מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעילות של חילבהרות16/09/2011
האם אפשר להעזר בתוסף חילבה וכרום כשסוכר ברמות 110-130 לא לוקחת כדורים לאיזון סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות של חילבה - תגובה
ד''ר זהר לנדאו18/09/2011שלום רב,
מדובר בחומרים שיש אנשים רבים הטוענים שעוזרים להם באיזון הסוכר.
מציעה לנסות ולבחון העניין.
בוודאות לא מזיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בבלוטת התריסלאה16/09/2011
הי ,
עשיתי לפני מספר ימים בדיקות דם וראיתי שהתוצאות של בלוטת התריס לא טובות.
TSH קטן מ- 0.03 mIU/l
3Free Thyroxine (FT4) | pmo- 32.2
Triiodothyronine Free FT3 | pmol- 11.8 | (
שאר בדיקות הדם והכבד תקינות:)
חשוב לציין שאני כמעט חצי שנה אחרי לידה ,עדין מניקה והתחלתי לקחת אבץ עקב נשירת שיער
בבדיקות קודמות שנערכו אחרי הלידה (כשבוע אחרי) ב28.3 הTSH היה 2.86
האם יש סיכוי שזה נובע מההנקה או משימוש יתר באבץ??
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר בבלוטת התריס - תגובה
ד''ר זהר לנדאו16/09/2011שלום רב,
בבדיקות שלך יש עדות ליתר פעילות של בלוטת התריס. הדבר לא נובע מהנקה או אבץ.
אנא פני לאנדוקרינולוג כדי לשקול התחלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות וסוכרתהילה15/09/2011
שלום רב,
אימי סובלת מסוכרת ובבדיקת דם נמצא כי ישנה פגיעה בכליות והרופא המליץ להימנע מחלבונים. מה עליה לאכול? ומאלו חלבונים להימנע? הרי חלבונים מצויים ברוב המזונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות וסוכרת - תגובה
ד''ר זהר לנדאו15/09/2011שלום רב,
מציעה להתייעץ עם דיאטנית לגבי דיאטה מתאימה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 22רעות15/09/2011
התוצאה של ה- TSH בבדיקות דם יצאה גבוהה - 27 כשהנורמה היא 0.35 עד 5.5.
אני נוטלת 100 מ"ג אלטרוקסין מדי יום, מניחה שצריך להעלות את המינון.
האם התוצאה מאוד חריגה? האם יש לכך השפעה מבחינה קוגנטיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 22 - תגובה
יש צורך להעלולת את המינון. כאשר ה - TSH גבוה בהחלט יש עדות לעייפות, חוסר אנרגיה וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
רעות18/09/2011אני כבר לוקחת 100 מ"ג ליום. כמה כדאי להוסיף?
אם אקח עוד כדור אחד בשבוע זה יספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד''ר זהר לנדאו18/09/2011שלום רב,
אנא פני לרופא שלך להתאמת המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יצאתי מאיזון עקב השינוי בתרופה?
רעות11/10/2011יכול להיות שהתוצאה החריגה קשורה לשינוי שהתרחש באלטרוקסין?
כאמור, התוצאה של ה- TSH בבדיקות דם יצאה - 27 כשהנורמה היא 0.35 עד 5.5.
אגב, תורים לאנדוקרינולוגים לא ניתן להשיג לפני דצמבר - כנראה שיש עליהם הסתערות המונית בעקבות הפרשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכרבני15/09/2011
שלום, אני בן 62 , התחלתי החודש לקבל תרופות לסוכרת, בבדיקות 3 פעמים ביום רמת הסוכר בבוקר לאחר צום של לילה רמות הסוכר יותר גבוהות מ- שעתיים אחרי האוכל , בערך 150-160 בבוקר לעומת 130-140 אחרי שעתיים. מהי הסיבה ? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר - תגובה
ברבים מהסוכרתיים הבעיה העיקרית הינה רמת הסוכר הגבוהה בצום. לפי התוצאות מתאימים את הטפול הראוי ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות התריסהראל15/09/2011
שלום רב,
אשמח לאשש או לשלול בעיה בטירואידים על סמך התוצאות שלהלן. מדובר בילד בריא וחסון, בן 15, גובה 1.85, משקל 79 ק"ג. אימו עם הסטוריה משפחתית של כשלים בבלוטות התריס. תודה.
Glucose WB 216
Sodium 143
Potassium 4.2
Chloride 102
CO2 total 26
Anion Gap 15
BUN 15
Creatinine 0.82
Glucose level 218
Calcium 9.8
Protein Total 7.5?
?Albumin 4.5?
Bilirubin Total 0.9
AST 24
ALT 22
Alk Phos 144
Triglycerides 137
Cholesterol 167
Cholesterol HDL 32
T4Free 2.03
?TSH 2.49?
ICA 512 Ab <0.8?
?Insulin Level <2
Insulin Autoantibody <0.4?
