פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר ביקר
    טל
    26/05/2008

בבקשה עזרה קבלתי הבחנה לילדי בן שנה ו-9 חודשים ככה :ציר רגליים bowing קל עם itt קל מימין והרופא הפנה אותנו לעשות לו מכשיר בשם ביקר אתם יכולים להגיד אם זו הבחנה שצריכה מכשיר כזה ?ומה זה המכשיר הזה ?האם כדאי לפנות לעוד רופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר ביקר

הוספת תגובה

• מכשיר

ד''ר יחזקאל טיטיון
    27/05/2008

טל שלום.

בהחלט לפני שמתחילים לשים מכשירים וכ"ו על הרגליים של הילד, אני ממליץ בחום לפנות ליעוץ נוסף של אורתופד המומחה באורתופדיית ילדים.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בגיל 75
    מיכל
    26/05/2008

שלום, אמי, בת 75 נפלה לפני כשבועיים ושברה את ידה . טרם עשיית הגבס הזריקו לה זריקות "לשיכוך כאבים" כדברי הרופא/המתמחה למרות שלא התלוננה על כאבים.
    האם זה הליך שגרתי לתת זריקה לפני ששמים גבס? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בגיל 75

הוספת תגובה

• שבר בגיל 75

ד''ר שמואל לובושיץ
    26/05/2008

שלום מיכל,
    מה היה מיקום הזריקה?
    אזור השבר או זריקה לתוך השריר (זרוע, עכוז)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד ד"ר חגי
    ניר (שם בדוי)
    26/05/2008

שמי ניר ועברתי תאונת דרכים לפני כשנתיים.
    נפגעתי בגב כתוצאה מתאונה שבה משאית נכנסה בי במהירות בעמידה לרמזור.
    הפגיעה אמנם היתה קשה, אך המכות היו מכות יבשות שנהפכן למטרידות ודיי כואבות במהלך הזמן.
    מיד בתום התאונה התאשפזתי כיום וחצי בבי"ח, ומיד נשלחתי לפיזיוטרפיה שנמשכה בערך חצי שנה.
    הפיזיוטרפיה לא עזרה, לאחר מכן נשלחתי לבדיקה אורטופדית אצל אורטופד שבו המליץ על דיקור סיני ושחיות ממושכות. כמובן שלא עזר.
    לאחר פרק זמן של חודשיים דיקור ושחיה מרובה נשלחתי לכירופרקט (הגעתי לכירופרקט על סמך המלצה של קרוב משפחה) כירופרקט זה מומחה לפציעות אחרי תאונות דרכים ושיקום הגוף. כיום אני מטופל אצלו שכל טיפול נערך פעם בחודש. ושוב גם טיפול זה כשל מאחר ואיני חש שיפור במצבי.
    מצבי אומנם אינו קשה כמו תאונות אחרות. אך הכאבים נגרמו כתוצאה מתאונה
    מגוון הפעולות מצומצם מאחר שאיני יכול לשאת דברים כבדים או ישיבה ממושכת על כיסא בזמן עבודה .
    לאחר התייעצויות שלא נשאו פרי ומכוון שכיום אני עובד עבודה משרדית אני חייב לציין מגבלות מסוימות שאני חושב מוגדר כנחות מסוימת בזמן מאמץ או פעילות אחרת. למרות שרופאיי אינם רוצים לעזור ולתת טיפול הולם. מה עליי לעשות על מנת שאני יוגדר כ"נכה" או אחוז נחות מסוים או שאני יוגדר כך וכך אוכל להצהיר על מגבלות אלה בזמן עבודה ולחסוך אי נעימות בזמן אמת ..
    אם אפשר תשובה

תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    לכבוד ד"ר חגי

הוספת תגובה

• חבלות לאחר תאונת דרכים

ד''ר חגי אמיר
    29/05/2008

שלום "ניר"
    לאחר תאונות דרכים כפי שאתה מתאר יכולות להשאר מגבלות אשר כפי שאמרת אינן חמורות אך ממשיכות להטריד, ובכל פעם שתהיה עייף או מתוח הכאבים יחזרו ויטרידו.
    קיימים פיתרונות חלקיים למצב זה אולם לרוב יש להשלים עם המצב החדש שנוצר לאחר התאונה.
    במידה ואתה רוצה לתבוע את חברת הביטוח על מצבך, כדאי להוועץ בעו"ד העוסק בניזקי גוף שיוכל להנחות אותך ולייעץ לך מה לעשות ואם הדבר כדאי או שזו טירחה מיותרת שלא תוסיף הרבה ולא שווה את בילבול המוח של תביעה.
    במידה וקיימות בעיות בריאותיות שלא באות לפיתרונן, יש לבדוק כל אחת לגופה ולקבוע דרכי טיפול וכל אחת.
    אשמח לעמוד לרשותך במידה ותיראה לנכון להבדק בצורה פרטנית יותר ולא פומבית.
    בהצלחה בהמשך דרכך
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חגי

