מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר בין נטילת גלוקומין וכאבי ראש יום יומייםשרית15/10/2021
שלום רב,
אני נוטלת גלוקומין כשנה וחצי. אני משחזרת עכשיו שפחות או יותר מאז התחלת נטילת התרופה התחלתי לסבול מכאבי ראש יום יומיים. בעוצמה נמוכה בינונית. האם נטילת התרופ האכן עשויה לגרום לכאבי ראש ? האם יש טיפול תרופתי אחר שלא גורם לכאבי ראש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב ראש הוא תופעת לוואי לא שכיחה של מטפורמין
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2021כאב ראש הוא תופעת לואי לא שכיחה של מטפורמין, אפשר לנסות להפסיק למספר ימים לראות אם אכן יש קשר. אם כאב הראש לא חולף מציעה לפנות להמשך ברור אצל רופא המשפחה/נוירולוג
אם כאב הראש מעיר משינה בלילה מציעה לפנות לברור בהקדם
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במזרק 1 מג אומפוזיקרויטל פרפרי15/10/2021
קיבלתי בטעות מזרק 1 מג , כשאמורה להתחיל עם 0.25 מג. האם אפשר לכוון את המזרק לפחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
0.25 זה 19 קליקים ויש להתחיל ב5 קליקים
ד''ר מאיה איש שלום15/10/20210.25 זה 19 קליקים. אני נוהגת להתחיל ב-5 קליקים וכל שבוע להעלות ב5 קליקים אם אין תופעות לואי כגון כאבי בטן שלשולים הקאות או עצירות אך מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של תת פעילות נשירת שיער וכו'רוית15/10/2021
האם tsh 5, כשt4 תקין יכול להסביר לחץ דם נמוך של 80 ומשהו על 50 ומשהו?ותסמינים כמו נשירת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת פעילות של בלוטת התריס מביאה לעליית לחץ הדם
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2021לא סביר..דווקא תת פעילות של בלוטת התריס מביאה לעלית בלחץ הדם. צרי לחפש סיבות אחרות
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
חוץ מזה שתפקודי התריס שציינת נחשבים לרב כלא גורמים לתסמינים ומחייבים טפול רק לקראת הריון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת אישור מהפסייכאטרית ומה עושים הלאהNIV NAHUM15/10/2021
הרופאת משפחה אמרה שצריך אישור מפסיכיאטר לזריקה והפסיכיאטרית לא מסכימה לתת אישור מה עושים?
אם הפסיכיאטרית לא מאשרת זה בעייתי לקחת
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021אם הפסיכיאטרית לא מאשרת זה בעיתי לקחת. מציעה לברר עם הפסיכיאטרית מדוע היא לא מאשרת אני מניחה שיש לה סיבה רפואית מוצדקת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול UFCעדי15/10/2021
האם צריך להתבצע עם או בלי חומר משמר?
לקורטיזול אין צורך בחומר משמר
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021לקורטיזול אין צורך בחומר משמר
יש צורך בחומר משמר באסוף ל5HIAA מטנפרינים וכן אוקסלט צטרט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית חם כתוצאה מלקיחת אוזמפיקדוד שטרן15/10/2021
ישלי BMI של 31
התחלתי לקחת אוזמפיק 0.25 ביום שני האחרון.
אתמול קיבלתי קלקול קיבה רציני והחם עלה עד 39.5 מעלות.
לקחתי אדוויל להורדת חם שעזר במידה מסויימת. כיצד על לנהוג-אני בקשר עם הרופא כל 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייתכן שהיה זיהום בדרכי העיכול
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021עוד לא נתקלתי בחום מאוזמפיק יתכן שהיה זהום בדרכי העכול אם השלשולים והחום נמשכים כדאי גם לשלול קורונה וגם לבצע תרבית צואה לחיידקים ופרזיטים.
לגבי חדוש התרופה לא היתי מחדשת כל עוד יש תסמינים היתי מנסה להשיג את הרופא המטפלת ובחלוף הכל שוקלת לחדש במנון נמוך למשל 5-10 קליקים. 0.25 זה 19 קליקים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר ומה זה אומרעמית13/10/2021
היי,
ביצעתי בדיקת דם ויצא גלוקוז 112.
לאחר חמישה חודשים ביצעתי העמסת סוכר 50, לאחר צום של 8 שעות.
