מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- יש קשר לשמשדוד13/08/2009
שלום לך.
גובהי כ 172 כבן 18 בקרוב, שמתי לב שלא הייתה לי קפיצה בגובה משמעותית אף פעם, אצלי הקפיצה העיקרית הייתה בגיל 16-17 שגבהתי רק כ -4 ס''מ , ובמושגים של גופי זה נחשב יעני ל "קפיצה" . שמתי לב שאני לא נמצא בכלל תחת השמש ( כל החודשיים בחופש , פעם אחת לא נחשפתי), גם בתקופת הבית ספר , כל הזמן הייתי בכיתות (ולא יצאתי). אני בנאדם מאוד סגור , וגם מחוץ לביתי אני לא יוצא . בחוסר חשיפה לשמש אולי זה אחד הגורמים לגובה הנמוך שלי (לצערי) ?
ושנבדקתי , גם לא ניראה לי נורמלי שהגובה שלי הוא ב172 (כי רוב האנשים בסביבתי ובבית ספר יותר גבוהים ממני), הגעתי למסקנות שכי הגובה שלי לא נמדד כראויי בגלל שבאותו זמן היה לי שיער על הראש , אך הלכתי לפי הגובה של אמא שלי (170) , ואני מבין שגבוהי הוא כ-170-1.
גובה ההורים שלי : אמא 170 אבא : 176-178 (בוא ניקח תמקרה הגרוע , ונניח שהוא ב175) מה צפוי להיות גובהי לפי גובה ההורים. ממש מתסכל אותי שלהרבה ילדים הגבוהים שראיתי היו הורים נמוכים , שאצלי הם יותר גבוהים - ואני יותר נמוך מאבי (יכול להיות בגלל השמש?).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נמוך
פרופ` זאב הוכברג13/08/2009אינך נמוך. 25% מהגברים בישראת נמוכים מ170.
השמש אינה קשורה לעניין.
צא מזזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביאסת אותי ושימת
דוד14/08/200925% זה ממש מעט , כל פעם שיצאתי לרחוב רובם יותר גבוהים ממני וזה בד''כ (אתיופים) . כניראה שאני הגובה שלי קצת פחות וזה 1.70-172. מאכזב , אותי שאין לי תקווה וזה קצת יקשה בלמצוא חברה (אני בן 18 עוד חודשיים). ולפי הגובה שלי ההורים שלי אמור להויות (176+). כזה מעציב שכל הדודים שלי , הוריהם נמוכים יותר מהורי והם יצאו גבוהים , ואצלי זה להיפך !.
ושימחת אותי לגבי השמש (כי אני לא נחשף לשמש בכלל).
יש מצב שאמשיך לגבוהה (אפילו 5 ס''מ יספיק לי.. ), הלכתי לרופא והוא סירב אפילו צחק לבדוק לי גיל העצמות כי טען שאני כבר גדול , אמרתי לו כניראה שיש לי גיל עצמות צעיר , ואני חושב שזה בגלל שהוא ראה זקן על פני (למרות שאני מכיר מישהו שעם זקן מתגלח הרבה וגבהה לאחר גיל 18).
מה עושים? מחכים לראות אם אגבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה?
נינט14/08/2009שלום הבת שלי היא בת 14 וגובהה 1.60 ומשקלה 54 ק''ג היא קיבלה מחזור בערך לפני שנתיים ולפי דעתי היא מאוד נמוכה לשאר הבנות אצלה בכתה רציתי לדעת אם היא עוד תגבה ואם לא מה אפשר לעשות!
נ.ב דבר זה מציק גם לבתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה לגובה בפעוטה בת שנתיים וחצידודה מודאגת13/08/2009
שלום,
אחייניתי בת שנתיים וחצי והיא מטופלת על בסיס יומי בהורמון בעקבות תת פעילות של בלוטת התריס.
