מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהדנה11/10/2011
האם יתכן כי הורדה במינון האטרקוסין עשוי להביא לעליה בתירוגלולבלין
מדוע עלוי לעלות התרוגלובלין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/10/2011שלום
לא לגמרי הבנתי את השאלה. במידה ועברת כריתה של בלוטת תריס עקב סרטן הבלוטה אז עליה ברמת TSH יכול להעלות רמת THYROGLOBULIN.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןענת11/10/2011
שלום,
בעקבות שינוי פורמולת האלטרוקסין התחלתי לסבול מתופעות לוואי כמו:
עייפות נדודי שינה, כאבי שרירים וחזה, מחזור לא סדיר, אלרגיה-התעטשויות לאורך כל היום בלי הפסקה, נשירת שיער, תחושת צריבה ובעירה בעיניים, גלי חום והזעה מוגברת, כאבי בטן, בכי, קושי בזכרון
בבדיקת דם נראה שהבלוטה מאוזנת אך סובלת מתופעות הלוואי שציינתי
TSH - 3.68
T4FREE - 14.8
T3 - 4.1
כרגע אני ללא כדורים כבר 4 ימים.
ברצוני גם לדעת האם הליכה ספורטיבית יכולה לשנות את הערכים ולגרום לכך שלא אהיה תלותית יותר בכדורים?
תודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לך לייבא תכשיר חלופי מחו"ל
רוצה לעזור11/10/2011פרטים לגבי יבוא תכשיר חלופי מחו"ל - המידע פורסם בתגובות ע"י מישהו בשם אבישי כהן:
1) הורדת טופס 29 מהקישור הנ"ל:
http://www.health.gov.il/Download/pages/lby30.rtf
2) מציאת תרופה מיצרן אחר הנמכרת באינטרנט (יש לשים לב לבית מרקחת מאושר) - למלא את טופס 29 לפרטיו עפ"י התרופה שרוצים להביא.
כולל יצרן התכשיר שקונים, חומר פעיל, מינון, וכן הלאה.
אני לא רופא ולא רוקח כך שאיני יכול להמליץ על מה עדיף. לייתר ביטחון אני מזמין לפחות מ2 יצרנים שונים.
3) שליחת טופס 29 מלא וחתום ע"י רופא משפחה, בחזרה ללשכת הבריאות המחוזית באיזור מגוריכם.
4) המתנה לאישור משרד הבריאות
5) רכישת התרופה באינטרנט (מצריך כרטיס אשראי בינלאומי או PayPal) לצערי, אני רוכש מכספי האישי, שליחה בדואר אוויר.
6) עידכון משרד הבריאות לגבי פרטי המשלוח ואישורו
אשתדל להספיק את התהליך ב24 שעות הקרובות.
עד אז - אני לא נוגע תכשיר של פריגו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלייי......
ענת26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין הפורמולה החדשהטובה10/10/2011
שנה טובה לך ד"ר אברמוף נס, רצוני לשאול מהם התופעות שיכולות להיווצר מהפורמולה החדשה והאם זה מסוכן לקחת, אולי להפסיק, דרך אגב את רופאה יוצאת מהכלל ואני פציינטית שלך, עיזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן ד"ר אברמוף נס מקבלת מטופלים?
רוצה לעזור11/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירואידשי10/10/2011
שלום
אני בחור בן 42.
לפני שנתיים בUS צוואר לאחר כאב גרון ממושך התגלו במקרה קשריות בגודל 0.4 ממ.
לפני 10 חודשים ביצעתי מעקב והיו בגודל 0.5 מ"מ ואמרו להמשיך לעקוב פעם בשנה.
לפני כ 3 חודשים החלה לי תחושה של חולשה יחסית משמעותית ודופק יחסית גבוה.
בחלק מהימים הדופק במנוחה במקום כ 60 עלה ל 80-90.
