מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים-מודאגת!תיקי09/11/2011
ד"ר, שלום רב,
אם הבת שלי , בת 34 עשתה בדיקות בלוטה.
התוצאות הן:TSH-0/07 FT3- 3.11 ו - תקין - FT4-
היא טוענת שלאחרונה יש לה דיכאון, היא שמנה מאוד ועצבנית מאוד ויש לה עצירויות.
האם זה יכול להיות בגלל הבלוטה?
האם המצב כרגע מדאיג? האם באמת זה הגורם לדיכאון ולהשמנה שלה?
תודה מראש
תיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים-מודאגת! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/11/2011שלום
לפי הבדיקות דם קיימת פעילות יתר קלה מאד של הבלוטה, אשר לעיתים יכולה דווקא לגרום לירידה במשקל.
כדאי לחזור על הבדיקה ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אלטרוקסין חדשדיקלה09/11/2011
מטופלת 3 שנים באלטרוקסין. ( 450 בשבוע)לפני חודשיים החלפתי לאלטרוקסין החדש. ההרגשתי לא טוב ובדיקות דם הראו ש TSH עלה ל 30.
לאחר התייעצות עם אנדוקרינולוג העלתי מינון ל 700 בשבוע. לאחר מס' ימים שבהם שינתי מימון יש לי תופעות של כאבי בטן, שלשולים גלי קור בייחוד בלילה וכאבי גרון. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי אלטרוקסין חדש - תגובה
התלונות לא נראות לי קשורות לטיפול בELTROXIN אך כדאי לדבר ולהבדק ע"י רופא המשפחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלתרוקסין
רז קלרה15/11/2011אני סובלת מתופעות לוואי של אלטרוקסין . מדוע חושבים שזה לא כל כך קשה עם המצב הזה הרופאים מתעלמים מאתנו וגם משרד הבריות. שמעתי משהוא נורה בפורום .שיתנו לילדים ומבוגרים בקופות תרופות חדשות והצעירים צריכים להסתדר עם התרופה הקיימת. אני לא מבינה איזה חוסר התחשבות בצעירים ארי הצעירים הם העתיד שלנו. בברכה קלרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדם צעיר עם עצמות חלשות אמור30+09/11/2011
לסבול מזה בחיים?
כשהעצמות חלשות וסיכוי לשברים לאחר גיל 30 מסיבה של חוסר ממושך של ויטמין D (כמו שלרוב האנשים הסתבר שחסר)
ותזונה ללא הרבה סידן (בלי גבינות וכדומה)
מה שאומר שהשיא הגנטי לא הושג.
מסת העצם כבר ירודה בגיל צעיר... האם אדם צעיר שיש לו ככה, אמור לסבול מזה בחיים ? ואם עכשיו זה ככה מה יהיה בגיל יותר בוגר ?
האם אין שום דבר לחיזוק העצמות ?
הבנו שאפשר רק למנוע ירידה במסת העצם ו"לעתים" אף לשפרה מעט.
אבל אם המצב גם ככה לא טוב כבר בגיל צעיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אדם צעיר עם עצמות חלשות אמור - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/11/2011שלום,
במידה וקיים חסר ויטמין D והחסר הוא מטופל יתכן שיפור מסוים במסת העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכמה שיפור בדר"כ מדובר ?
30+10/11/2011ועד איזה גיל ניתן להשיג את השיפור ?
ומה לגבי כאבים ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכמה שיפור בדר"כ מדובר ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/11/2011שלום,
מסת העצם אצל גברים נבנית עד גיל 20
יהיה כן צפוי שיפור בכאבים עם טיפול בויטמין d במידה והיה חסר משמעותי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אנחנו מדברים על גיל 30+
30+11/11/2011אז שיפור מסוים במסת העצם כבר לא יהיה..
אז מה באמת עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בגוףאורלי08/11/2011
שלום רב,
לפני כ-3 שבועות החל בגופי גירוד עז. חשבתי שיש לי כינים ואז הסתבר שלא.
בהיותי בחו"ל קראתי את הכתבה על האלטרוקסין החדש אך עדיין לא קישרתי את הגירוד לכך.
בימים אלה הגעתי, וקראתי שייתכן והגירוד זה מהאלטרוקסין. יש לי תת פעילות של הבלוטה וקשריות, ורמת נוגדנים גבוהה שבגינם אני נוטלת אלטרוקסין.
עוד אציין שאני סובלת מנשירת שיער.
בחמשת הימים האחרונים החלטתי על דעת עצמי להפסיק את נטילת הכדור. מחר אני אמורה לעשות בדיקת דם.
