מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בן 8.5 נפיחות בפטמותמירב20/10/2012
שלום,
בני בן ה 8.5 שוקל 34 ק"ג וגובהו 135 ס"מ. לאחרונה שמתי לב כי הפטמות שלו השתנו, כלומר התנפחו, ריח הזיעה שלו יותר חזק מבעבר ולעיתים יוצא לו פצעון על הפנים. אני חוששת שמדובר בהתפתחות מינית מוקדמת למרות שלא מופיע שיעור מיני וגדילה של אברי המין.
יש סיבה לדאגה?
אשמח לתגובתכם המהירה
תודה
מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן 8.5 נפיחות בפטמות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/10/2012קשה לדעת מהתאור שלך. ייתכן ומדובר על רקמת שומן.
אני מציע לך לקחתו לרופא המטפל על מנת שיתרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה בעניין מתן טיפול בהורמון גדילארי19/10/2012
אני אבא לילדה בת 8 שעברה שני טסטים לבירור קומה נמוכה , בבדיקת קלונודין ערך השיא היה 6.6 ובטסט ארגנין , ערך השיא היה 3.8 .
הרופאה ציינה שמדובר במחסור חלקי , ושמגיע לילדה טיפול.
שאלתי היא , האם כדאי לתת לילדה טיפול עם הידיעה ששני ההורים הנם נמוכי קומה ( אמא 1.55 ואבא 1.60)
נא להגיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה בעניין מתן טיפול בהורמון גדיל - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/10/2012אמנם יש חסר חלקי, אך העיקר זה מהלך הגדילה של הילדה. טיפול כדאי לתת רק כשהילד נמוך וגדל לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים נמוכים וילדיהם בעתידיוסי פרידן18/10/2012
שלום רב
רציתי לשאול, בתי בגובה 1.52, רוצה להנשא לבחור שגובהו 1.62, כמה סיכויים יש שילדיהם יהיו גם הם נמוכים? האם כל הילדים יהיו נמוכים או רובם? והאם הילדים יהיו בגובה זה או אף יותר נמוכים?
אציין כי הגובה שלי הוא 1.75, אשתי בגובה 1.65, הורי הבחור מעט יותר נמוכים, אך אבי אבי הבחור גובהו רגיל.
כמו כן יצויין כי גם לנו עוד כמה ילדים נמוכים מהגובה הממוצע, וכן לבחור אחים ואחיות נמוכים.
בנוסף יש לי שאלה לגבי בתי בת ה-10 שהיא נמוכה מאוד, וגובהה 1.21, עברה בדיקות אצל פרו' ביסטריצר והכל תקין, האם יש דרך מומלצת לגרום לה לגבוה חוץ מזריקות הורמונליות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים נמוכים וילדיהם בעתיד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/10/2012הילדים מגיעים ל"גובה מטרה" שהוא ממוצע האחוזוונים של הוריהם. במקרה של בתך ובעלה מדובר באחוזון 3, שהוא גובה נורמלי. אין כל הוכחה שגבוה זה בריא או טוב או עדיף.
אין צורך לתת הורמון גדילה לילדים שהורמון הגדילה שלהם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה - ברוריעל18/10/2012
שלום רב
בתי בת 11 מאובחנת עם בעיית NCCAH , מקבלת טיפול תרופתי 15 מ"ג הידרוקורטיזון יומי.
גובה 132 משקל 31 ק"ג (שנה אחרונה קצב גדילה כ2 ס"מ).
הערכת אנדוקרינולוג לגובה צפוי הוא 147ס"מ . בתבחין קלונידין - נמצא תקין.
אולם כעת אני נדרשת להחליט האם להתחיל טיפול בהורמון גדילה.
מידת הסיכון היא שאין עדין נתונים ברורים היות וטיפול זה עדין חדש בקרב אוכלוסיית הילדים שאינם חסרי הורמון הגדילה (כאשר הובהר לי מידת השתתפותו של הורמון גדילה במערכות שונות בגוף.