הילדה קטנה מאוד לגילה, למרות שהיא אוכלת יפה ויש לה יציאות סדירות פעמיים ביום.
בחצי השנה האחרונה גדלה הילדה בסנטימר אחד בלבד בגובה ולא העלתה כלל במשקל.
ההורים היו אצל מספר רופאים, אך כרגע אין אבחנה ולא מומלץ טיפול פרט לכדורי הורמוני בלוטת התריס.
יש לציין שאמה של הילד נמוכה, וגם הסבתא שלה נמוכה מאוד (לא גמדה), אבל יתר בני המשפחה בעלי גובה נורמלי. לכן אנו נוטים לחשוב שיש קשר גנטי לעניין.
השאלה היא אילו בדיקות נוכל לבצע על מנת לברר מה הסיבה לבעיית הגדילה, ואילו כיוונים כדאי לנו לבדוק את העניין.
הועלה עניין צליאק אך כיוון שהבדיקה כרוכה בהרדמה מלאה כרגע הרופאים ממליצים לא לעשותה.
כמו כן דובר על בדיקת הורמון גדילה, שאף היא בדיקה לא קלה ולפעוטות במיוחד. במידה ותבוצע בדיקת הורמון גדילה וימצא חוסר, האם ניתן טיפול כבר בגיל כה מוקדם?
אודה לכם על תשובתכם
דודה מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב
פרופ` זאב הוכברג13/08/2009גדילה כה אטית אינה תקינה, וחשוב למצוא את הסיבה. לא רצוי לחכות זמן רב מדי. בכל מצב שימצא ניתן לטפל, ובכל גיל. כמובן שאם אין מבצעים את הבדיקות, קשה למצוא את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה - גיל שנתייםיפית12/08/2009
שלום,
ביתי בת שנתיים ושמתי לב שהיא מזיעה מבית השחי ללא ריח.
האם בגיל זה מזיעים גם מבית השחי - גם אם זה ללא ריח?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגיל
פרופ` זאב הוכברג13/08/2009הזעה, גם בבית השחי, היא תופעה נורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה לידל הסובל מ CPאריאל11/08/2009
שלום רב ותודה מראש על התשובה,
בננו נולד פג בשבוע 30 וסובל מ CP המתבטא בבעיה מוטרוית ברגליים (קיצור גידים) לפני כשנתיים עבר ניתוח להארכת גידים הולך עצמאית עם סדים מאחר והוא מאוד נמוך 107 ס"מ וכיום בן 8 עשינו לו בדיקות מעקב בתל השומר ונמצא בבדיקה אחת חוסר וב 2 בדיקות כי לא חסר הורמון גדילה, בכל זאת הומלץ לנו להתחיל ל-6 חודשים טיפול בהורמון תחת מעקב, והקופה אף עוזרת לנו חלקית במימון היקר.
אנו חוששים מאוד מתופעות הלוואי האפשריות ומבקשים לדעת האם הסיכון לא גדול יותר מהסיכוי במקרה זה (הומלץ לנו בכל אופן להגביר פיזיוטרפיה במהלך התקופה, אודה לך אם תוכל לפרט יותר על תופעות הלוואי והסיכונים האפשריים (עדיין לא התחלנו בטיפול הנ"ל עומד על הפרק בשבועיים הקרובים).
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעת לוואי של הורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ13/08/2009אציין ראשית כי לבעיתו של בנך (CPׂ ) חשיבות מבחינת היכון לתופעות לוואי בטיפול בהורמון גדילה.
תופעות הלוואי השכחיות כוללות
1. כאבי ראש עקב אגירת נוזלים בקופסת הגולגולת . לעיתים אם המצב ממושך עלול להגרם נזק לעצבי הראיה. . הטיפול כולל הפסקת טיפול וחידושו במינון נמוך ומדורג תוך מעקב ראיה וכאבי ראש.
