מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סף BMI לטיפול באוזמפיקשירי08/11/2021
עקב BMI מעל 30, הרופא אישר לי אוזמפיק. לוקחת בפעם הראשונה, למשך חודש, 0.25. הבנתי מהרוקחת שאפשר לקנות את הזריקה רק אם BMI גבוה מ 30 (או 27, עם מחלות נלוות). השאלה שלי - לאדם עם השמנת יתר, האם הרופא מאפשר לעשות את התהליך כדי להגיע למשקל מטרה והגעה ל BMI תקין? או שברגע שיורדים מה BMI 30 , מפסיקים לאשר את התרופה. אשמח להבין איך זה עובד מבחינת אישורים להמשך קניית התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השמנה היא מחלה כרונית ולכן הטיפול בה הוא כרוני
ד''ר מאיה איש שלום09/11/2021השמנה היא מחלה כרונית ולכן הטפול בה הוא כרוני. אם בעזרת הטיפול משיגים ירידה משמעותית במשקל אז חשוב להמשיך כי הפסקתו תביא לרב לעליה חוזרת במשקל. לכן מקובל להמשיך את הטיפול באופן כרוני גם בכדי לשמר ירידה במשקל שהושגה בעזרת הטיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לרשום לי זרחן בתרופה שאקח עם כדורי סידןNIV NAHUM08/11/2021
שלום יש לי השמנה ואני רוצה לקחת סידן כדי ללכת הרבה שעות ברגל אבל פעם לקחתי וזה הוריד לי את הזרחן בדם האם אפשר לרשום לי זרחן בתרופה שאני יקח עם כדורי סידן? כי דברי חלב משמינים ולא מחזקים עצם כמו תוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסוף אני אוכל 2 גביעי יוגורט רגלית
NIV NAHUM11/11/2021לא צריך תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כבר ניתן לקנות אוזמפיק בבית מרקחת פרטית עם טופס 29 ג' ?מוטי08/11/2021
האם כבר ניתן לקנות אוזמפיק בבית מרקחת פרטית עם טופס 29 ג' ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היום טופס 29ג' נקרא טופס 5
ד''ר מאיה איש שלום09/11/2021בהחלט. היום טופס 29 ג' נקרא טופס 5. לא כל בית מרקחת מתעסק בזה. יש בתי מרקחת שכן הם מעבירים את בקשה לאישור למשרד הבריאות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת שומן מן הכבדאמיר07/11/2021
שלום דר לאחר כמה זמן של הימנעות מאכילה הגוף מכלה את הסוכר ממחזור הדם ואת הגלוקגון מן הכבד ועובר "לשרוף" שומן שנצבר בכבד לצורך אנרגיה?
ברור לי שזה לא מתמטי אבל גם בערך יעזור לי להבין
כמו כן יודגש שמדובר על צום מבוקר מאד תחת פיקוח ושתיית נוזלים(נטולי קלוריות) מרובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית מסייעת לזרז
ד``ר מאיה איש שלום09/11/2021כעבור 20-24 שעות.
פעילות גופנית מסייעת לזרז
מציעה באמת לבצע בפיקוח כדי שלא יהיו סיכונים
אם אתה סוכרתי מסוג 1 היתי נמנעת מכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת סינטרואיד על צוםטליה06/11/2021
ביצעתי בדיקת סוכר בצום של 12 שעות במד סוכר אבל רבע שעה לפני הבדיקה נטלתי כדור סינטרואיד. התוצאה יצאה 88.האם הסינטרואיד שובר את הצום ועלול היה לשבש את התוצאה?
תגובה לטליה
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021לא סביר שנטילת סנטרואיד השפיעה
סוכר בצום 88 נחשב תוצאה תקינה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר, B12 ועודאיילה ר.04/11/2021
שלום
אני בת 52. רזה.
ספירת הדם תקינה MCV 90 המוגלובין 12
ירד בשנתיים מ 13 שהיה רוב השנים. לא דרמטי.
סוכר תקין 72-82 ו HBA1C=5.5 ו 5.7
אני אוכלת הרבה מתוק וסוכר.
בשנה האחרונה יש לי קצת דקירות בקצות הרגליים והידיים
הרופא אמר אולי נוירופתיה ונעשה ליתר בטחון בדיקת B12
בגלל שאני כבר 6 שנים צמחונית ( שאוכלת גם הרבה ממתקים ).
תוצאה B12 תקינה 432 וגם חומצה פולית תקינה.
היתי אצל דיאטנית ואמרה לי שהיות ואני לא אוכלת בשר כבר שנים, ממעטת לאכול ביצים וגם לא לוקחת B12 בכדורים סביר להניח שחסר לי B12 ואולי הבדיקה לא היתה נכונה.
