מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלוקומטר לעומת בדיקת דםליסה18/11/2021
שלום
אם הגלוגומטר מראה ערך גבוה של סוכר מעל מאה גם בבדיקת הדם הערך אמור להיות מעל 100 אני רוצה לעשות בדיקת דם לגלוקוז בבוקר בבדיקה ביתית הערכים נעים בין 108 ל 114 חוששת מסכרת
אז בטוח גם בבדיקת הדם יצא לי בסביבות הערכים שציינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים שציינת מחשידים לקיום טרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2021הערכים שציינת מחשידים לקיום טרום סוכרת ולא סוכרת. בכדי לקבל תמונה מלאה מציעה לבדוק סוכר גם שעה אחרי האוכל ערך של עד 155 הוא תקין. מעל 155 ומתחת ל200 הוא טרום סוכרת.
בכל מקרה הפחתת צריכה של פחמימות פעילות גופנית סדירה יכולים למנוע התקדמות לסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיה בכלל, ולילית בפרטיעל17/11/2021
שלום
האם באנשים שאינם מוגדרים כחולי סוכרת יכול להיות מצבים של היפוגליקמיה בכלל, ולילית בפרט?
והאם התיאור של הזעה בלילה במקרה של היפוגליקמיה זו הזעה בכל הגוף או אפילו רק בראש ופלג גוף עליון?
ואדם שמתעורר בלילה מזיע מאוד (בדיקות דם כלליות תקינות), האם צריך לחשוש שמדובר בנפילת סוכר גם אם אינו סוכרתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפולגקמיה לרוב מלווה בתסמינים נוספים
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2021היפוגלקמיה לרב מלווה בתסמינים נוספים פרט להזעה למשל רעד רעב חולשה קשה.
הזעות שהן מקומיות בחלק מהגוף זו לרב הפרעה שקשורה להזעת יתר ניתנת לטפול באופן מקומי או תרופתי
אם קיימת הזעת לילה שמחייבת החלפת מצעים/פיג'מה כדאי לפנות לרופא המשפחה להמשך ברור. אם זה התסמין היחיד פחות סביר שקשור להיפוגלקמיה
אם עולה חשד כזה אפשר להתחבר למד סוכר רציף
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזו רמת סוכר זה נחשב להיפוגליקמיה
יעל22/11/2021באופן כללי באנשים שאינם סוכרתיים מה הסיבות שיכולות לגרום להיפוגליקמיה?
ולגבי ההזעה, שאם קיימת הזעת לילה שמחייבת החלפת מצעים וכו' כדאי לעשות בירור.
האם הזעה בראש ובצוואר בעיקר, שזה מחייב החלפת ציפית של כרית, נחשב להזעת לילה שיכול להיות על רקע רפואי או שכשיש בעיה רפואית זה גורם להזעה בכל הגוף כולל ידיים ורגליים?
מאיזו רמת סוכר זה נחשב להיפוגליקמיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמת סוכר מתחת ל70 נחשבת היפוגלקמיה בסוכרתיים
ד''ר מאיה איש שלום24/11/2021רמת סוכר מתחת ל70 נחשבת היפוגלקמיה בסוכרתיים. באנשים שאינם סוכרתיים רמה מתחת ל55 מחייבת ברור. לגבי הזעה אם היא מקומית פחות מחשידה לבעיה ססטמית ככל הידוע לי. זה לא חום עיסוקי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון, ודחיית מנהאדי16/11/2021
הי ד״ר איש שלום.
תודה על המידע המפורט שאת מעניקה כאן.
אני נוטל אוזמפיק לירידה במשקל. אחרי 4 הזרקות של 0.25 (מזרק תואם) הזרקתי מנה כפולה, כדי להעלות המינון ל-0.50. בינתיים ירדתי כ-4 קג ומרגיש נפלא.
במהלך כל השבוע מאז העלאת המינון סבלתי מבחילות, ולקראת ההזרקה הנוספת תפסתי כנראה קלקול קיבה או וירוס עם סימפטומים דומים.
אודה על עצתך:
1. האם להשאר במינון הגבוה יותר (0.50)? (נותרו לי 2 מנות במזרק 0.25)
2. האם לדחות את המנה בגלל הוירוס?
