מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוטרד מרמות הסוכר והאם להוסיף ארוחות קטנותמשה25/10/2021
אני בן 45.
לפני שנתיים ה a1c היה 5.2
לפני שנה היה 5.3
כיום 5.4
מטריד אותי העליה בפרט שמתקרב לגבול.
הסוכר בצום 80-85. פעם אחרונה 81.
השנה החלפתי לחם בארוחת בוקר בפרי, יוגורט ואגוזים. האם לחזור ללחם?
אוכל ארוחת צהריים ב 12 וערב ב 20:00 וכלום באמצע.
אוכל 3 ארוחות ביום.
האם להוסיף ארוחות קטנות באמצע? של עוד לחם או עוד פירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להתחבר למד סוכר רציף חד פעמית ולראות
ד''ר מאיה איש שלום27/10/2021הערכים שאתה מציין תקינים. בכדי לדעת אם לבצע שנוי בתפריט אפשר להתחבר למד סוכר רציף חד פעמית ולראות אם יש מזונות שמקפיצים את רמת הסוכר
בבוקר בעקרון יש תנגודת גדולה יותר לאנסולין אז הרבה פעמים עדיף להפחית פחמימות בבוקר להעדיף גבינות חביתה סלט טחינה אבוקדו להפחית צריכה של לחם/פירות
אבל מד סוכר רציף חד פעמי יוכל לתת אנדקציה רק שאני לא בטוחה שיש בו צורך כי הערכים תקינים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ירידה במשקל לאחר חודשיים של נטילת אוזמפיקKiner25/10/2021
שלום וברכה.
נוטלת אוזמפיק במינון של 0.5 יותר מחצי( 30קליקים) עקב תופעות לוואי קשות שלא חלפו, כגון נדודי שינה, , צרבות, ועוד.. במשך חודשיים.
ניכר שיש ירידה בהיקפים אך אין ירידה במשקל.
האם התופעה הזו מוכרת ? האם זה תקין? האם בהמשך תהא ירידה במשקל?
אודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי חלק מהיעדר הירידה קשור לעליה במסת השריר
ד''ר מאיה איש שלום27/10/2021אם התחלת בפעילות גופנית משמעותית בעיקר תנגודת אולי חלק מהעדר הירידה קשור לעליה במסת שריר.
בכל מקרה הירידה בהיקפים (בטן) היא דבר חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1C 5.6 האם מתקרב לגבולהלה24/10/2021
קיבלתי תוצאה A1C 5.6 כאשר לפני שנה 5.5 האם זה מצביע על מגמת הרעה בסוכר? הבנתי שזה עדיין נחשב בטווח התקין אבל במדידות בבית יוצא לי במד סוכר שעתיים אחרי אוכל בין 80-100, האם זה תואם? סוכר בצום תקין. האם לאנשים אם A1C בתחום טרום סוכרת אמור להיות סוכר של יותר מ-140 לאחר ארוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים שציינת תקינים ואפשר להוסיף בדיקה שעה אחרי אוכל
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021ההבדל בין 5.6% ל5.5% יכול להיות ברמת הטעות של המעבדה
הערכים שציינת תקינים אפשר להוסיף גם בדיקה שעה אחרי האוכל היעד סוכר פחות מ155
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לאוזמפיק וכיצד ניתן לרכושרונן24/10/2021
עד היום קיבלתי אוזמפיק עם מרשם בבית מרקחת פרטי בעלות של 500שח היום הודיעו שאי אפשר לקנות בהטויה להשמנה גם עם מרשם מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להשיג טופס 5 מהרופא המטפל והוצאת אישור משרד הבריאות
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021את צריכה להשיג טופס 5 (טופס 29ג' בגרסתו החדשה) מהרופא המטפל את מוסרת אותו לבית המרקחת שמשיג אישור ממשרד הבריאות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זריקת אוזמפיק יכולה לגרום לגידולים בלבלביפה24/10/2021
שלום.
האם זריקת אוזמפיק יכולה לגרום לגידולים בלבלב?
האם יכולה לגרום לשינויים ממאירים בציסטות שפירות קטנות שקיימות בגוף הלבלב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עדות לעלייה בשכיחות בקרב מטופלים ללא סרטן לבלב
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021מהמחקרים שבוצעו עד כה אין עדות שאוזמפיק מעלה סיכון לסרטן לבלב.