2. החמרת עקמת הגב
3. הופעת נמשים
4. עליה ברמות הסוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, לאור הנתונים שאמרת
אריאל17/08/2009האם בכל זאת היית ממליץ או מבטל (אני יודע שהשאלה אינה הוגנת ובכל זאת? )
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
\ו באמת החלטה לרופא המטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ19/08/2009שבודק ומתרשם באופן בלתי אמצעי מהילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד ילד בן 3טל11/08/2009
שלום רב,
בני פג בן 3, נולד בשבוע 28, אחד מתאומים.
לנוכח ממצאי בדיקת גובה (88 ס"מ) ומשקל (12.4 ק"ג) הופנה לצילום כף יד למעקב אנדוקרינולוגי.
ממצאי הצילום של ד"ר זלצמן יעקב הם : גיל עצמות מתאים לגיל שנתיים.
אודה לכם מאד על הסבר משמעות.
כמו כן, האם יש קשר לפגות? אוסיף, כי לא היתה פגיעה מוחית וכי לילד אין בעיה בריאותית ו/או התפתחותית כלשהי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל עצמות
פרופ' אלי הרשקוביץ13/08/2009גיל העצמות מראה שהתפתחותו הביולוגית של בנך דומה לזו של ילד בן שנתיים ובהנחה שאין לו מחלה שגרמה לעיכוב הגדילה וההתפתחות הביולוגית אזי קיים פוטנציאל לא מבוטל לגדילה - גובה של 88 ס"מ תואם לאחוזון 50 של תינוק בן שנתיים !
איני יודע עם הפגות קשורה למצב זה כיון שבדרך כלל פגים "משיגים" את שהפסידו בשנתיים הראשונות לחייהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אלא שלא הבנתי לגמרי
טל14/08/2009שלום רב ותודה על תשובתך, אני לא בטוחה שהבנתי,
"פוטנציאל לא מבוטל של גדילה" - האם הכוונה כי ישנו סיכוי כי יגדל באופן תקין ללא טיפול?
בכל זאת מדובר בילד בן 3 שגיל העצמות שלו מתאים לשנתיים גם אם זה אחוזון 50 לגיל שנתיים זה עדיין לא תקין. האם נכון?
שכחתי לציין כי גובהי 164 ס"מ ובעלי 170 ס"מ.
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה וייעוץ דחוף!דוד11/08/2009
לפני חודשיים הובחנתי עם תת פעילות תת קלינית והתחלתי לקחת 100 מק"ג אלטרוקסין לפי הוראת הרופא.
הלכתי מלכתחילה לעשות בדיקת דם כיוון שלא הצלחתי לרדת במשקל ולא משנה מה הייתי עושה.
נכון לעכשיו אני מתאמן 7 ימים בשבוע על דופק של 85% מהמקסימום פעילות אירובית למשך 90 דקות!! אוכל 1600 קלוריות ועולה במשקל!!!
באמת שאני על סף שגעון, אני בקושי חי, מתאמן כמו חמור אני ממש סובל. אני לא אוכל אני מתאפק לאכול וכלום לא זז אצלי.
בנוגע ליציאות, גם כן משהו נדפק מבנאדם שהיה פעם 3-4 פעמים ביום בשירותים ועוד משתין מספר רב של פעמים אני כבר בקושי יוצא וגם בקושי משתין.
מה יכולה להיות הסיבה? כי אני באמת על סף ייאוש.
יעוץ רפואי
פרופ' אלי הרשקוביץ13/08/2009הדברים כפי שציינת אכן אינם מסבירים את מצבך. אך במסגרת פורום זה לא ניתן לברר יותר.
עליך לפנות ליועץ בתחום באזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אכילה וגדילהרון10/08/2009
שלום,
אני בן 14 ומאוד רזה. הסיבה לרזון היא כנראה גנטית, משום שכל המשפחה מאוד רזה - אבא אמא סבים וסבתות , דודים, כולם, ובנוסף אין לי שום מחלת עיכול / כליות כזו או אחרת.
