מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרולקטין לא מטופל ומחזור ארוךמירי18/02/2022
אני בת 20
לפני כ שנה עשיתי בדיקת דם לרמת הפרולקטין שהייתה 1300 בעקבות זאת גילו לי אדנומה 5 ממ והמליצו על קבותרים שעשה הרבה תופעות ללואי לכן הפסקתי אחרי כחודש
עשיתי אחרי כמה חודשים בדיקת דם נוספת ( כמובן לאחר 3 שעות ערות ) ורמתו הייתה תקינה (550) ( טווח עד 619)
החודש המחזור היה מאוד ארוך : 52 ימים ולכן עשיתי שוב בדיקת דם ביום ה רביעי למחזור והפרולקטין היה 655 לאחר 5 שעות עירות.
בנוסף :LH=9.5 ( פעם קודמת היה 5.7)
FSH=6( פעם קודמת היה 6.5)
טסטרון כללי=1.1 (פעם קודמת 0.8)
כמה שאלות
א. האם בכלל זו חריגה או שיש גורמים אחרים שהמפעים ע ההורמון
ב. האם יש צורך לפנות לרופא ואם כן למה
ג. האם רמת ה LH FSH מצביעה על שחלותפוליציסטיות
ד. האם זה הייתי להיות עם מחזור לא סדיר
אשמח מממש למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייתכן שיש גם אלמנט של שחלות פוליציסטיות
ד''ר מאיה איש שלום20/02/2022מציעה לשוב ליעוץ אצל הרופא. יתכן שיש גם אלמנט של שחלות פולצסטיות אך יתכן שבכל זאת השפעה של רמות הפרולקטין המוגברות. האם נשלל מאקרופרולקטין? אולי פרילק יהיה נסבל יותר כדור לפני השינה?
קשה לתת יעוץ מבלי לקבל את התמונה המלאה מבחינת אנמנזה (מחזורים בעבר, קיום אקנה שעור יתר) BMI מראה השחלות בסונר פרופיל הורמונלי מלא. שוב זה ליעוץ מסודר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סכרת נעורים והאם אוכל לקבל סקסנדהעליזה17/02/2022
חלות סכרת נעורים כשלושים וחמש שנה צריכה לרדת במישקל אוכל לקבל סקסנדה מהרופא המישל מאוד גבוה ומחברה סוכרתית הבתי שעדיף סקסנדה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את בהחלט יכולה לקבל סקסנדה לירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום17/02/2022את בהחלט יכולה לקבל סקסנדה לירידה במשקל, רק להזהר כי אם יש הקאות או שלשולים התיבשות יכולה להביא למצב של חמצת קטוטית כך שהיתי מעלה את המנון לאט יותר למשל להתחיל מ5 קליקים כל יום שבוע אחכ להעלות ל10 קליקים כל יום שבוע וכן הלאה..לא להעלות אם יש בחילות הקאות או כאבי בטן או שלשולים אך מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה מאתמול- תקין?אנונימית17/02/2022
תודה על התשובה המהירה!
