מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיה בבלוטת התריסבוריס15/11/2012
שלום רב.
ביתי נולדה בשבוע ה 33.4 במשקל 2.3 קילו ובבדיקות שערכו לה 9 ימים אחרי לידה ראו תוצאות של:
43.3 TSH
6.6 TT4
לאחר 13 ימים עשינו בדיקה חוזרת במיון:
FT4:
0.9
TSH:
60
הרופאה ביקשה שנתחיל טיפול ביוטירוקס 0.25 מיקרוגרם ליום.
האם ניתן לעשות משהו נוסף והאם הטיפול נכון ?
האם נצטרך לקחת כדורים למשך כל חיינו ?
תודה מראש,
בוריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות - 25 מיקרוגרם
בוריס15/11/2012תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיה בבלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012בתכם צריכה להיות במעקב אנדוקריני באופן דחוף
יש לבדוק שבועיים אחרי תחלית הטיפול את תפקודי בלוטת המגן.
ייתכן ותצטרכו להעלות את המנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
אולגה19/11/2012תוכל בבקשה להסביר ולפרט יותר עד כמה המצב חמור?
לכמה זמן אתה מעריך שנצטרך לקחת את הכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פירוט - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012בטיפול נכון אין סכנה שהמצב יהיה חמור.
אך עלייך להיות במעקב אצל מומחה בתחום באזור מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו טיפול לפני 4 ימים
בוריס19/11/2012שאלה אחרונה ברשותך.
האם היינו צריכים לעשות מיפוי עם התחלת הטיפול?
האם הבעיה קיימת בגלל לידתה המוקדמת או שזה משהו מולד ללא שום קשר לפגות שלה?
תודה רבה,
בוריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התחלנו טיפול לפני 4 ימים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/11/2012ניתן לעשות את המיפוי ב 5 ימים הראשונים לטיפול.
אם לא עשיתם מיפוי ניתן לעשות כעת בדיקת אולטראסאונד של בלוטת המגן.
בגיל 3 שנים יבוצע מיפוי לאחר הפסקה קצרה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה והתפתחות מיניתחלי15/11/2012
שלום רב,
אחי כיום בן 16 התחיל לקחת זריקות הורמון גדילה בגיל 14.למרות שעפ"י צילום כף יד אינו היה זקוק ולכן עשינו זאת באופן פרטי.
לאחר מספר זריקות הוא עלה בגובה של 15 ס"מ בערך, במקביל הרופא נתן לו זריקות למנוע התפתחות מינית מוגברת. מאז הפסיק לגבוה.
לפני חמישה חודשים הפסיק את ההורמון הגדילה ומאז לא גבה אפילו לא ס"מ.
כיום הוא בגובה 1.50 בערך.
הילד ממש בדיכאון.
האם הוא יגבה?
מה אתה מציע לעשות?
אשמח לעזרתך ותגובתך המהירה .
תודה רבה חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמון גדילה והתפתחות מינית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012האמת שלא ברור לי מה קרה שם מבחינת הסיבה לטיפול, מהלכו והשינויים בגדילה.
נראה לי שהגדילה פסקה עם התקדמות גיל העצמות לגיל מאוחר מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ללא חוסר בהורמוןסיגל14/11/2012
בני בן ה9 עשה צילום כף יד שמאל שגיל העצמות מתאים ל 8 שנים וסטיית התקן הינה 11 חודשים. גובהו 124 ומשקלו 24 .אין לו ציליאק. אם אין בעיה מסוימת של חוסר הורמונים וההורים הם 160 האמא ו180 האבא האם ניתן לתת בכל זאת תוספת של הורמונים והאם זה ישפיע בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמונים ללא חוסר בהורמון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012אין שום צורך בטיפול הורמונלי. גובהו הנוכחי בתחום הנורמה ותואם לגובה הגנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך אצל תינוקותרעות שפי14/11/2012
שלום וברכה,
הילדה שלי בת שנה וחודש והגובה שלה 64, נולדה בשבוע 36 גובה 46, לפי מה שהבנתי ולפי הגרפים היא נמוכה, שאלתי היא, האם כדאי לעשות בגיל כזה בדיקה של חוסר בהורמוני גדילה? |(שלפי מה שהבנתי לא נותנים הורמונים רק בגיל 3) או לחכות לגיל יותר מאוחר ולבדוק את העניין??
