מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מחזור בגיל 9דנה29/03/2011
ביתי בת ה9 וחצי קיבלה מחזור (כואבת לה הבטן ויש לה דימום קל)
האם עוצרים את זה בעזרת תרופת אם כן איזה?
האם זה משפיע על כל ההתפתחות המינית שלה?
האם זה יגרום לסיום הפריון בגיל צעיר יחסית?
הרופאה שלה קודם ביקשה לבצע בדיקות לשלילת דלקת בשלפוחית השתן (יכולה להסביר דימום)
אנא תשובתכם בהקדם, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור בגיל 9 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011הופעת מחזור ללא כל סימני מין אחרים כמו שדיים הינה נדירה ביותר. פני לאנדוקרינולוג ילדים אם לא נמצאה סיבה אחרת לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הורמון גדילהאתי28/03/2011
בני בן 13 ונמוך קומה.נכון לעכשיו צילום גיל עצמות 12 שנים ו-6 חודשים.מלאי הורמון גדילה תקין לפי תבחין קלונידין.
תאריך לידה שלו 7.4.98. נכון להיום גובהו 137.7 ס"מ.
גיל עצמות נכון לתאריך 1.09 היה 8 שנים ונכון לתאריך 1.10 היה 9 שנים.
גובה אמא 168 ס"מ וגובה אבא 173 ס"מ
האם אתה ממליץ להתחיל טיפול בהורמון גדילה?
אני ממש מתלבטת לאור תופעות הלואי שקוראת באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011איני ממליץ על טיפול זה.
בנך נמצא באחוזון 3 לגובה (אם מתחשבים בגיל העצמות). אם התבגרותו המינית טרם החלה יש יש לצפות לגובה בין 160-170. גם התועלת במתן ההורמון בגילו היא מוגבלת למדי.
הייתי ממליץ על בדיקת רופא ילדים לוודא שאין כל בעיה בריאותית אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התפתחות וגובהשרון28/03/2011
רקע כללי:
הנני נמוכה (1.53 מ') בעלי גבוה (1.84)
שני ילדי (בן 11 ובת 8) הנם הנמוכים בכיתתם.
שאלתי כזו:
הנני מוטרדת מניצני התפתחותם המינית של הילדים:
לילדה החלו לנבוט ניצנים של שדיים ולילד ניכרת התחלה של שיעור בבית השחי.
לשני הילדים מדובר בהתחלה אך הדבר מדאיג אותי מאוד בעיקר לאור העובדה שהנם נמוכים (לא באופן קיצוני אך בהחלט הנמוכים ביותר בכיתה - ה' ו- ב').
האם כדאי לנהל מעקב אנדוקריני?
(אני כילדה הייתי במעקב ואין שום חסר של הורמון גדילה רק נטיה גנטית) - אצלי כל ההתפתחות החלה מאוחר מאוד, דבר שאפשר גדילה לאורך תקופה ארוכה יותר (אך אני הייתי מתחת לאחוזוני הגדילה בעוד שילדיי נמצאים באחוזונים ה- 10% בערך)
תודה מראש
שרון
שאלה לגבי התפתחות וגובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011כדאי לעקוב אחרי גדילתם אחת ל 6-12 חודשים. גיל הופעת סימני המין שתוארו תקין אצל שנהם ונראה שלא דרושה כל התערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתעת28/03/2011
שלום ,
בתי בת 7 מראה סימנים ראשונים של התפתחות מינית. להלן התוצאות שהתקבלו:
DHEA SULPHATE 0.9 umol/l סומן כחריג כי נמוך מהתחום!
17-OH-PROGESTERONE 1.1 nmol/L
ANDROSTENEDIONE 0.8 nmol/L סומן כחריג כי נמוך מהתחום!
ESTRADIOL (E-2) 98.7 pmol/L
LH 0.1 IU/L
FSH 1.4 IU/L
PROGESTERONE <0.64 nmol/L
PROLACTIN 112.0 mU/L
האם התוצאות תקינות?
האם משהו מהתוצאות יכול להסביר התחלה של התפתחות מינית מוקדמת?