אין מידע לגבי השפעתו על סרטן לבלב בחולים שיש להם כבר סרטן לבלב (לא נבדק) אבל אין עדות לעליה בשכיחות בקרב מטופלים ללא סרטן לבלב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה שלי
יפה25/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת היכן את מקבלת באופן פרטירות24/10/2021
בוקר טוב רציתי לדעת היכן את מקבלת באופן פרטי
אני מקבלת פרטי במרפאת DMC
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021במרפאת DMC.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17הידרוקסיפרוגרסטרון ובדיקת הורמוניםEla23/10/2021
שלום רב
עשיתי בדיקת הורמונים ולהלן התוצאות:
Tsh=1.7mlu/l
Prolactin=551mlu/l
Lh=5.7lu/l
Fsh=6.5lu/l
Testeron total=0.8nmol/l
Hdroxiprogrestrone=3.64nmol/l
Dhea-s=5.02micmol/l
Androsedion=2.19ng/ml
עשיתי את הבדיקה יום 4 למחזור, אני בת 21. בצום של 8 שעות וערות של 4 שעות לפני הבדיקה.
לפי הטווחים של הקופה הכל היה בטוח אבל 17 הידרוקסי היה קצת גבהה
רציתי לדעת מה גורם לעליה בהורמון, והאם אכן שאר ההורמונים תקינים?
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תסמינים קליניים חשודים אין הכרח בביצוע בדיקה
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021פרט לנורמה של פרולקטין שאיני זוכרת בעפ נשמע שהכל תקין
לגבי 17 OH פרוגסטרון הוא גבולי מצד שני שאר ההורמונים תקינים כך שהסבירות שיש בעיה לא גבוהה, האם נבדקה גם רמת אסטרדיול או פרוגסטרון?
אם יש בעיה של אקנה/אי סדירות במחזור/שעור יתר אפשר לשקול מבחן סנקטן 250 מקג' עם בדיקה של קורטיזול ו17 OH פרוגסטרון בזמן 0,30,60 דקות. זאת לאור 17 OH פרוגסטרון הגבולי
אם אין תסמינים קלינים חשודים אין הכרח בבצוע הבדיקה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיוני שכבר אין לי שחלות פוליציסטיות
Ela25/10/2021רמת הפרולקטין בטווח (עד 619 לי היה 550 )
לא בדקתי אסטרדיול ופרוגרסטרון
יש לי מחזור סדיר שהסתדר רק לאחרונה ( חודשים בזמן לפני היה ארוך)
לפי דעתי יש לי שיעור יתר, אם כי לא מוגזם לדוג יש לי שיער על הבטן שנראה אבל הוא עדין.
יש לי כמה שאלות:
1. רציתי לדעת אם עושים מבחן סנקטן ויוצא לא תקין מה זה אומר?
2.אם יוצא תקין, מה הסיבה לעלית ההורמון?
3.בעבר אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות על סמך בדיקת דם שם היו יחסי lh fsh גבוהים, הגיוני שכבר אין לי שחלות פוליציסטיות?
ממש תודה על המענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם מבחן סנקטן לא תקין אז יש הפרעה ביותרת הכליה
ד''ר מאיה איש שלום27/10/2021אם מבחן סנקטן לא תקין אז יש הפרעה ביותרת הכליה שהיא המקור לשחלות הפוליצסטיות. הטיפול הוא עדיין דומה בשני המצבים- גלולות אך ניתן לתת גם גלוקוקורטיקואידים (כגון פרדניזון במנון נמוך). וזה חשוב לאבחון לקראת הריון (אז חשוב לבצע אבחון גנטי אם מדובר בהפרעה האדרנלית) וגם הטיפול שונה להסדרת מחזור לקראת הריון.
גם בשחלות פולצסטיות לפעמים רואים עליה קלה ברמות 17OH פרוגסטרון. כך שלא בהכרח מדובר על הפרעה ביותרת הכליה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך גבוה מאוד להידרופרוגסטרון 17ליאת ענף23/10/2021
שלום.
לביתי בת ה 13 יש ערך 60 להידרופרוגסטרון 17.
שלחו אותנו לאנדוקרינולוג.
רופא משפחה הסביר בגדול על גדילה מואצת שפסקה.
רוצה לדעת מה ההשלכות שיכולות לנבוע מזה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה לשאול אנדוקרינולוג ילדים
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021מציעה לשאול אנדוקרינולוג ילדים. אני מטפלת רק במבוגרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון ושיעור יתראליה23/10/2021
שלום,
נוטלת פרדניזון עקב מחלה אוטואימונית.