בשבועייםה אחרונים התופעה החריפה. אני כל הזמן , גם במנוחה בדופק 90
ואם עומד הדופק עולה ל 130 ומרגיש חלש מאוד! לכן, נח הרבה בבית ופה ושם הולך ועומד עד דקה שתיים כי מיד נהיה תשוש וקצת דיזי.
הרופא ביצע לי בדיקות דם - ספירה, כימיה, CRP, ,שקיעה, סוכר - הכל תקין.
לגבי TSH הוא בדק לפני חודשיים ב 10.8 ויצא תקין 1.6 .
לחץ דם 130/85, 120/80- בעבר היה לי 110-60/70 בד"כ
( נעזרתי במכשיר לחץ דם מהוריי, לדעתי יש לי עליה של לד הנמוך בכ 15 ).
הרופא משפחה אמר שטכיקרדיה כזאת עלול להתאים לבעיה בבלוטת המגן אבל היות והיתה תקינה לפני 3 חודשים אז זה לא הגורם ואין לו מושג מה הסיבה ושאנוח בינתיים.
שלח אותי לפנימאי יש תור עוד חודש וחצי...
קרדיולוג אמר שהיות והדופק סדיר ורק גבוה ואקג תקין אז הוא לא רואה סיבה קרדיאלית ולהתייעץ עם רופא המשפחה...
ברצוני לשאול
1. האם יכול להיות שבכל זאת, התפתח אצלי בחודשים האחרונים
קשריות גדולות יותר שפגעו בבלוטה ובתפקודה ( תוך חודשיים מהבדיקת TSH האחרונה? ( ו 10 חודשים מהUS צוואר ).?
2. האם יש כיוון אחר שאפשר לברר איך בחור צעיר בריא בדרך כלל, פתאום חלש ובדופק גבוה כבר 3 חודשים וזה הולך ומחמיר?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירואיד - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/10/2011שלום,
כדאי לבדוק תפקודי בלוטת תריס למרות הכל.
לא סביר שהקשריות הקטנות גורמות לבעיות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפגעי אלטרוקסיןמוניקה10/10/2011
הופיעו לי תופעות לוואי קשות מאז האלטרוקסין החדש (השמנה, תשישות, כאבי מפרקים, נשירת שיער ועוד) אך לא קישרתי. דאגתי ונשלחתי לכל מיני בדיקות. רק אתמול כששמעתי - כעסתי מאד. הפכו אותנו לשפני נסיון מבלי להסביר, ליידע, לבדוק אולי התרופה אינה מתאימה לנו? שאלתי: מה יקרה אם אפסיק לקחת לימים/שבועות עד שאקבל תקופה מחליפה שתתאים? עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפגעי אלטרוקסין - תגובה
לא סביר שכל התופעות נגרמות מן הפורמולה החדשה של ELTROXIN
בקרוב תהיה בקופה כדור נוסף של ELTROXIN (עם אותו חומר פעיל).
לא ממליצה להספסיק טיפול בELTROXIN אלא אם קיימת אלרגיה (פריחה, גרד וכו)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפגעת אלטרוקסין
נורית יובל29/10/2011אל מי פונים ומה עושים? צרכנית אלטרוקסין, סובלת מאותן תופעות: דופק משתולל מואץ, השמנה, קוצר נשימה, חולשה וכאבי מפרקים. אושפזתי פעמיים תוך שלושה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפגעת אלטרוקסין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/10/2011שלום
לרופא המשפחה והוא יכול לרשיום חלופה לELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותאיילה10/10/2011
שלום רב.
אני מקבלת פרנדאז (אקארבוז) 50 מ"ג בכל ארוחה. ביקשתי להשתמש בקסניקל (אני מאוד שמנה והרזייה תעזור כמובן גם לעניין הסוכר), אבל בעלון כתוב שאסור לקחת עם תרופות לסוכרת כגון אקארבוז.