תודה
התפתחות מינית מוקדמת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011רמות האסטרדיול גבוהות לגילה דבר המסביר את הופעת השדים. יש להמשיך בברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה צריך לכלול הברור?
עת30/03/2011שלום,
ראשית, תודה על התשובה.
ברצוני לשאול מה צריך לכלול הברור?
האם התפתחות מינית מוקדמת מעידה על בעייה או מהווה בעייה בריאותית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה צריך לכלול הברור? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011הברור יכלול שיחה עמך והילדה, בדיקה גופנית, צילום כף יד לקביעת גיל עצמות ובדיקות דם לרמות הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבחן27/03/2011
מדובר בבתי בת ה-6 עם סימני התפתחות מינית מוקדמת (נצני חזה הפרשות שיעור) תוצאות בדיקות הדם:
LH קטן 0.5 IU/L
FSH קטן מ 0.8
Estradiol - 203
בבדיקת האולטרסאונד :
רחם באורך 5.2 ס"מ רוחב 1.4 ס"מ עם פס אנדומטריאלי דק.
בסמוך לרחם מימין תהליך אנאקואי 0.9X1.8 ללא זרימת דם בתוכו.
שחלה שמאל 2.3X1 ס"מ ללא זקיקים בתוכה.
שחלה בימין לא נצפתה בברור.
יתכן שבתהליך הציסטי המדובר הינו ממקור השחלה הימני.
הודה לך מאוד אם תוכל לומר לי מה אומרות התוצאות של הבדיקות .
התורים לרופאי-אנדו מאוד ארוכים ואני מאוד מודאגת.
שלום רב - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011לא ברור באיזה יחידות מבוטא האסטרדיול אך הוא נראה לי גבוה למדי. הופעת השדיים וההפרשות מציינות פעילות הורמנלית מוגברת
וגם בהדמיית הרחם מלמדת זאת.
בתך זקוקה לברור דחוף אצל אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאורלי26/03/2011
שלום רב ,
מה עדיף ויטמין D בכדורים או בטיפות ?
מה ההבדל בניהם ?
תודה רבה
ויטמין D - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011שנהם טובים אם כי בתינוקות וילדים קטנים צריך כמובן להשתמש בטיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הסקפואידרחלי24/03/2011
שלום, בני בן ה 6 עשה צילום כף יד למעקב אצל אנדו. התשובה להלן: "גיל עצמות מתאים לגיל 7 שנים פרט לחוסר התפתחות מרכז התגרמות של עצם הסקפואיד ממצא שמתאים לגיל 5 שנים." מה פירוש? ומדוע ההבדל. תודה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הסקפואיד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/03/2011לעתים מאד קרובות עצם אחת מאחרת בהשוואה לאחרות. חשוב יותר מה יש לאחרות, ואצלכם זה 7.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך טריגליצרידים גבוה בת שנהמורן22/03/2011
ביתי בת שנה לפני חודשיים שקלה 7.300 קילו ואורכה 64 ס"מ
יש לציין שהירידה באחוזון התחתון התחרשה סביב גיל חצי שנה
גם אחותה בת שנתיים וחצי קטנה ואנחנו שני הורים לא גבוהים
ערכנו לשתייהן בדיקות דם: צליאק, בלוטת תריס, ספירה וכימיה
הכל יצא תקין למעט הערכים המצורפים של הקטנה בת שנה
יש לציין כי היא לא הייתה בצום וינקה במהלך הלילה עד שעות הבוקר המוקדמות
צירפתי גם את הגלוקוז
GLUCOSE 84 mg/dl
TRIGLYCERIDES 312 mg/dl
CHOLESTEROL 224 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 33 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl
האם יש צורך לברר את הנושא? מה זה אומר ? איך יכול להיות ערכים כאלה גבוהים לילדה כל כך קטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך טריגליצרידים גבוה בת שנה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/03/2011הבדיקות אינן תקינות, ויש צורך לדון עליהן עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cah בהריוןנוגה22/03/2011
שלום,
אני בהריון תאומים (אחרי טיפולים) שבוע 11. מאובחנת מגיל 7 ב LATE ONSET ADRENAL 3B-O-L וטופלתי בהידרוקורטיזון. כיום אני מטופלת בפרדניזון 10 מ"ג. בבדיקות הגנטיות טרם ההריון נבדקה הנשאות שלי ושל בעלי למוטציות בגן CYP21. נמצא שאף אחד מאתנו לא נשא של המוטציות שנבדקו. לפני כשבוע וחצי חזרו בדיקות הדם של האנדרוגנים והתוצאות היו אסטרונומיות והחרדה שבאה בעקבות זאת עוד יותר.
המינון של הפרדניזון הועלה מ5 מ"ג ל 10 מ"ג, וכעת אני ממתינה לפעם הבאה שאעשה בדיקות. הבנתי שאם העוברים זכרים אין כל השפעה, אבל אם זה בנות, האם ההשפעה של האנדרוגנים היא בלתי הפיכה כבר בשלב זה? האם בוודאות ההורמונים השפיעו כבר או שישנם אנזימים בשיליה שחוסמים את זה?
באיזה שלב ניתן לאבחן באולטרסאונד את תקינות איברי המין של העוברים?
אני מתנצלת מראש על הצפת השאלות,
המון תודה
נוגה
cah בהריון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/03/2011ראשית אני מפקפק אם אבחנתך היא כפי שציינת כיון שהקרטריונים לאבחנה זו שונו והוחמרו עם השנים מה שהפך מצב "שכיח" יחסית בתחילת שנות ה 90 למצב נדיר מאד !
יש כמובן לברר מה מקור האנדרוגנים שעלו מאד והאם הטיפול בסטרואידים מדכא אותם.
לשליה יש אנזימים העשויים לנטרל את השפעת האנדרוגנים על העובר, אך בכפוף לאבחנה שלך ולכמות האנדרוגנים.
לכן אני ממליץ לפנות בדחיפות לאנדוקרינולוג (מבוגרים) מנוסה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל תינוקתאמה22/03/2011
ביתי בת ארבעה חודשים נולדה שעירה (גב תחתון, כתפיים, מצח, אוזנייים, ידיים וברגליים) הבנתי שהשיער נושר ונראה לי שקצת ממנו אכן נשר (עדיין יש לה שיעור במקומות שציינתי) כמו כן עכשיו שמתי לב שהשיער באזור השפם שהיה לה עוד שנולדה התכהה, מה עלי לעשות? האם לקחת אותה לבדיקות? האם שיער באזור השפם ינשור גם כן? ומתי אם בכלל נושר כל השיער הזה?
מודאגת מאוד
תודה, אמה
שיעור אצל תינוקת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/03/2011תאורך אינו מתאים לבעיה הורמונלית אלא לתופעה נפוצה של שיעור יתר כללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השיעור הזה עתיד לנשור? ומה אפשר
אמה22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השיעור הזה עתיד לנשור? ומה אפשר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/03/2011ינשור בדר"כ לקראת ההתבגרות המינית כשיופיעו ההורמונים הנשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לתינוקטובה21/03/2011
שלום רב
לבני בן 9 חודשים עשו בדיקות שתן עקב סידן גבוה 11.07 כעבור חודש בדיקה חוזרת סידן 11.16 בדיקות שתן:CALCIUM/CREA RATIO 0.021
CREATININE- U SAMPLE 4.7
PHOSPHORUS- U SAMPLE 2.3
מהם הערכים התקינים לבדיקות השתן האלה?
מה הפשר של תוצאות אלה?
תודה
בדיקות לתינוק - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/03/2011אין הפרשה מוגברת של סידן בשתן.
יש מצב נדיר שבו נקודת הויסות של רמת הסידן בגוף משתנה כלפי מעלה. דבר זה מלווה ברמות סידן גבוהות בדם ונמוכות בשתן.
פני לאנדוקרינולוג ילדים להמשך הסבר וברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 עם צמיחה מהירהח.ח21/03/2011
הילדה שלי היא בת 8 וגובהה 142 ס"מ. לאחר בדיקה שיגרתית רופאת המשפחה ד"ר ויידה אגנס הפנתה אותנו לד"ר רחל פרומקין בגלל צמיחה של שדיים ושערות באיבר המין, לאחר בדיקות של צילום כף יד נראה שע"פ צילום כף היד צמיחתה מתאימה לילדה בת 10.5 , וכן אישור נוסף נלווה לאבחנה ע"י בדיקות טסט הורמונים בשניידר . בבדיקות רחם לא הודגמה רירית ובשחלות ישנם זקיקים קטנים. אנו ממתינים לבדיקת MRI ע"מ לשלול, אך ד"ר פרומקין הציעה כבר להתחיל בזריקות . ראשית אבקש לשאול האם לזריקות הללו ישנם אילו תופעות לוואי ובכלל לאור הבדיקות והתוצאות האם צריך לתת לה זריקות?, אני כל כך מבולבלת כי התגובות לעניין לאחר שחקרתי ושאלתי נורא
מנוגדות, ישנן שטוענות שהזריקות לא אפקטיביות ויש מצב שהיא בכל זאת תקבל מחזור בגיל מוקדם וישנן שטוענות שהם עברו זאת עם בנותיהן והם קיבלו לאחר גיל 12 .
יש לציין שאנו ממוצא גרוזיני ואני קיבלתי בגיל 10.5, גובהיי הוא 167 ס"מ וגובה בעלי הוא 178ס"מ אך אני באה ממשפחה שגובהם גבוה ( גברים- 185-190 ס"מ נשים- 172-178ס"מ ) והתפתחתי עם אותם תסמינים כמו שבתי מתפתחת, אבקש את עזרתך בתשובה שתוכל סוף סוף לגרום לי להגיע להבנה ולמסקנה מה עדיף, והאם יש לפנות לדעה נוספת?
בברכת ערב נעים ותודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - ילדה בת 8 עם צמיחה מ
ח.ח21/03/2011למרות הנצת שדיים ושערות באיבר המין, אין שערות בבית השחי ולא סובלת מהזעת יתר,
ציון קומה גבוהה אבסלוטית. תבחין LRH - פוברטלי תבחין ACTH- תקין,
מרקרים , אנדרוגונים ובדיקות שגרה תקינים .
ע:פ מעקב גובהת בערך ס"מ 1 כל חודש .
מומלץ על עיכוב התבגרות ע"י I.M.DECAPEPTYL 3.75 MG
,תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ילדה בת 8 עם צמיחה מהירה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/03/2011קודם כל, תשובתי כאן אינה חוות דעת נוספת כי בשביל כך צריך לראות את הילדה.
בעיקרון בילדה עם הנתונים שהצגת הייתי שוקל ברצינות לטפל עקב הסיכוי הברור למחזור מוקדם והפסד גובה.
אין תופעות לוואי משמעותיות בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור של ויטמיןD פוגע בגדילה או לא?bfui?19/03/2011
האם המחקר הזה נוגע גם לבנים ? או רק לבנות ?
לפי מחקר שפורסם ב Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism
חוסר בויטמין D בזמן התבגרות יכול לגרום להאטה בגדילה ועליה במשקל. אפילו באזורים שטופי שמש כגון קליפורניה ששם בוצע המחקר. תוצאות המחקר מראות כי מחסור בויטמין D יכול לגרום לעליה במסת גוף וקומה נמוכה יותר בבנות בתקופת הגדילה.
האם מחסור בויטמין D פוגע בגובה ?
ילדים שחסר להם ויטמין D באמת לא מגיעים לגובה הסופי שלהם?
אגב בבדיקות דם שיגרתיות לא בודקים את הויטמין הזה.
תודה.
מחסור של ויטמיןD פוגע בגדילה או לא? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ22/03/2011חוסר בויטמין D פוגע בגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה הוכח חד משמעי שחוסר ויטמין D
בבקשה שאלה23/03/2011בנערים בגיל התבגרות פוגע בגובה הסופי ?
אם המחסור בויטמין D מונע הגעה לגובה הפוטנציאלי, אז בארץ שלנו אנשים לא מגיעים לגובה הגנטי הסופי שלהם בגלל זה.
אז יכול להיות שזה שהרבה נערים לא עוברים את הגובה? של ההורים שלהם בארץ
זה בגלל שלרוב האוכלוסיה בארץ חסר הויטמין הזה ?
