מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מינית מוקדמת ילדה בגיל 9.5מישל21/08/2009
שלום רב, בתי בת 9.5 . לאחר צילום כף יד ובדיקת הורמונים נמצא כי גיל העצמות מקדים ב - 1.5 שנים את הגיל הביולוגי, וכן נמצא אסטרדיול בדם. ההמלצה - לתת זריקות חודשיות לדחיית המחזור, שאחרת יגיע בעוד כשנה. (כלומר בגיל 10.5). לילדה קוןים אוטיסטים קלים. משקלה גבוה מעט כ - 39 ק"ג לגובה137 ס"מ. יש כל מיני סימני התפתחות גופניים. נאמר שצפויה להגיע לכל היותר לגובה 150 ס"מ בערך וכי לא תהיה השפעה לזריקות לענין הגובה ובכל מקרה סביר שתהיה נמוכה משמעותית. במשפחה כולם גבוהים.. שאלתי היא - האם יש משהו אחר שאםשר לתת בנוסף שכן משפיע על הצמיחה ? למשל הורמוני גדילה? האם לילד כזה עם חרדות גבוהות יש "התוויות" עקרוניות אחרות למצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב
פרופ` זאב הוכברג23/08/2009זאת שאלה מורכבת מידי לפורום. שאלי את הרופא שנותן את הטיפול, או בקשי חוות געת נוסםת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אצמצם השאלה
מישל26/08/2009האם אכן הזריקות לא משפיעות על הגדילה? האם יש מה לתת כדי שהצמיחה לא תיעצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ` זאב הוכברג26/08/2009נכון שהזריקות אינן משפיעות על הגובה הבוגר.
אני שוב מציע לדבר עם מוחחה בשיחה מפורטת במשך 15 דקות לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות?איתי20/08/2009
יש לי כמה שאלות
1)איך יודעים לפי צילום כף היד מה גיל העצמות שלי
2)איפה אני יכול לעשות בדיקת גיל עצמות וכמה זה עולה?
4)אם אני התחלתי להיתגלח זה משפיע ?
ד"א אני בן 14 הגובה שלי 183
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמע
דוד21/08/2009אני בן 18 ואפילו לא בגובה שלך, 170. ואגב לפי הגובה שלך - אני משער שגיל העצמות שלך הוא הרבה יותר גדול מגילך (רוב הסיכויים) - 16+.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
פרופ` זאב הוכברג23/08/20091. הרופא יודע
2. בק"ח
4. משפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת גובה אצל פעוטקרן18/08/2009
שלום רב,
בני הקטן בן שנה וחצי, מאז לידתו היה באחוזונים נמוכים בגובה. (אחוזון 13/14), פעם אחרונה שמדדנו את גובהו היה לפני כארבעה חודשים, כעת כשבדקנו אותו שוב ראינו כי הוא גבה בסנטימטר אחד בלבד! והוא ירד מתחת לאחוזון 3.
ברצוני לציין שבני הבכור תמיד היה באחוזונים הגבוהים ביותר של הגובה והמשקל, גובהי הוא 1.66 וגובה בעלי 1.76.
מה יכולה להיות הסיבה לעצירת הגדילה של הילד? מה עליי לבדוק? ולמי לגשת?
תודה
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופא מטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009יש לבדוק את הילד.
טעות במדידה הקודמת או הנוכחית כאשר אין ממצא אחר עשויה בהחלט להסביר את "עצירת" הגדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אין כאן טעות במדידה :(
קרן19/08/2009הילד אכן נראה נמוך לגילו, ואני הרגשתי שהוא לא גבה בחודשים האחרונים....
למי עליי לגשת כדי לבדוק? ואיזה בדיקות עליו לעבור?
האם יש הסבר מדוע הבן הגדול שלי גבוה והקטן יצא נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בתינוקת בת שלושה חודשיםמיכל18/08/2009
שלום,
יש לי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים.. יפיפיה אמיתית ואני זוכה עליה להרבה מחמאות.. הבעיה היא שלאחרונה שמתי לב כי החל לצמוח לה פלומת שפם ..היא גם נולדה עם מעט שיער על המצח וצידי הפנים.. אך זה פחות בולט.. נושא פלומת השפם יותר מדאיג אותי.. האם הדבר ינשור בעתיד האם לפנות לרופא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעור בגיל הינקות
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009קרוב לודאי שלא מדובר בבעיה הורמונלית אלא כחלק משעור יתר כללי (גב גפיים, אקנה) .
רק אם מופיעים סימני מין אחרים או המשך צמיחה של השפם והפיכתו לכהה יש לפנות לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרענת18/08/2009
ברצוני לדעת האם ניתן לעשות לילדה בת שנה בדיקה על מנת לראות האם הרקע לשיער בגוף הוא הורמנלי ובמידה וכן האם יש טיפול לבעייה הורמונלית בגיל זה.
ניתן אך לרוב אין צורך
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009רוב רובם של מקרי שיעור יתר כללי בתינוקות אינם עקב בעיות הורמונליות.
לברור פרטני אנא פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נמוך בגלל?דוד18/08/2009
האם בגלל שאני יושן ביום , זה סיבה שההורמון אצלי לא מופרש? או מופרש פחות? יש קשר?
אני בן 18 יש לי כבר זיפים והגובה שלי 166.
איני יודע
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009רוב הסיכויים שאתה נמוך יחסית כיון שהוריך נמוכים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים גבוהים.
דוד19/08/2009הורי גבוהיים - אמי 1.66 אבי -1.81
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערות על האשך לתינוקנירית17/08/2009
לפני כחודש צצו להן שערות שחורות על אשך ימין של תינוקי, התייעצתי עימכם ואף כתבתם לי כי בשל פעילות הורמונלית אשר יש אצל התינוק זה אכן יכול לקרות וכי זה יעלם בהמשך.
היום הייתי אצל הרופאה שלו הוא בן 4 חודשיםהיא הסתכלה ועשתה פרצוף די מלחיץ (אולי לא יודעת ולא נתקלה במקרה כזה?), התקשרה להיוועץ עם רופא נוסף אולי אנדוקרינולוג, דיברה במונחים רפואיים שלא ממש הבנתי ואמרה לי לקבוע תור לעוד חודש.
מה הסיבה שהיא כ"כ נלחצה (לפחות מהמבט שלה זה מה שהבנתי...?), האם יש סיבה לחשש? אין נפיחות או אדמומיות באיזור, אין איזורים נוספים עם שיעור, מלבד אורך השערות שגדלו מעט אין שינוי, מתי הן אמורות להיעלם? מה אני אמורה לעשות? איך אשן בשקט? תודה וסליחה.
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009ואין ביכולתי לפענח את שפת הגוף של הרופאה הנ"ל.
עצותי אלייך
1. פשוט לשאול את הרופאה ולבקשה להסביר לך את מחשבותיה באופן ברור ומובן לך !
2. אם עדיין אינך שקטה והתור שנקבע במסגרת הקופה נראה לך רחוק, תוכלי לקבוע תור לאנדוקרינולוג ילדים דרך הביטוח המשלים תוך שבוע עד עשרה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילתה של גניקומסטיה עקב תרופותיובל17/08/2009
שלום רב,
לפני כשמונה חודשים החלטתי לטפל בבעיית ההתקרחות ממנה אני סובל ע"י נטילת פרופסיה (חצי כדור - 0.5 מ"ג פינאסטריד ליום). לאחר שלושה חודשים בתוך הטיפול התחלתי להרגיש רגישות יתר בפטמה השמאלית- זה התבטא במין גירוד פנימי ותחושה מוזרה. מעבר לכך לא נראה משהו יוצר דופן במראה החזה. לאחר בירור קצר הבנתי שזה יכול להיות סימן מקדים לגניקומסטיה.לא התמהמתי ועצרתי את הטיפול ואכן תופעות הלוואי נעלמו מיד אח"כ לשמחתי.
וניסיתי למצוא אלטרנטיבה לפרופסיה.טיפול מקומי שימנע את היקשרות הDHT לזקיקי השיער וזאת מבלי להשפיע באופן סיסטמתי על כל הגוף. לאחר בירורים והמלצות הזמנתי את המוצר הבא: במשחת ספירונולקטון המיועדת לטיפול טופיקלי ע"י מריחה של כמות מאוד (מאוד) קטנה על הקרקפת.
שמח וטוב לב, התחלתי לפני חודש וחצי למרוח כמות קטנה מידי יום, אך באופן מפתיע התופעות והרגישות בפטמה שחוויתי אחרי שלושה חודשים עם הפרופסיה, הופיעו גם הפעם וזאת רק לאחר כשבועיים של שימוש. כמובן שהפסקתי מיד גם את הטיפול הזה.