Thyroid Peroxidase Ab 142
C?-?Pepide?,? Cerum 0.57
GAD 65 Antibody 9.9
Thyroglobuln Ab 146
Hgb A1c 10.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות התריס - תגובה
לגבי בלוטת התריס - איני יודעת מה ערכי הנורמה במעבדה, בכל אופן TSH נראה תקין.
אולם, רמת הסוכר גבוהה, כמו גם רמת ה - HbA1c (מעיד על רמת סוכר גבוהה בתקופה האחרונה).
אנא פנו מיידית לרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא סוכרפנינה14/09/2011
שלום מה התועלת והמשמעות למשל אם אוכלים שוקולד או עוגה ללא סוכר האם זה לא מעלה את הסוכר או כששותים נס קפה עם סוכרזית האם משמעותית זה משפיע על רמת הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא סוכר - תגובה
ד''ר זהר לנדאו14/09/2011שלום רב,
במזונות ללא סוכר יש פחות סוכר זמין מבמזונות "רגילים". מבחינת מספר הקלוריות ומספר הפחמימות ההבדל בדרך כלל אינו גדול. יש יתרון במזונות ללא סוכר מאחר ורמת הסוכר עולה באופן מתון יותר בהשוואה למזונות המכילים סוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןשירי13/09/2011
שלום,
בת 31, הריון שני לאחר הריון ראשון תקין.
תת פעילות של בלוטת התריס שעד ההריון הנוכחי הייתה מאוזנת עם 100 מק"ג אלטרוקסין ליום.
תוצאות בדיקה בשבוע 13:
TSH 2.96
T4 211
תוצאות בדיקה כעת - בשבוע 17:
TSH 5.11
T4 13.9
האם עלול להיגרם נזק לעובר בזמן כ"כ קצר של עליה בערכי הTSH?
אם כן, מה הנזק שעלול להיגרם?
האם אני יכולה על דעת עצמי להעלות את המינון באופן מיידי ל-150 מק"ג ליום (יש לי תור לרופא רק לעוד שלושה שבועות!)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/09/2011שלום,
לא סביר שיגרם נזק לעובר מן התת פעילות הקלה אך ממליצה שתתיעצי עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג בנוגע להעלאת המינון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ותפקוד מיניאורנית12/09/2011
שלום רב! אני יוצאת עם בחור מקסים חולה סכרת- יש לו בעיית אין אונות ,בעיית מצבי רוח (בהתאם לשינויי הסוכר בגופI) והוא לא שולט בסוגרים בשעת שינה. שאלתי היא -איך מתמודדים עם בעיית מצבי הרוח ועוזרים לו ? הוא הופך לאדם אחר לגמרי-שתקן. לגבי הבעיות הנוספות-האם ניתן לטפל בהם? תודה רבה! אורנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ותפקוד מיני - תגובה
ד''ר זהר לנדאו13/09/2011שלום רב,
את מתארת מספר בעיות איתן צריך להתמודד.
כדאי להתייעץ עם רופא הסוכרת ולקול אפשרויות טיפוליות כדי לעזור.
בהחלט יש אפשרויות טובות לעזרה על הבעיות שאת מתארת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקה לבלוטת התריסLI11/09/2011
aלום רציתי לדעת מה פירוש התוצאה
TSH -5.11
T4-14.7
אני כמה חודשים אחרי ילדה עם עודף משקל גבוה מההריון..התחלתי לסבול מגלי חום עייפות בחילות... האם יש בעיה שמצריכה לקחית אלטרוקסין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של בדיקה לבלוטת התריס - תגובה
ד''ר זהר לנדאו13/09/2011שלום רב,
בשלב זה יש לחזור על הבדיקה. במידה ויש עליה בערכי ה - TSH לשקול טיפול באלטרוקסין.
בעיות בבלוטת התריס שכיחות מאד לאחר לידה וברב המקרים הדברים מסתדרים לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס לא מאוזנת בהריוןשירי11/09/2011
שלום,
בת 31, הריון שני לאחר הריון ראשון תקין.
תת פעילות של בלוטת התריס שעד ההריון הנוכחי הייתה מאוזנת עם 100 מק"ג אלטרוקסין ליום.
תוצאות בדיקה בשבוע 13:
TSH 2.96
T4 211
תוצאות בדיקה כעת - בשבוע 17:
TSH 5.11
T4 13.9
האם עלול להיגרם נזק לעובר בזמן כ"כ קצר של עליה בערכי הTSH?
אם כן, מה הנזק שעלול להיגרם?
האם אני יכולה על דעת עצמי להעלות את המינון באופן מיידי ל-150 מק"ג ליום (יש לי תור לרופא רק לעוד שלושה שבועות!)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס לא מאוזנת בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/09/2011שלום,
הTSH הרצוי בטרימסטר השני והשלישי הנו מתחת ל- 3 ולכן הבדיקות שלך בסדר. חשוב להמשיך לעקוב כל חודשיים ולהתאים מינון בהתאם. יתכן ויהיה צורך להעלות את המינון של ELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסיהודה09/09/2011
בבדיקת US
בן 50
אונה ימנית :בגודל 4.5X4X7 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד,כולל נגע שולט היפראקוגוני בקוטר 6 ס"מ התופס את רוב שטח האונה אין הסתידות פתלוגית.
