פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת במפרקים
    דינה
    14/05/2008

שלום, גילי הוא 44 ,לפני כשנה התחילו כאבים במפרקי הגוף { ידיים , ברכיים, וכפות רגליים }ובכל פעם שהייתי יוצאת להליכה בפארק או כל פעולה פיזית שהייתי עושה { עבודות בית } היו מתנפחות לי כפות הרגליים. לפני כשבוע עשיתי בדיקת מיפוי עצמות והתוצאה ברך ימין מצב דלקתי , שורש כפות ידיים מצב דלקתי ארטריטי. הכאבים עצומים ודי מגבילים אותי בחיי היום יום , לאור העובדה שאני אישה די בריאה וחזקה ולא נוטלת כדורים עקב אלרגיה { אדוויל} קיבלתי מהרופא כדור בשם ארקוקסיה ,
    קראתי באינטרנט שהוא לא כל כך מומלץ ושבארצות הברית הורידו אותו מהמדפים האורטופד שלי הבאיר לי שהצטרך ללמוד לחיות עם הדלקת כל חיי. האם יש עוד דרכי טיפול נוספים כדי לשפר את חיי היום יום ? תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת במפרקים

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים מפושטים

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

דינה יקירתי,
    כמדומני את סובלת מתהליך דלקתי כלשהו במספר מפרקים בגופך.
    במיקרה זה הייתי ממליץ לך לפנות לרופא ראומטולוג בקופ"ח שיבדוק האם יש לך בעיה כללית בגוף הגורמת לדלקות במפרקים מרובים.
    מאחל לך הצלחה ופיתרון מהיר וטוב לכאבייך.
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק גב תחתון
    פרלה
    14/05/2008

שלום , אני בת 53 לפני 13 שנה עבתי ניתוח פריצת דיסק בגב התחתון , באתו עת נאמר לי שיש עוד דיסק במצב פריצה אך לא הסכימו לנתח אותו גם כי לא חשבו שהמצב מצדיק ( ? ). מאז הניתוח ובמהלך 10 שנים חילקתי עיתונים מדי בוקר דבר שהחזיק אותי בכושר של נערה בת 20 . לפני 3 שנים בעלי חלה מאוד והפסקנו לחקל עיתונים דבר שגרם לי ירידה חמורה בכושר ולכן נרשמתי למכון כושר . עוד לפני שנרשמתי למכון כושר סבלתי מכאבי גב קשים במיוחד לאחר מצב של מנוחה , אינני ישנה מעל 3 שעות מכיוון שאחרי 3 שעות שכיבה פשוט הכאבים מכריעים אותי .רופאים רק נותנים לי משכחי כאבים . יש לי גם חשש שבמכון כושר לא בדיוק יודעים מה מותר לי ו מה אסור לי . ואני מפסיקה לעשות תרגילים אם אני מזהה עומס על הגב , לא תמיד אני לוקחת משכחי כאבים כי איתם
    אני מפסיקה לזהות מה מותר ומה אסור . היתי מאוד מבקשת אם אפשר לומר לי איזה תרגילים או מכשירים אסור לי בהחלט לעשות ואיזה תרגילים יקלו על הכאבים כדי לחסוך לי הכנסת תרופות לגוף .
    תודה .פרלה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק גב תחתון

הוספת תגובה

• פריצת דיסק-פיתרון שהקל עלי מאוד

רווית
    15/05/2008

אני בת 29 כ10 חודשים לאחר ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק גדולה מאד בחוליות L4-L5. חודשיים לאחר הניתוח הייתה לי שוב פריצת דיסק במקום הניתוח. הייתי מבצעת פיזיוטרפיה אחת לשבועיים ופעמיים בשבוע שוחה ועוד פעמיים פילטיס אך עדיין הייתי חיה ברמה יומית בכאבים ונ-מ-א-ס לי!!! עד שידיד טוב שלי המליץ לי על מזרן אורטופדי בריאותי אירופלקס והסכים להלוות לי אותו לתקופה של חודשיים ואני חייבת לציין שהשיפור היה מדהים לא האמנתי כמה המזרון חשוב ומועיל לבעיות הגב לפי מה שהבנתי המזרן הזה בנוי כך שהוא עונה על כל צורך של כל חלק הכי קטן בגוף הוא עשוי מחומר שנקרא ויתלטי ופשוט לא להאמין איך שזה עזר לי אם תירצה אני אשמח להלוות לך את המזרן כדי שתבין כמה זה מדהים בהתחלה הייתי פסימית ולא נראה לי הגיוני שמזרן יעזור אחרי כל כך הרבה נסיונות לפיתרון אבל אחרי שניסיתי הבנתי שמצאתי את הפיתרון - צריך לנסות כדי להבין ליזה [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו
    יבגני
    13/05/2008

יודע מה זה דוברין בכף רגל?

