנות אותי לגורמים הרלוונטיים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ברך

הוספת תגובה

• פניה לרופא תעסוקה

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

שלום דן,
    אם תרצה תשובות לבעית הכאב - בקש ואשיב.

לשאלתך - עליך לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לרופא תעסוקה.
    קיימים טפסים אשר עליך ועל רופא המשפחה למלא, ןאז תקבל תור לרופא תעסוקה.
    כמובן שלצורך הפניה זו עליך להצטייד בהמלצה של רופא אורטופד על מצבך ועל המלצותיו לגבי הגבלותיך מהעבודה.

אני מאחל לך החלמה מלאה.
    והצלחה עם הביורוקרטיה בקופת החולים.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך קופצנית
    צביה
    16/05/2008

שלום ד"ר .
    בבדיקת MRI לברך שלי נמצא עקב כאבים שיש לי : JUMPERS KNEES מוקד של תהליך תגובתי בחיבור גיד הפיקה לקוטב תחתון של הפיקה .
    הכאבים התחילו לאחר שקיבלתי מכה חזקה בברך .
    אבקש לדעת האם ניתן לרפא או להקטין את הכאב בברך .
    האם הממצאים קשורים ישירות לדעתך למכה שקיבלתי מאחר והכאבים לא היו לי לפני המכה .
    האם ניתן לפתור את הבעיה בניתוח ?
    האם יש תרופות להקטנת הכאבים .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברך קופצנית

הוספת תגובה

• ברך קופצים

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

שלום תומר,
    לא הברך קופצנית אלא הפגיעה היא של קופצים.
    זוהיא דלקת של גיד הפיקה. כמו כל דלקת אחרת בגיד, יש לטפל על ידי תרופות נוגדות דלקת, וכן על ידי טיפולי פיזיוטרפיה. טיפולים אלו כוללים טיפולים על קוליים ULTRASOUND, טיפולי חשמל, טיפולים מנואליים של חיכוך עמוק, ומתיחות.
    בתקופת הכאבים והדלקת האקוטית לא כדאי להתעמל או להתאמן, יש לחזור בהדרגה לפעילות גופנית תוך שבועיים מתחילת הטיפול.

למרות כל האמור לעיל ניראה לי כי אתה מתאר מצב לאחר חבלה בברך. מצב זה יכול להיות פשוט חבורה בגיד ובמקום החיבור שלו עם הפיקה. במיקרה זה, קירור מקומי עם שקית של אפונה קפואה שלש פעמים ביום משך מספר ימים, כדורים נגד כאבים במידת הצורך, ולחכות כשבועיים והמצב יוטב.
    מאחל לך החלמה מהירה .
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך

צביה
    16/05/2008

תודה ד"ר על ההסבר והיעוץ..
    מאחר ואת המכה קיבלתי בעבודה חשוב לי לדעת האם יש קשר בין התופעה של ברך קופצנית למכה שקיבלתי כי לפני המכה לא סבלתי מאותם כאבים או מאותם סיפטומים של ברך קופצנית .
    אינני ספורטאי ואינני קופצני אז ממה הסיפור הזה נדבק אלי .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר חגי אמיר
    18/05/2008

כפי שכבר כתבתי, סביר להניח כי אתה סובל מחבורה בגיד. כמו כן כתבתי לך מה לעשות.
    אם תרצה יעוץ נוסף אתה מוזמן להגיע לקליניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מעל הירך לאורך הירך מקדימה
    מנחם
    16/05/2008

אני עושה הליכות שש פעמים בשבוע כשעה ביום האם זה יכול לגרום לכאבים ןגם אני משחק בואלינג פעמיים בשבוע . אודה לך אם תעזור לי.

הוספת תגובה

• פעילות גופנית וכאב

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

שלום משה.
    אתה נשמע לי בן אדם פעיל וספורטיבי.
    לעיתים עודף פעילות יכולה לגרום לכאבים .
    אולם פעילות ברמה שאתה מתאר צריכה רק לשפר את המצב ולא לגרום לכאב.
    במידה והכאב ימשיך במהלך שבוע שבועיים כדאי להבדק על ידי אורטופד לשלול בעיה כלשהי הגורמת לכאב.
    בנתיים המשך בפעילות ותההנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יודע ?
    אילן
    16/05/2008

טיפל בי בעבר מדרסן בשם ניר והוא לא עובד במקום מישהו יודע איפה הוא?

לקביעת תור
    סגירה
    מי יודע ?

הוספת תגובה

• מדרסן

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/05/2008

אילן שלום.

ניר עובד ב"עטרת מדי-פוט" ברח' הירקון בתל-אביב.

