מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף תת פעילות בלוטת התריס בהריוןהילה28/12/2009
שלוםרב!
אני בת 26 בהריון שני שבוע חמישי בהריון הראשון התגלה תת פעילות בבלוטת TSH 5.8 רופאת הנשים המליצה לי להתחיל טיפול בטלתרוקסין אחרי חודשיים ההריון נפל בגלל הפסקת דופק
אחרי הגרידה הפסקתי את הטיפול באלתרוקסין
ואחרי חודש הTSH 2.6 ללא טיפול
חודשיים אחרי הבדיקה הזאת נכנסתי שוב להריון ורמת הTSH 3.8
אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות ?
האם להתחיל שוב את הטיפול באלתרוקסין
האם יש נזק לעובר
האם אני צריכה טיפול קבוע באלתרוקסין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף תת פעילות בלוטת התריס בהריון
ד''ר זהר לנדאו29/12/2009שלום רב,
ברמת TSH כפי שאת מתארת אין נזק לעובר.
יש מקום לשלקול חידוש הטיפול.
אנא פני לרופא שלך.
חשוב לציין כי אין כאן דחיפות קשה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן לסכרתדקלה28/12/2009
שלום,
האם רעב בלתי פוסק הינו סימן לסכרת? ממה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/12/2009שלום
סוכרת לא מאוזנת יכולה לגרום לרעב, שתיה מרובה וירידה במשקל דוקא.
השאלה אם קיים שינוי בתחושת הרעב או האם את לוקחת תרופות אשר מגבירות תאבון כגון סטרואידים או PROGESTERONE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבול עליון תקיןפנחס28/12/2009
ד.נ. האם זה נכון שבקשישים (גיל למעלה מ-70), הגבול העליון התקין של סוכר בדם בצום הוא 110 (בניגוד לצעירים יותר - אצלם נחשבת רמת סוכר 100 כגבול עליון)? ואם כן, ממה נובע ההבדל? פנחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בצום
לא נקבעו ערכים שונים לקשישים לעומת צעירים אך שכיחות ההפרעה במשק הסוכר שכיחה יותר בקשישים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירח דבשאייל28/12/2009
לפני כחודש וחצי נתגלתה אצלי סכרת בבדיקה שגרתית (240 בצום).
בעזרת שינוי באורח חיים הצלחתי להוריד את רמות הסוכר ל- 125 בצום באופן די קבוע (ללא תרופות או הזרקת אינסולין).
יש לי קטונים בשתן (40).
2 הדברים הללו הביאו את הרופא שלי למסקנה שמדובר בירח דבש שלפני התפרצות סכרת 1.
האם ירח דבש אפשרי לפני הזרקת אינסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
קשה לי לייעץ במקרה שלך. ניתן לבדוק נוגדנים אם כי התוצאה לוקחת זמן.
קטונים בשתן יכולים לנבוע מהרעבה (דיאטה קשה) או חסר אינסולין.
חשוב גם לבדוק את הערכים שעתיים לאחר האוכל.
ממליצה לך להתעייץ בהקדם עם רופא סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A1Cדקלה28/12/2009
שלום,
אני בת 34, , בריאה רזה .סוכר בצום 90. לפני מס' חודשים עשיתי בדיקת A1C ויצא 5.2. לפני מס' שבועות שוב עשיתי בדיקת A1C במסגרת בדיקות סקר של מכבי ויצא A1C 5.5. אני מודאגת מהעלייה.
1. מה יכולות להיות הסיבות לעלייה והאם מרמז על כיוון של התפתחות סכרת?
2. האם ניתן להוריד ערכי A1C וכיצד?
3. האם בערכים כמו שיש לי יש לי סיכוי מוגבר לסכרת הריון? (אני לא בהריון כרגע)
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AIC
הסוכר שלך בצום הנו תקין וגם בדיקת AIC.
יתכן והעליה הקלה נבעה מכך שלא הקפדת על דיאטה או עלית במשקל.
שני הערכים תקינים ויתכן וחלק מן השינוי נובע ההבדל בבדיקות המעבדה.
בכל מקרה אם את מוטרדת תבדקי שוב סוכר בצום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין ארוך טווחמיכל28/12/2009
שלום רב,
אני קראתי קצת על אינסולין ארוך טווח ואני מבינה שיש הבדל בין 2 עיקריות שאחת מהן נוחה יותר לשימוש בגלל שמוזרקת פעם אחת ביום
האם תוכלו לפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ארוך טווח
LANTUS וLEVEMIR הם סוגי אינסולין ארוכי טווח המוזרקים פעם ביום.