מצרפת את שאר המדדים
בן 30
FSH 4.45 טווח 0.95 עד 11.95
LH 1.56 טווח 0.57 עד 12.07
prolactin 269.77 טווח 72 עד 407
DHEA SO4 13 טווח 2.2 עד 15.2
TSH 0.93 טווח 0.35 עד 4.94
אסטרדיול 69- טווח 40 עד 161
קורטיזול 391 - טווח 102 עד 535
עדיין לא פנינו לבדיקות נוספות... יש לנו תור לאנדוקרינולוג עוד חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום17/02/2022האם בעלך סובל עודף משקל? מה ששלחת נראה תקין מציעה לחזור על טסטוסטרון לבקש גם SHBG ולהקפיד לבצע את הבדיקה בבוקר לפני 1000 בצום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קסינקל ותופעות לוואי קשותתמי16/02/2022
לקחתי קסניקל שבוע וסבלתי מאוד מיצירות תכופות וגזים מלווים בהפרשות. בגלל תופעות אלו הפסקתי את הטיפול. השאלה שלי אם אלו תופעות לוואי שעוברות וכדאי לי לחזור ולקחת את הכדור
אם אקח רק כדור אחד זה אפקטיבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעות לא חולפות אבל כדאי לוודא עם דיאטנית
ד''ר מאיה איש שלום17/02/2022התופעות לא חולפות אבל כדאי לוודא עם דיאטנית שהתפריט שלך מתאים ולא מכיל יותר מידי שומן. כדור אחד ליום יהיה פחות אפקטיבי לירידה במשקל אבל אולי תמצא חלופה טיפולית אחרת מתאימה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יש לי מרשם לאוזמפיק צריך 29ג'רויטל16/02/2022
יש לי מרשם לבן לאוזמפיק.. האם עדיין צריך 29ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם המתן לא על רקע סוכרת אז כן
ד''ר מאיה איש שלום17/02/2022אם המתן לא על רקע סוכרת אז כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון 9.55 והאם יכול לעכב היריוןאנונימית16/02/2022
שלום, בעלי בן 30. מנסים להכנס להריון ללא הצלחה..
יצא לו טסטוסטרון 9.55 כשהרף התחתון הוא 8.33 והעליון הוא 30.19.
האם יכול לעכב הריון? האם זו בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שכדאי לחזור על הבדיקה
ד''ר מאיה איש שלום16/02/2022יתכן כדאי לחזור על הבדיקה לבדוק גם LH FSH SHBG פרולקטין (שעתים אחרי יקיצה). האם בצע בדיקת זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת לשאלתי את שאר המדדים
אנונימית16/02/2022תודה על התשובה המהירה!
מצרפת את שאר המדדים
FSH 4.45 טווח 0.95 עד 11.95
LH 1.56 טווח 0.57 עד 12.07
prolactin 269.77 טווח 72 עד 407
DHEA SO4 13 טווח 2.2 עד 15.2
TSH 0.93 טווח 0.35 עד 4.94
אסטרדיול 69- טווח 40 עד 161
קורטיזול 391 - טווח 102 עד 535
עדיין לא פנינו לבדיקות נוספות... יש לנו תור לאנדוקרינולוג עוד חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת טייפ 1 ומה צריך לעשות עם תופעותעינבל16/02/2022
שלום דר יש לי סכרת טייפ1 מידי יום במשך שנים יש לי 300 400 בכרכי הסוכר אבל ישר מזריקה וזה לוקח זמן עד שהסוכר מתחיל לרדת אבל הוא יורד בסוף לא מרגישה רע כשזה קורה מרגישה רגיל שמעתי על חמצת קטוטית אז מה זה אומר שאני לא מרגישה שום הקאות ובחילות כי אני רוצה להתחיל לקחת אוזומפיק יש איזשהו סיכון ומה קורה עם החמצת במידה ולוקחים אוזומפיק במידה וכן מרגישים את התופעות של חמצת חייבים להתפנות לבית חולים ושזה יעבור לבד ומה צריך לעשות עם יש תופעות כדי שזה יעבור מעצמו אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציעה לרכוש סטיקים לבדיקת קטונים בדם
ד``ר מאיה איש שלום16/02/2022במידה ואת מתחילה אוזמפיק היתי עושה זאת בטטרציה מאוד איטית בקליקים תוך לווי של רופא, מציעה לרכוש סטיקים לבדיקת קטונים בדם (פרטי מגפן מדיקל)מתאימים לקורא של הלברה או מד סוכר פריסטייל נאו/אופטיום. אם יש רופא שמלוה אותך חשוב להעלות לאט את המנון בכדי לא לחוות הקאות או שלשולים כי התיבשות יכולה להוביל לחמצת. הרבה בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של קסיגדו 5/1000 xrארנון15/02/2022
שלום רב
בן 56 עם יתר לחץ דם , סוכרת ואי ספיקת כליות המוגדרת קלה (במעקב נפרולוג).