3. יום לפני ההזרקה הבאה אני אמור לשהות בחול למשך שבוע. האם להזריק את המנה לפני הנסיעה? או עדיף לדלג על שבוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליצה למטופליי לדחות את המנה הבאה
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2021מציעה להוועץ עם הרופא שהמליץ על התרופה
בעקרון אני ממליצה למטופלי לדחות את המנה הבאה כל עוד הם משלשלים או מקיאים ואז מפחיתה מנון
אפשר למשל לרדת ל0.25 ובהזרקה השניה באותה פעם 5 או 10 קליקים במקום מנון מלא של 0.25 נוסף ואז יהיה מנון נמוך יותר מ0.5 באותה הזרקה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המענה המהיר
תומס20/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בעניין בדיקת סוכר בצוםרון16/11/2021
שלום
1. כמה זמן צריך צום לבדיקת גלוקוז בדם?
2. האם צום ארוך יותר משמונה שעות עלול לגרום לכך שהתוצאה תהיה גבוהה יותר?
א"כ איך מתייחסים לתוצאה קצת מעל 100 אם היה צום של 12 שעות למשל?
3. האם סטרס משפיע על תוצאות בדיקת גלוקז בדם בצום?
4. האם הפרעות בשינה או חוסר שינה משפיע על תוצאות בדיקת גלוקוז בדם בבוקר? א"כ לאיזה כיוון? לגבוה יותר או נמוך יותר? ואיך מתייחסים לזה?
כל השאלות מתייחסות לבדיקה במכשיר ביתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צום ממושך בהחלט יכול להביא לעליה ברמת הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2021צום ממושך בהחלט יכול להביא לעליה ברמת הסוכר, סטרס וחוסר שינה גם מביאים לעליה ברמת הסוכר
המוגלובין מסוכרר שמשקף ממוצע של ערכי הסוכר במשך 3 חודשים יכול לספק מידע נוסף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רמת הסוכר שלה ממש גבוההדנה15/11/2021
שלום
אימא שלי בת 73 מזה שנים יש לה סכרת מטופלת בגלוגומין לוקחת 3 פעמים ביום ומזריקה אינסולין בסגלר בלילה לפני שבוע עשתה בדיקת דם הגלוקוז יצא לה 98 המגלובין מסוכרר 8.4 הכולסטרול 131 טריגליצרידים 59 כולסטרול טוב 54 כולסטרול רע 65 בנוסף יש לה לחץ דם מטופלת בכדור דרלין פעמיים ביום
האם רמת הסוכר שלה ממש גבוה?
האם כדאי לעבור לסוג אחר של אינסולין שנשאר בגוף להרבה שעות ?
האם הרמה הגבוהה של המגלובין מסוכרר יכול לתרום לעלייה בלחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הערך יכול להטעות את הערך של ההמוגלובין המסוכרר
דנה15/11/2021שכחתי לציין שההמגלובין אצלה 11.5 האם הערך יכול להטעות את הערך של ההמגלובין מסוכרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות מדידת סוכרגיא15/11/2021
שלום, האם יש אפשרות למדידת סוכר ללא דקירה באצבע, ומדוייקת לפחות באותה מידה, והאם קופות החולים מספסדות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגיא
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2021ישנן מדי סוכר רציפים לגבי הדיוק זה משתנה ממכשיר למכשיר וגם מאדם לאדם. הם מסובסדים ע"י הקופות במקרים של סוכרת מסוג 1, ולאחרונה בקופת חולים מאוחדת בחולים עם סוכרת מסוג 2 שמזריקים מספר זריקות אינסולין ליום. אחת הטכנולוגית פריסטייל לברה בעלות פרטית עולה כ500 שח לחודש בהשואה לאחרות שהן מעל 1000 שח לחודש
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים שומן וכדורות15/11/2021
אני קצת מבולבלת אשמח אם תעזרי לי להבין יותר טוב יותר דר יקרה
אכילת פחמימות גורמת לעלייה חדה ברמות הסוכר וגם להפרשת אינסולין מוגברת אולם הדעה הרווחת שאם מצרפים לפחמימה שומן או חלמון מאיטים את קצב פירוקה וכך ממתנים את עליית הסוכר אולם לאחרונה שמעתי הסבר בסרטון ברשת על ידי רופא אמריקאי שדוגל בתזונה קטוגנית שצרוף של חלבון לפחמימה גורם להפרשה כפולה ומכופלת של אינסולין יותר מאשר כל אחד מהם בנפרד
