מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזמפיק וזנואט שימוש ביחדדורית12/10/2021
3 חודשים מזרחקה אוזמפיק 2 כדורי זנואט,
ערכי הסוכר ירדו פלאים
היום לחברה שקיבלה אוזמפיק,נאמר שאסור לקחת גם זנואט,והוחלף לה הכדור.
אני דואגת מאוד אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מצאו תועלת בשילוב במינון הגבוה של האוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2021זה לא שאסור לקחת לא מצאו תועלת בשלוב במנון הגבוה של האוזמפיק בשלוב עם ג'נואט כי ההשפעה של האוזמפיק משמעותית יותר מהג'נוביה בהורדת רמות סוכר. במנון נמוך של אוזמפיק אני כן רואה הגיון (לא מבוסס מחקרים) לשלב . במנון גבוה אני מפסיקה ג'נואט ונותנת מטפורמין/גלוקומין במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גרייבס וחום דרכים לבירורדקלה12/10/2021
שלום דוקטור
לבני יש אבחנה של גרייבס .מזה שבוע יש לו חום והוא מאושפז בבית חולים והם לא יודעים האם זה תירוטקסיטוזיס או מחלה זיהומית שגרמה למחלת הגרייבס לצאת מאיזון .האם יש דרכים לברר את זה ,האם מיפוי בלוטת התריס יכול לעזור ?האם המיפוי יכול להזיק ? . הזכירו משהו שאולי יתנו לוגול ,האם זה יכול לעזור אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוגול יכול לסייע באיזון בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021אם אין מחשבה שמדובר בדלקת של בלוטת התריס אז המפוי לא יתרום. לוגול יכול לסייע באזון בלוטת התריס אך יש להיות זהירים עם המנון.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופות בהזרקה מטרוליסיטי לאוזמפיקמיקה ברונשטיין11/10/2021
Trulicity1.5פעל טוב שנה וחצי. מזה 10חודשים למרות ההזרקה ושמירה קפדנית על דיאטה ערכי הסוקר בצום עולים עד 140. האם רצוי להחליף לozempic.מאז ינואר וחיסון הקורונה הופר האיזון. עדיין באוגוסט hba1c היה 6.1 אבל הערכים הגלו קומטר עולים כל הזמן . ממוצא של 110-117 היום 130-140. אני מודדת כל יום בצום בבוקר ומנהלת רישום מדויק וכן לגבי המזון.יש גם עליה מתונה במשקל כ3קג.אני בת 74 שוקלת73קג גובה 1.63.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר בהחלט לנסות לעבור לאוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021אפשר בהחלט לנסות לעבור לאוזמפיק התרופה קצת יותר פוטנטית הן בהורדת משקל והן בהורדת A1C. יתכן שהעליה בערכי הסוכר קשורה בעליה המתונה במשקל. האם שינית משהו בתזונה או בפעילות גופנית? לגבי השפעת חסון קורונה אין עדין הוכחות שיש לחסון השפעה. לוירוס הקורנה יש השפעה ישירה שלילית על תאי הבטא בלבלב
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לפרולקטין בדם אני חושב שזה מעט גבוהנחום10/10/2021
שלום תוצאה235 mIU/L פרולקוטין אני חושב שזה מעט גבוה זו תוצאה לפני כמה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לACTH ופרולקטין בדם
NIV NAHUM12/10/2021ACTH תוצאה 4.02 pmol/L וקורטיזול 231.0 nmol/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה לבני נוער למטרת גובהנחום10/10/2021
שלום פעם דברתי עם אנדוקרינולוג בטלפון והוא אמר שנותנים למטר 1.75 הורמון גדילה כי אני מטר 1.75
ועושים ילדים עם הורמון גדילה מטר 1.80 ייתכן?