ניר (שם בדוי)
    15/06/2008

השאלה אם אפשר להוציא נכויות מסוימות אם הכאבים עדיין נשארים , והם עדיין נשארים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם בולטת בכף הרגל (הלוקס ואלגוס)
    אמיר
    25/05/2008

שלום ד"ר,
    אני כעת נמצא בגיל ההתבגרות (17 וחצי) ואני סובל מבעיה של עצם בולטת בכף הרגל מזה 5 שנים בערך. העצם גרמה לסטייה של הבוהן לכיוון האצבעות ולאחר מכן (כנראה בגלל היציבה הלא נכונה) גרמה לגדילה של עצם נוספת מעל הזרת. כמו כן הרגל שלי מאוד רחבה בצדדים ובאיזור העקב.
    רציתי לדעת האם אני יכול לעבור ניתוח לסידור עצמות או ניתוח אחר בגילי?
    האם אני אוכל להשתקם בזמן כדי להתגייס בעוד חצי שנה לצבא (לשירות קרבי)?
    כמה זמן השיקום והאם יש סכנות בניתוח שכזה?
    מה מידת ההשפעה בהוצאת העצם הבולטת? (כלומר - האם האצבעות ייתישרו? האם רוחב הרגל יקטן וכו')?
    ד"ר בעיה זו מאוד מפריע לי בחיי היומיום ואני מקווה מאוד שתשיב לשאלותיי או לפחות לחלקן ושיימצא לי הייפתרון המתאים במהרה... תודה רבה אמיר

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    27/05/2008

אמיר שלום.

רציתי לדעת האם אני יכול לעבור ניתוח לסידור עצמות או ניתוח אחר בגילי? - בהחלט ניתן בגילך לעבור ניתוח לטיפול בבעיותיך.
    האם אני אוכל להשתקם בזמן כדי להתגייס בעוד חצי שנה לצבא (לשירות קרבי)? - לא.
    כמה זמן השיקום והאם יש סכנות בניתוח שכזה? - תלוי בדיוק מה עושים בניתוח בד"כ לוקח כחודש וחצי שדורכים על העקב אח"כ עוד חודש וחצי להתרגל לדריכה מלאה. ספורט ופעילות פיזית מאומצת עם הרגל אני לא ממליץ לפני 3-6 חודשים לאחר הניתוח תלוי בניתוח. לגבי סיבוכים, כמו בכל ניתוח יש אחוז קטן של סיבוכים, כולל זיהום בפצע, פגיעה בעצבים או בכלי דם, כאבים, חוסר הצלחה, חזרה של העיוות, הכל נדיר אבל צריך לקחת בחשבון.
    מה מידת ההשפעה בהוצאת העצם הבולטת? הניתוח הוא לא רק הוצאת העצם הבולטת. הניתוח יותר מורכב מזה.
    לצורך יעוץ יותר מפורט יש צורך בבדיקות הדמיה ובדיקה אורתופדית מסודרת.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח EMG
    מאיה
    25/05/2008

האורתופד שלח אותי לבדיקת EMG מאחר וחשב שיש עצב לכוד ברגל.
    בבדיקה נכתב שינויים מיאופטיים קלים בשרירי הגפיים.
    רציתי לדעת מה פירוש הדבר
    בתודה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח EMG

הוספת תגובה

• פענוח

ד''ר יחזקאל טיטיון
    27/05/2008

מאיה שלום.

לפי הפענוח אין מצב של עצב לכוד כי בעיה עצבית סיסטמית. עלייך לפנות לבדיקת נוירולוג.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי .. בהמשך לשאלתי על סימפיזי
    נטלי
    25/05/2008

שלום !
    בהמשך לשאלתי הקודמת על סימפיזיוליזיס הייתי היום בביקור אצל אורתופד שטען כי היוא לא יכול לבדוק אותי כי אני בהריון (שבוע 31 ) ואף לא יכול לייעץ לי כלום כי אינו יודע . אשמח לדעת איך מאבחנים את הבעיה , והאם אתה עושה זאת ?
    מאכזב אותי שנתנו לי שם של בעייה קיימת ללא שום אבחנה רפואית.
    בנוסף - נשארת עדיין השאלה .. לידה רגילה או קיסרי.
    אשמח לדעת אם אתה מאבחן את הבעיה .. ואם לא למי אני יכולה לפנות בהקדם ?
    תודה !

הוספת תגובה

• נטלי שלום

ד''ר שמואל לובושיץ
    25/05/2008

נטלי שלום
    לבעייתך יש מאפיינים ספציפיים המחשידים בסבירות גבוהה לקיומה. אין כל הוריית נגד ללידה רגילה. אם אין הורייה גניקולוגית (מנח לא תקין של העובר, סבל עוברי וכד') אין שום סיבה לבצע ניתוח קיסרי. אין סיבה שלא לבצע הרדמה אפידוראלית. אין כל סכנה של צניחת רחם או שלפוחית השתן בעקבות הבעיה הנ"ל. ברוב רובן של הנשים הסובלות מהבעיה היא חולפת באופן עצמוני לאחר תקופה של מספר שבועות עד חודשים. הטיפול כרגע הוא מנוחה, להשתדל לשכב הצד, פיזיותרפיה ולפשק את הרגליים עד גבול הכאב.
    לידה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס

ד''ר חגי אמיר
    25/05/2008

קיבלת תשובתו של דר' לובושיץ.
    בעיה זו שכיחה ביותר ולרוב אינה דורשת כל התיחסות , ואכן אין מקום לחשש כלל במידה והפתיחה היא מינימלית ממצא זה נורמלי בהריון.
    בבדיקה פיזיקלית רגילה ניתן בהחלט לאמוד את מידת הפתיחה ואם יש שאלה לגבי זה ניתן לבדוק זאת בבדיקת על קול. (אולטרסאונד)
    היוועצי בגינקולוג שלך. הוא הכתובת להמשך המעקב וקבלת ההחלטות עד הלידה.
    אם תזדקקי ליעוץ נוסף אשמח לעמוד לרשותך.
    המשך הריון קל .
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    שירן
    25/05/2008

שלום רב,
    בערך כשנה שיש לי כאבים בשורש כף היד השמאלי.
    לאחר שעשיתי צילום רנטגן ולא אובחנה בו כל בעיה, שלח אותי הרופא למיפוי עצמות.
    בהפניה צוין לבדוק את שורש כף היד, אך הצילום כולל את כל הגוף.
    שאלתי: האם מצויינות בתוצאות הבדיקות גם בעיות נוספות שלא ביד אף על פי שההפניה היא רק על שורש כף היד? והאם מתווספים גם הצילומים עצמם למעטפה?

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מיפוי שלד

ד''ר שמואל לובושיץ
    25/05/2008

שירן שלום
    הפענוח כולל את כל הממצאים שנמצאו בבדיקה. מצורפים גם הצילומים עצמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ניתוח עדיף?
    סיגל
    24/05/2008

הבעיה ממנה אני סובלת היא בשורש כף היד . מרגישה נימול ומתקשה לאחוז או לקפל את היד לזמן רב. הרופא המליץ על ניתוח. הבנתי שישנו ניתוח פתוח וניתוח סגור מה המומלץ כיום והאם יש ניתוח חדשני יותר כך שההחלמה תהיה מהירה יותר ופחות כואבת.
    אני נמצאת באזור חיפה אודה לכם אם תמליצו לי על רופא בסביבה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה ניתוח עדיף?

הוספת תגובה

• איזה ניתוח יש להעדיף

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/05/2008

לסיגל שלום
    אני הבנתי שאת סובלת מתסמונת התעלה הכפית. ניתוח הוא הטיפול המועדף במקרה זה. אכן, קיימות שתי גישות ניתוחיות. האחת, המסורתית והוותיקה כרוכה בהרדמה מקומית של אזור הניתוח, ושימוש במכשירי ניתוח קונבנציונאליים אתם מבצעים את פתיחת התעלה ושחרור הלחץ מהצעב העובר בתעלה. בידיים מאומנות התהליך נמשך כ- 4-5 דקות. הגישה השנייה, שנכנסה לשימוש לא לפני הרבה שנים כרוכה גם כן בהרדמה מקומית של אזור הניתוח, החתכים הניתוחיים קצרים יותר ומשתמשים באנדוסקופ (החדרת צינורית מתכת לתעלה שבקציה סיבים אופטיים המעבירה את התמונה המתקבלת בתוך התעלה למסך טלויזיה. פתיחת התעלה מתבצעת תוך כדי צפייה בתמונה על המסך.
    במחקרים שונים לא נמצא שום הבדל בתצאות לאורך זמן בין שתי הגישות הנ"ל מבחינת הצלחת הניתוח ודיווחים שונים מתארים סבירות גבוהה יותר לסיבוכים בשיטה האנדוסקופוית. זמן הגלדת חתכי הניתוח זהה. דיווחים אחרים מתארים זמן חזרה יותר מהיר לפעילות רגילה בשיטה האנדוסקופית אולם פערים אלה מסתכמים בימים מספר בלבד. לעומת זאת, משך הניתוח בשיטה האנדוסקופית ארוך יותר.
    בארצנו, לאור הנאמר לעיל, מספר מנתחי כף היד הדבקים בשיטה האנדוסקופית הוא מועט מאד.
    לצערי, אין זה המקום להמליץ על רופאים.
    אני מאחל לך שבחירתך, איזו שלא תהיה, תהיה מוצלחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשכמה שמאל בן 28
    שלומי
    24/05/2008

כבר למעלה משנה אני סובל מכאבים בשכמה בצד שמאל הצוואר והשכמה תמיד תפוסים הכאב הוא כמעט כול היום יותר במנוחה בישיבה או אם אני מוריד חולצה ויש רוח אל איזור השכמה אני מתחיל להרגיש תחושת נימול באיזור השכמה נקודות הכאב משתנות לפעמים יש נקודה ליד עמוד השידרה שמקרינה לאורך עמוד השידרה ומטה אבל הכאב העיקרי הוא בשכמה שמאל בעיקר. והוא לא עובר הייתי אצל אורטופאדים עברתי צלום רנטגן צווארי וצילום אולטרה סאוונד בצילום נמצא היצרות קלה במרווח בין חוליות C6 וC7 קיבלתי כדורים נגד דלקות כמה פעמים הייתי נמרח בוולטרן על בסיס יומי וברדיאן B שום דבר לא פתר את הבעיה לאורך זמן אני מטופל אצל מעסה גם הטיפולים אצלו עוזרים למשך זמן קצר לאחר כמה ימים כל האיזור חוזר להיות תפוס מחכה לתשובה מה אני צריך לעשות איזה טיפול לניקוט תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשכמה שמאל בן 28