בבדיקת הדם לפני התמיסה יצא גלוקוז 95, ולאחר שעה יצא 198.
שאר הערכים הקשורים לתחום יצאו תקינים בבדיקות דם.
יש לציין שבבדיקה הראשונה הייתי לאחר פציעה משביתת ספורט ולפני ניתוח רציני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפוי שיפור בחזרה לפעילות גופנית סדירה וצמצום צריכת פחמימות
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021אם הבדיקות נעשו סביב ניתוח, או אחרי תקופה ארוכה שהיית פעיל זה מסביר את התוצאות הסוכר בצום בבדיקה הראשוני מוגבר במידה קלה בשניה בנורמה אך על הצד העליון. בהעמסה לאחר שעה מוגבר. צפוי שיפור בחזרה לפעילות גופנית סדירה, ובצמצום צריכת פחמימות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לפורום מעולה ותודה למאיה איש שלוםמיקה ברונשטיין13/10/2021
פורום מעולה תודה מיוחדת לד״ר מאיה איש שלום , על הזמינות ומהירות התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט לא מובן מאליו
אודי13/10/2021מצטרף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על הפרגון וההערכה מרגש ומחמם את הלב
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021תודה לשניכם על הפרגון והערכה. מרגש ומחמם את הלב
סופש נעים
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין שינוי בהרגלי אכילה או פעילותמיקה ברונשטיין13/10/2021
אין שינוי בהרגלי אכילה או פעילות. ממשיכה לשחות 4פעמים בשבוע 1קמ.אנסה להחליף תרופה או להעלות את המינון של טרוליסיטי
כרגע אין בארץ מינון גבוה יותר מ1.5 מ"ג של טרוליסיטי
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021תודה על הפרגון
כרגע אין בארץ מנון גבוה יותר מ1.5 מג' של טרוליסיטי
אז אפשר לנסות אוזמפיק אולי יעוץ דיאטנית ולהוסיף פעילות של תנגודת (כמו משקולות קלות) אם ניתן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס 29ג' מאנדוקרינולוג וסירוב לקבלאסף13/10/2021
שלום, כתבתי כאן לפני כחודש. קיבלתי אוזמפיק 0.25 למשך חודש וזה היה כמו תרופת פלא עבורי, לא רק הירידה במשקל, המחשבות על אוכל פסקו וכך גם הפרעת האכילה. אחר כך לא הסכימו לתת לי שוב מרשם בגלל משרד הבריאות. כשכתבתי לך ענית שאני יכול ללכת לאנדוקרינולוג שיתן טופס 29ג' מנומק. קבעתי תור לרופא הראשון שהיה פנוי (התורים ארוכים מאוד) שהיה ברחובות. היום הלכתי אליו ולצערי הוא מיד אמר שאין דבר כזה ומשרד הבריאות לא מאשר.
אמרת שרוב האנדורקינולוגים נותנים תופס כזה, האם את יכולה להפנות אותי לאנדוקרינולוג ספציפי שיתן את הטופס? חבל לי לקבוע שוב תור לעוד חודש(ים) קדימה ולנסוע רק כדי ליפול שוב על מישהו שלא יתן...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטוחה שתוכל למצוא אנדוקרינולוג בקופה שיוכל לעזור
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021מרבית האנדוקרינולוגים נותנים ומשרד הבריאות מאשר..כדאי לדעת גם לאיזה בית מרקחת לפנות שיאשר מהר
אני גם עוסקת בזאת אבל אני בטוחה שתוכל למצוא אנדוקרינולוג בקופה שיוכל לעזור
מקוה שבחודשים הקרובים התרופה תרשם בארץ ואז לא יהיה צורך ב29ג'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ערכי הסוכר של בן 77 מאוזניםמיטל13/10/2021
שלום
אבא שלי בן 77 מזה שנים מוגדר כחולה סכרת בגלל שיש לו בעיה בכליות הוא לא לוקח כדורים כגון גלוקומין מזריק רק אינסולין בכל בדיקת דם יוצא לו רמת הגלוקוז בצום מתחת למאה והמגלובין המסוכרר נע בין 7.6 ל 8.3 מעניין מאוד שרמת הגלוקוז לא תואם לערך של ההמגלובין האם בכל זאת הסוכר שלו מוגדר כמאוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייתכן שעליות הסוכר הן בעיקר אחרי האוכל
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021יתכן שעליות הסוכר הן בעיקר אחרי האוכל.
