מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גדילה תקינה לתינוק בן שנה וחדשייםגליה13/02/2011
שלום רב , בני בן שנה וחודשיים , עומד על אחוזון משקל 3 , ראש 5 וגובה בין 5 ל 8
הוא במעקב של טיפת חלב , התפתחותו המוטורית תקינה , הוא התחיל ללכת בכוחות עצמו בגיל שנה וחודשים , רוכש מילים חדשות אוצר מילים נע על 12-15 מילים
רק במבחינת גדולו הוא באחוזונים הנמוכים , לאור בדיקתה של אחות טיפת חלב הכל נמצא תקין , וראוי לציין כי אישי ואני איננו גבוהים אני 1.53 ואישי 1.70 מבנה גוף רזה .
יש לציין כי הוא ירד באחוזונים מגיל חצי שנה . היתה לו תקופה שהוא היה אנמי בערך לפני כ חודשיים העניין טופל , משקלו נכון להיום הינו 8.520 , גובהו 75 ס"מ , היקף ראש 44.7
ראוי לציין כי קצב הגדילה שלו הינו זהה בחצי שנה האחרונה , רציתי לדעת אים זה תקין , ואלי יש צורך ללכת להתייעצות , אשמח לקבל תשובה מתנצלת על הפניה הארוכה בברכה
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גדילה תקינה לתינוק בן שנה וחדשיים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011תאורך נשמע לי תקין, אך מובן שצריך לעקוב במסגרת טיפת חלב אחרי הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין קטןליאת12/02/2011
שלום רב,
ברצוני לשאול על בני בן 10.5 שאיבר מינו קטן מאוד ,הוא כל הזמן ניראה מוכנס פנימה ,יש לציין כי לאחרונה אתחילו לו מעט שיערות
יש סיבה לדאגה???
יש לציין כי זה מפריע לו (לאחרונה)
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבר מין קטן - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011עליך לפנות לרופא הילדים על מנת שיתרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הורמון לבת 9 ללא חוסרעדנה12/02/2011
שלום,
ביתנו בת 8 ו-9 חודשים שוקלת 19.4 וגובהה 118, בעלת מבנה גוף רזה וקטן מאז ומעולם, אך בשנתיים האחרונות חותכת את עקומת הגדילה כלפי מטה מתחת לאחוזון 3.
בתבחין קלונידין שבוצע לפני 4 חודשים נמדדו הערכים הבאים:
Growth Hormon (0) - 0.2
Growth Hormon (30) - 0.6
Growth Hormon (60) - 7.3
Growth Hormon (90) - 27.7
Growth Hormon (120) - 23.4
TSH -1.19
T4-Free - 18.8
LH - 0.1
FSH- 2.86
PROLACTIN - 5.8
IGF-1 - 155
צילום כף יד נערך רק בגיל 5 והתאים אז לגיל 4 (שנה פחות).
רופא אנדוקרינולוג ילדים המליץ לאחרונה על מתן הורמון (מחוץ לסל) במינון של 0.6 מג ליום בחודש הראשון ואחכ 0.8 מג ליום.
שאלותינו הן:
1. האם ניתן להעריך גובה סופי (ללא מתן הורמון)
2. האם ניתן להעריך התועלת הצפויה ממתן ההורמון במקרה הספציפי 3. האיזה בדיקות נוספות נדרשות לצורך ההערכות הנ"ל וכן על מנת לנסות לזהות סיבות לחוסר הגדילה, בהן ידרש לטפל במקום מתן הורמון (הילדה מתלוננת לעיתים תכופות על כאבי ראש, כאבים בעצמות הרגליים וכן הינה בעלת נטיה לעצירות ולריח פה, ובעבר נמצא הליקובקטר שלא טופל).
4. האם נכון שטיפול שנפסק לפני סיום הגדילה, לא מועיל כלל?
תודה
מתן הורמון לבת 9 ללא חוסר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011האטת הגדילה של בתך בשנתיים האחרונות מחייבת התייחסות כולל אולי הדמיה של המוח ב MRI
בהנחה שלא תמצא אבחנה עשוי טיפול בהורמון גדילה לשפר את גובהה של בתך ב 5-7 סמ . אך לא הייתי מתחיל בטיפול כזה עד לברור מקיף של כאבי הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 20, האם אפשר עדיין לגבוה?טד11/02/2011
היי, כפי שציינתי אני בן 20, לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם בה נראה היה כי הכל תקין לכאורה, אני 1.70 מטר כיום אך בהשוואה לאבי ואחי (מעל 1.80) אני לא מרגיש בנוח עם עצמי, האם ישנה אפשרות לגביהה ע"י ויטמינים, חומצות אמינו, תוספים תזונתיים או הורמון גדילה? אוסיף כי התחלתי להתייחס למצב זה רק השנה ומשקלי הינו 63 ק"ג (ירדתי במשקל 12 ק"ג בתוך 3 חודשים לפי דיאטנית במכון כושר), מבנה גופי לא הכי מפותח, רופאי המשפחה שהתייעצתי איתם טענו כי אין צורך בשום דבר והתפתחותי תקינה, ובכל זאת איני מסופק מהעניין, כשביקשתי צילום פרק כף היד פסלו אותי על הסף ואמרו שאין צורך, האם זה מאוחר מדי? לסיום אם יש לך המלצות לגבי אנדוקרינולוגים "חברותיים" שיבואו לקראתי ולא יסתכלו עליי בעין עקומה לאור מצבי, תודה מראש.
גיל 20, האם אפשר עדיין לגבוה? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011בגיל זה הגדילה כבר הסתיימה וגובהך -170 הוא הגובה הסופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילטוהר11/02/2011
ביתי בת 11 גובה 126 מקבלת הורמון גדילה מזה שנתיים בתחילת הטיפול הייתה בגובה 112. לאחר שנה מקבלת ההורמון הוחלט לתת לה דקפפטיל מכוון שהיתחילו לה ניצני שדיים מאז יש לציין שממש לא גדלו לה השדיים השאלה שלי היא:
1. האים זה בסדר שהיא לא מתפתחת בשדיים?
2. האים הדקפפטיל לא מעכב את קצב הגדילה שלה?
3. אם זה כן מעכב את קצב הגדילה אז זה אומר שהיא תהיה בכל זאת נמוכה אם או בלי
הורמון גדילה?
דקפפטיל - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011דקהפפטיל ניתן כדי לעצור את ההתפתחות המינית. לכן השדיים הפסיקו להתפתח. עם סיום הטיפול יחזרו השדיים להתפתח.
לגבי שאלות 2 ו 3 יש לשאול את הרופא שנתן את הטיפול ומכיר את הילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני אבחוןFSH גבוה11/02/2011
בני בן 14 שנה עם האטת גדילה אלו בדיקות דם יש לעשות לפני פניה למומחה
בדיקות לפני אבחון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011הייתי ממליץ על מדידת גובה ההורים, צילום כף יד לגיל עצמות.
וכן שקיעת דם, ספירת דם, כימיה כולל תפקודי כבד וכליה, פרופיל ציליאק, תפקודי בלוטת התריס ושתן לכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בגדילה אצל האחים הקטניםבן11/02/2011
שלום רב,
יש לי שני אחים קטנים, האחד בן 14 והשני בן 12.
בן ה-14 בגובה של כ-145 ס''מ, בעוד שכל הבנים במשפחה גבוהים והגיעו לסביבות ה-180.
בת דודה שלו קטנה ממנו ב-3 שנים ועוקפת אותו בראש.
גם במראהו נראה כמו ילד קטן ולא בגילוץ
אני מאוד מפחד שהוא יישאר נמוך כל החיים,
האם יש משהו שביכולתי לעשות כדי לעזור לו? עד עכשיו חוץ מבדיקות לא נעשה איתו דבר. גם האח הקטן לא גובה...
תודה
בעיות בגדילה אצל האחים הקטנים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011צריך לפנות קודם כל לרופא הילדים ואם צריך להפנות לאנדוקרינולוג ילדים לשם הערכה. טיפול יינתן בהתאם לסיבה שתמצא(אם תמצא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בהורמון גדילהמיכל10/02/2011
לבתי בת ה5 אובחן חוסר בהורמון גדילה.
אילו טיפולים אפשריים? האם בהכרח צריך לטפל בהורמון גדילה?
האם יש אנדוקרינולוגים המתמחים בילדים בקופח מכבי?
חוסר בהורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/20111. אם לילדה יש חוסר בהורמון גדילה אזי הורמון זה הוא הטיפול המקובל והראוי בלעדיו צפוי גובהה הסופי להיות 130-140 ס"מ !
2. אננו נוהגים להמליץ שמית. אני בטוח שהקופה במקום מגורייך תפנה אותך לאיש/ה המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכר 96 בצוםנועה09/02/2011
אכן מעורר חשד ומצדיק העמסת סוכר?
האם סוכר 96 בצום - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011זה ערך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשנעמי טולדנו09/02/2011
שלום,
ביתי סובלת כבר חודש וחצי מכאבי ראש עשינו את כל הבידקות C.T וMRI בידקת נורולוג ובדיקת עיניים, ביתי היתה מאושפזת בבית חולים 3 ימים, ביתי עדיין סובלת מכאבי ראש, שלא עוזבים אותה, ביתי היא ילדה פעילה מבחינה חברתית, ילדה מפותחת כבר חודש ימים היא לא הולכת לבית הספר, מה שאני חושבת שזה אולי הורמון גדילה שגורם לה לכאבי ראש שלא מפסיקים, אשמח לקבל את תגובתכם בנושא.
תודה,
נעמי
העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_ילדים' id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבי ראש - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011העברתי את שאלתך לפורום נוירולוגית ילדים.
אם ילדתך מטופלת בהורמון גדילה כאבי הראש עלולים להיות תופעת לוואי של הטיפול ואז כדאי שתפני בהקדם לאנדוקרינולוג שמטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שמונה וחצי עם פצעוניפאור09/02/2011
שלום רב
בני, בן שמונה וחצי עם פצעונים על הפנים, אני חוששת שזה תחילת גיל ההתבכ=גרות, האם עלי לפנות לרופא?התיעצתי עם רופא הילדי ם והוא נרא לי שאנן מדי, מה דעתכם?
בן שמונה וחצי עם פצעוניפ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011אם בנוסף לפצעונים יש גם שעור בערווה או בביתית השחי ו/או ריח זיעה זו כנראה הופעה של סימני התבגרות המחייבים התיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהיוסי09/02/2011
אני בן 16 וחצי מטר 63 שוקל 59 אחוז שומן שלי הוא 13
מגיל 15 אני מנדנד לאבא שלי שיבדוק לי את הגובה כי אני חושב שיש לי לי בעיה
אבא שלי רק בגיל 16 הקשיב לי ובאמת לקח אותי לרופא ואת אחיות שלי התאומות בנות ה8
הרופא אמרה שבמצב שלי כבר אי אפשר לעשות כלום כי אני כבר גדול מידי ולעומת זאת לאחיות שלי היא נתנה הורמון גדילה
אני מאוד התאכזבתי כי הגובה זה משהו שמאוד מפריע לי בבית הספר כל החברים שלי מטר 75-80 ורק אני קטן ואחיות שלי שממש לא אכפת להם קיבלו
הרופאה נתנה להם genotropin mg12
אבא שלי אמר שהוא יכול לתת לי 2 זריקות מכל אחת מהם בחודש (4 זריקות בחודש)
השאלה שלי היא האם זה שווה את זה? האם אני יוכל לגבוה בעזרתם עוד 6-7 ס"מ?
הגובה של אבא שלי הוא 165 ושלי 163
בבקשה תענה לי על השאלות האלה זה מאוד מאוד חשוב לי
הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011שאלת המפתח היא מה גיל העצמות שלך. כיון שאם גיל העצמות הוא מעל גיל 15 שנים אין תועלת בטיפול גם אם חסר לך הורמון גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 בגובה של בן 4א08/02/2011
שלום בני בן 6 בבדיקת התפתחות אחרונה היה בן 5 וחצי אמרו לי שהגובה והמשקל מתאים לגיל 4! הציעו לי לעשות בדיקות דם+ יעוץ חשוב לציין שאני גובה 1.50מ' בעלי 1.75מ' אמא שלי נמוכה גם כן וגם אחי, בילדותי טופלתי אצל אנדוקרינולוג דר' הרי הרש וכילדה אני זוכרת שזה לא היה כ"כ נחמד. האם יש צורך להעביר את הילד בכל מערכת היסורים הזאת או שאפשר להסיק שהגובה הוא גנטיקה?
בן 6 בגובה של בן 4 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/02/2011בהחלט לא כדאי ליסרו, אך מעקב אחרי קצב הגדילה והערכה כללית לא יזיקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת גדילהאילת08/02/2011
שלום, הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים, פעם האחרונה שהיה שינוי במשקל ובעיקר בגובה היה לפני 6 חודשים. לאחר הלידה היתה התפתחות תקינה וזה נפסק פתאום. המשקל פחות מדאיג כי זאת התקופה שהוא עבר מסטטיות למצב של ריצה. עשינו בדיקות דם שגרתיות כולל צליאק והכל תקין. האם יש טעם להתחיל בדיקות נוספות אצל אנדוקרינולוג או שזה לא מספיק זמן של עצירה כדי לחשוד שאולי יש בעיה? אצל שני האחים הגדולים שלו לא היו בעיות של עצירת גדילה. להמתין או להתחיל ברור?
עצירת גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/02/2011כן דרוש ברור רפואי ,אצל רופא הילדים ולפי החלטתו אצל מומחה על
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל תינוקהילה08/02/2011
האם ידוע סיבת שיעור באשכים אצל תינוק? כל הבדיקות - תקינות, נמצא במעקב במשך חודשיים, אין שינוי מהותי.(מגיל 4 ח')
1. האם ידועה הסיבה לכך?
2. מה ניתן לעשות מעבר להמתנה?
3. האם זה עלול לגרום להתבגרות מינית מוקדמת? אם כן, מה עושים?
4. האם קיימת אפשרות להפנייה למאמרים מקצועיים בנושא?
תודה מראש.
שיעור אצל תינוק - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/02/2011בחודשים הראשונים לחייםיש הפרשה מוגברת של הורמוני מין ואלו גורמים בתורם לתופעה שציינת. בהמשך ההפרשה נפסקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
הילה09/02/2011התופעה נמשכת כבר כ- 3 חודשים. כל הבדיקות ההורמונליות - תקינות. שאר הגוף חלק לחלוטין.
מתי להערכתך תפסק התופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך בבקשה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011אם אין עודף הורמוני מין זכריים,יש לצפות שהשערות ינשרו בחודשים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם
הילה16/02/2011התינוק כבר בן 8 חודשים ומזה כ-4 ח' הוא עם שיעור?
יש לציין שזו אינה פלומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011מאחר וקשה לך לקבל את הייעוץ, הדרך היא להראות זאת לעוד מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)