מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ריח בבית השחינטלי06/10/2012
שלום,
בתי בת ה- 7 מתלוננת לאחרונה על ריח של זיעה בבית השחי.
האם צריך לבדוק את הנושא ואיך אפשר לעזור לה למנוע את הריח מלבד
מקלחות וסבון. האם יש דאודורנט לילדים?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח בבית השחי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2012אם אין שעור באיבר המין או פצעי בגרות אין מקום לברור נוסף.
רחצה עם סבון או דאודורנט עדין עשויים למנוע את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14 באחוזון 7אורית06/10/2012
שלום רב,
בני בן 14, גובה 150 ס"מ.
נולד פג בשבוע 32.
ירד מאחוזון 15 לאחוזון 7 בשנתיים האחרונות.
יש סיבה לדאגה? צריך לטפל? מה מומלץ לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 14 באחוזון 7 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2012ממליץ לקחתו לרופא הילדים להערכה כללית ובדיקת התפתחות מינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה שקיבלו לבדיקת B-HCG לילדהנעמה03/10/2012
שלום רב,
אני מאוד מקווה שכאן אמצע כמה תשובות.... כי אנוכי מודאגת מאוד.
בתי בת 5 ושלושה חודשים סובלת מזה כשלושה שבועות מבחילות לפנות בוקר כל יום בין 4:00-5:30 מתעוררת בדרך כלל ב4:30 עם ריפלקס הקאה - ללא הקאה ממש אלא פליטה של מים ורוק.
בדיקות דם תקינות בסה"כ היה תמונה של מחלה וירלית חריפה עם ספירת דם מתאימה- ציטוט ממכתב שחרור מחלקת ילדים {באמת סבלה יום לפני מחום - משהו קצר של פחות מ-24 שעות}
נשלחנו למיון כי הרופא חשב שאולי מדובר בלחץ תוך גולגלתי- בסופו של דבר בדיקות פיזיקלית ללא חסר נוירולגי. בדיקת עיניים - פונדוסים {מקווה שכך כותבים} תקינה! ללא תלונות על כאבי ראש או משהו דומה המתחברה לאבחנה נוראית שכזאת.
בהמלצה במכתב שחרור הומלץ לבצע כחלק מברור בדירת B-HCG. אני מבינה שמדובר בהפערה הורמנלית - יש לה שם? איך בדרך כלל מטפלים בה? האם התאור שנתתי מתחברת לבעיה שכזאת...
אציין שחוץ מנושא הבחילות העקשניות הילדה חיונית ובריאה- לא סובלת משיעור יתר, או סימנים מוקדים לבגרות מינית.
סליחה על האורך... מקווה שנתתי פרטים שעוזרים להבין את המצד.
בתודה,
בתאל -
המלצה שקיבלו לבדיקת B-HCG לילדה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2012לא ברור לי כלל מדוע התבקשת לבדוק רמות B-HCG אצל בתך.
אני מציע שתפני לרופא שבקש את הבדיקה על מנת לבקש הבהרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרפ אלי הרשקוביץניבה02/10/2012
שלומות, לפני כשבוע שאלנו לגבי המשך מעקב אנדו' לביתנו בת ה- 8וחצי בברצלונה וניגשנו לפי המלצתך למרפאה (הפרטית) של דר איבנז.(התיכתובת ביננו עדיין מופיעה בע"מ זה של הפורום). נשלחנו למ"ס בדיקות דם ואולטרסאונד והיא הסבירה שבשל עודף משקל (1.34 על 39 וחצי קג) יש סיכוי שתתן מרשם לכדור, שבד"כ השתמשו בו לטיפול בסכרת סוג 2 וגילו שהוא טוב גם לעיכוב התפ' מינית ולהפחתת תאבון. וזאת כדי לשלוט במשקל העולה בהדרגה(למרות מאמצים משפחתיים רבים) ולאפשר לה לממש את פוטנציאל הגובה. שאלותינו -
1.בארץ מעולם לא שמענו על אפשרות כזאת. האם אתה מכיר את הנ"ל? האם אתה תומך?
2.שאלה נוספת, צילום כף יד שבוצע לפני כשנה וחצי והיה תקין - האם יש טעם לבצעו שוב? האם בטווח כזה יכול להיות שינוי דרמטי בתוצאות הצילום, אם בכלל?