יש סיכוי שרופא אנדוקרינולוג ילדים ייתן לי הורמון גדילה שאני היה יותר גבוה? כמו מטר 1.80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראתי מחקר שנתנו לילדים בני 18 הורמון גדילה
NIV NAHUM10/10/2021קראתי מחקר שנתנו לילדים בני 18 הורמון גדילה והם גבהו ממטר 1.65 למטר 1.75 והפלטות שלהם היו נעולות כי הם בני 18
אז למה שאני גם לא יגבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגבי הורמון גדילה ולקיחתו
NIV NAHUM13/10/2021אפשר תשובה אם אפשר לתת לי מעט הורמון גדילה כדי שאני היה מטר 1.80 כי אני חושב שאני נמוך בפיתוח שריר כי רוב האנשים בחדר כושר הם גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בגיל מעל 20 לא סביר שתהיה גדילה
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021בגיל מעל 20 לא סביר שתהיה גדילה כי פלטות הצמיחה סגורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל גם בגיל 18 הפלטות נעולות וניסוי
NIV NAHUM16/10/2021אבל בגיל 18 הפלטות גם נעולות
אני מטר 1.74 בדקתי שוב אני רוצה להיות מטר 1.80 אולי אפשר לעשות ניסוי לחודשים ואת תתני לי? בטח יש רופא שיסכים לעשות ניסוי לכמה חודשים איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבוה כמה ס"מ בודדים מ1.74 זה לא בעיה
NIV NAHUM16/10/2021לדעתי כדי לגבוה כמה ס"מ בודדים ממטר 1.74 זה לא בעיה בגיל 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לי להאמין שיש רופא שיתן לך
ד''ר מאיה איש שלום16/10/2021קשה לי להאמין שיש רופא שיתן לך בגיל הזה בפרט שאין לך חסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנטילת הורמון גדילה כדי לעלות בגובה
NIV NAHUM18/10/2021מבקש לעשות ניסוי שתתן לי הורמון גדילה לכמה חודשים לראות אם אני גובה ס"מ בכלל כי לגבוה למטר 1.80 מ1.74 זה לא הרבה ס"מ תוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להורמון גדילה ואם אפשר לקבל
נחום19/10/2021תני לי הורמון גדילה בבקשה נעשה ניסוי לכמה חודשים
לא יקרה כלום אם תתני לי הורמון גדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתן הורמון גדילה כשאין חסר יכול להביא לנזקים
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2021מתן הורמון גדילה כשאין חסר יכול להביא לנזקים כמו עלית לחץ דם סוכר צבירת נוזלים גדילה של רקמות רכות ואף עליה בסכון לגידולים שונים. לא מקובל לתת כשאין חסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להורמון גדילה שנית ולמה אי אפשר
NIV NAHUM29/10/2021מטר 1.74 זה נמוך ממוצע בחול ממוצע זה 1.80
ואני רוצה שתתני לי הורמון גדילה כדי שאני היה מטר 1.80 למה אי אפשר כל כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכן לגבי הגובה שלי
נחום30/10/2021מדדתי שנית גובה היום ואני מטר 1.73
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבקש לתת לי הורמון גדילה
NIV NAHUM03/11/2021כן יש התוויה לתת הורמון גדילה למטר 1.74 בחוץ לארץ כי שם נקבע שמטר ממוצע זה 1.80 אז אני מבקש לתת לי הורמון גדילה כי עושים ילדים עם חוסר בהורמון גדילה מטר 1.80 ראיתי גרפים של טיפול בהורמון גדילה ותוצאה של גובה יצא להם מטר 1.80
תגובה לניב נחום
ד''ר מאיה איש שלום06/11/2021בגיל מבוגר מ18 ואף קודם ברגע שפלטות הגדילה נסגרות אין יכולת לגבוה יותר במתן הורמון גדילה
אבקש שלא לשאול שאלות יותר בנושא. גם הרמה שלך תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אי אפשר לעשות ניסוי
NIV NAHUM07/11/2021אין לי מה לומר יותר
חוץ מזה שאני מבקש שתתני לי בתור ניסוי מחקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בקשר לבקשה שלי?