ביצעתי שוב ויצא 394 שזה גם תקין ודומה לרמות של לפני 10 שנים.
אבקש לשאול
1. אני לוקחת 3 פעמים בשבוע מולטי ויטמין של צנטרום רגיל. את הבדיקה ביצעתי ב 8 בבוקר. יום לפני כן לא לקחתי צנטרום אבל יומיים לפני כן, 48 שעות לפני כן לקחתי . כך שהיה בשתי הבדיקות דם.
האם סביר שיש לי מחסור ב B12 למרות שהבדיקה כ 380-400? אולי התוצאה מעוותת מאוד ובעצם יש לי רק 100 או שזה לא סביר?
2. בדיקת הסוכר בד"כ 72-85 בשיא. אבל ה HBA1C מגיע לקצה העליון של הנורמה. האם יכול להיות שאני מפתחת סוכרת מהמתוקים וגם שותה תה עם 2-3 כפיות סוכר וכו'.
תודה רבה
איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינפותימין
אודי04/11/2021שלום איילה
כל שצורכים יותר סוכר כך מכלים יותר מהר את הויטמין B1 שהוא ויטמין הפתח בעיבוד פחמימות הנגזרת המסיסה בשומן של ויטמין B1 תאמין היא "בינפותימין" נעשו עליה מחקרים רבים בתחום הסוכרת בכלל ובעניין הנוירופתיה בפרט
מציע לך בחום ליטול מזה לפחות 4 פעמים ביום (כהמלצת ד'ר אריק ברג) הוא מחולל פלאים אנשים שעשו הכל אבל פשוט הכל ולא נרפאו מנוירופתיה רק בעז'ה ע'י בינפותימין אם יש לך אנגלית טובה תקראי מחקרים ועדויות בגולל וביוטיוב
בהצלחה ובבריאות
נ.ב גם חומצה אלפא ליפואית נותנת תוצאה טובה ברם אין לה את האיכויות הייחודיות של בינפותימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאילה
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021אם לקחת את התוסף יומיים לפני יתכן ובאמת הרמה שנבדקה משקפת את הרמה אחרי התוסף אך היא תקינה
אפשר לשקול בצוע EMG לראות אם יש עדות לנוירופטיה
ואני בכלל חושבת שעדיף לצמצם צריכה של פחמימות בפרט פשוטות גם אין סוכרת כי היא עלולה להתפתח בעתיד
לגבי תוסף B1 אפשר לבדוק רמה שלו.
וחומצה אלפא לפואית שאודי המליץ אני מכירה עבודות בסוכרתיים אך עדין לא הוכחנו שיש לך נוירופטיה והיתי שוקלת בצוע EMG
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, B12, נוירופתיה
איילה ר.06/11/2021תודה רבה
אם אפשר עוד לשאול בקצרה
1. נוירופתיה רואים ב EMG? אמר לי רופא המשפחה שלדעתו יש נויורפתיה של עצבים קטנים שבכלל לא יראו ב EMG ולכן זה לא תמיד בדיקה מועילה.
2. לגבי B12 לא הבנתי. האם עם תוצאה B12 של כ 380 שבוצעה 48 שעות אחרי צנטרום אי אפשר להיות שקטים שה B12 תקין? יכול להיות שזה עיוות את התוצאה עד כדי כך ובעצם יש לי מתחת לנורמה? או שזה לא סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרבה פעמים יש פגיעה בעצבים דקים שלא רואים
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021הרופא שלך צודק שהרבה פעמים יש פגיעה בעצבים דקים שלא רואים, אבל אם יש פגיעה אז יש פגיעה, נכון שבדיקה שלילית דהיינו תקינה לא שוללת נוירופטיה
יתכן שהרמה נמוכה מהאמת בפעם הבאה עדיף להפסיק 5 ימים לפני בכל מקרה תמשיכי עם התוסף חסר משמעותי כנראה אין של B12
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדיקת דם של ויטמין B1 אין שום משמעות
אודי08/11/2021לבדיקת דם של ויטמין B1 אין שום משמעות!
זהו ויטמין מסיס במים שנשטף מהגוף תדיר בודאי שגם אין יכולת לבדוק את הריכוז התאי שלו
צריכה גבוהה של סוכר מכלה אותו אנושות!
