מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיעור גב בתינוקתאמא של26/07/2009
לבת שלי בת השנה וחודש, יש שיערות קטנות שחורות על הגב. היה לה אותן מאז שנולדה, אבל חשבתי שינשרו. היא מאוד מאוד לא שעירה. בקושי יש לה גבות. בדקתי ואין שיעור באיבר המין או במקומות אחרים. זה יכול לעבור מעצמו? יש סיכוי שזה חוסר איזון הורמונלי? על מה זה יכול להעיד? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעיה הורמונלית
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009רוב הסיכויים שהיער ינשור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם כולסטרול גבוהפאולו פורטלאו26/07/2009
שלום רב!
בני בן ה-7 אובחן כבעל כולסטרול של 205! והדבר נמשך כבר שנתיים, רופא הילדים, בקופת החולים אמר שעד 250 לא נותנים לילד תרופה! האם זה נכון?
יש לקחת בחשבון שאני בן 43 אף פעם לא קיבלתי סתתינים, ולאחרונה נתגלתה אצלי טרשת עורקים ואף עברתי צינתור עם 2 סטנטים, מה לעשות? נראה לי שעדיף לטפל בו עם תרופות, כדי למנוע ממנו בעתיד את הבעיות שלי.....
בתודה מראש על תשובתך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מומלץ טיפול !
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009בשלב ראשון יש לבדוק את הליפידוגראם.
אם הLDL מעל 160 הייתי נוקט גישה אקטיבית של דיאטה דלת כולסטרול ל 3 חודשים ואם היא אינה מספיקה הייתי מטפל בסטטינים. !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בגדילהצחי25/07/2009
שלום רב
שאלתי היא האם אמינים עצימים החדר כושר במשך כשנתיים (מגיל 14 עד 16 ,כ 3 פעמים בשבוע) שבהם העבודה נעשה בעיקר על שרירי רגלים (שפיפות,דחיקות ,פשיטות רגלים עם משקלים בסביבות 40 קג) ובימים שאחרי האימון הורגשו כאבי שירים ברגלים ,היו יכולים לפגוע בגדילת הגפיים לאורך?
גיל:16.5 ,גובה 166 סמ ובשנתיים שבהן התאמנתי כך ,בקושי גבהתי.
תודה מראש על התשובה .
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009זוהי אחת האפשריות. ממליץ על בדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בתחילת הריוןנטלי25/07/2009
שלום רב. אני מטופלת מזה 10 שנים ב 100 אלטרוקסין כל יום בשל תת פעילות הבלוטה. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם בשבוע ה 6 להריוני השני ונמצא כי ה איאסאייצ' עומד על 7.57 וה טי 4 12.2. רופא המשפחה ייעץ לי לקחת 3 פעמים בשבוע 200 במקום 10 מהכדור. רציתי לשמוע חוו"ד נוספת והאם עלי להיות מודאגת מהתוצאות?
להקפיד על תפקודי בלוטת תריס תקינים
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009על מנת להבטיח התפתחות תקינה של העובר. אלו הן ההמלצות המעודכנות להיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשגית25/07/2009
שלום רב
בני בן שנתיים ו3 חודשים. נולד 50 ס"מ
מלידה היה סביב אחוזון 75-80 וירד בסביבות גיל שנה ו4 חודשים לאחוזון 50 ומאז מקפיד על אחוזון זה
אתמול נמדד בטיפת חלב , גובה 88 ס"מ. ע"פ האחות אחוזון 50 וזה תקין
ולמרות זאת- אנחנו ההרוים גבוהים (אבא 1.88 ואני 165), והוא נראה לי קטן יותר מחברין בני גילו שהוריהם נמוכים יותר מאיתנו
האם האחוזון הנוכחי מלמד על בעתיד? האם תתכן קפיצת גדילה בעתיד ואם כן מתי? (דרך אגב- אני קיבלתי מחזור מאוחר בגיל 14, לא יודעת אם זה קשור).
האם יש צורך לפנות לאנדוקרינולג ילדים?
תודה
תחזית גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009בשאלתך העלית נקודה חשובה והיא התאמת גובה הילד לגובה הוריו גם כאשר גובהו נמצא בתחום התקין של עקומות הגדילה.
גובה המטרה של ילדך הוא 183 ס"מ אך הטווח הצפוי בהנחה מבוססת שמדובר בילד בריא הוא 173-193 ס"מ ! מהסתכלות על עקות הגדילה נראה שאחוזון 50 בגיל 18 (גובה סופי) נמצא בהחלט בתחום המטרה הצפוי לבנך אם כי מתחת לגובה המטרה.
אם קצב הגדילה ממשיך להיות תקין לא הייתי דואג.
