מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמות סוכר שעתיים לאחר האוכלA30/05/2012
שלום שוב
)
הבנתי שמדד שהוא פחות מ 140 שעתיים לאחר האוכל הוא תקין ( לאדם לא סוכרתי)
( מקריאה באתרים רפואים הבנתי שיש מצבים שמתיחסים גם למדד של רמת הסוכר במרווחי זמן של כל חצי שעה מתחילת הארוחה
יש כאלה שטוענים שאמנם בכללי זה נכון שמדד פחות מ 140 שעתיים מתיחלת הארוחה הוא תקין אבל רצוי שהמס המקסימאלי 140 יופיע עד שעה לאחר האוכל ורצוי שהמדד יהיה פחות מ 125 לאחר שעתיים)
א- מה היא כמות האוכל הממולצת למדד הנ"ל?
2 פרוסות לחם לבן+ גבינה+ תה עם 2 כפיות סוכר?
אחר?
האם משך הצום המינימאליהוא: 8 ש' עד למדד רמת סוכר שעתיים לאחר האוכל ?
ומה משך הצום המקסימלי
( ע"מ שהבדיקה תיהיה הפקטיבית מה הוא הקו העליון של צום ?
9 ש'
10 ש?
יותר?
שאלה לגבי העמסת סוכר 75
מתי נבדקים הערכים של העמסה סוכר כל חצי שעה ומתי מספיקה תוצאה אחת רק שעתיים לאחר העמסת סוכר?
אודה לך אם תידעי אותי מה הם ערכי הסוכר ה-תקינים של אדם בריא בהעמסת סוכר 75 ג'
לאחר חצי שעה
שעה
שעה וחצי
שעתיים
בתודה מראש
A* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר שעתיים לאחר האוכל - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/05/2012שלום
העמסת סוכר לאדם מבוגר מתבצעת עם מנה של GLUCOSE 75 גרם . בעבר ניתנו ארוחות תואמות את כמות הגלוקוז אך לצורך הדיוק הבדיקה מתבצעת עם גלוקוז.
נכון להיום הסוכר לאחר העמסת סוכר מתבצעת לאחר שעתיים. בעבר הבדיקות התבצעו כל חצי שעה.
סוכר מתחת ל140 שעתיים לאחר האוכל תקין אך ברור שככל השסוכר נמוך יותר זה מצביע על תפקוד טוב יותר של תאי הלבלב והעדר תנגודת לאינסולין.
בהריון מקפידים על רמות סוכר בצום וגם שעה לאחר האוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינקטן טסטנועה29/05/2012
שלום רב!
עשיתי מבחן סינקטן עקב עייפות . התוצאות שהתקבלו הן:
cortisol blood 249 nmol\l
cortisol 30' 535 nmol\l
cortisol 60' 524 nmol\l
האם התוצאות תקינות? מה הגבול התחתון המקובל בכל נקודת זמן?
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינקטן טסט - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/05/2012שלום
הבידקה תקינה
אמורה להיות עליה מעל 535
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוני מיןמאיר28/05/2012
שלום דוקטור, התייעצתי איתך בעבר ומבקש לשאול בנוסף. אני במעקב לאחר סרטן אשכים מלפני 12שנים. השנה נצפתה עלייה קלה ב bhcg ללא עדות אונקולוגית בהדמיות כולל מוח. קראתי באינטרנט שערך נמוך יכול להיות קשור למצבים לא סרטניים (ערכים עד 30). השאלה הראשונה בעצם מדוע מיוצר הורמון זה כאשר הטסטוסטרון נמוך (כך כתוב באתרים רפואיים בחול), והאם עקב חוסר ייצור של lh fsh (שני הורמונים אלה נמצאו מדוכאים אצלי כנראה עקב דיאטה חריפה שביצעתי לטענת אנדוקרינולוג) גם bhcg מתחיל להיות מיוצר ברמות מוגברות? תודה לייעוצך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמוני מין - תגובה
הסיבה שבמעקב של סרטן האשך עוקבים אחר BHCG היא שהתאים הסרטניים עצמם יכולים לייצר את הורמון והוא מהווה סמן לגידול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתךמבקש לחדד את שאלתי
שי30/05/2012ידוע שתת פעילות של האשכים (שמתבטאת בטסטוסטרון נמוך) גורמת לעליית BHCG (ללא קשר לתאים סרטניים. האם ידועה הסיבה מדוע? וכמו כן האם ייתכן שייצור הורמון זה מתרחש גם בחוסר ייצור של LH - FSH?(כלומרייתכן שוב שהגוף מפצה בדרך אחרת כמו בחוסר טסטוסטרון).
תודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתךמבקש לחדד את שאלתי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/05/2012שלום
תת פעילות של אשכים אינו גורם לעליה של BHCG.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלושה אונקולוגים
משה01/06/2012שהתייעצתי עימם טוענים שתת פעילות אשך גורמת לעליית BHCG. כמובן אני לא בא להתווכח אבל השוני בגרסאות בהחלט מעניין מבחינת זווית רפואית.שלושתם דבר ראשוך שלחו אותי לבדוק רמת טסטוסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד הורמונים בלוטת התריסויטו27/05/2012
2012 לאחרונה ביצעתי את הבדיקות הבאות: קרניטין CARNITINE תוצאה: 69.0 (טווח ערכים- 43-58 ) CARNITINE תוצאה: 64.1 (טווח ערכים- 40.2-52.4) FREE CARNITINE תוצאה: 4.9 (טווח ערכים- 2.20-8.00) ACYL (אגב איני נוטל כל תוסף של קרניטין) בלוטת התריס TSH תוצאה 1.12 T3 FREE תוצאה 2.8 T4 FREE תוצאה 1.2 קראתי התייחסויות על כך שקרניטין גבוה פוגע בניצול הורמוני בלוטת התריס. אני סובל מעל עשר שנים למיטב הבנתי משורה ארוכה של תסמינים " קלסיים" המצביעים על תת תפקוד של בלוטת התריס. ברור לי כי תוצאות בדיקות ההורמונים לבלוטה תקינים אך אם אכן הקרניטין מונע מההורמונים להגיע ליעדם האם ניתן להסיק כי למעשה הגוף מנצל רק חלק מההורמונים ועקב כך אני לאורך שנים במצב הדומה ל "תת תפקוד בלוטת התריס" האם הקשר זה מוכר..?? ואבקש הכוונה דחופה במידת האפשר....תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד הורמונים בלוטת התריס - תגובה
תפקודי בלוטת תריס תקינים
לי לא ידוע על הקשר בין קרניטין לפעולת הורמוני בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בתחילת הריוןגלי26/05/2012
שלום,
אני נמצאת בשבוע 6 פלוס 6, עשיתי בדיקת דם לפני שבוע וקיבלתי TSH- 6.7 שזה מעל הטווח הנורמלי. ה-T4 יצא תקין בטווח הנורמלי.
הרופא די הלחיץ אותי ושלח אותי בדחיפות לאנדוקרינולוג.
רציתי לשאול האם הערך שקיבלתי יכול לעשות נזק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה בתחילת הריון - תגובה
לא סביר שנגרם נזק אך כדאי לטפל בהקדם למנוע עליה נוספת בTSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גויטרנועה22/05/2012
שלום רב! אני בת 30. בשנים האחרונות אני סובלת מעייפות אשר מחמירה עם הזמן. לאחרונה העייפות וחולשה החמירו מאוד, דבר אשר פוגע בתפקוד היום יומי. נוספו גם נשירה ושבירת שיער, עצבנות לעתים קרובות. כאשר דבר הגיע לשיא התחלתי בבדיקות,כאשר הכל היה תקין. חוץ מנוגדנים לתירוגלובולין אשר היו מוגברים מאט. בזמן הזה מיששתי בלוטה בצוואר ונפיחות מסויימת מצד הבלוטה. ב us התגלתה בלוטת התריס מוגדלת עם קשריות, יותר מצד שמאל, גודל עד 1.5 ס״מ. חשוב לציין, הורמוני בלוטת התריס תקינים כל הזמן. אנדוקרינולוג ייעץ לי על ניקור ואם הכל תקין אז רק מעקב. השאלה שלי היא האם באמת לא עושים כלום ומחכים עד שתופיע תת פעילות? הרי גם הבלוטה גדלה, אפשר כבר לראות את זה בעין מבחוץ. ומה עם כל העייפות וסימנים אחרים? ידוע לי שפעם טיפלו במקרים כאלה באלטרוקסין והוא היה מונע גדילת הבלוטה ואפילו מפחית אותה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גויטר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/05/2012שלום
קיימים שני דברים שונים: אחד הוא תפקוד הבלוטה והדבר השני הקשריות בה.
