מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת דם ובלוטת התריס תקין או גבולינועה03/12/2021
שלום
בבדיקת הדם מלפני שבוע הערך של
TSH יצא 2.07
T4 FREE יצא 13.95
האם הבדיקה תקינה? או גבולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנועה הבדיקה תקינה
ד''ר מאיה איש שלום03/12/2021הבדיקה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון בין TSH ל-T3,T4רני02/12/2021
היי
מחלת גרייבס- אני בתהליך של מרקפטיזול להורדת הערכים.
השאלה שלי-
בבדיקות דם שנעשו על פני החודשים האחרונים נראה ש T3,T4 "רצים" למטה באופן הרבה יותר מהיר מאשר TSH עולה למעלה (הבנתי שיש ביניהם יחס הפוך)
אם כך, איך פותרים את הפרדוקס הזה, הרי עד ש TSH יאזן, ערכי T ירדו אל מתחת לנורמה
מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקרים בהם לא מצליחים להביא לעליית TSH
ד``ר מאיה איש שלום03/12/2021במקרים בהם לא מצליחים להביא לעלית TSH מבלי שתהיה ירידה מתחת לנורמה של FT4 אז משלבים את הטיפול האנטיתרואדלי עם ההורמון אלטרוקסין. מדובר במקרים נדירים. לרב מצליחים להביא לאיזון עם הורדה הדרגתית של מנון התרופות האנטיתרואדלית מבלי להזדקק לשלוב עם ההורמון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקה להורמון יוצאת נמוכה יותרנחום02/12/2021
אפשר לדעת בבקשה אם תוכלי למסור לי מאיזה רמה של הורמון גדילה בng ml נותנים למבוגרים? פעם היה לי 264 ngml ועכשיו ירד ל160ng כי אני לא ישן
דרך אגב בכללית הבדיקה להורמון יוצאת נמוכה יותר
אני מטר 1.78 בseca* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק ברמה שמתחת לנורמה ואם יש הצדקה קלינית
ד''ר מאיה איש שלום03/12/2021רק ברמה שמתחת לנורמה ואם יש הצדקה קלינית. אם יש סיבה הפיכה לירידה צריך לפתור אותה ולא לטפל בהורמון. בגילך כשפלטות הגדילה סגורות לא תהיה להורמון שום השפעה על גדילה זה ודאי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי לישון חצי שנה במזרון לא תקין
נחום03/12/2021ניסיתי לישון חצי שנה במזרון לא תקין וכעת השינה נפגעה לי לכל החיים בכללית הבדיקה יוצאת יותר נמוכה.
אבל יש לי ירידה בנפח שריר אני ינסה לבדוק בכללית ויפרסם.
השאלה אם נותנים אם הרמה גבולית למי שיש ירידה במסת שריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יורד הורמון גדילה אז הקיבה יכולה להתכווץ
NIV04/12/2021שלום פעם בכללית התוצאה הייתה 235NG/ML אם יורד הורמון גדילה אז הקיבה יכולה להתכווץ? כל הזמן חסר לי זרחן ולא עולה בלי 500 גרם סטייק אבל קשה לי לאכול כי התיאבון נעלם לי בגלל שמאמין שהקיבה התכווצה מהורמון גדילה נמוך
פעם הייתי מטר 1.80 מדדו אותי בגיל 19 באותו מכשיר SECA
פשוט התכווצתי 2 ס"מ מחוסר זרחן והרמת משקולות ברגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליח ללכת ברגל בגלל חולשת שרירים
NIV NAHUM05/12/2021אני אוכל טונה מעלה זרחן מצויין אבל אני לא מצליח ללכת ברגל בגלל חולשת שרירים הרגליים שלי לא מצליחות לעשות הליכות קשה ללכת ברגל אין שריר וגם השריר בידיים נופל לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שהפילה טונה לא מעלה לי את הזרחן
NIV NAHUM05/12/2021אני חושב שהפילה טונה לא מעלה לי את הזרחן כי העצמות עדין כואבות ושורפות לי ברגליים אז אני יעשה בדיקת זרחן ויעדכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 - גובה נמוך - תוצאות בדיקותאבא02/12/2021
שלום,
בני בן ה-5 נמצא באחוזון 3 מבחינת גובה.
בצילום כף יד כאשר היה בן 4.5 נמצא שגיל העצמות הוא 3.
היום קיבלנו תוצאות בדיקות (כללית) של הורמון-אנדו.
תוכלי לומר לנו האם תקין או לא? בעיקר הטסטוסטרון ו IGF-1?