ואם אני רוצה לטפל בו אך נעשה ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מישהו

הוספת תגובה

• דורבן

ד''ר יחזקאל טיטיון
    17/05/2008

יבגני שלום.

מדובר ב"דורבן" או פלאנטאר פאסאיטיס.
    מחלה של הפאציה הפלאנטארית.
    רשום בGOOGLE -
    PLANTAR FASCIITIS ותקבל על זה המון מידע.

הטיפול בהתחלה הוא שמרני עם תרופות נוגדות כאבים, מדרסים, פיזיוטרפיה.
    במידה ולא עוזר הזרקה מקומית.
    ניתן לשקול טיפול גם בגלי הלם.
    במידה והמצב כרוני ולא עוזר כלום - ניתוח.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל נהיית קרה
    מיקי
    13/05/2008

שלום
    אני שואלת את השאלה הזו עבור אבא שלי - בן 69, סובל מכאבי גב תחתון כבר עשרות שנים (7 חוליות זזו ממקומן).
    לפני כשנתיים, התחיל אצלו מצב שמתרחש לעתים קרובות, שבו כל הרגל שלו נהיית ממש קרה. כדי שהקור יעבור אבא שלי צריך לשפשף את הרגל במשך כמה דקות.
    שאלותיי הן:
    האם הרגל מתקררת כתוצאה מבעיות הגב? ואם כן, אשמח אם תוכל להסביר לי מה הקשר לבעיות הגב?
    האם המצב הזה מסוכן?
    האם יש טיפול מסוים שניתן בעזרתו לפתור את הבעיה הזו או שהפתרון הוא הפתרון הכללי שיש לבעיות גב כגון פריצות דיסק, בלט דיסק וכדומה ? (התעמלות, ניתוחים וכו').
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    הרגל נהיית קרה

הוספת תגובה

• רגל קרה

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

שלום מיקי.
    קשה לקבוע אבחנות וטיפול בפורם קזה, במיוחד מגוף שני.
    חום וקור בגוף קשור בדרך כלל לזרימת דם בעור.
    רגל קרה יכולה להגרם ממספר סיבות. שינויים באספקת הדם לעור מסיבות הקשורות למחלות מסויימות, או מסיבות שאינן ברורות לנו ואיננו מוצאים אותם.
    לרוב קור ברגל איננו קשור לכאבי גב, אולם לעיתים רחוקות הדבר יכול להיות קשור בצורה עקיפה.
    יש צורך בברור ובדיקה רפואית כדי לקבוע האם לתופעה יש סיבה ידועה.
    כדאי להתחיל עם בדיקת כלי הדם לרגליים והזרימת הדם לרגליים.
    כל הכבוד על הדאגה לאבא.
    ירבו כמותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

מיקי
    16/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפק טניס
    שולה
    13/05/2008

שלום,
    לפני כשבועיים , בעקבות כאבים עזים באזור המרפק, האורטופד איבחן כי אני סובלת מ "מרפק טניס". מאחר ואני אלרגית לכל התרופות ממשפחת ה NSAID , קיבלתי זריקת קורטיזון לשריר ( לא למפרק המרפק ) ובמהלך השבועיים האחרונים אני משתמשת ב epitrain .
    לצערי , הכאבים לא חלפו וכאשר אני עובדת על המחשב הם אף מחמירים.
    מה השלב המומלץ הבא בטיפול? זריקת קורטיזון נוספת ? פיזיוטרפיה ? טיפול בגלי הלם ? האם יש סד המתאים יותר מה epitrain ?