לגבי התפקוד מטפלים במידה ומופיעה הפרעה. אנחנו לא יודעים כיצד למנוע את המחלה.
לגבי הקשריות:חשוב לשלול את הסיכון הקטן שמדובר בסרטן של בלוטת תריס ובמידה והניקור תקין מבצעים רק מעקב של US
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיהמור22/05/2012
שלום, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מתסמינים שונים שמבטאים לרוב בבקרים וכ3 שעות לערך לאחר ארוחה: חולשה, ערפול, בחילות, דפיקות לב מואצות וצורך לאכול באופן מיידי - או שאני ממש מרגישה שאני עומדת להתעלף. תחילה חשבתי שאולי הדבר קשור איכשהו לגלולות שאני נוטלת מס' שנים והפסקתי גם איתן (לא הייתה הטבה משמעותית מלבד אקנה קל שצץ עם התופעות הללו והפסיק ברגע שחדלתי ליטול אותן).
אני בת 23, 1.70, שוקלת 58 לאחר שעליתי 4-5 קילו ב5 חודשים מאז תופעות אלו.
אני אוכלת מאז ומתמיד טוב והכל, ולא הופיעו שום תסמינים של בעיות עיכול כאבי בטן וכו'.
המסת סוכר 75 גרם/שעתיים יצאה (84), גלוקוז בדם (84).
הבדיקה הנוספת שעשיתי הייתה אינסולין ויצאה 3.2 כאשר בבדיקות קודמות בעברי התוצאות היו סביב ה6-7. (כמובן לאחר צום).
אני אובדת עצות, האם יש קשר אנדוקרינולוגי או שזה יכול להיות משהו אחר? מה עוד ניתן לבדוק שמתקשר לתופעות אלו? אינסולין בערכים האלו נחשב נמוך מידי/נמוך יחסית למה שהיה לי בד"כ ?
אשמח לעזרה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2012שלום
את צריכה להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הבירור. במידה ואת יכולה לבדוק ערכי סוכר באמצעות גלוקומטר בזמן התחושה הרעה זה יעזור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוגליקמיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2012שלום
את צריכה להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הבירור. במידה ואת יכולה לבדוק ערכי סוכר באמצעות גלוקומטר בזמן התחושה הרעה זה יעזור.
ישנן מספר אפשרויות שיכולות לגרום או להסביר את התופעה . הדבר המרשים הנה העליה במשקל ולכן כדאי לבדוק את הנושא לעומק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקור בלוטת התריסנעמה3720/05/2012
שלום רב,
ברצוני להתייעץ בנוגע לניקור בלוטת התריס. במישוש עצמי הרגשתי בלוטה מוגדלת ונשלחתי לאולטרא סאונד גרון.
התוצאות -
האיסטמוס אינו מעובה.
אונה ימנית בגודל 1.7*2*4.2 ס"מ
מרקמה בלתי אחיד מגורגר, בנוסף קשרית 1.1*0.7 ס"מ איזו אקוגנית.
ומספר קשריות מסויידות בקוטר עד 0.5 ס"מ
בלוטות לימפה מעט מוגדלות עד 1.5*0.8 ס"מ שומרות על צורתן בתחנה 2 מני צדדים.