אוסיף כי הילדה לא אוכלת הרבה בכלל מאז ומתמיד, היא שוקלת 6.200, וחלק מהרופאים אמרו לנו שאם לא היה בעית גדילה היא הייתה רזה אבל גבוהה (שזה לא המצב עכשיו) וחלק אמרו לנו שזה שהיא לא אוכלת זה משפיע על הגובה..
מה דעתך בעניין?
תודה רבה.
אורך אצל תינוקות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012אין ספקר שבתך סובלת מהפרעה בגדילה כולל משקל וגובה.
מומלץ מאד לפנות לברור רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטה ועצירה בגדילה
קרן17/05/2013שלום, בני בן 10 חודשים שוקל 8.3 וגובה 69.5
בגיל חצי שנה הוא היה שוקל 8.9 והגובה 67 , מגיל חודש בערך הוא נמצא באחוזון הממוצע בגובה ובאחוזון קצת מעל הממוצע במשקל. עברו 4 חודשים והוא גבה רק ב2 סמ וקצת וכן ירד במשקל. אני רוצה לציין שהוא אוכל טוב והיציאות שלו הם הרבה!!! הוא זוחל כבר מגיל 6 חודשים בערך. הכי מטריד אותי שהוא גבה רק 2 סמ ב4 חודשים , כאשר גובהים בממוצע 2 סמ בחודש! האם עליי לדאוג? האם יכול להיות שיש בעיה הורמונאלית? בעלי בגובה 176 ( ממוצע) ואני 159 סמ (מעט מתחת לממוצע) . במשפחה שלו רובם גבוהים ושלי רובם מתחת לממוצע.
לא מדאיג אותי אם יהיה באחוזון 25 ( כמו עכשיו) מדאיג אותי שלא גבה כמעט 4 חודשים.. הוא נראה יותר קטן מבעבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטה ועצירה בגדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/05/2013אני ממליץ לך ולהורים אחרים להוריד ברשת או לבקש בטיפת חלב עקומת גדילה ומידי פעם לציין עליה את גובהו ומשקלו של הילד. בגיל של בנך הדאגה אינה מגובהו הסופי, אלא מבריאותו הנוכחית. הגדילה מהווה מדד חשוב לבריאות הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטה בגדילה
קרן20/05/2013אני במעקב והוא ירד ב2 עקומות מאחוזון 50 לאחוזון 25 - ב4 חודשים ירד בכמעט קילו וגבה רק 2 ס״מ.. בגיל 6 חודשים התחלתי לתת לו דייסת דגנים המכילה גלוטן , האם ייתכן ויד לכך קשר??? והאם כדאי לי להפסיק עם גלוטן ולראות התפתחות? בכל מצב נשלחתי לבדיקות דם ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטה בגדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/05/2013בפרוט כזה תצטרכי לדבר עם רופא/ת הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תהליך הגדילה הנו רציף?יהודה13/11/2012
בני בן 14 ובחודשיים האחרונים הוא הפסיק לגבוה, האם פירוש הדבר שהוא לא יגבה יותר ?
תודה
האם תהליך הגדילה הנו רציף? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012לעיתים יש "קפיצות" בגדילה
אך מומלץ לעקוב ולהקפיד למדוד באותו מכשיר ועל ידי אותו מודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ילדה אמורה לגבוה בשנה ?דבי12/11/2012
ביתי בת 8.5, גובה 115 ס"מ
לדברי הרופא מדאיג אותו קצב הגדילה שלה 1-2 ס"מ בשנה בשנתיים האחרונות ולא הגובה שלה , אין לה חוסר של הורמון גדילה , בעיה של ציליאק- נבדק גם כן , הורים בגובה ממוצע
אני מנסה כעת טיפול הומופאטי והיא גדלה בשלושה חודשים אחרונים ב- 3.5 ס"מ (115 סה"כ)
הטיפול מצריך ממני משאבים..לכן חשוב לי לדעת מהו קצב הצמיחה התקין \המצופה בשנים אלו , ברור לי שהוא אינו לינארי. איןהוכחה שהטיפול יעיל כיון שיכולה להיות צמיחה לאחר תקופה "שקטה"
אודה מאוד להכוונה
האם ללכת לאינדוקרינולוג ?
כמה ילדה אמורה לגבוה בשנה ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012אם אכן קצב הגדילה הואט כל כך יש מקום לברור רפואי על ידי אנדוקרינולוג לפני טיפול בהורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גניטליה לתינוק בן 3 חודשיםמיכל12/11/2012
אשמח לקבל מידע לגבי טיפול לתינוק בן 3 חודשים. משקל לידה 3.110 ק"ג. ניזון ממטרנה.