NIV NAHUM14/11/2021אני בקשתי שתתני לי הורמון גדילה בתור ניסוי מחקר כי אני חושב שצריך לתת הזדמנות אם הורמון גדילה בגיל שלי מגביר גובה בכמה ס"מ כדי שהיה ממוצע מה שעכשיו שאני לא
אנא אל תשאל שאלות יותר בנושא כי לא אענה
ד''ר מאיה איש שלום14/11/2021בבקשה תפסיק לשאול שאלות בנושא
הסברתי באופן ברור ביותר שבגיל שבו פלטות הגדילה סגורות מתן הורמון גדילה לא יגרום לגדילה. בפרט שאין לך שום חסר
אנא אל תשאל שאלות יותר בנושא כי לא אענה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון בבלוטת התריס ומה לעשותאור10/10/2021
שלום,
מזה מספר חודשים שאיני מרגישה טוב ויש הרבה תסמינים פיזיים. נעה בין בדיקות, בהתחלה התגלה הליקובקטור ניתן טיפול ולאחר מכן מעט דלקת בקיבה. בלוטת התריס לא הייתה מאוזנת בשני הריונות לפני 4 ו6 שנים ונטלתי אלטרוקסין במהלכם. שתי בדיקות tsh בחצי שנה האחרונה תקינות. לני שבוע בדיקת נוגדנים לבלוטת עם ערך של מעל 1300( בדיקת tsh אחרונה ביוני). אני מרגישה חולשה, רעידות גופניות, בעיות בקיבה, טשטוש בראייה מידי פעם, ירידה במשקל ונשירת שיער. האם זה יכול להסביר? מה עליי לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שהסיבה היא תת פעילות של בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021אם TSH וFT4 תקינים לא סביר שהסיבה היא תת פעילות של בלוטת התריס. היתי מחפשת סיבה אחרת, קשה לי להעלות סיבות מבלי לקבל אנזמנזה מקיפה ובדיקה גופנית
אבל למשל חסר בקורטיזול יכול להסביר, אנמיה חסר ברזל וחסר B12 יסבירו חלק מהתסמינים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים חוסר בקורטיזול ועוד תסמינים
אור13/10/2021איך בודקים חוסר בקורטיזול?
ובדיקת tsh אחרונה לפני 4, חודשים.
היה לי חוסר הקהל וההמוגלובין נמוך, נוטלת ברזל והוא עלה והתופעות נשארו והתחזקו. יש לציין שהיה לי הליקובקטור ולאחר מכן דלקת קלה בקיבה גם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את הבדיקות שציינתי ניתן לבדוק בבדיקת דם
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021את הבדיקות שציינתי ניתן לבדוק בבדיקת דם
בעקרון קשה לי לתת יעוץ מבלי לקבל תמונה קלינית מלאה ובדיקה גופנית אך אפשר להתחיל ברור אצל רופא המשפחה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם ערכי הסוכר שעתיים לאחר ארוחהדורית10/10/2021
שלום רב דר'
בבדיקת דם לאחרונה , הסוכר בצום היה 122, aic 5.9
איני מקבלת טיפול, ותחלתי לעשות הליכות, כל יום לפחות חצי שעה, ברצוני לדעת האם זה מספיק, או שאני צריכה טיפול תרופתי, כמו כן , מה ערך הסוכר שצריך להיות לאחר ארוחה, אחרי שעתיים, בנוסף אני שיניתי תזונה,
הייתי שוקלת 70, ועכשיו אני 65.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך סוכר תקין שעתיים אחרי אוכל הוא 140
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021ערך סוכר תקין שעתיים אחרי אוכל הוא 140
כרגע הערכים שציינת לא מחייבים טפול תרופתי ונשמע שהשנוי שבצעת מאוד חיובי!
תמשיכי וכך והיתי עוקבת אחר ערכי הסוכר מנסה להבין אילו מזונות מעלים יותר את רמת הסוכר, אולי מתחברת חד פעמית למד סוכר רציף בכדי להבין אילו מזונות מעלים יותר
אם הסוכר בצום בעיקר גבוה אולי יש דום נשימה בשינה...