לדוגמא פיצה בשל השילוב של הגבינה עם הבצק או פסטה בולונז בשל השילוב של הפסטה עם הבשר
כלומר לא כסברה הרווחת שנים רבות שתוספת חלבון או שומן גורם להאטה הן בכניסת הסוכר והן בהפרשת האינסולין נשמע מעט הגיוני כי גם החלבון זקוק לאינסולין לשם פירוק והובלה לתאים אבל איני אשת מקצוע ולכן אודה מאד לתשובת המקצועית והמלומדת
רק אציין שאני בעלת תנגודת קלה לאינסולין אולם ערכי סוכר תקינים תודה לאל עקב פעילות גופנית הפחתת פחמימות ושמירת משקל מוקפדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרות
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2021הנושא ששאלת לגביו בהחלט שנוי במחלוקת לגבי השפעת שלוב חלבון ופחמימה. יתכן שעלית הסוכר נמנעת באמת בגלל גרוי להפרשה מוגברת של אינסולין. מחקר קטן שנעשה לאחרונה הראה שאכילה של שומן עם חלבון חצי שעה לפני צריכת פחמימה (למשל חביתה עם פרמזן) הפחית את רמות הסוכר בצריכת פחמימה חצי שעה לאחר מכן (פסטה). דיאטה קטוגנית שנויה במחלוקת כי היא כרוכה בצריכה של הרבה שומן וכ20% מהאוכלוסיה סופגים למשל כולסטרול ביתר ועשויים לפתח רמות מוגברות של כולסטרול בעקבות צריכת יתר. אין מספיק מידע לגבי הבטיחות הקרדיוסקולרית של תזונה שכזו ומעל הכל לדעתי קשה להתמיד עם תזונה קטוגנית לאורך זמן. יש לה גם אולי יתרונות דלק יעיל יותר למח וללב קטונים בעל אלמנט אנטידלקתי. אני חושבת שיש יתרון לצמצום צריכת פחמימות למי שמסוגל לבצע זאת. דיאטה למשל של 70-100 גרם יכולה לתרום מאוד לאזון רמות הסוכר. אך שוב גם עשוי להיות קשה להתמיד.
פעילות גופנית זה דבר חשוב מאוד וטוב שאת מבצעת
שלוב של שומן ופחמימה בהחלט מעכב ספיגה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לאכול דברי חלב אחרי לקיחת לוסטדרקסעדי15/11/2021
שלום לך דוקטור יקרה אני לוקחת בבוקר כדור יוטירקס על קיבה ריקה ומחכה חצי שעה עד לקיחת כדור ללחץ דם לוסטדרקס 50 מג ואז אוכלת ושותה האם אפשר לאכול דברי חלב אחרי זה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעדי
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2021לא ידוע לי לי שיש סיבה להמנע מחלב אחרי לוסרדקס
בכל מקרה לאחרונה יצאה המלצה של משרד הבריאות להחליף את הלוסרדקס לקנדור בגלל חשש לחומר נלווה לא רצוי.
מציעה לפנות לרופא המשפחה. אין סכנה אך הומלץ להחליף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשינה והורמון גדילהניב14/11/2021
שלום אני לא ישן יותר מחודש האם תהיה ירידה ברמת הורמון גדילה בדם בגלל מחסור בשינה ובכלל האם מחסור בשינה פוגע בהפרשת הורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש תשובה כי אני מודאג
נחום15/11/2021לא ישן יותר מכמה חודשים וכואב לי הראש חושב שיש נזק נירולוגי שמונע הפרשת הורמון גדילה כי אני הולך לחדר כושר להרים משקולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום16/11/2021אם יש הפרעת שינה וכאבי ראש כדאי לפתור אותם וגם אם זמנית היתה ירידה כלשהי בהרפשת הורמון גדילה היא תשוב לנורמה כאשר הפרעת השינה תפתר. זו לא סיבה לקבל הורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קליניתעדי14/11/2021
האם לtsh5.1 יש משמעות קלינית בהנחה שהריון לא מתוכנן כרגע, והאם זה יכול להסביר עלייה קלה במשקל? t4 17. תודה רבה
לרוב לא מסביר עליה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום14/11/2021לרב לא מסביר עליה במשקל.