אונה שמאלת בגודל 1.9*3*4.2 ס"מ, מרקמה בלתי אחיד. מכילה קשר מעורב בגודל 2.2*1.8 ס"מ, בנוסף מספר קשריות היפו והיפר אקוגניות בקוטר 1 ס"מ.
בלוטות רוק תת לסתיות ללא ממצא
בפגישה עם אנדוקרינולוג הוא שלח אותי לבדיקות דם -
התוצאות -
TSH - 2.27 mIU/L
T3- FREE - 4.4 pmol/L
T4- FREE - 11.8 pmol/L
THYROGLOBULIN - 19.60 ng/mL
THYROGLOBULIN Ab - <20.0
ANTI THYROID PEROXID - 56.10 IU/ml
TSH לאורך כל השנים היה תקין
ההפניה לניקור נעשתה לפני שהתקבלו תוצאות בדיקות הדם וכעת אני מתלבטת וצריכה את עזרתכם. האם לאור בדיקות הדם והממצאים בא.ס. האם עליי ללכת לניקור או שניתן לוותר עליו ולהשאר במעקב בלבד?
אני יודעת שההחלטה הסופית היא שלי אבל ממש חשוב לי לשמוע דיעה נוספת.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2012שלום
הניקור כאן מומלץ רק במידה והTSH היה נמוך אז היה מקום לבצע מיפוי בלוטת תריס לפני הניקור אך במקרה שלך אין צורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...אבל לא הבנתי
נעמה3720/05/2012את חושבת שכן יהיה נכון לעשות את הניקור לאור התוצאות והממצאים בבדיקת האולטרא סאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...אבל לא הבנתי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2012כן לאור הUS והבדיקת דם רצוי לבצע את הניקור ואין צורך בביצוע מיפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר19/05/2012
האם כל המוטציות הגורמות לתסמונות MEN לסוגיהן זוהו? כלומר, האם ייתכנו מצבים אטיפיים של התופעה שבדיקה גנטית לא תגלה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2012שלום
תמיד קיימת אפשרות של מוטציה שלא תוארה.
בכל מקרה קיים MEN 1 וMEN 2 ובהן מוטציות שונות וביטוי שונה של המחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסוכרת סוג 2 , אני לוקח תרופהאביתר19/05/2012
גלוקומין 85 מ"ג לאחר ארוחת ערב.
האם ניתן לחלק את הכדור ל-2 חצאים, 1 לאחר ארוחת בוקר
החצי השני לאחר ארוחת ערב.
כמו כן התוצאה אצלי בצום בבוקר הינה כ-110 גולקוז, אני מבין
שהכדור גורם לכך כי רמת הסוכר בדם תרד, השאלה היא אם אגיע
למדידה בצום לשעור של נניח 80 - שזה כבר תקין, האם אוכל להוריד
או להפחית את נטילת הכדור.
יש לציין כי יש לי עודף משקל , ואני יורד במשקל לאט לאט.
כן אני עושה הליכות ברגל לפי מצבי , אבל לא כל כך הרבה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסוכרת סוג 2 , אני לוקח תרופה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/05/2012שלום
הירידה במשקל והפעילות הגופנית יכולים להחזיר בשלב זה את ערכי סוכר לנורמה וניתן יהיה אז לשקול המשך הטיפול.
ניתן לקחת גלוקומין פעמיים ביום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מוזרותדנה18/05/2012
הבן שלי בן 23 לא חש בטוב כבר קרוב לחודשיים.היום הגיעו תוצאות מוזרות של הבלוטה:TSH 2.25 T3 6.3 T4 24.9 איך יתכן ש T4 כל כך גבוה והשאר בגדר הנורמה? הבן טוען שהוא חש סחרחורת, דופק מואץ והרגשה של נשימה כבדה וחמה מהרגיל.יש לציין שבוא בריא ומעולם לא התלונן .מה לעשות? הרי הרופאים מתעניינים רק ב TSH. בדף התוצאות רשום שה T4 נבדק פעמיים בגלל שהוא חריג.האם צריך לטפל בפעילות היתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מוזרות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/05/2012שלום
כדאי לחזור על הבדיקה במידה וניתן במעבדה אחרת ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג.