הנגזרת המסיסה בשומן בינפותימין יודעת להסתנן יפה על רקמות שומניות ותאי וסיבי עצב(שגם הם חפויים שומן) ולחולל פלאים
נא לכתוב בגולל באנגלית "Neuropathy benfotiamine"
אבל יותר מזה נא להאזין לרופאים מומחים לנוירופטיה עצבית ביוטיוב שמספרים על על התוסף הנ'ל
פלאים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יש משמעות לרמות B1 בדם
ד''ר מאיה איש שלום09/11/2021בהחלט יש משמעות לרמות B1 בדם. רמה נמוכה מעידה על חסר. לא ממליצה לטול אם אין חסר מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בטיפול מטרוליסיטי לאוזמפיקמיקה ברונשטיין03/11/2021
אחרי שימוש בטרוליסיטי 1.50 האם להזריק ב4השבועות הראשונים 0.25 כמו בהוראות.או להתחיל במינון יותר גבוה.
תגובה למיקה
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021אם לא מבוצעת הפסקה בין הטרוליסיטי לאוזמפיק כלומר בשבוע אחרי המנה האחרונה של הטרוליסיטי את מתחילה אוזמפיק אז אני ממליצה להתחיל מב35 קליקים פעם בשבוע במזרק של 1 מג וכל שבוע להעלות ב5 קליקים בתנאי שאין בחילות כאבי בטן או שלשולים. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל לוודא איזה מנון הוא ממליץ
אם בוצעה הפסקה בין הטרוליסיטי להתחלת האוזמפיק אז כדאי להתחיל מהמנון הנמוך של 0.25 גמ' גם שם אני מתחילה ב5 קליקים ומעלה בהדרגה כל שבוע ב5 קליקים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גד 2 והתוצאה 1.8 כשהטווח הואנורית הרשקוביץ02/11/2021
ביצעתי בדיקת גד 2 והתוצאה 1.8 כשהטווח הוא בין 0 ל-5 האם זה אומר שיש לי סוכרת סוג 1 או 2?
תגובה לנורית הרשקוביץ
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021זה אומר שאין נוגדני GAD, ולכן לא מתאים לסוכרת מסוג 1. האם נבדקו נוגדנים ANTI ISLET וANTI INSULIN
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
נורית הרשקוביץ06/11/2021אני חושבת שלא, אשאל את הרופאה , אני בהליך בירור וכנראה שהוא עדיין לא הסתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד יודעים אם יש לך חמצת קטוטיתדנה02/11/2021
במידה וכן מקבלים את האוזמפיק כיצד יודעם עם יש לך חמצת קטוטית ומדובר בסכנת מות אושאיך מטפלים לבד בבית כי עד שמגיעים לרופא יכול לקחת זמן
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021חשוב לא להפחית יותר מידי את מנון האנסולין דבר שמעלה את הסכון לחמצת קטוטית. וכן אפשר לנטר קטונים בעזרת סטיקים לקטונים שמתאימים לקורא של הליברה או למדי סוכר פריסטייל נאו או אופטיום שנמצאים בקופה. הסטיקים לקטונים בדיקת דם מהימנה יותר מהשתן הם ברכישה פרטית מגפן מדיקל, לצערי אינם בסל. עלותם כ150 שח ל10 סטיקים.
בעקרון ערך עד 0.6 נחשב תקין. וערך של 3 מדאיג שמתפתחת חמצת קטוטית שלרב יש לה תסמינים כגון חולשה בחילות הקאות כאבי בטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מה לעשות לגבי עלות האוזמפיקשרון01/11/2021
שלום,
חולת סכרת בת48,
לוקחת אוזמפיק כ5 חודשים סוכר מאוזן וירידה במשקל ,כאשר התחלתי את האוזמפיק bmi היה 38 אך המוגלובין a1c היה 6.4 מכך אישרו את האוזמפיק אך בעלות של 226 שח ולא בעלות הנמוכה כפי של חולה סכרת מין המניין,עכשיו שהערכים יורדים והכל טוב בכלל לא מוכנים להוריד את העלות מה שאומר שאני משלמת מחיר של 50% מעלות התרופה ,האם יש עם מי להילחם בעניין המחיר או שזה חוקים יבשים גם כאשר אני חולת סכרת מזה שנים רבות .
המון תודה לך שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שמחה לשמוע על השיפור תחת האוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2021שמחה לשמוע על השפור תחת האוזמפיק
בעקרון האוזמפיק נמצא בסל לחולי סוכרת עם המוגלובין מסוכרר של 7.5% ומעלה. לכן באף קופה לצערי לא יאושר בסל אם ההמוגלובין המסוכרר בתחילת טפול היה נמוך מזה. אלא אם יש הפרעה וההמוגלובין המסוכרר לא מיצג ויש הוכחה לממוצע סוכר גבוה של סביב 170 בתחילת הטפול בעזרת למשל מדידות סוכר ביתיות. במרבית הקופות הדרישה היא להיות תחת 2 תרופות בכללית מספיק תחת תרופה אחת
משמח שיש תגובה טובה ואני מקוה שבעתיד המחיר ירד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סקסנדה לאחר שימוש של כשנהפזית01/11/2021
האם מותר להפסיק את. התרופה במכה ?
או בהדרגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הסיבה להפסקה היא חוסר יעילות
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2021אם הסיבה להפסקה היא חוסר יעילות אפשר להפסיק בבת אחת, אם התרופה יעילה אז מדוע להפסיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופסקה כי על דעת הקופה לא ירד מספיק
פזית01/11/2021הופסקה כי על דעת הקופה לא ירד מספיק.
למרות שהתמיד בדיאטה ולווה במשך כל הזמן ע"י דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפזית
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021כשליש מהמטופלים לא מגיבים לסקסנדה עם ירידה מספקת במשקל (מעל 5% ירידה במשקל). ואז כדאי לחשוב על אמצעי תרופתי אחר, לוודא שאכן בוצע שנוי מספק בהרגלי חיים מבחינת תזונה ופעילות גופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת טיפות מהויטמין D יחד עם ארטיק חלברחל31/10/2021
רציתי בבקשה לדעת לקיחת טיפות מהויטמין יחד ע עם ארטיק חלב אפשר לקחת
אין שום מניעה ואפשר לטול כל מזון
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2021אין שום מניעה. אפשר לטול כל מזון יחד עם ויטמין D ככל הידוע לי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה חולי סכרת נעורים לא וכן יכולים לקבל את האוזמפיקדנה31/10/2021
שלום יש סיבה למה חולי סכרת נעורים לא וכן יכולים לקבל את האוזומפיק למשל ירידות סוכר שזה היפו מה רע בזה וראיתי שיש התוית נגד לסכרת נעורים איזו עזרה אפשר לקבל מבחינת תכשירים שלא יזיקו פורסיגה גם שם יש בעיתיות קצת מדוכאת כי חשוב לי רפאית להוריד את המשקל הגבוה
אין מניעה מנטילת אוזמפיק במטופלים
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2021אין מניעה מנטילת אוזמפיק במטופלים עם סוכרת נעורים והשמנה עם טופס 29ג'. רק צריך להיות מודעים לכך שאם מפחיתים יותר מידי את מנון האנסולין או במקרה של הקאות והתיבשות הסכון לחמצת קטוטית עולה אך באופן עקרוני אין מניעה מנטילת התרופה עם אשור של משרד הבריאות ומעקב רפואי צמוד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיופורוזיס דלדול עצם ברמה קלה עד בינוניתאלחנן31/10/2021
שלום ד"ר איש שלום רעייתי אובחנה עם דלדול עצם ברמה קלה עד בינונית וקיבלה מס' טיפולים ובינהם אימונים בוני עצם וגם תוספי תזונה וכו
הומלץ לה גם ליטול מינרלי קורט ובינהן גם המינרל "בורון" רציתי בבקשה לשאול במיוחד לגביו האם אפשר ליטול בורון לאחר הארוחה או עדיף על קיבה ריקה? לא זוכר איפה שמעתי או קראתי(אם בכלל)שמינרלים עדיף ליטול על קיבה ריקה לשם ספיגה אופטימלית... האם נכון הדבר או שמה אינו מבוסס כלל?
בפרט לגבי בורון כי הוא לה מעט אי נוחות בטנית כאשר נלקח על בטן ריקה
הרבה תודה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי שיש הוכחות מוצקות שבורון מפחית שברים
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2021לא ידוע לי שיש הוכחות מוצקות שבורון מפחית שברים ואין לי מידע לגבי זמן אידאלי לנטילתו,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק ללא מרשם כדי להוריד במשקלאמאל חלבי בדריי30/10/2021
רוצה להוריד 10 קל לא מצליחה ניסיתי המון דיאטות ותכשירים לא הצלחתי ופעם אחרונה לקחתי רזין ירדתי 5 קילןו ועליתי חזרה
תגובה לאמאל חלבי בדרי
ד''ר מאיה איש שלום30/10/2021מציעה לפנות לרופא המטפל ואם יש הצדקה רפואית מניחה שיעזור לך להשיג עם טופס 29 ג'(בשמו החדש טופס 5). הצדקה רפואית BMI 27 ומעלה עם תחלואה נלוית כגון יתר לחץ דם טרום סוכרת הפרעה בשומני הדם כבד שומני דום נשימה בשינה ועוד, או BMI מעל 30 ללא תחלואה נלוית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)