מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ערכים נמוכיםאור06/07/2009
לרופאים שלום
בני בן 13 והיה לפני כשנה אצל אנדוקרינולוג בעקבות פין ואשכים קטנים יחסית לגילו והשמנת יתר בבדיקות דם testosterone total lchil 0.47 testosterone bioavailable 0.12 מה זה אומר והאם צריך טיפול
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרום התבגרות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/07/2009רמות הטסטוסטרון מלמדות על כך שבנך ככל הנראה טרם התחיל את התבגרותו או שהיא מש בראשיתה (תלוי ביחידות אותן לא ציינת).
אני מציע לחזור לרופא ששלח את הבדיקות להמשך הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן ושקוע לילדמלי06/07/2009
לבני בן השמונה וחצי יש פין מאוד קטן ושקוע (נראה שהפין לא גדל יחד עם הילד).
לפני מספר שנים התייעצתי עם הרופא ילדים בנושא מאחר ורציתי הפנייה לאנדוקרינולוג והוא אמר לי שאין מה לדאוג ושבגיל ההתבגרות הכל יישתנה. מאחר וזה רופא שאני אישית מאוד מעריכה קיבלתי את דעתו אך לאחרונה אני מאוד לא רגועה מאחר וזה ממש נראה כי איבר המין של ילד נשאר כפי שהוא היה כשהוא נולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פניה לאנדוקרינולוג
פרופ' אלי הרשקוביץ07/07/2009יש נורמות ידועות לגודל הפין.
בכל מקרה טיפול (אם יינתן) יעשה רק בגיל ההתבגרות (גיל 12-13 שנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קריאטין לנער בן 15./LIRON06/07/2009
אהלן,אני בן 14.10 ואני מעוניין להשתמש במוצר ...קריאטין..
גובהי נישא ל158ס"מ ומשקלי 46 ק"ג. גיל עצמות סביב 14..
האם המוצר יכול להשפיע בדרך כל שהיא על הגדילה?
קריאטין
פרופ' אלי הרשקוביץ07/07/2009זהו תוסף מזון שאינו משפיע על הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,ותגיד..
לירון07/07/2009אז אני יכול להשתמש בתוסף נכון?
ועוד שאלה,בגילי,עם יש עומס באימונים הגוף עדיין משאיר את כל המשאבים לגדילה [לצמיחה ],נכון?
ולא לגדילת השרירים בחדר כושר..
כי לפני חודש התאמנתי באימוני כוח,ועבדתי בזה חודש,ולא גבהתי ס"מ אחד בחודש האימון כוח הזה..אז אימוני כוח פוגעים בגדילה?
ועם אני מתאמן ארבע פעמים בשבוע,זה יכול ליצור עומס שישפיע על גביהתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בגובה ..גל05/07/2009
שלום אני כיום בן 18.
רציתי לשאול משהו שמאוד מפריע לי ..
מגיל קטן 10 11 אני בא עם אבא שלי לעבודות של קירור ומיזוג ומידי פעם הייתי מרים כל מיני כלים שמשקלם לא עולה על 14 ק"ג.
רציתי לדעת אם עצם העובדה שבאתי לעבוד בגיל כזה והרמתי ציוד שכזה גרמה לשיבוש בגביהה שלי ?
וגבהתי פחות ממה שהייתי צריך ?
אני מבסס את זה על כך שכפות הידיים שלי נראות קטנות יותר משל שאר הילדים בגילי..
תודה רבה !!
אין קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ07/07/2009בין עזרתך לאביך לגובה שלך ליום ולגודל כפות הידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
גל09/07/2009אבל זה שמרימים דברים כבדים בגיל מוקדם לא משבש את התפתחות העצמות של הגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחכה ..
גל14/07/2009אני מחכה לתשובה תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהענת05/07/2009
ילדתי בת שנתיים וחצי, שוקלת 19 וחצי קילוגרם. בעלת תאבון בריא אך לא אוכלת ג'אנק ושותה רק מים. האם יכולות להיות סיבות רפואיות להשמנה כזו. או שמדובר בנטיה. אלו בדיקות עלי לערוך במידת הצורך. בתודה מראש.
השמנה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/07/2009ברוב רובם של המקרים השמנה נגרמת כתוצאה מאכילת יתר. כך גם אם האוכל הוא בריא כמותו יכולה להיות מרובה לצרכיה.
