מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בדיקות דם לפני התחלת טיפול בהורמוןדוד19/02/2011
לביתי הומלץ להתחיל טיפול בהורמון גדילה (אין לה חוסר בהורמון )
האם יש בדיקות דם שסביר שיבקשו מאיתנו?
לברר שוב רמות של IGF1?
או משהו אחר?
הילדה צריכה לעבור בשבוע הבא בדיקת דם (בהקשר אחר) ואשמח אם יקחו הכול יחד ויחסכו לה דקירה . אין לי מושג אם ומה לבקש מרופאת הילדים.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם לפני התחלת טיפול בהורמון - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/02/2011אני מניח שנעשה ברור מקיף לפני ההחלטה על הטיפול לכן אין צורך בבדיקות דם כעת לפני תחילת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענקית..18/02/2011
אני נערה בת 16 והגובה שלי הוא 184.
עשיתי הרבה בדיקות ואמרו לי שפחות או יותר זה הגובה הסופי שלי , השאלה שלי היא אם יש איזה סיכוי להוריד כמה סנטימטרים ?
עם מי אפשר להתייעץ והאם יש אפשרות לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענקית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/02/2011אי אפשר להוריד סמ'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה מואצתהילה17/02/2011
שלום רב, ביתי בת שמונה ותישעה חודשים, גובהה 141.3 משקלה 38.2. מבנה גוף רזה למרות המשקל הגבוה יחסית.
אנחנו במעקב אצל אנדוקרינולוג מזה שנה, בשל הנצת שדיים ולאחרונה גם התחלת שיעור בערווה, ללא שיער בבית השחי וללא הפרשות או זעה.
הילדה צמחה ברבעון האחרון ב-3.3 ס"מ וב4.5 ק"ג.
הופננו לבדיקות התבגרות : מבחן ACTH ומבחן LHRH
מתגובתו של הרופא ניתן היה להבין שזה די דחוף וזה הכניס אותי ללחץ.
האם תוכלי להסביר לי טוב יותר מה הדחיפות, מה החשש ומה מטרת הבדיקות.
האם קצב הגדילה המואץ שלה יכול להשפיע בעתיד או יכול להעיד על בעיה אחרת .
אציין שבצילום כף יד נמצא לפני חצי שנה שגיל עצמות מתאים ל9.5-10 שנים (נעשה בגיל 8.5).
גובה אבא 188 גובה אמא 167
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה מואצת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/02/2011הגדילה די סבירה לשלב מסוים בהתבגרות.
אין דחיפות בטסט שהרי אחריו אין החלטה הרת גורל עבור הילדה.
אני מציע לשמוע חוות דעת שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטיתלינוי17/02/2011
שלום רב,
רציתי בבקשה לשאול האם במקום להלאות את הבת שלי במבחן סינקטן (אולי שלא לצורך)- אני עצמי יכולה לעבור בדיקה גנטית לcah? האם מבצעים בדיקה גנטית כזו? גם באופן פרטי זה בסדר מבחינתי.
הרי אם אני לא נשאית- אז גם הבת שלי לא תהיה נשאית.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/02/2011אפשר לבדוק נשאות לאחד מסוגי הCAH. זה יקר והדיוק רק 96%,
כך לא מאבחנים את המחלה אצל ילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת צמיחה לגובה אחרי מחזורגילה17/02/2011
שלום
ביתי בת 12,גובה 1.50 ,קיבלה מחזור לפני כשנה ,מאז גבהה רק כס"מ אחד,בגיל 10 עשיתי לה צילום כף יד לגיל עצמות(התאים לגיל 11) ונאמר לי כי צפי הגובה שלה הוא בין 1.55 ל-1.58 ,הגובה שלי 1.63 ובעלי 1.73 . מאוד מדאיג אותי שצמיחתה לגובה כמעט ונעצרה בשנה האחרונה מאז קבלת המחזור,ואני חוששת שלא תגבה יותר .האם ההערכה בגיל 10 של צילום כף יד מדויקת ? האם צפוי שהיא תגבה עוד ,ואם כן כמה לדעתך ? האם יש משהו שצריך לעשות ?בירור כלשהו לגבי עצירת הצמיחה ? (היא לא סובלת מבעיות מיוחדות ,אך מבחינת תזונה היא די בררנית ובטח שלא אוכלת את כל אבות המזון) האם יש מקום לטיפול ואם כן מהו ? האם תזונה מסוימת יכולה לשפר המצב? .סליחה על השא' המרובות ,אני פשוט אובדת עיצות . תודה מראש
מאמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת צמיחה לגובה אחרי מחזור - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/02/2011כמובן שכאן אי אפשר להשיב בהרחבה על שאלותיך. לכי לראות אנודקרינולוג ילדים. ובקשצרה: אלחר הווסת הראשונה גדלות הילדות עוד 6-8 סמ'. נשמע לי שביתך תהיה בגובה רגיל. אם אמנם אינה גדלה, כדאי לבדוק זאת אצל מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת אצל בת 6.5חיננית16/02/2011
שלום ,
ביתי בת 6.5 ומגיל שנתיים הייתה שמנה ובגיל 4 נראה כי צצו לה שדיים.
כל הזמן חשבתי שהשדיים הם תולדה של השומן ,אך לאחרונה חברות האירו את עיניי והציעו לי לעשות לה בדיקות הורמונליות בשל חשש מגדילה מוקדמת.
האם יתכן שהשדיים הם כתוצאה משומן יתר או שניראת כאן בעיה בהתפתחות מוקדמת?
טרם ניגשתי להתייעצות עם רופא כלשהו.
אשמח לחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוקדמת אצל בת 6.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011השדיים אינן תוצאה של השומן, אך לפעמים קשה להבדיל בין השניים. אם נראה לך שאילו שדיים כדאי להראות למומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית-ילדה בת 12חגית16/02/2011
שלום
ביתי בת 12 ובחצי שנה האחרונה החלו ניצני שדיים וממש התחלה של שיעור.
היא מתלוננת על הפרשות נרתיקיות שקופות/לבנות ללא גירוי, גרד, אודם, או ריח רע.
האם הפרשות כאלו תקינות בגיל שלה? האם זה מעיד על כך שהמחזור קרוב?
הבנתי שהמחזור מגיע בממוצע שנתיים אחרי ניצני שדיים ואם כך יש עוד זמן.
האם דרוש כאן בירור מסויים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מינית-ילדה בת 12 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011נכון שמהנצת שדיים עד לווסת הראשונה עוברות בדר:כ שנתיים וחצי. לא נשמע שיש לילדה דבר לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה והתפתחות +ויטמין Dיעל16/02/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן שנתיים ו-9 חודשים ומסתמן שיש לו בעיית גדילה שכן הגובה שלו הוא 86 ס"מ
זאת אומרת הוא לא השלים את המנימום 5 ס"מ שהוא צריך להשלים בשנה .
לאחרונה ראיתי פרסומת בטלויזיה המקשרת בין ויטמין D לבין הגדילה (פרסומת על חלב V המספק לילדים את כמות הסידן וויטמין הD הדרושה ביום ).
רציתי לשאול האם עליי לתת לו תוסף של ויטמין D ? אם כן איזה צריך לקנות וכמה צריך לתת לו ביום ?
האם זה יכול להיות קשור לכך שכשהוא היה תינוק היו ימים ששכחנו לתת לו את המנה המומלצת של הויטמין ?
תודה מראש
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה והתפתחות +ויטמין D - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011רבים חושבים היום (גם אני), אך לא כולם, שכל הילדים צריכים תוספת ויטמין די. מאידך, נדיר שחסר בויטמין זה יגרום להפרעת גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה לילד בן 3.5לימור15/02/2011
שלום רב,
בבדיקה לבני בן ה-3.5 נמצא TSH 11.5
לאחר חודש נמצא בבדיקה נוספת TSH 13.8
קיימות אצלו תופעות של עצירות, עצבנות יתר, חוסר תיאבון ועייפות.
בשתי הבדיקות FT4 תקין.
רופא המשפחה שלח אותו ליעוץ אנדוקרינולגיה בדחיפות, אך למרות זאת אין תורים פנויים לחודשים הקרובים בקופת החולים, בתי החולים ואף לא באופן פרטי.
אנחנו מודאגים מאוד, לא יודעים עד כמה דחוף לתת טיפול תרופתי או אחר ולא יודעים מה עלינו לעשות.
יש לציין כי הילד בעל היסטוריה רפואית תקינה לחלוטין.
בוצעה בדיקת CMV ונמצאה שלילית.
מה יכול לגרום לערכי TSH כה גבוהים יחד עם ערכי FT4 תקינים?
בתודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה לילד בן 3.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011לילד יש תת פעילות של התריס ויש לטפל בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונאליותלינוי15/02/2011
ערב טוב,
בעבר שאלתי את עצתכם בפורום, וגם שמחתי לקבל תשובה.
תזכורת: תינוקת בת תשעה וחצי חודשים, שיעור בערווה, האנדוקרינולוג שהיינו אצלו קבע כי זהו שיעור טרמינלי והמליץ חד משמעית על תבחין סינקטן (בבדיקה הוא ראה גם הנצת שדיים- דבר שרופאת ילדים כלל לא הייתה בטוחה לגביו ואמרה כי מאוד יתכן כי מדובר ברקמת שומן). אני בחרתי לעשות תחילה בדיקות דם הורמונאליות, כדי לראות באם כלל יש בעיה.
היום קיבלתי תשובות.