אני אוכל בהתאם למנגון הרעב והשובע שלי - כלומר אוכל כשאני רעב (ואוכל אוכל בריא מכל אבות המזון)
השאלה שלי - האם אכילה כזו יכולה לגרום לי להפסיד צמיחה לגובה - כלומר האם יכול להיות שהגוף שלי רוצה לגבוה אך לא מאותת לי בתחושת רעב, וכדי למצות את פונטציאל הגביהה שלי אני צריך לאכול יותר ב"כח"?
אני מבסס את ה"תיאוריה" הזו על פי המצב ההפוך - אנשים שאוכלים בלי סוף ומגיעים להשמנת יתר
שבירור מזיקה לגופם.
תודה
תזונה וגדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ13/08/2009אם כמות הקלוריות ואבות המזון (כולל ויטמינים) שאתה מקבל תואמת לגילך אזי לא סביר שתהיה פגיעה בגובה.
אני מציע שתפנה לרופא הילדים -הערכה רפואית כללית ובדיקות דם בסיסיות וכן לדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסשרה10/08/2009
אני בת 16 משקל-57,גובה-168
עשיתי בדיקת דם לפני כשבוע והTSH שלי הוא 5.13 כשהנורמה היא עד 4.94
גם קראתי שיש גם קשר ל FREE T4 שאצלי הוא נימצא בגבול הנורמה 15 (גבולות נורמה מ9-19)
רציתי לשאול אם זה באמת ישר אומר שיש לי תת פעילות בבלוטת התריס? ומה אני יכולה לעשות בינתיים כי התור לרופא רק בעוד חודשיים קראתי על סימפטומים של תת פעילות בלוטת התריס ולא היה לי עדיין שום דבר מהם.
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ11/08/2009אין צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת פעילות תת קלינית
אנדו12/08/2009את סובלת מתת פעילות תת קלינית של הבלוטה.
בארץ אצלנו נהוג לא לטפל בזה, למרות שאני בעד טיפול אפילו בתת פעילות תת קלינית של הבלוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילהאמיר10/08/2009
שלום רב,
בננו בן 3 שנים ו-10 חודשים. גובהו - 90.6 ס"מ. משקלו - 12.7 ק"ג.
הילד לא אוהב לאכול - אוכל כמויות מעטות מאוד במשך כל השנים. הילד פעיל ונבון מאוד.
הוא יחסית חולה הרבה יותר מילדים אחרים בהצטננויות, דלקות אזניים ודלקות ריאה.
בגיל 3 עשינו לו צילום כף יד והממצא -גיל עצמות של כילד בן שנתיים.
בבדיקות דם רלוונטיות שעשינו לו לפני כחודש קיבלנו את הממצאים הבאים:
טווח תוצאה בדיקה
18- 13 HB 10.7
25- 0 37 ESR
263- 12 13.0 FERRITIN
26.39- 5.72 7 IGF-1
4.79- 0.42 TSH 2.41
19.0- 11.4 T4- FREE 11.9
3.79- 1.37 2.5 T3-TOTAL
ברזל תמיד היה לו בחוסר על כן מדי פעם הוא מטופל בתכשירי ברזל.
מה מצב הורמוני הגדילה אצלו? האם צריך לחזור על בדיקה זו?
מה המשמעות של ESR גבוה? לפני חצי שנה היה לו ערך של 40 ועכשיו של 37.
תודה!
אמיר
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ11/08/2009משמעות ה ESR הגבוה במעט אינה ברורה. באנמיה יש עליה קלה ב ESR אך ייתכנו גם דברים אחרים.
מדדי גדילה מתחת לאחוזון 3 רמות IGFI הינן נמוכות מאד אם הן 1.7 ותקינות אם רמתן 17
אם רמתן נמוכה וקצב גדילה איטי הייתי פונה לאנדוקרינולוג ילדים להערכת הפרשת הורמון גדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מניתוח הזעת יתרמשה09/08/2009
שלום .מה שלומך?