הייתי פונה לרופא להערכה כללית ולדיאטנית ליעוץ אודות התפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה בבוקר - מוזרמשה04/07/2009
אני חודשיים לפני גיל 18 , מאז היני מוטרד מגובהי הנמוך (171), משקלי כ54 (אני חושב שהגובה שלי הוא תוצר של תזונה לקויה). אני אוכל ביום ארוחה אחת מכיוון שההורים שלא לא נותנים לי לאכול יותר אז אני עוד שנה מתגייס בגיל 19 ונאני בטוח אגבה עד גיל 21 לפחות 4-5 ס''מ .
אם מילא הייתי נמוך בגלל סיבה גנטית אז סבבה , אבל אם אני אגלה שזה בגלל חוסר תזונה, אני אוכל את עצמי שאני נמוך בגלל חוסר תזונה אני רואה ילדים שהם לא אוכלים הרבה כמוני ובכל זאת הוא גבוהיים וזה מטריף אותי.
כשאני קם בבוקר אני גובהה יותר ואחר כך זה יורד (אני בודק בבוקר את הגובה ואני שם לב שזה יותר גבוהה מהגובה שלי) , אפשר לדעת מה זה???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספתץ
משה04/07/2009מגיל 16 וחצי עד גיל 17 גבהתי אני חושב ומעריך 3 ס''מ , הייתי מטר 168 אצל הרופא ולאחר מכן בצו הראשון הייתי מטר 171. אני מכיר שהוא כרגע בצבא ובן 20 אני זוכר שעד גיל 18 וחצי הוא היה נמוך ועכשיו הוא גבה ב8 ס''מ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפנות לרופא
פרופ' אלי הרשקוביץ05/07/2009רק הוא יוכל להעריך אם קיימת תת תזונה ואת השפעותיה וכן את פוטנציאל הגדילה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתמירב04/07/2009
שלום רב, אצל ביתי כשהיתה בת 7.5 החל לצמוח שיער בבית השחי ללא סימנים נוספים. רופא ילדים הפנה לצילום כף יד שתאם את גילה הכרונולוגי , לאחר שהתייעץ עם אנדוקרינולוג המליץ להמתין ולהיות במעקב. לפני כחודשיים היינו בביקור אצל אנדוקרינולוג ילדים ואבחנתו היתה כי השיעור שבינתיים התגבר מעט והוא קיים רק בבית השחי ועדיין ללא סימני התפתחות נוספים, נובע מעודף הורמון זכרי. הרופא שאל אם ביתי סובלת מכאבי ראש לעיתים והתשובה היא חיובית. לא הופנינו לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי. ושוב הונחנו להיות במעקב. גילה של ביתי כיום 8.5 גובהה 1.35 משקלה 28 ק"ג.
שאלתי היא מה משמעות עודף הורמון זכרי אצל בנות בגיל זה והאם עלי לנקוט בפעולות נוספות. תודה מראש.
לרוב אין משמעות
פרופ' אלי הרשקוביץ05/07/2009אך כדאי לעקוב בגיל ההתבגרות ולאחריו אחרי סימנים של שעירות יתר, מחזורים לא סדירים והשמנה
התקדמות מהירה בגיל הנוכחי של פצעי בגרות, שיעור יתר המלווים בגדילה מואצת מחייבים המשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לתשובתך >>
מירב05/07/2009ראשית תודה. שנית שכחתי לציין כי ביתי היא בהירת עור כחולת עיניים ושיער שטני, לא שעירה כלל.
עם הופעת השיעור בבית השחי (שהוא שיער בצבע שחור מעט עבה יותר כרגיל באיזורים אילה) הופיע גם שיעור כהה יותר מעל השפה העליונה , ה"שפם" שתמיד היה פלומה בהירה דקיקה הפך להיות כהה יותר. דבר נוסף- לביתי אח תאום שגוון עורו מעט כהה יותר ושיערו חום, אצלו אין סימני התפתחות מוקדמת אך בו זמנית גם ה"שפם" שלו התחיל להיות בעל נוכחות. מה משמעות הדבר ? תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין משמעות
פרופ' אלי הרשקוביץ07/07/2009ככל הנראה מדובר גם אצלו בהפעלה של בלוטת יותרת הכליה המפרישה כמויות קטנות של הורמוני מין זכריים ולא בבגרות מינית אמיתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה תינוקתענבל03/07/2009
ביתי בת חודשיים גובהה 60 סנטימטר משקלה שישה קילוגרם אני גובה 167 ובעלי178 האם קצב הגדילה מהיר מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת חלב
פרופ` זאב הוכברג03/07/2009בטיפת לב תאמר לך האחות האם הילד גדל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות נוספות על דיכאון וגדילהרון01/07/2009
פרופ' הרשיקוביץ שלום,
לפני מספר ימים שאלתי בפורום על הקשר בין לחץ נפשי דיכאון וגדילה ואמרת שבהחלט יתכן קשר.