לפני כשנתיים עברתי צינתור בו הושתלו לי שני סטנטים, בתקופה שלפני הצינתור נטלתי כדורי ג'ארדיאנס דואו לסוכרת שהוברר שכתופעת לוואי גרמו לי לעלייה בהמגלובין ל 18.5 (לא המסוכרר) ובקריאטינין למעל 2 (מאחר והיה חשד לפוליציטמיה ורה הופניתי לבירור בהמטולוגיה בילינסון ולאחריו נקבע שהמדדים עלו כתוצאה מלקיחת הגארדיאנס). לאחר הפסקת הגארדיאנס חזרו המדדים לרמה תקינה כשלעיתים הקריאטינין בדם גבוה במקצת).
לאור הנל התחלתי ליטול טרג'נטה דואו בשנתיים האחרונותועד לפני זמן קצר היית מאוזן סוכרתית , אך לאחרונה חלהעלייה במדדים.
היום רופא קופת חולים החליט להחליף לי את התרופה ל -קסיגדו 1000/5 xr , בקריאה באתרי הרפואה השונים הוברר לי שלמעשה תרופה זו היא מאותה "משפחה" של הג'ארדיאנס , אך מעבר לכך אחד הרופאים ציין שלמעשה אלו הן תרופות זהות לחלוטין וגורמות לתופעות לוואי האופיניות לכך קבוצה זו.
שאלתי ,האם אכן הקסגידו והגארדיאנס הן אכן למעשה אותה תרופה רק בשם גנרי שונה והאם מומלץ לי לקחת אותה למרות הסבירות הגבוהה שתגרום לי לאותן תופעות לוואי ? וכן האם יש אלטרנטיבה אחרת ?
סליחה על האורך ותודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'רידאנס ופורסיגה הן מאותה המשפחה
ד''ר מאיה איש שלום15/02/2022אתה צודק שג'רידאנס ופורסיגה הן מאותה משפחה בעלות מבנה דומה לכן אתה בהחלט עשוי לפתח שוב פוליצטמיה. מה עם תרופות ממשפחת אנאלוגים לGLP1 כגון וקטוזה/טרולסיטי/אוזמפיק יש להן תועלת בהשפעה אנטיטרשתית והן לא גורמות לפוליצטמיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
ארנון15/02/2022תודה על התשובה המהירה ..
בדיוק מה שהערכתי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת אוויר ממזרק האוזמפיקדני15/02/2022
שלום,
האם בשימוש באוזמפיק יש להוציא 2 יחידות בכדי להוציא אוויר כמו בשימוש במחטי אינסולין שונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהזרקה הראשונה בלבד מכל מזרק
ד''ר מאיה איש שלום15/02/2022כן בהזרקה הראשונה בלבד מכל מזרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע רק בהזרקה הראשונה?
דני16/02/2022מדוע רק בהזרקה הראשונה? אשמח להסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום17/02/2022כביכול להוציא בועות אויר (לא שראיתי שיש). ואחכ כבר אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזומפיקלורן15/02/2022
שלום לך רציתי לדעת האם רופא משפחנ יכול גם לתת אוזומפיק לחולי סכרת טייפ1וטייפ2
לחולי סוג 2 בטן שכן
ד''ר מאיה איש שלום15/02/2022לחולי סוג 2 בטח שכן. לחולי סוכרת סוג 1 בזהירות ועם טופס 29 ג'.
אלא אם הוא מגדיר את הסוכרת כמשולבת סוג 1+2 גם זה קיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אנשור או גלוצרנהנגה14/02/2022
שלום. בת 86, ברקע סוכרת2 מאוזנת (בעזרת כדור גלוקומין בבוקר ובערב). ערכי סוכר תקינים.