צמח לי המון שיער בפנים.. האם אני יכולה להוציא בשעווה או שזה יצמיח לי יותר שיער?
איך הכי מומלץ להוציא שיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושבת ששעווה בפנים זה בעייתי ועדיף לנסות לייזר
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021מציעה להתיעץ לגבי הנושא עם רופא עור
אני חושבת ששעוה בפנים זה בעיתי ועדיף לנסות טפולי לייזר או אפלציה אם אין מניעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריסגל22/10/2021
שלום אני בת 35 וכבר הרבה שנים יש לי בבדיקות דם ערך של tsh יחסית מעל הטווח התקין. לעומת זאת free thyroxine ft4 תמיד בנורמה כלומר תמיד בטווח התקין. לפי מה שיצא לי לקרוא ראיתי שהתופעה נקראית ״תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס״ ושהדעות שנויות במחלוקת האם יש צורך לטפל או לא. אשמח לשמוע את דעתך האישית בנושא. תודה
מנסיוני לא ראיתי הבדל קליני במרבית המטופלים
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021מנסיוני לא ראיתי הבדל קליני במרבית המטופלים שנתתי להם טיפול
ההתויה המוחלטת היחידה לטיפול ככל הידוע לי היא לקראת הריון/בהריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להשימוטו עקב בדיקת דם שגרתיתנחום21/10/2021
בוקר טוב,
בן 49
בריא בד"כ.
לאחר בדיקת דם שגרתית שנעשתה לפני יומיים, חזרתי על הבדיקה אתמול.
המדדים שהרופא ראה ב TSH הם 100.0000 (ככה רשום באלפיקציה) הביאו אותו לקבוע (לאחר התייעצות עם סגן מנהל מחלקה במחלקת רמב"ם, השיחה היתה על רמקול ושמעתי את ההתייעצות). הוחלט להתחיל עם יוטירקס100, למשך חודש.
הוא הסביר שאולי יש חשש להשימוטו.
בדיקת ECG שנעשתה היום נמצאה תקינה.
מוזמן לאולטרא-סאונד בחודש הבא,ולאחר 30 יום מהיום, בדיקת דם חוזרת לבדוק האם יש שינוי במדדים של ה T4.
המדדים של T4 הם: בין 7 ל 8 (שהנורמה מתחילה מ 9.05).
חשוב לי לציין, המדדים של T3 הם תקינים (3.2).
שאלתי היא עקב נטילת התרופה, ותופעות הלוואי שכתובות בה, האם אין טיפול משלים של תוספים, או רפואה סינית שיכולים לעזור בנושא?
בסה"כ אני מנסה להבין האם אפשר לנסות טיפול אחר לפני נטילת הכדורים, מבלי לחוות כאלה תופעות לוואי.
ומהם ההשלכות אם לא אקח את הכדורים.
אשמח מאוד לחוות דעתך, היא חשובה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת פעילות של בלוטת התריס כפי שאתה מציין
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021תת פעילות משמעותית של בלוטת התריס כפי שאתה מציין עלולה להיות מסכנת חיים היא יכולה להביא להצטברות נוזלים למשל מסביב ללב, בצקות, ירידה משמעותית בקצב הלב, ירידה בחום הגוף פגיעה בתפקוד שריר עד להתפרקותו
הטיפול התרופתי נותן מענה לחסר בהורמון שנוצר
הטיפול הוא לא מחייב ואם מדובר בדלקת חולפת ותהיה התאוששות של הבלוטה ניתן יהיה להפסיק את הטיפול בהדרגה
מציעה בשלב זה כן לקחת את הטפול לא ידוע לי על טפול חלופי/משלים שונתן את המענה של מתן ההורמון בכדור
חשוב לקחת בבוקר בצום חצי שעה לפני האוכל/קפה בנפרד מכדורים אחרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה ל- DHEA גבוה בשתןדני20/10/2021
שלום רב,
אני בן 32. עקב אקנה מזה שנים רבות נשלחתי לאיסוף שתן ל-17 קטוסטרואידים 24 שעות. בממצאי הבדיקה רמת ה- DHEA בשתן- ערך 2.9 מ"ג (נורמה בין 0.6 ל-1.8 מ"ג ל-24 שעות). בנוסף רמת 17 קטוסטרואידים טוטאל נמוכה- ערך 6 מ"ג (נורמה בין 8 ל- 20 מ"ג ל- 24 שעות).