באמת איש מקצוע טוב מאוד.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מזרן+גובה מסך המחשב
    נעמה
    16/05/2008

1.מזרן נאסקו ופולימר או ויסקוג'ל? קפיצים משולבים או קפיצים נפרדים וכמה קפיצים?ומה זה מרכז בריאות\תמיכה?
    2.ראיתי בטלויזיה על"סביבת עבודה בריאה\נכונה"ונאמר שם שמסך המחשב צריך להיות בשלושים מעלות ל...(כלפינו?)והזכירו שלמחשבים הנישאים יש יתרון בנושא זה.איך נכון להציב את המסך כך שלא יגרום לנו לבעיות צאוור.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת מזרן+גובה מסך המחשב

הוספת תגובה

• בחירת מזרן + סביבת עבודה

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

1. מבחינה בריאותית אני אישית ממליץ לא ללכת על שמות גדולים מזרוני קפיצים למיניהם אלא דוקא על מזרן ספוג (גום אויר) עם קשיחות בינונית עד קשה בעובי שלך כ- 10 ס"מ.
    אולם יש אנשים שמעדיפים את הנוחיות של מזרן הקפיצים, למרות שעם הזמן הקפיצים משנים את המתח שלהם והריפוד מאבד את העובי שלו. ויש להחליפו תוך מספר שנים קטן יחסית. כל פעם עם הוצאה ע נ ק י ת.
    2. לגבי סביבת עבודה במחשב.
    קיימות הנחיות ברורות לגבי סביבת עבודה של מחשב.
    הצג צריך להיות ממוקם בגובה שבישיבה זקופה מולו העיניים בגובה השליש העליון של המסך. המקלדת לעומת זאת צריכה להיות ממוקמת כך שהאמות בעת ההקלדה יהיו מקבילות לקרקע.
    זה לא כל כך תומך במחשב נישא בו המקלדת צמודה לצג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרקוד עם עקמת ופלטפוס
    לי
    15/05/2008

שלום,אני בת 20 ויש לי עקמת של 20 מעלות (הצילום האחרון העיד על כך ובוצע לפני כשנה) ופלטפוס.
    אני יודעת שחשוב לחזק את השרירים במצב כזה ופעילות גגופנית ממולצת היא שחייה. שאלתי הטיא מה ההשלכות של ריקוד במצב של עקמת ופלטפוס? והאם כדאי לרקוד?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    לרקוד עם עקמת ופלטפוס

הוספת תגובה

• ריקדי ריקדי ילדתי

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

לי היקרה,
    עקמת של 20 מעלות בגילך היא קלה ואינה צריכה לגרום לך בעיות.
    אולם יש לזכור שלמרות שעיקר העקמת נוצרת בגיל הגדילה, היא יכולה להמשיך ולהתעקם בצורה מאד איטית במהלך המשך חייך עם השינויים שהעצמות עוברות עם השנים.
    ולכן חשוב מאד לשמור על פעילות גופנית סדירה כחלק מסדר יומך היומיומי.
    ישנם סוגים רבים של ריקוד וקשה לדעת בדיוק למה את מתכוונת.
    באופן כללי ריקוד הוא פעילות מבורכת לאיזון הפעילות השרירית והיציבה .
    ולכן אני ממליץ בחום אם את אוהבת לרקוד וזה מה שימשוך אותך לפעילות גופנית מסודרת - ריקדי.
    הפעילות צריכה להיות כזו שתיגרום לך לרצות להמשיך ולבצע אותה כל הזמן.
    המשיכי לרקוד תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשוק ימין
    נירית
    14/05/2008

שלום רב.
    לבעלי נימצא גוש בשוק ימין לאחר אולטראסאונד נימצא ממצא בעל צורה מאורכת לובולרית בצמוד לראש המידיאלי של שריר הגסטרקנמיאוס הממצא בעל נוזל צלול. בדופלר אין עדות לזרימת דם בתוך הנגע.
    כאבחנה מבדלת: superior intra nuscular ganglion ברצוני לדעת מה אומרת תשובה זו והאם יש לחשוש מממצא זה ?
    כמו כן מה אמורים לעשות במצב כזה ?
    תודה מראש
    נירית.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשוק ימין

הוספת תגובה

• גנגליון.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/05/2008

נירית שלום.

לפי תשובת ה-US נראה כי מדובר מגוש שפיר ולא מסוכן. השאלה למה בוצעה הבדיקה? כואב לו משהו? נפוח? במידה ויש משהו שמפריע, הכי טוב זה להוציא אותו בניתוח.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה