מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ברזל וסידןסיוןןן25/02/2011
שלום רב,
הייתי רוצה לקבל הנחיה לגבי נטילת תוספי מזון שעליי לקחת
אני אמורה ליטול קלצי צ'ו ובנוסף טיפות של ויטמין D (על פי הנחיית הרופא )
1. האם מומלץ לקחת אותם ביחד ?
וכמו כן בשילוב של איזה מזון מומלץ ליטול סידן וויטמין די ?
2. השאלה השנייה והמאוד חשובה שלי היא
לגבי נטילת ברזל (מסוג PERROGRADUMET)
שזהו דבר אינני מקפידה עליו משום שאינני יודעת עם איזה מזון ניתן לשלבו ?
(כי אני יודעת למשל שאסור לשלבו עם לחם , קפה , דברי חלב .... אז מה כבר נישאר?)
ופרק זמן של כמה זמן עליי לחכות בין נטילת מזון "אסור" לבין נטילת הכדור ברזל ?שעה ליפני ושעה אחרי ? או אוליי שעתיים ?
מקווה שהבנתם את שאלתי
ותשיבו לי
שיהיה שבת שלום
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וסידן - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/02/2011זהו פורום שעוסק בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם המשךטובה25/02/2011
תודה על התשובה. תסביר לי, בבקשה, מה המשמעות של סידן גבוה? על אילו בעיות זה יכול להצביע?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם המשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/02/2011יש רשימה שלמה של מצבים ומחלות המלווים בסידן דם גבוה. לא אוכל לפרט יותר.
זה השלב לחזור לרופא, ובעיקר לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספת -צמיחה איטיתיורם24/02/2011
בני יהיה באפריל בגיל 12 , גובהו 130 סמ ומשקלו 27 קג,קצב הצמיחה הממוצע שלו בשנה וחצי האחרונות הוא 3 ס"מ לשנה. אנו במעקב אצל אנדוקרינולוג, ביצענו לאחרונה את בדיקות דם הנדרשות , כולל GH , הרופא המטפל אומר שעל פי תוצאות הבדיקה אין בעית הורמון גדילה ויש צורך בהמשך מעקב. ברור לנו שעל פי הקצב יש בעיה כלשהי. ידוע לי שהתערבות הרפואית רלוונטית עד גיל מסויים ונראה שאנו קרובים לגיל הקריטי.
חשוב גם לציין שהוא ספורטאי פעיל,
מה עוד ניתן לעשות בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת -צמיחה איטית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011אם אינכם מקבלים תשובה טובה מהאנדוקרינולוג שלכם - לכו לאחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת נוספת- צמיחה איטית
יורם27/02/2011תודה על המענה, אכן בכיוון זה נפעל
האם לאור הנתונים שהצגתי יש אכן מקום לדאגה שלנו?
מה הם דרכי טיפול נוספים במידה ואכן אין חוסר של GH ?
אודה לך אם תוכל לשלוח לינק למאמר רפואי טוב בעניין אפשרי גם מאמר באנגלית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוות דעת נוספת- צמיחה איטית - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/02/2011קצב גדילה של 3 ס"מ הוא קצב איטי ולכן חשוב לברר האם יש לכך סיבה. אם אין סיבה אזי לעיתים מדובר בהאטה שלפני תחילת ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםטובה23/02/2011
שלום רב! ניורולוג הפנה את בני בן 8 חודשים לבדיקות דם עקב תנועות לא רצוניות ורעד של הידיים(זה לא קורה באופן קבוע,אלא לפעמים,דומה להתרגשות).התוצאות הקשורות לאנדוקרינולוגיה:
T3- FREE - 6.7 pmol/L
TSH -2.75 mIU/L
T4- FREE - 16.4 pmol/L
CALCIUM- 11.07 mg/dl
מה דעתך בעיניין? על איזו בעיה יכולות להעיד התוצאות הנ"ל?חשוב לציין שמאחר ועבר לכלכלת מוצקים, מתברר שלא שתה מספיק מים.האם זו יכולה להיות הסיבה לתוצאות נ"ל?
תודה מראש,טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011הסידן מעט גבוה. יש צורך להמשיך ולברר זאת אצל רופא/ת הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך ימניעבריה23/02/2011
בני בן ה-9 נבדק אצל אינדוקרינולוג מכיוון שהוא נמוך לבני גילו.
בבדיקה הרופא התקשה למצוא את האשך הימני. בסופו של דבר הוא אמר שהוא הצליח
להוריד אותו למטה.
הרופא הוסיף שיש לעקוב אחר הדבר.
מה משמעות ממצא זה?
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך ימני - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011אצל כל בני 9 קשה למצוא אשך או שניהם. אם הוא הוריד אותו לשק - הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
עבריה24/02/2011אז למה הוא אמר שהוא מודאג? (לפני שמצא את האשך)
ומדוע שאל אם יש כתמי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/02/2011כשלא מוצאים יש סיבה לדאגה. אך אצל בנך הרי הוא נמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ביתי בת ה 16מרים23/02/2011
ביתי הגדולה בת 16 ו3 חודשים מאחר והיא גבוה 178 ס"ס ומשקלה 117 ק"ג לאחר מספר ביקורים אצל דיאטנית הוחלט בדיקה אצל אינדוקרינולוג בתוצאות הבדיקות שנעשו לחלבוני גדילה יצא שרמת חילוף החומרים שלה נמוך אך הורמון הגדילה בגרף העליון אך עדיין בגדר הנורמל בצילום כף היד התוצאה "גיל העצמות ממתאים לנקבה בגיל 17 שנים.
האם משהו לא תקין בגדילה שלה?
ומה עלי לשאול את האינדוקרינולוג בכדי שנוכל לאזן ולגרום לחילוף חומרים גבוה יותר אצלה האם זה ניתן בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ביתי בת ה 16 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011עם גיל עצמות 17 היא גמרה לגדול, וגובה תקין.
חשוב לטפל במשקל העודף, והדרך היחידה היא לשנות את הרגליה - יותר פעילות גופנית ופחות אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין אורך הקמיצה לרמת ההרמוניםעינת22/02/2011
שלום: שי לי תינוקת כבת 8 חודשים שהקמיצה שלה ארוכה מהאצבע. למיטב ידעתי דבר זה מעיד כי רמת טסטוסטרון גבוה מרמת האסטרוגן, כלומר, יש לה מוח גברי יותר....
מה זה אומר גברי?נשמע מדאיג... היא כבר תזוזתית מאוד...
האם היא תתנהג כמו בן? הייתי רוצה הבהרה לגבי נושא זה
תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין אורך הקמיצה לרמת ההרמונים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011אין קשר בין אורך הקמיצה להורמון כל שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לנער בן 16רועי22/02/2011
אני בן 16 וחצי ואני מרגיש שיש לי איבר מין קטן ביחד לבני גילי 13 והוא מאוד מאוד צר. זה הביעה העיקרית. בנוסף אני חושש שיש לי גינומסטריה או איך שמכנים נפיחות בשד. אני לא אדם שמן אבל גם לא רזה אך למרות שירדתי הרבה יש לי עדיין את הנפיחות מה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות לנער בן 16 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011תראה הכל לרופא שלך, והוא יאמר לך אם זה נורמלי או דורש ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת פעוטאסף22/02/2011
בני בן 27 חודשים. בחודשים הראשונים לחייו היה בסביבות אחוזון 80. באותה תקופה אובחן כסובל מברונכיטיס כרוני ומטופל באופן קבוע באמצעות בודיקורט, סרבנט וונטולין.
כיום שוקל 11.9 ק"ג וגובהו 85 ס"מ (אחוזון 5 במשקל ואף מתחת לזה בגובה).
א. האם יש קשר לטיפול התרופתי אותו מקבל באופן קבוע ?
ב. האם יש מה לעשות בנדון ?
ג. האם כאשר יפסק הטיפול התרופתי (בד"כ בסביבות גיל 3 או 5) "תתחדש" הגדילה של בני ?
תודה מראש,
אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת פעוט - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011הטיפול אינו עוצר גדילה, אך המחלה יכולה.