כי לא בודקים אותו בבדיקה שגרתית ולא לוקחים תוסף מחוסר מודעות לעניין ?
בקצת מזון שיש אותו מפי תזונאית: כמות הויטמין כמעט אפסית אין סיכוי לקבל אותו מהמזון.
ועם כל השמש חסר לכולם..
גם לי יצא נמוך... תמיד חשבו שזה ויטמין שלא חסר לאף אחד בגלל השמש ולא בדקו .והנה מתברר שזה לא נכון..
אתה יכול להסביר בקטנה איך הגובה קשור לעניין ? אדם שגדל עם מחסור בויטמין D כמה גובה הוא מפסיד ? ואגב זה בדוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה הוכח חד משמעי שחוסר ויטמין D - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/03/2011לכולנו חסר ויטמין די בגלל אורח החיים, וכולנו צריכים לקבל תוספת - ילדים ומבוגרים. הגדילה הוא הקטן שבאפקטים. חוסר משפיע גם על לחץ הדם, היעראות סרטן ומחלות אחרות. אגב, ההשפעה על גדילה היא רק במחסור חמור שהוא נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מוכן להסביר לי בבקשה הדבר הזה ?
בבקשה שאלה23/03/2011JAMA קובע שויטמין D וגם סידן יש ליצרוך רק כתרופה ורק לחולים במחלות עצמות, ולא לציבור הרחב:"
Feb 2 , 2011
"And in a blow to a growing number of claims that vitamin D can help protect against other conditions—such as cancer, cardiovascular disease, diabetes, immune dysfunction, multiple sclerosis, and preeclampsia in pregnancy, to name just a few—the IOM committee flatly declared that “the data just aren’t there” to recommend that people consume higher amounts of vitamin D or calcium.
וכל הצורך : מסכן את החיים.
אגב בבדיקה יצא 8 .. לא מובן אם זה חסר חמור או לא. אבל אם זה ככה אז בטח יש מלא ילדים ומתבגרים עם רמות נמוכות כאלה.. נו כי לא נחשפים לשמש..
האם אחת לשבועיים בלבד חשיפה לשמש לחצי שעה זה מספיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מוכן להסביר לי בבקשה הדבר הזה ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג25/03/2011JAMA לא ירד מהר סיני. אין לקדש את שנאמר בו. לכולנו יש חסר וכולנו צריכים לקחת ויטמין די.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים, נמוך מאוד, גיל עצמות מתקרחל17/03/2011
שלום, בני בן שנתיים, הרבה הרבה מתחת לאחוזון 3 לגילו וממשיך להתרחק
וגם אני נמוכה מאוד מאוד, בהשוואה לגרפים שלי, מצבו יותר טוב מכשהייתי בגילו...
אצלי עשו בירור ארוך ומעמיק ולא מצאו דבר.
בצילום כף יד נמצא גיל עצמות המתקדם בין חצי שנה לשנה מגילו הכרונולוגי.
מה זה אומר? האם ידוע ברפואה משהו על גיל עצמות מתקדם אצל נמוכים? והאם יש איזשהו פיתרון?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים, נמוך מאוד, גיל עצמות מתק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/03/2011הצלום אינו עומד בפני עצמו. יש לו משמעות רק בהקשר לבדיקת הילד, ולכן רק הרופא שבדק או יבדוק אותו יכול לתת לכך הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל לא היה לו ממש מה לומר...
רחל21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים, נמוך מאוד, גיל עצמות מתק - תגובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/03/2011תמיד אפשר ללכת לרופא אחר שיבדוק את הילד.
כמו בעלי מקצוע אחרים, מחליפים כשלא מקבלים תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס סידן קריאטניןטובה17/03/2011
שלום. בעקבות סידן גבוה בדם לבני בן 9 חודשים עשו בדיקת שתן ליחס סידן קריטנין התוצאה הייתה 0.071. האם זה בסדר? מהם הערכים התקינים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס סידן קריאטנין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/03/2011זה בסדר, אך אינו עומד בפני עצמו. רק הרופא שיראה את כל שאר הבדיקות יוכל לפענח זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)