גם לבדיקה כזאת במידה וזה חוזר על עצמו יכול להיות הסבר אך כפי שאמרתי לחזור קודם כל הבדיקה ולודא שלא מדובר בטעות מעבדה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דנה18/05/2012לפני שבועיים נבדקה הבלוטה והתוצאות היו שונות:
TSH 2.41
T3 6.6
T4 20.7
כאמור, השבוע ערך T4 קפץ ל 24.9
איך יתכן השינוי תוך שבועיים? אני לא חושבת שהבעיה במעבדה משום שבטופס נכתב שהבדיקה נערכה פעמיים. האם הפנייה לאנדוקרינולוג דחופה? התור הקרוב ביותר נקבע לו ליום רביעי הקרוב. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/05/2012שלום
לא מדובר במצב דחוף
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
דנה18/05/2012לפני שבועיים נבדקה הבלוטה והתוצאות היו שונות:
TSH 2.41
T3 6.6
T4 20.7
כאמור, השבוע ערך T4 קפץ ל 24.9
איך יתכן השינוי תוך שבועיים? אני לא חושבת שהבעיה במעבדה משום שבטופס נכתב שהבדיקה נערכה פעמיים. האם הפנייה לאנדוקרינולוג דחופה? התור הקרוב ביותר נקבע לו ליום רביעי הקרוב. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בבלוטת התריס בהריוןמיכל18/05/2012
שבוע 35.לוקחת 150-200 מק"ג ליום. בטעות בשלושת השבועות האחרונים התבלבלתי בעטיפה של היוטירוקס ולקחתי את ה-50 מק"ג במקום את ה-100. זה קרה בערך לפני שלושה שבועות. בדיקה לפני שלושה שבועות -1.9 tsh. אתמול- 3.7 tsh.
אני ממש חוששת מהעלייה, למרות שזה עדיין בטווח הנורמה. האם יש לי סיבה להילחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בבלוטת התריס בהריון - תגובה
את לא צריכה להלחץ אלא לחדש את הטיפול. אמנם הTSH מעט עלה אך אין בכך בעיה במיוחד לאור העובדה שכבר חזרת לקחת את המינון המתאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונאליותme17/05/2012
שלום רב, עשיתי בדיקות הורמונליות 5.5 ימים מרגע שקיבלתי (סימני דימום קלים) (קיבלתי ביום ג' בערב ועשיתי בדיקות ביום א' בבוקר).
התוצאות: LH - 5.10
FsH - 7.2
Prolactin - 143.6
Testosteron < 0.9
Dhea sulphate - 3.88
האם תוצאות אלה תקינות?
(בנוסף - האם מרמז על שחלות פוליציסטיות?)
(progesteron-17-oh - לכאורה מחוץ לנורמה - 0.36. מה זה אומר?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונאליות - תגובה
הבדיקות תקינות
הבעיה ב17OHP כאשר הוא גבוה ולא נמוך .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסי15/05/2012
מהם הערכים הרצויים של TSH במבוגרים מעל גיל 80? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/05/2012שלום
לא קיימת נורמה שונה לגיל 80 אך הTSH מעט עולה עם הגיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורלי15/05/2012
שלום, אני סובלת בדרך כלל מתת פעילות של בלוטת התריס וכעת התחילו לי סימפטומים של פרימנופאוזה (אי סדירות במחזור). מאז שאלה התחילו חלה עליה יחסית בפעילות בלוטת התריס. האם יתכן קשר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/05/2012שלום
כאשר המחזור מפסיק נדרש מעט פחות ELTROXIN או תכשירים דומים עקב הירידה ברמת האסטרוגנים.
במידה ותתחילי לקחת הורמונים אז שוב צפויה יציאה מאיזון ויש לבדוק תפקודי בלוטת תריס כחודשיים לאחר התחלת הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)