לאור הירידה הנכרת בגובה כדאי שיראה אנדוקרינולוג של ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן גדילהחסוי21/02/2011
אם אימא שלי 1.50 ובא שלי 1.80 ואני דומה לאבא שלי אבל חחבר של אחי אמר שגן הגדילה תמיד דומה לאימא זה נכון????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גן גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011הגדילה מושפעת משני ההורים. יש גם הרבה גנים המשפיעים על הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה וילדיםIIII21/02/2011
שלום
רציתי לדעת האם צריכת מוצרי סויה משפיעה על ילדים בגלל הפיטואסטרוגן ( ילדים, לא תינוקות).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סויה וילדים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011זו שאלה קשה, אך קרוב לודאי שאין השפע משמעותית בצריכת כמויות "סבירות" של מוצרי סויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הורמון ללא חוסראתי21/02/2011
שלום רב
בני בן 8 , ללא חוסר בהורמון גדילה , (ISS) התחלנו לתת הורמון גדילה לפני כחודש, אני קוראת פה שממליצים על בדית MRI לפני תחילת טיפול בהורמון גדילה, אנחנו לא התבקשנו ולא ביצענו את הבדיקה,שאלתי היא האם בדיקה זו הכרחית לפני תחילת טיפול?
מתן הורמון ללא חוסר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011לא, בדיקת MRI חשובה כאשר מאבחנים חוסר בהורמון גדילה אך לא ב ISS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 14דנה21/02/2011
שלום רב,בני בן 14.5 גובהו 164. סימני התבגרות החלו בגיל 11 לערך אך התבגר במהירות רבה. בשנה האחרונה גבה רק מעט.גיל עצמות שלו 16.
הוא נוטל מגיל 9 20 מג פריזמה ו0.5 מ"ג רספרידל.האם תרופות אלו גרמו להתפתחות מינית מוקדמת?כמה עוד הוא יכול לגבוה. האם פעילות גופנית תעזור? איזה תזונה עליו לצרןך.אנא ממך תשובה מפורטת.
נער בן 14 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011כאשר גיל העצמות הוא 16 יש עוד מעט מאד גובה להוסיף.
פריזמה ורספרידל אינם גורמים לבגרות מינית מוקדמת.
אגב גיל 11 הוא גיל סביר לתחילת התבגרות בבנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילה
דנה21/02/2011אנא ממך,הגדר מה זה מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011חכו ותראו. הורים וילדים לא צריכים לדעת את העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה גבוההשיר20/02/2011
אני נערה בת 15.5 בגובה 1.84 ורציתי לדעת :אם יש הורמון גדילה האם יש הורמון ירידה בגובה? אני מאד רוצה 5 ס"מ פחותץפליז
נערה גבוהה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011לא קיים דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 13.3אמא20/02/2011
בתי בת 13.3 , שוקלת 35 ק"ג ובגובה 1.50 ס"מ. היא מאוד לא מפותחת לגילה. אין שום רמז לצמיחת חזה, בכלל לא שעירה, וכמובן שהמחזור החודשי בכלל לא הגיע..והדבר מתחיל מאוד להפריע לה !
אחרי בדיקות דם וצילום כף היד - האנדוקרינולוג אמר שגיל העצמות שלה הוא כשל ילד בגיל 10.5 - 11 שנים , ז"א הפרש של כ- שנתיים.
אולם מכיון שהענין ההתפתחותי מפריע לה, המליץ לנו להשתמש במדבקות אסטרוגן. ולמעשה לחלק כל מדבקה ל 4 חלקים ! ולהחליף פעמיים בשבוע .
האם זו המלצה שלך גם ??
תודה מראש
אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמא20/02/2011גובה אמא: 162ס"מ
גובה אבא: 187 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011בתך רזה מאד. . הייתי מברר טוב את נושא התזונה ופעילות גופנית מוגזמת (אם יש ) לפני תחילת הטיפול ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא21/02/2011בתי תמיד הייתה מאוד רזה. היא רוקדת פעמיים בשבוע כשעתיים כל פעם.
בנוסף הולכת לצופים עוד פעמיים בשבוע. האם זה מוגזם ? והאם לטיפול ההורמונלי יש תופעות לוואי שאמורות להטריד אותנו ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא21/02/2011עליי לציין שהיא אוכלת בסדר גמור גם מבחינת אבות המזון וגם מבחינת כמות..פשוט מבנה רזה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/02/2011הפעילות שלה אינה מוגזמת. שתמשיך ותהנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)