תודה רבה, המשפחה מברצלונה.
שאלה לפרפ אלי הרשקוביץ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/10/20121. מדובר קרוב לוודאי בכדור METFORMIN אשר מקובל יותר ויותר אם כי לא רשום גם כטיפול ביתר משקל. אם תקבלו את המרשם אל תשכחו לשאול על אופן הלקיחה ותופעות הלוואי.
2. אין משמעות לצילום "תקין" היא בוודאי מעונינית לדעת את גיל העצמות של הילדה בשנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מכפות הידיים.דניאל02/10/2012
שלום רב. מוזר, אבל זה בדיוק כמו שאני מתאר. אני מדוייק. יש לי ריח בכפות הידיים שבא והולך פעם בכמה חודשים (כבר שלוש שנים) וכשהריח מופיע הוא בא והולך, כאילו בא ומתנדף. למשך שעות. הריח חזק יותר בציפורניים. ריח של פטרת/עובש/קינמון. כפות ידיים טיפה אדמומיות שכמעט אי אפשר לראות. שנים שאני חייב כל הזמן לשפשף עיניים, אף, ולקסוס ציפורניים - כרונית. אני עושה המון ניסויים שנים - שוטף ידיים מחכה והנה מגיע הריח במין גלים כאלה. (הייתה לי חברה עם פטרת וגינלית) (לא קשור לזיעה או היגיינה).
מוזר, אשמח מאוד לקבל עזרה לבעייה ארוכת שנים.
תודה המון תודה.
דניאל.
ריח מכפות הידיים. - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/10/2012לא נראה לי שמדובר בבעיה הורמונלית עליך לפנות לדעתי לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבבדוי02/10/2012
אני בן 18, גובה 1.72 לאחרונה אני רואה כי אני חייב להתחיל להתגלח באופן רציני, כלומר, גם בצדדים של הפנים ולא כמו שעד עכשיו מעל השפתיים.סיפרו לי שמתחילים להתגלח בצידי הפנים זה סימן שמפסיקים לגבוה השאלה אם יש לי סיכוי להמשיך לגבוה למרות כל זאת (אבא- 1.84 אמא-1.60 ) ?
שלום רב - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/10/2012הצורך ה"הרציני" בגלוח מלמד ככל הנראה על סיום קרוב של הגדילה, אך בהחלט ייתכן שעוד תגבה מספר ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת10 חד' ומתחת לאחוזון1מוריה02/10/2012
בתי בת 10 חד' נולדה 3.650 מגיל 4 ימים מקיאה ורק בגיל חדשיים הגיעה למשקל לידה מאז היא במעקב בהדסה. ביוני אושפזה לברור מקיף נשלל ריפלוקס ואלרגיה. הוכנסה זונדה והיא התחילה לעלות במשקל, אך הגובה נעצר והיקף ראש הואט. כיום אוכלת יותר ומקיאה פחות,אבל לא עולה כנדרש. והופסקה הזונדה. בדיקת דם הראתה על הורמון גדילה פחות מ25. כמו כן יש חולשה בחגורת הכתפיים וזוחלת רק על הגחון. נשלחנו לגנטיקאי, נוירולוג, ואונדוקרינולוג. התורות רחוקים מאוד ואנחנו חרדים מאוד, מה יכול להיות לילדה ומה אנחנו יכולים לעשות בנתיים, לא ציינתי שהילדה ערנית מאוד, תקשורתית ונראית שמנמנה תודה מראש
בת10 חד' ומתחת לאחוזון1 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/10/2012לא נעים לכתוב זאת אבל אם התורים רחוקים עליכם לפנות ליועצים במסגרת הביטוח המשלים. בגיל כזה אין זמן לחכות חודשים שהגובה והיקף הראש נתקעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה גבוההלימור01/10/2012
בתי בת 12 וגובהה 174 ס"מ. עדיין לא קיבלה וסת. אינה מפותחת בחזה. ישנו שיעור בבית השחי ובפשעה. מאד מודאגת מהמשך גדילה שמא תהיה מאד גבוהה ברמה חריגה ביותר. אני יודעת שיש דרך לעזור לידים עם בעית גדילה (נמוכים) לגבוה. האם יש דרך הפוכה לעצירת הגדילה???? תודה וחג שמח.
