מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ילדה קטנה....רחלי20/07/2009
שלום,
בתי בת 3.2 בבדיקת גיל העצמות נמצאה מתאימה לגיל שנתיים. גובה 84 ס"מ משקל :14 ק"ג . יש לה בטן נפוחה לדעתי והיא סובלת מכאבי בטן תכופים. בבדיקות דם לא היה ממצא חריג. מבנה הגוף שלה רחב יחסית. ראש גדול- אחוזון 90. מבחינה התפתחותית- תקין מאוד ב"ה . ילדה נבונה ופעילה.
יש לה שיער דליל מאוד ונקודות חן על הקרקפת..
לא יודעת אם יש קשר בין הדברים .
אשמח לחוות דעתך
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דרוש ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009לגובה הנמוך - שהוא מתחת לאחוזון 3. משקל ממוצע לגילה. כאבי הבטן התכופים עלולים לרמוז על מחלת ציליאק או בעית מעיים אחרת נדרש ברור רפואי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרענת20/07/2009
ברצוני לדעת האם ישנו לטיפול לשיעור יתר בגוף מגיל קטן כאשר ידוע שזה משהו שעובר בתורשה כיוון שזה מאוד מציק לביתי בת ה 4 בקרבת ילדים ואנשים והיא בעצמה בא אלי ופונה ואני אשמח לקבל עזרה. האם ניתן לעשות משהו בגיל כה צעיר. כיוון שאצלנו במשפ זה עבר לנו הבנות מהצד של האבא (תוניס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול קוסמטי בלבד
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009ויש להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מיןשי19/07/2009
במידה ובני בן ה-13 רוצה להפוך לטרנסקסואל, מה הטיפול התרופתי (ההורמונלי) שניתן לו?
ואיך הוא מתחיל לקבל אותו?
האם הורמונים הם מסוכנים לגילו?
תודה מראש
שינוי מין
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2009אני ממליץ לך לפנות למרפאת אנדו מבוגרים בבית החולים דנה (איכילוב), שם קיימת מרפאה המתמחה בנושא. ככלל נדרשת הערכה פסיכולוגית ומפגש עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה אצל תינוקת בת 10 שבועותלילך16/07/2009
שלום,
בשל עצירות ממנה סובלת התינוקת שלי (בת 10 שבועות), הופנתי ע"י רופאת הילדים לבצע בדיקות דם. התשובות:
tsh - 6.29 mIU/L
T3 FREE - 5.9 pmol/L
T4 FREE- 16.6 pmol/L
מה המשמעות של הערך הגבוה של ה TSH? האם חלילה יכולה להיות בעיה בהתפתחות השכלית? האם מטפלים בתינוקת בת 10 שבועות? האם מוקדם / מאוחר מידי??
אני דואגת מאוד ואשמח לקבל תשובה.
תודה רבה מראש,
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתאמא מודאגת16/07/2009
לביתי בת 9.5 החל בתקופה האחרונה התפתחות של ניצני שדיים, גובהה 1.36, אני מבינה שמעל גיל 8 זה נחשב נורמאלי אך עדיין התחלת ההתפתחות הגיע כשוק שבכלל לא צפינו אותו כי היא מאוד ילדה עדיין וגם אותה זה מביך, ונראה לה שבסביבתה רק ילדות שהן שמנות ומלאות נראות כמתפתחות. (היא ילדה רזה יחסית., תאומה שנולדה בשבוע 36 במשקל 1.900 )
גם אחותה התאומה מראה התחלה של סימני התפתחות.
האם יש סיבה לברור של גיל עצמות.
אני בגובה 1.67 ובעלי למעלה מ 1.80, אך ההתפתחות שלי היתה הרבה יותר מאוחר, בסביבות גיל 11 ומחזור בסביבות 13,
אני מאוד מודאגת וחרדה בימים האחרונים, האם יש לה סיכוי לגבוהה באופן מספק לאור הנתונים?
והאם הדאגה שלי מיותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009ממוצע התחלת ההתבגרות בארץ הוא גיל 9 וחצי. אם את מודאגת, דברי עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך..