בנוסף ייתכן וגיל העצמות שלו הינו צעיר מגילו הכרנולוגי במקרה זה שאינו נדיר במיוחד בעיקר בילדים עם הורים שהתבגרותם המינית החלה מאוחר, תחזית הגובה טובה אף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאסתר25/07/2009
שלום..
עשיתי בדיקות דם לפני כשבוע
והתגלה:TSH 2.33
אך,T4:9.8
רופאת המשפחה טוענת שהיא לא מתרגשת מיזה כרגע אך יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס
האם יתכן שTSH תקין וT4 נמוך?
או שיכול להיות טעות?
אשמח לקבל תשובה בהקדם....
לחזור על הבדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009אך אם התוצאה חוזרת יש לחשוש לבעיה בבלוטת יותרת המוח המייצרת TSH. במצב זה רמות ה TSH אינן עולות כמצופה במצב שבו ה FT4 יורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שערות שחורות על שק האשכיםנירה24/07/2009
בני בן 3 חודשים, פתאם הופיה פלומה קטנה של שיערות שחורות בצידו הימני של שק האשכים האם יש צורך לגשת בדחיפות לרופא? האם יש צורך לדאוג? מה יכול לגרום לכך?
האם המודאגת.
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009בגיל זה למרבה ההפתעה יש פעילות הורמונלית הגורמת לעיתים למצב המתואר. פעילות זו תסוג ותעלם בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בת שנתיים וחציאמא24/07/2009
בתי בת השנתיים וחצי נולדה עם שיער רב ופלומטי בגב , כתפיים , אוזניים . לאחר כמה שבועות השיער נשר לה באוזניים בגב ובכתפיים לאחר מספר חודשים שוב החל לצמוח לה שיער וכיום יש לה שיער פלומטי בכתפיים (צמיחה מפוזרת על הזרועות ) , רגליים , גב , ידיים , שוקיים גבות ושפם .
בקיץ השיער מאוד מתבהר אך עדיין בולט .
לאחרונה שמתי לך שגם באזור הפות יש לה שיער פלומטי די בהיר ובבית השחי גם כן פלומטי בהיר שקוף ( בלונדיני ) . וכמו כן גם באזור הסנטר יש לה שיער שקוף בהיר פלומטי ( בלונדיני ) .
האם לדעתך יש חשש לבעייה הורמונלית ?
האם זה גנטי ? ראוי לציין שאני לא שעירה (נורמלית לחלוטין )
בעלי גם כן לא שעיר למרות ששנינו בני עדות המזרח .
בננו הבכור ללא כל בעיית שיעור חלק לחלוטין גם כיום בגיל 8 .
אודה על תשובתך
לא נראה כבעיה הורמונלית.
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009ע"פ התאור מדובר בשעור יתר כללי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ערווה לבת 4.5ליאת23/07/2009
לבתי בת ה-4.5 החל לצמוח שיער באיבר המין בחלק הפנימי. כמו כן יש לה הפרשות בתחתונים. לפני כחודש היינו אצל פרופ' הוכברג שבדק אותה ואמר כי מאחר ואין צמיחה של שדיים לא מדובר בהתבגרות מינית מוקדמת.בתי הינה גבוהה וגדולה לגילה (112 ס"מ ו 23 ק"ג) ובבדיקת גיל עצמות יצא בין 6-6.5 שנים. למרות שפרופ' הוכברג אמר כי אין מדובר בהתבגרות מינית מוקדמת אני עדיין מאוד מודאגת מאחר וצמיחת השיער באיבר המין ממשיכה.האם עלי להביא אותה לברור נוסף? אם לא, מה הסיבות לצמיחת שיער ערווה?
אמא מודאגת.
חוות דעת שניה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/07/2009אם אינך רגועה עדיין, אני ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים אחר על מנת שיבדוק ויעריך באופן עצמאי את ילדתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בגוףענת22/07/2009
ביתי נולדה עם הרבה שיער בכל חלקי הגוף ברצוני לדעת האם יש איזשהיא בדיקה שיכולה לאבחן האם זה כתוצאה מתורשה (מהצד של האמא) או ממשהו אחר ואם זה ממשהו אחר (לא תורשה) האם יש לזה טיפול בגיל קטן. אשמח שתגיד לי מהם הבדיקות שעלינו לעשות על מנת לאבחן ובמידה ויש טיפולים גם לדעת מהם. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ינשור
פרופ` זאב הוכברג23/07/2009השיער שתיארת נושר בד"כ בתחלית ההתבגרות. הוא אינו ממקור הורמונלי, אינו דורש ברור רפואי או טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
ענת23/07/2009בהמשך לתשובתך ברצוני לבדוק האם השיער בגוף היא כתוצאה הורמנלית שעוברת בתורשה(אמרו לי שזה נקרא היסטוריזם) ורציתי לדעת אילו בדיקות עלינו לעשות ולבקש מרופא הילדים על מנת לשלול אפשרות של גנטיקה כיוון שאחד הצדדים די סובל משיעור יתר וכמו כן באיזה גיל עושים את הבדיקות .ביתי בת שמונה חודשים . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ורמת TSH גבוההמיכל21/07/2009
שלום רב, שמי מיכל בת 38 ובשבוע ה- 5 להריון, בבדיקת דם נמצאו לי ערכים: TSH 12
ו- FT4 11.42
הבדיקה נעשתה לאחר יום של הקאות. שאלתי היא האם ייתכן שהנ"ל קשור להקאות. והאם כדאי לבצע בדיקה חוזרת. ובנוסף, מהי המשמעות של הנ"ל כיוון שהנושא חדש לי לחלוטין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פורום לענייני ילדים
פרופ` זאב הוכברג23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה?דוד21/07/2009
בתי בת 5.11
נולדה שבוע 32 במשקל 980 גרם. אחת מתאומות
כיום גובה 105 ס"מ . ילדה שלא אוהבת לאכול.