הוספת תגובה

• כאבים בשכמה

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/05/2008

שלום שלומי
    קרוב לוודאי מדובר ב"צביטה" - גירוי של עצב בגב העליון. ניתן לנסות טיפולים בעזרת פיזיותרפיה, מרפאת כאבים ואם הכאבים אינם נסוגים ניתן לשקול התערבות ניתוחית. את האבחנה ניתן לבצע בעזרת בדיקה אלקטרופיזיולוגית (E.M.G+N.C.V).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת
    אבי
    24/05/2008

שלום רב

אני בן 25 הייתי אצל אורטופד לפני שבועיים עקב קשיים בשינה בגלל כאבים בגב

כשאני מסתכל במראה אני רואה שהגב שלי משתנה ויש גבנת ,הבגדים לא יושבים טוב יש הרגשה של חוסר נוחות ישיבה מכופפת לא בגדר הנורמל ,בעיה ביציבות,ועייפות במשך כל היום גם במצבים בלי מאמץ כלשהו

האורטופד שהייתי אצלו אמר שיש לי עקמת ורואים את זה ושאין טיפול לזה בגיל שלי

הוא שלח אותי לצילום רק כדי לאשר את הבעיה ולראות מה המצב המדוייק של העקמת..

הוא אמר לי שאם מגלים את זה בילדות יש דרכים לטפל בעזרת מחוך מסויים,אבל זה רק בגיל הבגרות שהשלד הוא במצב של התפתחות ,וגם שהעקמת לרוב נעצרת בגיל 18

אני הייתי שבוע לפני הגיוס אצל אורטופד אחר כי חשבתי שיש לי עקמת זה היה קצת לפני הגיוס

בזמנו הוא שלח אותי לצילום והוא אמר שאין לי עקמת ושיהייה לי בהצלחה בגיוס...

אז אם בגיל 18 לא היתה לי את הבעיה כלומר היא התפתחה בשנים האחרונות אז כנראה שיש מתבים שזה לא מתחיל בילדות,יש לי את הצילום מאותה תקופה ואני מתכוון להראות לו אותו ביחד עם הצילום הנוכחי..

השאלה שלי האם זה יכול להיות שזה קרה לי והתחיל להתפתח אחרי גיל 18 ,וההרגשה שלי היא שזה משתנה מחודש לחודש ונהייה יותר גרוע,והאם באמת אין טיפול לבעיה זו בגילי? אני בן 25 כיום

בתודה אבי

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת

הוספת תגובה

• עקמת

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/05/2008

לאבי שלום
    רצוי אכן להשוות את הצילומים הישנים בחדשים...הסבירות שחל שינוי נמוכה ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא לא זיהה

אבי
    24/05/2008

מה שאתה אומר אני לא חושב שהוא אפשרי
    אבל נניח שכן יכול להיות שרופא אורטופדר ראה צילום שלי בגיל 18 עם טענה מכוונת שבאתי לבדוק אם יש לי עקמת והוא הסתכל על הצילום ואמר שאין לי שום דבר כזה,ועכשיו עם רופא אחר נאמר לי שיש לי עקמת ...
    מה שאני שואל ...אני לא מאשים את הרופא, אבל יכול להיות שזה מסובך לזהות את זה דרך צילום ...יותר נכון שניים אחד צד ואחד לא?
    אני מדגיש שלא באתי אליו עם סיבה אחרת אני רציתי לדעת אם יש לי עקמת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה עקשת בעבר עשיתי רק צילום קדמי

אבי
    24/05/2008

דיברתי עם רופא אחר והוא אומר שיכול להיות שזאת עקשת
    כי אותה מגלים רק בצילום של הצד ולפני הצבא באמת עשיתי צילום רק מקדימה...
    אז כנראה שיש לי עקשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילום של הצד הוא בגיל 15

אבי
    24/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשת?