לקביעת תור
    סגירה
    מרפק טניס

הוספת תגובה

• מרפק טניס - שינוי סביבת העבודה

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

לצערי כל עוד תמשיכי באותה פעילות ללא שינוי סביר להניח שכל מזור שתמצאי יהיה זמני והכאב יחזור.
    מרפק טניס קורה בעיקר בהפעלת יתר של מיישרי כף היד והאצבעות.
    נסי להשיג כרת הגבהה לשרשי כפות הידיים, ולשפר את התנוחה הארגונומית שלך בעת ההקלדה במחשב.
    הדבר יוריד מעט מהעומס המופעל על השריר והגידים המיישרים ויתכן ויעזרו לך.

קיימות סיבות נוספות לכאב באזור שיכולות לעיתים לבלבל באבחנה.
    במידה והכאב לא יחלוף כדאי להבדק שוב אצל אורטופד כדי לשלול בעיה אחרת המדמה מרפק טניס.

שינוי בסביבת העבודה והפעלה נכונה של הידיים והגו, יכולים לשנות הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית עם גבס
    יפה
    13/05/2008

שלום,
    אמי בת 54 מתעמלת כ- 5 שנים, שברה את היד לפני כשבוע האם זה תקין לעשות פעילות גופנית בזמן תקופת הגבס?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית עם גבס

הוספת תגובה

• פעילות עם גבס

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

שלום יפה,
    כל הכבוד על הדאגה לאמך.
    הגבס אמור לקבע את השבר עצמו ואת המפרקים באזור השבר. המטרה היא לתת לשבר להתחיל להתאחות במצב האנטומי האופטימלי.
    כדי שהשיקום יהיה טוב לאחר הריפוי יש צורך בהפעלת כל המפרקים שניתן להפעיל, ואשר אינם מקובעים על ידי הגבס, כדי לשמור על כושר טוב וכן כדי ושפר את זרימת הדם לשרירים המזינים את העצמות בדם וחמצן.
    אני חושב שניתן להניח שאם האמא עושה פעילות גופנית זה עושה לה טוב. אילו זה היה מפריע לה - לא היתה עושה זאת.
    מי יתן וילדייך ידאגו לך כפי שאת דואגת לאמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקים אורטופדים משירות קרבי.
    רון
    11/05/2008

שלום, אני משרת כרגע כבר שנתיים ושמונה חודשים בשירות קרבי בנח"ל, במשך השירות נאלצתי לסחוב משקלים כבדים במשך תקופות ארוכות על הגב, מה שברור ומובן מאליו שהוא עומס יתר על הגוף והעצמות
    אני בן אדם שאוהב ספורט, רץ הרבה, וגולש בים, ומעולם לא סבלתי מכאבים או בעיות בגב.
    לאחרונה נתקלת בשני מצבים מאוד מטרידים, שכמובן כל רופא צבאי שפניתי אליו חשב שאני מספר סיפורים על-מנת להוציא גימלים.
    להלן התקריות:
    1. לפני כמה זמן עשיתי מסאג' אורטופדי במכון ספא, במהלך המסאג' שאל אותי המטפל אם הייתי בשירות קרבי, עניתי לו בחיוב, לאחר מכן הוא אמר לי שיש לי שקעים מאוד רציניים ולא טבעיים בעצמות השכמות והכתפיים, ככל הנראה מסחיבת המשקלים הממושכת בשירות ושממולץ לי לבדוק את זה בדחיפות.
    2. לפני זמן מה עזרתי בנקיונות הבית, סחבתי דברים כבדים, הוזזתי ארונות וכו', אין לי בעיה עם המשקלים ואני בסך הכל בן אדם ספורטאי וסבלתי מאמצים גדולים בהרבה מאוד מניקיון פשוט בבית, אך להפתעתי למחרת בבוקר התעוררתי ללא אפשרות לקום מהמיטה, כשהגב התחתון שלי מנוטרל מתנועה לחלוטין ! זה היה קצת מלחיץ, כי דבר כזה מעולם לא קרה לי גם במאמצים הרבה יותר גדולים.