לצערי, הפעם לא ניצלתי. למרות שכבר עברו שלושה שבועות מאז שהפסקתי אני עדיין חווה מעיין תחושת גירוד פנימי (דווקא מעל הפטמה) אבל הגרוע מכל, זה שהחזה השמאלי גדל מעט. הוא יותר "שמן" למגע ולמראה. עדיין לא מצדיק ניתוח אבל בהחלט לא נעים. מה גם שלא ידוע לי אם הוא ממשיך לגדול..
כמובן שזה מתסכל אותי מאוד, כי לכאורה ההבטחה הכי גדולה במוצר הזה, זה אפס תופעות לוואי שכן המשחה מתפרקת טרם היא נספגת במחזור הדם. ולדעת שאני בעצמי גרמתי לגינקומסטיה, זה מייאש ומדכא אותי מאוד.
קבעתי תור לאנדרוקינולוג אך מכיוון שהתור רחוק, הייתי שמח אם תוכל לענות לי על כמה שאלות:
1.קראתי שתהליך הגניקומסטיה שמתחיל כתוצאה מתרופה כמו ספירונולקטון, לא יכול לחזור מעצמו למצב נורמאלי בניגוד לאותו תהליך המתחיל מתרופה כמו פינאסטריד. אני חושד שזה נכון, אם לשפוט ע"פ התקופה הקצרה שעברה בינתיים.
-האם יש אמת בטענה זו ולמה?
-האם יש סיכוי שהדברים יחזרו לשיגרה בכל זאת?
2.הבנתי שאם מדובר בתהליך חדש שהחל לא מזמן יש סיכוי טוב לעצרו ואף להפכו ע"י שימוש בתרופות כמו טמוקסיפן, רלוקסיפן ו\או לטרוזול. אף קראתי מחקרים שמגבים טענה זו.
מה דעתך על כך? האם יש סיכוי לקבל טיפול כזה מרופאים בארץ?
3.מגיל ההתבגרות הפטמות שלי נפוחות במקצת. עם השנים, למדתי לחיות עם זה למרות המגבלות הקטנות. האם זה מסביר את "רגישות היתר" שלי לשינויים ההורמונלים שהתלוו לטיפולים שניסיתי?
אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לכל שאלותיי. הדבר מציק לי מאוד, ואני בהחלט רוצה להחזיר דברים לקדמותם. את הלקח שלי אני כבר למדתי...
בכבוד רב
יובל
גניקומסטיה מתרופות
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009תרופות המשבשות את היחס בין הורמוני המין הזכריים (טסטוסטרון ו DHT) להורמוני המין הנשיים (אסטרוגן) עלולים לגרום להגדלת שדיים בבנים. התרופות שציינת משפיעות על יחס זה.
כפי שלמדתי משאלותיך , עוד מקודם לנטילת התרופות הייתה לך נטיה מסויימת להגדלת שד כך שייתכן שרקמת השד אצלך "רגישה" באופן מיוחד לשינויים הורמונלים.
הכלל הוא שעם הפסקת התרופות יש לצפות לנסיגת השדיים תוך שבועות עד חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר. שאלה נוספת בבקשה
huck19/08/2009דר הרשקוביץ, תודה רבה על תגובתך!
1.האם כמו שרשמתי בהודעה המקורית, יש אמת בכך שגניקומסטיה הנובעת מספירונולקטון היא לא הפיכה גם לאחר הפסקת השימוש בניגוד לגניקומסטיה הנובעת משימוש בפרופסיה?
2. מה דעתך על שימוש בתרופות כמו טמוקסיפן (כמובן שבהנחיית ועם מרשם רופא), כדי למוע את המשך התפתחות הגניקומסטיה, ולהחזיר מצב לקדמותו?
שוב המון תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/20091. למיטב ידיעתי המצב הוא הפיךלאחר שמוש קצר טווח כפי שציינת בספירונולקטון
2. תרופות אלו אינן בעלות יעילות מוכחת למצב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד
יובל19/08/2009ומקווה לטוב!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר. שאלה נוספת בבקשה
יובל19/08/2009דר הרשקוביץ, תודה רבה על תגובתך!
1.האם כמו שרשמתי בהודעה המקורית, יש אמת בכך שגניקומסטיה הנובעת מספירונולקטון היא לא הפיכה גם לאחר הפסקת השימוש בניגוד לגניקומסטיה הנובעת משימוש בפרופסיה?