TSH 3.093 mIU/L
T4- FREE 16.5 pmol/L
PROLACTIN 107.0 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL <0.25
IGF-1 8.75 nmol/L
VITAMIN B12 942 pmol/L
FOLIC ACID 21.2 nmol/L
CORTISOL-BLOOD 255 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה לפנות לפורום של אנדוקרינולוגים
ד''ר מאיה איש שלום03/12/2021אני אנדוקרינולוגית מבוגרים לכן לא אוכל לענות לשאלתכם
מציעה לפנות לפורום של אנדוקרינולוגים ילדים
בריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם לכבד לייצר סוכראמירה02/12/2021
שלום דר מה גורם לכבד לייצר סוכר הגם שבמחזור הדם יש די והותר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינסולין מדכא ייצור סוכר ע"י הכבד
ד''ר מאיה איש שלום03/12/2021אנסולין מדכא יצור סוכר ע"י הכבד, כשיש תנגודת לפעילות האנסולין ברמת הכבד למשל בנוכחות עודף משקל/כבד שומני אז יש יצור מוגבר של סוכר ע"י הכבד גם בנוכחות רמות סוכר תקינות/מוגברות
ירידה במשקל מפחיתה את התנגודת לאנסולין ואת הכבד השומני גם הפחתת צריכה של פחמימות ואלכוהול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אוזמפיק במזרקאליהו02/12/2021
האם אפשר להשתמש בכמות העודפת במזרק (לאחר 4 הזרקות) האוזמפיק כדי לחסוך עלויות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן להשתמש במזרק 6 שבועות
ד''ר מאיה איש שלום03/12/2021בהחלט לפי העלון הישראלי ניתן להשתמש במזרק 6 שבועות לפי האמריקאי 8 שבועות. אם המזרק נשמר בקרור נראה לי שניתן 8 שבועות. במזרק הראשון של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 במזרק של 0.5 ו1 מג' יש 4 מנות בכל מזרק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת גלוקומין מינימלית על תנגודת לאינסוליןיעל01/12/2021
שלום ד"ר
ציינת שהשפעת גלוקומין היא מינימלית על תנגודת לאינסולין והוא בעיקר מפחית סוכר בכבד. האם ישנם כדורים או זריקות שנחשבים יותר יעילים לתנגודת לאינסולין?
ספורט בגלל אסתמה קשה אני לא יכולה כבר לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש עודף משקל כל תרופה שתורמת לירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום01/12/2021ישנו כדור בשם אקטוס הבעיה שהוא גורם לעליה בתאבון ובמשקל לכן לא יהיה הבחירה האדאלית
אם יש עודף משקל כל תרופה שתורמת לירידה במשקל למשל אנאלוגים לGLP1 יכולים לסייע בהפחתת משקל ובהפחתת תנגודת לאנסולין בעקבות הירידה במשקל
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק מחוץ למקרר והאם ניתן להשתמששואלת30/11/2021
חבילה סגורה שהייתה איתי ברכב למשך 3-4 שעות לצד בקבוק קרח וקופסת עוף קפוא. נגעתי בה כשהגעתי והייתה קרה.
האם ניתן להשתמש?
אם אני לא טועה היו 20 מעלות בחוץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזמפיק מחזיק מעמד בטמפ' של עד 25 מעלות
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2021אוזמפיק מחזיק מעמד בטמפרטורה של עד 25 מעלות 6 שבועות מחוץ למקרר כך שניתן להשתמש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין ותנגודת לאינסוליןיעל29/11/2021
שלום ד"ר
ראיתי שציינת שגלוקומין לא משפר נוירופתיה במקרה של תנגודת לאינסולין בנוכחות סוכר תקין. אני שאלתי האם כדאי להוסיף לגלוקומין אחד עוד גלוקומין ביום כי הנוירופתיה אצלי התגברה וסוכר עם גלוקומין 1 75 ואובחנתי לפני 12 שנים עם לאחר העמסת סוכר.
האם גם איזון מקסימלי של התנגודת לאינסולין לא קריטי מבחינת מניעת נוירופתיה עתידית במקומות נוספים?
והאם תנגודת לאינסולין נחשבת לטרום סוכרת? כי קראתי שטרום סוכרת כן עלולה לגרום לנוירפתיה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההשפעה של מטפורמין על התנגדות לאינסולין
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2021אכן טרום סוכרת יכולה לגרום לנוירופטהי הדרך הטובה ביותר להפחית תנגודת לאנסולין היא ע"י פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות שמעלות את הפרשת האנסולין ובעקבות רמות אנסולין גבוהות את התנגודת...