אם הריון לא על הפרק אז לרב מקובל לעקוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ביתי למדידת סוכרדנה14/11/2021
עקב טרום סוכרת שהתגלתה לאחרונה התחלתי למדוד סוכר מדי פעם בגלוקומטר. האם עדיף לקנות מחטים בגודל 28, 30 או 32, האם קיים הבדל בדיוק עקב קוטר המחט
צריך פשוט טיפת דם מספיק גדולה
ד''ר מאיה איש שלום14/11/2021לא קיים הבדל בדיוק. צריך פשוט טיפת דם מספיק גדולה
מחט דקה יותר תכאב פחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוזמפיק לירידה במשקל לאחר החלמה של מעל 10 שנים מסרטן בלוטת התריס פפילרילי13/11/2021
שלום רב,
לפני שבוע התחלתי שימוש באוזמפיק לצורך ירידה במשקל ונטלתי 18 קליקים.
לאחר שימוש בתרופה גיליתי שיש התווית נגד לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס.
אציין שלשמחתי המחלה לא חזרה מאז ואני מאוזנת.
שאלתי, האם אסור לי להשתמש בתרופה? או שיכולה לזמן מוגבל של חודש חודשיים?
כמו כן, מהו המינון ההתחלתי הרצוי לצורך ירידה במשקל?
אודה לתשובתך,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי על התוית נגד במקרה של סרטן פפלרי
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2021בעקרון יש התוית נגד במקרה של סרטן מדולרי וזה רק על סמך עדויות במכרסמים אין עדויות לסיכון בבני אדם אך כשמשנה זהירות יש התוית נגד באנשים עם סרטן מדולרי בבלוטת התריס או בקרב בני משפחתם או עם תסמונת MEN2 תסמונת אנדוקרינית שמעלה את הסיכון לסרטן מדולרי
לא ידוע לי על התוית נגד במקרה של סרטן פפלרי.
18 קליקים זה קרוב ל0.25 מג אם נסבל היטב אז זה מינון התחלתי הגיוני. אני לרב מתחילה ב5 קליקים וכל שבוע מעלה ב5 קליקים אם אין תופעות לואי כגון בחילות כאבי בטן או שלשולים אבל מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה להמשיך לקחת לאור ההיסטוריה
לי13/11/2021תודה על תגובתך המהירה🙏🏽
אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי נכון, האם אני יכולה להמשיך לקחת? את ממליצה לאור ההיסטוריה הרפואית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם מדובר בסרטן פפלרי לא פעיל
ד''ר מאיה איש שלום14/11/2021אם מדובר בסרטן פפלרי לא פעיל אני לא רואה סיבה להפסיק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר פענוח אולטראסאונד בלוטת המגןיעלה12/11/2021
שלום
אודה על הסבר הפענוח:
בלוטת המגן לא מוגדלת מרקם לא אחיד.
אונה ימנית- קשריות במבנה ספוגי כ- 4.7-6.8 מ"מ בקוטב תחתון.
אונה שמאלית- מרקם לא אחיד באספקט האחורי קשר סולידי הטרוגני מוגדר היטב כ- 1.1-1.6 ס"מ. מתאים לTR3 נצפה קשר מעורב עם מרכיבים ציסטיים כ- 1.6 ס"מ מתאים ל TR3 נצפה קשר מעורב עם מרכיבים ציסטיים כ1.8-1 סמ מתאים ל tr2 ללא לימפאדנופתיה בצוואר דן"צ
תודה על ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעלה
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2021ישנים קשרים במראה לא חשוד, כלומר סביר שהם שפירים
חלקם גבוליים בגודל לניקור כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לכאבי רגלייםנחום12/11/2021
כואבות לי הרגליים חזק כשאני הולך ברגל האם צריך לעשות צפיפות עצם או בדיקת צפיפות עצם? אפשר תשובה מה עושים?