2. מה דעתך על שימוש בתרופות כמו טמוקסיפן (כמובן שבהנחיית ועם מרשם רופא), כדי למוע את המשך התפתחות הגניקומסטיה, ולהחזיר מצב לקדמותו?
שוב המון תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה - סומטוטרופיןאסף17/08/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם בגיל 27 ניתן לקבל זריקות של סומטוטרופין?
הבנתי שהורמון זה ניתן לאנשים נמוכים ויכול להאיץ אץ הצמיחה.
תודה
הורמון גדילה בגיל המבוגר
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009טיפול בהורמון גדילה לאחר סיום הגדילה אינו יעיל להעלאת גובה המטופל.
מאידך במקרים של חוסר קשה בהורמון גדילה בגיל המבוגר יש תועלת בטיפול בהורמון למטרות אחרות((מטבוליות, חזוק מסת עצם וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהרונן17/08/2009
שלום רב,
ברצוני לשתף בבעיה שמתקיימת מזה זמן רב יחסית.
אני בן 24 ולפני כשנה וחצי אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ע"י רופא המשפחה.מבדיקה במרפאה יצא לי ל"ד של 150/100 והוא התחיל לתת לי מיידית לאחר מדידה זו 10 מ"ג אנלדקס כל יום מה שעזר לל"ד התחתון (הוא נע מאז סביב 70-85) וגם לגבוה קצת(הוא נע מאז 110-130).העניין הוא,וגם ששאלתי את הרופא משפחה הוא אמר שלכל אחד יש סימנים אחרים,אבל העניין שלי שיש לי לחץ מאוד גדול בראש ממש כאילו הוא עומד "להתפוצץ" כשיש לי עליה בל"ד(ככה גיליתי את זה בעצם)ולעיתים תחת טיפול של כדור זה לא עוזר ואז אני מודד יוצא לי איזה 140/90(תחת נטילת כדור)ואז שקורה כזה "התקף" אני לוקח עוד כדור וזה עוזר אז לרוב אני תחת טיפול של כדור אחד ביום אבל פעם בכמה זמן מגיע עוד כדור לתגבור כי זה הדבר היחיד שעוזר להתקף.תמיד ששאלתי אותו אם צריך עוד בדיקות הוא אמר שלא כי הוא עשה לי בדיקות דם רגילות ושזה מספיק.
עוד דבר שיש לי זה כאבי ראש תמידיים ובהם הנוירולוג אמר לי לטפל באלטרול כל יום כי הוא טוען שזה מלחץ בלימודים(אני סטודנט).
מלבד כל אלה יש לי כאבי בטן בצד שמאל שעוד אף אחד לא איבחן ממה זה ואני מחכה לתור לגסטרו+קולונוסקופיה.זה אני לא יודע אם קשור לכל השאר.אולי כן אולי לא אין לי כבר מושג.עשו לי בהקשר הזה סיטי בטן ואולטראסאונד בטן והם יצאו תקינים.בבדיקות הטריגליצרידים וגם הכולסטרול נעים סביב ה-200 המשקל שלי הוא 85 ק"ג על גובה 1.79.
העניין הוא שאני בסך הכל בן 24 סטודנט לוקח שני כדורים ביום באופן קבוע כמו איזה חולה כרוני,הרופא משפחה לא רוצה לשלוח אותי לשום בדיקה בקשר לל"ד מלבד בדיקות דם שעשה ואמר שזה בסדר,הכדורים מורידים לי את החשק המיני,ומכל מה שקראתי באינטרנט ל"ד גבוה לפני גיל 30 זה משהו שיכול לנבוע מדברים אחרים.מה אני עושה במצב בו הרופא משפחה מתעקש לא לשלוח אותי לשום בדיקה בקשר ליתר ל"ד מלבד בדיקות דם,אומר שהכדורים עוזרים ושזה מספיק?
קראתי שיכולות להיות הפרעות בבלוטת יותרת הכליה או דברים אחרים אבל אף רופא לא מסביר לי על זה כלום.היה כתוב באותה הכתבה גם על שיעור יתר(יש לי שיער בכל מקום אפשרי בגוף מגיל 18)וגם על השמנה אבל מבחינת השמנה אני לא שמן יש לי רק סוג של בטן נפוחה.משום מה הרופא משפחה מאוד אדיש לעניין הל"ד ותמיד עונה לי באותה תשובה של "הכדורים עוזרים וזה מה שחשוב" לעומת הרופאת עיניים שלי למשל בתור דוגמא שראתה בגליון הרפואי שלי שאני נוטל כדור של ל"ד בגילי הצעיר הם מרימים גבה ואומרים "ניסית לבדוק את זה?" ואין לי ממש מה לענות להם.