אולם אבקש לדעת האם קימיות מגבלות פונקציונאליות חשובות העשויות להשפיע על התפקוד היומיומי בחייה - למשל כריות האויר בנהיגה ברכב ועוד?
בברכה
אמא מתלבטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - ברור - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/10/2012אם אמנם זה נכון שהילדה גדלה 2 סמ' בשנה, זה איננו תקין ודורש ברור יותר יסודדי לפני שנותנים טיפולים.
כדאי לבדוק את הערכת הרופא שאמנם תגיע ל147 סמ'.
כמובן שאי אפשר לתת עצה כזאת ברשת, ואני מציע שתקבלו חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה גוףדני18/10/2012
שלום, אני בן 19, 1.78 שוקל 70 ק"ג.
תמיד הייתי ספורטאי, אחוז שומן 12, לרוב אפילו פחות, אבל תמיד כשאני מסתכל במראה אני לא יכול שלא לשים לב שהמבנה גוף הוא יחסית "נשי" אפילו שעון חול.
הבטן שלי שטוחה לחלוטין, אבל יש הצטברות שומן בחזה וגם הירכיים והישבן 'בולטים'.
רציתי לדעת אם זה מצביע על מאזן הורמולני לא תקין לגבר, והאם צריך/אפשר לשקול טוסטסטרון והאם הדבר בכלל יעזור.
תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/10/2012אם יש חשד לחוסר הורמונלי, השלב הבא הוא לבקש בדיקת אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהמג18/10/2012
ביתי בת 11 וחצי. התחילו לגדול לה שדיים .אין לה שיעור. וגובהה 1.41.
לפי צילום כף יד שעשינו שהיתה בת 11 התאים לגיל 10.5 הגובה שלה היה 1.37.
האם ניתן לדעת ליזה גובה תגיע?
האם יש סיבה לפנות לרופא?
האם ניתן לתת הורמון גדילה אם הגובה המשוער הינו 1.55 ?
תודה
מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/10/2012הכל נשמע תקין. לא צריך לדעת לאיזה גובה תגיע. חכו ותראו. אל תתנו שום הורמונים לילדה בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה לאחר גיל 18אורחת17/10/2012
רציתי לשאול האם אפשרי לקבל טיפול בהורמון גדילה בגיל 18 מאחר ובתי הגיע לגובה של 1.54 ס"מ בלבד, שזה נמוך , ותמיד הייתה הרבה מתחת לאחוזון הנמוך כך שנראה לי שהייתה איזו רשלנות שלי באי מתן הורמון בגיל צעיר יותר, האם זה עדין הפיך.
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמון גדילה לאחר גיל 18 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/10/2012טיפול בהורמון גדילה ניתן לעיתים בגיל המבוגר כדי להנות מההשפעות המטבוליות שלו.
טיפול בגיל זה לא ישפר את הגובה כיון שהעצמות כבר לא גדלות בגיל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף מצב קשה!!!חיים14/10/2012
שלום בגלל שאני חושש שהפין שלי קטן הלכתי לרופאת המשפחה כדי שתבדוק אותי האם הוא באמת קטן ברגע שהראיתי לה את הפין שמתי לב שהוא יותר קטן מהרגילה כאילו הוא היה כמו של תינוק 3 סנטימטר וברגיל הוא בערך 7 סנטימטר במצב רפוי והיא אמרה לי שהיא חושבת שהוא תקין אבל יענו רמזה לי שהוא קטן אני בן 17 עוד מעט בבשה מה אפשר לעשות ? האם ניתוח כדאי אני באמת שוקל תרעיון ואיפה? ואם חסר לי טוסטורון וייתנו לי בגיל הזה זה יעזור? בבקשה מצב נפשי קשה
דחוף דחוף מצב קשה!!! - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/10/2012אם הרופאה חושבת שהפין קטן היא אינה צריכה לרמוז לך אלא להפנותך להמשך ברור ובדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא הפנתה
חיים15/10/2012היא הפנתה כי אני ביקשתי לא כי היא רצתה ודרך אגב במצב זקפה הפין שלי 13 סמ האם זה תקין כי כשהוא רפוי הוא נראה כמו של ילד וגם אם אני יילך לבדיקה ונגיד יראו שמשו חסר לי מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה רגוע
מורי18/10/2012הממוצע אני חושב הוא 14.5 וכמו שיש אנשים שגובהם מעל הממוצע ואנשים נמוכים, וכמו שיש בנות עם חזה גדול יותר וקטן יותר, ככה זה גם עם הפין.
אתה יכול לעשות כל מה שעושים עם פין באורך 13 ס"מ, זה תלוי מאוד גם בצורת המדידה.
היום יש נטייה לקיים יחסי מין בגיל מאוד מוקדם (מוקדם מדי!) אין מה למהר עם זה, לאחר שתקבל קצת ניסיון מיני אני מניח שראה את הדברים אחרת.
חוץ מזה: תמיד הפין נראה קטן מלמעלה, כשמסתכלים בשירותים (כולם מסתכלים בשלב כלשהו בחיים) אז פינים אחרים נראים גדולים יותר. זה אפקט הדשא של השכן. נסה להסתכל מהצד באמצעות מראה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה רגוע - תגובה
פרופ` זאב הוכברג19/10/2012לפי המידות שנתת הכל בסדר אצלך. אין צורך ברופאים או טיפולים. הרבה גברים חושבים שהפין שלהם קטן. זה קומפלקס ידוע אצל גברים, שאינו דורש טיפול.
הגודל הקובע הוא זה בזקפה, ואצלך הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית אצל בת 8גלי14/10/2012
שלום רב. לפני כחצי שנה הופיעה ניצן שד אחד אצל בתי (כיום בת 8 וחודשיים) ונעלם.
לאחרונה חזר הניצן והופיע בשני הצדדים.
בהתייעצות טלפונית עם רופא הילדים אמר שזה אכן מוקדם אבל אמר שאין מה לעשות.
אני תוהה אם כדאי לבקש ממנו הפניה לאנדוקרינולוג בכל מקרה.
אשמח לדעת מה מקובל היום לעשות עם ילדות בנות 8 במצב כזה.
האם באמת אין מה לעשות או שצריך כן לעשות אבחון אצל אנדוקרינולוג?
האם לבקש מהרופא הפניה כזו?
תודה
התפתחות מינית אצל בת 8 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/10/2012לא בטוח שצריך לעשות משהוא אבל הגיל הוא בתחום הנמוך של הופעת סימני מין לכן הייתי מתיעץ עם אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל 3 ילדי מוקדמים בהתפתחותאמא עצובה13/10/2012
שלום,
עקב ריח בבית השחי ושיעור בבית השחי לילדתי בת האוטוטו-7 הופנתי לצילום כף יד ולאנדוקרינולוג. הצילום הראה שהיד מותאמת לגיל 9. הרופא שאל לגבי אחיה ואז שמתי לב שבן ה-10.5 כבר עם מעט שערות באיבר המין ובן ה-13 מפותח כמו גבר מבוגר.
מה עלי לעשות?
למה לא עוצרים הכל מיד? למה רק צריך לחכות?
האם בן ה- 10.5 ניתן לעצירה עדיין?
כולם יהיו נמוכים?
זה קשור באוכל ? במים? בשתיה?
תודה,
אמא עצובה מאוד מאוד
כל 3 ילדי מוקדמים בהתפתחות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ15/10/2012שאלות לא פשוטות.
אך כדי לענות עליהן ביחס לילדיך כדאי שתפני למומחה בתחום באזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה אצל ילדה בת חמשדניאלה11/10/2012
ביתי ממש עכשיו חגגה יום הולדת 5.