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/05/2008

לאבי שוב שלום,
    המושג - עקשת אינו מוכר לי. מדובר (עפ"י האקדמיה ללשון) קרוב לוודאי על גבנון או חטוטרת??.
    אם אכן לכך התכוונת לא ניתן לזהות עיווג זה באמצעות צילומי רנגטן המבוצעים במנח קדמי-אחורי בלבד. לגבנון ו/או חטוטרת יש מספר גורמים: ליקוי בהתפתחות גופי החוליות של עה"ש הגבי (פתולוגיה הקרויה ע"ש שוירמן) או גורם פונקציונלי קרי, תנוחה ויציבה לקויה של הגו.
    בשני המקרים המצב יכול להתקדם ולהחמיר בעקבות ריפיון שרירי הגו והחמרה ביציבה הלקויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• KYPHOSIS

אבי
    24/05/2008

זה השם של העקשת במונח רפואי
    אני מניח שיש לזה טיפול או שלפחות אפשר למנוע החמרה
    או שיכול להיות שזה גם לא זה לפי מה שאתה טוען
    "שאי אפשר לראות את זה בעזרת צילום
    זה עוד לא בטוח שזאת האבחנה
    אני יברר את זה עם הרופא
    אני מקווה שהצילומים מאז והיום יעזרו לו להבין את הבעיה
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשת

א. לב אל
    26/05/2008

המונח עקשת לקוח מן המילון של אודם רותם ואני משתמש בו בפורום שלי זה כ5 שנים.
    ובאותו ענין, קיפוסקולוזיס = עקמשת - זה כבר המצאה שלי ועוד לא היה ל האומץ להציע אותה לאקדמיה
    א.ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלפולי לשון

ד''ר שמואל לובושיץ
    26/05/2008

שלום לך, אסא עמיתי היקר,
    המילון הרפואי לועזי-עברי שנערך בזמנו ע"י פרופ' רותם והודפס במהדורה אחת ויחידה ע"י הר"י מתרגם kyphosis לגבנון או חטוטרת. כנראה שעקשת כמונח נכנס מאוחר יותר. בכל מקרה, זו לי הפעם הראשונה להיתקל במונח עברי זה. עקמשת נשמע הולם ומדליק למדי עם כי קשה לביטוי. מאיץ בך להמליץ עליו בפני האקדמיה ללשון.
    תודה ולהת'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמק בכפות הרגליים
    ע.ח
    24/05/2008

אשה בת 44 בטיפול נמרץ -לאחר ספסיס שוק מזהום שהגורם שלו רקציה .
    התוצאה נמק בכפות הרגליים ובקצה אצבעות הידיים .לדברי הרופאים מחכים עד הגדרת הנמק
    ויתכן קטיעה של כפות הרגליים .השאלה - האם יש טיפולים נוספים להזרמת הדם כדי למנוע קטיעה .? ואם יש מהם .? [ גם כפות הידיים היו שחורות ואמרו שזה נמק - אחרי כשבועיים בבדיקה חוזרת הורידו את העור השחור וגילו שהרקמה ורודה .רצו לקטוע]
    האם יכול להיות אותו דבר גם בכפות הרגליים?
    אודה לך אם תשיב בהקדם ! תודה . ע .ח

לקביעת תור
    סגירה
    נמק בכפות הרגליים

הוספת תגובה

• נמק

ד''ר שמואל לובושיץ
    24/05/2008

לע.ח. שלום
    התופעה שתוארה על ידך נגרמת בעקבות סתימת כלי דם בעלי קוטר קטן ביותר ע"י תסחיפים זעירים באיברים בהם אספקת הדם היא קריטית. הסימן המובהק הוא שינוי בצבע העור עד השחרתו בעקבות חוסר באספקת דם וניקוזו. לעתים אספקת הדם מתחדשת ומתחת לרקמת העור הנמקית קיימת רקמה בריאה. אין כל ספק שקודם לביצוע קטיעת האיבר הנמקי נערכת סקירת הרקמות ע"מ לוודא שאכן האיבר כולו נמקי ולא רק רקמת העור השטחית.
    זהו ללא ספק סיבוך קשה ביותר של המחלה אותה תיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה קופצנית ולא יציבה
    מודאגת
    22/05/2008

שלום רב!
    רציתי לשאול על בחור כבן 23 אשר צורת הליכתו היא קופצנית ולא כל-כך יציבה.
    האם אפשר לטפל בבעיה זו בגיל שכזה??? ואם כן לאן עלי לפנות.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה קופצנית ולא יציבה

הוספת תגובה

• תבנית הליכה לא יציבה

ד''ר חגי אמיר
    22/05/2008

מודאגת יקרה, שלומות.
    מה שאת מתארת יכול להיות סתם תבנית הליכה שסיגל הבחור לעצמו, אולם הדבר יכול להיות סימן לבעיות נוירולוגיות כלשהן.
    אני ממלוץ להיבדק קודם כל על ידי רופא משפחה ובמידת הצורך אצל נוירולוג.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס בשבוע 31 להריון שני
    נטלי
    22/05/2008

שלום !
    אני נמצאת כרגע בהריון שני בשבוע 31 .
    לאחר הריון ראשון תקין אני סובלת היום מסימפיזיוליזיס בצורה חריגה.
    אני נמצאת כעת בשמירת הריון.
    בנוסף יש לי בריחת שתן בזמן התעטשות.
    שאלתי היא : האם לידה רגילה תחת השפעת אפידורל - כאשר אין שליטה על סף הכאב
    יכולה לגרום לנזק כלשהוא ( אפילו הקטן ביותר ) לפרקי האגן?
    ואם כן , במה מתבטא נזק זה לעתיד ?
    אשמח לשמוע את דעתכם הכנה.. שכן אני רק בת 24 ולא מעוניינת להכנס למעגל הכאב כבר מעכשיו :)
    תודה !