אני בחור בן 28.לפני כ-14 שנים בערך עברתי ניתוח של הזעת יתר בכפות הידיים .מעריך שזה סימפטקטומיה אנדוסקופית, אך אינני משוכנע.
תמיד שאלתי את עצמי את השאלה הבאה,ועקב התרשמותי מהאתר שלך החלטתי לשאול,
גובהי הוא 1.67.גובהו של אבי ז"ל היה 1.86 בערך,2 אחיי גובהם הוא 1.80 ויותר בערך.
בזמנו תקופה קצרה אחרי הניתוח הייתי אצל רופא הקשור לתחום הגדילה והוא לאחר צילום כף ידי טען שאין לי בעיה בהתפתחות(מדובר על לפני כ-14 שנים בערך).
אני זוכר שהפסקתי לגבוה,בערך בזמן הניתוח ,גיל צעיר של 14 בערך.
שאלתי היא,ואשמח לתשובה כנה ,אם יש קשר בין הניתוח שעברתי בזמנו לבין זה שהפסקתי לגבוה? כי בכל זאת מדובר על בלוטות?האם יש אזכור של דבר כזה בספרות הרפואית? האם נודע על בעיה שכזו?האם בכלל קיים סוג של ניתוח להזעת יתר,היכול לגרום לבעיה כזו? (כי אינני זוכר בוודאות את שם הניתוח)
תודה רבה.
אין קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ11/08/2009למיטב ידיעתי אין קשר בין ניתוח להזעת יתר לבעיות גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH לא משתנה בעקבות טיפול באטרוקסיןאייל06/08/2009
שלום
בני בן כמעט 8 בעל גובה ומשקל תקין. על הבעיה של בלוטת התריס עלינו ממש בטעות. כלומר אני לפחות לא מבחין בשום שינוי בעקבות ירידה או עליה בTSH . הFT4 שלו תקין כל הזמן.
מטופל באטרוקסין 50 מג ליום
לפני כחודש וחצי העלנו את המינון ל8 כדורים בשבוע הTSH ירד ל7.92 (בבדיקה חודשיים קודם היה 5.57) . יש לי כמה תהיות:
יכול להיות שהוא לא מושפע מהכדורים?
אם אין שום בעיה בתפקוד והFT4 תקין למה צריך לטפל בכלל בTSH לא תקין?
מה הסיכונים עבורו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב
פרופ` זאב הוכברג07/08/2009השאלות טובות, אך בפורום זה לא אוכל לתת הסבר מקיף.
אני מניח שהרופא ישקול בבוא הזמן להפסיק טיפול ולבדוק הכל מחדש.
אין סכנה בטיפול, אף אם הוא מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכל להפנות אותי למאמר/ים בנושא
אייל07/08/2009או איזה מחקר שנותן מידע על הסכנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בהורמון גדילה ועייפותהילה06/08/2009
בני בן שנתיים ועשרה חודשים נמצא במעקב גדילה בשל קומה נמוכה ואף נמצא חוסר בהורמון גדילה בטסט הראשון שעשו לו (תגובה חלקית 6.4 בשיא). שמתי לב שהוא יותר עייף ופחות פעיל מילדים אחרים בגילו (כשחוזר מהגן, כשקם בבוקר, לפני ואחרי שינה) למרות שאוכל וישן טוב. האם יש קשר בין חוסר בהורמון גדילה לעייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ` זאב הוכברג07/08/2009יתכן קשר עקיף. ספרי על כך לאנדוקרינולוג שלו, והוא יעשה את הבדיקות הנחוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה גם לאמהות בנושא דקפפטילליאת05/08/2009
שלום רב,
ביתי בת השמונה צריכה להתחיל לקבל טיפול בדקפפטיל.
האחות שצריכה לבצע את הזריקות אמרה שהן מבוצעות בישבן.