האם פעלתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בגוף - תגובה
במידה וזאת אכן אלרגיה אז הפסקת הטיפול במקום.השאלה אם הגרד נובע מהטיפול בELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח US בלוטת התריסנוני07/11/2011
לום,
אשמח אם תוכלו בבקשה לענות לי מה אומרות התוצאות שלהלן. אני בת 33 ומתכננת הריון בקרוב. הריון קודם הסתיים לאחר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 10. הופניתי לUS עקב תת פעילות קלינית TSH בין 8 ל6 ו T4 תקין. והתחלתי לקחת אלטרוקסין רק אחרי סיום ההריון.
להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן + צוואר:
אונה ימנית: בגודל:x 1.8 x 2.6 ס 4 "מ. עם מרקם הטרוגני דיפוזי .
נצפתה קשרית היפואקוגנית בגודל 1.4 ס "מ. עם זרימת דם מוגברת בכל האונה .
אונה שמאלית: בגודל : 3.6 x 1.2 x 1.4 ס "מ. עם מרקם מעט הטרוגני דיפוזי .
נצפתה קשרית קטנה היפואקוגנית 0.4 ס " .מ
איסטמוס תקין .
בלוטות רוק – תת לסתיות תקינות .
בלוטות לימפה – הודגמו מספר בלוטות לימפה סופרא- קלוויקולריות דו"צ עם צורה
סונוגרפית רגילה .
לסיכום: נחוץ המשך מעקב .
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח US בלוטת התריס - תגובה
אין ממצא משמעותי בUS אך כדאי לאזן את הבלוטה לפני ותוך כדי הריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לערבב?נירה07/11/2011
בת 52 אני סובלת מהשימוטו נוטלת אלטרוקסין ומאוזנת TSH=3.8 בימים אלו.המינון שלי הוא כל יום 100 ביום שישי 50 ובשבת לא נוטלת. גיליתי שלקחתי בתקופה האחרונה 100 מאלטרוקסין החדש ו50 מהישן האם זה מהווה בעיה כשנוטלים גם מהישן וגם מהחדש?גיליתי אלטרוקסין 100 וגם50- ישנים בבית עם תאריך תפוגה תקין. האם אפשר להשתמש בהם למרות שבזמן האחרון נטלתי את החדש וכשיגמרו לחזור לחדש?לציין שאיני סובלת מבעיות מהאלטרוקסין החדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לערבב? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2011שלום
אין בעיה אבל יהיה כדאי לחזור על בדיקת TSH כאשר את חודשיים תוך כדי טיפול מלא של הפורמולציה החדשה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין חדש,האם יש קשר?נירה07/11/2011
אני בת 52 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו .מטופלת על ידי אלטרוקסין כבר 3 שנים ומאוזנת ביוני היה לי TSH=2.8 וכיום הוא TSH=3.7 . קוראת על התופעות לוואי של האלטרוקסין החדש ושואלת אם אני מאוזנת זה אומר,שאין לי בעיה עם התרופה החדשה?או יתכן שיש לי בעיה עם התרופה החדשה, שמשפיעה על בריאותי למרות שאני מאוזנת?בתקופה זו אני חשה עייפות ומצב רוח ירוד והשמנה יותר מהרגיל ואיני יודעת אם זה קשור לגיל המעבר (מחזור הפסיק לפני שנה)או קשור לתרופה החדשה.אגב בדיקות דם רגילות תקינות.אודה לך מודה על התייחסותך!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין חדש,האם יש קשר? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2011שלום
יתכן וצריך להעלות מעט מינון ELTROXIN תתיעצי עם רופא משפחה או אנדוקרינולוג שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקופז לטיפול בסכרת נעורים?צבי07/11/2011
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן לקחת גלוקופז לטיפול בסכרת נעורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקופז לטיפול בסכרת נעורים? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2011שלום,
הטיפול בסוכרת מסוג 1 (שנקראה בעבר סוכרת נעורים) הנו אינסולין בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ה BUN- פעם נוספתללא תיווך05/11/2011
לפני כשנה אובחנה אצלי רמת סוכר מאד גבוהה. הוחלט לטפל ללא תרופות. הורדתי 12 ק"ג, אני הולכת כשעה בכל יום, שיניתי תזונה וכבר חצי שנה שהסוכר תקין לחלוטין. בדיקה אחרונה אתמול, אחרי צום- הסוכר היה 83 שזה מעולה וזה בערך הממוצע השבועי שלי מזה חודשים רבים. א ב ל - בדיקות ה BUN מראות ערך 22 כשהרמה התקינה בקופ"ח שלי היא בין 4.6-21. האם זה מסוכן? האם זה גבולי? , האם עלי לדאוג?האם אני פשוט צריכה לשתות יותר מים ולהפחית אכילת חלבונים? לא נראה לי שיש בעייה בתפקוד הכבד או הלבלב כי כל הבדיקות האחרות תקינות לגמרי. אני בת 47, משקלי 62 ק"ג. גם כשבעבר הBUN היה תקין הוא היה בערכים הגבוהים יותר- קרוב ל 20. כך שסטייה של 1-2 רמות אולי רק גבולית. אני שותה כ 8-10 כוסות מים ביום.