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מד סוכר להתחבר אליו ומה הכוונה דום נשימה
דורית13/10/2021תודה רבה על תשובתך, דר'
אך איזה מד סוכר להתחבר אליו, כמו כן למה הכוונה דום נשימה,
האם זה מעלה סוכר?
ואיך ניתן לבדוק את זה
שוב, תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דום נשימה בשינה יכול להביא לעליה של הסוכר בצום
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021דום נשימה בשינה יכול להביא לעליה של הסוכר בצום..
אפשר לבדוק בבדיקה במעבדת שינה ביתית מטעם הקופה
אך ירידה במשקל לרב משפרת דום נשימה קל
מד סוכר רציף חד פעמי יש סוגים רבים הזמין והזול ביותר הוא של פריסטייל לברה . בקופת חולים מאוחדת זמין כהולטר סוכר בעלות של כ250 שח לשבועיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר בדם לאחר ארוחה
דורית17/10/2021תודה רבה דר',
אלך לקחת את הלברה של מד סוכר,
האם הערכים של המכשיר זהים לערכים של הבדיקות דם במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלברה עשוי להיות בפער לעומת בדיקות הדם
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2021הלברה עשוי להיות בפער לעומת בדיקות הדם לכן כדאי להשוות בעיקר בצום לעומת בדיקת הדם. הוא עדין מאפשר לראות מגמות של רמת הסוכר גם אם הערכים בפער מבדיקות הדם (בהנחה שהפער סביר, עד 30 מג'/דל)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריסאור09/10/2021
האם שכיח שמישהו יהיה לו לאורך זמן tsh גבולי לצד העליון ללא נוגדנים נגד הבלוטה ? מאיזו סיבות דבר כזה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים מדובר בהפרעה מעבדתית או שיבוש
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021ב10% מהמטופלים עם השימוטו אין נוגדנים (והשאלה אם נבדקו גם 2 סוגי הנוגדנים ANTI TPO וANTI TG).
בנוסף לפעמים מדובר בהפרעה מעבדתית או שבוש על רקע נטילת ויטמינים כגון ביוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חוסר שינה יכול להוריד את הlhנחום09/10/2021
שלום פעם היה לי lh 4.5 ועכשיו ירד ל 3.7 iu
האם מחסור בשינה יכול להוריד את הlh?
הטסטוסטרון שלי 12.96 nnmol ויש לי אין אונות האם אפשר לתת טסטוסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת הטסטוסטרון בנורמה בערכים שכאלו
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021רמת הטסטוסטרון בנורמה בערכים שכאלו לא מקובל לטפל אלא אם הטסטוסטרון החופשי באופן חריג נמוך סבירות לא גבוהה לכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין צריכת אוזמפיק לנשיער שיער מסיבית?אם סער09/10/2021
אני צורכת אוזמפיק מזה 7 חודשים. (ב-4 חודשים אחרונים במינון של 1mg). סכרת טייפ 2. מזה 4 חודשים נשירת שיער מסיבית. התחלתי את התכשיר במשקל 74 ק"ג והיום אני שוקלת 60 ק"ג. מקפידה על תפריט מגוון. האם יתכן והירידה המהירה גרמה לנשירה? והאם ירידה כזו צריכה לעורר מחשבה לשינוי המינון?
יתכן שהירידה המהירה יחסית במשקל הביאה לנשירה
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021יתכן שהירידה המהירה יחסית במשקל הביאה לנשירה והיא תהיה הפיכה. היתי שוקלת בדיקה של חסרים תזונתיים כגון חומצה פולית ברזל וגם B12. בנוסף שוקלת בדיקה של תפקודי תריס.
אם הנשירה היא באזור מסוים ולא כללית אז היתי מתיעצת עם רופא עור/אנדוקרינולוג (אם הנשירה קדמית או דומה להקרחה גברית אז עם אנדוקרינולוג)
אם אין סיבה פרט לירידה במשקל אז צפוי שפור. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh מוגבר מעט מה משמעותדנה08/10/2021
לפני שנה tsh 5.45 וt4 18.8 היום tsh 5.15 , t3 5.2, t4 16. ערך המעבדה של tsh עד 4.78 וt4 עד 20. האם יש משמעות לחריגה הנל בשים לב שהערך tsh ירד מלפני שנה מעט?