יומיים לאחר הלידה סבל מצהבת. רמת בילירובין מקסימלית היתה 15. ללא טיפול באור.
היום שוקל 6.5 ק"ג. גובה 58 ס"מ.
הומלץ ע"י רופאה בטיפת חלב לעשות בירור לגבי פין קטן.
בבדיקת אנדוקרינולגית אובחן כי הגניטליה תקינה, ארוך פין 2.4 ס"מ, עובי 0.9 מ"מ. שק אשכים מפותח היטב. עם פיגנטציה, שני אשכים בשק בנפח 2.0 מ"ל.
הטיפול שניתן:
Testoviron Depot 250MG
זריקה פעם בחודש למשך 3 חודשים. סה"כ 3 זריקות.
אודה על חוו"ד נוספת ותופעות לוואי אפשריות.
תודה.
הערכת גניטליה לתינוק בן 3 חודשים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012זהו אכן הטיפול המקובל לפין קטן . לא צפויות תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גדילהדקל אהרון12/11/2012
שלום, אני היום בן 19, אני בצבא ומשרת כלוחם.
אני קורבן (ואני לא מגזים) לבעיות גדילה.
הגובה שלי הוא 1.64, כאשר הגובה של אמא שלי הוא 1.58 מטר והגובה של אבא שלי הוא 1.83 מטר. הממוצע לפי החישוב המפורסם הוא 176.5.
אני מודע למצב ואני לא חי בבועה שהגדילה שלי הפסיקה מזמן, אבל הנה כמה ממצאים שעלולים לשנות את המצב:
1. הגדילה הפסיקה בגיל 16.
2. לא היו לי בעיות משקל כלשהן במהלך הילדות כולה.
3. משקל: קצת מעל הממוצע (67 קילו לפני הצבא, ו-55 ק״ג בזמן הצבא- טירונות קרבית).
4. אני לא מתגלח.
5. שיער גוף מפותח.
6. אצבעות דקיקות (נראות כאילו לא התפתחו עד הסוף עבור גבר)
7. כפות רגליים דקיקות.
8. שעירות יתר ברגליים עקב גזירת שיער שם.
הלכתי לאנדוקרינולוג, הוא בדק אותי ואמר שמבחינה מינית התפתחתי כמו שצריך.
אבל... לא אמרתי לו את כול הסעיפים שרשמתי למעלה.
היום, אני מרים משקולות (מה שלפי מה שהבנתי משחרר הורמון גדילה על מנת להגדיל את מסת השריר), בדיוק התחלתי לא מזמן, אבל תוקפים אותי כאבים מוזרים ופנימיים ברגליים, ביריכיים הקידמיות והאחוריות, בעקב, ובכפות הרגליים והידיים.
שאלתי היא כזו, האם זה אפשרי שהצמיחה ממשיכה עכשיו, לאחר שירדתי במשקל עקב רעב (כביכול, מגרה הפרשת GH), והרמת משקולות (שמעוררת את ההפרשה גם כן)?
* רצוי לציין שמסת השריר שלי היא עבה מדי עבור הגובה הנוכחי שלי.
כאבי גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012לא נראה שהגדילה ממשיכה בגיל 19.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםמלי11/11/2012
רופא מדהים הבת שלי בת 13 בריאה בדרך כלל (אסתמה ברקע אך ללא התקפים וללא טיפול מונע ) מיד כשמגיע החורף החום יורד לה ל36, ולפעמים יורד ל35 , נבדק בלוטת התריס והיה תקין , ראוי לציין כי כשחם היא נהיית אדומה בפנים מהר מהחום , מה ניתן לבדוק או לאיזה רופא זה קשור ? בעבר הרופא ילדים אמר שלא מכיר תופעה כזו ושנשמור עלייה מאוד כי זה מאוד מסוכן ! נא תשובתך הדחופה מלי אמא של המקררת (בשנה שעברה היא התקלחה במים חמים ויבשה שער בפן ובכל אופן מדדנו לה חום בשינה ונבהלנו לראות 34,7 מיד חיממנו חדר מאוד והיא שתתה חם ולאט לאט עלה החום )
חום - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/11/2012היכן החום נמדד ?
המקום האמין ביותר לתעוד תת חום הוא בפי הטבעת. בנוסף מדי החום שבשמוש ביתי אינם אמינים בטוחים של חום מתחת ל 35.5 ואז צריך להשתמש במדחום מיוחד.