מה עלי לעשות בקשר לתקריות האלו? האם כדי לי לנסות לסיים את השירות הקרבי בעקבות הנזק שאולי נגרם לי?
    תודה

הוספת תגובה

• נזק משרות קרבי

ד''ר חגי אמיר
    16/05/2008

רון שלום.
    אתה נישמע לי באמת כמו בחור פעיל וספורטאי.
    1. לגבי השקעים המוזרים אזור השכמות, קשה לדעת למה התכוון מסגיסט אשר איננו איש מקצוע רפואי, וההתרשמות שלו היא על סמך ניסיונו בלבד. כדאי לך לבקש הפניה לאורטופד בצבא, שיבדוק את השכמות שלך ויאמר לך אם קיימת שך בעיה או לא.
    2. לגבי כאבי הגב. יש להבדיל בין פעילויות שונות שאתה עושה.
    יתכן שאתה מאד פעיל ספורטיבית אולם בעת הנקיונות והפעילות שביצעת, הפעל שרירים בכיוונים שלא היית רגיל אליהם.
    במידה והכאב חולף תוך יום יומיים, תמשיך לעשות את הספורט שאתה עושה בד"כ.
    אם הכאב ממשיך מעבר לכך יש מקום לבדיקת רופא אורטופד כדי שיבחן האם יש באמת בעיה כפי שאתה מציין.
    כל הכבוד על ההשקעה בצה"ל.
    עלה והצלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשיר של היד למעלה ליד הכתף
    דני
    11/05/2008

אמור לעבור אולטרה סאונד עוד יומיים.
    אם יש קרע בשריר אז מה הטיפול המקובל?
    אגב. חש בכאב הכי הרבה בתנועה של היד אחורה
    הרופא משפחה העלה אפשרות של קרע בשריר
    האם במצב כזה דרוש ניתוח כשלהו של תפירת השריר?
    והאם זה ניתוח אחד או שניים
    איך מוצאים את התפרים
    נמצא קצת בלחץ ומקווה שלא יהיה צורך בניתוח
    בנתיים מחכה לאולטרה סאונד לאבחנה

הוספת תגובה

• קרע

ד''ר שמואל לובושיץ
    11/05/2008

תשובתי תהיה יותר מדויקת לאחר שנדע את תוצאות הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום עשיתי אולטראסאונד באיזור הכתף

דני
    13/05/2008

מחכה עד שהתוצאות יגיעו לרופא משפחה כעבור 10 ימים
    אבל הצלחתי לדלות מהטכנאי ש:
    הוא לא הבחין בשום דבר בבדיקה.
    הוא אמר שמה שיש בדרך כלל זה קרע בגיד ולא קרע בשריר של היד..
    הוא לא שמע על קרע בשריר של הזרוע.
    ואצלי הוא לא רואה שום דבר וגם לא רואה דלקת.
    אמנם התשובה המוסמכת היא של הרופא אבל טכנאים שעושים כל יום בדיקות מן הסתם יודעים הרבה , למרות שהתשובה הסמכותית היא של רופא .
    הצלחתי לדלות ממנו שהוא לא רואה שום דבר חריג בבדיקה שלו.
    רציתי רק לציין שהכאבים שלי הם בעיקר בשריר של היד למעלה.
    ליד הכתף אבל לא בכתף ממש אלא בשריר של היד.
    הכי כואב כשאני מטה את היד אחורה, ככה מלמטה כלפי אחור כאילו שאני מנסה לגעת בגב שלי.
    זה התנועה הכי כואבת חוץ מכאבים בכל מיני תנועות אחרות.
    רציתי גם לציין שיש לי הרגל לצפות בטלוויזיה תוך כדי השענות על המרפק ואולי ההרגל הזה הוא בעייתי, משתדל להפסיק את התנטחה הזאת.
    מצטער בהארכתי בכתיבתיי.
    מה דעתך דוקטור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    אבי
    11/05/2008

שלום רב. יש לי פריצת דיסק בגבl4-l5 . שאלתי - האם לדעתך, הבלתי תלויה ובלתי מחייבת, הגורם יכול להיות סחיבה של ציוד במשקל 55 ק"ג ע"ג הגב במשך שבועיים לזמן של 10 שעות ביום או שזה רק בבחינת ה"קש ששבר את גב הגמל" ופריצת דיסק היא תהליך ארוך שלא נבנה בטווח זמן כה קצר.?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצה

ד''ר שמואל לובושיץ
    11/05/2008

יש סבירות גבוהה שהאירוע הוא תולדה של הנסיבות אותן תארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב לשחקן כדורסל
    alon
    10/05/2008

בני בן 16 ,משחק כדורסל, מזה כשבוע סובל מכאבי גב אמצעי, כרגע המצב לא טוב, השאלה מה אפשר לעשות על-מנת לסייע למרות שוולטרן ואופטלגין לא עזרו, האם יש מה לעשות ,חוץ מאשר לפנות לאורתופד . והאם במצב שכזה צריך לשכב או שלעשות איזו פעילות לשיחרור הגב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב לשחקן כדורסל