אונה שמאלית:בגודל 1X1.3X3.7 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד כולל מוקדים היפואקוגאנים עד לקוטר 0.9 ס"מ אין הסתידות פתלוגית.
בלוטות רוק-תת לסתיות תקינות
בלוטות לימפה-לא הודגמו בלוטות מוגדלות
לסיכום:
גוייטר רב מוקדי עם נגע שולט מימין
שאלות:
1. משיטוט באנטרנט אני מבין שזה לא גידול סרטני אלא גוייטר האם הבנתי נכו?
2. יש לי תור לאנדו בעוד 3.5 חודשים האם התוצאה היא דחופה שעלי להשתדל ולהקדים את התור?
3. עלי לציין שאני מרגיש טוב ללא קושי בבליעה או בעיות נשימה
4. נשלחתי ל US הזה בגלל שבמקרה בUS אחר ראו שהלוטה מוגדלת
מודה מראש מקרב לב על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/09/2011שלום,
מה רמת TSH?
במידה ולא קיימת פעילות יתר של בלוטת תריס אז צריך לעשות בהקדם דיקור (FNA) של הקשר מימין. ממליצה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - בלוטות לימפה...טלי08/09/2011
מצ"ב דו'ח אוטלרסאונד כשנה וחצי לאחר כריתת חצי מבלוטת התריס (צד שמאל, עקב קשריות חשודות שהוצאו והיו בסדר בסוף).
אני 4 חודשים לאחר לידה. האם בלוטות הלימפה הן חלק מהשימוטו? חלק מהורמונים לאחר לידה? אני צריכה לדאוג?
בדוגל מקסימלי 1.2 * 0.4 ס''מ, אווסקולריים. חשודים לבלוטות לימפה לא טיפוסיות.
בצוואר תחתון מימין נראה צבר קישריות לימפה ברוחב עד 0.5 ס''מ ואורך משותף כ 2.5- ס''מ, תת הדיות ללא ווסקולריזציה פתולוגית.
בשאר אזורים של צוואר בלוטות הלימפה אינן מוגדלות.
בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות.
את צריכה להתייעץ עם אנדוקרינולוג/אאג אך לרוב חוזרים על הבדיקה כעבור כחודש-חודשיים ובמידה והקשריות עדיין קיימות אז עושים דיקור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
טלי10/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למיפוי בלוטת התריסענת07/09/2011
דר' קרן שלום, ביצעתי מיפוי בלוטת התריס בעקבות ערכים גבוהים שנתגלו בבדיקות דם שגרתיות T3 ו- T4 גבוהים.
האבחנה של המיפוי בלוטת מגן מעט מוגדלת. הבלוטה נמצאת מעל הזוית הסטרנלית. הקליטה בבלוטה מוגברת דיפוזית פרט בחלק עליון אונה שמאל מעט בלתי אחידה.
מה משמעות האבחון וכיצד עלי לפעול.
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע למיפוי בלוטת התריס - תגובה
במידה וקיימת פעילות יתר של בלוטת תריס וקליטה דיפוזית זה אומר שאת סובלת ממחלת GRAVES אשר הנה מחלה אוטואימונית (הגוף יוצר נוגדנים כנגד מרכיבים עצמיים וגורם למחלה). הטיפול באמצעות כדורים או טיפול ביוד רדיאואקטיבי (היום פחות שולחים לניתוחים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד בלותת תריס בהריוןגלי06/09/2011
שלום רב, מקווה שאוכל לקבל כאן מענה כלשהו לשאלתי.
אני בהריון בשבוע 10 +1. תוצאות בדיקת דם שעשיתי:
TSH 0.24 כאשר הטווחים הם 0.35-5.5
FT4 15.2 כאשר הטווחים הם 10.3-19.7
FT3 5.31 כאשר הטווחים הם 3.5-6.5
לפי מה שקראתי על תוצאת הTSH מדובר בתפקוד יתר של בלותת התריס, אך איני יודעת אם זה בסדר או לא ומה זה אומר עם הערכים האחרים.
רופא הנשים שלי טוען שהכל בסדר וזה נורמלי בהריון.
רופא המשפחה שלי אומר שכדאי לעשות בדיקת דם נוספת בעוד כחודש ולראות מה התוצאה.
אף אחד מהם לא הציע לי לפנות עכשיו לאנדוקרינולוג, ואני תוהה אם כדאי שאבקש זאת מיוזמתי.
לא יודעת מה ההשכלות של זה עלי או על העובר. כרגע אני מרגישה הרבה עייפות, חולשה, לעיתים עצבנית. ההמוגלובין וB12 שלי תקינים כרגע.
מה דעתכם? (סליחה אם ארוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד בלותת תריס בהריון - תגובה
בשליש הראשון להריון תיתכן ירידה בTSH ואף עליה קלה בT4 וT3.
נדרש מעקב בלבד ולרוב הבעיה חולפת בטרימסטר השני להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)