תוצאת הCREATINIE SER היא 1.10. בעקרון- אני מרגישה מצויין מכל בחינה.
בנוסף- ראיתי באינטרנט שאצל מבוגרים תוצאת BUN נורמלית היא בין 5-25 אז למה בקופ"ח מאוחדת התוצאה שלי היא מחוץ לנורמה? למה סתם להפחיד אנשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ה BUN- פעם נוספת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2011שלום,
הבדיקות מעידות על ירידה קלה בתפקוד הכליתי. בהחלט לא בעיה רצינית.
נדרש מעקב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA-S גבוהדניאל03/11/2011
שלום רב,
אני בן 22.5. בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי רמת ה- DHEA-S במגמת עלייה.
ב- 14/9/11 הערך היה 15.4, כעת- ב-24/10/11 הערך הוא 17.9(הנורמה עד 15.2)
יש לציין שאני סובל מירידה בתיאבון, אקנה, ולשה כללית ועייפות, נשירת שיער מוגברת, נטייה לזיהומים ובנוסף מזה כמעט שנתיים התקפים של אודם בקפלים בבטן ובשורש כף היד המופיעים מס' דקות בד"כ ונעלמים ספונטנית. לאחרונה דופק מהיר.
יש לציין בדיקת אולטראסאונד בטן תקינה. (מעניין שלא מצויין בדו"ח את האדרנלים!!!)
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים את הבירור??? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA-S גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/11/2011שלום
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולראות כל תמונה
הבירור אכן מתמקד באדרנל אך בדיקת US אינה בדיקת הבחירה לאדרנל אלא בדיקת CT
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FT3 גבוה בהריוןעדי03/11/2011
סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת באלטרוקסין, כרגע בהריון שבוע 10.
נוטלת 600 מק"ג של אלטרוקסין ותוצאות בדיקת דם מעכשיו TSH 2.55 FT4 18.6.לאחר שהועלה לי המינון ב-100 מק"ג מלפני חודש שעשיתי בדיקה ותוצאותיה: TSH 2.98 - FT4 13.2, אני מניחה שלמרות שגם זה היה בטווח הנורמה העלו לי את המינון כי בהריון יש צריכה גדולה יותר של אלטרוקסין ועם הזמן יש להעלות מינון וגם אמור להיות 2.5 ה-TSH אז התוספת אכן עשתה את העבודה, העניין הוא שה-FT4 קרוב למקסימום של הנורמה, מה המשמעות של זה? מתי כדאי לעשות שוב בדיקה נוספת? אני מפחדת שתהיה חריגה פתאום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FT3 גבוה בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/11/2011שלום,
הבדיקה החשובה היא בדיקת TSH.
הטיפול בELTROXIN גורם לרמות גבוהות של FT4
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אברמוף - בקשר לשאלת BUNללא תיווך03/11/2011
האם תוכלי בבקשה לחזור ולהשיב לי על השאלה? הוספתי את הפרטים שביקשת לגבי תוצאת ה CREAT.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אברמוף - בקשר לשאלת BUN - תגובה
האם תוכל לעלות שוב את השאלה ותשובה. אני לא רואה אותה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר נסנועה02/11/2011
שלום רב,
אני מטופלת שלך. אני נוטלת אלטרוקסין 100 פעם אחת ביום. לא הבנתי את הבעיה עם התרופה החדשה: האם פשוט השימוש בה מצריך להתאים מינון חדש (ולכן יש אנשים שסבלו מתופעות לואי, בגלל הצורך בשינוי המינון)?, או שיש בתרופה חומר חדש (שלא היה בתרופה הקודמת) שגורם לתופעות לואי?
ומה צריך לעשות? להמשיך במינון הרגיל ולראות אם יש שינוי לרעה בהרגשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר נס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/11/2011שלום נועה,
לרוב עם הכדור החדש נדרש מינון גבוה יותר של ELTROXIN אבל כדי לדעת אם נדרש שינוי צריך לבדוק TSH .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בערכי TSH, פרולקטין נמוך ועוד:שלומית01/11/2011
שלום רב.