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס שמירת הריון

שני
    08/01/2014

היי אני בת 26 בהריון שני שבוע 12 בהריון הקודם בלידת אפידורל לחצתי מאד חזק כי לא הרגשתי את הכאבים ושברתי את העצם של המפשעה. אמרו לי לחכות עד ההריון הבא ובאמת חיכיתי חמש שנים ואיתו חיכה השבר נכנסתי להריון ולפני שבועיים לא מסוגלת לתפקד מרוב כאב מתההה מכאבים לא ײַשנה בלילות ולא יודעת כבר לעשות ביקשתי מרופא נשים שמירת הריון והוא הפנה אותי לבית חולים למיון ואורטפד לדעה שנייה ושניהם נתנו דעה שאין מה לעשות וצריך מנוחה ממושכת האם יש עוד משהו לעשות על מנת שיתנו לי את השמירה הזו??כי הבנתי שלכאב אין מה לעשות אשמח מאד שתעדכנו אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס

ד''ר חגי אמיר
    22/05/2008

קודם כל, בשעה טובה ומוצלחת נטלי. אני מאחל לך גמר הריון קלומזל טוב.
    מדברייך הבינותי שבהריון הראשון לא היה היפרדות סימפיזית. וכעת גילו את ההיפרדות והישכיבו אותך לשמירת הריון.
    אני משער שביצעו לך US ומדדו את ההיפרדות ומצאו היפרדות מעל 4 ס"מ.
    אני גם משער שנתנו לך חגורת אגן כדי לייצב את האגן והפוביס.
    במידה וכל אלה נעשו, ואכן יש המשך של גדילה שלך ההיפרדות לדעתי הגינקולוגים לא יקחו סיכון ללידה טיבעית עם אפידורל שזה למעשה אחד הגורמים להיפרדות שכזאת, ובמיקרה כמו שלך ימליצו לידת קיסרי.
    סביר להניח שאם כבר קיימת פתיחה סימפיזית גדולה מאד (מעל 4 ס"מ) אחוז הסיבוכים כגון צניחת שלפוחית ורחם והפרעות של אי שליטה ובריחות שתן יוחמרו לאחר הלידה.
    כל זה נאמר בהנחה שאכן מדובר בפתיחה גדולה מאד.
    אם מדובר בפתיחה קטנה המצב שונה לחלוטין.
    אני מאחל לך הצלחה ,וגידול ילדים קל ומהנה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי..

נטלי
    23/05/2008

ראשית תודה על תגובתך המהירה.
    שנית.. לצערי על כל הנאמר אני שומעת מימך בפעם הראשונה.
    גם רופא הנשים וגם במיון יולדות קבעו שיש לי סימפיזיוליזיס על סמך תלונותי בלבד .
    אף אחד לא טרח לעשות לי בדיקת us , אף אחד לא טרח להסביר..
    פשוט קיבלתי שמירת הריון - וטענה שאפשר ללדת רגיל ללא נזק לטווח הרחוק כי "אם אפידורל לא כואב ".
    מודה לך מקרב לב שהארת את עיניי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול

נועה
    15/12/2009

שלום,
    אני מטופלת כרגע אצל כירופרקט, עד כמה שהבנתי ממנו ומחומר שקראתי אני סובלת מסימפיזיוליזיס.
    הגעתי לקרוא את התגובה שלך בדיוק בגלל פחד שלידה נרתיקית עלולה להחמיר משמעותית את המצב.
    יש לי כמה שאלות:
    1) מי מבצע את מדידת ההיפרדות באולטרסאונד? ממי לקבל הפניה מרופא הנשים או מאורטופד?
    2) מה הטיפול האפשרי אחרי הלידה והאם הוא מפריע להנקה?
    3) לא הבנתי מתשובתך וגם ממקורות שונים שקראתי בהם את ההמלצה על ניתוח קיסרי וגם להימנע מאפידורל - בד"כ בניתוח מתוכנן ההרדמה היא מקומית ספינלית. האם כוונתך להרדמה כללית או מה?
    מה אתה ממליץ בשביל למזער את הנזקים לטווח הרחוק וחזרה לתפקוד נורמלי בהקדם?

המון תודה מראש,

נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיזיוליזיס

ד''ר חגי אמיר
    17/12/2009

נועה שלום.
    אני מבין שאת הולכת ומתקרבת לתאריך הלידה.
    גינקולוג יכול לבדוק את המרווח בבדיקת US גניקולוגי, וגם יוכל להנחות אותך על האפשרויות והצרכים השונים. שאלי את הגינקולוג שלך.
    במידה ולא ניתן לבצע הבדיקה אצל הגינקולוג ניתן לקבל הפניה לבדיקת US בקופ"ח .
    אם את בקופ"ח מכב"י , יש מודעות רבה לבריאות האשה, תוכלי לקבל שם הן התעמלות והן תרגילים לפני ולאחר הלידה.
    העיקר להיות רגועה ולשמוע לקול הגינקולוג שלך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה על הכאבים במותן-
    שרון
    21/05/2008

בטופס השחרור מהמיון רשמו לי משהו לא כל כך מובן...אולי saepilitis ???
    בכל אופן האורטופד הסביר לי כי בבדיקה שלו עולה שיש לי דלקת במפרק, שיתכן שעברה גם לצד השני.
    הוא המליץ על כדורים-נקסין, פזיוטרפיה, חימום ומעקב רופא.

