פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מה את אומרת על הצטרפות לתביעה?
    טלי
    01/11/2011

עד לפני כחודשיים נשארו לי כדורים ישנים ומאז שהחלפתי אני לא מאוזנת, מאד חלשה, רוצה לישון כל הזמן אבל גם חווה קשיי הרדמות. משלשלת ומשירה שיער. רק עכשיו קלטתי שהבעיה היא לא בי אלא בכדור החדש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה את אומרת על הצטרפות לתביעה? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/11/2011

שלום,
    כדאי לבצע בדיקת TSH . בכל מקרה ניתן לקבל חלופה לELTROXIN .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אלו תופעות לוואי של האלטרוקסין
    טלי
    31/10/2011

עד לפני חודשיים היו לי עדיין כדורים של הפורמולה הישנה ומאז שהתחלתי עם החדשה אני מרגישה פחות חיונית ואנרגטית, קושי בריכוז, כאבי פרקים בידיים והגב הרבה יותר חלשה ועייפה, כאבי בטן ושלשולים לא נדירים אצלי, והטופ: מידי פעם דפיקות לב חזקות מלוות בסחרורת ותחושה שאני תיכף מתעלפת עד שאני וכלת/שותה משהו מתוק (חובה לציין: אני לא חולת סוכרת)
    אני נוטלת 50 מגר' ליום.

אשמח לקבל תשובה כי אני לגמרי מבולבלת!

הוספת תגובה

• האם אלו תופעות לוואי של האלטרוקסין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/10/2011

שלום
    אילו לא תופעות אופייניות אך היו אנשים שהתלוננו על תופעות דומות ולכן ממליצה שתחליפי את הELTROXIN בכדור אחר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בקופה שלי כדור חילופי מה עלי

טלי
    01/11/2011

לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בקופה שלי כדור חילופי מה עלי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/11/2011

שלום
    כל הקופות צריכות לדאוג לכדור חלופי. בכל מקרה ניתן לרכוש אותו ברשתות הפארמה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי חולה סוכרת
    ריקי
    31/10/2011

שנים רבות .אחת התופעןת הכי קשותהיא,שכשהוא בהיפו, הוא נהיה עיקש ומסרב לעזור לעצמו ולאכול.בני המשפחה משדלים אותו לאכול שוקולד או לשתות חלב מתוק, והוא מסרב ומתנהג בתוקפנות. אני לא שמעתי על התופעה הזאת. האם זה מוכר למישהו או קשור אך ורק לאופי העיקש שלו.? תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי חולה סוכרת

הוספת תגובה

• בעלי חולה סוכרת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/10/2011

שלום
    שינוי התנהגות הנו סימפטום של היפוגליקמיה כך שהתופעה אינה חריגה בכלל.
    בהחלט חשוב לתת לו לשתות מיץ או אפילו קולה לא דיאט. אופציה אחרת היא מתן של כדורי גלוקוז במידה וכך קל יותר. יותר חשוב למנוע את האירועים ככל האפשר. כדאי להתייעץ עם רופא סוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין חדש, נואש לתשובות.
    רון
    29/10/2011

מצטער שזה יהיה קצת ארוך, פשוט זה כבר נמרח המון זמן והרבה דברים קרו.
    יש לי תת פעילות כבר קרוב ל10 שנים, אני בן 19.
    עד לפני כחודשיים לקחתי את הכדור הישן והטוב והכל היה בסדר.
    כדי להיות מאוזן הייתי לוקח 900 מק"ג בשבוע.
    לפני כחודשיים התחלתי לקבל את הכדור החדש ובחודש האחרון הבעיות רק מתרבות וגדלות.
    לפני כחודש התחלתי להרגיש עייפות מטורפת, בהמשך מצב הרוח שלי ירד וירד והגיע לרמה שכבר לא היה לי כוח לדבר עם אף אחד ובכלל לא היה כוח ואנרגיה לכלום. הייתי בטוח שאני יוצא מאיזון - הלכתי לעשות בדיקות דם.
    TSH יצא תקין (3.3) וגם 2 הבדיקות האחרות בטווח הנורמה.
    לפני כשבועיים התחילו לי כאבי ראש כל כמה ימים ודפיקות לב חזקות.
    ב-4 ימים האחרונים התחילו לי כאבים בחזה ואתמול היו לי גם כאבים בנשימה.
    אני חייל ובצבא לא כל כך מודעים לעניין, הייתי אצל 3 רופאים שונים ב-3 ימים האחרונים ואחרי שראו תוצאות הבדיקות אמרו שיכול להיות שזה תופעות לוואי של הכדור החדש, למרות שלא סביר.
    אתמול המצב היה ממש גרוע ונסעתי לביקור רופא שם קיבלתי הפנייה למיון.
    במיון עשו לי אק"ג (פעם שלישיתי השבוע) ויצא תקין מן הסתם.
    אמרו לי שאין לי סכנה לחיים ולכן אין להם מה לעשות איתי.
    חזרתי הבייתה ואני פשוט חסר אונים לא יודע מה לעשות.
    הצלחתי להשיג דרך בית מרקחת בצבא 200 כדורים של 50 מק"ג מהפורמולציה הישנה.
    אני חושב לחזור לכדור הישן בינתיים כל עוד יש לי אותו, אבל זה לא יספיק לי להרבה זמן בכמות שאני לוקח. מה עלי לעשות? האם יש פתרונות? אני לא בקופ"ח אני בצבא ככה שאין לי גם תחליפים לפי מיטב ידיעתי. אני לא מסוגל לקחת את הכדור החדש, בגללו אני בהפסקה של 3 שבועות כבר מהחיים הנורמליים.
    מה לעשות?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• אלטרוקסין

ענת
    31/10/2011

רון שלום,
    גם אני מנפגעות האלטרוקסין יש לנו קבוצה בפייסבוק של למעלה מ-700 איש אתה מוזמן להכנס לשם תרשום אלטרוקסין ותכנס. יש לנו גם עצומה והיום יש ועדה בכנסת בנוגע לנושא זה . אני מבינה שאתה חייל ונראה שאתה יכול לקבל מר'ם 2 ביח' רמבם את התרופה החלופית שנקראת יוטירוקס. אין דבר שהצבא לא מעודכן ואין לו את התחליפים הללו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אלטרוקסין

גלית
    06/11/2011

גם אני מטופלת באלטרוקסים קרוב ל 4 שנים ובחודשיים האחרונים קניתי אלטרוקסין
    ולא ידעתי כלל שיש פורמולציה חדשה. יש לי פורמולציה ישנה בתיק למקרים שאני שוכחת לקחת בבית וכך יצא שמדי פעם לקחתי מהחדש ומדי פעם מהישן לסירוגין
    היו לי כל מיני תופעות לוואי שלא ידעתי לאן לכוון אותן - בעיקר דפיקות לב חזקות ומהירות, צרבת, כאבי שרירים איני יודעת אם יש קשר או אין קשר .

כולם מדברים על האלטרוקסין החדש אבל אף אחד לא מספר וגם בחיפושים באינטרנט ובכתובים אני מחפשת מדוע החליפו פורמולה??|? למה? מה קרה? אנחנו אמורים לדעת מדוע זה קרה? ואין את מי לשאול???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין חדש, נואש לתשובות. - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/11/2011

שלום,
    קשה לייחס את התלונות לפורמולציה החדשה וטוב שגם נבדקת במיון.
    ניתן לקבל היום בקופות תרופה חלופית לELTROXIN ואולי כדאי לנסות אותה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין, לאחר ניתוח
    צ
    27/10/2011

שלום,
    עברתי כריתת בלוטת התריס לפני שנה וחצי בערך ולוקחת אלטרוקסין מאז. בעקבות הפירסום לגבי התרופות החדשות עשיתי בדיקות דם ואלו הם הערכים:
    TSH: 17.56
    FREE T4: 10.53

האם זה הגיוני שישנה פעילות יתר כל כך גבוה רק מכדור אחד של אלטרוקסין ביום?! ואם לא האם זה מצביע על בעיה בבלוטת יתרת המוח?

אשמח לתשובתכם המהירה. אני יודעת שאני צריכה לגשת עם זה לאנדוקרינולוג אך התור שלי הוא רק עוד כמה שבועות והייתי רוצה להבין בינתיים מה קורה איתי...
    תודה מראש!
    צ

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין, לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• אלטרוקסין, לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2011

שלום,
    הTSH המוגבר מצביע על כך שהמינון של ELTROXIN אינו מספיק וצריך להעלות אותו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי פרוגסטרון גבוהים אצל ילדה בת 9
    שין מם
    27/10/2011

שלום, ביתי בת 9 ללא ניצני שדיים אבל עם שיעור בפות ובבית השחי. הילדה גבוהה (בעלי ואני גובהינו 1.75) אחוזון 75%.
    בוצעה לה בדיקת גיל עצמות, שם התגלה גיל עצמות 11. כל הבדיקות ההורמונליות יצאו תקינות פרט לפרוגסטרון 36.82 nmol/L.
    נשלחנו ע"י רופאת הילדים לאנדוקרינולוג, אמרה שככל הנראה הילדה תקבל טיפול הורמונלי.

עד שיגיע התור שלנו, אבקש מידע מדוע הערכים הינם כאלו חריגים ומהו הטיפול, אם בכלל, הילדה תקבל.

יש לציין כי אני נוטלת אלטרוקסין עקב תת פעילות בלוטת התריס שהופיעה מייד לאחר לידת הילדה, אני מאוזנת לחלוטין.

תודה!

הוספת תגובה

• ערכי פרוגסטרון גבוהים אצל ילדה בת 9 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2011

שלום,
    האם בוצע תבחין SYNACTHEN אצל הילדה לשלול 21OH DEFICIENCY?
    אשר הנה בעיה אנזימטית לרוב קלה ביותרת הכליה שכיחה מאד אצל אנשים ממוצא אשכנזי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר 95 בצום
    ערן
    26/10/2011

אני בן 21 ויש לנו במשפחה הרבה מקרים של סוכרת מסוג 2 מצד האבא. גם לאבא שלי יש סכרת מסוג 2 וייתכן שגם לאמא יש. היא כרגע במצב של "סכרת סמוייה" עם 130 בצום.

אני בן 21 ובבדיקת הדם האחרונה יצא לי 95 סוכר בדם בצום ואני מודאג. יכול להיות שזה בגלל הטריגלצרידים הגבוהים שהיו לי בערך 200-400 ? אחרי ששיפרתי את התזונה הם ירדו ל 128 אבל הסוכר יצא 95. איך אפשר למנוע התפתחות סכרת מסוג 2 ?
    יכול להיות שלירידת הטריגלצרידים לוקח זמן להיטיב אם רמות הסוכר בדם?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר 95 בצום

הוספת תגובה

• סוכר 95 בצום - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2011

שלום,
    סוכר 95 הוא תקין אך הוא בגבול העליון של הנורמה. לאור הסיפור המשפחתי ופרופיל השומנים שלך (טריגליצרידים גבוהים) זה מדבר על נטיה עם השנים לפתח סוכרת.
    ההמלצה לקבוצה עם גורמי סיכון הוא לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    ענת
    26/10/2011

שלום,

בת 42 נוטלת אלטרוקסין כ-5 שנים ותמיד הייתי מאוזנת . בעקבות המעבר לכדור אחר החלו לי תופעות לוואי נוראיות כמו: הזעות וגלי חום, דקירות בחזה, אלרגיה וגרד בגוף מעין עקיצות יתוש גדולות, טשטוש וצריבה בעין, בלבול , עייפות, קושי בדיבור , כאבי מפרקים באגן , חרדות.....ועוד

בדיקות הדם מתאריך 10.10.11

(TSH = 3.68 (0.40-4.20

(T3 FREE = 4.1 (3.5-6.5

(T4 FREE = 14.8 (10-20

את הכדור של חברת אספן שמממנו לקחתי כ- 25 כדורים הפסקתי בתאריך 8.10.11 עד לתאריך ה- 25.10.11 למעשה הייתי כמעט 17 יום ללא כדורים.

בתאריך 25.10.11 בצעתי שוב TSH וזו התוצאה

(TSH = 6.58 (0.40-4.20

2. כמו כן עשיתי בדיקות לבלוטת התריס ורציתי לדעת אם מדובר בהשימוטו סינדרום?

(ANTI THYROID PEROXID = 19.3 (0.0-35.0

THYOGLOBULIN AB - <20

עכשיו התחלתי EUTIROX של חברת MERCK ולוקחת אותו במינון של 50 במקום 100 מכיוון שאני חוששת ששוב יתעוררו תופעות לוואי נוראיות.

3. אחרי כמה זמן מיום צריכת היוטירוקס עליי לבצע בדיקות דם שוב כדי לראות שהבלוטה מתאזנת.?

דבר זה חשוב לי כי אני מתכננת היריון ....

4. מה ידוע לך על כדורי היוטירוקס ? האם כדורים אלו נחשבים כ"טובים" לפחות כמו האלטרוקסין של חברת גלקסו סמית??

אודה לתשובה מהירה..

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/10/2011

שלום,
    קיימות מדינות שונות בעולם אשר מייצרות תרופות אשר מכילות LEVOTHYROXINE אשר הנו הטיפול לתת פעילות בלוטת תריס.
    עם הפורמולציה החדשה של ELTROXIN נדרש לרוב מינון גבוה יותר יתכן עקב ספיגה נמוכה וכמובן אלרגיה יכולה להווצר בכל מקרה אשר משנים מרכיב זה או אחר.
    חשוב לבדוק TSH לאחר 6 שבועות מהחלפת המינון או כדור מחברה אחרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיאוכרומציטומה
    גלעד
    26/10/2011

שלום
    בחור בן 45. בריא בדרך כלל. משקל תקין.
    בחודשים האחרונים עקב חולשה ואירועים של דופק יחסית גבוה
    בוצעו מגוון בדיקות - אקג וארגומטריה תקינים
    בדיקות דם - ספירת דם, שקיעה, כימיה, TSH תקינים.
    LH FSH קורטיזול תקינים,
    קורטיזול בשתן 24 שעות 136 - תקין
    בדיקת 5HIAA 24 שעות תקין
    הרופא העלה השערה שאולי מדובר בפיאוכרומציטומה
    ונתן לי בדיקת שתן 24 שעות עם חומר מיוחד להלן התוצאות:
    נפח 2.7 ליטר
    normetaneph - 230ug/24 h
    metanephrine 52 ug/24 h ( הנורמה 5-320 )
    epinephrine - מתחת לסף רגישות, לא ניתן לחישוב
    norepi 25.35 ug/24h ( הנורמה 2.1-97 )
    dopamine 192 ug/24

ברצוני לדעת
    האם לדעתך תוצאות אלה שוללות פיאוכרומציטומה או בעיה באדרנל
    ברוב הסיכויים וכנראה אין צורך בבירור בכיוון זה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיאוכרומציטומה

הוספת תגובה

• פיאוכרומציטומה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/10/2011

שלום
    הבדיקות תקינות.
    לעיתים כאשר החשד מאד גבוה כדאי לבצע את הבדיקות לאחר התקף של דיפיקות לב. אך בדיקות תקינות די שוללות את המחלה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם בגיל ילדות ונערות
    שאלה
    25/10/2011

חסר ויטמין D שנים
    זה אומר שכמעט בטוח יהיה אוסטיאופורוזיס ?

או שזה מסתדר ?

לקביעת תור
    סגירה
    אם בגיל ילדות ונערות

הוספת תגובה

• אם בגיל ילדות ונערות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/10/2011

שלום,
    חסר ויטמין D יכול לגרום לירידה במסת העצם אך זה לא אומר שבטוח תהיה אוסטאופורוזיס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר ירידת במסת העצם ?

שאלה
    26/10/2011

ואיך זה מפריע ?

והאם זה יכול להתנרמל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    דנה
    25/10/2011

שלום רב,
    אני מטופלת באלטרוקסין כשנתיים מאוזנת. לאחרונה החלו תופעות של נשירת שיער, יובש, קוצר נשימה, עייפות ואז הסתבר לי ששינו את הכדור עשיתי בדיקה והתוצאות יצאו תקינות האם יתכן שאילו תופעות לוואי לכדור החדש? מה עליי לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• גם אני אשמח לדעת כיון שאני חשה במה

טלי
    25/10/2011

תופעות מאז שעברתי לפורמולה החדשה:
    -דפיקות לב מואצות ותחושה של להתעלף עד שאני אוכלת משהו מתוק
    -קושי להרדם
    -כאבי ראש

אני מטופלת ב-50 מ"ג ליום במשך שנה בערך. ועד כה הייתי מאוזנת. חבל שנגמרה לי החבילה השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/10/2011

שלום,
    כדאי לראות אישית רופא. TSH תקין אך לא סביר שנשירת שעיר עקב הכדור. לגבי תופעות אלרגיות אם קיימות אז יתכן ומהכדור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם BUN
    ללא תיווך
    25/10/2011

לפני כשנה אובחנה אצלי רמת סוכר מאד גבוהה. הוחלט לטפל ללא תרופות. הורדתי 12 ק"ג, אני הולכת בכל יום, שיניתי תזונה וכבר חצי שנה שהסוכר תקין לחלוטין. בדיקה אחרונה אתמול, אחרי צום- הסוכר היה 83 שזה מעולה וזה בערך הממוצע השבועי שלי מזה חודשים. א ב ל - בדיקות ה BUN מראות ערך 22 כשהרמה התקינה היא בין 4.6-21. האם זה מסוכן? האם זה גבולי? , האם עלי לדאוג?האם אני פשוט צריכה לשתות יותר מים ולהפחית אכילת חלבונים? לא נראה לי שיש בעייה בתפקוד הכבד או הלבלב כי כל הבדיקות האחרות תקינות לגמרי. אני בת 47, משקלי 62 ק"ג. גם כשבעבר הBUN היה תקין הוא היה בערכים הגבוהים יותר- קרוב ל 20. כך שסטייה של 1-2 רמות אולי רק גבולית. אני שותה כ 8-10 כוסות מים ביום.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם BUN

הוספת תגובה

• בדיקת דם BUN - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/10/2011

שלום,
    מה תוצאת CREAT?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הכוונה ל CREATININE SER

ללא תיווך
    26/10/2011

אז היא 1.10 (לפני 3 חודשים היה 0.98) שזה בתחום הנורמה לפי קופ"ח מאוחדת (בין 0.50 ל 1.20). אני מרגישה מצויין מכל בחינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו- במאמר באינטרנט ראיתי

ללא תיווך
    26/10/2011

שאצל מבוגרים רמת BUN בין 5-25 נחשב תקין, אז למה בקופ"ח מאוחדת 22 זה מחוץ לטווח הנורמה? זה כמו שפעם רמת סוכר 110 נחשבה תקינה והיום כבר לא. היום רק עד 100 זה תקין. "תזוזת" הערכים הזו די מבלבלת ואולי גורמת לדאגה מיותרת. אז מה הערכים הנכונים המוחלטים לBUN ולסוכר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה פתאומית בערך גלוקוז בדם
    ליאן
    24/10/2011

אני בת 52, רמת הגלוקוז שלי בדם הייתה תמיד תקינה - 80-90
    לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש עייפות ורעב בלתי מוסבר
    הפנו אותי לבדיקות דם שהצביעו על גלוקוז של 160
    איך יכולה להיות כזאת קפיצה בגלוקוז בהפרש של חצי שנה?

הוספת תגובה

• עליה פתאומית בערך גלוקוז בדם - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/10/2011

שלום,
    כדאי להבדק ע"י אנדוקרינולוג אך סיבות יכולות להיות תרופות מסוימות (סטרואידים בעיקר) עליה במשקל, הפחתה בפעילות גופנית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי סכרת מסוג 2?
    ליאן
    24/10/2011

שלום, אני בת 35 עם עודף משקל וגנטיקה של סכרת 2 במשפחה.
    לפני 4.5 שנים הייתה לי סכרת הריון שהסתימה לאחר לידה (הריון IVF).
    לפני 4 חודשים חזרנו לטיפולי הפרייה ועישתי טיפול אחד שלא צלח.
    לאחר הטיפול התחלתי להרגיש מוזר: צמא ורעב לא מוסברים, רצון לאכול מתוק, השתנה מרובה, עייפות נוראית, בצקות ברגליים וידיים. לפני חודש עשיתי בדיקות דם והן מראות גלוקוזה בין 130 ל 150. אך אין שום מדד נוסף בבדיקות הדם או השתן שמצביע על סכרת.
    האם רק על סמך ערך גבוה של גלוקוז יכולים לקבוע שיש לי סכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי סכרת מסוג 2?

הוספת תגובה

• האם יש לי סכרת מסוג 2? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/10/2011

שלום,
    אבחנה של סוכרת מסוג 2 יכולה להתבסס רק רק עלרכי סוכר בצום של 126 ומעלה. לפי קריטריון זה יש לך סוכרת. כדאי לבדוק רמתAIC אשר בודקת את איזון הסוכרת בשלושה חודשים ולהביא את הנושא גם לידיעת רופאי פוריות מאחר ויתכן וידרש טיפול לאיזון סוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם להורמונים
    תמי
    24/10/2011

ד"ר שלום, הרופא אנדוקרינולוג שלח אותי לבצע בדיקת דם להורמונים ביום ה5 למחזור. המחזור שלי לא סדיר בגלל שחלות פוליציסטיות. הופיע לי מחזור אחרי 3 חודשים שלא היה ואין לי דימום אלא רק מופיע כתם דם בכל יום. האם בכל זאת לעשות את בדיקת הדם להורמונים ביום ה5 למחזור או שלחכות למחזור הבא שיהיה דימום נורמלי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם להורמונים

הוספת תגובה

• בדיקת דם להורמונים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    24/10/2011

שלום,
    ממליצה בכל זאת לבצע את הבדיקה ולהסביר לרופא באיזה תנאים בוצעו הבדיקות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה