מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- אחות שמקבלת הורמון גדילהמשה04/04/2011
היי,
אחותי בת 12 ומקבלת הורמון גדילה מזה כשנה וחצי, בחודשיים האחרונים היא לא מקפידה על ההזרקות (היא כבר הגיעה למינון של 1.4 להזרקה), הכוונה היא שהיא מזריקה יום כן, יום לא, יומיים כן, ויומיים לא, וחוזר חלילה.
לצערי הרב לא תמיד זוכרים את הזריקה למרות שהיא נמצאת במצב ממש קריטי מבחינת הגיל וההזרקות, היא ממש לקראת מצב שבו היא לא תצמח יותר וקומתה עדיין נמוכה.
האם יש בעיה בריאותית בהזרקה לא סדירה של הורמון גדילה? האם זה יכול לפגוע בבריאות? האם יש סכנות בהזרקה של מינון כזה של הורמון גדילה בגילה?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחות שמקבלת הורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011אין פגיעה בבריאות אך יש ירידה ביעילות אם מזריקים באופן לא סדיר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אוכל לעשות בשביל לגבוה?אלון04/04/2011
אני בן 17 172 בערך
זה די מדכא אותי שאני קצת מתחת לממוצע והייתי מוכן לעשות הכל בשביל לגבוהה עוד קצת
יש משהו שאוכל לעשות (חוץ מניתוח)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה אוכל לעשות בשביל לגבוה? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011אין משהוא מקובל רפואית שתוכל לעשות...גם לא ניתוח.
מנגד יש בני 17 שגדילתם עדין לא הסתיימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בADH?מודאגת04/04/2011
אינני בטוחה אם זהו הפורום הנכון לבעיה שלי.
אני בת 18, בריאה בד"כ ובחודשים האחרונים שמתי לב שאין לי תחושת צמא.
אני יכולה להעביר ימים שלמים ללא שתייה, והתחושה היחידה שארגיש תיהיה יובש מסויים בגרון (וכאבי ראש כאשר באמת העברתי יום שלם ללא שתייה)
אני לא מרגישה שום צורך לשתות (ולצערי הרב אני באמת לא זוכרת לעשות זאת) אבל עדיין, השתן שלי הוא בצבע צהוב בהיר (אך בעל ריח חריף מאוד).
אני ממש לא יודעת מה השתבש בי, ואני מפחדת שזו בעיה בהיפופיזה או בהיפותלמוס. אני ממש לא לוקחת סמים ואני בריאה מאוד.
תודה מראש
מחסור בADH? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011מרכז הצמא הינו שונה ופועל בנפרד מהאזור שמפריש ADH
תאורטית מרכז הצמא עלול להפגע במחלות שונות אך זהו מצב נדיר.
אני מציע לך לפנות לרופא המטפל להמשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מטיפול בהורמון גדילהאלעד03/04/2011
שלום, מקריאות בנושא הורמון גדילה ללא חוסר הבנתי שמחקרים הראו תוספת ממוצעת של 5 ס"מ כאשר אינדיקציות להצלחה הם מרחק רב מגובה ההורים, גיל עצמות מאחר, קצב גדילה נמוך,משקל לידה נמוך לגיל הריון, גיל תחילת טיפול וגובה בתחילת טיפול.
האם ניתן לעשות תת - סטטיסטיקה, על התוספת הממוצעת, במקרה של ילד שגיל עצמות לא מאחר ואפילו מקדים בשנה את הגיל הכרונולוגי, תאימות מוחלטת באחוזון לגובה ההורים, משקל לידה נורמלי וקצב גדילה נורמלי.
ואם לא ניתן לעשות סטטיסטיקה מדויקת, האם סביר להניח שבמצב זה התוספת תהיה קטנה בהרבה מ5 ס"מ, אם בכלל תתקיים..
תודה!
תוספת מטיפול בהורמון גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011מסכים , במקרה זה התוספת תהיה קטנה למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בידייםניצן02/04/2011
בתי בת ארבע עוד מעט, יש לה הרבה שיער על הידיים, ברור שכיום זה לא מפריע ולא מהווה בעייה אבל אני מניחה שהיא תגדל קצת אז זה כבר כן יציק לה. השאלה שלי אם יש משהו שניתן לעשות?
הגננת של הגן פנתה אליי מיוזמתה וסיפרה לי שיש אפשרות לתת הורמונים לכך והיא עשתה זאת עם הילדה שלה אבל אני ממש לא מעוניינת לדחוף לילדה שלי הורמונים בגיל כזה.
האם יש משהו אחר שניתן לעשות נגד העניין?
שיעור יתר בידיים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011שעור בידים אינו נגרם מבעיה הורמונלית.
כעת לא נין או צריך לעשות משהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נמוךשני02/04/2011
בני בן תשעה חודשים כיום. נולדבגובה 48 ס"מ, 3 קילו. אך מלפני כחמישה חודשים חלה עצירה בגדילתו לאורך וגובהו 66 ס"מ בכמעט שלושה חודשים הוא עלה 1 ס"מ, הוא ילד פעיל מאד , לא ישן מספיק שעות, אוכל טוב משקלו 8 קילו. אני אחות במקצועי הוא בגובה נמצא באחוזון שלוש. אני מודאגת מאד מגובהו.. הוא כבר כמעט הולך , יש לציין שעשה דברים מוקדם לגילו, התהפך בגיל חודש וחצי וזחל על שש כבר בגיל חמישה חודשים, הוא נראה קטן וזה נראה מגוחך, בנוסף היקף ראשו 42 ס"מ ( נולד 33), האם אתה חושב/ת שיש לי סיבה לדאגה ואם כן מה כדאי לעשות ועם מי להתייעץ, יש לי בן נוסף בגיל שנתיים חודשיים גובהו 85 ס"מ ( אני 1.55 ובעלי 1.71)
לעזרתכם אודה
תינוק נמוך - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011בהנחה שלא היתה טעות במדידת הגובה יש אכן עצירה בגדילה לגובה אותה כדאי לברר.
העדר שינה היא סיבה חשובה להפרעה בגדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- thyrotoxic עזרה דחוףקטי01/04/2011
שלום,
אני יודעת שהפורום מטפל בבעיות ילדים אך אני אבודת עצות ומבקשת עזרתכם:
1) בתי בת 47 לפני 20 פפילירי קרצינומה בלוטת התריס ערכי הבדיקות ב אוגוסט 2010 כדלקמ"ן:
thyroglobulin AB < 20
TSH <0.015
THROGLOBULIN <09
T3-FREE 4.9
T4 - FREE = 17.5
ב 26.2.2011 בצעה CT מוח - תקין וCT ע"ש צווארי - אוסטואויפיט ב C5-6 אחרי טיפול בתרופת נבוקו (8 ימים 2 כדורים ביום) היתה לה נפיחות בפנים שעד עכשיו לא ירדה הרופאים שלחו אותה ל CT חוזר ל רקמות רקות אתמול אך היום קבלה תשובות בדיקות דם של תפקודי בלוטת התריס כדלקמן:
/T3-FREE 6.4
T4-FREE 25.2 pmol/L
TSH < 0.015
האם זאת THYROTOXICOSIS ומה מידת החומרה שבצעה את הצילם פעם שניה עם יוד והייתה טעות במכשיר במהלך הצלום והזריקו לה פעמיים?
היא מרגישה רק כאב בזרוע... מה עלינו לעשות
אודה לכם על היענותכם
thyrotoxic עזרה דחוף - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011בתך מטופלת בהורמון בלוטת המגן במנון הגורם לעודף פעילות כמקובל במצבים של אחר ניתוח לסרטן בלוטת התריס
שאר הדברים לא ברורים לי וכדאי לפנות לרופא שמטפל בה ולשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנירה01/04/2011
לבתי בת ה-7 חודשים יש מספר שערות באזור הפות. האם זה תקין? מה משמעות הדבר?
שלום - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/04/2011זה בהחלט ממצא שכיח שאינו מעיד על בעיה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו8מיכל30/03/2011
שלום רב,
בתי בת שנה ו8, שבוע שעבר עשיתי לה בדיקת דם עקב אי-עליה במשקל וירידה באחוזונים -בגיל חצי שנה היתה באחוזון 15% ועכשיו היא הרבה מתחת לאחוזון 3-הן בגובה והן במשקל. (בגיל שנה ו7 שקלה 8.8)
יצאו מספר תוצאות חריגות:
GOT-55
GPT-83
HB-11.7
RDW-15.8%
Micro-6.7%
LYMP-4
אלו רק התוצאות החריגות. ממה שראיתי הברזל טיפה נמוך, כדוריות דם מאוד קטנות ויש תפקוד יתר בכבד. על מה כל הממצאים יכולים להצביע? בדיקת צליאק שלילית. היא לא היתה חולה חודש לפני הבדיקה.
הרופא שלי אמר לי לעשות לה שוב בדיקות עוד 3 חודשים, אבל אני דואגת וחושבת אולי לפנות לרופא אחר. אם יש בעיה אמיתית לא הייתי רוצה לדחות את הטיפול בעוד 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו8 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג31/03/2011אנזימי הכבד גבוהים ויכולים להצביע על מחלה שם או שהיתה שם. הגישה של הרופא נכונה - לחזור בעוד כמה חדשים ולבדוק אם מוטב או מורע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמיכל30/03/2011
שלום ,
אני בת 46 סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס ומטופלת במרקפטיזול 30 מ"ג מרגישה מצוין, וכעת מאוזנת. הרופא המליץ על טיפול ביוד, אך לפי הבנתי לאחר טיפול ביוד אצטרך לקחת את האלקרוסין, מה ההבדל בין מרקפטיזול לבין אלקטרוסין? לפחות עם המרקפטיזול קיימת תקווה שאוכל להרדת במינון ואולי להפסיק יום אחד לעומת האלקטרוסין שהוא לכל החיים נכון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג31/03/2011כאן מדברים על ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חושבהמישהו30/03/2011
שלום קוראים לי דן ויש לי שאלה
אני בן 21 וחצי אחרי צבא,הגובה שלי תמיד היה 1.75 ס"מ בבוקר(בבוקר תמיד יותר ב 1 ס"מ)
מגיל 19 וחצי הפסקתי לגבוה אני חושב כי הייתי איזה 1.74 בקיצור מגיל 19 וחצי עד 20 וחצי גבהתי אולי ס"מ אחד או ס"מ וחצי לכול היותר, ובגיל 21 קרה משהו מאד מוזר במקום להפסיק לגבוהה לגמרי המשכתי לגבוה ואז יום אחד יצאתי עם כמה חברים והם אמרו לי שאני נראה גבוה יותר מקודם....בדקתי את העניין זה היה לפני חודשיים וחצי אולי וגילתי שגובהי עומד על 1.79 ס"מ בקיצור עברו עוד חודשיים בערך וגובהי הסופי נהיה 1.82 ובחודש האחרון במדדתי ומאז לא גבהתי יותר בכלל. ב--6-5 חודשים בערך גבהתי 7 ס"מ שאלתי היא האם נתקלת בדבר כזה? ההורים שלי גם לא הבינו איך בין גיל 20 ו10 חודשים עד גיל 21 ו-3 חודש-4 גבהתי ב7 ס"מ!!!!!!!!! אני מודאג טיפה כי הבנתי שגביהה נעצרת בגיל 19 בערך אצל בנים ורק במקרים חריגים ממשיכה לגיל 21-22 יש לי סיבה לדאוג? האם זה דבר נורמאלי??? תשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חושבה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/03/2011יש לך גובה טוב ונורמלי וכנראה שגמרת לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד נמוךפ.30/03/2011
שלום רב,
בני נולד בשבוע 31 במשקל 700 גר'.
היום בן 3 שנים ו10 חודשים ונמוך מאוד ביחס לבני גילו. לא היו קפיצות גדילה ותמיד שמר על אותה עקומה מתחת לגרף רגיל. היום גובה שלו 90 ס"מ ומשקל 10.7 ק"ג. לפני שבוע עשינו בדיקת הורמון גדילה והיום קיבלתי תשובה שיצא תקין.
גיל העצמות לפי פיענוח יצא שנתיים ו-8 חוד' למרות שנעשה בגיל 3 שנים ו-8 חוד' כרונולוגי. הרופא אמר שניפגש כשיהיה בן 4 ואז נדון בנושא.
בינתיים אני מאוד מבולבלת לאור הקריאה שלי באינטרנט.
יש לי כמה שאלות:
1. האם הורמון גדילה ניתן על בסיס יומי עד גיל ההתבגרות, כלומר לפחות 10 שנים ברציפות?
2. מה משמעות של סתירה בגיל העצמות? איזה הפרש בחוד' או שנים נחשב לתקין ביחס לגיל הבדיקה?
3. אילו גורמים נוספים יכולים להשפיע על גדילה איטית? ז"א מה אפשר לבדוק עוד בנושא?
יש לציין ששאר המשפחה בגובה ממוצע. אב 1.82 ס"מ, אמא 1.65 ס"מ, אח בן 6- 1.18 ס"מ.
תודה רבה,
פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד נמוך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/03/2011אם אין חסר, אין נותנים בדר"כ הורמון גדילה.
גיל העצמות איננו חופף את הגיל הכרונולוגי.
תקצר היריעה מלפרט את כל הגורמים לגדילה איטית. יש הרבה חומר באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי כל הזמן רעבחגית29/03/2011
שלום, בני בן השש וחצי לא יודע שובע, כל הזמן מבקש לאכול... "אמא אני רעב" הוא יכול לאכול כל הזמן גם לאחר ארוחת הצהריים הגדולה שיכולה להתאים לאדם מבוגר - לאחר חצי שעה הוא יכול להגיד אמא אני רעב ...
לפני כשנה כבר פניתי לדיאטן אך הוא אמר שהכול אצלי - אך אני לא יודעת מה לעשות ?
לאן לפנות ? למה הילד כל הזמן רעב ? למה הוא אוכל כל כך הרבה אוכל ופשוט לא שובע ?
אשמח מאוד לעזרה
הילד שלי כל הזמן רעב - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011כדאי לפנות קודם כל לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות... הפרשות... צמיחה...גליה29/03/2011
שלום,
ביתי בת 10.5 וגובהה 1.50מ'.
היתה במעקב אנדוקרינולוגי עקב שיעור יתר וניצני שדיים שהופיעו בגיל 8 בערך.
בזמנו, קיבלנו את המלצת הרופא לא להתערב, ולא לתת טיפול תרופתי (זריקות).
(צילום כף יד בגיל 9.5 התאים במדויק לגילה הכרונולוגי).
בקיץ האחרון, השדיים "קפצו מדרגה" ונראה שעכשיו הפכו לשדיים קטנים.
שיער הערווה מלא, ולאחרונה הופיע גם שיעור בבית השחי.
בשבוע האחרון החלו אצלה הפרשות (צהובות).
שאלותי הן כדלקמן:
1. תוך כמה זמן מתחילת ההפרשות, עשויה לקבל מחזור?
2. כיום היא נחשבת לגבוהה אבל האם קבלת המחזור לא תפסיק את צמיחתה?
3. האם בשלב הזה עדיין ניתן לעשות משהו על מנת לעכב את ההתפתחות?
גובה ההורים: אבא 1.95, אמא 1.70
תודה מראש על התשובה
גליה
התפתחות... הפרשות... צמיחה... - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011הופעת הפרשות מלמדות על הופעת מחזור בטווח של 6 חודשים בממוצע.
הגדילה נמשכת אם כי בקצב איטי גם לאחר הופעת המחזור.
ניתן כמובן לעכב את הופעת המחזור אך איני סבור שהדבר ישפר את תחזית הגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני התגברות ילדה בת 8מתעניינת29/03/2011
שלום רב,
ביתי בת ה8 וחודש וחצי יש לה שערות בבית השחי (לא שערה או שתיים אלא קבוצת שערות). גם באיבר המין החלו לצמוח שערות. החזה עדייין לא התחיל לצמוח
הילדה רזונת שוקלת 26.5 ק"ג ומאוד גבוהה לגילה לדעתי באזור 1.4 (עדיין לא מדדתי).
רופא הילדים הפנה אותנו לצילום כף היד שמצא כי העצמות מתאימות לגיל 8.8 לעומת גילה הביולוגי 8. 1.5 חודש. הבנתי כי ההפרש לא משמעותי והצילום תקין.
הופנתי להתייעצות אצל אנדוקרינולוג ועלי לחכות חודשיים וחצי.
שאלותי הן אילו בדיקות עושים במצב זה?
האם קבלת המחזור קרוב מאוד?
מה אני אמורה להגיד לילדה לגבי המפגש עם הרופא שכן לא רוצה שהילדה תרגיש שמשהו לא תקין ולא בסדר בגוף שלה
האם לא עושים שיחה מקדימה עם ההורה שלא בנכחותה?
אודה מאוד על תשובות לשאלותי
אמאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון גובה של הילדה
מתעניינת29/03/2011גובהה המדוייק של הילדה 1.36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סימני התגברות ילדה בת 8 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/03/2011הופעת מחזור ממש לא צפויה בקרוב. הופעת השיעור הינה מפעילות בלוטות האדרנל.
ניתן כמובן לשוחח באופן מקדים עם הרופא (שהילדה מחכה בחוץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)