הוספת תגובה

• Sacroiliitis

שרון
    21/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Sacroileitis

ד''ר חגי אמיר
    22/05/2008

שוב שלום שרון
    זה כבר יותר טוב.
    המדובר בדלקת שבמפרק בין עצם העצה, שהיא המשך עמוד השידרה הבונה את החלק האחורי של האגן , לבין עצמות האיליום , שהן עצמות האגן משני צידי העצה.
    דלקת באזור זה יכולה לנבוע מסיבות רבות ביניהן, חבלה, פגיעה ביציבות האגן לאחר חבלה כגון תאונת דרכים, או נפילה, וכן לאחר לידה קשה עם היפרדות עצמות הבושת.
    סיבות נוספות יכולות להיות בגלל מחלה דלקתית, מעין דלקת פרקים , ואז כדאי להיבדק על ידי רופא ראומטולוג כדי לבדוק את מידת הדלקת והטיפולים הנידרשים כדי לדכא את הדלקת.
    שכיח לראות מעורבות של שני המפרקים ולא רק אחד. הכאב יכול לקרון לאורך הרגליים.
    הטיפולים שהוצאו סבירים, ובמידה ולא יעזרו תוך שבוע שבועיים שוה ללכת לרופא להמשיך את הברור.
    בהצלחה ורפואה שלמה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד כאבים עקב פריצת דיסק
    איתי
    21/05/2008

שלום
    במחקרים אחרונים נתגלה כי יש קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת מעכבי COX2 סלקטיביים ובין סיכון לארועים קרדיו-וסקולריים (התקף לב ושבץ), במיוחד כאשר מדובר בשימוש כרוני ובחולים עם סיכון גבוה (חולים עם הסטוריה של מחלות לב או חולים שעברו שבץ, חולים עם גורמי סיכון למחלות לב, כגון: רמות כולסטרול גבוהות, סוכרת ועישון).
    אני משתמש באתופן באופן קבוע ומתמשך (עם הפוגות קצרות) תקופה ארוכה וכנראה אמשיך כך לאורך כל חיי – אני בחור צעיר הסובל מפריצת דיסק (28). אני בקבוצת סיכון לבעיות הנ"ל בשל היסטוריה משפחתית וכולסטרול גבוה (אינני סובל מעודף משקל כלל וכלל, רק מתורשה גרועה).
    יש לי כמה שאלות ואשמח לתשובה:
    1. האם אתופן שייך לקבוצה הזו? הוא שהוא מהדור הישן?
    2. מה ההבדל בין מעכבי COX למעכבי COX2? זה לא אותו דבר?
    3. מה ההבדל בין תרופות מהדור הישן לחדש? ומה פירוש היות התרופות מהדור החדש "מעכבים סלקטיביים"?
    4. האם תרופות מהדור החדש מסוכנות יותר מאלה מהדור הישן בעניין של התקפי לב ושבץ מוחי?

תודה רבה, איתי.