האם זה אכן כך ואין אפשרות להזריק במקום אחר?
לא נראה לי שביתי תסכים לקבל זריקות בישבן.
האם זה באמת פחות כואב בישבן או שממילא הכאב חזק ולא משנה היכן מזריקים.
אשמח לשמוע מנסיון של אמהות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישבן
פרופ` זאב הוכברג06/08/2009את הזריקה עושים בישבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מאמא שיודעת....
דנה07/08/2009שלום
את הזריקות מזריקים רק בישבן, חבל שתבללבלי אותה. תמרחי לה אמלה כשעה לפני (גם באזור העליון של הישבן, ליד הגו התחתון....ותניחי על זה ניילון נצמד ועליו את התחתון עד הזריקה), תבקשי מהאחות להזריק מעט לאט (לא מידי של תיסתם המחט) וכן, תקני לה משהו "הפתעה" כל שהיא לאחרי הזריקה....ביתי בת 5 וחצי וקיבלה כבר 4 זריקות, זה לא פשוט, הסברתי לה שהיא "גדלה" מהר מידי......וזה בסדר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת07/08/2009המון תודה
מקווה שנצליח לעבור את זה בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן
דנה12/08/2009אמן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם ביתי מקבלת זריקות
חלי17/08/2009הבת שלי מקבלת זריקות כבר כמעט 3 שנים, הזריקה היא כואבת אבל האמלה באמת עוזרת,
ובאמת צריך לשבת ולהסביר לה שזה יעבור מהר והפתעה תעשה את כל העבודה, והרבה תמיכה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמלה
חגית17/08/2009היי רונית !
הבת שלי גם מתחילה מחר עם הזריקות, הרופא לא אמר לי כלום לגבי הכאב, אבל הבנתי שאמלה
עוזרת, כמה זמן לפני הזריקה למרוח לה את האמלה ? ואיך את עוטפת את המקום ? עם ניילון נצמד ?
אין לי מושג כמה זמן היא תצטרך לקבל אותם, אני מבינה שזה יכול להיות גם הרבה זמן.
הבת שלי בת 8.5.
תודה על עזרתך.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חלי17/08/2009אני מורחת אמלה שעה לפני וזה נורא עוזר, יש מדבקה שאני לוקחת מחדש אחיות ואני שמה לה, משך הזריקות הוא לכל אחד זה משהו אחר, חלק אומרים 12 ולפי מה שהרופא שלי אמר שיכול להיות שהוא בודק לפני גיל העצמות ואם זה מתאים הוא כנראה יפסיק (גיל 10.6) אני מקווה מאד כי אם כן לא נשאר לה עוד הרבה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת TSH בהיפרתירואידיזםכוש כוש05/08/2009
האם במקרה שיש היפרתירואידיזם שנובע ממחלה אוטואימונית: נוגדנים הנקשרים לרצפטור ל- TSH ומפעילים אותו יהיה TSH נמוך ולמה? (הרי המשוב השלילי לא אמור לפעול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי
פרופ` זאב הוכברג06/08/2009TSH נמוך כי הורמוני התריס מדכאים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה בת 1.6 שנמצאת מתחת לעקומהאיילת05/08/2009
שלום בתי בת השנה וחצי + היא ילדה מדהימה מפוצחלת להפליא כמובן הולכת מדברת חצאי משפטים חכמה נבונה ום דבר שמבחינה התפתחותית בעייתי אבל בעקומות הגדילה של טיפת לחבהיא מאוד חורגת היא נמצאת באחוזון מינוס
משקל 9 ק"ג
גובה:72 ס"מ
אנחנו במעקב של דיאטנית של ממש עוזר....
אני רוצה לציין שהיא אוכלת מקסים, הכל מהכל לבד מאוד נהנית מאוכל שותה הכל
אם מי אפשר להתייעץ לגבי הגדילה שלה?
תודה מראש
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג06/08/2009הכתובת היא רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)