מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריס בהריוןגלי03/10/2011
שלום
לפני כ שלש שנים, קצת אחרי ההריון הראשון אובחנה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס, גוש בגודל סנטימטר ונוגדנים.
הtsh הסתדר אבל הנוגדנים נשארו ונאמר לי שבהריון אם הtsh יעלה על 2 או 2.5 אצטרך לקחת אלטרוקסין.
בכל מקרה כנראה שבעתיד הבלוטה תעבור לתת פעילות.
כרגע אני בהריון בחודש שמיני
בבדיקות שעשיתי אתמול הtsh יצא 0.92
הft3 יצא 3.2
הft4 יצא 11.3
האם הtft3 מדאיג?האם אני נכנסת לתת פעילות? מתי כדאי לבצע שוב את הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/10/2011שלום,
הבדיקה שלך תקינה. המצאות נוגדנים מצביעה על נטיה לפתח תת פעילות או פעילות יתר (כפי שקרה בעבר) ונדרש מעקב של תפקודי בלוטת תריס. לרמת הנוגדנים אין חשיבות פרט להיותם חיוביים או שליליים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת ופרנדאזענת03/10/2011
שלום רב.
אני בת 40 בעלת משקל עודף משמעותי (95 ק"ג על 160 ס"מ). בעברי המיילדותי תינוק גדול בהריון השני (מעל 4 ק"ג) וסוכרת הריון באחרון (אוזנה יפה באמצעות דיאטה בלבד). רמת הסוכר שלי בצום עומדת על 105 וכמובן שכל הנתונים הללו מדברים בעד עצמם...
הומלץ לי להשתמש בפרנדאז כדי למנוע התפתחות של סוכרת גלויה. אני חייבת לציין שאני מסתדרת היטב עם התרופה, ובשילוב עם דיאטה מאוזנת אני מצליחה לרדת יפה מאוד במשקל, ובקלות יחסית. עם אותו משטר תזונה וללא התרופה לא הצלחתי לעשות זאת...
שאלותיי?:
1. מה דעתך על אסטרטגיה טיפולית/מניעתית זאת?
2. מה הסיכון לנזק כבדי ובאיזו תדירות יש לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד בשנה (או רק בחצי שנה?) הראשונה לשימוש בתרופה?
תודה מראש על תשובתך
ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת ופרנדאז - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/10/2011שלום,
הדבר החשוב עבורך הוא הירידה במשקל.
בארה"ב דוקא ממליצים על מניעה באמצעות טיפול בMETFORMIN (גלוקופאג).
בארץ גם PRANDASE בשימוש אם כי הרבה פחות.
הסיכויים לנזקים הם אפסיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קבוע של אלטרוקסין בהריוןסמדר29/09/2011
שלום רב!
אני בשבוע 21 להריוני ונוטלת 50 מק"ג אלטרוקסין עוד מלפני ההריון.
בעקבות התרופה התאזנה לי הבלוטה,אבל מתחילת ההריון לא עשיתי שום בדיקה לדעת מה מצבה של הבלוטה.שאלתי היא::אם במידה והייתי צריכה להעלות את המינון של התרופה ולא עשיתי זאת,גרמתי נזק רציני לעובר? חשוב לי לציין שאני עדיין נוטלת אלטרוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך-
סמדר30/09/2011ואם במידה ונגרם נזק לעובר איך אפשר לדעת זאת עכשיו עוד בשלבי ההריון?
בבקשה עזרה דחוף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך- - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/09/2011שלום,
לרוב יש צורך להעלות מינון ELTROXIN בהריון
ממליצה לבצע בדיקות דם ולהתייעץ בהקדם עם אנדוקרינולוג.
לא סביר שנגרם נזק לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטות התריס בהריוןדורית29/09/2011
שלום
אני בשבוע 12 ומטופלת באלטרוקסין (500MCG לשבוע ).
בבדיקת הדם האחרונה נמצא כי ANTI THYROID PEROXID הוא 290. ו TSH 1.74.