ברצוני לדעת מה הבעיה בשילוב זה ולמה בדיוק מתכוונים: לא לקחת את שתי התרפות בו-זמנית (בתחילת הארוחה) *או* לא לקחת את שתיהן באותה ארוחה (גם אם את הפרנדאז לוקחים בתחילת הארוחה ואת הקסניקל עד שעה אחריה) *או* אסור בכלל להשתמש השתיהן באותו יום או באותה תקופה?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
אני מודעת להתווית נגד לשילוב בין שתי התרופות. איני יודעת מה הבסיס לכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין והנקהטלי09/10/2011
התחלתי לפני כחודש לקחת את האלטרוקסין החדש במינון של 100 מ"ג אחת ליומיים.
מאז, בני (בן חודש וחצי) מתפתל בזמן ההנקות. הוא ממש "יונק ובוכה". לאחר שהרופא שלל ריפלוקס וגזים, ולאחר שראיתי את הכתבה היום בערוץ 2, חשבתי אולי יש קשר בין נטילת האלטרוקסין (שלי) לבין מעבר התרופה בחלב האם לבני.
האם יש עדויות נוספות לתופעות לוואי בזמן ההנקה? האם יתכן שיש קשר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין והנקה - תגובה
לא סביר שהELTROXIN גורם לבעיות אצל תינוקך. לא נתקלתי בתופעה דומה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןדנה09/10/2011
היום קיבלתי את התוצאות של ה-100 גרם והם יצאו כך:78,198,178,89 הבנתי שיש לי סכרת הריון היות ו-2 ערכים גבוהים מהנורמה. רציתי לדעת לפי הערכים האלה מה הסיכוי שלי לפתח סכרת הריון בעתיד?ומה הסיכוי שזה לא יעבור אחרי ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
יש לך ערך אחד לא תקין של סוכר אשר אינו מתאים לאבחנת סוכרת אך מומלץ לעקוב ולשמור על דיאטה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH והנקהחגית09/10/2011
היי,
אני נוטלת אלטרוקסין.
האם ה- TSH שלי מושפע מהפסקת הנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH והנקה - תגובה
TSH אינו מושפע מהפסקת הנקה אך מושפע ההריון ומהתקופה שלאחר הלידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית08/10/2011
שלום,
לפני שנה וחודשיים ילדתי.
לפני ההריון TSH היה 4.29. אנדוקרינולוג המליץ לי ליטול אלתרוקסין ואכן התחלתי בתחילת ההריון ליטול אלתרוקסין כך שהייתי מאוזנת.
לאחר הלידה הומלץ לי להוריד בהדרגתיות את המינון של האלתרוקסין ואכן התחלתי מידי כמה חודשים להוריד את המינון.
היום אני עדין נוטלת 3 פעמים בשבוע כל פעם 50 מ"ג ובבדיקת הדם האחרונה ה- TSH היה 1.76
כעת אני מעוניינת להכנס להריון נוסף.
האם ה- TSH הנוכחי נמוך מידי?
האם כדאי להמשיך לרדת במינון או להמשיך במינון הנוכחי?
האם TSH זה עלול להקשות בכניסה להריון?
אני קצת מוטרדת ולכן שואלת הרבה שאלות...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/10/2011שלום
רמת הTSH רצויה בהריון הנה מתחת ל2.5 ולפי כך הערכים תקינים ומתאימים לכניסה להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון וצוםתמר06/10/2011
אני בשבוע 14 עם סוכרת הריונית תחת מעקב דיאטנית עם מדידות,ללא אינסולין.
ממה שאני מצליחה לראות מהמדידות הבעיה שלי איזון ערכים גבוהים ולא ערכים נמוכים (היפו)
אפילו לאחר לילה שלם המדידה יכולה להראות 96.
האם יש בעיה שאתחיל לנסות לצום כרגיל ורק במידה שארגיש רע אתחיל לאכול לפי כמויות מסויימות?
האם יש בעיה שהערכים לא יהיו מאוזנים ב25 שעות האלה?בשבוע זה?
יש לציין שבשבועות הראשונים עדיין לא הייתי ממש מודעת למצבי וצמתי את כל תשעה באב במנוחה מליאה.