ההשפעה של מטפורמין על התנגודת לאנסולין היא מנמלית הוא בעיקר מפחית יצור סוכר ע"י הכבד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בבדיקת סוכר סיבהורדה29/11/2021
שלום דר
עקב תרומבוזה אושפזתי שבוע נהדק סוכר 111
כאשר תמיד היה תקין 86 85 מה נסיבה ליליה ומה עלי לשנות תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטרס יכול להביא לעליה בערכי הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2021סטרס יכול להביא לעליה בערכי הסוכר. אולי גם שינית תזונה אכלת יותר פחמימות היית פחות פעילה מבחינת גופנית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוזמפיק לחולת סכרת נעוריםיונית29/11/2021
בוקר טוב לאימי יש סכרת נעורים מגיל קטן קשה לה לרדת במישקל יש אפשרות שתקבל את האוזמביק לפעמיים יש לה סוכר שהוא מעל 350 ואז היא מזריקה אינסולין וזה מסתדר היא מאוזנת למרות הסוכר הגבוה שיש לה כפעמיים בשבוע החמת לא מורגשת אצלה הזריקה לפי מה שהבנתי יכולה לעזור לה מאוד בכל זאת מה הסכנה עם יש כזאת בכלל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזריקה לא תעזור לה לאזן את רמות הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום30/11/2021בעקרון הזריקה לא תעזר לה לאזן את רמות הסוכר (בהעדר תפקוד של תאי בטא בלבלב) אבל כן יכולה לעזור לה לרדת במשקל. כדי לתת לה את הזריקה לירידה במשקל היא תזדקק לטופס 29ג ואשור משרד הבריאות ותאלץ לשלם מחיר מלא. חשוב יהיה להמנע מבחילות והקאות או שלשולים שיכולים להגרם מהתרופה כי הללו מעלים את הסכון שלה לחמצת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו דרך יש להימנע משלשולים הקאןת וחמצת תוך כדי שמוש באוזמפיק
יונית01/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעזרת העלאה מאוד הדרגתית של המינון
ד''ר מאיה איש שלום01/12/2021בעזרת העלאה מאוד הדרגתית של המנון (לרב בקליקים) ולא להעלות אם יש בחילות כאבי בטן או שלשולים אפילו קלים. לשקול הורדת מנון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת/סכרת סמויה לאור תוצאות בדיקות דםסמי29/11/2021
שלוםרב!
בן 76 בריא בד"כ .בגלל אמא ז"ל ואח יבדל לחיים ארוכים חולי סכרת הנני מבצע מעקב שנתי אחר רמת הסוכר.
בין השנים 2016-2020 רמת הסוכר הממוצעת שלי בצום של לפחות 8 שעות היא 115(בין 110 ל 120) ורמת ה A1C הממוצעת היא 5.5 (בין 5.4 ל 5.7).
השבוע בצעתי לבקשת רופא משפחה חדש בנוסף לבדיקה בצום ו A1C גם בדיקת העמסת סוכר 75mg. להלן התוצאות:
רמה בשעת 0 115. רמה שעתיים לאחר שתיית הגלוקוז - 125. 5.5-A1C
האם התוצאות מאששות לחלוטין את המסקנה שאין לי סכרת , טרום סכרת או סכרת סמויה?
בתודה ובברכת בריאות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות הסוכר בצום מחשידות לטרום סוכרת
ד``ר מאיה איש שלום30/11/2021רמות הסוכר בצום מחשידות לטרום סוכרת, בעקרון בכדי לודא שאין טרום סוכרת, עדיף בהעמסה לבדוק רמת סוכר אחרי שעה של העמסה (אמנם זו לא הבדיקה המקובלת בקופה). אם רמת הסוכר בצום מאז ומעולם היתה מוגברת יתכן ויש לך סוכרת מונוגנטית מסוג MODY2 שלא מחייבת טפול פרט להקפדה על פעילות גופנית סדירה וצמצום צריכת פחמימות כי הסכוי לסבוכים הוא קטן.
אפשר לשקול חבור חד פעמי למד סוכר רציף בכדי להבין טוב יותר את ההתנהגות של הסוכר במשך היממה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם במד סוכר ביתי
סמי.01/12/2021רוב תודות על מענה המהיר. בהמשך לתשובתך בצעתי הבוקר בדיקת דם במד סוכר ביתי בתוצאות כדלקמן: בצום של8.5 שעות.שעת 0- 125. שעה לאחר ארוחה (תחליף לגלוקוז) שכללה: חצי פרוסת לחם עם כ 30 גרם גבינת קצקבל, יוגורט המכיל כפית סוכר, חצי בננה וקפה עם שתי כפיות סוכר.התוצאה- 125. שעתיים לאחר הארוחה התוצאה-116. איני יודע אם מאז ומעולם הייתה לי רמת סוכר מוגברת בצום.אחת זכורה לי מגיל 40 בגובה 106 כשהטווח העליון של הנורמה היה 120. אציין כי איני בעל עודף משקל ואני שוחה 2 ק"מ באופן קבוע כ4ימים בשבוע.משתדל גם להקפיד בתזונה. אודה על התיחסותך לממצאים ולמידע הנל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך מדדי סוכר מעולים לגילך ולא הייתי נלחץ כלל
אודי01/12/2021שלום לך סמי
הבט לענ'ד בגיל 76 יש לך מדדים נהדרים!