לעיתים נדרשות שתי זריקות LEVEMIR לאיזון טוב יותר אך לא מדובר ברוב המקרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיר בבלוטת התריסרמי28/12/2009
שלום,
בעלי בן 35 עבר לאחרונה בדיקת דם שגרתית.ערכי בלוטת התריס היו מעט מוסטים. נשלח למיפוי והתגלה איזור חם. נשלח לאולטראסאונד והתגלו 2 קשריות- בצד שמאל 7 מ"מ ובצד ימין 1 סמ. אמרו לנו שזה סביר מאוד להניח לא רציני ובכל זאת הרופא לא לקח צ'אנס ובקש ניקור. ביום שישי היה הניקור ואתמול התבררו תוצאות ראשונות שזה ממאיר.
עדיין לא הסבירו לנו הכל חוץ מזה שיהיה כנראה ניתוח.
אפשר קצת מידע לגבי קושי הניתוח, זמן אשפוז זמן החלמה עד לחזרה לעבודה למשל, מעקב, מה הסיפור עם קרינת היוד והאם באמת הבידוד הוא לחלוטין ולכמה זמן.
מצטערת על מבול השאלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בלוטת תריס
את השאלות האלו כדאי להפנות לכירורג אשר אמור לנתח אותו.
בכל מקרה במידה ומדובר בממצא של 1 ס"מ או פחות ובהתאם לסוג הסרטן ניתן לכרות את כל הבלוטה או רק חצי ממנה. תלוי בגורמי סיכון אחרים כגון סיפור משפחתי,וכמובן בסוג הסרטן.
הניתוח אינו קשה ומדובר לרוב באשפוז קצר: כיומיים.
תיתכן פגיעה במיתר הקול בשל פגיעה בעצב המעצבב אותו או פגיעה בבלוטות אשר אחראיות על הפרשת סידן כאשר מבצעים כריתה מלאה של בלוטת תריס. בכל מקרה בידיים טובות סיבוכים אלו נדירים. שוב צריך לשוחח עם הכירורג על סוג הניתוח והסיבוכים הכרוכים בכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירההגר27/12/2009
איך מאבחנים אם הנשירה נורמאלית? בכל העברת יד על השיער יש לי נשירה ועם זאת קשה לראות את זה בגלל שיש לי רעמת שיער גדולה.
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער
כדאי לך להתייעץ עם רופא עור.
נשירה חמורה תגרום לאיזורי התקרחות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הסוכרבן25/12/2009
אני בן 35 ללא עבר בעייתי ברמת הסוכר ולאורך השנים ביצעתי בדיקות דם למעקב . בדרך כלל רמת הסוכר לאורך השנים היא בערך בין 80 ל 90 ובבדיקה השנה שעשיתי אמר לי רופא המשפחה היא הייתה לרמת הגלוקוז בדם 137
מה זה אומר ומה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/12/2009שלום
סוכר של 137 הנו ערך לא תקין אשר מתאים לסוכרת.
צריך לחזור על הבדיקה ולבצע גם בדיקת HGAIC אשר בודק את ממוצא הסוכר בשלושה חודשים אחרונים ובדיקת פרופיל שומנים. במידה והסוכר מעל 126 אז זה מתאים לסוכרת ונדרש טיפול בהתאם לערכי HBAIC
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה משמעותית ברמת הקורטיזול בשתןדניאל25/12/2009
שלום רב,
אני בן 21. לפני כשלושה חודשים ביצעתי איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול והרמה הייתה 105 (נורמה בין 9 ל- 90).... לפני שבועיים חזרתי שוב על הבדיקה והרמה ירדה ל- 18.
כיצד זה ייתכן ירידה משמעותית זו ומהו ההבדל בין בדיקה זו לבין קורטיזול ברוק???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קורטיזול בשתן
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/12/2009שלום
קשה להסתמך על בדיקה אשר אחת מעט מעל הנורמה והשניה בגבול התחתון של שנורמה. יתכן איסוף שתן לא מלא או סיבות טכניות אחרות.
בדיקת קורטיזול בשתן בודקת את הפרשת השתן משך 24 שעות והיא בעיקר מיועדת לבדוק אם קיים עודף קורטיזול אך לא מספיק טובה לאבחן חסר.