בעקרון גם באי ספיקה כליתית יש היום תרופות שניתן לתת פרט לאינסולין שלא מסכנות בהיפגולקמיות
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דםרותם12/10/2021
שלום רב,
בת 68 ברקע סכרת, יתר לחץ דם, מחלת כליות כרונית ואדנומה באדרנל השמאלי וזפק רב קשרי שפיר עם פעילות יתר בבלוטת התריס.
תוצאות בדיקת דם הדגימו:
urea 51
createnin 1.23
sodium 139
אשלגן 4.3
renin direct 94.5
aldosterone upright 10.2
aldosterone/renin radio b 0.1
תפקודי כבד תקנים.
אודה להסבר מה הכוונה של הרנין והאלדוסטרון.
לאחרונה לחץ דם לא מאוזן, סוכר כן מאוזן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלחים תקינים והתפקוד כלייתי ירוד במידה קלה
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2021המלחים תקינים התפקוד כליתי ירוד במידה קלה. צריך לראות את הערכים במהלך השנים אם יציב זה טוב.
לגבי היחס אלדוסטרון רנין הוא לא מחשיד שהאדנומה מפרישה אלדוסטרון.
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי שיפור איזון לחץ הדם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק וזנואט שימוש ביחדדורית12/10/2021
3 חודשים מזרחקה אוזמפיק 2 כדורי זנואט,
ערכי הסוכר ירדו פלאים
היום לחברה שקיבלה אוזמפיק,נאמר שאסור לקחת גם זנואט,והוחלף לה הכדור.
אני דואגת מאוד אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מצאו תועלת בשילוב במינון הגבוה של האוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2021זה לא שאסור לקחת לא מצאו תועלת בשלוב במנון הגבוה של האוזמפיק בשלוב עם ג'נואט כי ההשפעה של האוזמפיק משמעותית יותר מהג'נוביה בהורדת רמות סוכר. במנון נמוך של אוזמפיק אני כן רואה הגיון (לא מבוסס מחקרים) לשלב . במנון גבוה אני מפסיקה ג'נואט ונותנת מטפורמין/גלוקומין במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבס וחום דרכים לבירורדקלה12/10/2021
שלום דוקטור
לבני יש אבחנה של גרייבס .מזה שבוע יש לו חום והוא מאושפז בבית חולים והם לא יודעים האם זה תירוטקסיטוזיס או מחלה זיהומית שגרמה למחלת הגרייבס לצאת מאיזון .האם יש דרכים לברר את זה ,האם מיפוי בלוטת התריס יכול לעזור ?האם המיפוי יכול להזיק ? . הזכירו משהו שאולי יתנו לוגול ,האם זה יכול לעזור אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוגול יכול לסייע באיזון בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021אם אין מחשבה שמדובר בדלקת של בלוטת התריס אז המפוי לא יתרום. לוגול יכול לסייע באזון בלוטת התריס אך יש להיות זהירים עם המנון.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופות בהזרקה מטרוליסיטי לאוזמפיקמיקה ברונשטיין11/10/2021
Trulicity1.5פעל טוב שנה וחצי. מזה 10חודשים למרות ההזרקה ושמירה קפדנית על דיאטה ערכי הסוקר בצום עולים עד 140. האם רצוי להחליף לozempic.מאז ינואר וחיסון הקורונה הופר האיזון. עדיין באוגוסט hba1c היה 6.1 אבל הערכים הגלו קומטר עולים כל הזמן . ממוצא של 110-117 היום 130-140. אני מודדת כל יום בצום בבוקר ומנהלת רישום מדויק וכן לגבי המזון.יש גם עליה מתונה במשקל כ3קג.אני בת 74 שוקלת73קג גובה 1.63.
אפשר בהחלט לנסות לעבור לאוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021אפשר בהחלט לנסות לעבור לאוזמפיק התרופה קצת יותר פוטנטית הן בהורדת משקל והן בהורדת A1C. יתכן שהעליה בערכי הסוכר קשורה בעליה המתונה במשקל. האם שינית משהו בתזונה או בפעילות גופנית? לגבי השפעת חסון קורונה אין עדין הוכחות שיש לחסון השפעה. לוירוס הקורנה יש השפעה ישירה שלילית על תאי הבטא בלבלב
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)