ילדה גבוהה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/10/2012יש דרך אך היא פחות ופחות מקובלת והיא גם כרוכה בתופעות לוואי קצרות טווח וארוכות טווח. פני ליועץ אנדוקריני במקום מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטנציאל גדילה לאחר וסת ראשונהענת28/09/2012
שלום רב,
בתי בת 10 ו11 חודשים. היא החלה בהתפתחות מינית לפני שנתיים ושלשום קיבלה את הוסת הראשונה. היא הראשונה בכיתתה ואף מפותחת משמעותית יותר מכל בנות הכיתה.
גובהה היום 1.49 ומשקלה כ 45 קילוגרם.
בדיקת גיל עצמות שבוצע בגיל 8 שנים ו 11 חודשים התאימה לגיל 10 שנים. ובבדיקה שנעשתה על ידי אנדוקרינולוג צוין כי גובה המטרה שלה הוא 162.
לפי תשובותיכם לפונים אחרים, אני מבינה שמעכשיו יש לה עוד שנתיים של גדילה מואטת יותר עד הגעה לגיל עצמות 15 וסגירה סופית של פלטות הגדילה.
גובהי (אמא) 1.62 וגובה האב 1.78.
האם גובה המטרה שלה נשאר 162, או שמא שונה לרעה לאור העובדה שהיא קיבלה את הוסת הראשונה כבר?
האם יש טעם לבדוק את גיל העצמות שלה היום?
מהו אחוז הבנות סטסיסטית שמקבלות וסת ראשונה בטווח גילאים של 10.5-11?
מודה לכם מראש על סבלנותכם ותשובתכם.
פוטנציאל גדילה לאחר וסת ראשונה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/10/2012בממוצע בנות גדלות כ 6 סמ לאחר וסת ראשונה אך יש בנות שגדלות יותר.
גיל העצמות יכול ללמד על פוטנציאל הגדילה שנשאר.
קבלת מחזור לפני גיל 10.5-11 שנים מתרחשת ב כ 10-15% מהבנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילוןת קלהאוריאן27/09/2012
שלום לך דוקטור דיברתי איתך לא מזמן ויש בעיה אחת קטנה
אני בנומבר מתגייס לגולני
עכשיו גילו אצלי שיש לי תת פעילות קלה של בלוטת התריס כאשר ה TSH עמד בהתחלה על 7.4 ועלה ל 8.2 הרופא המליץ על טיפול תרופתי של אלקטרוסין של 50 מ"ל ביום
אני מרגיש רק תסמין אחד וזה עייפות יש לציין כי ה T4 תקין והנוגדנים לבלוטה גם הם תקינים
האם אתה ממליץ על טיפול תרופתי ?
אני מאוד רוצה לשרת בקרבי ואני לא רוצה להתחיל טיפול תרופתי אשר יפגע בי ויוריד לי פרופיל
מה אתה ממליץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילוןת קלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג27/09/2012איננו ממליצים על טיפולים דרך הפורום.
את זה יעשה הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוריאן28/09/2012מה היא המלצתך דוקטור
חשוב לי לשמוע חוות דעת של רופא אחר בגלל שאני מתגייס ואני לא רוצה להתחיל טיפול תרופתי לפני הצבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוריאן28/09/2012מה היא המלצתך דוקטור ?
האם שווה לקחת את הטיפול הרפואי לפני הצבא ? או שמא רק לעשות בדיקות דם לבדוק אם ה TSH עולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 2
אוריאן06/10/2012שלום דוקטור עשיתי בדיקת דם חוזרת השבוע והתוצאה של ה TSH יצאה תקינה לגמרי 4.4
מה יכול להיות גרם לירידה ב TSH מ 8 כמעט ל 4
האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוריאן09/10/2012אין תשובה בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 2 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/10/2012כמובן שאם הבדיקה תקינה אין צורך בטיפול.
אצל כל אחד מאיתנו קורה שTSH עולה למשך 2-3 חדשים, והגוף מתקן זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוריאן13/10/2012מדוע אם כן אני מרגיש עדיין עייף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה-בן 7 חוד'בת אל24/09/2012
שלום רב,
יש לנו תינוק מפותח ופעיל בן 7 חוד'
שוקל 8 קילו,אורך 70 ס"מ היקף ראש 45.5
כשהייתי בהריון נראה כי עצם הירך קצרה ב3 שבועות מגיל ההריון
אך היה מאוחר מידי לבדיקות (חודש תשיעי)
האם יש דרך לבדוק אם אכן תהיה בעית גדילה בעתיד?למי עליי לפנות?