האם הערך ANTI THYROID PEROXID הגבוה מצביע על בעיה או שזה תוצאה של האלטרוקסין?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלטות התריס בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/09/2011שלום
הבדיקה של ANTI THYROID PEROXID רק מתייחסת לסיבת התת פעילות (מחלה אוטאימונית) אך לא לאיזון ולכן לרמת הנוגדן אין משמעות לגבי הטיפול. לפי הTSH את מאוזנת היטב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ותוצאות בדיקות דםיאנה28/09/2011
שלום רב, אני בת 25, לפני כחצי שנה אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, ואני סובלת מכל התסמינים מלבד אקנה. חזרתי לגלולות לאחר הפסקה של כחמש שנים. נטלתי חודשיים מינס ולא הרגשתי בשום הבדל, עכשיו מתחילה חודש שלישי עם יסמין, וגם איתו לא מרגישה כל כך הבדל, והדימום בזמן וסת מועט ביותר. החודש בצעתי בדיקות דם, ואלו הן התוצאות:
Progesterone 1.7 נורמה 3.8-50.5
FSH 5.5 נורמה 1.38-5.47
Dhea-SO4 12.7 נורמה 1.2-10.3
Testosterone 5.18 נורמה 0.38-4
Cortisol 817.0 נורמה 138-690
רציתי לשאול, מה ניתן לעשות בכדי לחזור לערכים נורמליים? כיוון שאת כל התסמינים שנובעים מקורטיזול גבוהה אני חווה גם כן...חולה כל הזמן, ולא מצליחה לרדת במשקל למורות המאמצים וההקפדה על ביצוע פעילות ספורטיבית ותזונה בריאה! בנוסף, אני מבינה שאלו תוצאות שתואמות לפרופיל של תסמונת שחלות פוליציסטיות, השאלה היא האם קיים סיכוי שזה "קושינג"? אם מדובר בפרופיל של שחלות פוליציסטיות האם מעבר לגלולות דיאנה ודקסמטזון או תרופה אחרת שמורידה את רמות הקורטיזול, תעזור לי לחזור לערכים בגבולות הנורמה ולרדת במשקל..
תודה רבה, סליחה על השאלות המרובות ושנה טובה ובריאה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות ותוצאות בדיקות דם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/09/2011שלום,
אני מתארת לעצמי שעברת בירור הורמונלי ונשלל CUSHING'S SYNDROME
הטיפול בגלולות חשוב וממליצה לחזור על פרופיל הורמונלי תוך כדי קבלת גלולות . במידה ומדובר בשחלות פוליציסטיות, קיים שיפור בפרופיל הורמונלי תוך נטילת גלולות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- THS+ פרולקטין גבוהדניאל26/09/2011
שלום, אני בחורה בת 27 בריאה ללא ילדים אך עשיתי הפלה לפני חצי שנה (אם יש קשר) .
בגלל כאבי ראש הלכתי לנורולוג שנתן לי לעשות בדיקת דם ו"על הדרך" ביצעתי בדיקה של בלוטת התריס . כמו כן יש לי הפרשות לבנות משתי הפטמות, ודימום מהאף כ3-4 חודשים.
הבדיקות דם הראו כך : (אני כותבת את כל מה שמחוץ לטווח )
iron - 40
wbc- 11.4
tsh -7.31 (לידע כללי FT4 11
Prolactin 277 ׁ <-- האם זה נקרה נורמלי ???
תפקודי כבד, סוכר , שקיעת דם ושאר הספירת דם היה תקין...
האם הפרולקטין תקין?? האם משהו מצביע על בעיה בבלוטת יתרת המוח\בלוטת התריס ?? מה מומלץ לעשות? מדובר בשתי בדיקות דם שונות בהפרש של כמה ימים בניהם שעשיתי, רק שלחו אותי לבצע בדיקות ללא הסבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דניאל26/09/2011שכחתי לציין את הבדיקה של הפרולקטין ביצעתי לאחר משמרת לילה בצום וביום הראשון של המחזור האם זה משפיע? לפי מה שאמרו לי צריך צום 8 שעות ולהיות ערים לפחות שלוש שעות.. השאלה אם המחזור ומצב של עייפות לא משפיע על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד''ר זהר לנדאו27/09/2011שלום רב,
תוכלי לציין בבקשה את ערכי הנורמה במעבדה בה עשית את הבדיקה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרותרפיהציפי24/09/2011
שלום,
אני בת 80 סובלת מנרותרפיה (לא מרגישה כל כך אצבעות ברגליים במצבי קור).
הבנתי שיש לזה קשר סוכרתי. שמעתי שיש איזושהי תרופה טבעית לבעיה.
מישהו שמע עליה ויכול לומר לי את שמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרותרפיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/09/2011שלום,
קיימים טיפולים שונים לטיפול בנאורופתיה.
התרופה הטבעית נקראת נאורובטיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך ורגל נפוחה לחולה סכרת =דחוף!אורית23/09/2011
שלום,
בעלי חולה סכרת נעורים , הוא סובל כבר כמה חודשים מכאבים חזקים בברך. במיפוי עצמות נמצא נזק במניסקוס המדיאלי (לפני חמש שנים עבר תאונת אופנוע וקיבל מכה חזקה בברך)
הוא הופנה למרפאת ברך בוולפסון לפני כמה ימים. ביומיים האחרונים הכאבים התגברו והרגל נפוחה מאוד מהברך ומטה.
האם אתה ממליץ לפנות למיון או להמתין לתור במפראת הברך. חשוב לציין שבעלי עובד עבודה פיזית קשה.