רציתי בבקשה לדעת אם הבדיקות תקינות.
תודה רבה על המענה:-)
SHBG 128
FREE ANDROGEN INDEX 0.6
E2 76
LH קטן מ0.2
FSH 5.3
TESTOSTERON TOTAL קטן מ0.9
ANDROSTENEDIONE 1.4
DHEAS קטן מ 0.41
בצילום כף יד- גיל העצמות מתאים ל- 9-12 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונאליות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011רק הרופא שבדק את הילדה יכול לפענח את תשובות המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת cortisol-u free 24hלאה צ.15/02/2011
שלום. הילד שלי בן 7. עשינו איסוף שתן וקיבלנו את התוצאות הבאות:
creatinine - u 24h - 473
creatinine - u sample - 157.7
cortisol-u free 24h - 22 כאשר הנורמה: 42-254
cortisol-u free sample - 73
בבדיקת דם שעשינו יצא: cortisol - blood -491
האם זה תקין?
למה cortisol-u free 24h יצא כ"כ נמוך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת cortisol-u free 24h - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011רק הרופא/ה שבדק/ה את הילד יכול/ה לפענח תשובות מהמעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ערווה כהה בשפתיים אצל תינוקתפרופ` זאב הוכברג14/02/2011
ערב טוב,
לבתי בת 9 וחצי חודשים צמח לפני כשלושה חודשים שיער ערווה כהה במקצת באזור השפתיים.
רציתי בבקשה לשאול האם תבחין ACTH בכלל רלוונטי עבורה במידה ואביה אינו נושא גן של cah? כי ממה שקראתי הבנתי ש-cah זה משהו גנטי רצסיבי- דהיינו התינוק יכול לסבול מכך רק אם שני ההורים שלו נשאים.
צילום כף יד הלם את גילה. נכתב שמתאים לגיל 9-12 חודשים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער ערווה אצל תינוקת - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011נכון שCAH היא מחלה רצסיבית. אם בטוחים שהאב אינו נשא, אין לילדה CAH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH בתינוקאריאלה14/02/2011
שלום רב. בני נולד במועד שבוע 37+5 בניתוח קיסרי עקב רעלת הריונית וסכרת הריונית נולד במשקל של 4705, ביום השביעי לחיו בוצע בדיקת TSH אשר תוצאותיה 8.340, FT4-15.4. ביקשו לחזור על הבדיקה ביצענו את הבדיקה החוזרת בגיל שבועיים התשובה של TSH היתה 5.03 T4 היה בגבול הנורמה 14.5. כעת בגיל חודש וחצי על פי הנחיית רופא מטפל ביצענו בדיקה חוזרת הT4-14.5 והTSH 4.97. שזה גבוה מהנורמה מה עליינו לעשות הלאה? האם זה תקין לגילו? האם יש צורך בטיפול תרופתי?
אשמח אם תייעצו לי מה לעשות בנתיים תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בתינוק - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011הבדיקות כולן תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהמימי14/02/2011
שלום...
האחיין שלי בן 12 שנה השבוע עברו בדיקות בכיתה ומצאו שהגובה שלו נמוך לגיל שלו וגם המשקל הגובה שלו 139 .
עבר בדיקת צילום כף היד האם הביקה הזו נותנת תוצאה מדוייקת
ומה ניתן לעשות או איזה טיפול מומלץ לעשות לו כדי שיהיה בגובה הנורמלי יחסית לילדים בכיתה שלו כי הוא הילד הכי נמוך בכיתה .
שמעתי על זריקות שנותנים לא יודעת עד כמה זה מוצלח .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג16/02/2011השלב הבא הוא לגשת לרופא הילדים ולדון איתו במעקב הגדילה של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה של בן 8רון14/02/2011
בני בן 8 מאז ומתמיד היה רזה.
בזמן האחרון רזה עוד יותר ויש לציין כי הוא אוכל מצויין.
גובה 123 משקל 21 ק"ג.
העניין הוא שבשנתיים האחרונות כף רגלו גדלה במידה אחת בלבד. הוא גבה רק בשלושה ס"מ ומשקלו ירד בשני קילו סה"כ שכן היה כבר 23 ק"ג.
יש לו כף יד מאוד קטנה כמו של אחיו בן ה5
מה דעתך על הנתונים הנ"ל?
אני מתחילה לחשוש ורוצה לבדוק אותו.
אשמח לדעת מהי הדרך המהירה ביותר.
האם אתה רופא מומחה של מכבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גדילה של בן 8 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/02/2011אני ממליץ על פניה לרופא הילדים שלך שיתרשם מילדך, זה מהיר, פשוט וזול. וברוב המקרים גם יעיל
אם הוא יחליט להפנותו למומחה בתחום אזי תוכלי להגיע במהירות באמצעות הביטוח המשלים לכל יועץ כמעט באזור מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)