אמא מודאגת17/07/2009אשמח רק לדעת אם היית ממליץ על צילום כף יד או שאין צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בתינוקתענת16/07/2009
אצלנו במשפחה סובלים משיעור יתר בכל חלקי הגוף כנראה שזה משהו שעובר בתורשה שאלתי היא האם יש איזשהוא טיפול כיוון שביתי בת חצי שנה וכבר רואם עליה הרבה שערות בגוף דבר שבעתיד יציק לה מאוד בקרבת ילדים וברצוני למנוע ממנה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטי
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009הטיפול הוא קוסמטי. אך כמובן לא לתינוקת - לה זה בטח לא מפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 13noa16/07/2009
התייעצות לגבי בת בגיל 13
לאורך השנים גדלה על אחוזון 3 בשנה וחצי האחרונות נמצאת על אחוזון 10+
גובה כעת 150 משקל 42 גיל עצמות בגיל 12 תאם ל 11 מחזור ראשון בגיל 12 וחצי
האם יש מקום לבירור נוסף? האם אמורה לחזור לאחוזון 3 ? האם הורמון גדילה בשלב זה עדיין יעיל?
מה גובה הסופי המשוער? (אם 160 אב 173) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009הכל נשמע נורמלי.
אין צורך לדעת בגיל 13 מה יהיה בגיל 20. חכי ותראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
noa19/07/2009אבל בכל זאת
יש צפי גובה משוער, ממשיכים לגבוה אחרי קבלת המחזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך לילדה בת שנתיים?רגינה15/07/2009
שלום רב.
הילדה שלי היתה מצווננת כבר שבועיים, הצינון שלה לסירוגין.
הרופאה חשבה שיכול להיות שיש לה דלקת סינוסיתיס והמליצה על אנטיביוטיקה ואני סירבתי. ביקשתי קודם בדיקת דם. היה לה חום בלילה לא גבוהה מדי חד פעמי יש לציין.
בבדיקת דם :
TSH - 0.32
Free T4 - 14.38
מה זה אומר? הבנתי ש tsh נמוך קצת ויש לציין שצואה שלה בימים אחרונים צהובה חיוורת.
תודה מראש על התשובה ויום טוב.
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילדינה15/07/2009
שלום
ביתי בת 5 ו-8 חודשים החלה טיפול בדקפפטיל - היא קיבלה כבר 2 זריקות. לא רק שאין שיפור בניצני השדיים, הם גם גדלו.......מה דעתך? האם כך צריך להיות ומתי נראה שיפור?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009זה לוקח כ 4 חדשים עד שרואים תוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התענינות בגובהמון15/07/2009
שלום
הבת שלי בת 8 שנים עולה לכיתה ג הגובה שלה 1.23 רוב הבנות בכיתה שלה גבוהים יותר ממנה
רציתי לדעת אם הגובה שלה מתאים לפי הגיל שלה והאם זה נכון אם היא תישן ביום תהיה גבוה יותר מאשר בלילה .האם יש סוגים של אוכל שמומלץ לתת
ואיך אני יכולה לראות הטבלה של הגובה .
אשמח לתשובה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` זאב הוכברג17/07/2009לרופא הילדים שלך יש טבלאות גובה והוא גם יוכל לאמר לך אם יש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תומאות בדיקת גיל העצמותגליה14/07/2009
פנינו לרופא בעקבות ריח זיעה חריף אצל בתי בת ה-6.4 ובבדיקת גיל העצמות יצא כי על פי האטלס על שם גרויליך ופייל (נקבה) גיל העצמות מתאים ל- 7 שנים ו-10 חודשים. הגיל הכרונולוגי הינו 6 שנים ו- 4 חודשים סטיית התקן לגיל הינה 9 חודשים. האם התוצאות תקינות? האם יש צורך בבדיקות דם לצורך בירור נוסף? חשוב לציין שכתינוקת היא ניזונה כ-8 חודשים מרמדיה צמחית (עד התפרצות הפרשה המצערת) ושהיא ללא סימנים של התפתחות מינית מוקדמת.
גיל עצמות מתקדם
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2009גיל העצמות מתקדם בשתי סטיות תקן לעומת הגיל הכרנולוגי - עובדה משמעותית למדי
בשלוב עם ריח הזיעה החריף הדבר מעלה חשד ליתר הורמונים זכריים. לכן מומלץ המשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בילדה בת 4מירב14/07/2009
לבתי בת ה-4 יש כבר שיער באיזור הערווה ומתחת לבית השחי, נאמר לי ע"י הגננת שבשנים האחרונות יש יותר ויותר ילדים בעלי שיעור יתר/מוקדם. האם עלי לקחת אותה לבדיקה רפואית ואו להיות במעקב רפואי?
אנדוקרינולוג ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2009הוא הכתובת להערכה ובדיקה של הילדה במצבה הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא גובהתדידי14/07/2009
שלום ביתי בת 10 מאוזנת ע"י אלטרוקסין אך ב3 חודשים האחרונים לא גבהה אפילו לא מילימטר .