אשמח לתשובה בדחיפות,
המון תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך ורגל נפוחה לחולה סכרת =דחוף! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/09/2011שלום,
נפיחות מן הברך מטה דורשת בדיקה רופא מיידית ולכן ממליצה לפנות למיון או לרופא במוקד בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר בדםיהודה22/09/2011
שלום
בן 32 משקל 76 גובה 1.75
בבדיקת דם בצום של 12 שעות התקבל תוצאה של סוכר 92
האם תקין? וכול כמה זמן לחזור על הבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר בדם - תגובה
ד''ר זהר לנדאו23/09/2011שלום רב,
הבדיקה תקינה לגמרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA-S גבוהאמיר22/09/2011
שלום רב,
אני בן 22. לפני שבוע ערכתי בדיקות דם ויצא ערך גבולי מעט מוגבר בבדיקת DHEA-S.
תוצאה 15.4 כשהנורמה עד 15.2.
מה משמעות הדבר והאם יש מקום להמשך בירור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA-S גבוה - תגובה
ד''ר זהר לנדאו23/09/2011שלום רב,
מדובר בחריגה קלה ביותר, ללא משמעות קלינית. כמובן שיש להסתכל על הבדיקה עם שאר הבדיקות שעשית והתלונות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד!!תות19/09/2011
בת 30 בריאה מנסה להכינס להריון חצי שנה, מחזורים ארוכים אך סדירים ויש ביוץ. עשיתי פרופיל הורמונאלי ביום ה- 4 למחזור ויצא כי
progesterone 17-oh 69nmol\l
אני ממש ממש לחוצה . מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון 6.9 ולא 69
תות19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה מאוד!! - תגובה
ד''ר זהר לנדאו20/09/2011שלום רב,
רמת פרוגסטרון מנבאת ביוץ. הבדיקה תקינה ליום זה מבחינת הזמן.
אנא פני לרופא הנשים שלך מאחר וצריך לראות את הבדיקה הזו בקונטקסט הרחב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריוניתיעל18/09/2011
שלום רב!
בהריון שבוע 28. עקב סוכרת הריונית בהריון הראשון עשיתי העמסת סוכר 100 ויצא ערך אחד ממש גבולי 158 במקום 155. הרופא שלי המליץ לי לערוך מעקב בבית עם מכשיר ביתי.
רציתי בבקשה לשאול אני יודעת שבדיקה אחת עושים בצום בבוקר השאלה שלי איך בודקים אחרי ארוחה כמה זמן צריך לחכות שעה/שעתיים? והאם לעשות זאת אחרי כל ארוחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יעל18/09/2011כמו כן מה הערך המקובל?
בצום אני יודעת שעד 95 זה בסדר, השאלה כמה צריך להיות שעה/שעתיים אחרי הארוחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר זהר לנדאו19/09/2011שלום רב,
יש לבדוק כשעתיים לאחר ארוחה, המטרה שיהיה ערך נמוך מ - 120 מג' לדציליטר.
בסוכרת הריונית מומלץ לבדוק אחרי כל ארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוסטינקסלינדה18/09/2011
אני נוטלת את התרופה מזה כחודשיים וחשה בתופעות לוואי של סחרחורת ומצבי רוח, האם תופעות לוואי אלו ידועות לגבי תרופה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוסטינקס - תגובה
ד''ר זהר לנדאו18/09/2011שלום רב,
התופעות שאת מציינת בהחלט יכולות להגרם על ידי דוסטינקס. במידה והתופעות הללו אינן חולפות ומטרידות אפשר לנסות תכשיר אחר הגורם לירידה ברמת הפרולקטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות והשימוטופלונית18/09/2011
ב-5.9 פניתי בשאלה ומשום מה לא קיבלתי מענה. אודה באם תתייחסו לשאלתי. ברצוני גם לשאול האם הכדור החדש של אלטרוקצין מחב' אחרת היא זהה לקודם (הכדור יותר קטן), כי מאז שאני לוקחת יש עלייה ב. TSH ועלייה בלחץ דם (שלפני כן לא היה לי) ועייפות יתר. אני מרגישה שהכדור החדש עם הפורמולה החדשה גומרת אותי. מה עלי לעשות??? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות והשימוטו - תגובה
אכן יש בשוק היום פורמולציה חדשה ויש לא מעט אנשים עם בעיה באיזון.
התייעצי עם הרופא המטפל שלך איך לשנות את המינון כך שתחזרי להיות מאוזנת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר תקיניםיורם17/09/2011
שלום,
ערכתי בדיקות דם ושומנים בקופ"ח בצום של 12 שעות ויצא לי 88.
בבדיקה ביתית בצום של 8 שעות יצא 101.
לאחר שעתיים אחרי האוכל בבדיקה בייתית יצא 125.
האם התוצאות תקינות?
האם בגלל הצום מעל 8 שעות יצא לי בקופח 88 לעומת 101 לאחר 12 שעות צום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר תקינים - תגובה
הבדיקות תקינות בסך הכל אם כי רמת סוכר בצום של 101 הינה גבולית.
רמת הסוכר תלויה במה שאכלת ביום הקודם, בפעילות הגופנית, בתרופות אותן אתה לוקח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)