משום כך אני סבור שרוב הסיכויים שאין לבתך בעיה אך אם את חוששת יש להתייחס לנקודות שהעליתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
מלי12/11/2012מדדתי לה רק בפי הטבעת ועם מודד חום כספית וחשמלי. מכיוון שכך מה לדעתך כדאי לבדוק ומה האפשרויות?
תודה פרופ מלאך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6ורד11/11/2012
הבת שלי בת 6 ו - 3 חודשים וגובהה מטר ושמונה ס"מ. הבעיה העיקרית היא שהעקומה שלה ירדה היא הייתה באחוזון 25% , אח"כ %10 ועכשיו 3%. עשינו לה בדיקות דם כולל צליאק והם יצאו תקינות עשיתי לה צילום כף יד לפני שנה בערך והתוצאה הייתה שהעצמות שלה מתאימות לגיל קטן יותר (פער של שנה ושמונה חודשים) עכשיו הרופאה נתנה לי בדיקה של הורמון גדילה. היא עולה במשקל היטב אז אין בעיות גסטרולוגיות. איזו סיבה למעט חוסר בהורמון גדילה יכולה לגרום לכך שהילדה לא גובהת ויורדת באחוזון? ובמידה והתשובה תהיה שאין חוסר בהורמון הנ"ל, אז מה עושים אז?
ילדה בת 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/11/2012אם אכן יש שבירה של אחוזוני הגדילה עקב האטה בקצב וברור ראשוני כולל קריוטיפ (בדיקה של מספר הכרומוזומים ) יש לחשוד בחוסר בהורמון גדילה.
אם המשקל תקין או עולה יש לשלול גם את האפשרות של עודף סטרואידים.
פני לרופאה שלך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל העצמות מתקדםmam11/11/2012
רציתי לדעת האם מתן דיקפפטיל לילדתי בת 9.5 אמור לעכב את גיל העצמות המתקדם ? (שהיתה בת 8.9 גיל עצמות 10.5 )
האם הוא מעכב רק את ההתפתחות המינית ?
אם תקבל את הדיקפפטיל עד גיל 12 זה יפגע בה מבחינת גובה כי גיל העצמות יגדל ?
מה דעתך?
גיל העצמות מתקדם - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/11/2012מטרת הטיפול בדקהפפטיל יא לעכב את ההתפתחות המינית ולשפר את הגובה הסופי
תוך כדי הטיפול יש האטה בגדילת גיל העצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער גוףרונית10/11/2012
שלום
יש לנו תאומים, בן ובת, בני 3.7 שנים.
לאחרונה ראיתי שלבן יש צמיחת שיער כהה ברגליים ובגב.
האם מדובר על משהו נורמלי או חריג?
האם יש מקום לבדיקה?
אודה לתשובתכם
שיער גוף - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ12/11/2012זה לא שעור הקשור להורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים אצל נערהאלונה09/11/2012
שלום רב,
ביתי בת 12.5 סובלת מזה חודשיים ממחזור שופע מאוד, (באחד הפעמים הווסת נמשכה 3 שבועות והופסקה רק בעקבות נטילת פרימולוט נור)
בהמלצת רופאת נשים נעשו לה בדיקות הורמונליות ביום הרביעי לווסת.
אבקשכם אם אפשר לומר לי אם הערכים תקינים:
פרולקטין - 164.
LH - 2.2
FSH - 6.8
טסטסטורון קטן מ-1.5.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הורמונים אצל נערה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמתנות בעקומת גובה אצל תינוקטל09/11/2012
הי, בני בן שנה ו-3 חודשים, נולד במשקל 3.995 ק"ג. מגיל 6 חודשים היתה ירידה בעקומת המשקל (מאחוזון 75 ירד לאחוזון 11 בגיל שנה) אך עכשיו חלה עליה משמעותית והוא עלה לאחוזון 30. לעומת זאת בגובה ירד מאחוזון 60 בגיל חצי שנה, לאחוזון 10 היום. גובהי 1.64 וגובהו של בעלי 1.68. אני מאוד נוטרדת מהירידה באחוזונים, אני כמובן לא מצפה שיהיה גבוה, אך האם זה תקין שיש ירידה באחוזונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמתנות בעקומת גובה אצל תינוק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012רופאי ילדים אמונים על התבוננות בעקומות גדילה. אני מציע להראות לה/ו את העקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהיואב08/11/2012
שלום, בני בן 16. רציתי לדעת האם בגיל זה יש דרכים לתת תרופות שיעזרו לצמיחה לגובה ולהגדלת\הארכת איבר המין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012בכל גיל אפשר לבדוק נער ולראות אם יש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)