מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- אבר מין קטן במיוחד בקרב בן 6סיגל17/03/2011
בני בן ה 6, בגובה 1.22, שוקל 32 ק"ג , בריא בד"כ אולם מלידה מלווה אותנו תחושה שמשהו אינו תקים בגודל הפין. מדובר בפין קטן מאוד (3 ס"מ) אשר גדל באופן איטי ביותר ולא גדל הרבה מאז הלידה למעשה. כבר היינו פעמיים בביקור אצל אנדיקרינולוג ילדים, בשתי הפעמים לא אמרו לנו שום דבר חד משמעי. ובשתי הפעמים נאמר כי מוקדם מידי לקבוע בגיל זה. יש לציין כי התפתחות האשכים וגודלם תקין.
האם עלינו לדאוג? האם יש בדיקות דם/הורמונים שניתן בגיל כזה? האם יש טיפול שנותנים בכלל לילדים בגילאים אלו? אשמח למענה.
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבר מין קטן במיוחד בקרב בן 6 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/03/2011הפין אינו גדל מגיל שנה ועד התחלת ההתבגרות. 3 סמ' הוא גודל תקין לשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל העצמותיוספה17/03/2011
מתי גיל העצמות אצל בנות מפסיק לצמוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל העצמות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/03/2011בגיל עצמות 15 שעכול להיות בגיל כרונולוגי 13-17.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת שד + בדיקת אולטרה סאונדנטלי16/03/2011
שלום רב
ביתי בת 11.5 חודשים. התפתחות תקינה
יש לה רקמת שד דו"צ (אני חושבת שמלידה , לפחות מגיל 3 חודשים שאחותי שמה לב)
תשובת בדיקת אולטרה סאונד אגן קטן -
רחם גודל 7*21
רירית דקה ללא נוזל
שחלה ימנית גודל 9*16
נמצא זקיק בגודל 6 מ"מ+מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית גודל 8*9
נצפו מספר זקיקים קטנים
האם זה מעורר דאגה
האם עלי להתחיל לפעול או שזה יכול להשתנות
מה עושים , אני לחוצה מאוד.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמת שד + בדיקת אולטרה סאונד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/03/2011כך נראות שחלות ורחם בגיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל העצמותיוספה14/03/2011
שלום,
לבתי יש תסמונת טרנר, עשינו צילום גיל העצמות.
נכון להיום גיל הכרורנולגי הינו - 11.11 שנים
גיל העצמות - הינו 12 שנים
סטיית תקן - 14 חודשים
מה הכוונה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל העצמות - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/03/2011הכוונה שגיל העצמות תואם פחות או יותר לגילה הכרונולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמיןשני13/03/2011
שאלתי היא נהוג לתת גלולות יסמין לשיעור יתר ושחלות פוליסצטיות לנערה שעדיין לא סימה את הגדילה שלה ?
האם הגלולות האלה פוגעות בגדילה בפרט ?
האם כדור בשם אדלקטון יכול להיות תחליף ראוי לשיעור יתר שאינו פוגע בגדילה ?
אודה מאוד לעצתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלולות יסמין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/03/2011טיפול בגלולות הינו מקובל בשחלות פוליציסטיות לרוב נותנים אותו לאחר סיום הגדילה או סמוך לסיומה.
טיפול באלדקטון אינו יעיל במיוחד לבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה עקב טפילים בקיבהמשה13/03/2011
בני בן השנתיים וחצי הינו בגובה של כ-81 ס"מ ומשקל של כ-12 ק"ג ונמצא באחוזון נמוך לאורך התפתחותו, יש לציין כי אשתי בגובה 152 ס"מ ואני בגובה 170 ס"מ.
בבדיקת ההתפתחות האחרונה בטיפת חלב הומלץ לנו לפנות לאינדוקרינולג לבדיקה.
בבדיקה אצל רופא מומחה כנ"ל ראה כי בגרף ההתפתחות היו 2 תקופות של ירידה בהתפתחות וביקש לבצע בדיקה לגילוי טפילים/אמבות במערכת הקיבה ומסר כי ייתכן והעיכוב בגדילה נובע מכך.
הבדיקה יצאה חיובית וקיבלנו טיפול של תרופה בשם פלאג'יל תרחיף מטרונידאזול פעמיים ביום 10 מ"ל כל פעם למשך 10 ימים, לאחר מכן הפסקה של 10 ימים ושוב טיפול נוסף של 10 ימים באותה כמות.
האם למיטב הבנתכם ישנו קשר בין הבעיה הנ"ל להתפתחות תקינה וגדילה ?
האם התרופה הזאת הינה המיטבית לבעיה הנ"ל לילדים ?
האם הכמויות שניתנו הינן תקינות בהתאם למשקל של 12 ק"ג ?