אציין שגם היום על אף הנתונים הגפיים שלו לא ארוכים במיוחד (בניגוד לאחותו הגדולה)
והראש שלו נראה מעט גדול ביחס לגופו.
אני מאוד מודאגת שתהיה האטה בגדילה בעתיד.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה-בן 7 חוד' - תגובה
פרופ` זאב הוכברג26/09/2012הכתובת לבדיקה הוא רופא הילדים. היא יודעת לקבוע אם צריך ייעוץ מקצועי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכהa24/09/2012
שלום וברכה
הנני סובלת מאקנה חמורה מגיל 11. ניסיתי הכל כולל רואקוטן 4 פעמים.
האקנה החמירה ביותר ב2 ההרינות שלי אך להפתעתי הרבה, כל זמן שהנקתי פני היו נקיות לחלוטין מפצעים. כעת כשהפסקתי להניק הכל חוזר ואני מאד עצובה. (הילד בן שנתיים כמעט)
רציתי לדעת מה לדעתך גורם לשינוי והאם פה טמון שורש פתרון הבעיה? בבהירות האקנההיא הורמנלית, אולי יש מה לעשות כדי לטפל בשורש?
תודה רבה
שלום וברכה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/09/2012מעניין מאד לקרוא את תאורך. ייתכן כי מתן גלולות למניעת הריון יסייעו לך אך עלייך להתייעץ עם אנדוקרינולוג נבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוןאתי23/09/2012
נכדתי בת 11.3, גובהה 130 ומשקלה 27 ק"ג (גובה האב 168 גובה האם 150)
בבדיקה של צילום כף יד נמצא כי יש ירידה באחוזון בצורה משמעותית וגיל עצמות מתאים לגיל 10.
איזה בדיקות נוספות עליה לעבור ואיזה טיפול קיימים כיום בתופעה זו.
ירידה באחוזון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/09/2012נכדתך טרם התחילה להתבגר וזו כנראה הסיבה לירידה באחוזון הגובהממליץ על בקורת אצל רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערות בבית שחי לבת 6 ושמונה חודשיםאמא עצובה20/09/2012
שלום,
שמתי לב בחג שמבית השחי של ביתי נובע ריח לא נעים כמו של מבוגר. כשהסתכלתי טוב ראיתי שבצד אחד (ימין שלה) יש מספר שערות עדינות (6-7) וארוכות שבודאות לא היו שם קודם. בדקתי ואין לה התחלת שדיים או שערות באיבר המין. גם לא בבית השחי השני.
היא מאוד גבוהה לגילה, אבל תמיד היא היתה גבוהה. (אנחנו לא. אני 1.64 ובעלי 1.74).
האם זה מדאיג?
מה אני אמורה לעשות, אנא הנחו אותי.
תודה ושנה נפלאה!
מיכל
שערות בבית שחי לבת 6 ושמונה חודשים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/09/2012ייתכן ויש עליה בפעילות בלוטת האדרנל.אם השעור מתקדם הייתי פונה לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיית תקןלימור20/09/2012
שלום רב,
בתי הופנתה לצילום כף יד משום שהיא נמצאת באחוזון ה-97 בגובה (אבא גובה: 1.82 מטר והאמא 1.60 מטר) + הפרשות על התחתונים.
להלן תשובה לצילום כף יד שביצעה בתי:
על פי האטלס:
גיל העצמות מתאים ל-5 שנים
הגיל הכרונולוגי: 4 שנים ו-9 חודשים
סטית התקן לגיל: 8.6 חודשים
נמצא בטווח של 1 סטיות תקן מהממוצע.
האם יש מקום לדאגה? האם יש צורך בהמשך ברור?
תודה,
לימור
סטיית תקן - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ24/09/2012בהנחה שהופיעו סימני מין עליכם לפנות להערכה אנדוקרינית ללא דיחוי. גיל העצמות אינו מתקדם ך זו לא הבעיה כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)