בימים האחרונים, שחם, ובנוסף היא משתוללת המון, שמתי לב שיש לה ריח בבית השחי. ריח של זיעה חריפה.
זה לא משהו שנוטף ממנה ומריחים שעומדים לידה (לפחות עוד לא קרה לי), אבל שהרחתי לה את בית השחי ואחר כך את החולצה, הרחתי ריח חזק.
באופן כללי יש לה ריח נעים מאוד בגוף, אין ריח חריג בפה.
ממה הדבר יכול לנבוע, מה עושים ולמי פונים?
לא יודעת אם נכון להתחיל בגיל כל כך מוקדם דאורדורנטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה אצל ילדה בת חמש - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/10/2012גיל 5 זה קצת מוקדם לתופעה זאת שמתחילה בד"כ בגיל 7. כל עוד זאת התופעה היחידה, אין צורך לעשות דבר. זה נמשך כשנתיים וחולף. אך אם מופע גם שיעור בבושת לפני גיל 7, יש צורך להראות לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צליאקעידית10/10/2012
שלום רב,
בתי בת ה- 12 הופנתה לבדיקת צליאק, עקב עיכוב בגדילה.
התוצאה היא :
ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 28.20 U/ML ( 0.00- 24.00) (.........)*
Positive
האם משמעות התוצאה, שיש לה צליאק?
אודה מראש על תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צליאק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/10/2012כאן עוסקים בהורמוננים. שאלי את הרופא שביקש את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עט להזרקת גנוטרופיןארז10/10/2012
אני חבר בקופת חולים מאוחדת וקיבלתי טיפול ב גנוטרופין.
קיבלתי את המחסנית של 12 מ"ג וכרגע אין אצלי עט ע"מ להשתמש בחומר.
האם ידוע לך מאיכן אני יכול להשיג עט מתאים?
בדקתי עם הרופא המטפל הוא הפנה אותי לבית המרקחת אך לצערי הפריט לא קיים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עט להזרקת גנוטרופין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/10/2012תצטרך לבקש מהאנדוקרינולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עצירת גדילה לבת 13?יואב09/10/2012
ביתנו התפתחה וגבהה מגיל 11 לגיל 12.5 מגובה 135 ל 150 ס"מ
בחצי שנה לאחר מכן רק חצי ס"מ נוסף
כיום בת 13 בגובה 150.5, קיבלה מחזור בגיל 12
צילום כף יד נותח כגיל עצמות 15
יחסית למשפחה היא נמוכה (יותר מהורים, דודים, סבים\סבתות) ומאוד קשה פסיכולגית
האם יש פוטנציאל גדילה בתנאים אלו? מה והאם יש לבדוק ולעשות?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עצירת גדילה לבת 13? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/10/2012אחרי גיל עצמות 15 גדלות ילדות עוד 1-2 סמ'.
אין סיבה שזה יהיה "מאוד קשה פסיכולוגית" . הרי כעת, בגיל 13 היא אינה נמוכה. אם קשה, יש לכך סיבות אחרות שאינן קשורות לגובה. כדאי להתייעץ עם מומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בהורמון גדילהאנונימי07/10/2012
ביתי בקרוב תהיה בת 11 וגובהה 1.28
עלפי גיל העצמות היא שנתיים פחות
בשני טסטים נמצא חוסר בהורמון גדילה
האם ניתן לנבא גובה סופי עם ובלי תוספת הורמון?
חוסר בהורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/10/2012יש לבדוק האם קימים חוסרים הורמונלים נוספים וכן עליה לעבור MRI של המוח.
ללא טיפול בהורמון גדילה היא עלולה להיות נמוכה מאד אך זה גם תלוי בסיבת החוסר והאם יש חסרים אחרים.
בטיפול מתאים גובהה עשוי להיות בהחלט להשיג את טווח גובה במטרה שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)