מה משמעות תוצאות הבדיקה וכיצד עליי להשלים בירור/טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 17 קטוסטרואידים נמוכים מעידים שככל הנראה המקור לא אדרנלי
ד``ר מאיה איש שלום22/10/202117 קטוסטרואידים נמוכים מעידים שככל הנראה המקור לא אדרנלי.
אך חשוב לראות גם בדיקות דם כגון טסטוסטרון 17 OH פרוגסטרון אנדרוסטנדיון DHEAS SHBG
יש סכוי שלא תמצא סיבה הורמונלית. אך לרופאי עור יש הצעות טפוליות שונות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות אוזמפיק להרזיהדבי20/10/2021
שלום
בת 63 32.8 BMI.
התחלתי לקבל את הזריקות של אוזמפיק, מינון של 0.25.
בשבוע הראשון הייתי מאושרת. התיאבון ירד, הרגשתי מעולה וירדתי קילו.
בשבוע השני פג הקסם והתחילו כאבי בטן ובעיה ביציאות.
אני מאוד רוצה להמשיך ולתת לזה הזדמנות.
השאלה שלי אם תועות הלוואי של כאבי בטן עוברים אחרי תקופת הסתגלות?
האם כדאי לנסות את סקסנדה במקום?
תודה על התייחסותך
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הסתגלות לתופעות הלוואי אבל אולי כדי לרדת במינון
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021יש הסתגלות לתופעות הלואי אבל אולי פשוט כדי לרדת במנון ולעשות את העליה בהדרגה למשל לרדת ל10 קליקים (שזה דומה ל0.12 מג') וכל שבוע להעלות ב5 קליקים. בתנאי שתופעות הלואי בשפור
לסקסנדה פרופיל דומה של תופעות לואי
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש שיפור גדול בשבוע השלישי ופחות כאבי בטן
דבי25/10/2021תודה על התגובה.
האמת שיש שיפור גדול בשבוע השלישי.
פחות כאבי בטן. יותר שליטה על התיאבון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה רמה של טסטסטרון נותנים טיפולNIV NAHUM20/10/2021
שלום יש לי ירידה בדחף המיני ורצתי לדעת מאיזה רמה נותנים בדם של nmol/L. TOTAL נותנים טסטסטרון
בדרך כלל פחות מ10 נמול/ליטר אך יש מטפלים
ד''ר מאיה איש שלום21/10/2021בדרכ פחות מ10 נמול/ליטר אך יש המטפלים גם ברמה של פחות מ12 נמול/ליטר. חשוב גם לראות רמת SHBG.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת לטסטוסטרון ותלונה על ירידה בדחף המיני
NIV NAHUM22/10/2021שלום אני רוצה לעשות בדיקה חוזרת לטסטסטרון כי אני מתלונן שיש ירידה חדשה בדחף המיני אחרי כמה שבועות מהבדיקה
האם אפשר לתת מתן טסטסטרון גם לרמה של 12.96 nmol/L?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה יכול לחזור על הבדיקה אבל לרוב לא מקובל לטפל
ד''ר מאיה איש שלום24/10/2021לרב לא מקובל. אתה יכול לחזור על הבדיקה אבל לרב בערכים שכאלו לא מקובל לטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שמחסור בשינה פוגע בהורמון LH
נחום26/10/2021כואבות לי הרגליים שאני הולךברגל אחרי חצי שעה יכול להיות מחוסר טסטסטרון אפשר לעשות צפיפות עצם
יש מצב שמחסור בשינה פוגע בהורמון ה LH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לכדור jardiance במקום המטפרומיןבני19/10/2021
רציתי לשאול אני בן 45 מזה כ-4 שנים שותה כדור 1 מטפרומין
תוצאות בדיקה דם אחרונה hb1Ac
7 הרופא אמר לשתות במקום כדור 1 בערב גם בבוקר או לעבור לתרופה jardiance במקום המטפרומין
רציתי לשמוע את חוות הדעת שלך לגבי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אינך סובל מעודף משקל אז לחשוב על סכרת נעורים של המבוגר
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2021קשה לי ליעץ מבלי לראותך לקבל אנמנזה מלאה וכן בדיקה גופנית
בעקרון אם אינך סובל מעודף משקל אז צריך לחשוב גם על סוכרת נעורים של המבוגר ואז עדיף להמנע מגרדיאנס במצב כזה.
אם אתה סובל מעודף משקל אז בהחלט גרדיאנס יכולה להיות תרופה מתאימה אם אין נטיה לזהומים בדרכי השתן או הפרעות במתן שתן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)