אבל אוכלת כשהיא רעבה.
משקלה מתחת לאחוזון 3
אחותה התאומה (לא זהה) באחוזון 50
בעבר התייעצנו לגבי הורמון גדילה . מאחר שהייתה אז בין אחוזון 3 ל אחוזון 5 (מעולם לא הייתה יותר)לא המליצו לנו על מתן הורמון
האם יש מקום לשקול זאת בשנית?
כעת פחות מאחוזון 3
ילדה חברתית אך ביישנית
סה"כ חמודה ומתפקדת היטב
תודה
קודם כל מעקב
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009אם הגובה וקצב גדילה איטייש מקום לשקול מתן הורמון גדילה לאחר ברור מתאים על ידי אנדוקרינולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שדיים ותורשהבר20/07/2009
שלום,
אני בת 17 וחצי ויש לי שדים די קטנים, דבר שלא אופייני לבנות המשפחה שלי. לכולן יש חזה בעל מידה C ומעלה. רציתי לדעת האם גודל חזה עובר בתורשה והאם זה נורמלי שהחזה שלי קטן לעומת זה של הנשים המשפחה? עד איזה גיל השדיים גדלים?
גדילת שדיים
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009גודל השדיים מושפע בהחלט מגורמים גנטיים אך גם ממצבים כמו הריון, הנקה ושמוש בגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי בעיה?
בר21/07/2009אם הם לא בגודל של כל הנשים במשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעה לתינוקנועם20/07/2009
יש לי תינוק בן 4 חודשים משקל 8.200 וגובה 66 ס"מ, בריא ומתפתח יפה, יונק הנקה מלאה (נולד 4360 ) לאחרונה שמנו לב שישו ריח זיעה חריף מבית השחי (כמו של מבוגר ולא רק אנחנו מריחים)
מה יכולות להיות הסיבות?
יש מקום לדאגה?
מעקב
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009יש להביא את הילד לבדיקת רופא ילדים לראות אם קימים סימני מין אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ששוקל 10 ק"גאורי20/07/2009
שלום רב,
הבן שלנו חגג לפני שבוע שנתיים.
מגיל חצי שנה הוא נמצא מתחת לעקומת הגדילה הנמוכה ביותר.
הוא פעוט מדהים, חכם ואנרגטי אך מבחינה פיסית קטן מבני גילו.
ישנה פורפורציה בגדילה שלו אך בסה"כ הוא כאמור נמוך ורזה יותר מהאחרים.
הוא אוכל יפה באופן עקרוני (כך גם מדווחת המטפלת במשפחתון), אם כי לפעמים נראה שמאבד ריכוז באכילה ולא מעוניין לסיים את המנה.
אנחנו אף פעם לא "דוחפים" לו אוכל, אם כי כן מנסים לפעמים להסיח את דעתו / להחזירו לריכוז.
אנחנו מתרשמים שהוא אוכל כאשר הוא רעב, אך תוהים אם זה מספיק.
גם כאשר מציעים לו קינוח בסוף הארוחה, הוא לא תמיד יוכל.
השאלה....
האם עלינו להיות מודאגים ולבקש מרופא המשפחה הפניות למומחים בתחום?
יש סביבנו אנשים אשר דואגים שהוא אינו אוכל מספיק ושזה יפגש בהתפתחותו, ואחרים שאומרים שהוא פשוט רזה יותר ואוכל כמה שהוא צריך.
אשמח לכל מחשבה מושכלת...
תודה
אורי
הפרעה בשגשוג
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009נראה לי שאשפוז יום באחד מבתי החולים הוא המקום להתחיל ברור ומעקב אצל ילדיכם. האבחנה המבדלת היא רחבה למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)