למיטב הבנתי בגיל הזה צריכה להיות קפיצה בגדילה האם אליי לדאוג,או שיש גם עצירות בגיל הזה?אציין שהיא בגוה נורמלי ואין עדיין התפתחות מינית.תודה אמא דואגת
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2009משך זמן של 3 חודשים הוא קצר מידי להערכת גדילה, כך שבהעדר תלונות ובעיות אחרות הייתי מסתפק רק במעקב גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסטל (דיאנה) בשילוב אנדרוקורלילי13/07/2009
שלום,
אני בת 30. בגיל 23 לפתע התמלאו פני בפצעים מוגלתיים ואבססים עם שיעור יתר (בהיותי מתבגרת אף פעם לא היו לי פצעי בגרות). בבדיקות דם הורמנליות מקיפות הסתבר שרמות ונגזרות ההורמון הגברי גבוהות אצלי בשיעור מוכפל פי 3 מהנורמל (טסטוסטרון, אנדרוטיסטאון וכד'). הלכתי ללא מעט אנדוקרינולגים וכולם המליצו על אסטל (דיאנה) בשלוב אנדרוקור, לפי כשלוש שנים כדי לשמוע חוו"ד סופית הלכתי למנהל מח' אנדוקרינית בביה"ח הדסה הע"כ, ד"ר גלזר, גם הוא ככולם הציע את אותו הטיפול. לכן כבר 4 שנים נוטלת באופן קבוע וברצף גלולות אסטל (דיאנה) עם אנדרוקור.
הבעיה המרכזית והקשה מאוד שאיתה אני מתמודדת 24 שעות על 7 ימים היא כאב ראש כרוני, הדבר מתבטא שכבר 3 שנים אינני מסוגלת לישון על הבטן או על הצד היות והראש "נלחץ" על הכרית. אינני מסוגלת לעשות שום פעילות גופנית כי הראש מתחיל "ללחוץ" אינני מסוגלת להזיז את הראש לצדדים או להתכופף. חיי איבדו את איכותם. פניתי לראשי מחלקות נוירולוגיות, הגדולים פרופ' בן חור ד"ר מוסק ועוד ועוד נוריולוגים. לא נמצאה סיבה מיוחדת אלא אבחנה של כאב ראש כרוני.
הפעם אני בודקת האם יש קשר בין כאבי הראש הלא נסבלים יום יום לבין נטילת התרופות האמורות?
שאלתי היא: רק לשם הנסיון של הבדיקה, אם יש פתרון הורמנלי אחר להתגבר על הבעיה ההורמונלית?? אולי המציאו זריקות מסוימות? חשוב לי לציין אין לי יכולת להמנע מנטילת אלה מכיוון שבלעדיהם שיעור היתר והפצעים הענקיים על כל הפנים גורמים לי עוגמת נפש רבה. אודה מאוד מאוד אם תוכלו לחדש לי טיפול במקום "אסטל" ו"אנדוקור" כי על שימושם לא אוכל לוותר, לצערי, אך גם חיי אינם חיים בשנים האחרונות. הרי אי אפשר לדעת ממה הכאב ראש אז אולי אנסה טיפול הורמנלי אחר, האם ישנו כזה??
תודה מקרב לב. לילי
גלולות וכאבי ראש
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2009הכאבי ראש שאת מתארת עלולות בהחלט להגרם מהתרופות הנ"ל המכילות אסטרוגנים.
אני ממליץ לך לפנות לפרופ' גלזר על מנת להתאים לך טיפול אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית אצל בת 5מימה13/07/2009
לבתי בת ה 5.5 נפלו כבר 2 שיניים (לפני יומולדת 5), ועכשיו יש עוד 4 מתנדנדות. הגוף שלה יחסית מלא ולא ברור לי אם ניצני השדיים הם שומן או באמת התחלה של חזה.
מה שהכי מעורר את חשדי זאת התנהגות מינית מאוד, התחככויות, צורך ללקק את העור שלי (אני אמא שלה) צורך לראות גוף ערום. אני חייבת לציין שהיא ילדה סופר-בוגרת וחכמה לגילה. מעל לממוצע .
האם אני צריכה לבדוק משהו או לפעול בעיניין?
יעוץ רופא ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ14/07/2009איני בטוח כלל שמדובר בהתבגרות מינית מוקדמת. מאידך ההתנהגות שאת מציינת אינה רגילה ולכן דרושה הערכה עיי רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)