בתודה מראש על עזרתכם.
בעיות גדילה עקב טפילים בקיבה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/03/2011בעיות בקיבה ובמערכת העיכול עלולות לגרום לחוסר תאבון, ו/או לספיגה מופחתת של המזון ובכך להפריע לגדילה. הטיפול שבנך קבל נראה לי נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקרלינוי11/03/2011
רציתי בבקשה לשאול האם בדיקת סקר שבוצעה לבתי עם היוולדה לפני כעשרה חודשים בה נמצא כי בדיקת Congenital Adrenal Hyperplasia -21 hydroxylase deficiency תקינה, מעידה על כך שאין לה בעיה ביותרת הכיליה?
שואלת זאת כי לבתי יש שיער ערווה באזור השפתיים. עשינו בדיקות הורמונאליות שיצאו תקינות, אבל הרופאה שכחה לרשום בדיקת 17 הידרוקסי פרוגסטרון, וזו הבדיקה היחידה החסרה לי.
את תוצאת בדיקת הסקר גיליתי רק היום באינטרנט. האם התוצאה התקינה שלה פותרת אותי מלבצע לתינוקת את ה-17 הידרוקסי פרוגסטרון?
ועוד שאלה קטנה: E2 היה בבדיקה 76, והרופאה אמרה שכיוון שמדובר בערך מדיד, היא ממליצה לעשות אולטרסאונד אגן. אשמח שתסבירו לי האם אכן כדאי לבצע ולטרסאונד אגן, על מה זה יכול להצביע והאם בכלל אצל תינוקת בת 10 חודשים ניתן לראות משהו באולטרסאונד.
האם בכלל יכול להיות שהכל בסדר והשיערות הופיעו ככה סתם?
(עשיתי צילום כף יד כשהיא הייתה בת 9 וחצי חודשים. הצילום התאים לגיל 9-12 חודשים. התינוקת נמצאת באחוזון ה-50 מבחינת הגובה, אחוזון 75 מבחינת המשקל).
תודה רבה
בדיקות סקר - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/03/2011אם יש חשד קליני עדיף חזור על הבדיקה, אם כי בדיקת סקר תקינה די מרגיעה.
ב US אגן (הנעשה כמובן דרך הבטן) ניתן לראות גם בגיל זה שחלות ורחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על הורמום מחוץ למקררמיכל11/03/2011
שלום! יש לי שני ילדים מטופלים אחד בג'נוטרופין והשני בנורדיטרופין.
מסיבה מסויימת המקרר לא עבד הלילה בין 10 בלילה ל10 בבקר. אני מניחה שעם הנורדיטרופין אין בעיה אך מה לגבי הג'נוטרופין? בדיוק אתמול קניתי תרופות לחודש הקרוב.
כיוון שמייד חיברתי שוב את המקרר לא מדדתי את הטמפרטורה שהיתה שם. דברים אחרים במקרר היו קרים, אך התרופות שהיו בדלת לא ממש (לפי תחושתי)
מה לעשות?
אשמח לתשובתכם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה על הורמום מחוץ למקרר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/03/2011לא אסון. החומר לא התקלקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל11/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות?!אני10/03/2011
ד"ר ערב טוב!
בתי בת 4 ואובחנה לפני כשנה ב"תסמונת טרנר".
סוג קריוטיפ 45XO -40%
איזוכרומוזום-60%
לפי הבנתי סיכוי נמוך מאוד להריון,פחות מ-1%...
עם זאת, בשנה הראשונה לחייה למרות שהייתה מאוד רזה תמיד שמתי לב ששדיה נפוחים.
האם זה סימן חיובי לפוריות או שאין קשר?
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות?! - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/03/2011הרבה פעמים השחלות פועלות בשנים הראשונות. על ידי בדיקת דם ניתן לראות אם הן פועלות עכשיו. אך גם זה לא מבטיח פעולה בגיל ההתבגרות.
אני ממליץ שתפני למרפאה הארצית לתסמונת טרנר בביה"ח רמב"ם להזמנת תור.
04 8542526* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני15/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין והנקהמירה10/03/2011
שלום רב,
בגלל תת פעילות של הבלוטה, לוקחת אלטרוקסין 150 מ"ג ביום.
3 שבועות לאחר לידה , בשבוע 35. תינוק במשקל 2330. שאינו עולה במשקל
במשך כל 3 השבועות. האם אלטרוקסין יכול לגרום אצל התינוק לפעילות יתר?
כך שהוא למעשה יונק 8-9 ארוחות ביום כ 30 דק' אבל לא עולה במשקל??