תגובה לנחום
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2021לרב ירידה בצפיפות עצם לא כואבת ולא מורגשת, אלא אם יש שבר שזה לא מתאים לתסמינים שאתה מתאר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפופרוטאין аגבוהדינה12/11/2021
שלום!
אני בת 58.מטופלת בסטטור.HDLתקין.LDLגבוה מנורמה.לאחרונה התגלה לי ליפופרוטאין a גבוה יותר מפי 2.5.אני מבינה שאין לזה טיפול תרופתי.אך הייתי רוצה לדעת מהי ההתייחסות הרפואית לחולים כמוני?
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2021LPa מהווה גורם סיכון למחלות לב וכלי הדם, אכן אין לו עדין טיפול יעודי אך הטיפול התרופתי היעודי במחקר
כיום מקובל להוריד את רמות הLDL לפי היעד הרצוי בהתאם לגורמי הסיכון
סטטינים שהם הטיפול המקובל לא מורידים LPa אולי אף מעלים מעט אבל בגלל שיש להם תועלת CVS מוכחת הם הטיפול המקובל לעיתים בשלוב עם אזקור (שמעכב ספיגת כולסטרול במעי). כקו שלישי מעכבי PCSK9 מפחיתים רמת Lpa ב20-25% ותורמים קצת להפחתת סיכון קרדיוסקולרי ע"י הפחתת Lpa אך השפעה מינורית מבחינת הפחתת סיכון קרדיסקולרי בעקבות הפחתת LPa, עיקר הפחתת הסיכון קשורה להפחתת רמות LDL בטיפול זה
אם היה לך בעבר ארוע לבבי או מוחי מתנהל כיום בארץ בבתי חולים רבים מחקר על השפעה של תרופה יעודית להפחתת יצור LPa.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך היחידה כעת להישמר היא להפחית
אודי15/11/2021למען האמת המדעית כדאי מאד לציין שניאצין במינונים פרמקולוגים מוריד יפה מאד את רמות הLP(a והופך את המולקולות הדחוסות לגדולות ואווריריות יותר
אך דא עקא שניאצין לא מפחית תמותה בסיכומו של דבר... ואף מעלה את רמות ההומוציסטאין שהוא בעצמו גורם סיכון לא קטן בכלל... וגם גורם לאי סבילות לגלוקוז בהרבה מן המקרים
ועוד אוסיף שיש רופאים פנימיים בכירים בארה'ב שמוכנים להישבע שתזונת דלת פחמימות רדיקלית (קטו) גם מפחיתים את רמתו(הדיווח הוא מנסיונם האישי אבל הייתי שמח לקרוא את זה בשחור על גבי לבן..)
הבעסה הכי גדולה כאן היא שרמות גבוהות שלLP(a הן ב90אחוז מהמקרים משפחתיות גנטיות
ד'ר מאיה לגמרי צודקת
הדרך היחידה כעת להישמר היא להפחית את כל גורמי הסיכון האפשריים בכדי שלא יצורפו לגורם הסיכון הזה באופן סינרגטי
חסד ה' המדע לא שוקד על שמריו לרגע וממנו תגיע בעז'ה הישועה גם בעניין בלתי פתיר זה
נ.ב
ד'ר מאיה לגבי ויטמין B1 שפעם דיברנו אודותיו כאן בפורום את טועה מאד
אבל מכבד אותך ולא נכנס לזה
רופאים אורתודוקסים פחות נותנים דעת על עניין המיקרו-נוטריאנטים
ולא מייגעים עצמם בהבנת מנגנונים מולקולאריים שאין ולא ייתכנו חיים בלעדיהם כלומר ללא רמתם המייטבית
ואחד מהם הוא ויטמין B1 בנגזרתו המסיסה בשומן בשם בינפותימין
שאצל חולי סוכרת או אנשים עם תזונה עתירת פחמימות נמצאים בחסר תת-קליני שלא באמת ניתן לאתרו
ע'כ תיסוף הינו הכרח
אבל לא מתעמת איתך חלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)