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות דלקת COX2 סלקטיביות

ד''ר חגי אמיר
    21/05/2008

שלום איתי,
    נראה לי משאלתך שאתה בחור יסודי.
    לכן אתחיל עם הסבר קצר על התרופות נוגדות הדלקת.
    מנגנון הדלקת בגוף הינו מנגנון אשר מופעל כל אימת שקיים נזק ריקמתי בגוף, ומטרתו לתקן את הנזק בריקמה. התחושות המלוות את ריפוי הנזק הן נפיחות, חום מקומי, אודם וכאב. נמצא כי החומרים דרכם הגוף משפעל את מנגנון הדלקת הם הפרוסטגלנדינים. אחד האנזימים הדרושים לצורך בנית הפרוסטגלנדינים הוא הציקלואוקסיגנאז או בקיצור COX.
    הפרוסטגלנדינים עושים דברים רבים בגוף ביניהם גם שמירה על רירית הקיבה מפני החומציות הגבוהה של מיצי הקיבה, וכן משפעלים חלקים שונים במנגנון הקרישה.
    התרופות נוגדות הדלקת מהדור הראשון כגון אספרין, אינדומד, ארתופן, נקסין, וולטרן... אינן סלקטיביות ומדכאות בצורה גורפת את בניית הפרוסטגלנדינים על ידי דיכוי האנזים הנידרש לייצורם - COX. על ידי זה אמנם התרופות הורידי את תופעות הלואי של הדלקת אולם גם הורידו את פעולת השמירה על רירית הקיבה, ולכן אחד הסיבוכים המסוכנים של לקיחת התרופות הנ"ל הוא דימומים מרירית הקיבה ואולקוסים. מצבים אלה מסכני חיים ודורשים טיפול מידי.
    לפני כעשר שנים נמצא כי הפרוסטגלנדינים המעורבים בדלקת הם שונים מאלה המגינים על הקיבה, וישנם שני אנזימים שונים המסייעים בבנייתם. COX1 אחראי על שמירת רירית הקיבה, ו- COX2 אחראי על תפעול מנגנון הדלקת.
    פותחה שורה של תרופות אשר הם COX2 סלקטיביות, היינו שמדכאות רק את ייצור הפרוסטגלנדינים האחראיים על הדלקת ולא מדכאים את אלה שמגינים על הקיבה. על ידי כך הורידו בצורה משמעותית את שכיחות הסיבוך המסוכן ביותר של התרופות נוגדות הדלקת שהוא דימום מין הקיבה.
    בשורה זו נמצאות תרופות אשר חלקן סלקטיביות יותר וחלקן סלקטיביות פחות ל- COX2.
    בין התרופות האלה נמצאות ה-אתופן, הוויוקס, הארקוקסיה, הרליפקס ועוד...
    בשנים האחרונות נמצאה עליה בשכיחות התקפי הלב והשבץ המוחי בקרב משתמשי תרופות נוגדות הדלקת הסלקטיביות בשימוש ארוך טווח . ולכן יצאו הנחיות לתת את התרופות האלה בזהירות לפי אינדיקציות נכונות ולא לאורך זמן.
    במידה ויש להשתמש בתרופות נוגדות דלקת לאורך זמן, אני אישית מעדיף לתת תרופות מהדור הישן עם תרופה המגנה על הקיבה כגון פמוטידין,גסטרו, לוסק וכד', ולא להתעסק עם תרופות מהדור החדש. תרופות אלה יש לשמור לאוכלוסיה של מי שיש לו כבר בעיות בקיבה ולא ניתן לתת לו תרופות נוגדות דלקת מהדור הישן כי הן תחמרנה את המצב בקיבה ועלולות לסכן את בריאותו.
    אני תקוה שההסבר הקצר הזה מספק אותך ועונה על כל שאלותיך.
    בכל מיקרה במידה וניתן, כדאי לא להשתמש בתרופות נוגדות דלקת לאורך זמן.
    רפואה שלמה,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ותהיות נוספות

איתי
    22/05/2008

ד"ר חגי אמיר היקר
    שלום שוב
    ורוב תודות על התשובה המפורטת והסבלנית
    נראה כי אתה יסודי גם כן, הן בתשובתך והן בסבלנות ובנכונות לעזור
    אז תודה
    :)

ולעניין: אני דווקא הבנתי מרופאת המשפחה ומהאורתופד שלי כי אתופן הינה תרופה מהדור הישן ולא מהחדש. בתשובתך רשמת אחרת או שלא הבנתי נכונה את דבריך? אז חדש או ישן? אתופן היא מעכב סלקטיבי או לא?

ולענין נוסף-
    אני בהחלט מתכוון לאמץ את החלטתך בעניין השימוש בנוגדי דלקת ראשית לעיתים נדירות -
    אני משלב בחיי טיפולים אלטרנטיביים – פילאטיס, דיקור סיני וכירופקטיקה. אני משתדל להמנע ככל הניתן משימוש במשככי כאבים ובוחר בהם כאופציה אחרונה בהחלט. אולם, לא תמיד זה עובד, בייחוד מאחר ואני סטודנט בטכניון ועובד באינטל, והפריצת דיסק ממנה אני סובל הינה בעמוד שדרה צווארי.

ושנית, כאשר אני נוטל אותן, חשבתי לשלב את נטילתן עם נטילת אומפרדקס-
    שאלתי בהקשר זה היא - באיזה מינון מומלץ לי ליטול אומפרדקס במקרה שלי? האם זה בריא ליטול אומפרדקס לסירוגין ולא באופן רציף וקבוע? כי קורה ששבוע אני לוקח אתופן רצוף ואז שבועיים לא. או שיום כן יום לא... זה בסדר ליטול ככה באופן לא סדיר אומפרדקס?

רוב תודות
    וסליחה על מבול השאלות
    אני פשוט כבר מיואש :)
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

ד''ר חגי אמיר
    22/05/2008

כפי שציינתי, בצורה ברורה לחלוטין, אתופן היא Cox 2 סלקטיבית , וכפי שציינתי התרופות השונות ברמות סלקטיביות שונה. האתופן היא ברמת סלקטיביות - לא מן הגבוהות. אולם בהחלט ניכללת במשפחה זו.

אומפרדקס היא מן התרופות המגינות על רירית הקיבה. כדאי לקחת כל אימת שאתה לוקח נוגדי דלקת לאורך זמן. אם אין בעיה ידועה בקיבה אין צורך לקחת בעת שלא מקבלים טיפול בנוגדי דלקת.

אני ממליץ לבחון את סביבת העבודה ולנסות למצא פתרונות מקוריים כדי למנוע את המתח על שרירי הצואר.

בהצלחה ואל תתיאש,
    הכאב יחלוף.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה