מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- זיעת. יתרליאת06/03/2011
שלום. בני בן 4 הגננת אומרת שהידיים שלו מזיעות בצורה מוגזמת עד כדי כך שהוא אינו מצליח לאחוז במספריים ולגזור. רופא הילדים אמר שאין מה לעשות למעט ניתוח, האומנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיעת. יתר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2011זו לא בעיה הורמונלית.
הייתי מתייעץ עם רופא הילדים וכירוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן הורמון גדילהאמא03/03/2011
לבני בן ה- 5.5 חסר הורמון גדילה (עשינו לו שני טסטים של הורמון גדילה) ויצאו לו ערכים נמוכים מאוד. עשיתי בדיקת mri ויצא תקין הגובה שלו 101.3 והמשקל 15 ק"ג. (צילום כף יד בגיל 4 מתאים לגיל 2) הוא באמת נמוך ביחס לחבריו והומלץ לתת לו הורמון גדילה. שאלותיי:
1. האם כדאי לי לחכות עוד קצת בגלל גילו הקטן, לגיל 7 או 8
2. האם בעתיד לא יהיה לו חוסר, האם המצב הפיך, או בכיל גיל ההתבגרות יהיה לו חסר הורמון גדילה והוא יצטרך לקחת שנים רבות את ההורמון הזה?
3. האם יש קשר לבעיות קשב וריכוז עם קבלת ההורמון (מקריאה באינטרנט במספר מקומות ישנה טענה שילידים רביםם לוקחים רטלין עם ההורמון)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/20111. התגובה טובה ככל שהילד צעיר יותר
2. קורה שאחרי כמה שנים ההפרשה של ההורמון משתפרת.
3. הורמון גדילה אינו גורם להפרעות קשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמהדני03/03/2011
לבני בן ה-13 התנפחה מזה שלושה חודשים פיטמת השד הימני.נעשה אולטראסאונד ללא ממצאים מיוחדים.האם מדובר בתופעה טבעית או יש צורך בבירור נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011בגיל ההתבגרות יש לכל הילדים קצת רקמת שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- slipped kapital femoralאמא מודאגת.02/03/2011
שלום, ביתי בת 13 נותחה לפני כשבועיים עקב slipped kapital femoral קיבוע ע"י בורג.
לציין כי סובלת ממשקל עודף וטרם קיבלה מחזור או התחלה של התפתחות מינית.
הופנתה לייעוץ אנדוקריני. מה הקשר בין ההחלקה של מפרק הירך להתפתחות הורמונלית?
אודה להסבר והכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר slipped kapital femoral - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011להשמנה יש קשר לשניהם - גם למחלת העצם וגם לשינויים הורמונליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לצייןאיריס02/03/2011
שכחתי לציין רק בדיקת קרניטין יצאה קצת נמוכה מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011קראטינין מדאיג רק כשהוא גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בתסמונת קושינגאיריס02/03/2011
יש לי ילד בין 10 שכאשר הייתי בהריון בו היה לי תסמונת קושינג במשך 5 שנים לילד יש כאבי בטן חזקים הקאות וכאבי ראש חזקים נעשה בירור הכול תקין . האם יכול להיות שיש קשר לזה שהייתי בהריון היה לי תסמונת קושינג? [יותרת המוח] האם יש מחלות שעוברות לעובר ברגע שלאם יש תסמונת קושינג?ואם תסמונת תורשתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בתסמונת קושינג - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011אין קשר בין כאבי הילד למחלה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצע בגרות מיניתאור02/03/2011
בני בן 12 וארבעה חודשים במעקב כמה שנים. לאורך השנים הוא היה בעקומה באחוזון 10 (המעקב החל לאחר שירד עקומה אבל בינתיים חזר אליה). כל שנה בדיקות דם לוודא מצב הורמונלי שלא מתחילה התפתחות מינית מוקדמת ומעקב כל חצי שנה. היום חזרנו מביקורת (ללא בדיקות דם) בהן התבשרנו כי הוא כבר באמצע הדרך של ההתבגרות המינית מה שנותן לו עוד כ- 15 סמ' מקסימום אבל אולי גם פחות (כיום 1.5 מ'). האם עוד ניתן לעשות משהו או שבשלב הזה זה כבר מאוחר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצע בגרות מינית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011אם הוא גדל על אחוזון 10, אין צורך לעשות דבר - אפילו אפשר להפסיק את המעקב שרק מלחיץ אותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה ילד בן 14דבי02/03/2011
בני בן 14 ואנו נמצאים במעקב גדילה מזה כמה שנים.