תודה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין והנקה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/03/2011לכל האמהות יש תירוקסין בדם - מכדור או עצמי. המשיכי להיניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד גדולהHרדן10/03/2011
בני בן השנתיים נמצא באחוזון 5 כבר שנה ובשלושת החודשים החרונים לא גבה.
הופנינו לצילום כף יד .
רציתי לדעת האם יש משמעות לעובדה שלאבא שלו יש כפות ידיים גדולות (למרות שהוא רק 1.70)... יתכן כי גם לו יש כף יד גדולה ולכן הצילום יתן גיל גבוה מהאמיתי רק בשל הגנטיקה מהאבא. האם לוקחים זאת בחשבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד גדולה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/03/2011אין קשר בין גודל היד להתפתחות העצמות אותה בודקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהמימי10/03/2011
שלום...
האחיין שלי בן 12 גובה 139 עבר בדיקות דם היו תקינות צילום כף יד תקין
בבדיקת הורמון גדילה התוצאה הייתה 0.24 רציתי לדעת מה הטווח של הורמון הגדילה
ומה השלב הבא אם הוא צריך לקחת את הזריקות של הורמון הגדילה ומה החסרונות של
הזריקות האלה
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/03/2011מאחר והפרשת הורמון הגדילה היא בהתפרצויות - 8 ביום, אין כל משמעות לבדיקה שעשיתם. את ההורמון בודקים לאחר יצירת התפרצות במרפאה. פנו לאנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמת שד לתינוקתכרמית08/03/2011
שלום...
ביתי בת ה-9 חודשים הינה האמצעית משלישייה שנולדו בשבוע 35
מאז שנולדה הבחנתי כי החזה שלה מעט "מפותח"
לאחרונה שמתי לב כי הרקמה סביב החזה גדלה וכי הוא נפוח קצת יותר
הרופא ראה אוצה היום ואמר שלרוב זה עובר לבד אך הפנה אותנו לאנדוקרנולוג
מה זה יכול להיות?
האם זו תופעה שכיחה?
האם זה מצביע על התפתחות מינית מוקדמת?
אשמח לכל אינפורמציה אני דיי מודאגת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמת שד לתינוקת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/03/2011התופעה שכיחה מאוד ובדר"כ חולפת. בעיקר חשוב המהלך. העובדה שזה מאז הלידה היא סימן טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמני גדילה בגיל 16.5איריס07/03/2011
הי,
בני בן ה16.5 גובו 165 . גובהי 169 וגובה אביו 173, לאחרונה הוא מתלונן על גובהו ומבקש שאפנה "לרופא גדילה" על מנת לקבל הורמני גדילה.
שאלתי הראשונה: עד איזה גיל גובהים בנים?
שאלתי השניה : האם בגיל 16.5 עדין ניתן להשפיע על נתון זה?
מה עלי לעשות על מנת לעזור לו במצוקתו?
תודה ,
איריס
הורמני גדילה בגיל 16.5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2011איני יודע אם צריך וניתן להשפיע על הגדילה, אך כדאי להתיעץ ולהבדק על ידי רופא הילדים להערכת התפתחותו המינית שתתן מידע על פוטנציאל הגדילה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמני גדילה
איריס08/03/2011תודה לפרופ על תשובתו.
בהמשך לחששותי פניתי לרופא ילדים אשר בדק את בני ומצא שמשקלו 61 ק"ג נמצא באחוזון 39
וגובהו 165 נמצא באחוזון 9.
בדיקות דם מקיפות וכן צילום עצמות כף היד.
כמו שציינתי גובה אביו 173 וגובהי 169.
בהנחה שימצא שלא קיים פער משמעותי בין גילו הביולגי לגיל עצמותיו וכן לא ימצא ממצא אחר לפי בדיקת דמו, האם עדין יהיה מה לעשות על מנת להשפיע על גובהו?
באיזה תנאי ניתן לקבל הורמני גדילה על מנת להשפיע על גובהו?
תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמני גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג09/03/2011כדי לענות על השאלה צריך לבדוק את הילד. רופא הילדים שבדק אותו יוכל לאמר אם יש צורך בייעוץ אנדוקריני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לשיעור שלא פוגעים בגדילה.שני06/03/2011
אני בת 16 ואם יש מקום הייתי רוצה להמשיך לגדול למרות שאיני יודעת מה גיל העצמות שלי עם זאת אני שעירה ויש לי בעיה עם אנדרוגים גבוהיים
שאלה היא האם קיים סוג של כדורים לשיעור יתר שלא פוגעים בגדילה ?
אדלקטון למשל יכול להיות אופציה ?
אודה לתשובתכם...
כדורים לשיעור שלא פוגעים בגדילה. - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ08/03/2011אם קבלת מחזור ראשון לפני יותר משנתיים קרוב לוודאי שסיימת גבר לגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)