רציתי לשאול עוד מספר שאלות בנושא:
1. קראתי גם שתרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה S.S.R.I יכולות לפגוע בגדילה. כיצד זה יתכן,
כי לפי האמור לעיל תרופות נוגדות דיכאון אמורות לשפר גדילה.
2. האם הפגיעה היא רק בקצב הגדילה או שיש גם פגיעה בגובה הסופי.
3. עד כמה הדיכאון צריך להיות חמור וכמה זמן הוא צריך להימשך כדי שיפגע בגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר
פרופ` זאב הוכברג02/07/2009בדיכאון יש ירידה בהפרשת הורמון גדילה ותתכן הפרעה בגדילה, ביחס ישר לחומרת הדיכאון. שיפור הדיכאון ישפר גם את הגדילה. כשזה ממושך זה יכול גם להשפיע על הגובה הבוגר.
לתרופות יש השפעה מינימלית (בערך 1 סמ') לעיכוב גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נמוך של ביתי בת ה- 10.5ילדה בת 10.501/07/2009
שלום. ביתי בת 10 ו- 8 חודשים. גיל עצמות בתאים לגיל 10.
בבדיקת דם נמצא כי IGF-1 ברמה של 11.1 מהי המשמעות ?
תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג02/07/2009לבדיקות יש משמעות רק בהקשר לבדיקת הילדה. חזרי לרופא ששלח את הבדיקות והוא יפענח אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער גיל עצמותטל30/06/2009
בתי בת ה8.5 תמיד היתה גבוהה מהאחרים. בגיל 6 צילום גיל עצמות הראה 8. בדיקות דם הראו שאין התפתחות הורמונלית על אף שהחל שיעור. היום בגיל 8.5, צילום גיל העצמות הראה 11. מה לעשות? אני חוששת שתקבל מחזור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג02/07/2009הכל נשמע נורמלי. המחזור לא מתחיל לפי גיל העצמות אלא לפי התפתחותה המינית של הילדה. לא לעשות כלום ולהפסיק לצלם אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' הרשקוביץרקפת :-)30/06/2009
בעבר רשמת לבנותי גלולות דיאנה בשל שיעור יתר.
האם הפסקת הטיפול ושינוי הגלולות, בשל חשש מהיווצרות קרישיות יתר, תזיק?
הן כבר לא בתחום טיפול רופא הילדים...
חן חן והמשך שבוע פורה,
רקפת.
תלוי
פרופ' אלי הרשקוביץ02/07/2009הפסקת הטיפול עלולה להחמיר את שעור היתר.
מומלץ להתיעץ על כך עם הרופא המטפל )!(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה TSH?לימור30/06/2009
שלום,
רציתי לשאול, האם ביום ביצוע בדיקת דם של הורמון TSH עליי ליטול את כדור האלטרוקסין?
תודה
כן אך אחרי בצוע הבדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009כך זה מקובל ונכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אנדוקרינולוגיותדפנה30/06/2009
שלום רב,
האם נטילת כדורי בודוסון (סה"כ 9mg ביום) יכולה להשפיע על תוצאות בדיקות דם של:
renin upright ו- aldosterone upright
וכתוצאה מכך להטות את תוצאות הבדיקה שהתקבלו?
תודה רבה
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009לתרופה הזו אין השפעה על מערכת רנין אלדוסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 בגובה נמוךאירה29/06/2009
הילד בגובה נמוך והפין שלו קטן
לאביו של הילד גובה 1.68 ואיבר מינו כ11 ס"מ האם יש קשר והאם ניתן לטפל בילד ומתי
גובה ואורך פין
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2009אין קשר בין גובה ואורך פין.
יש להעלות את נתוני גדילת הילד על עקומות גדילה ולהתייעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)