לגבי בדיקת קורטיזול ברוק, תלוי באיזו שעה היא נלקחת. במידה ובחצות אז היא גם מהווה בדיקה טובה לאישור או שלילית חסר קורטיזול אך היא בודקת את רמת הקורטיזול בזמן מסוים במשך היום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטושקד22/12/2009
שלום,
אני בת 25 ולפני 3 שנים התגלה אצלי בבדיקה שגרתית TSH גבוה בסביבות 7. התחלתי במעקב אחר בדיקות הדם כל 3 חודשים והיתה מגמת עלייה עד שב- 12 נעצר, כמו כן התגלו נוגדים.. הפסקתי לקחת גלולות והtsh החל לרדת. לאחר חצי שנה חזרתי לקחת גלולות ו-tsh עלה. שוב הפסקתי גלולות וה-tsh ירד ל-4 וכמו כן בבדיקת נוגדנים לא נמצאו. האם אני חולת השימוטו הוא שיש סיכוי שהמחלה חלפה? יש לציין שלא לקחתי כלל אלטרוקסין.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/12/2009שלום
יש לך תת פעילות קלה של בלוטת תריס אשר מעט מוחרפת על ידי טיפול בגלולות כפי שמצופה (בדומה לעליה של TSH בהריון). המחלה לא חלפה וקשה לאבחן השימוטו ללא נוגדנים אבל איך שלא יהיה יש לך תת פעילות קלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגרנין aשלומית22/12/2009
שלום
האם יש משמעות לגובה הכרומוגרנין הנבדק בבדיקת דם או שכל עוד הרמה הינה בגדר הנורמה התשובה תקינה (בבדיקת הדם התקבלה תוצאה של 91 (הנורמה הינה בין 19 ל- 98). האם לרמה המספרית יש משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוגרנין
יש חשיבות שהתוצאה תהיה בנורמה אך ניתן גם להתרשם ממגמת עליה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh נמוך בשבוע 8תמי22/12/2009
שלום
אני בת 40, הריון קודם סכרת הריונית טופלתי באמצעות דיאטה.
כיום בשבוע 8+ בבדיקות מעבדה. בטא יומיים לאחר איחור המחזור היתה 2667
ויטמין בי 12 205
המוגלובין 11.6
tsh 0.15
יש לציין שחודשיים קודם לכן תוצאות בלוטת התריס- תקינה
בהריון הקודם נבדק הבלוטה רק בטרימסטר האחרון- היתה תקינה
האם התוצאות מדאיגות ומה המשמעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בטרימסטר ראשון להריון
TSH יורד בטרימסטר הראשון להריון ולעיתים כפי שקורה אצלך מתחת לנורמה.
המצב דורש מעקב אך לא טיפול ואינו פוגע בעובר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת התפתחות סכרת נעורים לילדיםאודי סלע21/12/2009
שלום
בני בן 11, ולאחרונה החל לשתות כמויות עצומות של מים (קימת היסטוריה משפחתית, קרבה ראשונה של סכרת נעורים)
בבדיקת דם בבית התגלו ערכים של 226
למחרת ב 2 בדיקות במרפאות שונות התגלו ערכים של 126 ו 91 . בדיקות השתן והדם שנלקחו היו תקינות.
1. האם ייתכן שזהו מצב של התחלת המחלה ? וייצור האינסולין הנו מוגבל.
2. האם קימת דרך לעצירת התפשטות המחלה ?
3.איזה בדיקות נוספות ניתן לבצע ?
4. רעיון נוסף? ממומחה להתייעץ
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
ד''ר זהר לנדאו25/12/2009שלום רב,
בדרך כלל כאשר יש שתיה והשתנה מרובה בסוכרת אנו מוצאים ערכי סוכר גבוהים. הערכים שאתה מציין תקינים ואינם מתאימים לאבחנה של סוכרת.
יש סיבות נוספות לסוכרת אשר גורמות לשתיה מרובה וחשוב לשלול גם אותן.
כדאי להתייעץ עם רופא הילדים, ולבקש הפניה לאנדוקרינולוג ילדים.
בכל אופן אפשר לקחת בדיקת HbA1c אשר נותנת תמונה על ערכי הסוכר בשבועות האחרונים.
על ידי בדיקה זו ניתן לקבל מידע מה קרה בשבועות האחרונים.
צריך לשקול ביצוע בדיקת העמסת סוכר גם כן.
מבחינת מניעה - יש עדויות שתוספת של ויטמין D יכולה למנוע או להאט את הופעת הסוכרת.
אין המלצות מסודרות לגבי מינון. גם כאן הייתי מתייעצת עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהיהודית21/12/2009
שלום רב,
בבדיקת דם לפני כחודשיים ערכי הגלוקוז - 103
כחודש וחצי לאחר מכן בדיקת דם חוזרת - גלוקוז 88 ובדיקת A1C 6.1.
האם ניתן להגדיר מצב זה כטרום סוכרת?
תודה
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/12/2009שלום
הבדיקה עם גלוקוז 103 אינה תקינה אך בדיקה חוזרת תקינה.
יתכן ושמרת על דיאטה ולכן הירידה של הסוכר. בכל מקרה הבדיקה תקינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)