הוספת תגובה

• כאב גב

ד''ר שמואל לובושיץ
    11/05/2008

רצוי להיבדק ע"מ למצוא את מקור הכאב ולנהוג לפי הממצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בקרסול
    אילון
    09/05/2008

לפני כמה ימים שברתי את הרגל ואורטופד אמר שיש לי שבר בדרגה 1 או 2 אם אני זוכר נכון הרופא קרא לזה RS והוא אמר שאני צריך להיות עם הגבס 3 וחצי שבועות בערך אז רציתי לדעת קצת יותר פרטים על הדרגות של השברים .ואם אני יצטרך פיזיוטרפיה אחרי הורדת הגבס? ותוך כמה זמן אני יוכל לחזור לפעילות ספורט מלאה( שחייה תחרותית וחדר כושר)?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בקרסול

הוספת תגובה

• קרסול שבור

ד''ר שמואל לובושיץ
    09/05/2008

לצערי, איני יודע על מה מדובר. שבר מלא נרפא בד"כ תוך 5-6 שבועות. "סדק" או שבר שאינו מלא ניתן להסיר את הקיבוע כבר אחרי 3-4 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת גבס לפני הזמן
    מיכל
    09/05/2008

חג שמח,
    לילדתי בת העשר אובחן שבר בכך הרגל ( בצד החיצוני) ונקבע שעליה לשים גבס במשך שישה שבועות.
    קנינו גבס פלסטיק על מנת שהיא תוכל להרטיבו. לאחר שלושה שבועות הגבס קצת התפרק.
    חזרנו לרופא המגבס והוא הוריד לה את הגבס וללא צילום חוזר, רק על בסיס שאלות של כואב/לא כואב החליט לשים לה תחבושת אלסטית לשלושת השבועות הבאים.
    הטיפול שהיא צריכה לעשות זה תרגילי פיזוטרפיה עצמייים וקומפרסים עם מלח בישול.
    כמו כן הוא מאשר לה לדרוך על הרגל.
    האם זה טיפול נכון או שאני צריכה לראות רופא נוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת גבס לפני הזמן

הוספת תגובה

• הסרת הגבס

ד''ר שמואל לובושיץ
    09/05/2008

על מנת שאוכל לענות על שאלתך עלי לראות את צילום הרנטגן שבעזרתו הועמדה האבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקורמיון
    ערו
    09/05/2008

האם אקורמיון עקום חלק לבחור בן 27 יכול להיגרם עקב חבלה חזקה לכתף

לקביעת תור
    סגירה
    אקורמיון

הוספת תגובה

• אקרומיון

ד''ר שמואל לובושיץ
    09/05/2008

אם היה שבר שהתאחה לא המנח האנטומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקה בפיקות
    שון
    07/05/2008

שלום!
    שמי גל ואני בן 18.
    אני סובל כשלושה חודשים משחיקה בפיקות, שנגרמה ממאמץ ומעומס ייתר שנגרם מריצות ומשקולות.
    הכאביים הם כאביים עצומים, ובינתיים אני עובר פיזיוטרפיה בכדי לטפל בפציעה.
    בשבוע הבא אני מתגייס לתותחנים, ורציתי לשאול האם הפציעה הזו תפריע לי בתפקוד הצבאי, והאם בעקבות הפציעה יוציאו אותי משירות קרבי.
    תודה מראש, גל.

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקה בפיקות

הוספת תגובה

• פיקות

ד''ר שמואל לובושיץ
    07/05/2008

שלום לך
    לגבי מה יהיה בעתיד קשה להתנבא. לגבי השירות הצבאי הפתרונות לרופאים הצבאיים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    ורד
    07/05/2008

שלום,
    לפני כשבוע+ קיבלתי מכה בברך מרגל של שולחן. בשלושה ימים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים שמקשים על תיפקודי השוטף.
    האם זו רק מכה יבשה? אין לי כל סימן של מכה או נפיחות כל שהיא.
    האם זה עלול להתפתח למשהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• ברך כאובה

ד''ר שמואל לובושיץ
    07/05/2008

חג שמח
    סביר להניח שהכאב יחלוף עם הזמן. במידה ועקשני- רצוי לפנות לבצע צילום רנטגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה