מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיפור בראיהמימון גבריאל06/09/2011
ברצוני לדעת אם יש תופעה של שיפור בראיה לאחר מחלת סוכרת קשה בפעם ראשונה ....חברת משפחה היה לה ראיה לקויה מס 3.75 לאחר אירוע של סכרת הריאה היגיעה ל1.5 בלי משקף ..האם ידועה התופעה ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בראיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/09/2011שלום,
שינויים ברמות הסוכר יכולים לשנות את חדות הראייה ולעיתים זהו אחד הסימנים אשר מביאים את החולה לבדיקת רמות סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות והשימוטופלונית05/09/2011
בת 57 לאחרונה חשה עייפות וכבדות בלתי רגילים. אני מטופלת באלטרוקצין 100 מ"ג 5 ימים ויומיים 50 מ"ג. עשו לי בדיקות כלליות, כולן בתוך התחום חוץ מהתוצאות האלו ואודה על תגובתך:
TSH = 7.32
MCH = 31.6
GPT = 42
GGT = 63
ALK PHODPHATASH = 109
ברצוני לדעת אם העייפות והכבדות הן כתוצאה מהמחלת התירואיד שיש לי, וקיבלתי אלטרוקצין של חב' חדשה "אספן" ואני רגילה לכדורים הקטנים מהחב' הקודמת, האם זה אותו אפקט? ואין לזה השלכות או תופעות לוואי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות והשימוטו - תגובה
ד''ר זהר לנדאו06/09/2011שלום רב,
רמת ה - TSH שלך מעט גבוהה ונראה כי יש צורך להעלות את מינון האלטרוקסין. יתכן ועם עליה במינון תחושי טוב יותר. במידה ולא יהיה צורך להרחיב הבירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב..
יפעת06/09/2011לפני חודש וחצי העלו לי את ההמינון לעוד יום של 100 מ"ג ובכל זאת במקום שיהיה יותר טוב, התוצאה הבדיקה נהייתה יותר גרועה שבחיים לא היה לי. מרגישה מאד כבדות, חולשה ועייפות וגם עליתי תוך חודש 2 ק' ולא קשור לאוכל. לפני חודש וחצי קיבלתי מהרוקח פורמולה חדשה של אלטרוקצין. אולי "פה קבור הכלב"??? ומה עושים עם תפקודי הכבד והפוספטים שגבוהים??? אנא עיזרי לי והמון תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר גדולההריונית04/09/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 33+4, ביצעתי העמסת סוכר גדולה כיוון שהעובר בשבוע 32+3 שקל 2.300 ק"ג.
תוצאות הבדיקה:
בצום- 75
60 דקות- 180
120 דקות- 178
180 דקות- 70.
האם הבדיקה לא תקינה? מה עליי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר גדולה - תגובה
ד''ר זהר לנדאו06/09/2011שלום רב,
לצורך אבחנה של סוכרת הריונית יש צורך בשתי בדיקות לא תקינות. הבדיקה ב - 60 דקות הינה גבולית ובזמן שעתיים גבוהה.
עלייך לפנות לגניקולוג המטפל שלך שינחה אותך איך להתקדם. בכל אופן כדאי שתקבלי ייעוץ על ידי דיאטנית, במידת האפשר להגביר פעילות גופנית וכן עליך למדוד את רמת הסוכר שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתירואידיזם וסוכרתאירנה03/09/2011
שלום,
אני חולת סוכרת סוג 1 בת 52 והתגלה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס.
האם אתם ממליצים לנתח ולהוציא את הבלוטה כדי להתמודד בהמשך עם תת פעילות, או שהכדורים פרופילתאוציל שנתנו לי הם טיפול מספיק לכל החיים?
וגם, מהם ההשלכות ארוכות הטווח של המחלה, במידה ואני לא מנתחת את הבלוטה וממשיכה רק לקחת כדורים?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתירואידיזם וסוכרת - תגובה
ד''ר זהר לנדאו04/09/2011שלום רב,
הטיפול התרופתי טוב מאד ויעיל. במידה ויתר התריסיות נמשכת אנו ממליצים על טיפול ביוד רדיואקטיבי אשר הינו טיפול בטוח ומצויין.
בשלב ראשון בכל אופן מתחילים בטיפול התרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGשולי.ר03/09/2011
עברתי תאונת דרכים אשר גרמה לי כאבי גב וכאבים ברגל.
נשלחתי לבדיקת EMG תוצאות הבדיקה מצורפות בקובץ.
הרופאה שמקמצת מאוד במילים רשמה בתוצאות-
EMG - פגיעה שורשית L2-L5-S1
סימנים של פולינוירופתיה סכרתית.
שאלתי מהיא פגיעה שורשית מה ההשלכות העתידיות שלה?
האם הפגיעה השורשית היא כתוצאה מתאונת הדרכים שעברתי?
האם הפגיעה היא כתוצאה מסכרת לציין שליפני התאונה לא סבלתי מכאבי גב או פעולות עיצביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EMG - תגובה
ד''ר זהר לנדאו04/09/2011שלום רב,
לפי הבנתי הבעיה המתוארת בבדיקה אינה קשורה לתאונה שעברת, אלא קשורה לסוכרת. אולם הכאבים יתכן וכן קשורים לתאונה.
מציעה להתייעץ עם נוירולוג לגבי התוצאה של הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Thyroglubolin TM 3.9מירי01/09/2011
שלום, נשלחתי לבדיקות דם הכוללות את תפקוד בלוטת התריס עקב ברזל נמוך מאוד באופן פתאומי, ללא סיבה ידועה.
(אני בת 40 בד"כ בריאה, לאחרונה בסטרס מוגבר), ואלה התוצאות:
TSH- 2.25
Thyroid Peroxidase Ab קטן מ-10ml
3.9 Thyroglobulin-TM
Thyroglobulin Ab קטן מ-20ml
האם התוצאה השלישית (3.9 Thyroglobulin-TM) מציגה פעילות יתר של הבלוטה או מצב "בעייתי" אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Thyroglubolin TM 3.9 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/09/2011שלום,
הבדיקה תקינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1Cגילה01/09/2011
הקשר לסכרת. ערכים . השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A1C - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/09/2011שלום,
AIC מבטא את איזון הסוכרת בשלושה חודשים שקדמו לבדיקה.
ערך תקין הוא עד 6%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרתכם- תת פעילות של הבלוטהאלמונית01/09/2011
שלום,
אני בת 28- גובהי 1.62
כל חיי הייתי מאוד רזה, לפני שלוש שנים, בגיל 25 - שקלתי 48 קילו וזה היה משקל תקין- כלומר אכלתי הכל בלי לשמור והייתי בריאה.
היום אני שוקלת 57.6.
לא שיניתי את אורח חיי כלל, היום אני לא עושה ספורט וגם אז לא עשיתי, וגם שהייתה תקופה שעשיתי זה לא עזר לירידה במשקל.
אז אכלתי הרבה יותר דברים משמינים ולא שמרתי והיום אני אוכלת רק דברים דלי קלוריות - אוכל בריא ולא מרזה. בנוסף בשנה האחרונה היציאות שלי מאוד קשות, אני מתרוקנת 3 פעמים בשבוע וגם לאחר שאני מתרוקנת איני מרגישה כך.
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקות דם- וונמצא כי יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, הרופאה אמרה כי זה גבולי ולא נתנה לי כדורים.
אשמח לדעתכם בנושא,
הנושא מאוד מציק לי
תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי אוכל בריא ודל קלוריות
אלמונית01/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזרתכם- תת פעילות של הבלוטה - תגובה
לא חייבים לטפל בתת פעילות קלה של בלוטת תריס אך במידה וישנם תסמינים כמו שלך אז מקובל לתת טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת...
סיון02/09/2011כיצד יכול הטיפול לעזור לי?
גם מבחינת יציאות, וגם מבחינת חזרה למשקל התקין שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת... - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/09/2011שלום,
יתכן שיפור בשני פרמטרים אלו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך נמוך בהעמסת סוכר 100תמר31/08/2011
שלום לרופאות,
עשיתי בדיקת סוכר 100, לאחר שה 50 חרגה מעט כלפי מעלה.
תוצאות של העמסת 100:
בצום: 65
אחרי 60 דקות: 150
אחרי 120 דקות: 133
אחרי 180 דקות: 55
כלומר הבדיקה האחרונה יצאה נמוכה מהנורמה.
מה עליי לעשות? האם זה מעיד על בעיה?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך נמוך בהעמסת סוכר 100 - תגובה
ערכים נמוכים לאחר העמסת סוכר שכיחים בהריון . לא קיימת בעיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון בזמן התאחות שברדוד30/08/2011
שלום רב, לפני כחודשיים שברתי את זרת הרגל שלי לאחר שנפלה עליה משקולת. ההחלמה היתה בסדר עד לפני מספר ימים, לאחר שקיבלתי מכה מצד המשקוף שבדלת.
ראוי לדעתי לציין כי מזה שבועיים אני נוטל 40 מ"ג פרדניזון מדי יום עקב פריחה,
כיוון והמכה לא היתה כה חזקה ועם זאת כואבת מאד, האם יתכן קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון בזמן התאחות שבר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/08/2011שלום
טיפול לטווח קצר בסטרואידים (פחות מ-3 חודשים) אינו גורם לירידה משמעותית במסת העצם או לנטית יתר לשברים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאלעד רוזנבאום30/08/2011
שלום אני חולה במחלת בלוטת התריס יתר פעילות כ 4 שנים הייתי בצבא והפסקתי לקחת את הכדורים למשך 4 חודשים כי לא היה איפה להשיג ולא לקחתי את הכדורים משהו כמו חצי שנה לפתע שמתי לב שאני מרזה בצורה דרסטית של 20 קילו ב 3 חודשים עם פעילות גופנית אבל לא מסיבית הלכתי לרופא עשיתי בדיקות התברר שהיתר פעילות של הבלוטה חזר הרופא החליט שאני יחזור לקחת את הכדורים וננסה להפסיק אותם שוב בהדרגה לקחתי בהתחלה כדור כל יום ועכשיו הוא הוריד לי לחצי כדור כל יום הבעיה שמאז שאני לוקח את הכדורים - מרקפטיזול אני מרגיש שהחילוף חומרים שלי ממש איטי אני אוכל וכאילו כלום לא מתעקל שלא נדבר על זה שהשמנתי 7 קילו בחודש ואני ממש שומר על תזונה נכונה השאלה שלי עם יכול להיות שזה ביגלל הכדורים מרקפטיזול ועם יש איזשהוא משהו שאני יכול לעשות על מנת שיהיה לי חילוף חומרים נורמלי אולי אפילו סוג של ויטמינים שתורמים לזה כי אני ממש ניכנס לדיכאון מזה שאני משמין ואני לא אוכל דברים משמינים ביכלל או שאפילו עדיף שאני יוריד את הבלוטה אשמח עם תענו תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/08/2011שלום
כפי שציינת במצב של פעילות יתר קיימת עליה במטבוליזם וירידה במשקל אשר עם האיזון חוזרים לנומרה (כמו שאר בני אדם). חשוב שהבלוטה תהיה מאוזנת ושלא תהיה בתת פעילות עקב טיפול יתר . חשוב לדעתי במצבים של פעילות יתר להיות במעקב של אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כן
אלעד רוזנבאום30/08/2011אני במעקב של אנדוקרינולוג אני פשוט רוצה לדעת עם יש אישהו פיתרון לגבי ההשמנה וההרגשה של החוסר עיקול בגוף אולי ויטמנים או כל דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקופז ואנטיביוטיקהשני27/08/2011
אני לוקחת גלוקופז לצורך איזון והורדה ברמת הסוכר (לא מדובר בסכרת)
לאחרונה חיליתי בשפעת והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה לנוזלים באוזניים לא רציתי להרבב בין הכדורים אז הפסקתי זמנית עם הגלוקופאז שבוע שעבר ב24.8 סיימתי עם האנטיביוטיקה . שאלתי היא האם מותר לי לחזור לגלוקופז??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקופז ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/08/2011שלום,
אפשר לקחת GLUCOPHAGE ויתרה מזאת לא היתה סיבה להפסיקו אלא אם כן הרופא שנתן לך אנטיביוטיקה בקש זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להפסיק לקחת מניעהaukv25/08/2011
היי,
יש לי נוגדנים לבלוטת התריס, והרמה של הTSH בחודשים האחרונים נעה בין 6ל7
בשל רצוני להכנס להריון הרופאה הורתה לי לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג פעם ביומיים, במטרה להגיע לTSH = 2.5, אחרי חודש שלקחתי 50 מ"ג התוצאה היתה 3.60 (בבדיקת דם אתמול), זה בטווח אבל לא 2.5,
האם אני יכולה להפסיק לקחת מניעה ולנסות להכנס להריון, ב3.5?
אני פשוט שוקלת אם לקחת היום כדורים (נגמר לי, זה אומר שאני צכה דחוף מחר ללכת לרופאה לבקש מרשם ואז ללכת לקנות...)
ואם אני צריכה להגדיל את המינון? (טוב ת'אמת זה הרופאה שלי כבר תענה לי)
תודה מראש!!!!
RACHEL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להפסיק לקחת מניעה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/08/2011שלום,
את צריכה לדבר עם האנדוקרינולוג שלך על כך. כאשר מפסיקים גלולות אז יש צורך בפחות ELTROXIN מצד שני אנחנו רוצים לראות TSH של פחות מ-2.5 אם כי גם עליות קלות יותר לא הוכחו כמזיקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקולים במעבר לאינסולין מהירבן יעקב25/08/2011
סכרתי כ-20 שנה , בן 67. A1C אחרון 7.8 ובדרך כלל סביב 7.5. מטופל בלנטוס שנים אחדות , בגלוקופג' 2 פעמים ביום וכן נובונורם 1.5 מ"ג 3 פעמים ביום. עקב ערכים בין 200 ל230 שעתיים אחרי ארוחות וכן 90 עד 120 בצום נשקלת אפשרות לעבור לאינסולין מהיר במקום נובונורם. השאלה לפורום אם יש בכך יתרון או צורך, ובעיקר, האם מדובר במהלך הפיך, במידה ויהיו קשיי הסתגלות למשטר הקפדני הנדרש לכך היות וסדר יומי מקשה על ארוחות קבועות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקולים במעבר לאינסולין מהיר - תגובה
כאשר ערכי סוכר תקינים בצום אך גבוהים לאחר האוכל ההערכה היא שהפרשת האינסולין מופחתת ולכן הצורך במתן אינסולי לפני ארוחות. אני בשלבים האלו מנסה קודם תרופות ממשפחת הDPP4 ונכון להיום רק לJANUVIA יש אישור למתן יחד עם אינסולין. לעיתים זה יכול לשפר את הערכים לאחר האוכל וניתן להסתדר ללא הזרקה לפני האוכל. לגבי הפיכות מתן אינסולין: לרוב לא אלא אם כן קיים עודף משקל משמעותי כי אז ירידה במשקל יכולה להועיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות התריס בהריוןענבל24/08/2011
אני נוטלת מזה כ-4 חודשים אלטרוקסין לתת פעילות.
לקחתי 50 מק"ג ביום והתחלתי TSH עם 6.5, אחרי חודש ירד ל- 4.5.
אחרי חודש נוסף, זה עלה ל- 4.6 וגיליתי שאני בהריון.
בשבוע 5, שבוע אחרי בדיקת הדם לגילוי ההריון והTSH, האנדו' שלי אמרה לי ליטול 100 מק"ג ביום כדי להוריד את הTSH ל- 0.5-1.
עברו 3 שבועות, עשיתי בדיקת דם והתחלתי עכשיו שבוע 9.
התוצאה- 0.98
למרות הירידה המשמעותית והתוצאה הטובה כשהייתי בטוחה שאתבקש להוריד מינון, האנדו' ביקשה לקחת כרגיל 100 מק"ג ביום למשל 5 ימים ועוד יומיים של 150 מק"ג.
כמו כן, התבקשתי לעשות בדיקה חוזרת עוד 3 שבועות.
האם זה הגיוני ותקין? האם אין סכנה שהמינון הגבוה יגרום לTSH לרדת מתחת לחצי ולהפוך להיפר בלוטת התריס?
האם ישנם תוספי תזונה שלא מומלץ לקחת עם האלטרוקסין? אני כרגע לוקחת חומצה פולית ורוצה לקחת ברזל ואולי מולטי ויטמין כי אני צמחונית ויש לי אנמיה קלה.
מה לגבי אצות? האם מותר? למשל בסושי צמחוני ביתי או בסלט אצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות התריס בהריון - תגובה
המטרה בטרימסטר הראשון להריון הנו TSH מתחת ל2.5 והגעת לכך.
בהריון מעלים את מינון הELTROXIN בין 20-50% .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל מה שלא הבנתי הוא
ענבל26/08/2011שנתנו לי 350 מק"ג לפני ההריון
אחריו, נכון לעכשיו 800 מק"ג...
זו עלייה של יותר מ- 100%... למרות שהגעתי כבר אחרי מינון נמוך יותר לערך מצוין (כבר אחרי 700 שזה בדיוק פי 2). בכל המקרים זה לו 50% יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל מה שלא הבנתי הוא - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/08/2011שלום
מה שקובע היא רמת הTSH ולאו דוקא המינון .יהיו כאלו שכמעט לא יעלו מינון ELTROXIN ומצד שני כאלו שיצטרכו עליה של 100%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)