מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בדיקת דםשמעון07/11/2012
בבדיקת דם שעשיתי לבני בן 10 שגבהו 128 סמ ומשקל 25 קג יצא ערכים הבאים
1.66miu tsh
igf-1 somatomadin 174ngmi
lh קטן מ0.5 iul
רציתי לדעת עם הבדיקה תקינה ומספיקה כדי לבדוק חוסר בהורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
שמעון13/11/2012לא קיבלתי תשובה.אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת דם - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/11/2012בנך בגובה תקין לגילו ועל כן לא היתה סיבה לבדיקות שאף הן תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילההאמא שפישלה06/11/2012
בני בן 17.6 גובהו 156 צילום כף יד היה ללא סטיה .לא נלקחו בדיקות דם לרמה הורמונלית האם כדיי לבדוק ולשקול עדיין מתן הורמון גדילה מתוך מחשבה שאפשר רק להרוויח ממנו ?
לציין כי גובה אם-156 גובה אב 173 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012נערים רבים ממשיכים לגדול על גיל 20.
נדיר בנותנים הורמון גדילה בגיל זה.
לא נראה לי שיש צורך בבדיקות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעה לילד בן 5.5טלי06/11/2012
שלום רב,
בני חוזר מדי יום מהגן עם ריח זיעה בבית השחי.
1) האם נורמאלי?
2) האם צריך לבצע בדיקות כלשהן?
3) האם מותר בגיל זה למרוח משהו נגד הריח (יודעת שאבקת סודה לשתיה מנטרלת ריחות זיעה אך לא יודעת אם מותר לפזר לו אבקה זו בגיל הנ"ל)
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח זיעה לילד בן 5.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012זה קצת צעיר. בד"כ מתחיל בגיל 7 או אחרי. כל זמן שרק ריח אין צורך בברור, את אם יתחיל שיעור מיני, יהיה צורך בבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות קשר בין הורמון גדילהרן06/11/2012
לאשך תפוח ורגיש?
ידוע לי שאחת מתופעות הלוואי של הגנוטרופין זה כאבי שרירים, אך האם גם זאת יכולה להיות תופעת לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יכול להיות קשר בין הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/11/2012לא ידוע לי על קשר כזה.
פנה לרופא המטפל בהקדם לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל בבקשה לבדוק בספרות?
רן06/11/2012אגב, האם התכוונת לרופא האנדוקרינולוג המטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגדילהנעה05/11/2012
ביתי בת ה-12 קיבלה לבת המצווה מתנה - מחזור. הבעיה היא שגובהה 141 ס"מ בלבד ומשקלה 35 ק"ג. מלידתה, עד עכשיו, תמיד היתה על אחוזון 5-10.
בעלי 170 ואני 160 ס"מ.
האם יש סיכוי שהיא תגיע ל-150 ס"מ? האם ניתן לעשות משהו בענין?
יש לציין שביקרתי בעבר אצל אנדוקרינולוג ילדים פעמיים והוא טען שהגדילה שלה נורמלית.
אמא מאוד מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור וגדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/11/2012בנות גדלות כ 6 ס"מ בממוצע לאחר קבלת המחזור הראשון.
ייתכן שתגדל יותר. מכל מקום יש מקום לפניה חוזרת לאנדוקרינולוג להערכה האם יש סיבה רפואית שמסבירה את הגובה הנמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמון גדילהשמעון04/11/2012
בני עבר בדיקת הורמון גדילה בקופת חולים מכבי.הילד עבר בדיקת דם שבו נלקת ממנו ארבע מבחנות של דם.(בדיקה רגילה כמו כל בדיקת דם)
במאמרים שקראתי בקשר לבדיקה הבנתי שמגרים את הבלותה בחומרים שונים כדי לקבל תוצאות של הורמון הגדילה ולבני זה לא נעשה.רציתי לדעת אם אפשר לקבל תוצאות נכונות גם בבדיקה שבני עבר?
בדיקת הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/11/2012הערכת הפרשת הורמון גדילה נעשית על ידי תבחיני גרוי.
זוהי הדרך האמינה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל מוקדם ועצירת הגדילהרותם04/11/2012
שלום שמי רותם אני כיום בת 16.
לפני 6 שנים.. בגיל 10 קיבלתי מחזור. הייתי ילדה מאוד מאוד מפותחת לגילי,
הייתי גבוהה יותר מכולן, היה לי ציצי ואחרי קבלת המחזור.. פתאום הספקתי לגדול ולהתפתח. אני כיום מאוד נמוכה לגילי 1.53, הציצי שלי קטן.
והגובה וגודל הציצי שלי דיי מדאיגים אותי שהם הרבה זמן לא התפתחו ולא גדלו, ובעצם המחזור הפסיק לי את הגדילה לגמריי!!
השאלה שלי היא האם באמת המחזור הפסיק לי את הגדילה??!!
והאם זה גם השפיע לי כך על הציצי.. ובעצם אין סיכוי שהוא יגדל יותר??
תודה רבה..
מחזור בגיל מוקדם ועצירת הגדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ06/11/2012שלום רותם
בנות גדלות כשנתיים לאחר קבלת המחזור.הן גדלות בתקופה זו כ 6 ס"מ.
לכן מובן וברור מדוע "נתקעת" בגובה שאת מציינת לאחר שהיית מפותחת בגיל צעיר.
לגבי גודל החזה איני יכול לחוות דיעה. גודל החזה הוא שונה מאד בנשים שונות.
אם צורתו בשלה ומראהו תקין אז אין בעיה הורמונלית. אם אינך בטוחה פני לרופא המטפל שיתרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בתינוקתסיגל04/11/2012
ביתי בת שבועיים בבדיקה נמצא רמת tsh 25.8 ו- t4 1.2
נתנו מינון 25 מג אלטרוקסין ליום
מה המשמעות וכיצד יש לנהוג
איך אדע שהכדור נספג ומתי לעשות בדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בתינוקת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012קשה לתת המלצות טיפול מבלי להכיר את התינוקת ואת כל הנתונים.
אני מציע את המלצות הרופא, ואם יש ספק להתייעץ עם רופא אחר.
אין בעיית ספיגה. התרופה תמיד נספגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטןחיים03/11/2012
שלום כמה אמור להיות בערך פין במצב רפוי לנער בן 17 ? כי אני בן 17 והפין שלי ממש מדאיג אותי יש לי 7 שהוא ישן לפעמים 7 וחצי ולפעמים גם 6 וחצי וכשהוא עומד הוא 13 וחצי שזה נראה לי ממש קטן לכל החברים שלי יש יותר גדול משלי ואני לא מבין למה? כאילו הוא הפסיק לגדול מהבר מצווה ועשיתי בידקות הורמונים והרופאה אמרה לי שהכול טוב האם מכשיר האנדרו פינס יעזור לי? האם יש משו לעשות בנידון יש לי תור לאורולוג מומחה רק בעוד חודש בבבקשה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2012כבר דנו בעניין שלך וסיכמנו שהבעיה שלך היא לא בהורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין קטן
חיים10/11/2012אז תעזרו לי בבקשה איפה כן הבעיה אם לא בהורמונים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד שמאלרוני03/11/2012
בני בן 11 ושלושה חודשים גבהו132.5 בצילום כף יד שמאל גיל עצמות 10 סטית התקן 10.5 חודשים מדובר בילד בריא ללא חוסר בהורמון.אני בגובה 175 ןאשתי 164
האם אפשר לפי הנתונים לדעת פחות או יותר את הגובה הסופי?כי אנחנו מוטרדים בשל גבהו וחושבים לתת לו הורמון גדילה כפי שהרופא המליץ לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום כף יד שמאל - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2012צלום גיל העצמות תקין. אם אין לא חסר, אל תתנו לו הורמון גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון תת-תריסיות אצל תינוקילנה02/11/2012
שלום,
לפני 6 שבועות נולד לי בן אחרי הריון תקין. לאור העובדה שאני סובלת מתת-תריסיות קיבלתי המלצה לעשות בדיקת TSH לתינוק אחרי גיל שבועיים. עד כמה שידוע לי לכל התינוקות עושים בדיקת דם לאיבחון תת-תריסית מולדת בבית חולים אחרי לידה. כרגע הוא בן חודש וחצי שמתפתח ועולה במשקל באופן תקין. האם עדיין נחוץ לעשות לו בדיקת דם עכשיו או שזה מיותר.
המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון תת-תריסיות אצל תינוק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2012תת תריסיות של האם כמעט אף פעם לא תעבור לתינוק. אין צורך בבדיקות לתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10 נמוכה.האם לפנות לבדיקה?אבא02/11/2012
שלום,
הילדה בת 10, בגובה 132 ס"מ, הכי נמוכה בכיתה.
גובה האב 182, האם 172, ויש אח צעיר גבוה.
לפי מחשבון קופ"ח, היא נמצאת כל השנים בעקומה של 15%.
האם היא תהיה נמוכה מאיתנו?
והאם כדאי לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 נמוכה.האם לפנות לבדיקה? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2012ילדה ששומרת על אחוזון קבוע, הרי שהיא גדלה טוב.
אין צורך בבדיקת אנדוקרינולוג ואין צורך לדעת מה יהיה גובהה בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי מתעלפת לעיתים קרובותרוני01/11/2012
ביתי בת ה 14.5 מתעלפת למספר דקות, לא לאחר מאמץ גופני. וללא קשר לאירוע ריגשי. היינו אצל טובי הרופאים ועברנו הרבה בדיקות שכולן היו תקינות: הנוירולוגים שלחו ל : M.R.I מוח, לEEG , EEG בחסך שינה. הקרדיולוגים חיברו אותה להולטר למשך 3 חודשים.... אך הכל תקין...
אנחנו מחפשים כיוון אחר.... בגלל שהילדה מזיעה באופן לא רגיל... חשבנו אולי יש רעיון אחר לבדיקות נוספות... מהתחום שלכם... מה עוד אפשר או כדאי לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי מתעלפת לעיתים קרובות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2012יש סיבות להתעלפויות מהתחום ההורמונלי. שאלו את רופא הילדים אם אלה נבדקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפנים,חלבון בשתןורדה31/10/2012
ביתי בת 10.5 בריאה בד"כ מתעוררת כשבועיים עם פנים נפוחות מאוד. הנפיחות יורדת בהמשך היום,לאחרונה שמנה מאוד ,7 ק"ג במשך 3 שבועות ,בבדיקה היום התגלו דם וחלבון גבוה בשתן מה יכולות להיות הסיבות לתופעות אלו,בבדיקת האולטרסאאונד של הכליות אין ממצאים ,אך הן מלאות במים אלו סיבות נוספות יכולות להיות לתופעות אלו??? אודה לכם מראש להתייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים,חלבון בשתן - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2012מהמידע המועט שמסרת נראה שמדובר במחלת כליות ולא במחלה הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוי גובהרוני31/10/2012
בני בן 11 גבהו 133 סמ בבדיקה שערכנו גיל עצמות של בן 10 סטייה 10 וחצי.ערכתי לו חיזוי גובה בווינגיט והתוצאה 163סמ.רציתי לדעת אם הבדיקה אמינה ואם יש סטיות בתוצאות?(הורמון הגדילה של בני תקין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוי גובה
רוני02/11/2012רציתי להוסיף שקביעת גיל העצמות לפי אטלס של גרויילך פייר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוי גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2012הערכת הגובה הבוגר דורשת נסיון רב. קשה לי לאמר אם הנסיון הזה קיים בווינגייט.
אני מתנגד לחיזויים. ילד והוריו אינם צריכים לדעת את העתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)