ככל שחולפות השנים הגוף הופך יותר ויותר פחות רגיש לאינסולין וגם הפרשת האינסולין הופכת מועטה יותר
זה טבעי לגמרי! האורגניזם מתבלה יש דרמטית פחות מסת שריר וכו
ככל שצועדים עמוק לגילאים מבוגרים יותר אוספים על הדרך מחלות גם אם עושים הכל לפי הספר! תזונה ספורט וכו
השלד כבר לא מה שהיה השמיעה לא משהו ובלי משקפיים אין בכלל על מה לדבר
יש לך מדדי סוכר מעולים לגלך! לא הייתי נלחץ כלל וגם לא משנה שום דבר באורחות החיים
אינך בעל עודף משקל
אתה פעיל גופנית ואוכל מאוזן מה עוד נותר לעשות? תכלס כלום
זכור.עם השנים כולם הופכים להיות פחות רגישים לאינסולין
אנשים מקבלים סוכרת קשה כבר בגילאי 30!
ואתה בגילך עם סוכר מעט מוגבר בצום ???So what* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הערך בצום בהחלט על גבול הסוכרת
ד''ר מאיה איש שלום03/12/2021הערך בצום בהחלט על גבול הסוכרת אך אחרי האוכל תקין. גם אם מדובר בסוכרת היא קלה. מסכימה עם אודי שעם הגיל תפקוד תאי הבטא בלבלב שמפרישים אנסולין יורד, מסת השריר יורדת מסת השומן עולה ולכן יש תנגודת לאנסולין
אפשר לשקול טפול במטפורמין בערב להורדת הסוכר בצום.
וחשוב כמובן להקפיד לא להפריז בפחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרימת נזק עצבי או החמרת נוירופתיהשירלי28/11/2021
שלום
יש לי סוכרת מאוזנת ונוירופתיה קלה שהיתה רק בזרוע ימין. עקב כאבי שרירים מפיברומיאלגיה אני הרבה עם כרית חשמלית שהיא כמו בקבוק חם רק קצת פחות חמה על הרבה אזורים בגוף. האם אני עלולה לגרום לעצמי נזק עצבי או להגרום לעוד אזורים עם נוירופתיה אם כל יום במשך שעות אני עם פד החימום במשך חודשים?
הייתי מקפידה על טמפרטורה לא גבוהה מדי
ד''ר מאיה איש שלום28/11/2021לא ככל הידוע לי..אז זה לא תחום עסוקי. היתי מקפידה על טמפרטורה לא גבוהה מידי שלא תגרום לכויות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סכרת ובדיקת שתןליסה27/11/2021
שלום
אני מזה 6 שנים במצב טרום סכרת ובכל בדיקת דם שגרתית רופא המשפחה מוסיף לי גם בדיקת שתן שיוצא תקין
לשם מה מיועד בדיקת שתן חוץ ממעקב סכרת
האם יש עוד סיבות נוספות לעשות בדיקת שתן כל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטרום סוכרת יכול להופיע חלבון בשתן
ד''ר מאיה איש שלום28/11/2021בעקרון אני לא מכירה סיבה אבל אולי כדאי לשאול את רופא המשפחה
בטרום סוכרת יכול להופיע חלבון בשתן אז אם הוא בודק מיקרואלבומין בשתן יש לך לכך הצדקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירוגלובולין Ab מוגברחוה .גיל - 76.27/11/2021
תוצאה בבדיקת הדם -227.פי 5.5 מהמקסימום המותר.שאר בדיקות הדם הקשורות בבלוטת התריס(כולל תירוגלובולין) תקינות.על מה זה מצביע,ומה עלי לעשות? אציין כי אני חולת סוכרת סוג 1.מאוזנת.(A1C אחרון - 6.9).נוטלת 1 אלטרוקסין ביום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
ד``ר מאיה איש שלום27/11/2021בסהכ מעיד על כך שיש תת פעילות של בלוטת התריס. נעזרים באנטיתרגולובולין ככלי למעקב בחולים אחרי ממאירות של בלוטת התריס אבל בחולים עם תת פעילות של בלוטת התריס אני לא רואה שום סיבה קלינית לבדוק את הרמה שלו. הוא מבטא פעילות אוטואמונית (של מערכת החסון) כנגד בלוטת התריס (ידוע - את מקבלת אלטרוקסין)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)