עקב ירידה במשקל קיימת המלצת רופא להשלמה תזונתית עם "אנשור". השאלה: האם קיימת עדיפות להזנה ב"גלוצרנה" המותאמת לחולי סוכרת? או שמאחר והסוכרת מאוזנת, "אנשור" יתאים ואין סיכון לעליית סוכר בעקבותיו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הסוכרת מאוזנת בהחלט אפשר לנסות אנשור
ד''ר מאיה איש שלום15/02/2022אם הסוכרת מאוזנת בהחלט אפשר לנסות אנשור, יש מטופלים שמעדיפים את האנשור על הגלוצרנה מבחינת הטעם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לבוא אליך באופן פרטירון14/02/2022
האם אפשר לבוא אלייך באופן פרטי עם החזר מקופת חולים מאוחדת האם את עובדת איתם
מקבלת מטעם קופת חולים מאוחדת במודיעין
ד''ר מאיה איש שלום15/02/2022אני מקבלת מטעם קופת חולים מאוחדת במודיעין, ועובדת במרפאה פרטית בצפון תל אביב DMC שאין בה החזרים ממאוחדת אלא מבטוחים פרטיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשלכות של אוזנפיקשירן12/02/2022
היי ליפני שלושה שבועות היתחלתי להזריק אוזנפיק כדי לרדת במישקל ועכשיו גיליתי שאני בהריון אשמח בבקשה שתרגיעי אותי שהכול בסדר ולדעת מה ההשלכות שיכולות לההיות בהמשך ההריון
אין חשש אם תפסיקי כעת כי אין עדיין שליה מפותחת
ד''ר מאיה איש שלום13/02/2022מזל טוב. מציעה להתיעץ עם המרכז הטרטלוגי באסף הרופא או בירושלים. יעוץ חינם. לא ברור לי באיזה שבוע את. אם ממש התחלתי ככל הנראה אין חשש אם תפסיקי כעת כי אין עדין שליה מפותחת, אם את בשבוע שבוע מתקדם יותר אז אין מידע לגבי בטיחות של התרופה היו מספר תאורי מקרה של שנשים שהיו בשלבים מתקדמים ולא היו מומים אך היתי מתיעצת ליתר בטחון עם המרכז הטרטלוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סקסנדה אחרי 4 חודשיםאתי12/02/2022
היי, אתמול הפסקתי להזריק סקסנדה לאחר 4 חודשים וזאת לאור העובדה שמנסים להתחיל הריון.
הורדתי 10% ממשקלי, כ 7 קג מאוד מרוצה מהתוצאה.
כן הקפדתי על תזונה נכונה ,ספורט וכמויות קטנות
מה צפוי לי עכשיו? האם תחושת הרעב והכמויות הגדולות יחזרו שוב?? העלייה תגיע במהירות ?? 😔
או שהגוף כן זוכר לאחר 4 חודשים? מה הנסיון עם התרופות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרב העליה היא הדרגתית ולא ביום אחד
ד''ר מאיה איש שלום12/02/2022לרב העליה היא הדרגתית ולא ביום אחד אבל אם תעשי מאמצים יש סכוי טוב שתצליחי לשמר את ההישג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה בזמן טיפול ivfאלונה10/02/2022
שלום, משתמשת בסקסנדה 4 חודשים.השפיע מצוין.
בעוד כשבוע מתחילה טיפול ivf.
האם להפסיק כבר עכשיו את הזריקה? או רק כמה ימים לפני מועד ההחזרה של העובר?
כלומר האם בזמן קבלת הטיפול ההורמונלי לעידוד זקיקים מותר להזריק גם סקסנדה..??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה היא כן להפסיק לפני התחלת הטיפול
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2022הנושא לא נבדק ההמלצה היא כן להפסיק לפני התחלת הטיפול, למרות שהסכוי שיש השפעה שלילית על הזקיקים הוא קטן.
אך כאמור הנושא לא נבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)