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון וצום - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/10/2011שלום,
ההחלטה על צום צריכה להתקבל לגבי רופא שמכיר אותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בגרון ובלוטת התריסאבי05/10/2011
שלום רב,
מזה מספר ימים אני מרגיש תחושה של "גולה בגרון", כמה סנטימטרים מתחת לפיקת הגרון בצד ימין של קנה הנשימה. לא כואב אבל מציק. נאמר לי שיכול להיות לכך קשר לבלוטת התריס. לפני כשבועיים עשיתי בדיקות דם ו TSH יצא תקין- 1.2. שאלתי היא האם בדיקת TSH שוללת בעיה שתוביל לתחושה הזו בבלוטת התריס, והאם כדאי לעשות גם בדיקות T3 ו- T4 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה בגרון ובלוטת התריס - תגובה
לאיבחון קשר בלוטת תריס צריך לבצע US של בלוטת תריס. בדיקת הדם יכולה להיות תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירוגלובליןדנה05/10/2011
שלום רב,
אימי בת 46 לפני שלוש שנים ביצעה כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב קרציומה
נוטלת אטרוקסין 700 מק"ג בשבוע
רמת ההתרוגולובין שלה היתה קטנה מ0.8 מאז הכריתה..
אולם בבדיקה לפני חודש הרמה היא 2.03 כאשר היא במדד של קופ"ח כללית בין 0.8 ל55.
האם יש מקום לדאגה?
בבדיקה האחרונה רמת TSH-0.13
T3- 3.7
T4-16.6
התרוגלובלין היה קטן מ0.8 עד הבדיקה האחרונה ובבדיקה הוא 2.03
התרגולובילין AB קטן מ20.
אימי ביצעה בדיקת סונר והיא יצאה תקינה תודה לאל.
בנוסף ביצעה היום בדיקה חוזרת של התירוגלובלין וכעת הוא ירד ל-1.19.
חשוב לציין כי כאשר אימי ביצעה הבדיקה בה רמת התירוגלובלין היתה 2.03 היא היתה תחת אנטיביוטיקה עקב דלקת גרון האם האנטיביוטיקה משפיעה על התוצאות?
בנוסף אציין כי חודשיים טרם הבדיקה בה התוצאה היתה 2.03 הורד המינון של האטרוקסין מ850 מק"ג ל700 מק"ג.. האם יתכן כי הורדת המינון השפיעה על התוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירוגלובלין - תגובה
צריך לבדוק מדוע קיימת עליה של THYROGLOBULIN בהעדר נוגדנים (אשר לעיתים יכולים לשבש את הבדיקה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה09/10/2011האם יתכן כי הורדה במינון האטרקוסין עשוי להביא לעליה בתירוגלולבלין
מדוע עלוי לעלות התרוגלובלין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר לאחר סכרת הריוניתמירב04/10/2011
שלום רב
ילדתי לפני חודשיים וחצי
בהריון היה לי מצב לא מאוזן של סוכר.
שמרתי על דיאטה מכיוון שבהעמסות סוכר היו לי תוצאות גבוליות:
בהעמסת סוכר של 100 שעשיתי בתחילת ההריון (בגלל ערך גבוה בצום של 102) היו התוצאות כך:
זמן 0 - 97
שעה - 175
שעתיים - 98
שלוש שעות - 73
לכן החליט שיש לשמור על הסוכר במהלך ההריון
כעת ביצעתי העמסת סוכר של 75 גר' על מנת לראות האם הסכרת חלפה ולהלן התוצאות:
זמן 0 - 85
לאחר שעתיים - 67.1
מה עליי לעשות?מה המשמעות?
תודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר לאחר סכרת הריונית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/10/2011שלום,
העמסת הסוכר שלך לאחר הריון תקינה. בכל מקרה בעתיד הסיכוי שלך לפתח הריון גדול ולכן חשוב להקפיד על משקל תקין ופעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתצביה04/10/2011
היכן לפנות לאיזון סכרת ותיקה עם משאבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/10/2011שלום,
מרפאת סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)