אני ממש מדוכא מהעניין שסותמים לי את הפה עם תרופות בכל דבר ולא בודקים את שורש הבעיה.
אשמח לעזרה.
העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=214 id=link]יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש נערים חריגים שגובהים מאוחר?דוד16/08/2009
האם בממוצע יש נערים שמשיכים לגבוהה לאחר גיל 20?
מה פער גיל העצמות הכי גדול שנירשם בשיאי הגינס (או באופן כללי?)?
האם ידוע על מישהו שהמשיך לגבוהה לאחר גיל 21?
אשמח אם תוכל לענות לשאלותיי !
זה נדיר
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009אך תוארו מקרים של גדילה והתבגרות מאוחרים מאד. במקרים אלו גיל העצמות היה מתחת ל 18-19 גיל בו מסתיימת הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
דוד19/08/2009ידוע לי על שחקן כדורסל שגבה בגיל מאוחר (לא יודע הגיל במדויק - 18-19), כ-30 ס''מ (שמו סקוטי פייפן).
האם כדורסל עוזר לגבוהה ? (או שסתם מבלבלים את השכל?)?
וכמה אחוזים גובהים לאחר גיל 18 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול בילדיםשפי16/08/2009
בתי בת 10 יש TSH 5.5 בעוד היא נוטלת הלטרוקסין 50 מ"ג כל יום כולסטרול 240 \LDL 170 \HDL 47היא נמצאת במעקב כשנתיים והערכים פחות או יותר אותו הדבר ,אציין שלשננו ההורים כולסטרול גבוה ללא בעיות בבלוטה .גכעת הומלץ לה לקבל סימבסטטין 10 מ"ג כל יום האם כדאי להתחיל בגיל כלכך צעיר בכדורים .
כולסטרול גבוה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009ראשית איני סבור שיש קשר בין רמות הכולסטרול של בתך ותפקודי בלוטת התריס.
אם יש ספור משפחתי ל מחלות לב וטרשת העורקים הרי הטיפול שבתך מקבלת הוא הגיוני ומובן לנוכח רמות הכולסטרול הגבוהות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דקפפטילחגית16/08/2009
שלום למומחים !
ביתי בת 8.5 בבדיקת רופא אנדוקרינולוג וצילום כף יד, אובחנה בהאצת התפתחות, (צילום מתאים
לגיל 10, הוחלט על מתן זריקות דקפפטיל, הרופא רשם 3 זריקות, השאלה שלי כמה זריקות בעצם
מספיקות להאט את הגדילה, ידוע לי שזה שונה אצל כל ילד, אבל מניסיון מה ממוצע הזריקות ?
האם הם מאטות משמעותית? האם יש סיכון כלשהוא במתן הזריקות ?
האם יש דרך להקל על הילדה בכאב הזריקה ? מריחת אמלה או משהוא אחר ?
אודה לכם מאוד על תשובתכם.
חגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
חגית18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009התרופה דקהפפטיל ניתנת לעצירת ההתפתחות המינית ולא להאטת הגובה הסופי. אנו בעצם מקוים להרויח יותר גובה סופי מהמצב שהיה מתקבל ללא טיפול.
משך הטיפול נקבע ע"פ הזמן בו אנו מעונינים שהילדה תשלים את התפתחותה המינית וכן לפי גיל העצמות .
אין טעם להמשך טיפול כאשר גיל עצמות עולה על 12-12.5 שנים
אין סיכון במתן הזריקות למעט הכאב (שאינו משמעותי ברוב הבנות) ולעיתים רחוקות רגישות יתר מקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור ילד בן 5 .6יהודה15/08/2009
לבני בן 6.5 צמחו כשלוש שיערות בהירות, קטנות ודקות על האשכים. האם דבר זה דורש בדיקה ואם כן ע"י מי?
לא נראה
פרופ' אלי הרשקוביץ16/08/2009שמדובר בבעיה כלשהיא, אך אם השיעור מתגבר ונהיה כהה יש אז בהחלט מקום לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יהודה18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרנינט14/08/2009
בתי בת 14 והיא שעירה מאוד וזה נורא מפריע לה רציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו אם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
פרופ` זאב הוכברג14/08/2009אנדוקרינולוג יוכל לבדטק ולאמר לך האם הרקע הורמונלי והאם יש טיפול הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)