אם אין תכנון להיריון אז אין משמעות לערך
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021אם את לא מתכננת להרות לא נראה שיש משמעות לערך שציינת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בננה כמה מעלה את רמות הסוכרנטע07/10/2021
עקב כך שאבי חולה סוכרת אני מנסה להקפיד על תזונה מתאימה. האם בננה זה פרי שמוביל לעלייה ניכרת ברמות הסוכר? אם הסוכר שלי במד סוכר כשעתיים וחצי אחרי אכילת בננה ופסטה בסביבות ה90 האם זה סביר או שצריך לשאוף לפחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק שעה מהאכילה ואם הערך מתחת ל160
ד``ר מאיה איש שלום09/10/2021נשמע בהחלט סביר. אפשר גם לבדוק אחרי שעה מהאכילה ואם הערך מתחת ל160 זה נהדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוזמפיק מעבר לחודש ושמירה במקרריובל07/10/2021
שלום לד"ר איש שלום
לפי העלון של התרופה המזרק מיועד לחודש. גם במזרק של 0.25 יש יותר מנות ובטח במזרק של 1 מ"ג למי שרק מתחיל להשתמש בתרופה. מה ההמלצה שלך לגבי שימוש במזרקים מעבר לחודש כאשר התרופה נשמרת כמובן רק במקרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לשימוש עד שישה שבועות
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2021לפי העלון הישראלי ניתן לשמוש עד 6 שבועות לפי העלון האמריקאי ניתן לשמוש עד 8 שבועות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת אלכוהול סכנות אפשריותפנחס07/10/2021
שלום דר איש שלום ידוע שצריכת אלכוהול מזיקה לגוף אבל יש לי שאלה יותר ספציפית בעניין האם שתיית אלכוהול על בסיס קבוע במינונים משתנים כלומר נמוך כל השבוע וגבוה סופש יש באפשרותו לאורך זמן לפגוע בלבלב בתפקודו בהפרשת האינסולין עקב הרעלנים שמצויים באלכוהול? או אפילו להרוס את הלבלב חלילה?
שאלה שמעניינת אותי מאוד מאחר שנפתח כאן דיון אולי יש תרופות שמזיקות ללבלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכת אלכוהול מוגזמת שמביאה לדלקת בלבלב
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2021צריכה אלכוהול מוגזמת שמביאה לדלקת בלבלב יכולה להביא לפגיעה בתפקודו. אך מדובר בצריכה למשל של יותר מ2 משקאות ליום בגברים באופן קבוע.
צריכה מתונה של אלכוהול למשל כוסית יין ליום דווקא תורמת לירידה ברמות הסוכר כי היא מפחיתה יצור סוכר ע"י הכבד
יתכן שצריכה מתונה של יין אדום יש גם השפעה מטיבה מבחינת הגנה על הלב וכלי הדם
במידה ויש כבד שומני מומלץ לצמצם צריכת אלכוהול ואף להמנע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים אלו מצריכים התייחסות או להתעלם מזהארז05/10/2021
שלום רב בן 43 בבדיקה שגרתית יצא לי סוכר 103 והומוגלבין מסוכרר 4.6 גובה 1.83 משקל 87 ק"ג מתאמן ואוכל בריא אין הסטוריה של סכרת במשפחה, האם זה מצריך התייחסות או שפשוט להתעלם מזה? יש לציין שכל הבדיקות בעבר ממוצע גלוקוז 87
צום מעל 12 שעות יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2021האם שינית משוה בתזונה (כמות הפחמימות שאתה צורך) פעילות גופנית? האם הצום היה ממושך לפני בדיקת הדם. לפי הBMI אתה בעודף משקל קל אבל יתכן שמדובר במסת שריר קשה להתרשם מבלי לראותך
מציעה לעקוב ומספיק צום של 8-10 שעות לפני בדיקות הדם
צום מעל 12 שעות יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)