כיום הוא שוקל 32 ק"ג וגובהו 146 ס"מ הוא גבה ב 4 ח' 2 ס"מ ולא עלה כלל במשקל כבר הרבה זמן (כמה חודשים ). שאלתי לנושא חוסר עליה במשקל האם הגורם יכול להיות נשימה לא טובה בשינה? האם יש צורך לעשות מעבדת שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה ילד בן 14 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011אין להתיחס לשינוי במשקל במשל חדשים בודדים, ויש להסתכל על מהלך העליה במשך כל השנים. אין קשר לשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין A+Dאמא02/03/2011
האם זה נכון שמתן ויטמין A +D לילדה בת 13 , יכולה לעזור בצמיחה לגובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A+D - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011לא נכון, אך בכל זאת חשוב לקבל ויטמין די בעיקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גביהה לאחר גיל 20יעל02/03/2011
שלום. ביתי בת 20.5 וגובהה 150 ס"מ -שזה די גבולי. מה הסיכויים לפי דעתך עוד לגביהה בגיל זה? האם ניתן לעשות משהו לצורך כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גביהה לאחר גיל 20 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011אין גדילה בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני לבקן בן 18 ואסור לי להחשףאחד28/02/2011
לשמש?
לא נחשפתי ולא לקחתי ויטמין D כי אף אחד אף פעם לא אמר לי שצריך לקחת תוסף.
אז סביר להניח שהויטמין D אצלי אף פעם לא קיים.
אז אני מניח שאמור להיות לי אוסטאומלאציה – רככת עצמות
?
והגוף אמור להיות מעוות ?
ואם היה הייתי יודע מזה? האם רואים זאת בוודאות ? או רק רופא יכול לראות?
אז מה עכשיו צריך לבדוק?
בדיקת צפיפות עצם שתראה אם קיימת פגיעה בבניית העצם(אוסטאופניה) .
?
סביר להניח שהמצב על הפנים לא?
האם יהיה אפשר לתקן את זה? או שזה אבוד? וזה רק יתדרדר ?
התחלתי לקחת ויטמין D אבל מה זה כבר יעזור אם נגרם הנזק מכל הזמן הזה שלא היה D ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום אני לבקן בן 18 ואסור לי להחשף - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/02/2011ויטמין D מתקבל גם מהמזון (דברי חלב, כבד). אם יש ספק ניתן לבדוק את רמתו בדם.
במקרה שלך ניתן גם לקחת ויטמין D במינון של 1000-2000 יח' ליום -שאל את רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על תשובתך. בהמשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/03/2011אם תקבל ויטמין די העצמות יתקנו את עצמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה חריג ומפותחת מאד לגילה .אורלי27/02/2011
ביתי בת 11 ותשעה חודשים נישאת לגובה 165 ס"מ מפותחת מאד (חזה גדול) ואף קיבלה מחזור לפני כחצי שנה,
בגיל חמש בשל חששותיי, בדקתי את כף ידה של ביתי בדיקה שנקראת ממוגרפיה (התאמת של העצמות לגילה) בדיקה זו נמצאה תקינה ובנוסף לקחתי אותה לאיבחון אצל פרופסור המתמחה באנדוקרינולגיה ילדים וגם בבתיקה זו הערכים נצאו תקינים בטווח הנורמה, למרות התוצאות התקינות תחושות הבטן שלי אמרו לי כי אין אני שלמה עם התוצאות ,וחזרתי עם בתי לאותו פרופסור לאנדו ילדים לבדיקת הורמונים נוספת וגם בבדיקה זו נמצאה בטווחי הנורמה.
כיום שביתי בת 11 ותשעה חודשים נישאת לגובה של 165 ס"מ מפותחת מאד ואף קיבלה את המחזור בגיל יחסית מוקדם .ביתי נראית בכמה וכמה שנים מגילה..
יש לי מספר שאלות ,
1.האם המחזור החודשי שהופיע עוצר או מעקב את הצמיחה המסיבית?
2.במידה והיא עלולה להמשיך לגבוה ולהתפתח באותה מהירות האם ניתן לעצור זאת או להאט את הקצב. ?מה הטיפול המומלץ במקרים אלו אודה לתשובה מפורטת..
ברצוני לציין כי בשל התפתחותה המהירה של ביתי היא מוצאת את עצמה כחריגה ונמנעת מפעילות חברתית הן בבית הספר ומחוצה לו, היא מבטאת ומראה סימנים של תיסכול מצוקה ,חוסר ביטחון עצמי וקבלה עצמית .האם אתם יכולים להמליץ על ליווי ותימכה במקרים כמו אלו
אודה לתשובה והכוונה מהירה ומפורטת
בברכה
אמא בחוסר אונים ...
גובה חריג ומפותחת מאד לגילה . - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/02/2011המצב אינו נורא כפי שאת חשה..
קבלת המחזור מציינת כי עיקר גדילתה של בתך כבר ארעה . היא צפויה לגדול עוד כ 6 ס"מ בממוצע . לפיכך אין צורך וטעם בטיפול לעצירת הגדילה
בשנה שנתיים הקרובות יותר ויותר בנות גילה יהיו במצבה.
בינתיים אם היא נזקקת ניתן להעזר ביעוץ פסיכולוגי ציבורי או פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס אצל בן חצי שנהטליה27/02/2011
בני נולד במשקל 3.966. הוא ניזון מהנקה בלבד, כל 4-5 שעות. קם לינוק בד"כ פעם אחת בלילה. לאחרונה נחשף למוצקים, אך עדיין לא מקבל ארוחה שלמה. התפתחותו תקינה.
מאז הלידה עלה באחוזוני המשקל והגובה, ובגיל 3.5 חודשים שקל 9.640, וגובהו היה 65 ס"מ. היינו בהתייעצות אצל אנדוקרינולוגית ילדים, בשל העלייה המשמעותית במשקל, ונערכו לבני בדיקות דם. בבדיקת פעילות בלוטת התריס התקבל ערך TSH של 7.02, וערך FT4 של 15.6. כל יתר הערכים (סוכר, קורטיזול ואינסולין) היו תקינים.
האנדוקרינולוגית ביקשה שנחזור שוב על בדיקת פעילות בלוטת התריס בגיל חצי שנה.
מאז הואטה גדילתו של בני - משקלו כיום (בגיל חצי שנה) 10.720 ק"ג וגובהו 69 ס"מ. בבדיקת הדם שנערכה לו התקבלו ערכי TSH ו-FT4 תקינים (2.81 ו-15.0, בהתאמה), אך ערך ה-FT3 גבוה מהנורמה (6.7).
האם בדיקת הדם האחרונה תקינה? מה יכולה להיות המשמעות של ערך FT3 גבוה יחד עם ערכים תקינים של TSH ו-FT4?
תודה מראש,
טליה
בלוטת התריס אצל בן חצי שנה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/02/2011לא היה צריך לבדוק מלכתחילה את ערכי ה FT3 שאינם תורמים להערכת מבו של הילד. שאר הערכים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני שנתייםטלי בר26/02/2011
שלום רב,
יש לי תאומים בנים בני שנתיים, נולדו במשקל 1.6 ו-1.9 ללא כל סיבוכים. כיום התפתחותם תקינה לחלוטין, אולם הם קטנים לגילם (מעט מתחת לאחוזון 3). אציין כי הם שומרים על אותו אחוזון פחות או יותר למן הלידה, וגדלים בהתאם לקו של עקומת הגדילה הסטנדרטית.
שאלותי הן:
1. האם כדאי לשקול מתן הורמון גדילה?
2 האם כדאי לשקול מתן של תוסף המזון ח. אמינית ארגינין?
בתודה
טלי
תאומים בני שנתיים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/02/2011לא ציינת את שבוע הלידה, יש לכך חשיבות לגבי האפשרות לטיפול בהורמון גדילה.
ארגינין אינה טיפול מועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' הרשקוביץ
טלי בר05/03/2011שלום רב,
התאומים נולדו בשבוע 35.
בתודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' הרשקוביץ - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2011משקל הלידה של התאומים לשבוע 35 נחשב בגבולות הנורמה. כך שאם קצב גדילתם תקין אין אינדיקציה מיוחדת לטיפול בהורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בגיל 9מאיה25/02/2011
בני כמעט בן 9, מפותח בהתאם לגילו. לאחרונה החל להופיע ריח זיעה בבית השחי, בדרך כלל אחר פעילות. האם זה סביר בגילו? האם ניתן להשתמש בדיאודורנט כבר מגיל זה? האם יש חומרים מומלצים? תודה
הזעה בגיל 9 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/02/2011הייתי מבקר אצל רופא הילדים לראות אם יש סימני מין.
ניתן במידת הצורך להשתמש בדאודורנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)