אני בת 30 נשואה ואם לשתיים.
הפסקתי להניק לפני 2.5 חודשים. מאז טרם קבלתי וסת, אך לא ידעתי אם העניין קשור לפרולקטין, היות שגם בימים כתיקונם אין לי וסתות עצמוניות עקב PCO, ולכן ביצעתי השבוע פרופיל הורמונלי, ואני מוטרדת מהתוצאות.
א. TSH יצא 3.9- כמעט גבול עליון. אציין כי בשנים האחרונות הוא לעיתים עולה ולעיתים יורד, אך ניתן לראות מגמה מתונה של עליה בערך הTSH. תמיד בתוך ערכי הנורמה, אך המינימום היה 1.35 לפני 6 שנים והנה היום 3.9.
ב. הפרולקטין יצא 42. נמוך מאוד ביחס לאישה בגילי, בפרט שעד לפני חודשיים הנקתי, כך שמן הסתם הוא היה גבוה.
ג. האנדרוגנים למיניהם עדיין בעבודה, כך שאין לי מידע לגביהם.
אני יכולה ליזום ווסת באמצעות כדורי פרוגסטרון. אך ראשית רצוני לקבל מענה לשאלות הללו:
1. האם אני צועדת לקראת תת תריסיות, והאם יש מה לעשות כדי למנוע את הדבר?
2. האם יש עניין ואפשרות לטפל בפרולקטין הנמוך?
אציין מספר נקודות שיתכן ותהיינה רלבנטיות:
לפני שנתיים ירדתי 20 קילו ב5 חודשים באמצעות ספורט ואכילה מועטת.
מזה 4 שנים משתמשת במטפורמין עקב PCO.
וסתות אני משיגה אך ורק באמצעים תרופתיים.
הריונות ג"כ מושגים אך ורק באמצעות השראת ביוץ תרופתית.
אני מאובחנת כבעלת APLA גבולית לאחר אובדן הריונות רבים ולכן נטלתי אספירין וקלקסן בהריון האחרון.
כעת משקלי הוא כ100 קג וגובהי 165 סמ.
להתייחסותך, אודה.
חורף בריא ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה עוד משהו:
שלומית02/11/2011האם השיבוש יכול להיות תוצר של ההריון והלידה? הילדה כמעט בת 9 חודשים.
(לעומת זאת הערך הנמוך ביותר 1.35 לפני שש שנים היה חודש לאחר לידה)
בהריון עצמו הערכים היו סביב 2.5 ומטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בערכי TSH, פרולקטין נמוך ועוד: - תגובה
צריך לעקוב אחר הtsh. לאחר הלידה לעיתים קיימים שינויים בתפקודי בלוטת תריס.
כדאי לעשות בדיקה מקיפה של הורמוני יותרת המוח אך עצם העובדה שהצלחת להניק אינה מצביעה על חסר PROLACTIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של עודף קורטיזולענת01/11/2011
שלום ד"ר תורגמן (וכל מי שמבין בעניין ומעוניין לייעץ),
אני בת 26 ובשנה וחצי האחרונות חווה תופעות לא נעימות שמסרבות להעלם - התופעות העיקריות הן נשירת שיער מוגברת מאוד בקרקפת, השמנה ללא סיבה (15 קילו נוספים באזור הבטן והפנים, אבל אלו האזורים היחידים שמשמינים אצלי מאז שהייתי קטנה), אקנה.
מחשש לקושינג ביצעתי בדיקת קורטיזול חופשי בשתן (24 שעות) והתוצאות יצאו שנויות במחלוקת לטעמי:
266 ננומול ל- 24 שעות (כאשר הערכים התקינים הם בין 66 ל- 248 ננומול ל- 24 שעות).
האם במצב זה (מצב בו התוצאה חורגת רק במעט מעל הנורמה) נפסלת ההשערה שמדובר בקושינג? או שיש מקום להמשך בירור בעניין?
האם יכול להיות שערכי הקורטיזול הגבוהים שנצפו הם פשוט תוצאה של העלייה במשקל (ולא להפך)? כלומר האם יכול להיות שאך ורק בגלל ההשמנה עלו ערכי הקורטיזול?
אשמח לדעה בעניין וייעוץ בנוגע איך עליי להמשיך לפעול.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של עודף קורטיזול - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/11/2011שלום
ישנן בדיקות נוספות שכדאי לעשות (מבחן דיכוי ע"י DEXAMETHASONE ) ובדיקת קורטיזול ברוק.
ממליצה על יעוץ אנדוקרני אישי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)